|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Wróciłam ze szpitala i się trochę wkurzylam,nie dość ze czekałam na poczekalni bite 2h to jeszcze się okazało ze nie maja moich wyników krwi co byłam robić we wtorek. Wiedziałam,ze ta położna była jakas dziwna,ciekawe czy jr wogole wysłała. Wiec kolejny raz pobierali mi krew w szpitalu,ale nic więcej zrobić nie mogli. Nie wiem jaki mam wynik,czy się poprawia czy nie.. Dopiero za tydzień kolejna wizyta i się dowiem. Nadrobie was później,teraz spadam
|
#2282 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Liczę się z tym, że mogę nie zdążyć do tego szpitala, choć każdy mi powtarza, że poród to nie takie hop-siup i w 5 min nie urodze, więc mam nadzieję, że będzie tak, jak planujemy |
|
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam !
Zuken TwinMade WSZYSTKIEGO DOBREGO KOBIETKI ;-)!!! Od wczoraj mam takiego lenia, że bym tylko spała. Nic mi się nie chce NAWET JEŚĆ ;-) Pogoda do d....y, zimno . Jakiś dołek mnie dopadł, muszę na jakieś zakupy się wybrać ;-) Wczoraj odwiedzałam ten drugi szpital ( alternatywa ) powiem wam że nie jest zły tylko jest to szpital uniwersytecki więc pełno tam studentów ;-(. Ale szpital nowiutki , dają zzo ;-) no i oddziałowa bardzo miła. Więc plusy , ale jeden duży minus PRZEPEŁNIENIE ; -( więc jak nie ma miejsca odsyłają Cię. Ja kupiłam podkłady z Campol te cieńsze ,od znajomych słyszałam że są najlepsze ;-). Idę jeść zupkę warzywną.
|
#2284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam to z własnego doświadczenia... Polska Służba Zdrowia ![]() Będzie dobrze, nie martw się na zapas
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z was orientuje się w termometrach bezdotykowych? W sensie, jakiej firmy kupić najlepiej?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie nie Polska a Angielska.. Ale bacik i tak się należy.
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś w szale zakupów
zamówiliśmy łóżeczko, wózek i fotelik, a w ikei kupiliśmy materacyk, trochę pierdółek jak ręczniki, prześcieradła itp. Masakra, sama siebie przerażam tym, jak wydaję kasę. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się waham między MaxiCosi Pebble a CabrioFixem
|
|
#2289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ujdzie taka w sam raz zeby posiedziec w parku na kocyku Cytat:
wskoczylam na niego to sie obudzil ![]() u nas teraz kropi ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2291 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, dzięki za życzenia
![]() Cytat:
Mnie po porodzie odwiedzał codziennie mąż i raz przyszła na 15 minut moja siostra. Rodzice chcieli mnie odwiedzić ale stwierdzili, że poczekają aż wyjdziemy, bo wiadomo, że nie leżałam sama na sali. Butter, może przy wstawaniu z kanapy więzadła poczułaś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam paczkę podkładów Bella ale kupię też jedno tych cieńszych canpolu, bo słyszałam o nich dobre opinie. Cytat:
Cytat:
![]() Zuken, jeśli obchodzisz dziś imieniny- wszystkiego najlepszego Wstawiam mój ogromny brzuch, który wielkością mnie przeraża a tu jeszcze 2 miesiące może rosnąć [IMG] [/IMG]---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- My mamy CabrioFix z bazą.
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
nie miałaś fotelika w komplecie z wózkiem? wiecie że bez fotelika nie wypuszczą ze szpitala Cytat:
Twin- maid u mnie w szpitalu też tylko jedna osoba na raz może odwiedzać
|
|
|
#2293 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o leżaczki bujaczki mi chodziło, a napisałam fotelik nie no fotelik to z wózkiem będe miała ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() śliczny jest
|
||
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, co zrobić z termometrem, w aptece pewnie doradzą najdroższy po prostu... może na SR coś będzie ktoś mógł doradzić. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne ma rzeczy ten Hubi ![]() A w baby-mix mają najtańszy aspirator Canpola + gratis 3 wymienne nakładki, czyli całość za ok. 19zł, gdzie same te wymienne części kosztują ok. 9zł. Cytat:
Kasia, ja się pocieszam, że jak skończę wyprawkę to pieniądze będą się mnie bardziej trzymać. Po narodzinach to największym wydatkiem będą już tylko pieluchy. Wczoraj z ciekawości podliczyłam ile do tej pory wydałam na dziecko i wyszło ok. 570zł. Koszyk na allegro mam zrobiony na prawie 200zł i to będzie wszystko. Razem ok. 770zł. Połowa z wydanej już kasy poszła na moje "fanaberie" bo mogłam kupić np. najtańszą wanienkę czy zrezygnować z baldachimu. Ale ostatecznie nie jest źle. Fotelik, materacyk, przewijak i wózek dostałam od rodziny, więc te największe koszty mi odeszły. Ale gdybym miała kupić używane, to pewnie udałoby mi się zamknąć w kwocie 1000zł ![]() W każdym razie dałam sobie przyzwolenie na dobicie do 1000zł, czyli zostanie mi ok. 230zł do przepuszczenia na głupoty bez wyrzutów sumienia
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
A to nasz wózek
|
|
|
|
#2298 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia a czemu na Pebble się zdycydowaliscie. ?
Ja też uważam tak jak ty ze te foteliki które są przy wózkach 3w1 sa dziadosko wykonane. A bezpieczeństwo Naszego Maleństwa najważniejsze;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy kupić zwykłą gruszkę do nosa czy aspirator, bo opinie są różne. Podziwiam Cię, że wydasz tylko 1000 złotych, ja na pewno się nie zmieszczę w tej kwocie
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z racji, że postanowiliśmy nie bawić się w isofixy postawiliśmy na fotelik zapinany na pasy. Mimo to szukałam fotelika, który jest godny zaufania i znalazłam. W komplecie z moim wózkiem był fotelik mimas safety, ma 4 punkty w ADAC i z tego co czytałam w internecie to jego producent robi też maxi-cosi. ![]() http://dino.sklep.pl/nowy/fotelik-sa...4-p-16475.html Nie ukrywam, że jednym z najważniejszych warunków, które miał spełniać mój wózek, było to żeby w 3w1 fotelik miał atesty. Gdyby nie mimas, nie kupiłabym tego wózka.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-05-29 o 17:37 |
|
|
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka A no i jeszcze tak na szybko, my mamy zamiar kupić bazę do naszego fotelika, żeby to wpinanie było łatwiejsze jednak. Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-05-29 o 17:43 |
||
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia a nie jest mniejszy od cabrio?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2303 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A brzuszek masz malenki, to co ja mam o swoim powiedziec???
|
|||
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Rozeznanie
|
twin--maid wszystkiego najlepszego
pati wiem ze można tki koszyk kupic nie drogo ale u nas problem polega na tym ze nie mamy miejsca zabardzo bo mamy jedna sypialnie jak na razie a co do badan no to faktycznie można się wkuzyc ale widzisz sama ja tez 3 razy bylam az mi zrobili i mam tylko nadzieje ze teraz nie zagina jeśli chodzi o odwiedziny to ja się nie martwię bo ja tylko z moim chłopakiem jestem w uk to on mnie będzie tylko odwiedzal
|
|
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jeju caly dzien nadrabialam ![]() Zuken i Twin - duzo zdrowka!! Bylismy wczoraj na warsztatach Mamo to ja..i nawet nam sie podobalo:tak: szczegolnie wyklad poloznej. No i wygralismy naszym wierszykiem taki zestawik- ksiazke,wkladki laktacyjne,smoczki,bajke na dvd ,mydelka i wielee innych..na prawde sporo tego przywiezlismy ![]() Dzisiaj mialam miec robiona krzywa cukrowa ale nie wiedzialam ze apteki otwieraja dopiero od 8 i nie mialam gdzie kupic glukozy Jutro ide :boisie: Co do chrapania-moj niestety tez chrapie A odwiedzin w szpitalu tez nie bardzo chce...wystarczy mi w tym czasie TZ , ewentualnie Mama:tak: Reszte moge przyjac w domu ale tak po dobrym tygodniu Dziekuje Wam dziewczyny za wypelnienie ankiety i wylapanie bledu! U nas pogoda okropna..i moj nastroj rowniez..dobrze ze Maly wariuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
zapomniała dodac ze dzisiaj zaczynamy 32 tydz
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- a jeśli chodzi o podkłady takie na luzko to moja znajoma uzywala takie dla szczeniakow . ogolnie ma psa i uzywala ich jak był malutki i jej trochę zostało i mowila ze jakościowo to takie same sa a cenowo to nie ma porownania |
|
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wydałam do tej pory ze wszystkimi ubrankami ok 700 zł(w tym materac do łóżeczka, pościel sama mnie wyniosła ponad 200zł)reszta pierdółek mi została pewnie ok 1200zł powinnam sie zmieścić(łóżeczko komoda i reszta pierdułek) wózek jedynie kupuje mi tata. z ubrankami wszystko liczysz tak? Bo ja jeszcze też troszkę ubranek muszę dokupić...bo mam bardzo mało na 62.... a powiedzcie mi dziewczyny, jakie kupujecie laktatory, ręczne czu elektryczne? |
|
|
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą mówiła, że to robi salowa, ale jak się zdarzy, że para zostanie w sali sama i coś tam kapnie, to partner może zetrzeć, żeby partnerki nie stresować, że nabałaganiła. Absolutnie nie chodzi o to, że trzeba biegać z mopem. Cytat:
![]() Brawo za 32 tc! I co to za podkłady dla szczeniaków? Ja bym kupiła takie na łóżko, bo mi wczoraj kot zasikał narzutę i niestety przeszło na pościel Zuken - wszystkiego cudownego! Wracam z Rossmana - wkładki laktacyjne są po 4,99zł 30szt. Przyszły mi też pieluszki wielorazowe z Hong Kongu [/IMG]Bardzo fajne, ale dla noworodka zdecydowanie za duże Jutro upiorę i zobaczę ile czasu schną. Te z nietoperzami są z minky W każdym razie polecam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

Liczę się z tym, że mogę nie zdążyć do tego szpitala, choć każdy mi powtarza, że poród to nie takie hop-siup i w 5 min nie urodze, więc mam nadzieję, że będzie tak, jak planujemy 
zamówiliśmy łóżeczko, wózek i fotelik, a w ikei kupiliśmy materacyk, trochę pierdółek jak ręczniki, prześcieradła itp. Masakra, sama siebie przerażam tym, jak wydaję kasę. 

I co to za święto? Wiesz już? 
Nie mogłam potem zasnąć pół nocy, bo miałam wrażenie, że mam jakby ścierpnięty ten brzuch i martwilam się, co się stało
[/IMG]
Dowiedziałam się tylko, że osoby sprzeciwiające się szczepieniom to najczęściej wykształcone kobiety z miasta, a ich partnerzy "wykazują więcej rozsądku" i chcą szczepić