W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 21:42   #2221
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
ja to niestety wiem ze pewnie nie raz mi pocieknie, podczaszamówiłam przewijak z frotte, więcbym chyba nie nadążała prać... jak wy uważacie?
Mam przwijak twardy z ceratka z wirzchu, na to bede kladla pieluche tetrowa. Mam ich tyle ze wystarczy na kazde ewentualne zasikanie
Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
lepsza checa była z papierem toaletowym, był jedyną rzeczą którą można było wytrzeć podłogę w razie jakiegoś zachlapania, więc rolka czasami nie starczała nam do wieczora, a panie sprzątające więcej niż jednej dać nie chciały a i to nie zawsze, pewnie myślały że do domu zbieramy
to były bardzo długie 2 dni jak pomyślę że teraz mam 5 dni przetrwać
papier toaletowy biore swoj do szpitala, bo jak sie w weekend skonczyl w wc to sie pojawil w poniedzialek w poludnie i co wtedy? Biore swoj do wc i jestem spokojna
Oprocz tego rolke recznika papierowego, w szpitalach takie rzeczy sie poprostu przyadaja
Tak samo jak jednorazowe nakladki na wc jak ktos musi zawsze siadac na toalecie. Ja nie mam odwagi na publicznym kibelku posadzic szanownej pupci ale kupilam 6szt nakladek w Rossmanie bo kto wie

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:44   #2222
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Optymistka ja mam właśnie te pierwsze podkłady Myślę, że nie bez powodu są takie grube te drugie to raczej już na późniejsze dni bo wydają się mega cienkie i chyba trzeba by je zmieniać co chwilę... ale może się mylę, nie wiem pierwszy raz idę rodzić
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:53   #2223
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
u mnie jest tylko informacja , jak sie loguję na mój profil w zusie, kiedy był rozpatrzony wniosek, z tego co widziałam, to nawet tydzień po tym jak zaniosłam zwolnienie...a daty kiedy bedzie przelew, czy za jaki okres nie było;(
kurcze ja mam wszystko czarno na białym, w zakładce świadczeniobiorca wybieram zasiłki i tam jest lista zwolnień od kiedy do kiedy i przy każdym plusik który trzeba kliknąć żeby się pojawiły szczegóły i ta data jest jako ostatnia pozycja

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
papier toaletowy biore swoj do szpitala, bo jak sie w weekend skonczyl w wc to sie pojawil w poniedzialek w poludnie i co wtedy? Biore swoj do wc i jestem spokojna
Oprocz tego rolke recznika papierowego, w szpitalach takie rzeczy sie poprostu przyadaja
Tak samo jak jednorazowe nakladki na wc jak ktos musi zawsze siadac na toalecie. Ja nie mam odwagi na publicznym kibelku posadzic szanownej pupci ale kupilam 6szt nakladek w Rossmanie bo kto wie
Teraz też już będę mądrzejsza i wezmę swój. Zresztą wtedy też z koleżanką z sali od razu mężów poprosiłyśmy żeby dowieźli ale było tak że cały wieczór i przedpołudnie zanim panowie dotarli było krucho
Stary 2014-05-28, 21:53   #2224
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Optymistka ja mam właśnie te pierwsze podkłady Myślę, że nie bez powodu są takie grube te drugie to raczej już na późniejsze dni bo wydają się mega cienkie i chyba trzeba by je zmieniać co chwilę... ale może się mylę, nie wiem pierwszy raz idę rodzić
Hmm moze Dziewczyny ktore juz rodzily co powiecie na ten temat?
Mi to sie kojarzy ze starymi podpaskami Bella clasic czy jakos tak ktore choc grube to dobrze nie wchlanialy. Po tych koszmarkach nastapila era Allwaysow i nagle sie okazalo ze grube to one byc nie musza a i tak chlona jak trzeba Dobrze, ze ja nie trafilam na ta zla ere ale pamietam jak te grube wielkoludy lezaly w lazience i straszyly

A podklady Seni to macie na mysli cos takiego?

W sumie czulabym sie bezpiecznie z takim podkladem,a jak sie nie zuzyje to przy dziecku sie przyda Ciekawe czy szpital je daje czy trzeba swoje

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-05-28 o 21:59
Stary 2014-05-28, 22:03   #2225
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi to sie kojarzy ze starymi podpaskami Bella clasic czy jakos tak ktore choc grube to dobrze nie wchlanialy. Po tych koszmarkach nastapila era Allwaysow i nagle sie okazalo ze grube to one byc nie musza a i tak chlona jak trzeba Dobrze, ze ja nie trafilam na ta zla ere ale pamietam jak te grube wielkoludy lezaly w lazience i straszyly

A podklady Seni to macie na myli cos takiego?

