W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-29, 09:01   #2251
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
wpadłam do was przywitać się na szybko i wracam do pracy

wczoraj byłam na wizycie, jestem bardzo zadowolona, bo lekarz potwierdził że mam synka, także o pomyłce nie ma już mowy
Wyniki nadal dobre, test glukozy również- nie mam cukrzycy
Szyjka zamknięta, bejbik ułożony główką w dół ( no ale to wiadomo jeszcze może się zmienić). Cieszę się bardzo, że wszystko w porządku.

Za trzy tygodnie mam usg, lekarz go dokładnie pomierzy, zobaczy ile waży. Już się nie mogę doczekać

Pytałam również o te skurcze łydek, które ostatnio mi dokuczają- zalecił mi brać Aspargin 3 razy dziennie po 1 tabletce.

Miłego dnia mamusie

super ze wszystko dobrze
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:06   #2252
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Witam się i kłaniam w pas zaczynamy 30tc
za 30 tc

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki !! Wczoraj miałam dzień słabości - do tej pory wspaniale przechodzilam ciążę, od samego początku, a z wejściem w trzeci trymestr pojawiły się mega spuchniete nogi, hemoroidy (chyba to to dziadostwo- od czasu do czasu boli, na przykład wczoraj był ten dzień, ból okropny) no i ten ząb...okazało się, że jest do kanałowego leczenia , ale rtg niewskazane, znieczulenie niewskazane, mam włożoną truciznę do nerwów . Ja wiem, że to może tylko "pierdoły", ale i tak mnie zdołowały Mam nadzieje,ze dziś bedzie lepszy dzień, mimo, że za oknem szaro buro i ponuro i leje.
Pisałyście o porodach-ja chciałabym urodzić SN, co dla wiekszości osób, którym to mowie jest niezrozumiałe, niemal wszyscy doradzają mi CC A co do majtek po porodzie, to nie wyobrażam sobie chodzić ściskając pieluchę miedzy nogami....nie ma mowy, majty muszą byc
Dziś mam wizyte u mojego gin, ale dopiero o 21.30 Ciekawe jak mój dzidziolek
W ciazy tak bywa ze te 'male' ☠☠☠☠☠☠☠y to sa dla nas mega ☠☠☠☠☠☠☠y
co do nog i hemoroidow to Ci wspolczuje bo u mnie nic takiego nie ma.
nie puchna mi nogi cale szczescie ja i tak mam za duzo ' atrakcji ' w ciazy

za wizyte

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ja tez nie moge spac - jak tylko Tz wyjezdza to koniec naszego spania Tesknimy za soba jak nastolaty i chodzimy jak zombie. W ciazy tak mi sie porobilo,ze dopiero jak maz przytuli to spie sobie smacznie.

Mysli o porodzie i jego miejscu (wyborze miejscowosci) nie daja mi spac od dawna. Nie zdazymy tez wybrac, kupic i wyremontowac mieszkanka przed narodzinami dziecka
Tymczasem trzeba zaplanowac kolory/gabaryty mebli dzieciecych do kupienia .ktore wejda i na stancje i do teoretycznego pokoiku dzieciecego. Pokoj urzadzimy juz "na swoim" ale nie wiadomo jak samo pomieszczenie bedzie wygladalo, paranoja

Ja sie w ciazy zrobilam straszna przylepa i chce zeby ciagle mnie tulil a jak on juz ma ' dosc ' i chce sie gdzies ruszyc to mi jest mega smutno
jak to sie mowi co za duzo to niezdrowo

No to nie dziwie sie ze nie mozesz spac, masz nad czym myslec
trudno sobie wyobrazic bynajmniej dla mnie takie urzadzanie w ciemno
ale dacie rade

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:07   #2253
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i kłaniam w pas zaczynamy 30tc

wczoraj przeglądałam z mamą ciuszki i stwierdziła, że nie ma mi co kupić bo wszystko mam...ale chyba przesadza, bo nie ma tego aż tak dużo po prostu za "jej" czasów to tylko śpiochy były dla dzieci i koniec. Mam duzo sukienek i tez się boję że jakby się chłopczyk urodził to będą jajca

mężul dziś wraca więc się cieszę, bo ja mam tak jak optymistka, że bez niego źle śpię...jak dziecko
No jak się chłopczyk urodzi, to na pewno będą jajca

Ja się wyłamię Jak męża nie ma, to śpię super. A to dlatego, że on strasznie chrapie, mnie to budzi i jest mi okropnie. Ostatnio się wyspałam, jak wyjechał w delegację

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
dzień doberek

twinmaid sto lat! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szczęśliwego rozwiązania i samych radości

Od wczoraj tak myślę o pobycie w szpitalu po porodzie, temat podkładów i gaci mocno mi się wbił w głowę, moja wyobraźnia działa i już sobie wyobrażam tą szpitalną atmosferę... Dochodzę do wniosku, że chyba bym nie chciała, żeby mnie ktoś odwiedzał w tym czasie, oczywiście poza TŻ. Chyba wydam zakaz odwiedzin dla rodziców, teściów, rodzeństwa i całej reszty, której ten pomysł przyjdzie do głowy. Nie chcę, żeby mnie widzieli w takim stanie.
Ja też się nad tym zastanawiam. Ale chyba zezwolę na swoich rodziców na chwilę i na siostrę. Teściów, siostrę męża i całą resztę bandy odetnę. Nie chcę się czuć niekomfortowo...

