|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Cytat:
Biore swoj do wc i jestem spokojnaOprocz tego rolke recznika papierowego, w szpitalach takie rzeczy sie poprostu przyadaja Tak samo jak jednorazowe nakladki na wc jak ktos musi zawsze siadac na toalecie. Ja nie mam odwagi na publicznym kibelku posadzic szanownej pupci ale kupilam 6szt nakladek w Rossmanie bo kto wie
|
||
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Optymistka ja mam właśnie te pierwsze podkłady
Myślę, że nie bez powodu są takie grube
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ktore juz rodzily co powiecie na ten temat?Mi to sie kojarzy ze starymi podpaskami Bella clasic czy jakos tak ktore choc grube to dobrze nie wchlanialy. Po tych koszmarkach nastapila era Allwaysow i nagle sie okazalo ze grube to one byc nie musza a i tak chlona jak trzeba Dobrze, ze ja nie trafilam na ta zla ere ale pamietam jak te grube wielkoludy lezaly w lazience i straszyly![]() A podklady Seni to macie na mysli cos takiego? ![]() W sumie czulabym sie bezpiecznie z takim podkladem,a jak sie nie zuzyje to przy dziecku sie przyda Ciekawe czy szpital je daje czy trzeba swoje
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-05-28 o 21:59 |
|
|
|
|
#2225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
#2226 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że trzeba się dowiadywać lokalnie. U nas majty i podkłdy-podpaski trzebabylo mieć swoje, te podkłady na łóżko i ligninę były na wyposażeniu, tak naprawdę podpaski też były i w razie awarii położne dawały bez ceregieli. Podejrzewam że w teorii zapewniają wszystko tylko oszczędzają i wymuszają przynoszenie swojego.
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie te podkłady na łóżko mam
![]() Ja się u mnie nie dowiadywałam co jest a czego nie ma z takich rzeczy, wszystkie rzeczy do mojej higieny kupiłam bo nie mam zamiaru się prosić o paczkę podpasek ![]() Te podkłady(podpaski) mam 3 paczki po 10 sztuk a podkładów na łóżko 15 Co do dzidzi to do szpitala biorę pampersy, chusteczki i nappiderm w razie czego na odparzenia, kąpią u nas położne więc nic nie potrzebuję ![]() Do ubrania zabieram czapeczkę, niedrapki, skarpetki i becik Ciuszków nie biorę bo w szpitalu mają a nie chcę wrócić ze stertą prania. Tż mi tylko przywiezie rzeczy na wyjście...Koszulę do porodu jednak też kupuję, miałam mieć szpitalną ale ostatnio koleżanka pokazała mi zdjęcia przed porodem i zrezygnowałam, wolę jednak coś kupić ![]() No ale u każdego w szpitalu jest inaczej i różne rzeczy potrzeba, ja się pytałam położnej co dają |
|
|
|
#2228 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam dla Krzysia, na próbę, bo nie znałam takiej tkaniny; jeśli zaakceptuje to Córci kupię drugi ![]() Cytat:
![]() ad b) na Inflanckiej, ale tylko dlatego, że mój prowadzący tam pracuje i tam będzie mi robił cc ad c) ja kiedyś na bułce z masłem w ciąży jest bardzo duże zapotrzebowanie na wapń, jeśli za mało dostarczamu, to dzieciaczek nam zużywa wszystko i są problemy z zębami lub nawet kośćmi...Cytat:
U mnie było w 1. ciąży za☠☠☠iście słychać, normalnie koński tętent, a tłuszczyku ci u mnie dostatek ![]() No właśnie, te Bella Happy nie wszędzie są... Raz kupiłam w sklepie stacjonarnym wraz z całym ekwipunkiem dla Krzysia; teraz zamówiłam z rodzyneczek z allegro Może w jakichś marketach są?Cytat:
Bo faceci często mdleją i lekarz zamiast zszywać pacjentkę, musi cucić jej męża... ![]() Co na to spojrzę, to czytam "w windzie" i zastanawiam się, dlaczego taki czarny scenariusz zakładasz...