W sumie czulabym sie bezpiecznie z takim podkladem,a jak sie nie zuzyje to przy dziecku sie przyda Ciekawe czy szpital je daje czy trzeba swoje
Czyli jak dobrze rozumiem, to najlepiej miec majtki jednorazowe, podkłady takie jak podpaski i podklady/ceratki na przescieradła?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:

Szukam inspiracji na urzadzenie stylowego pokoju dla dziewczynki, macie jakies przyklady? Wolalabym uniknac tandety i przeladowania "ala" ksiezniczka z targu
Jesli bedzie chlopiec to pokoj bedzie w stylu marynarskim wiec nie mam problemu
Nie mam zadnych przykladow i stronek ze zdjeciami, ale ja poprostu przegladałam na grafice w googlach i z kazdego zdjecia probowałam coś wyciągnąc..dodaj troche wyobrazni i zapisz na kartce
Stary 2014-05-28, 22:06   #2226
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Czyli jak dobrze rozumiem, to najlepiej miec majtki jednorazowe, podkłady takie jak podpaski i podklady/ceratki na przescieradła?
Myślę że trzeba się dowiadywać lokalnie. U nas majty i podkłdy-podpaski trzebabylo mieć swoje, te podkłady na łóżko i ligninę były na wyposażeniu, tak naprawdę podpaski też były i w razie awarii położne dawały bez ceregieli. Podejrzewam że w teorii zapewniają wszystko tylko oszczędzają i wymuszają przynoszenie swojego.
Stary 2014-05-28, 22:16   #2227
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Właśnie te podkłady na łóżko mam Bez nich to na pewno pościel byłaby co chwilę ubrudzona... dlatego według mnie nie ma się co zastanawiać

Ja się u mnie nie dowiadywałam co jest a czego nie ma z takich rzeczy, wszystkie rzeczy do mojej higieny kupiłam bo nie mam zamiaru się prosić o paczkę podpasek
Te podkłady(podpaski) mam 3 paczki po 10 sztuk a podkładów na łóżko 15 Oprócz tego biorę też zwykłe podpaski bo może nie będzie mi aż tak lecieć to sobie będę nosić podpaski właśnie

Co do dzidzi to do szpitala biorę pampersy, chusteczki i nappiderm w razie czego na odparzenia, kąpią u nas położne więc nic nie potrzebuję
Do ubrania zabieram czapeczkę, niedrapki, skarpetki i becik Ciuszków nie biorę bo w szpitalu mają a nie chcę wrócić ze stertą prania. Tż mi tylko przywiezie rzeczy na wyjście...

Koszulę do porodu jednak też kupuję, miałam mieć szpitalną ale ostatnio koleżanka pokazała mi zdjęcia przed porodem i zrezygnowałam, wolę jednak coś kupić

No ale u każdego w szpitalu jest inaczej i różne rzeczy potrzeba, ja się pytałam położnej co dają
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:22   #2228
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Kochane jak macie chwilkę czasu i ochoty to proszę Was o wypełnienie ankiety do mojej pracy , brakuje mi jeszcze trochę wyników by zakończyć badania
Z góry dziękuję
http://www.ankietka .pl/ankieta/151057/zaburzenia-odzywiania-plaga-xxi-wieku.html
(trzeba usunąć spację po ankietka )
Wypełniona

Cytat:
zukento to niby dużo? ja tyle miałam w 23 tygodniu, teraz mam już 102 na wysokości pępka! Mi koleżanka ostatnio powiedzila, ze przez dwa tyg tak mi urósł brzuch, że wyglądam jak już miała bym rodzic Chciała bym miec taki brzuch do porodu, marzenie tym bardziej że przez dwa tyg i cm mi przybył
Zmierzyłam się przez Was i mam 105 cm

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie panikujcie porod cc nie jest taki zly malenstwo dostalam do ucalowania zaraz po urodzeniu jak zszyli I przewiezll mnie na sale po, to zaraz I malego tam dostalam. I karmic tez od razu mozna. Bol jest, ale do wytrzymania najgorsze puerwsze wstanie w drugiej dobie jyz nie bralam przeciwbola, w sumie tylko dostalam jakis czopek niby przeciwbolowy, ale pomogl na co innego , a w trzrciej juz w domku bylam.
No dokładnie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
aha rozumiem, no to bardzo się cieszę..to ktg chyba po 30tc się juz jakoś zaczyna robić...czy później? coś mi się kojarzy, że jak nie ma wskazań to jakoś później
Ja mam zacząć chodzić na ktg w lipcu, czyli po ok. 35 tc.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zamówiłam kocyk dla małego, wygląda tak samo jak na innej aukcji, ale połowę tańszy, jak okaże się lipny to zamówię drugi http://allegro.pl/show_item.php?item=4251346770
Mi dziś też przyszedł kocyk z minky Kupiłam dla Krzysia, na próbę, bo nie znałam takiej tkaniny; jeśli zaakceptuje to Córci kupię drugi

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
a) Ankieta wypełniona, ale masz tam jeden błąd (albo ja coś kliknęłam inaczej niż chciałam) - zaznaczam, że nie znam nikogo z zaburzeniami ale potem i tak muszę zaznaczyć, jak się czuję w obecności tej osoby, bo inaczej nie wyśle

b) Ja planuję w Międzylesiu, a Ty?

c) Na truskawce?? Ukruszyłam kiedyś kawałek dwójki na widelcu, ale żeby na truskawce? :P
ad a) no właśnie miałam to pisać
ad b) na Inflanckiej, ale tylko dlatego, że mój prowadzący tam pracuje i tam będzie mi robił cc
ad c) ja kiedyś na bułce z masłem w ciąży jest bardzo duże zapotrzebowanie na wapń, jeśli za mało dostarczamu, to dzieciaczek nam zużywa wszystko i są problemy z zębami lub nawet kośćmi...