Twin, Kochana, 100 lat, spełnienia marzeń, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie

Cześć.
Wczoraj zasnęłam na kanapie, obudziłam się i jakoś niefortunnie podniosłam. Tak mnie okropnie zabolał brzuch Nie mogłam potem zasnąć pół nocy, bo miałam wrażenie, że mam jakby ścierpnięty ten brzuch i martwilam się, co się stało
Ale teraz jest ok.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:15   #2254
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ale zapowiada sie okropny dzień, deszcz padał przez cała noc u nas
Ale dużo napisałyście przez wieczór, a ja już smacznie spałam w przeciwieństwie do wiekszości z was nie mam problemu z zasypianiem, kłade sie i juz śpię A dzis maluszek mnie obudził, od samego rana mega aktywny
Ostatnio jak poszliśmy z mężem na kebaba( to tak mnie kopał, że już nie wiem czy nie smakowało, czy było takie dobre he he
Kurczę dzis miałam sie przejsć do szpitala i wziaśc listę co do porodu mi potrzebne będzie...ale jak spojrzałam przez okno to mi sie odechciało
a u mnie wraz z III trymestrem mam mega ochotę na nabiał, jem a to ryż na mleku, a to płatki na mleku twarożki, a upodobał mi sie serek president z rzodkiewką, cały na jeden dzień mi starcza kanapeczki z nim... pycha
zazdroszcze ja juz nie pamietam kiedy normalnie poszlam spac i przespalam noc
mnie moja mala tez budzi, nie ma to jak pokopac matke z samego rana
a ja w sumie nie mam na nic ochoty
a nie mialam przeblysk bo mialam mega ochote na mielone
ja zjadlam 2 a Tz 7 nie wiem gdzie on to miesci
ciesze sie ze od czasu do czasu zjem mieso

Cytat:
hej dziewczyny

wczoraj byłam na wizycie, jestem bardzo zadowolona, bo lekarz potwierdził że mam synka, także o pomyłce nie ma już mowy
Szyjka zamknięta, bejbik ułożony główką w dół ( no ale to wiadomo jeszcze może się zmienić). Cieszę się bardzo, że wszystko w porządku.
:
super ze wszystko dobrze ze nie masz cukrzycy i ze kawaler zostal potwierdzony

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja się wyłamię Jak męża nie ma, to śpię super. A to dlatego, że on strasznie chrapie, mnie to budzi i jest mi okropnie. Ostatnio się wyspałam, jak wyjechał w delegację

Ja też się nad tym zastanawiam. Ale chyba zezwolę na swoich rodziców na chwilę i na siostrę. Teściów, siostrę męża i całą resztę bandy odetnę. Nie chcę się czuć niekomfortowo...

Cześć.
Wczoraj zasnęłam na kanapie, obudziłam się i jakoś niefortunnie podniosłam. Tak mnie okropnie zabolał brzuch Nie mogłam potem zasnąć pół nocy, bo miałam wrażenie, że mam jakby ścierpnięty ten brzuch i martwilam się, co się stało
Ale teraz jest ok.
ja tesciowej nie chce widziec na sali o nie nie nie jak bedzie chciala zobaczyc mala niech przyjdzie jak bede juz w domu, nie chce zeby mnie ktos ogladal w takim stanie

gdyby moj Tz chrapal to musialby spac w innym pokoju bo mnie wszystko budzi a teraz w ciazy na bank bym go wywalila

Najawazniejsze ze juz jest oki
Tez czasem mam tak dlatego teraz strasznie uwazam

Nasze szczescie
Stary 2014-05-29, 09:17   #2255
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Gosia super, dzięki za artykuł. U nas zleciłam mężowi analizę tematu on jako dawny dziennikarz śledczy ma spore doświadczenie w dogrzebywaniu się do ciekawych informacji

Mam do was pytanie odnośnie wkładek higienicznych. Jakie wy kupujecie bez tej folii na dole? Ja przerobiłam chyba ze 3/4 półki w rossmanie już i we wszystkich jest ta folia, przez co się pocę, powinno się mieć oddychające, ale jak je cholera wybrać jak wszystkie mają napisane, że niby są oddychające, a żadna nie jest :/

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Ps. U nas dziś ostatni dzień II trymestru

To jak mąż znajdzie coś ciekawego to niech się też podzieli
Stary 2014-05-29, 09:20   #2256
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
No jak się chłopczyk urodzi, to na pewno będą jajca

Cześć.
Ale teraz jest ok.
haha no racja, będą jajca:

też bym najchętniej wykluczyła pewne osoby z odwiedzania mnie w szpitalu, jeszcze się w domu napatrzą...

też tak raz miałam, że źle wstałam i chyba naciągnęłam jakis mięsień albo więzadła pod macicą...tak mnie bolało...brrr ale szybko przeszło. trzeba wstawać dostojnie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
zazdroszcze ja juz nie pamietam kiedy normalnie poszlam spac i przespalam noc
mnie moja mala tez budzi, nie ma to jak pokopac matke z samego rana
a ja w sumie nie mam na nic ochoty
a nie mialam przeblysk bo mialam mega ochote na mielone
ja zjadlam 2 a Tz 7 nie wiem gdzie on to miesci
ciesze sie ze od czasu do czasu zjem mieso

super ze wszystko dobrze ze nie masz cukrzycy i ze kawaler zostal potwierdzony

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

ja tesciowej nie chce widziec na sali o nie nie nie jak bedzie chciala zobaczyc mala niech przyjdzie jak bede juz w domu, nie chce zeby mnie ktos ogladal w takim stanie

gdyby moj Tz chrapal to musialby spac w innym pokoju bo mnie wszystko budzi a teraz w ciazy na bank bym go wywalila

ja za to spie jak suseł tylko siku mnie budzi jak juz mi pęcherz pęka i brzuch boli...a tak to nic. śpie jak dziecko
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:24   #2257
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tz spi jak dziecko, a ja taka glodna jestem
sklepy pozamykane wiec musi isc na stacje hmmmm jakby go tu obudzic