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też biorę do szpitala siatkowe gatki, podkłady podpaskowe i podkłady na łóżko, w sumie dobry pomysł z podpaskami, jak będę w sklepie wrzucę paczkę. Zwykłe czy te superdługie na noc? Wpadli dzisiaj znajomi na piwko i zrobiliśmy test. Wypiłam trzy bavarie i dmuchałam w alkomat. Idealnie 0,000
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wyrostka - no ba! ![]() za 31 tcCytat:
Cytat:
2. Nie spotykam się, nie wiem, czy mogę, nie chcę Jak zarejestrowałam Krzysia w przychodni po porodzie, położna przyszła do nas 2 razy i tyle Cytat:
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Zamowilam sobie 3 koszule do szpitala :
http://www.bonprix.de/produkt/nachth...rikose-939944/ http://www.bonprix.de/produkt/schwan...bieter=Pangora http://www.bonprix.de/produkt/schwan...bieter=Pangora niestety nie bylo lepszego wyboru |
|
|
|
#2236 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam, że już raz to wszystko przeżyłam ![]() A teraz jeszcze raz, o jaaaaa... ![]() Cytat:
Ale sporo, nie widziałam swoich stóp ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Siateczkowe bardzo wygodne, polecam! Kupiłam w szpitalnym sklepiku 2 pary, akurat starczyły Teraz też je wezmę - można normalnie prać ![]() Ooooo wszystkiego naj naj naj!!! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam te grube, wielkie. Chyba jednak lepiej chroniły przed wyciekiem... Kilka dni takiego mega krwawienia, potem takie mało-miesiączkowe z tydzień i potem jeszcze takie podkrwawianie na cieniutką podpaskę... No niestety, chyba te 9 mcy bez okresu się zwraca ![]() A szpital czasem daje swoje (ale zazwyczaj z łaską )Cytat:
Nadrobiłam!!! Dobranoc! (Mała tak skacze, że nie wiem, czy zasnę
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś na SR położna mówiła, że nie można odmówić udziału studentów w szpitalach klinicznych. Wszędzie indziej będą respektować prawo pacjenta do odmowy. Twin-maid moc urodzinowych buziakow!
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpię na bezsenność
Za dużo myślę o porodzie i wyprawce |
|
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie moge spac - jak tylko Tz wyjezdza to koniec naszego spania
Tesknimy za soba jak nastolaty i chodzimy jak zombie. W ciazy tak mi sie porobilo,ze dopiero jak maz przytuli to spie sobie smacznie.Mysli o porodzie i jego miejscu (wyborze miejscowosci) nie daja mi spac od dawna. Nie zdazymy tez wybrac, kupic i wyremontowac mieszkanka przed narodzinami dziecka Tymczasem trzeba zaplanowac kolory/gabaryty mebli dzieciecych do kupienia .ktore wejda i na stancje i do teoretycznego pokoiku dzieciecego. Pokoj urzadzimy juz "na swoim" ale nie wiadomo jak samo pomieszczenie bedzie wygladalo, paranoja
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-05-29 o 01:35 |
|
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki !! Wczoraj miałam dzień słabości - do tej pory wspaniale przechodzilam ciążę, od samego początku, a z wejściem w trzeci trymestr pojawiły się mega spuchniete nogi, hemoroidy (chyba to to dziadostwo- od czasu do czasu boli, na przykład wczoraj był ten dzień, ból okropny) no i ten ząb...okazało się, że jest do kanałowego leczenia
. Ja wiem, że to może tylko "pierdoły", ale i tak mnie zdołowały Mam nadzieje,ze dziś bedzie lepszy dzień, mimo, że za oknem szaro buro i ponuro i leje. Pisałyście o porodach-ja chciałabym urodzić SN, co dla wiekszości osób, którym to mowie jest niezrozumiałe, niemal wszyscy doradzają mi CC A co do majtek po porodzie, to nie wyobrażam sobie chodzić ściskając pieluchę miedzy nogami....nie ma mowy, majty muszą byc ![]() Dziś mam wizyte u mojego gin, ale dopiero o 21.30 Ciekawe jak mój dzidziolek TwinMaid - sto lat !! |
|
|
|
#2242 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobiety to mają przes… mój Tż nikomu nic nie musi pokazywać. ![]() Właśnie przyszli wstawić nowy parapet. Spadam |
|||||
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i kłaniam w pas
zaczynamy 30tc![]() wczoraj przeglądałam z mamą ciuszki i stwierdziła, że nie ma mi co kupić bo wszystko mam...ale chyba przesadza, bo nie ma tego aż tak dużo po prostu za "jej" czasów to tylko śpiochy były dla dzieci i koniec. Mam duzo sukienek i tez się boję że jakby się chłopczyk urodził to będą jajca![]() mężul dziś wraca więc się cieszę, bo ja mam tak jak optymistka, że bez niego źle śpię...jak dziecko ![]() muszę te podkłady na łózko kupić bo chyba nie mam...muszę sprawdzić. miłego dnia babuszki! twinmaid - sto lat!! |
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu pomyślałam o tym, że ten nasz nieszczęsny cellulit jest przecież mniej widoczny na ciemniejszej, 'opalonej' skórze i można by było bez wstydu nogi wystawić w kiecce czy w szortach.Co do studentów i innych, to ja nie mam nic przeciwko, gdyby to miała być JEDNA osoba. Gdzieś się muszą uczyć, jedną dodatkową parę oczu zniosę. Ale za tłum to jednak dziękuję ![]() Cytat:
Dziewczyny zainteresowane tematem szczepień - ciekawy artykuł, długi ale warto przeczytać: http://www.akademiawitalnosci.pl/nie...i-swoj-plan-b/ i w ogóle wydaje mi się, że jest mnóstwo fajnych mądrych rzeczy na tej stronie
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia super, dzięki za artykuł. U nas zleciłam mężowi analizę tematu
on jako dawny dziennikarz śledczy ma spore doświadczenie w dogrzebywaniu się do ciekawych informacji ![]() Mam do was pytanie odnośnie wkładek higienicznych. Jakie wy kupujecie bez tej folii na dole? Ja przerobiłam chyba ze 3/4 półki w rossmanie już i we wszystkich jest ta folia, przez co się pocę, powinno się mieć oddychające, ale jak je cholera wybrać jak wszystkie mają napisane, że niby są oddychające, a żadna nie jest :/ Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Ps. U nas dziś ostatni dzień II trymestru ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
twinmaid sto lat! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szczęśliwego rozwiązania i samych radości ![]() Od wczoraj tak myślę o pobycie w szpitalu po porodzie, temat podkładów i gaci mocno mi się wbił w głowę, moja wyobraźnia działa i już sobie wyobrażam tą szpitalną atmosferę... Dochodzę do wniosku, że chyba bym nie chciała, żeby mnie ktoś odwiedzał w tym czasie, oczywiście poza TŻ. Chyba wydam zakaz odwiedzin dla rodziców, teściów, rodzeństwa i całej reszty, której ten pomysł przyjdzie do głowy. Nie chcę, żeby mnie widzieli w takim stanie.
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
Twin 100 lat, wspierajacego Tz, szybkiego porodu bez komplikacji i pieknego zdrowego maluszka
Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale zapowiada sie okropny dzień, deszcz padał przez cała noc u nas
Ale dużo napisałyście przez wieczór, a ja już smacznie spałam A dzis maluszek mnie obudził, od samego rana mega aktywny Ostatnio jak poszliśmy z mężem na kebaba( to tak mnie kopał, że już nie wiem czy nie smakowało, czy było takie dobre he he ![]() Kurczę dzis miałam sie przejsć do szpitala i wziaśc listę co do porodu mi potrzebne będzie...ale jak spojrzałam przez okno to mi sie odechciało ![]() a u mnie wraz z III trymestrem mam mega ochotę na nabiał, jem a to ryż na mleku, a to płatki na mleku twarożki, a upodobał mi sie serek president z rzodkiewką, cały na jeden dzień mi starcza twin maid sto lat kochana!
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
wpadłam do was przywitać się na szybko i wracam do pracy ![]() wczoraj byłam na wizycie, jestem bardzo zadowolona, bo lekarz potwierdził że mam synka, także o pomyłce nie ma już mowy ![]() Wyniki nadal dobre, test glukozy również- nie mam cukrzycy Szyjka zamknięta, bejbik ułożony główką w dół ( no ale to wiadomo jeszcze może się zmienić). Cieszę się bardzo, że wszystko w porządku. Za trzy tygodnie mam usg, lekarz go dokładnie pomierzy, zobaczy ile waży. Już się nie mogę doczekać ![]() Pytałam również o te skurcze łydek, które ostatnio mi dokuczają- zalecił mi brać Aspargin 3 razy dziennie po 1 tabletce. Miłego dnia mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Biore swoj do wc i jestem spokojna

Ciekawe czy szpital je daje czy trzeba swoje

wszystkiego naj naj naj!!!
. Ja wiem, że to może tylko "pierdoły", ale i tak mnie zdołowały
Mam nadzieje,ze dziś bedzie lepszy dzień, mimo, że za oknem szaro buro i ponuro i leje.