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
nie nie miałam żadnych wskazań , po prostu gin i położna stwierdziły, że juz można robić . co do tuszy to mysle, ze jak ma się duzo tłuszczyku tak jak ja to moze słabiej być słychać - ale to moje przemyslenia są, nie pytałam położnej jak to jest
Eeeee, chyba nie.... U mnie było w 1. ciąży za☠☠☠iście słychać, normalnie koński tętent, a tłuszczyku ci u mnie dostatek

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
a gdzie można je kupić?
No właśnie, te Bella Happy nie wszędzie są... Raz kupiłam w sklepie stacjonarnym wraz z całym ekwipunkiem dla Krzysia; teraz zamówiłam z rodzyneczek z allegro Może w jakichś marketach są?

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Wiesz ja tez mam takie samo zdanie! Szczerze sie balam , ze bede dla mojego mezczyzny mniej kobieca, gdy bedzie widzial mnie z rozerwanym kroczem, nie wspominajac o innych sytuacjach itp. Poza tym wolalam sie skupic na rodzeniu dziecka, niz myslec dodatkowo o mezu. On grzecznie czekal pod sala, a jak zrobiono mi cc, to zostal zaraz wpuszczony do nas na sale pooperacyjna. Mojej kolezanki maz dwa razy zemdlal, czym okrutnie zdenerwowal rodzaca i dlugo po unikal zblizen... Mysle, ze dla mnie obecnosc kogos bliskiego podczas akcji porodowej bylaby rozpraszajaca!
Myśmy się długo zastanawiali, w końcu pogadałam z ginem, jak by to wyglądało przy cc i on odradził Bo faceci często mdleją i lekarz zamiast zszywać pacjentkę, musi cucić jej męża... Więc mojego nie było wtedy, teraz też poradzę sobie "sama"

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Tasia, ja będę rodzić w imidzie.
Co na to spojrzę, to czytam "w windzie" i zastanawiam się, dlaczego taki czarny scenariusz zakładasz...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:37   #2229
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Wypełniona

Zmierzyłam się przez Was i mam 105 cm

No dokładnie

Ja mam zacząć chodzić na ktg w lipcu, czyli po ok. 35 tc.

Mi dziś też przyszedł kocyk z minky Kupiłam dla Krzysia, na próbę, bo nie znałam takiej tkaniny; jeśli zaakceptuje to Córci kupię drugi

ad a) no właśnie miałam to pisać
ad b) na Inflanckiej, ale tylko dlatego, że mój prowadzący tam pracuje i tam będzie mi robił cc
ad c) ja kiedyś na bułce z masłem w ciąży jest bardzo duże zapotrzebowanie na wapń, jeśli za mało dostarczamu, to dzieciaczek nam zużywa wszystko i są problemy z zębami lub nawet kośćmi...

Eeeee, chyba nie.... U mnie było w 1. ciąży za☠☠☠iście słychać, normalnie koński tętent, a tłuszczyku ci u mnie dostatek

No właśnie, te Bella Happy nie wszędzie są... Raz kupiłam w sklepie stacjonarnym wraz z całym ekwipunkiem dla Krzysia; teraz zamówiłam z rodzyneczek z allegro Może w jakichś marketach są?

Myśmy się długo zastanawiali, w końcu pogadałam z ginem, jak by to wyglądało przy cc i on odradził Bo faceci często mdleją i lekarz zamiast zszywać pacjentkę, musi cucić jej męża... Więc mojego nie było wtedy, teraz też poradzę sobie "sama"

Co na to spojrzę, to czytam "w windzie" i zastanawiam się, dlaczego taki czarny scenariusz zakładasz...
No, winda to prawie penthouse. Sala jednoosobowa i te sprawy

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:41   #2230
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Tak tak, majtki muszą być, nie wyobrażam sobie bez. Ja nawet śpię w gaciach, bo bez mi nie wygodnie.
Dziewczyny, samoopalacza to wiem, że nie wolno, a te balsamy brązujące dzień po dniu to możemy?
Tak, balsam brązujący można.

Ja też biorę do szpitala siatkowe gatki, podkłady podpaskowe i podkłady na łóżko, w sumie dobry pomysł z podpaskami, jak będę w sklepie wrzucę paczkę. Zwykłe czy te superdługie na noc?

Wpadli dzisiaj znajomi na piwko i zrobiliśmy test. Wypiłam trzy bavarie i dmuchałam w alkomat. Idealnie 0,000
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:41   #2231
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Właśnie moja midwife mi mówiła ostatnio, że może się taka osoba do mnie odezwać. I tak się zastanawiałam, czy ona ma za zadanie nas sprawdzać, czy jak? Interesują ją ogólnie warunki mieszkaniowe i takie tam? Też tego kosza mojżesza nie mam Alarm przeciw pożarowy powiadasz... Mam chyba ma korytarzu, myślisz, że wystarczy?
ogolnie czytałam ze sprawdza warunki w domu ale u nas nie chodzila i nie sprawdzala pytala tylko czy pracujemy i czy mieszkanie jest nasze czy wynajete
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:45   #2232
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Tak tak, majtki muszą być, nie wyobrażam sobie bez. Ja nawet śpię w gaciach, bo bez mi nie wygodnie.
Dziewczyny, samoopalacza to wiem, że nie wolno, a te balsamy brązujące dzień po dniu to możemy?
Gosia ja uzywam takiego fluidu do ciala na specjalne okazje i mysle, ze jest ok! Nie wnika w glab skory i mozesz to zaraz zmyc .