Nasze szczescie
Stary 2014-05-29, 09:27   #2258
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

No ja właśnie też nie, tym bardziej znając ich dość nieprzemyślane komentarze... wolę sobie zagwarantować spokój

Uwierz, dźwięk chrapania działa na mnie jak płachta na byka. Coś okropnego. Ale jak go wywalę, to on dalej będzie chrapał, ja dalej będę to słyszeć, ale nie będę go mogła potyrpać, żeby przestał! Eh. Patowa sytuacja!

The Fall,
może wstawiłabyś link do artykułu o szczepieniach na pierwszą stronę?

Hania

Stary 2014-05-29, 10:18   #2259
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czytam o tych majtkach i powiem szczerze, że nie umiem sobie wyobrazić ich braku... Jak sobie pomyślę o wielkiej podpasce zaciskanej udami to wydaje mi się to jakąś masakrą ciągle bym myślała tylko o tym, żeby mi nic nie wypadło
nic Ci nie wypadnie , ja tam normalnie chodziłam z tą podpaską

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Optymistka ja mam właśnie te pierwsze podkłady Myślę, że nie bez powodu są takie grube te drugie to raczej już na późniejsze dni bo wydają się mega cienkie i chyba trzeba by je zmieniać co chwilę... ale może się mylę, nie wiem pierwszy raz idę rodzić
dla mnie zdecydowanie lepsze są te grube podkłady

Cytat:
dzień doberek

Od wczoraj tak myślę o pobycie w szpitalu po porodzie, temat podkładów i gaci mocno mi się wbił w głowę, moja wyobraźnia działa i już sobie wyobrażam tą szpitalną atmosferę... Dochodzę do wniosku, że chyba bym nie chciała, żeby mnie ktoś odwiedzał w tym czasie, oczywiście poza TŻ. Chyba wydam zakaz odwiedzin dla rodziców, teściów, rodzeństwa i całej reszty, której ten pomysł przyjdzie do głowy. Nie chcę, żeby mnie widzieli w takim stanie.
Mnie odwiedzał tylko tż, mama, no i teściowa chyba raz była. Nie chciałam żeby ktoś więcej przychodził.

Moni ja mam twardy przewijak, kupiłam pokrowiec i na to położę podkład.

Co do szpitala to u mnie trzeba mieć wszystko swoje, sztućce, kubek, podkłady,papier toaletowy, pieluchy i ubranka.

w tesco wszystkie ubranka - 30%, oczywiście kupiłam kilka rzeczy dla małego

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 10:47   #2260
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
ja też niestety wiem co to znaczy chrapiący Tż
na szczęście nie cały czas urządza takie arie, ale jak np leży płasko na plecach, to lubi sobie podłożyć obydwie ręce pod głowę- tak sobie leży jak na plaży i daje czadu z tym chrapaniem
Ale u nas jest tak, że ja się już nie szczypię, bo wstaje po 5, a jak mnie obudzi np o 4 to co mam już nie spać? Ale jak go tylko złapie za łokieć i potrząsnę, to on bez gadania, nawet nie otwierając oczu, przekręca się grzecznie na bok A w takiej pozycji przynajmniej nie chrapie

Cytat:
też bym najchętniej wykluczyła pewne osoby z odwiedzania mnie w szpitalu, jeszcze się w domu napatrzą...
no właśnie dziewczyny też myślałam o tych odwiedzinach po porodzie...
Dla własnego komfortu chciałabym zminimalizować je naprawdę do minimum, ale nie wiem jak to wyjdzie w praktyce
Wolałbym np żeby byli tylko moi rodzice i siostra ( ja u niej też byłam i miło to wspominam), no ale z drugiej strony nie chce żeby rodzicom Tż albo i jemu było przykro, że tak jego rodziców ograniczam. To ich pierwszy wnuk, więc pewnie będą chcieli jak najszybciej zobaczyć.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 10:56   #2261
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ja też niestety wiem co to znaczy chrapiący Tż
na szczęście nie cały czas urządza takie arie, ale jak np leży płasko na plecach, to lubi sobie podłożyć obydwie ręce pod głowę- tak sobie leży jak na plaży i daje czadu z tym chrapaniem
Ale u nas jest tak, że ja się już nie szczypię, bo wstaje po 5, a jak mnie obudzi np o 4 to co mam już nie spać? Ale jak go tylko złapie za łokieć i potrząsnę, to on bez gadania, nawet nie otwierając oczu, przekręca się grzecznie na bok A w takiej pozycji przynajmniej nie chrapie

no właśnie dziewczyny też myślałam o tych odwiedzinach po porodzie...
Dla własnego komfortu chciałabym zminimalizować je naprawdę do minimum, ale nie wiem jak to wyjdzie w praktyce
Wolałbym np żeby byli tylko moi rodzice i siostra ( ja u niej też byłam i miło to wspominam), no ale z drugiej strony nie chce żeby rodzicom Tż albo i jemu było przykro, że tak jego rodziców ograniczam. To ich pierwszy wnuk, więc pewnie będą chcieli jak najszybciej zobaczyć.
Niestety, na mojego nie działa przekręcenie się na bok. Na chwile przestaje chrapać, a potem znowu. Tak całkiem poważnie, miewam w nocy myśli mordercze
Poza tym wkurza mnie, jak telepanie nim nic nie daje i zaczynam coś gadać w stylu "miiiiiśśśśśś, przestań', albo 'ejjjj, ciichoooo', a on się przebudza i z pretensją w głosie do mnie 'no o co Ci chodzi' albo 'co chcesz?' - no ciekawe czegóż ja też mogę chcieć wtedy

