|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
super ze wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#2252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
za 30 tcCytat:
![]() co do nog i hemoroidow to Ci wspolczuje bo u mnie nic takiego nie ma. nie puchna mi nogi cale szczescie ja i tak mam za duzo ' atrakcji ' w ciazy ![]() za wizyte Cytat:
Ja sie w ciazy zrobilam straszna przylepa i chce zeby ciagle mnie tulil a jak on juz ma ' dosc ' i chce sie gdzies ruszyc to mi jest mega smutno ![]() jak to sie mowi co za duzo to niezdrowo ![]() No to nie dziwie sie ze nie mozesz spac, masz nad czym myslec trudno sobie wyobrazic bynajmniej dla mnie takie urzadzanie w ciemno ale dacie rade |
||
|
|
|
#2253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się wyłamię Jak męża nie ma, to śpię super. A to dlatego, że on strasznie chrapie, mnie to budzi i jest mi okropnie. Ostatnio się wyspałam, jak wyjechał w delegację ![]() Cytat:
Twin, Kochana, 100 lat, spełnienia marzeń, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie Cześć. Wczoraj zasnęłam na kanapie, obudziłam się i jakoś niefortunnie podniosłam. Tak mnie okropnie zabolał brzuch Nie mogłam potem zasnąć pół nocy, bo miałam wrażenie, że mam jakby ścierpnięty ten brzuch i martwilam się, co się stało ![]() Ale teraz jest ok. |
||
|
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie moja mala tez budzi, nie ma to jak pokopac matke z samego rana ![]() a ja w sumie nie mam na nic ochoty a nie mialam przeblysk bo mialam mega ochote na mielone ja zjadlam 2 a Tz 7 nie wiem gdzie on to miesci ciesze sie ze od czasu do czasu zjem mieso ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
gdyby moj Tz chrapal to musialby spac w innym pokoju bo mnie wszystko budzi a teraz w ciazy na bank bym go wywalila ![]() Najawazniejsze ze juz jest oki Tez czasem mam tak dlatego teraz strasznie uwazam
|
|||
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też bym najchętniej wykluczyła pewne osoby z odwiedzania mnie w szpitalu, jeszcze się w domu napatrzą... też tak raz miałam, że źle wstałam i chyba naciągnęłam jakis mięsień albo więzadła pod macicą...tak mnie bolało...brrr ale szybko przeszło. trzeba wstawać dostojnie ![]() Cytat:
tylko siku mnie budzi jak juz mi pęcherz pęka i brzuch boli...a tak to nic. śpie jak dziecko
|
||
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Tz spi jak dziecko, a ja taka glodna jestem
sklepy pozamykane wiec musi isc na stacje hmmmm jakby go tu obudzic
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz, dźwięk chrapania działa na mnie jak płachta na byka. Coś okropnego. Ale jak go wywalę, to on dalej będzie chrapał, ja dalej będę to słyszeć, ale nie będę go mogła potyrpać, żeby przestał! Eh. Patowa sytuacja! The Fall, może wstawiłabyś link do artykułu o szczepieniach na pierwszą stronę?
|
|
|
|
|
#2259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moni ja mam twardy przewijak, kupiłam pokrowiec i na to położę podkład. Co do szpitala to u mnie trzeba mieć wszystko swoje, sztućce, kubek, podkłady,papier toaletowy, pieluchy i ubranka. w tesco wszystkie ubranka - 30%, oczywiście kupiłam kilka rzeczy dla małego
|
|
|
#2260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście nie cały czas urządza takie arie, ale jak np leży płasko na plecach, to lubi sobie podłożyć obydwie ręce pod głowę- tak sobie leży jak na plaży i daje czadu z tym chrapaniem Ale u nas jest tak, że ja się już nie szczypię, bo wstaje po 5, a jak mnie obudzi np o 4 to co mam już nie spać? Ale jak go tylko złapie za łokieć i potrząsnę, to on bez gadania, nawet nie otwierając oczu, przekręca się grzecznie na bok![]() Cytat:
Dla własnego komfortu chciałabym zminimalizować je naprawdę do minimum, ale nie wiem jak to wyjdzie w praktyce ![]() Wolałbym np żeby byli tylko moi rodzice i siostra ( ja u niej też byłam i miło to wspominam ), no ale z drugiej strony nie chce żeby rodzicom Tż albo i jemu było przykro, że tak jego rodziców ograniczam. To ich pierwszy wnuk, więc pewnie będą chcieli jak najszybciej zobaczyć.
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wkurza mnie, jak telepanie nim nic nie daje i zaczynam coś gadać w stylu "miiiiiśśśśśś, przestań', albo 'ejjjj, ciichoooo', a on się przebudza i z pretensją w głosie do mnie 'no o co Ci chodzi' albo 'co chcesz?' - no ciekawe czegóż ja też mogę chcieć wtedy Co do odwiedzin, to na szczęście mój mąż powiedział, że on będzie stał na straży odwiedzin i wpuści tylko tych, których będę chciała i że on tez nie uważa, że jego rodzice są tam niezbędni ![]() I sam powiedział też, że chciałby, aby po powrocie do domu z Małą, przez jakieś 3-4 dni nikt do nas nie przychodził, żebyśmy mogli się zaaklimatyzować, jakos oswoić z nową sytuacją. Oczywiste, że przyjdą moi rodzice, bo mieszkamy w jednym domu... ale to raczej tyle. Chociaż pewnie moja teściowa będzie już nogami przebierać, żeby przyjść. I rozumiem to, ale będą musieli uszanować naszą decyzję! |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Odwiedziny na prawdę są bardzo męczące i uważam że powinny ograniczać się do minimum. Rozumiem odwiedzający tż czy mama, ale nie jakieś ciotki, koleżanki itd. U mnie w szpitalu sale są małe, w każdej po dwa łóżka i teraz wyobraźcie sobie po 2 czy 3 osoby u każdej to jest masakra, nie dość że gorąco to jeszcze krępujące, bo dziecko trzeba nakarmić itd.
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Tz kupil na stacji grilla jednorazowego
![]() wiec idziemy potem sie walnac z kocykiem do parku i grillowac
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że poruszyłyście temat odwiedzin Ja mam nadzieję, że teściowej się nie będzie chciało i da mi spokój![]() A jak moi rodzice wpadną to będę się cieszyć Jeśli uda nam się z porodem rodzinnym to będę później sama na sali więc nie będzie tak źle mam nadzieję
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo np. do mnie może przyjść tylko mąż i mama...ale np. do tej drugiej osoby już mogą byc pielgrzymki - i co wtedy? Chyba głupio zwrócić uwagę, nie? Cytat:
Ja nie dość, że ślęczę w notatkach, to jeszcze pogoda u nas paskudna. Ciągle leje i jest 10 stopni. Moja jedyna rozrywka na dziś, to szkoła rodzenia... |
||
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zimno, więc wróciliśmy z działki i lecimy na wielkie zakupy do ikei
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2267 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki, super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2268 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Butterbear, no niestety mój Tż także chrapie i go co rusz muszę poszturchiwać, jednak obracanie na drugi bok pomaga tylko na króciutką chwilkę. W pewnym momencie zrozumiałam, dlaczego moja Teściowa rozdzieliła łoże małżeńskie z Teściem, bo on chrapie tak donośnie, ze słychać jeszcze przez drzwi! |
|||
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
przyjechał kurier
jestem bardzo zadowolona rzeczy jeszcze na drugą czekam czyli na pościel the fall możesz dopisać tego dostawcę http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27798986 dużo nie ma rzeczy ale jak ktoś by chciał coś dokupić to polecam, ja zostawiłam 300 stówki
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sie zastanawialam nad odzywka do rzes z Oceanica Long 4 Lashes, bo podobno daje takie same efekty jak Revitalash, a jest o wiele tanszy.. tylko nie ma nic na temat szkodliwosci Bimatoprostu, a szkoda, bo chce mnie pokrecic malutka100- ciesze sie, ze nie masz cukrzycy!!! Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-29 o 12:43 |
||
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ja dobrze rozumiem, że tacy studenci mogą być przy porodzie??
![]() mam nadzieje, że coś źle zrozumiałam ![]() będąc nastolatkom byłam przez tydzień w szpitalu na oddziale ginekologicznym i miałam raz "przyjemność", że podczas badania ginekologicznego było obecnych chyba z 3-4 studentów Nikt się mnie o zdanie nie pytał oczywiście.Boże, jak się się wtedy wstydziłam... ja rozumiem, że to w celach naukowych itd,ale nie wyobrażam sobie, żeby jeszcze kiedyś spotkała mnie taka sytuacja A odnośnie samoopalaczy to dlaczego nie można używać? Ja używam z Lavery, jest to kosmetyk naturalny i nie wydaję mi się że w jakiś sposób może to szkodzić Ze składników kosmetycznych, z których należy teraz zrezygnować to jedynie retinol i kwasy. A i na wit.C w dużych stężeniach lepiej uważać, bo uwrażliwia na słońce
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-05-29 o 12:57 |
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam takiego kremu brązującego
Jakoś się nie zagłębiałam w jego skład, dziewczyny nie popadajmy w przesadę![]() Co do studentów to chyba musisz wyrazić zgodę, żeby byli przy porodzie, u mnie nie ma takiej opcji przy porodzie rodzinnym jestem tylko ja, tż i położna Posprzątałam trochę bo dzisiaj mam imieniny i przyjdą moi rodzice i teściowa na kawę i torta... Nie chce mi się Brzuch mnie boli bo trochę się poschylałam i teraz odpoczywam a jeszcze muszę pozmywać i ogarnąć trochę łazienkę
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze go szturcham i mówię coś w rodzaju "przestań, "uspokój się", "znowu to rooooobisz" a on już w automacie cośtam poburczy chwilę pod nosem i się przekręca na drugi bok. Mam wtedy mniej więcej pół godziny, żeby szybko zasnąć zanim znowu zacznie chrapać. ![]() W temacie odwiedzin. Szczerze mówiąc nie mam nic przeciwko, żeby moi rodzice i teściowie przyszli. Ale pod warunkiem, że będę już leżeć w łóżku z młodym, a nie drzeć się na porodówce i mieć komitet powitalny na korytarzu. Muszę uświadomić męża, żeby przypadkiem do nikogo nie dzwonił jak będę rodzić bo to maks. 30 minut i wszyscy by byli na miejscu.I jednak czeka mnie ten remont przedpokoju |
|
|
|
|
#2274 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
w uniwersyteckich chyba od razu podpisujesz zgode, inaczej cie nie przyjmą wydaje mi sie to dosc logiczne, chcesz rodzic w placówce dydaktycznej to nie mozesz uniemozliwiac nauki studentom Cytat:
w uniwersyteckich szpitalach tak w innych chyba mozesz sie nie zgodzic ja mialam np genetyczne w szpitalu UJ-najpierw wybadal mnie doktor, a potem student merdał mi z 20 min, a doktor mu tłumaczył co i jak...3 dodatkowe osoby sie patrzyły, nikt o zgode mnie nie pytał...a chyba powinien jednak bo nic nie podpisywałam ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- mnie nurtuje tez inna kwestia-jak to jest z informowaniem o szczepieniach dziecka w szpitalu i wyrazaniem zgody na to? jak poprzednio rodziłam to dopiero z książeczki sie dowedzialam ze dziecko dostało w szpitali 2 szczepionki-i nie to ze nikt mnie sie nie pytał,nawet mnie nie poinformowano ![]() nie wiecie jak to jest teraz?
|
|
|
#2275 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki...chociaż już popołudnie
![]() Nareszcie Was dogoniłam a nie było mnie tu od wtorku wieczorem.... naskrobałyście jak oszalałe Wczoraj nie mogłam spać więc o 4 rano się zebrałam i pojechałam do rodziców. Mina taty - bezcenna , bo ja zawsze byłam śpiochem.Przede wszystkim Twin maid wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzinek Zuken Dla Ciebie wszystkiego najpiękniejszego z okazji imienin Co do odwiedzin w szpitalu to u mnie pewnie będą tłumy Ja mam dużą rodzinkę i tż też. A w rodzinie tż to pierwsze maleństwo, więc nie mam serca im powiedzieć, żeby nie przyjeżdżali, a z drugiej strony to jak oni będą to moja rodzina też będzie chciała.... i nie wiem co mam zrobić. Wszystko będzie dobrze jak się będę dobrze czuć, a jak nie to sobie tego nie wyobrażam. Ale cóż takie życie.
|
|
|
|
#2276 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowiedziałam się tylko, że osoby sprzeciwiające się szczepieniom to najczęściej wykształcone kobiety z miasta, a ich partnerzy "wykazują więcej rozsądku" i chcą szczepić Nawet jeśli nie zaszczepimy dziecka, to będzie ono chronione przez inne szczepione dzieci, a wiec nasze nieszczepione dziecko będzie tzw. "pasożytem" ![]() Cóż, ja zdecyduję się jedynie na obowiązkowe szczepienia. Cytat:
I co to za święto? Wiesz już? Przyjemnego grillowania! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zrobiłam koszyk w baby-mix Ma tańsze rzeczy niż rodzyneczki A u frotti zamówiłam kilka pieluszek, pokrowiec na przewijak i poszewki na poduszki. Już miałam kupić w jysku takie puchate poduchy po 20zł, a tam takie same poszewki po 6zł Na szczęście mój szpital nie jest ani kliniczny, ani uniwersytecki. Ale dobrze, że o tym piszesz Moja SR jest jak talent show - co tydzień odpada jedna para Siedzimy w kółku od początkujących, do zaawansowanych. Przyjść można od 30tc i nie wiadomo na jaki temat akurat się trafi. Nie każdej parze będzie dane być na każdym spotkaniu. Nam się udało i zaliczyliśmy najważniejszy wykład o 1 i 2 fazie porodu. Teraz jeszcze czekam na wizytę na porodówce. Co ważne, to z każdym spotkaniem mój TŻ rozumie, że musi być przy porodzie, żeby mnie wspierać i pomagać. Chociaż jak położna mówiła, że mąż ma żonie wymieniać podkłady, wytrzeć krew z podłogi, pomóc jak będzie wymiotować, to na sali zrobiło się cicho
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ta co ja mam jest do 4,5 kg, to w sumie od razu po urodzeniu...a pieluszki flanelowe sa śliczne, bardzo żywe kolory, spokojnie w lato zamiast kocyka.. Nie wiem czy z ilościa pieluch nie przesadziłam, bo wziełam 15 białych tetrowych 5 tetrowych z motywem i 5 flanelowych...Białe będę używała w domu, a tamte będa do wyjścia, czy do lekarza... Ja chyba tak jak ty patrzę gdzie taniej i u tego dostawcy pajacyki takie same jak u rodzyneczki były tańsze ok 5 zł, według mnie to dużo jak na jeden pajac, wiec sie skusiłam i uwazam ze dobrze zrobiłam a jeden z twoich ma spory wybór mat edukacyjnych moze też coś u niego zamowię, tylko w sumie na matę jest jeszcze czas...a foteliki już kupujecie dla maluszków? zuken najlepszego z okazji imienin |
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Fotelik już mam, bo dostałam od brata
.Pieluszek to ja mam sporo i to różne rozmiary, bo moja mama szyje, więc z tym nie mam problemu i mam ich z 50 Ja zakupy zrobiłam wczoraj u HubiWorld http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34435930. Przekonały mnie butelki avent, kupiłam cały zestaw startowy, przewijak usztywniany i inne "pierdołki". Zobaczymy jak przyjedzie kurier, czy będę zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- I tak zaczęło się właśnie u mnie kompletowanie wyprawki |
|
|
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
U mnie natomiast kompletowanie się już chyba skończyło.
![]() Wzięliśmy z ikei taki stojak: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70108177/ będzie zamiast karuzeli w łóżeczku a w ciągu dnia będziemy go przestawiać razem z młodym jako alternatywę dla maty, z tego co widzę, będę w stanie dorabiać mu sama te wiszące zabawki. i grzechotki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/ bo nie mogłam się oprzeć no, koteły
|
|
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
Fajny ten stojaczek tylko czy założony na łóżeczko nie będzie za wysoko czy chcesz go wstawić do łóżeczka??
Ja zastanawiam się nad taką karuzelą: http://allegro.pl/muzyczna-karuzela-...247050929.html , http://allegro.pl/karuzela-z-projekt...280262237.html Ale to na razie tylko pomysł jeszcze zobaczę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

. Ja wiem, że to może tylko "pierdoły", ale i tak mnie zdołowały
Mam nadzieje,ze dziś bedzie lepszy dzień, mimo, że za oknem szaro buro i ponuro i leje.
A co do majtek po porodzie, to nie wyobrażam sobie chodzić ściskając pieluchę miedzy nogami....nie ma mowy, majty muszą byc
Ciekawe jak mój dzidziolek
za wizyte 

Nikt się mnie o zdanie nie pytał oczywiście.
I co to za święto? Wiesz już?