Cytat:
Umi super sasiadka, dla niej

dobrze wiedziec

Siateczkowe majty kupie na pewno - i te wysokie i niskie bo nie wiem czy bedzie sn czy cc.

Moni podobno sa takie szpitale ze nie wolno majtek Moze po to wiekszosc podkladow poporodowych wyglada jak powrot do podpaskowego piekla czyli prawie 1cm grubosci i zadnego wciecia anatomicznego brrr to wtedy jest co nogami sciskac?
Osobiscie niewyobrazam sobie czegos takiego

juz wole takie

Tylko czemu pasek z klejem jest taaaaaki waski??

jak bylam w szpitalu to podczas usg przy ktorym bylo 2 lekarzy mieli przyjsc studenci wiec gin mowi mi - szybko zbadam szyjke usg wewnetrznym zeby juz przez brzuch robic jak studenci przyjda i co..?
Szyjka jest mierzona a tu wpada 3 zagranicznych studentow w tym 2 chlopakow i kolejny gin i wszystko trzeba robic woooolniej bo im trzeba bylo opisac po angielsku i moj przypadek i to co na monitorze
A potem z podwinieta koszula pod biust usg zwykle ale moja brocha i tak na wierzchu byla. Tak to bywa w szpitalach

podklad tj jednorazowy podklad lozkowy czy taki "kawalek" przescieradla ktory w szpitalu klada na lozku od pasa w dol?

Szukam inspiracji na urzadzenie stylowego pokoju dla dziewczynki, macie jakies przyklady? Wolalabym uniknac tandety i przeladowania "ala" ksiezniczka z targu
Optymista juz kiedys pisalam, ze kazdy pacjent/ ka ma prawo zazadac, aby przy badaniu byl tylko lekarz prowadzacy. Bez udzialu, studentow stazystow itd.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:53   #2233
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Optymista juz kiedys pisalam, ze kazdy pacjent/ ka ma prawo zazadac, aby przy badaniu byl tylko lekarz prowadzacy. Bez udzialu, studentow stazystow itd.
Wiem, ale nie chcialo mi sie nawet protestowac. Jakos zawstydza mnie to jak mi obce osoby broszke ogladaja ale...Potraktowalam to zdarzenie jako trening przed porodem bo wtedy moja broszka bedzie obiektem zainteresowania roznych osob

Stary 2014-05-28, 23:10   #2234
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Tasia34 - nastawiam się na Sw Zofię, ale mogę wylądować też na KArowej z powodu mojej cukrzycy. Z tego co słyszę, to mało osób deklaruje chęć tam urodzić, chociaż oficjalne statystyki mówią co innego.
Na Karowej podobno jest najlepszy oddział dla wcześniaków

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Dochodziło mi do 140 czasem 150 ale już zauważyłam ,że jak tylko trochę więcej się poruszam w domu to ciśnienie mi się podnosi a jak odpoczywam to jest ok, coś czuję ,że czeka mnie leżenie przez te ostatnie tygodnie
No tak, to sporo... W 1. ciąży też przez nadciśnienie wylądowałam na patologii. Teraz na szczęście trzymam się b. dobrze, Tobie też tego życzę! Odpoczywaj, dasz radę

Cytat:
Tasia co do Asparginu to mi mój gin go przepisał ostatnio na wizycie i mogę go brać już do końca ciąży 3x po 1 tabletce Także chyba jednak można dłużej, jak widać znowu co lekarz to opinia

Co do operacji to ja miałam wyrostek wycinany, jakaś 5 centymetrowa blizna mi została, liczy się?

A ja się witam w 31 tygodniu już chcę lipieeec!!
No tak, każdy ma swoje zdanie
Co do wyrostka - no ba!
za 31 tc

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Następnym razem zadaj jej pytanie patrząc na jej twarz czy to zmarszczki czy ślady od poduszki po spaniu.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dziewczyny mam 2 pytania:

1. czy przy cc moze być mąż?
2. czy spotykacie sie z położną i jak to sie wogole załatwia?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

stwierdzam ze ja mam brzuchal ogromny w porównaniu do Was, ale to chyba dlatego ze jestem bardzo nisjka i brzuch mam od "pipki" po same cycki , po prostu mam krotki tułowik i tak dziwnie to wygląda
1. Może, choć to zależy od szpitala - musisz dopytać.
2. Nie spotykam się, nie wiem, czy mogę, nie chcę Jak zarejestrowałam Krzysia w przychodni po porodzie, położna przyszła do nas 2 razy i tyle

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dziś mamy święto z TŻtem!

Nasz ślub odbył się 88 dni temu a nasz Miś pojawi się na świecie za 88 dni!

Ania
Stary 2014-05-28, 23:19   #2235
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Zamowilam sobie 3 koszule do szpitala :

http://www.bonprix.de/produkt/nachth...rikose-939944/

http://www.bonprix.de/produkt/schwan...bieter=Pangora

http://www.bonprix.de/produkt/schwan...bieter=Pangora

niestety nie bylo lepszego wyboru

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:52   #2236
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tutaj macie reklamę bobovity z okazji dnia mamy Ja się wzruszyłam na końcu jak dotarło do mnie, że to reklama skierowana do mnie

https://www.youtube.com/watch?v=kisTVKmk1SU
O no masz...
Powiem Wam, że już raz to wszystko przeżyłam I nie da się opisać
A teraz jeszcze raz, o jaaaaa...

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy któraś z tych rodzących nie pierwszy raz wie ile cm przybyło jej na brzuchu w czasie 9 miesięcy?
pytam z ciekawości bo zastanawiam sie ile mniej więcej jeszcze mój brzuch nabierze cm i czy moja skóra to wytrzyma...:P
na razie mi przybyło chyba jakieś 10cm albo ciut więcej bo nie wiem dokładnie ile miałam na początku na wysokości pępka...ile tak mniej więcej ten brzuch może urosnąć? 20-30cm??
A wiesz, nigdy się nie mierzyłam... Ale sporo, nie widziałam swoich stóp

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
moj Tz w koncu dodzwonil sie do ginki te sekretarki nigdy nie odbieraja telefonu a chcialam sie dowiedziec czy moge isc do dentysy i czy sa wyniki wymazu

' Możesz iść do dentysty bo już się nie używa znieczulenia z adrenalina a wyniki są super Masz małe bakterie ale to jest właśnie bardzo zdrowe w ciąży. Jakbyś wogole nie miała albo za duzo to by było źle ale tak jak jest jest super. Bo ta mała ilość chroni dziecko przed innymi syfami '

wiec super
juz myslalam ze mam jakies swinstwo i dlatego mam takie uplawy

Cytat:
I tu ciekawostka cenowa - Paklanki pachnace woreczki na zuzyte pieluszki 50szt w jednym dzieciecym kosztowaly 8,5zl, w drugim 11zl(!!), na allegro 4,60 + wysylka a w Carrefourze 4,80 od reki...
Podklady porodowe Canpol w sklepie dzieciecym tansze niz w Rossmanie a 50gr drozsze niz na allegro...

W moim szpitalu pozwalaja miec majtki na poporodowym ale tylko siateczkowe - zadnych bawelnianych czy flizelinowych (polozna mowila ze w tych ostatnich pooooci sie kobieta masakrycznie).
Nooo, z tymi cenami można oszaleć...
Siateczkowe bardzo wygodne, polecam!
Kupiłam w szpitalnym sklepiku 2 pary, akurat starczyły Teraz też je wezmę - można normalnie prać

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Moje urodziny
Ooooo wszystkiego naj naj naj!!!

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
kro0pka a to na drugą stronę Ci wychodzi?
Ja mam prawie płaski i czuję się jak kosmitka
Ja mam tam wielką dziurę

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
a mnie wczoraj odwiedzila health visitor, kobietka 55 lat bardzo zabawna. powiedziała ze chciała się przedstawić i przywitać i ze będzie mnie odwiedzać jak urodze, ze one sa po to żeby mama po porodzie nie czula się samotnie i żeby pomoc przy dzidzi i ze będzie przychodzić tak często jak tylko będę chciała pytala czy chce karmic piersią i powiedziała ze oni mi pomoga i ze jeśli zdecyduje się na butelke to oni tez tego nie potepiaja i ze najważniejsze jest żeby mama i dziecko było szczęśliwe.zasugerowala ze oni sa za tym żeby na początek dziecko spalao w koszu mojzesza no i w sumie nie wiem bo ja jakos nie miałam zamiaru go kupywac, a i jeszcze jedno nie podobalo się jej ze nie mamy alarmu przeciw pożarowego i to musimy zalozyc
O, fajne podejście!

Cytat:
Dziewczyny a jakies podkłady pod prześcieradło kupujecie teraz, czy ceratki? Czy nie potrzebne są? bo na przewijak to chyba będe kładła, bo zamówiłam przewijak z frotte, więcbym chyba nie nadążała prać... jak wy uważacie?
Tylko napiszę, że przy Krzysiu miałam podkład ceratkowy pod prześcieradełko dla Niego, ale nie przepuszczało to powietrza i biedakowi było strasznie gorąco... Zrezygnowałam, nie zasikiwał materaca, czasem tylko ulewał, ale podkładałam tetrę, więc materac oszczędzony

Cytat:
Przewijak mam na łóżeczko z takiej ceraty, nie kupowałam tej narzutki bo stwierdziłam, że nie po to mam taki ładny przewijak, żeby go zasłaniać Przed zmianą pieluszki będę kłaść na niego pewnie pieluszkę flanelową albo becik
Kupiłam też paczkę takich właśnie ceratek do przewijania jakbym gdzieś z małą jechała albo przewijała na przykład na łóżku, myślę że to jest fajna sprawa
Na przewijak do zmiany pieluchy kładłam tetrę
Ania
Stary 2014-05-29, 00:02   #2237
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Ciekawe czy szpital je daje czy trzeba swoje
Ja miałam te grube, wielkie. Chyba jednak lepiej chroniły przed wyciekiem... Kilka dni takiego mega krwawienia, potem takie mało-miesiączkowe z tydzień i potem jeszcze takie podkrwawianie na cieniutką podpaskę... No niestety, chyba te 9 mcy bez okresu się zwraca
A szpital czasem daje swoje (ale zazwyczaj z łaską )