Co do odwiedzin, to na szczęście mój mąż powiedział, że on będzie stał na straży odwiedzin i wpuści tylko tych, których będę chciała i że on tez nie uważa, że jego rodzice są tam niezbędni
I sam powiedział też, że chciałby, aby po powrocie do domu z Małą, przez jakieś 3-4 dni nikt do nas nie przychodził, żebyśmy mogli się zaaklimatyzować, jakos oswoić z nową sytuacją.
Oczywiste, że przyjdą moi rodzice, bo mieszkamy w jednym domu... ale to raczej tyle.
Chociaż pewnie moja teściowa będzie już nogami przebierać, żeby przyjść. I rozumiem to, ale będą musieli uszanować naszą decyzję!

Hania

Stary 2014-05-29, 10:57   #2262
sara 85
Zakorzenienie

Odwiedziny na prawdę są bardzo męczące i uważam że powinny ograniczać się do minimum. Rozumiem odwiedzający tż czy mama, ale nie jakieś ciotki, koleżanki itd. U mnie w szpitalu sale są małe, w każdej po dwa łóżka i teraz wyobraźcie sobie po 2 czy 3 osoby u każdej to jest masakra, nie dość że gorąco to jeszcze krępujące, bo dziecko trzeba nakarmić itd.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 11:21   #2263
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tz kupil na stacji grilla jednorazowego
wiec idziemy potem sie walnac z kocykiem do parku i grillowac

Nasze szczescie
Stary 2014-05-29, 11:29   #2264
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Widzę, że poruszyłyście temat odwiedzin Ja mam nadzieję, że teściowej się nie będzie chciało i da mi spokój
A jak moi rodzice wpadną to będę się cieszyć

Jeśli uda nam się z porodem rodzinnym to będę później sama na sali więc nie będzie tak źle mam nadzieję
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 11:38   #2265
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Odwiedziny na prawdę są bardzo męczące i uważam że powinny ograniczać się do minimum. Rozumiem odwiedzający tż czy mama, ale nie jakieś ciotki, koleżanki itd. U mnie w szpitalu sale są małe, w każdej po dwa łóżka i teraz wyobraźcie sobie po 2 czy 3 osoby u każdej to jest masakra, nie dość że gorąco to jeszcze krępujące, bo dziecko trzeba nakarmić itd.
No właśnie. Bo jedna kwestia, to odwiedziny rodziny, a druga kwestia, na kogo się trafi na sali i jak będą wyglądały odwiedziny u tej osoby...
Bo np. do mnie może przyjść tylko mąż i mama...ale np. do tej drugiej osoby już mogą byc pielgrzymki - i co wtedy? Chyba głupio zwrócić uwagę, nie?

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę.
Ja nie dość, że ślęczę w notatkach, to jeszcze pogoda u nas paskudna. Ciągle leje i jest 10 stopni.

Moja jedyna rozrywka na dziś, to szkoła rodzenia...

Hania

Stary 2014-05-29, 11:39   #2266
kasia_ruda
Zakorzenienie

U nas zimno, więc wróciliśmy z działki i lecimy na wielkie zakupy do ikei

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 11:48   #2267
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Też o tym myslałam, założenie mam takie, że bede rodzić w szpitalu oddalonym od mojego miejsca zamieszkania o ok.90 km, w związku z tym liczne odwiedziny w szpitalu mooooże mnie ominą, choć tam, na na miejscu też mam rodzinkę i pewnie oni mnie nawiedzą

Cytat:
hej dziewczyny

Za trzy tygodnie mam usg, lekarz go dokładnie pomierzy, zobaczy ile waży. Już się nie mogę doczekać

Pytałam również o te skurcze łydek, które ostatnio mi dokuczają- zalecił mi brać Aspargin 3 razy dziennie po 1 tabletce.

Miłego dnia mamusie
za wyniki, super

Cytat:
za 30 tc

W ciazy tak bywa ze te 'male' ☠☠☠☠☠☠☠y to sa dla nas mega ☠☠☠☠☠☠☠y
co do nog i hemoroidow to Ci wspolczuje bo u mnie nic takiego nie ma.
nie puchna mi nogi cale szczescie ja i tak mam za duzo ' atrakcji ' w ciazy

za wizyte

O tak, współczuje Ci bardzo tych Twoich"atrakcji"

Cytat:

To ja też się wyłamuję - mój mąż jest chory i śpi w innym pokoju i ja też lepiej śpię Pobudkę mam i tak ok.6, ale noc lepiej przesypiam no i całe łóżko dla siebie, w dodatku przyszła mi poduszka do spania dla ciężarówek i jest mi w koncu w miare wygodnie, choć brakuje mi go troszkę
Cytat:
Super, to chyba ładna pogoda u Was? U mnie leje cały czas, miłego grillowania w takim razie
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 11:50   #2268
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Nie tylko grawitacja
U mnie można mieć majty jednorazowe, ale tam gdzie nie można, podobno trzeba udami trzymać tą podpachę i tak chodzić jak pingwin
Ale za to jakie to świetne ćwiczenie na wewnętrzną stronę ud

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Tak tak, majtki muszą być, nie wyobrażam sobie bez. Ja nawet śpię w gaciach, bo bez mi nie wygodnie.
Dziewczyny, samoopalacza to wiem, że nie wolno, a te balsamy brązujące dzień po dniu to możemy?
Nie wiedziałam, że nie mozna samoopalacza stosować.....A spać osobiście wolę bez majtek

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Chyba wszystko zależy od sytuacji i samopoczucia po porodzie. Ja byłam naładowana poporodową euforią, chciałam pokazać dzidzię całemu światu najchętniej i czułam się jakbym nie rodziła,mimo kilku kosmetycznych szwów. Odwiedzał mnie tylko Tż, i drugiego dnia po porodzie wpadły z wizyta dwie dobre koleżanki. Załowałam, że rodzina za daleko bo najchetniej przyjęłabym z wizytą wszystkich

Butterbear, no niestety mój Tż także chrapie i go co rusz muszę poszturchiwać, jednak obracanie na drugi bok pomaga tylko na króciutką chwilkę. W pewnym momencie zrozumiałam, dlaczego moja Teściowa rozdzieliła łoże małżeńskie z Teściem, bo on chrapie tak donośnie, ze słychać jeszcze przez drzwi!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 11:50   #2269
Moni 26
Zadomowienie

przyjechał kurier
jestem bardzo zadowolona rzeczy
jeszcze na drugą czekam czyli na pościel

the fall możesz dopisać tego dostawcę http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27798986
dużo nie ma rzeczy ale jak ktoś by chciał coś dokupić to polecam, ja zostawiłam 300 stówki
Stary 2014-05-29, 12:41   #2270
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że nie można brązujących. Oddałam cały Sopot mamie...

A dziś na SR położna mówiła, że nie można odmówić udziału studentów w szpitalach klinicznych. Wszędzie indziej będą respektować prawo pacjenta do odmowy.

Twin-maid moc urodzinowych buziakow!
O klinicznych nic nie wiem, w uniwersyteckich Szpitalach to tak, ale zawsze mozesz poprosic o mniejsza grupe, albo sie dogadac z opiekunem praktyk, ze jednak nie chcesz osob postronnych w tak waznym i bardzo intymnym dla Ciebie wydarzeniu!! Przeciez nie moga Ci narzucic wlasnej woli chyba, ze przy przyjmowaniu do szpitala wypelnilas druk, zgody na uczestnictwo w zabiegach studentow medycyny! Teraz kazda osoba przyjmowana do Szpitala wypelnia druki, w ktorym daje zgode na zabiegi, udostepnianie wskazanym osobom informacji nt. zdrowia lub wgladu w dokumentacje medyczna..

Cytat:
Właśnie na specjalne okazje to mnie nie urządza, bo takowych nie mam po prostu pomyślałam o tym, że ten nasz nieszczęsny cellulit jest przecież mniej widoczny na ciemniejszej, 'opalonej' skórze i można by było bez wstydu nogi wystawić w kiecce czy w szortach.
Co do studentów i innych, to ja nie mam nic przeciwko, gdyby to miała być JEDNA osoba. Gdzieś się muszą uczyć, jedną dodatkową parę oczu zniosę. Ale za tłum to jednak dziękuję

Myślę, że to w sumie zależy od tego, jaki rodzaj barwników jest w konkretnym balsamie... trzeba by się było w to zagłębić, kiedyś u Sroki na blogu znalazłam, że nawet kremów BB niektórych nie można (m.in. Garniera którego ja używałam) i myślę, że tu pewnie tak samo..

Dziewczyny zainteresowane tematem szczepień - ciekawy artykuł, długi ale warto przeczytać: http://www.akademiawitalnosci.pl/nie...i-swoj-plan-b/ i w ogóle wydaje mi się, że jest mnóstwo fajnych mądrych rzeczy na tej stronie
Gosia ja uzywam kremu BB Garniera i nigdy nie spotkalam sie z opinia, ze jest szkodliwy!!! Wiem, ze nie mozna stosowac wit. a i retinolu w czasie ciazy, ale to co piszesz pierwsze slysze. Osobiscie do ciala uzywam Lirene BodyBB Fluid, ktory mieszam z balsamem. Zrezygnowalam z samoopalaczy, bo wiadomo, na skorze zachodza procesy utleniania itd., ale tutaj nakladasz i zmywasz, wiec nic nie wnika gleboko w cialo...
Ja sie zastanawialam nad odzywka do rzes z Oceanica Long 4 Lashes, bo podobno daje takie same efekty jak Revitalash, a jest o wiele tanszy.. tylko nie ma nic na temat szkodliwosci Bimatoprostu, a szkoda, bo chce mnie pokrecic

malutka100- ciesze sie, ze nie masz cukrzycy!!!

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-05-29 o 12:43
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 12:53   #2271
malutka100
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ja dobrze rozumiem, że tacy studenci mogą być przy porodzie??
mam nadzieje, że coś źle zrozumiałam

będąc nastolatkom byłam przez tydzień w szpitalu na oddziale ginekologicznym i miałam raz "przyjemność", że podczas badania ginekologicznego było obecnych chyba z 3-4 studentów Nikt się mnie o zdanie nie pytał oczywiście.
Boże, jak się się wtedy wstydziłam...

ja rozumiem, że to w celach naukowych itd,ale nie wyobrażam sobie, żeby jeszcze kiedyś spotkała mnie taka sytuacja

A odnośnie samoopalaczy to dlaczego nie można używać?
Ja używam z Lavery, jest to kosmetyk naturalny i nie wydaję mi się że w jakiś sposób może to szkodzić
Ze składników kosmetycznych, z których należy teraz zrezygnować to jedynie retinol i kwasy.
A i na wit.C w dużych stężeniach lepiej uważać, bo uwrażliwia na słońce Ale przy stosowaniu kremu z filtrem można jak najbardziej używać.

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-05-29 o 12:57
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 13:08   #2272
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja używam takiego kremu brązującego Jakoś się nie zagłębiałam w jego skład, dziewczyny nie popadajmy w przesadę

Co do studentów to chyba musisz wyrazić zgodę, żeby byli przy porodzie, u mnie nie ma takiej opcji przy porodzie rodzinnym jestem tylko ja, tż i położna

Posprzątałam trochę bo dzisiaj mam imieniny i przyjdą moi rodzice i teściowa na kawę i torta... Nie chce mi się Brzuch mnie boli bo trochę się poschylałam i teraz odpoczywam a jeszcze muszę pozmywać i ogarnąć trochę łazienkę
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 13:14   #2273
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Niestety, na mojego nie działa przekręcenie się na bok. Na chwile przestaje chrapać, a potem znowu. Tak całkiem poważnie, miewam w nocy myśli mordercze
Poza tym wkurza mnie, jak telepanie nim nic nie daje i zaczynam coś gadać w stylu "miiiiiśśśśśś, przestań', albo 'ejjjj, ciichoooo', a on się przebudza i z pretensją w głosie do mnie 'no o co Ci chodzi' albo 'co chcesz?' - no ciekawe czegóż ja też mogę chcieć wtedy
Mój też chrapie jak niedźwiedź. Zawsze go szturcham i mówię coś w rodzaju "przestań, "uspokój się", "znowu to rooooobisz" a on już w automacie cośtam poburczy chwilę pod nosem i się przekręca na drugi bok. Mam wtedy mniej więcej pół godziny, żeby szybko zasnąć zanim znowu zacznie chrapać.

W temacie odwiedzin. Szczerze mówiąc nie mam nic przeciwko, żeby moi rodzice i teściowie przyszli. Ale pod warunkiem, że będę już leżeć w łóżku z młodym, a nie drzeć się na porodówce i mieć komitet powitalny na korytarzu. Muszę uświadomić męża, żeby przypadkiem do nikogo nie dzwonił jak będę rodzić bo to maks. 30 minut i wszyscy by byli na miejscu.

I jednak czeka mnie ten remont przedpokoju panowie mi zrobili ze ściany ser szwajcarski.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 13:58   #2274
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
O klinicznych nic nie wiem, w uniwersyteckich Szpitalach to tak, ale zawsze mozesz poprosic o mniejsza grupe, albo sie dogadac z opiekunem praktyk, ze jednak nie chcesz osob postronnych w tak waznym i bardzo intymnym dla Ciebie wydarzeniu!! Przeciez nie moga Ci narzucic wlasnej woli chyba, ze przy przyjmowaniu do szpitala wypelnilas druk, zgody na uczestnictwo w zabiegach studentow medycyny! Teraz kazda osoba przyjmowana do Szpitala wypelnia druki, w ktorym daje zgode na zabiegi, udostepnianie wskazanym osobom informacji nt. zdrowia lub wgladu w dokumentacje medyczna..

Gosia ja uzywam kremu BB Garniera i nigdy nie spotkalam sie z opinia, ze jest szkodliwy!!! Wiem, ze nie mozna stosowac wit. a i retinolu w czasie ciazy, ale to co piszesz pierwsze slysze. Osobiscie do ciala uzywam Lirene BodyBB Fluid, ktory mieszam z balsamem. Zrezygnowalam z samoopalaczy, bo wiadomo, na skorze zachodza procesy utleniania itd., ale tutaj nakladasz i zmywasz, wiec nic nie wnika gleboko w cialo...
Ja sie zastanawialam nad odzywka do rzes z Oceanica Long 4 Lashes, bo podobno daje takie same efekty jak Revitalash, a jest o wiele tanszy.. tylko nie ma nic na temat szkodliwosci Bimatoprostu, a szkoda, bo chce mnie pokrecic

malutka100- ciesze sie, ze nie masz cukrzycy!!!

w uniwersyteckich chyba od razu podpisujesz zgode, inaczej cie nie przyjmą
wydaje mi sie to dosc logiczne, chcesz rodzic w placówce dydaktycznej to nie mozesz uniemozliwiac nauki studentom

Cytat:
Dziewczyny czy ja dobrze rozumiem, że tacy studenci mogą być przy porodzie??
mam nadzieje, że coś źle zrozumiałam

ja rozumiem, że to w celach naukowych itd,ale nie wyobrażam sobie, żeby jeszcze kiedyś spotkała mnie taka sytuacja

w uniwersyteckich szpitalach tak w innych chyba mozesz sie nie zgodzic

ja mialam np genetyczne w szpitalu UJ-najpierw wybadal mnie doktor, a potem student merdał mi z 20 min, a doktor mu tłumaczył co i jak...3 dodatkowe osoby sie patrzyły, nikt o zgode mnie nie pytał...a chyba powinien jednak bo nic nie podpisywałam

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

mnie nurtuje tez inna kwestia-jak to jest z informowaniem o szczepieniach dziecka w szpitalu i wyrazaniem zgody na to?
jak poprzednio rodziłam to dopiero z książeczki sie dowedzialam ze dziecko dostało w szpitali 2 szczepionki-i nie to ze nikt mnie sie nie pytał,nawet mnie nie poinformowano

nie wiecie jak to jest teraz?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 14:16   #2275
agatka553
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczynki...chociaż już popołudnie
Nareszcie Was dogoniłam a nie było mnie tu od wtorku wieczorem.... naskrobałyście jak oszalałe

Wczoraj nie mogłam spać więc o 4 rano się zebrałam i pojechałam do rodziców. Mina taty - bezcenna, bo ja zawsze byłam śpiochem.

Przede wszystkim
Twin maid
wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzinek
Zuken Dla Ciebie wszystkiego najpiękniejszego z okazji imienin

Co do odwiedzin w szpitalu to u mnie pewnie będą tłumy Ja mam dużą rodzinkę i tż też. A w rodzinie tż to pierwsze maleństwo, więc nie mam serca im powiedzieć, żeby nie przyjeżdżali, a z drugiej strony to jak oni będą to moja rodzina też będzie chciała.... i nie wiem co mam zrobić. Wszystko będzie dobrze jak się będę dobrze czuć, a jak nie to sobie tego nie wyobrażam. Ale cóż takie życie.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 14:18   #2276
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zainteresowane tematem szczepień[/U] - ciekawy artykuł, długi ale warto przeczytać: http://www.akademiawitalnosci.pl/nie...i-swoj-plan-b/ i w ogóle wydaje mi się, że jest mnóstwo fajnych mądrych rzeczy na tej stronie
Dzięki artykuł otwiera oczy na wiele kwestii, ale nadal nie wiem jak np. zrezygnowac z obowiązkowych szczepień i co się wiąże z taką rezygnacją. W ostatniej Angorze (jest jeszcze do kupienia) jest artykuł "Szczepić czy nie szczepić". Nie ma tam jednak jednoznacznego stanowiska Dowiedziałam się tylko, że osoby sprzeciwiające się szczepieniom to najczęściej wykształcone kobiety z miasta, a ich partnerzy "wykazują więcej rozsądku" i chcą szczepić Nawet jeśli nie zaszczepimy dziecka, to będzie ono chronione przez inne szczepione dzieci, a wiec nasze nieszczepione dziecko będzie tzw. "pasożytem"

Cóż, ja zdecyduję się jedynie na obowiązkowe szczepienia.
Cytat:
Tz spi jak dziecko, a ja taka glodna jestem
sklepy pozamykane wiec musi isc na stacje hmmmm jakby go tu obudzic
I jaki sposób pobudki wybrałaś? I co to za święto? Wiesz już?

Przyjemnego grillowania! U nas pogoda pod psem..
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U nas zimno, więc wróciliśmy z działki i lecimy na wielkie zakupy do ikei
O, zazdroszczę! Pochwal się zakupami jak wrócisz! W Lublinie już od kilku lat zapowiadają otwarcie i doczekać się nie mogę
Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Też o tym myslałam, założenie mam takie, że bede rodzić w szpitalu oddalonym od mojego miejsca zamieszkania o ok.90 km, w związku z tym liczne odwiedziny w szpitalu mooooże mnie ominą, choć tam, na na miejscu też mam rodzinkę i pewnie oni mnie nawiedzą
To spory kawałek. A po porodzie wracasz od razu do siebie, czy zostajesz u rodziny?

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
przyjechał kurier
jestem bardzo zadowolona rzeczy
jeszcze na drugą czekam czyli na pościel
Fajny, ma tanie pieluszki
Ja zrobiłam koszyk w baby-mix Ma tańsze rzeczy niż rodzyneczki i np. w Auchan (byłam wczoraj i porównywałam np. cążki, szczoteczki itp. są ok. 2zł tańsze w tym baby-mixie)

A u frotti zamówiłam kilka pieluszek, pokrowiec na przewijak i poszewki na poduszki. Już miałam kupić w jysku takie puchate poduchy po 20zł, a tam takie same poszewki po 6zł
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
O klinicznych nic nie wiem, w uniwersyteckich Szpitalach to tak
Na szczęście mój szpital nie jest ani kliniczny, ani uniwersytecki. Ale dobrze, że o tym piszesz Położna tylko o tym wspomniała przy okazji pisania planu porodu.

Moja SR jest jak talent show - co tydzień odpada jedna para Siedzimy w kółku od początkujących, do zaawansowanych. Przyjść można od 30tc i nie wiadomo na jaki temat akurat się trafi. Nie każdej parze będzie dane być na każdym spotkaniu. Nam się udało i zaliczyliśmy najważniejszy wykład o 1 i 2 fazie porodu. Teraz jeszcze czekam na wizytę na porodówce.

Co ważne, to z każdym spotkaniem mój TŻ rozumie, że musi być przy porodzie, żeby mnie wspierać i pomagać. Chociaż jak położna mówiła, że mąż ma żonie wymieniać podkłady, wytrzeć krew z podłogi, pomóc jak będzie wymiotować, to na sali zrobiło się cicho
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 14:47   #2277
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Dzięki artykuł otwiera oczy na wiele kwestii, ale nadal nie wiem jak np. zrezygnowac z obowiązkowych szczepień i co się wiąże z taką rezygnacją. W ostatniej Angorze (jest jeszcze do kupienia) jest artykuł "Szczepić czy nie szczepić". Nie ma tam jednak jednoznacznego stanowiska Dowiedziałam się tylko, że osoby sprzeciwiające się szczepieniom to najczęściej wykształcone kobiety z miasta, a ich partnerzy "wykazują więcej rozsądku" i chcą szczepić Nawet jeśli nie zaszczepimy dziecka, to będzie ono chronione przez inne szczepione dzieci, a wiec nasze nieszczepione dziecko będzie tzw. "pasożytem"

Cóż, ja zdecyduję się jedynie na obowiązkowe szczepienia.

I jaki sposób pobudki wybrałaś? I co to za święto? Wiesz już?

Przyjemnego grillowania! U nas pogoda pod psem..

O, zazdroszczę! Pochwal się zakupami jak wrócisz! W Lublinie już od kilku lat zapowiadają otwarcie i doczekać się nie mogę

To spory kawałek. A po porodzie wracasz od razu do siebie, czy zostajesz u rodziny?

Fajny, ma tanie pieluszki
Ja zrobiłam koszyk w baby-mix Ma tańsze rzeczy niż rodzyneczki i np. w Auchan (byłam wczoraj i porównywałam np. cążki, szczoteczki itp. są ok. 2zł tańsze w tym baby-mixie)

A u frotti zamówiłam kilka pieluszek, pokrowiec na przewijak i poszewki na poduszki. Już miałam kupić w jysku takie puchate poduchy po 20zł, a tam takie same poszewki po 6zł

Na szczęście mój szpital nie jest ani kliniczny, ani uniwersytecki. Ale dobrze, że o tym piszesz Położna tylko o tym wspomniała przy okazji pisania planu porodu.

Moja SR jest jak talent show - co tydzień odpada jedna para Siedzimy w kółku od początkujących, do zaawansowanych. Przyjść można od 30tc i nie wiadomo na jaki temat akurat się trafi. Nie każdej parze będzie dane być na każdym spotkaniu. Nam się udało i zaliczyliśmy najważniejszy wykład o 1 i 2 fazie porodu. Teraz jeszcze czekam na wizytę na porodówce.

Co ważne, to z każdym spotkaniem mój TŻ rozumie, że musi być przy porodzie, żeby mnie wspierać i pomagać. Chociaż jak położna mówiła, że mąż ma żonie wymieniać podkłady, wytrzeć krew z podłogi, pomóc jak będzie wymiotować, to na sali zrobiło się cicho
tanie to fakt, miałam u jednego użytkownika wszystko zamówić, ale że u tego upatrzyłam sobie materac to stwierdziłam, że jak i tak za przesyłkę mam zapłacić to wezmę więcej rzeczy, tylko nie wiedziałam, ze ta gąbka w kształcie misia dla maluszka jest taka malutka, że sa różne co do wiekui ta co ja mam jest do 4,5 kg, to w sumie od razu po urodzeniu...
a pieluszki flanelowe sa śliczne, bardzo żywe kolory, spokojnie w lato zamiast kocyka.. Nie wiem czy z ilościa pieluch nie przesadziłam, bo wziełam 15 białych tetrowych 5 tetrowych z motywem i 5 flanelowych...Białe będę używała w domu, a tamte będa do wyjścia, czy do lekarza...

Ja chyba tak jak ty patrzę gdzie taniej i u tego dostawcy pajacyki takie same jak u rodzyneczki były tańsze ok 5 zł, według mnie to dużo jak na jeden pajac, wiec sie skusiłam i uwazam ze dobrze zrobiłam

a jeden z twoich ma spory wybór mat edukacyjnych moze też coś u niego zamowię, tylko w sumie na matę jest jeszcze czas...

a foteliki już kupujecie dla maluszków?

zuken najlepszego z okazji imienin
Stary 2014-05-29, 15:04   #2278
agatka553
Rozeznanie

Fotelik już mam, bo dostałam od brata.

Pieluszek to ja mam sporo i to różne rozmiary, bo moja mama szyje, więc z tym nie mam problemu i mam ich z 50.

Ja zakupy zrobiłam wczoraj u HubiWorld http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34435930. Przekonały mnie butelki avent, kupiłam cały zestaw startowy, przewijak usztywniany i inne "pierdołki". Zobaczymy jak przyjedzie kurier, czy będę zadowolona

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

I tak zaczęło się właśnie u mnie kompletowanie wyprawki
Stary 2014-05-29, 15:10   #2279
h4linka
Zadomowienie

U mnie natomiast kompletowanie się już chyba skończyło.
Wzięliśmy z ikei taki stojak: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70108177/ będzie zamiast karuzeli w łóżeczku a w ciągu dnia będziemy go przestawiać razem z młodym jako alternatywę dla maty, z tego co widzę, będę w stanie dorabiać mu sama te wiszące zabawki. i grzechotki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60266228/ bo nie mogłam się oprzeć no, koteły
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 15:24   #2280
agatka553
Rozeznanie

Fajny ten stojaczek tylko czy założony na łóżeczko nie będzie za wysoko czy chcesz go wstawić do łóżeczka??

Ja zastanawiam się nad taką karuzelą: http://allegro.pl/muzyczna-karuzela-...247050929.html ,
http://allegro.pl/karuzela-z-projekt...280262237.html
Ale to na razie tylko pomysł jeszcze zobaczę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości