|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Dziewczyny ale miala sen! kuźwa snilo mi sie mnie atakowaly piranie! dzien przed slubem namowila mnie siostra na SPA, zeby poplywac w basenie z rybkami jakimis ktore zjedza ten twoj kiepski naskórek-pijawki. no i poszlysmy a tam zamiast 'rybek' krwiożercze piranie, wygladaly jak ryba ale byly pokryte mini kolcami jak jeż i tak sie przylepialy do ciala i bolało! jezu jak ja krzyczalam, nie moglam ich odkleic, jak mi sie udalo jedna zdjac z nogi to nastepna przyplywala do brzucha, zostawaly takie male ranki na ciele. Do tego wysjc z basenu nie moglam, krzyczalam ze zabije ta siostre bo jak ja na slubie bede wygladac taka pogryziona rzez rybeczki... ![]() obudzilam sie nad ranem serce jeszcze waliło i......... ostro mi sie siku prawie bieglam do lazienki. na samo wspomnienie ciary mnie przehcodza
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
mój tż powiedział, że oszalałam, bo chcę koszyczki ratunkowe no trudno, najwyżej będzie miał szaloną żonę. sam też normalny nie jest, więc pasujemy do siebie daj znać jak Wam poszedł taniec a do czego tańczycie? ewaden, ciężka sprawa... mam nadzieję, że się jakoś sprawy ułożą
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-05-29 o 11:56 |
|
|
|
|
#543 |
|
Konto usunięte
|
ewaden
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pijawki wysysają krew. garra rufa zjada naskórek.. ewaden koszmar jakiś !!!!!!! trzymam kciuki aby wszystko się wyjaśniło
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
Ehh mnie za to wkurzyła moja kuzynka - pretensja o wszystko np. o to że nie uprzedziłam kiedy przyjadę z zaproszeniem i rodzice byli zaskoczeni bo akurat myli okna - ogólnie powiedziała, że rodzice się zastanawiają czy przyjdą bo uważają że zostali zaproszeni "bo wypada" tak jasne - półtora miesiąca przed ślubem (a zaproszenie tylko na ślub bo jak już pisałam robimy tylko obiad dla najbliższych po ślubie) zaproszenie osobiście wręczone i z wydrukowanym nazwiskiem a nie wpisanym ręcznie co jak wiadomo zgłasza się przy zamówieniu!!! ręce opadają!!! To my u znajomych byliśmy z zaproszeniem w poniedziałek (12 dni przed ślubem) dopiero (też tylko na ślub) to się ucieszyli, dziękowali i pow że na pewno będą !! Na tydzień przed ślubem tak mi podniosła ciśnienie że poszłam do apteki po melisę... A do tej pory to zero stresu!
A tak w ogóle dziś zmiana kodu: 9 dni do ślubu
Edytowane przez S1lc1a Czas edycji: 2014-05-29 o 12:16 |
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
ogłaszam, że rozdaliśmy już bardzo dużo zaproszeń, zostało już kilkadziesiąt tylko ![]() spisaliśmy protokół przedślubny i nasze zapowiedzi były już czytane w niedziele ![]() mamy tylko jeden problem, otoz mój najwspanialszy TŻ zgubił kurs przedmałżeński, więc chyba musi załatwić na lewo
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere, super relacja!
Alloffkowa, rewelacyjna ta biżu, na żywo wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach! Ja identycznie Kamilka, moim zdaniem pasowałyby te ramiączka ![]() Piękną masz suknię Gdzie masz te bułki? Spróbuj ćwiczeń Fitappy na ramiona, są świetne! 3 m-ce to dużo czasu na wyrzeźbienie samych ramion ![]() Ja muszę pocisnąć w końcu z tymi hantelkami, bo się zamotałam na bieganiu, a zapomniałam o ramionach. Tysia, ładna sukienka ![]() O jaaaa, faktycznie! ![]() Ja lepiej nie będę wklejać mojej listy, bo się załamię, mamy mnóstwo rzeczy do załatwienia! TŻ obiecał do końca maja wydrukować zaproszenia - CZEKAM ![]() Króliczku, dobrze zrobiłaś, makijażystka jakaś niepoważna... Kasiulenkowo, gratki za umowę ![]() Lg Ago, Alucior, rabbitka, Active, dzięki za party i brokuła ![]() S1lc1a - jeśli się nie zapowiedzieliście, że wpadniecie z zapro, to moim zdaniem słusznie mieli pretensje Ja jak się nikogo nie spodziewam, siedzę sobie w domu w dresie, często bez makijażu i np. sprzątam itd, nie chciałabym żeby ktoś wtedy wpadł z zaproszeniem. |
|
|
|
#549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję 100dniówki! gratulacje ![]() piękne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jejku mam nadzieję, że jakoś się uda jeszcze zdobyć ten papier! ja nie rozumiem czemu takie problemy robią
|
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
ja mam to samo , więc jak zapraszaliśmy to do każdego dzowniliśmy , że bedziemy z wizytą duszpasterską . I każdy był zadowolony - my bo mogliśmy sobie ustalić plan dnia i goście , którzy byli przygotowani że ktoś ich w domu nawiedzi.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jeśli mają słusznie pretensje, to może lepiej byłoby mi tego nie mówić 9 dni przed ślubem. |
|
|
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, ale nie wiem czy się uda...
Gdy udowodniłam, że jest wg swojej wiary wolny do ponownego zawarcia związku małżeńskiego (to był zarzut/ niepewność biskupa), to teraz czepiają się nierozerwalności ślubu cywilnego między dwiema osobami nieochrzczonymi (ani mój mąż, ani jego była nie są, tyle że on ma wyznanie swoje, a ona jest ateistką)- wg Prawa Kanonicznego (obowiązującego chrześcijan- mój nie jest) są one zawarte wg Prawa Natury Kolejny paradoks: ślub dwojga nieochrzczonych jest dla kościoła sakramentalny, zaś dwojga ochrzczonych nie- muszą iść do kościoła, bo inaczej będą żyć w grzechu |
|
|
|
#555 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W piątek otrzymasz zgodę i będziesz szczęśliwą żoną i nie ma innej opcji!niulka_1985 - śliczne winietki ![]() Cytat:
![]() Gratulacje 9 dni My też nie wszędzie się zapowiadamy ![]() Cytat:
a jak protokół? Bezstresowo ?
|
|||
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
aniuska18032 dlatego właśnie lepiej się dowiedzieć bo naprawdę nie chce siać plotek ale naprawdę tak słyszeliśmy z TŻ (wczoraj go nawet pytałam i potwierdził że cenę jaką Pani im "walneła" to 90 zł)
Paula śliczne winietki można wiedzieć gdzie zamawiałaś? ![]() cashmere super relacja jeszcze raz wielkie gratulacje oluska no to gratuluję "niby ciąży" i pamiętaj że w końcu sąsiadki wiedzą najlepiej ![]() TysiaBB1989 moja kuzynka też w dniu ślubu pojechała ze swoim już mężem na grób jego taty, zawieźli kwiaty które dostali od gości, przykra sprawa ale gest piękny...Suknia super - jak masz dobrą krawcową to szyj ![]() Godzia_13 proszę proszę taniec brokuła na sobotnią piękną słoneczną pogodę mojakaren super te koszyczki ![]() hihihi gratki rozdanych zaproszeń zazdraszam że już tylko 10 Wam zostało bo ja wolę nie liczyć marlenqa22 super że się udało z zaproszeniami i wszystko rozdane Powodzenia w piątek na zabiegu na pewno szybko pójdzie ![]() Czekam na foto obrączek no i powodzenia w poniedziałek w nowej pracy ![]() misia, aloffkowa, Dotka gratki studniówki Kasiulenkowo gratulacje umowy o przedłużenie pracy ![]() pysia1987 buciki super znalazłaś Mopslik witaj ewaden kurcze noooo ![]() ![]()
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-05-29 o 12:52 |
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
A gdyby ślub się jednak odbył to mam (z ich i naszej woli) to mamy wybrane i załatwione:
- samochód - tort - słodki stół (babczki, muffinki, eklerki, beziki, deserki- wszystko w kolrach bieli i pasteli, zwłaszcza różu - tablice stołów - mój bukiet - bukiety na stoły - wianki dla druhenek (będą w odpowiedniej skali do tych ze zdjęcia) - inne dekoracje i dodatki kwiatowe, oraz elementy na stoły (świece, ramki) - jeśli druhenki nie będą mogły sypać kwiatków to będą niosły podobny plakat do tego ze zdjęcia Aha, a kolory kwiatów będę takie jak planowałam, czyli pastelowe i białe, a nie takie jak na zdjęciach Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-05-29 o 12:59 Powód: dodanie tekstu |
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie bez stresu podeszliśmy do tego, pytania nie są aż tak wyszukane i dobrze że o czystość przed ślubem nie ma pytań
![]() ogólnie jak TŻ się zamyślił to ksiądz zwrócił mu uwagę, ze jego też to powinno to interesować
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czym będziecie pachnieć/pachniałyście do ślubu??
|
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Tenderly od Oriflame
|
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Hej !
Siedzę jak na szpilkach, czekam do 16 i jadę po te obrączki. Akurat Tż pracuje w galerii więc pojadę do niego do pracy i razem idziemy odebraćDziękuję za dobre słowa, mam nadzieję że jutro zabieg będzie ok bo zaczyna mi lecieć ropa i pół głowy mam czerwonej bardzo boli.. zakrywam jak mogę to włosami.. ehhkochane musicie mnie uratować. czy któraś z Was posiada jakiś link na allegro do takich woreczków na cukierki? Nie chodzi mi o takie małe woreczki na podziękowania dla gości, tylko takie większe woreczki żeby można było trochę cukierków wsypać i rozdawać na bramach
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/woreczki-z-organzy...199818379.html |
|
|
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
myboyismine Sukienka ze zdjęcia jest już bardzo bogata, ale kokarda powinna być w porządku, jeśli zrezygnujesz ze zdobień na dole gorsetu albo trochę inaczej się to rozwiąże, powinna fajnie wyglądać
![]() Kroooliczek Nie dziwię się, że się zdenerwowałaś. Bardzo niepoważna pani... Masz możliwość wyboru innej makijażystki? aniuska Trzymam kciuki za noclegi, oby cenowo wyszły jak najkorzystniej Gossard obłędny, oby rozmiarowo to było to ![]() paula Paczki z cukierkami wyglądają super, winietki - bardzo eleganckie ![]() Cytat:
domar Faktycznie nieciekawa sytuacja z siostra, trzymam kciuki jednak, żebynie było żadnych "przygód". I super, że przeprowadzasz się do swojego TŻ-ta ![]() Wzruszyłam się ![]() Tysia Dziękuję za wyjaśnienie Sukienka bardzo ładna, tylko pytanie jak będzie leżeć na Tobie - wg mnie trochę lepiej by wygladała w wersji bardziej dopasowanej do figury.mojakaren Fajne te koszyczki, a na przecenie to już bomba ![]() marlenqa Szkoda, że miałaś takie przejścia z rodziną, niestety niektórym nie dogodzisz Powodzenia z zabiegiem, będzie dobrze ![]() anka Mam nadzieję, że zajęcia będą Ci się podobać. A chłop musi prowadzić w tańcu i tyle ![]() Kamilka Wg mnie będą pasowały. Kasiulenkowo Gratki ![]() activelifestyle Samotańcząca kiecka i Wasz pierwszy taniec będzie efektowny ![]() mopslik Witaj Do rybki zarówno krótki jak i długi będzie dobrym wyborem. Ja mam dwa, katedralny i krótszy na salę. Trzymam kciuki za fryzjera ![]() S1lc1a Szkoda nerwów na kuzynkę, naprawdę mocno sobie coś ubzdurała :/ karolinuuuusia Jak to zgubił? nie ma tego gdzieś w dokumentacji? Cytat:
Aż przykro to czytać. Trzymam mocno kciuki za piątkową decyzję, bo to jakaś masakra jest. Przykre, że przepisy tak mocno wpływają na wolę dwójki ludzi, która chce być ze sobą... Zasługujesz na piękny slub ![]() misia Dotka alloffkowa Gratuluję studniówki ![]()
|
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Akurat u nas jest taka sytuacja, że TŻ często pracuje w weekendy i jak miał wolny to większość osób ustaliłam ale nie wiedziałam u kogo ile posiedzimy, poszło w miarę szybko, wróciliśmy do domu to mówię: chodź pójdziemy do tej cioci i wujka (bo mieszkają blisko), może będą w domu to ich zaprosimy dziś a jak nie zastaniemy ich to zadzwonię i się umówimy, akurat byli więc wręczyliśmy zaproszenie - nie uważam żeby to była jakaś duża wpadka.
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
karolinuuusia
Gratki za rozdane zaproszenia i spisany protokół ![]() tańczymy do Goo Goo Dolls - Iris, mam nadzieję, że za jakiś czas pochwalę się filmikiem jak enzunio i justynkie w klubie (o ile będzie nam tak super szło) ![]() Ja jeszcze nie mam pojęcia... |
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
ewaden
dla mnie to jest jakieś nieporozumienie ! Jak wszystko się już skończy, a napewno skończy się pozytywnie napisz odpowiednią skargę na Twojego biskupa. Swoją drogą, czy tylko Ciebie się tak czepia, czy taką ma naturę?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

na samo wspomnienie ciary mnie przehcodza

tż potrafi tańczyć, ze mną chyba będzie większy problem 

100 dniowka !!!!!!!!!!!!!!!!!! 

jejku mam nadzieję, że jakoś się uda jeszcze zdobyć ten papier! ja nie rozumiem czemu takie problemy robią

ale gest piękny...