Cytat:
Właśnie te podkłady na łóżko mam Bez nich to na pewno pościel byłaby co chwilę ubrudzona... dlatego według mnie nie ma się co zastanawiać

Ja się u mnie nie dowiadywałam co jest a czego nie ma z takich rzeczy, wszystkie rzeczy do mojej higieny kupiłam bo nie mam zamiaru się prosić o paczkę podpasek
Te podkłady(podpaski) mam 3 paczki po 10 sztuk a podkładów na łóżko 15 Oprócz tego biorę też zwykłe podpaski bo może nie będzie mi aż tak lecieć to sobie będę nosić podpaski właśnie

Co do dzidzi to do szpitala biorę pampersy, chusteczki i nappiderm w razie czego na odparzenia, kąpią u nas położne więc nic nie potrzebuję
Do ubrania zabieram czapeczkę, niedrapki, skarpetki i becik Ciuszków nie biorę bo w szpitalu mają a nie chcę wrócić ze stertą prania. Tż mi tylko przywiezie rzeczy na wyjście...

Koszulę do porodu jednak też kupuję, miałam mieć szpitalną ale ostatnio koleżanka pokazała mi zdjęcia przed porodem i zrezygnowałam, wolę jednak coś kupić

No ale u każdego w szpitalu jest inaczej i różne rzeczy potrzeba, ja się pytałam położnej co dają
Ooo, serio mają? :O Super!

Nadrobiłam!!!
Dobranoc!
(Mała tak skacze, że nie wiem, czy zasnę )
Ania
Stary 2014-05-29, 00:28   #2238
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia ja uzywam takiego fluidu do ciala na specjalne okazje i mysle, ze jest ok! Nie wnika w glab skory i mozesz to zaraz zmyc .

Ja czytałam, że nie można brązujących. Oddałam cały Sopot mamie...

A dziś na SR położna mówiła, że nie można odmówić udziału studentów w szpitalach klinicznych. Wszędzie indziej będą respektować prawo pacjenta do odmowy.

Twin-maid moc urodzinowych buziakow!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 00:52   #2239
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cierpię na bezsenność
Za dużo myślę o porodzie i wyprawce

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 01:27   #2240
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Cierpię na bezsenność
Za dużo myślę o porodzie i wyprawce
Ja tez nie moge spac - jak tylko Tz wyjezdza to koniec naszego spania Tesknimy za soba jak nastolaty i chodzimy jak zombie. W ciazy tak mi sie porobilo,ze dopiero jak maz przytuli to spie sobie smacznie.

Mysli o porodzie i jego miejscu (wyborze miejscowosci) nie daja mi spac od dawna. Nie zdazymy tez wybrac, kupic i wyremontowac mieszkanka przed narodzinami dziecka
Tymczasem trzeba zaplanowac kolory/gabaryty mebli dzieciecych do kupienia .ktore wejda i na stancje i do teoretycznego pokoiku dzieciecego. Pokoj urzadzimy juz "na swoim" ale nie wiadomo jak samo pomieszczenie bedzie wygladalo, paranoja

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-05-29 o 01:35
Stary 2014-05-29, 08:05   #2241
motylek_555
Raczkowanie

Hej dziewuszki !! Wczoraj miałam dzień słabości - do tej pory wspaniale przechodzilam ciążę, od samego początku, a z wejściem w trzeci trymestr pojawiły się mega spuchniete nogi, hemoroidy (chyba to to dziadostwo- od czasu do czasu boli, na przykład wczoraj był ten dzień, ból okropny) no i ten ząb...okazało się, że jest do kanałowego leczenia , ale rtg niewskazane, znieczulenie niewskazane, mam włożoną truciznę do nerwów . Ja wiem, że to może tylko "pierdoły", ale i tak mnie zdołowały Mam nadzieje,ze dziś bedzie lepszy dzień, mimo, że za oknem szaro buro i ponuro i leje.
Pisałyście o porodach-ja chciałabym urodzić SN, co dla wiekszości osób, którym to mowie jest niezrozumiałe, niemal wszyscy doradzają mi CC A co do majtek po porodzie, to nie wyobrażam sobie chodzić ściskając pieluchę miedzy nogami....nie ma mowy, majty muszą byc
Dziś mam wizyte u mojego gin, ale dopiero o 21.30 Ciekawe jak mój dzidziolek

TwinMaid - sto lat !!
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:06   #2242
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
świetna jest ! jak cyganka

ale znam to skądś, moja babcia zainteresowana mną bardzo, nawiozła mi bluzek po wszystkich ciotkach jakie były w ciąży.. również w taki deseń jak ta sukienka no ale można docenić to, że się o nas troszczą

dzisiaj dopadły mnie jakieś straszne myśli co do porodu.. przypomniałam sobie wszystkie straszne przypadki i sama siebie straszę.. na dodatek nie potrafię przestać w głowie tylko myśl ' a jak się coś stanie ? , jak coś pójdzie nie tak ? ' mam nadzieję, że to mi minie za chwilkę...

nie śmiejcie się.
mój pępęk chyba się odwraca powoli! dziwne to jest, co chwilę się mu przyglądam, jest taki miękutki pokaże tż i będziemy obydwoje się na niego patrzeć i linia negra też się wyłania powoli
matko, ja już od dawna mam pępek na wierzchu…

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
haha no to to jest dopiero fajne !

Mam jeszcze pytanko, gdzie kupujecie staniki do karmienia? i w jakich cenach mniej więcej? bo w ogólne się nie orientuję
ja kupiłam w biedronce za jakieś 25 zł, ale były same białe, muszę dokupić jeszcze czarny.

Cytat:
ja chyba też tak zrobię.... w razie jak nie bedzie można...
z mamą dziś rozmawiała to była w szoku ze w ogóle można w szpitalach takie majtki, że kiedyś to właśnie bez majtek, tylko sama podpaskę...no ale ile temu to było 27 lat temu
Mówi do mnie jak będziesz miała majtki, to co na obchód bedziesz zdejmowała jak tam będą cię oglądać ?
Moja mam miała fajnie, jak rodziła pierwsze dziecko to na obchodzie miała grupkę studentów...którzy sobie ogłądali jak sie goi
Moja mama w ogóle uważa, że się tak wszystko zmieniło w kwestii porodów i pielęgnacji dzieci, że ona w ogóle nie jest w stanie mi niczego doradzić.

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
kolację jadam tak o 19-20. Potem staram się już nic nie jeść. Czasem (ale bardzo rzadko) porwę jakiś owoc albo jogurt troszkę później - tak o 21, a spać chodzę pomiędzy 22 a 23.

W sypialni wietrzę codziennie. Odkąd zaczęły się upały, a nawet jak od wczoraj jest troszeczkę chłodniej, to mam otwarte wszystkie okna w domu. Jak jest ciepło to śpimy z otwartym.

Więc u mnie, to chyba nie działa...
Nie powinno się jeść owoców na noc bo są ciężkostrawne.

Cytat:
Umi super sasiadka, dla niej

dobrze wiedziec

Siateczkowe majty kupie na pewno - i te wysokie i niskie bo nie wiem czy bedzie sn czy cc.

Moni podobno sa takie szpitale ze nie wolno majtek Moze po to wiekszosc podkladow poporodowych wyglada jak powrot do podpaskowego piekla czyli prawie 1cm grubosci i zadnego wciecia anatomicznego brrr to wtedy jest co nogami sciskac?
Osobiscie niewyobrazam sobie czegos takiego

juz wole takie

Tylko czemu pasek z klejem jest taaaaaki waski??

jak bylam w szpitalu to podczas usg przy ktorym bylo 2 lekarzy mieli przyjsc studenci wiec gin mowi mi - szybko zbadam szyjke usg wewnetrznym zeby juz przez brzuch robic jak studenci przyjda i co..?
Szyjka jest mierzona a tu wpada 3 zagranicznych studentow w tym 2 chlopakow i kolejny gin i wszystko trzeba robic woooolniej bo im trzeba bylo opisac po angielsku i moj przypadek i to co na monitorze
A potem z podwinieta koszula pod biust usg zwykle ale moja brocha i tak na wierzchu byla. Tak to bywa w szpitalach

podklad tj jednorazowy podklad lozkowy czy taki "kawalek" przescieradla ktory w szpitalu klada na lozku od pasa w dol?

Kobiety to mają przes… mój Tż nikomu nic nie musi pokazywać.

Właśnie przyszli wstawić nowy parapet. Spadam
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:16   #2243
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Na Karowej podobno jest najlepszy oddział dla wcześniaków

No tak, to sporo... W 1. ciąży też przez nadciśnienie wylądowałam na patologii. Teraz na szczęście trzymam się b. dobrze, Tobie też tego życzę! Odpoczywaj, dasz radę

No tak, każdy ma swoje zdanie
Co do wyrostka - no ba!
za 31 tc

1. Może, choć to zależy od szpitala - musisz dopytać.
2. Nie spotykam się, nie wiem, czy mogę, nie chcę Jak zarejestrowałam Krzysia w przychodni po porodzie, położna przyszła do nas 2 razy i tyle

Tasia, a skąd masz tę informację o oddziale wcześniaków? Z tego co ja wiem, to maluchy z całej Polski są albo do czd albo do imidu właśnie transportowane, jak ich szpitale nie ogarniają... ja właśnie dlatego chcę tam rodzić.

Stary 2014-05-29, 08:19   #2244
zVenus
Zakorzenienie

Witam się i kłaniam w pas zaczynamy 30tc

wczoraj przeglądałam z mamą ciuszki i stwierdziła, że nie ma mi co kupić bo wszystko mam...ale chyba przesadza, bo nie ma tego aż tak dużo po prostu za "jej" czasów to tylko śpiochy były dla dzieci i koniec. Mam duzo sukienek i tez się boję że jakby się chłopczyk urodził to będą jajca

mężul dziś wraca więc się cieszę, bo ja mam tak jak optymistka, że bez niego źle śpię...jak dziecko

muszę te podkłady na łózko kupić bo chyba nie mam...muszę sprawdzić.

miłego dnia babuszki!

twinmaid - sto lat!!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:28   #2245
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie na specjalne okazje to mnie nie urządza, bo takowych nie mam po prostu pomyślałam o tym, że ten nasz nieszczęsny cellulit jest przecież mniej widoczny na ciemniejszej, 'opalonej' skórze i można by było bez wstydu nogi wystawić w kiecce czy w szortach.
Co do studentów i innych, to ja nie mam nic przeciwko, gdyby to miała być JEDNA osoba. Gdzieś się muszą uczyć, jedną dodatkową parę oczu zniosę. Ale za tłum to jednak dziękuję

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że nie można brązujących. Oddałam cały Sopot mamie...
Myślę, że to w sumie zależy od tego, jaki rodzaj barwników jest w konkretnym balsamie... trzeba by się było w to zagłębić, kiedyś u Sroki na blogu znalazłam, że nawet kremów BB niektórych nie można (m.in. Garniera którego ja używałam) i myślę, że tu pewnie tak samo..

Dziewczyny zainteresowane tematem szczepień - ciekawy artykuł, długi ale warto przeczytać: http://www.akademiawitalnosci.pl/nie...i-swoj-plan-b/ i w ogóle wydaje mi się, że jest mnóstwo fajnych mądrych rzeczy na tej stronie
Stary 2014-05-29, 08:33   #2246
kasia_ruda
Zakorzenienie

Gosia super, dzięki za artykuł. U nas zleciłam mężowi analizę tematu on jako dawny dziennikarz śledczy ma spore doświadczenie w dogrzebywaniu się do ciekawych informacji

Mam do was pytanie odnośnie wkładek higienicznych. Jakie wy kupujecie bez tej folii na dole? Ja przerobiłam chyba ze 3/4 półki w rossmanie już i we wszystkich jest ta folia, przez co się pocę, powinno się mieć oddychające, ale jak je cholera wybrać jak wszystkie mają napisane, że niby są oddychające, a żadna nie jest :/

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Ps. U nas dziś ostatni dzień II trymestru

Stary 2014-05-29, 08:38   #2247
anius_7
Wtajemniczenie

dzień doberek

twinmaid sto lat! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szczęśliwego rozwiązania i samych radości

Od wczoraj tak myślę o pobycie w szpitalu po porodzie, temat podkładów i gaci mocno mi się wbił w głowę, moja wyobraźnia działa i już sobie wyobrażam tą szpitalną atmosferę... Dochodzę do wniosku, że chyba bym nie chciała, żeby mnie ktoś odwiedzał w tym czasie, oczywiście poza TŻ. Chyba wydam zakaz odwiedzin dla rodziców, teściów, rodzeństwa i całej reszty, której ten pomysł przyjdzie do głowy. Nie chcę, żeby mnie widzieli w takim stanie.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:42   #2248
Optymistka26
Zadomowienie

Twin 100 lat, wspierajacego Tz, szybkiego porodu bez komplikacji i pieknego zdrowego maluszka

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie odnośnie wkładek higienicznych. Jakie wy kupujecie bez tej folii na dole? Ja przerobiłam chyba ze 3/4 półki w rossmanie już i we wszystkich jest ta folia, przez co się pocę, powinno się mieć oddychające, ale jak je cholera wybrać jak wszystkie mają napisane, że niby są oddychające, a żadna nie jest :/
Naturella jest znosna

Stary 2014-05-29, 08:54   #2249
Moni 26
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ale zapowiada sie okropny dzień, deszcz padał przez cała noc u nas
Ale dużo napisałyście przez wieczór, a ja już smacznie spałam w przeciwieństwie do wiekszości z was nie mam problemu z zasypianiem, kłade sie i juz śpię A dzis maluszek mnie obudził, od samego rana mega aktywny
Ostatnio jak poszliśmy z mężem na kebaba( to tak mnie kopał, że już nie wiem czy nie smakowało, czy było takie dobre he he
Kurczę dzis miałam sie przejsć do szpitala i wziaśc listę co do porodu mi potrzebne będzie...ale jak spojrzałam przez okno to mi sie odechciało
a u mnie wraz z III trymestrem mam mega ochotę na nabiał, jem a to ryż na mleku, a to płatki na mleku twarożki, a upodobał mi sie serek president z rzodkiewką, cały na jeden dzień mi starcza kanapeczki z nim... pycha

twin maid
sto lat kochana!
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:57   #2250
malutka100
Zakorzenienie

hej dziewczyny
wpadłam do was przywitać się na szybko i wracam do pracy

wczoraj byłam na wizycie, jestem bardzo zadowolona, bo lekarz potwierdził że mam synka, także o pomyłce nie ma już mowy
Wyniki nadal dobre, test glukozy również- nie mam cukrzycy
Szyjka zamknięta, bejbik ułożony główką w dół ( no ale to wiadomo jeszcze może się zmienić). Cieszę się bardzo, że wszystko w porządku.

Za trzy tygodnie mam usg, lekarz go dokładnie pomierzy, zobaczy ile waży. Już się nie mogę doczekać

Pytałam również o te skurcze łydek, które ostatnio mi dokuczają- zalecił mi brać Aspargin 3 razy dziennie po 1 tabletce.

Miłego dnia mamusie
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości