Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-29, 18:49   #1501
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Snow na całe zakupy w Rossmannie, nawet te przecenione.
Stary 2014-05-29, 18:51   #1502
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Współczuję i życzę zdrówa Julci

MAtal, zadziwiasz mnie

Brenno

To zależy czy biznesik się rozwinie. NA ten czas na pewno 'po pracy' ,a zobaczymy jak wszystko się ułoży

Nooo, chciałabym to zobaczyć w kolorze
Matal,jesteś WIELKA
no wlasnie tak sadzilam ze to Ty!! heh no to super to tez niedaleko mojej miejscowosci zdarza się nam czasem jezdzic tam nad jeziorko wiec moze sie kiedys spotkamy ?? jak będziesz w PL czy coś :P
Stary 2014-05-29, 19:19   #1503
ladanseuse14
Zakorzenienie

Zwariuje. Przysięgam, zwariuje.
Stary 2014-05-29, 19:30   #1504
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Siemka. Witam się wieczorowo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no właśnie, we wczesniejszych finałach to podawali. i mówili na początku programu kto ile ma procent. ale teraz chyb tego nie było?

no ale, ja zawsze wiem do których rodzin podejdą jurorzy i jakoś zawsze Ci od Rozenkowej wygrywają
Wczoraj jak tylko zobaczyłam że Rozenkowa przysiada się do doktorka wiedziałam że wygra . Kurczę sama się zgłoszę tylko zaznaczę żeby na końcu siedziała z nami r=Rozenkowa. Swoje wybucze to może wygram

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dla Ciebie na początek to najlepiej cardio. Ja Ci Ewki nie polece, bo jej nie trawie i technicznie źle ćwiczy.
Może spróbuj Body Revolution Jillian? 2 razy w tygodniu robi się cardio, pozostałe dni ćwiczenia na nogi i ręce i brzuch. Pierwsże tyg są proste, potem poziom rośnie, ćwiczy się 6 razy w tygodniu.

Albo zacznij od cardio mel b, co drugi dzień przeplataj inna aktywnością. Ale potem i tak BR polecam
Matal może to głupie pytanie ale jestes specem. Nie chcę schudnąć a jedynie ujędrnić figurę. Możesz mi cos polecić

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
u nas tez beznadziejnie...pogoda do pupy i Julka znowu marudzi
zaraz jedziemy z małzem odebrac zdjecia Julki i ze zdjeciami do urzedu zlozyc wniosek o dowod

niestety mamy malo czasu i zostawiamy malą tesciowi...a ja strasznie nie lubie jak on z nią zostaje wkurza mnie bo jak sie nią zajmuje to mnie nie slucha i nie daje jej przestrzeni do zabawy tylko np jak jest na bujaczku to siedzi kolo niej i ją przytula nawet ona nie ma jak sie bawic i dlatego szybko się nudzi.Na podlodze to samo....nie da jej popełzac sobie za zabawkami i po pokoju tylko lezy kolo niej i caly czas do niej mowi i otacza ją ciałem ze ona nie ma jak sie poruszac i tez zaraz sie denerwuje.I efekt tego taki ze tesc twierdzi ze nic jej sie nie podoba i ją nosi np godzine wrrrrrr
Oj nie zazdroszczę . Nie dziwię się że malutka się stresuje. Sama bym się przy kimś takim męczyła

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kurde oglądam tvn24 i Głuchołazy masakra zalane a to od nas niecałe 20km
Widziałam w Faktach. straszne
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
o proszę
fajną miała kieckę

niech ten dzień już się skończy , dopiero południe a mi brak już sił, głowa pęka i czuje się jakby północ była
mocy przybywaj

Michaś ciągle jęczy,płacze,marudzi
już sama nie wiem o co chodzi,nic nie wskazuje na chorobę, może zęby ,nie czuje ich pod palcem,ale kto wie
Przybijam pionę. Mój Bartuś też przechodził dzisiaj sam siebie.
W ogóle jak czytam to widzę że dużo dzieciaczków miało dzisiaj jakiś kryzys

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
I tak jak podejrzewałam Miłosz ma zapalenie krtani. Dawid musiał przywlec jakiegoś wirusa, bo miał kilka dni delikatną chrypkę. Mamy inhalacje zapisane i flegamine na kaszel. To zapalenie spojówek też pewnie z tym związane, na szczęście już prawie całkiem przeszło.
Poza tym pożaliłam się na te momentami koszmarne nocki i mamy jeszcze raz podać lek na owsiki i za tydzień przyjść na kontrolę to poważymy i pomierzymy Miłka, a jak nic się nie zmieni to będziemy szukać może innych pasożytów, da skierowanie na badania i ewentualnie ponowne usg brzucha.
A i zdaniem pediatry młody dużo śpi w dzień jego zdaniem w tym wieku to raz 1,5h by było ok, a on spi 2 lub 3 razy, łącznie jakieś 3h. No ale jak wstaje po 5 to ciekawe jakbym miała go raz w dzień kłaść skoro po 8 już jest mega śpiący Jak chce spać 2 razy to go kładę 2 razy, a jak 3 to 3
I jeszcze lekarz obejrzał dziąsła i zębów nie widać na horyzoncie ;
Dużo zdrówka dla Miłoszka
Moje dziecko też śpi podobnie, z tym że są to dwie drzemki ale czasowo podobnie

Cytat:

Dzieci o wiele lepiej. Po czym poznaję? ZACZĘLI MASAKRYCZNIE ROZRABIAĆ! Razem, w duecie, jedno drugiemu pomysły rzuca

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:31   #1505
pszczoua
Zakorzenienie

Hej, nie wiem czy pisałam już w tym wątku. Starałam się czytać na bieżąco na telefonie ale generalnie ostatni tydzień to była ostra jazda bez trzymanki. Julek maruda nie z tej ziemi i teraz wiem czemu. Wczoraj zastukało pod łyżeczką. Mamy pierwszego zęba

Co do kp i zębów ja uważam że nie ma najmniejszego związku. Moja bratowa kp dzieci i pierwsze zęby miały w wieku 3 miesięcy! Kuzynka kp tylko 3 ms, potem dawała mm. Jej synek pierwszego ząbka miał dopiero w wieku 10 ms.
Stary 2014-05-29, 19:34   #1506
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Zwariuje. Przysięgam, zwariuje.
co sie dzieje?

ja dzisiaj mlodego usypialam godzine i myslalam ze zwariuje

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej, nie wiem czy pisałam już w tym wątku. Starałam się czytać na bieżąco na telefonie ale generalnie ostatni tydzień to była ostra jazda bez trzymanki. Julek maruda nie z tej ziemi i teraz wiem czemu. Wczoraj zastukało pod łyżeczką. Mamy pierwszego zęba

Co do kp i zębów ja uważam że nie ma najmniejszego związku. Moja bratowa kp dzieci i pierwsze zęby miały w wieku 3 miesięcy! Kuzynka kp tylko 3 ms, potem dawała mm. Jej synek pierwszego ząbka miał dopiero w wieku 10 ms.
gratulacje!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:40   #1507
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Teacherka, Kaśka, Matal trzymajcie się dziewczyny, niech te depresyjne nastroje opuszczają Was wreszcie

Cytat:
Wiecie, że mój tż za pół miesiąca z nowej pracy dostał tyle, ile ja za cały miesiąc z ZUSu? Idą lepsze czasy
w końcu zapowiadają się lepsze czasy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
stary wątek skończony, 47 stron nowego no nie nadrobie, nie ma szans

ale melduje się że przybyłam do naszego pięknego kraju
jeszcze nie bede za czesto na necie bo napastuje mnie (a raczej Polę) cała rodzina i znajomi, ale za pare dni powinno być luźniej
witaj w domu
super, że tak gładko poszło, teraz tylko przestawić się na nowy czas i nową rzeczywistość

Cytat:

[COLOR=White]na serio.
jak miałam podejść do was to aż się trzęsłam, ciężko mi było coś powiedziec. I na początku ciągle myślałam,że coś głupio powiedziałam, coś źle zrobiłam. biłam się ze sobą,żeby się do kogoś przysiąść, przedstawić. i naprawdę nie wiedziałam aż co mówić. jak sie nie wstydzę to nie mam tych problemów i po czasie mi puszcza.
i w ogóle to ja jestem taka dość oschła w kontaktach, nie umiem się uściskać z kimś na przywitanie itp. ale to właśnie dlatego,że ja się wstydzę i nie chcę wyjść na głupka.
dziwi mnie jak ktoś może mnie komplementowac i nie umiem dziękować za komplementy, bo zawsze mi głupio.Nie umiem ich brać na serio.
Mój mąż komplementuje mnie niemal codziennie, no ale...

Kiedyś pisałam w K. co zapewne jest przyczyną tego.

jak ktoś ma mocną osobowość (np. Same-Wiecie-Kto) to ja nie umiem się też przeciwstawić, takie ze mnie ciepłe kluchy
paOgólnie jestem wrażliwa, chociaż bardzo się staram tego nie okazywać.

pamiętacie jak się tak stresowałam tą imprezą u szwagierki?ja się strasznie boję takich wiekszych skupisk ludzi, wolę na spokojnie w domu ze znajomymi, w mniejszym gronie.na imprezy też nie lubię chodziogólnie mam problemy z samoakcpetacją to i mam wątpliwości,że ktoś inny mnie zaakceptuje...
w ogromnej większości mam tak samo jak Ty... choć nie wiem, może nie aż tak nasilone, no i ja mam jakieś tam podstawy do kompleksów

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
matal, laryska prezentacja wykonania spódniczki są gotowe...preferujecie pocztą czy odbiór osobisty
będa jeszcze kwiatuszki do przyszycia na opaske lub czapke ....to już sobie same dopasujecie do czego będziecie chciały
Sebuś bosko wygląda

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
laski ale pedzicie
pada u was deszcz czy jak?
no a jak

Cytat:
Kto mnie kopnie?
16, bałagan w całym domu, obiad nie ruszony, Eda chodzi w samych spodniach bez majtek, bo sam się ubieral, a ja zjadam drugą paczkę mango zamiast zrobić i zjeść obiad
a gdzie to mango kupujesz? ja też chcę

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:42   #1508
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal pada u Was? Ja juz 3 h na dworzu wietrze musk i mi jakos lepiej.
A Matal moze jak $ dobre to TZ odpusci troche zlecenia
W tej chwili nie, ale padało cały dzień
No taką mam nadzieję. Tzn. że będzie brał i zlecał dalej, niech nawet 50 zł wpada mu za to, niech się firma kręci, ale niech sam nie robi.

Słuchaj, a może wychodne jutro? Tż miał iść na piwo, ale idzie za tydzień, a mi się mózg przegrzewa od siedzenia w domu
??

Cytat:
I melon

Ehh, płaczące, chore dziecko wołające : "mamamamamam"
A właśnie, melon
A D. będzie wiedział, jaki rodzaj tam dają?? Spytałabyś?

Cytat:
Matal jadł to w stanach u nas nie widziałam
To z allegro
Na urodziny mu kup

Cytat:
Oł jeeeee
Widziałam jeszcze lepsze, ale aż wstyd wrzucać na forum dla mam

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Matal super logo! Jak ci tak szybko to idzie to moze pomysł o sprzedaży grafiki na allegro? Ja do swojej firmy sporo zabuliłam za logo, wizytówki i ulotki. Tylko to by chyba wektorowo musiało byc
Jakoś mnie to nie przekonuje, poza tym wektorowa chodzi za mną i wiem, że powinnam się jej nauczyć, a nie mogę się do tego zabrać od 3 lat

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Matal może to głupie pytanie ale jestes specem. Nie chcę schudnąć a jedynie ujędrnić figurę. Możesz mi cos polecić
No to musisz ćwiczyć i najlepiej nie dużo cardio (albo robić cardio, bo fajnie kondycję poprawiają, ale jeść troszkę więcej).
Co konkretnie chcesz ujędrnić? Całe ciało? To proponuję shreda, ripped, hard body, to są takie ogólne treningi. I treningi całego ciała z Mel B, Fitness Blender
A jak poszczególne partie, to zależy co.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:43   #1509
ladanseuse14
Zakorzenienie

Mojemu dziecku cos się poprzestawiało. Nie zaśnie sama w łóżeczku, nie pobawi się sama ani nic, bo "mamamamamamamam". Teraz żeby zasnęła to sie z nią położyłam i zasnęła mocno wtulona we mnie. Bawić się to tylko z mamą. Najlepiej to siedzieć u mamy na kolankach. Nie mogę iść siku bo idzie za mną z płaczem i "mamamamamamamamammam ".
Stary 2014-05-29, 19:44   #1510
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Suszone kupuję w Lidlu za 6 zł za paczkę.
Dla dzieci lepsze z Rosska BIO, bo nie ma dwutlenku siarki.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-29, 19:45   #1511
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś je jadłyśmy
Stary 2014-05-29, 19:46   #1512
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu dziecku cos się poprzestawiało. Nie zaśnie sama w łóżeczku, nie pobawi się sama ani nic, bo "mamamamamamamam". Teraz żeby zasnęła to sie z nią położyłam i zasnęła mocno wtulona we mnie. Bawić się to tylko z mamą. Najlepiej to siedzieć u mamy na kolankach. Nie mogę iść siku bo idzie za mną z płaczem i "mamamamamamamamammam ".
Łączę się w bólu, Encia cały dzień jęczy, jeśli nie jest na moich rękach/kolanach

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-29, 19:47   #1513
kaska87
Zakorzenienie

Ladan może lęk separacyjny, albo po prostu tego potrzebuje bo jest chora bidule Wy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:51   #1514
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Spadł mi z nieba, bo miałam dużo do kupienia. Ogólnie robię tak, że kupuję na raz to, co mi potrzebne, bo jak dokupuję po 1-2 rzeczy to wtedy wydaję więcej, ot taka nowa metoda oszczędzania Kupiłam mleka, krem z filtrem dla Julki, psikacz dla dzieci przeciw insektom, chusteczki wyciągane Babydream, dezodorant Dawidowi, gumki, płyn do kąpieli dla Julki, pastę do zębów, szampon, odżywkę do włosów i jeszcze kilka drobiazgów. Rzeczy były niektóre i tak na promocji i to niezłej a i tak od tego miałam to -20% więc superowo no i głównie jeśli chodzi o mleka.
Cytat:
Snow na całe zakupy w Rossmannie, nawet te przecenione.
A to ja myślałam, że zniżka tylko na dziecięce artykuły, nawet pytałam pracownika Szkoda, bo dla siebie też bym coś kupiła
Cytat:

Cytat:
Słuchaj, a może wychodne jutro? Tż miał iść na piwo, ale idzie za tydzień, a mi się mózg przegrzewa od siedzenia w domu
??
Ja bym z chęcią wyszła
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:51   #1515
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam no ale moja t to ogólnie specjalny przypadek. Ciekawe czym tym razem mnie zaskoczy jak będę w Polsce, jeśli wogóle się z nią zobaczę bo jadę bez tzta czyli kasy nie dostanie więc po co wnuka oglądać tak samo było jak w marcu tz szybciej do uk wrócił a ja byłam jeszcze 2 tygodnie, ani razu nie zadzwoniła ani się nie pojawiła a wnuka widzi raz do roku

Te noce to koszmar. Ledwo żyje, oczywiście już trzecia noc spał z nami
Pewnie się z t nie zobaczysz chyba że przyczepisz sobie na czole napis : BANKOMAT

Cytat:
Eh, z Julką coraz gorzej. Byliśmy u lekarza i ma antybiotyki :-(
Bardzo czerwone gardło, bardzo nieładna wydzielina, ostry kaszel, gorączka, okropny katar..
Oj kochana zdrówka dla Julci

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Matallewar na kom się nie wyświetla . później sprawdzę na kompiedziękuję!
Lola ,dzięki bardzo .wpierw oblukam jak się prezentują ćwiczenia zaproponowane przez matallewar ,ale nie powiem te 6 cm kusi iii

Dziewczyneczki ,jest mi przykro bo wydaje mi się ze jestem dla Lilki mało ważna..nie wtula się we mnie gdy ja trzymam na rękach,nie patrzy mi się w oczy..jak do niej mowie to rozgląda się wszędzie byle tylko na mnie nie patrzeć..gdy wracam po dłuższej nie obecności to nawet się tym nie przejmuje a gdy mąż wraca z pracy to trzęsie się ze szczęścia na jego widok..nie bawię ją tak jak to robi mąż..czasem do przyjścia męża nawet się nie uśmiechnie a gdy tylko on wróci z pracy to odrazu banan
Czy może być tak ze dziecko nie kocha mamy?jak to zmienić?

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Laseczki ogromna prośba o głosowanie na Żuka
Trzeba dodać komentarz na stronie organizatora pod fotą Jaśka. Udostępniać tyż można
Przepiękna fotka.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Czarna to szycie to ma byc praca czy po pracy?

Poli mi sie wydaje ze to wynika z tego ze spedza z Toba cale dnie i jest powiedzmy nuda zna Cie juz na wylot tez napewno w trakcie dnia pierzesz gotujes sprzatasz wiec nienasz szansy zajac sie nia w 100 % a TZ pewnie poswieca jej 100% uwagi i szaleje. Ja sama sie nazywam czasamu "Serwis techniczny" czyli zmienic pampa, przygotowac jedzenie, nakarmi, pozmywac, poprac, zrobic pic, isc na spacer czyli uspax a czasu na takie zabawy w trakcie dnia jak niema TZa zostaje malo i najczesciej bawi sie moja mama bo ja sie kapie albo robie cos bez Fifja typu smaze kotlety itd. Tyle ze Filip tak nieokazuje emocji na TZa wogole za mna i mama sie oglada zaczepia.

.
Ujęłaś to idealnie.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ola znowu ma 39,5 Nie wiem czemu i dlaczego wczoraj już miała niższą, a wczoraj wyższą. W dodatku dać jej jakikolwiek lek graniczy z cudem, tak się wyrywa, macha rękami, itp
strasznie długo ją trzyma. Oby w końcu zeszła

Cytat:
o rety, co to się dzieje

moja nadal tylko gila ma (tfu tfu),ale wiem o czym mówisz, bo wyciąganie gruszką, zakraplanie nosa czy choćby wycieranie nosa to horror, rzuca mi się, kręci głową, płacze...
Znam to. Mój jak widzi chusteczkę to ucieka przede mną
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Boziu, Boziu, Czarna, jak ja Ci zazdroszczę odwagi

A mnie dopadł dół gigant. Nie wiem no, nie widze żadnego sensu tego mojego marnego życia. Ciągle chodze tak zestresowana, że aż mi niedobrze. A niby nic złego się nie dzieje. Nic mnie nie cieszy, wszystkiego się boję, nie daję sobie rady z niczym...

Cytat:
Wiecie, że mój tż za pół miesiąca z nowej pracy dostał tyle, ile ja za cały miesiąc z ZUSu? Idą lepsze czasy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
stary wątek skończony, 47 stron nowego no nie nadrobie, nie ma szans

ale melduje się że przybyłam do naszego pięknego kraju
jeszcze nie bede za czesto na necie bo napastuje mnie (a raczej Polę) cała rodzina i znajomi, ale za pare dni powinno być luźniej

Lot był super, w drodze do paryża (11h) Pola prawie cały czas spała. Ze 2h była aktywna i wszyscy ją zaczepiali i się chichrała do nich. Pan z obsługi samolotu powiedział żebyśmy zrobili drugie dokladnie takie samo bo jest cudowna i sam by takie chcial lot z paryża do Polski też przespała karmiliśmy się z cyca, bez słoiczków, żeby juz się nie upaprać całemu i poszło sprawnie.
Ogólnie podróże spoko, nie ma się co lękać, jedynie druga osoba się przyjade żeby coś podać etc.

Poza Polą przeprowadzka była maskaryczna, najpierw tydzien pakowania, sprzedawania i rozdawania rzeczy - ponad 3 lata nagromadzonych rupieci dało nam w kość. W końcu zapakowaliśmy ponad 150kg z trudem doczłapaliśmy na lotnisko i jak zapakowaliśmy się do samolotu to było już z górki. W paryżu samolot się spóźnił więc mieliśmy 40 minut na pokonanie 30 minutowej trasy na drigi terminal na samolot do polski. Także z tobołami na rękach i Polą w nosidle popędziliśmy przez lotnisko. Koszmar do potęgi Na szczescie wszczedzie nas wpuszczali bez kolejek ze względu na Pole W warszawie już czekali na nas i pomogli ze wszystkim więc luz. No i teraz siedze w domu, męczy mnie jetlag, Pola tez jeszcze traktuje noc jak dzien i dzien jak noc (w koncu 9h różnicy w czasie), troche czuje sie zagubiona w nowym klimacie, domu i łóżeczku ale jest dzielna

To tyle, trzymajcie się ciepło, wrócę na stałe pewnie za kilka dni

I dzięki za kciuki - jestem pewna że to dzięki nim tak gładko poszło
Witamy po tej stronie oceanu

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-05-29, 19:52   #1516
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan może lęk separacyjny, albo po prostu tego potrzebuje bo jest chora bidule Wy
Chyba potrzebuje mamy
Stary 2014-05-29, 19:59   #1517
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

żona kuzyna też mi dzisiaj mówiła,że kp przez rok, a pierwszy ząbek był jak młoda miała 3,5 mies.

gratuluję!!!

Cytat:
Teacherka, Kaśka, Matal trzymajcie się dziewczyny, niech te depresyjne nastroje opuszczają Was wreszcie

w końcu zapowiadają się lepsze czasy

witaj w domu
super, że tak gładko poszło, teraz tylko przestawić się na nowy czas i nową rzeczywistość

w ogromnej większości mam tak samo jak Ty... choć nie wiem, może nie aż tak nasilone, no i ja mam jakieś tam podstawy do kompleksów

Sebuś bosko wygląda

no a jak

tzn. wiesz, to nie jest tak,że ja jestem chorobliwie zakompleksiona i nigdzie nie wychodzę i nos na kwintę. Chodzę,ale strasznie się przejmuję sobą. Tym,że ktoś mnie źle odbierze itp. A jak chodzę do CH to tam najczęściej tyle ładnych dziewczyn ( a we Wro to już w ogóle można się nabawić kompleksów!),że aż mi głupio i tak się chowam w sobie.Też przez to nie lubię chodzić po sklepach.
No ale przebywać już w gronie znajomych uwielbiam i wtedy bywam też duszą towarzystwa. I tak samo z rodziną uwielbiam się spotykać.
I tak sobie wmówiłam,że przecież ja już "znam" dziewczyny i dlatego jakoś dotarłam na ten zlot.Także tak to jest.

Cytat:
ech u nas też bywają takie dni welcome in our world...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:03   #1518
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Upiekłam właśnie chleb z przepisu od neny i masakra, pierwszy raz mi ciasto drożdżowe nie wyrosło nie wiem co zawaliłam, ale nena pisała że podwaja objętość w 20 min, a ja trzymałam godzinę i mi w ogóle nie ruszyło. Ale upiekłam i jest mega glut

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Pochwale sie, ze robimy postepy w samodzielnym usypianiu w dzien
teraz wystarczy, ze postoje obok lozeczka, podam smoka, wlacze pozytywke w maskotce takze ciesze sie bardzo

a na koniec Kubus chwali sie jezorem

no kawał jęzora

Cytat:
mój małż spoznia sie juz do pracy 4 dzien z rzedu... pon korki wtorek ta zakonnica sroda spozniona wizyta u dentysty a dzis byl jakis wypadek z ofiarami smiertelnymi i stoi ponad godzine w korku
ale pech
mój też praktycznie co dzień się spóźnia wozi Dawida do żłoba i nigdy się nie mogą wywlec z domu o czasie

Cytat:
http://allegro.pl/nowosc-body-monoki...263516086.html Matal idealne monokini dla nas[COLOR="Silver"]
cudo

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Byłam na zakupach w rossku, zaoszczędziłam 14 zł
ja 35 zł

Cytat:

gratulacje

Cytat:
dzięki

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:04   #1519
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
I melon

Ehh, płaczące, chore dziecko wołające : "mamamamamam"
moje wola mama tylko jak nie chce zjesc obiadku a tak to caly czas tatata na tapecie...

Cytat:
Matal jadł to w stanach u nas nie widziałam
we wloszech jest... jedzcie na wakacje

Cytat:
http://allegro.pl/nowosc-body-monoki...263516086.html Matal idealne monokini dla nas

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

no byłam kłębkiem, ale w sumie która PM nie jest?
Mój ślub to chyba jedyny dzień, kiedy czułam się wspaniale sama ze sobą. I czułam się świetnie jako centrum całego wydarzenia. Ot,taki ewenement charakteorologiczny ale w ogóle nie logiczny

na początku tak, ale potem nie. byłam wyszkolona w tym co robiłam, byłam w swoim miejscu-w gabinecie- i to do mnie prychodzili jak coś chcieli. soł, wtedy się nie bałam.
oczzywiście miałam myśli pt. "co oni o mnie myślą, wyglądam jak kupa" ale i tak byłam w miarę pewna siebie.
gdzie mieliscie wesele?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:20   #1520
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
laski ale pedzicie
pada u was deszcz czy jak?
Dzisiaj to jeszcze spoko, wczoraj był hardcore. Jak mi rano przyszła subskrypcja to wyszło że nastukałyście 452 posty

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Pochwale sie, ze robimy postepy w samodzielnym usypianiu w dzien
teraz wystarczy, ze postoje obok lozeczka, podam smoka, wlacze pozytywke w maskotce takze ciesze sie bardzo

a na koniec Kubus chwali sie jezorem
Ale słodziak

Cytat:
Eh, też tak miałam na początku ciąży
O mnie tez na poczatku strasznie bolały

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Cytat:
mój małż spoznia sie juz do pracy 4 dzien z rzedu... pon korki wtorek ta zakonnica sroda spozniona wizyta u dentysty a dzis byl jakis wypadek z ofiarami smiertelnymi i stoi ponad godzine w korku
Oj ma chłopina pecha

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja

kurcze nie widze tego loga co matal stworzyla a ciekawi mnei bardzo

bylsmy na spacerze , wywialo mi uszy masakra , okropna pogoda
U mnie na lapku tez nie widac w telefonie też niet
Cytat:
Na zebrę

Cytat:

za ząbka

Cytat:
No to musisz ćwiczyć i najlepiej nie dużo cardio (albo robić cardio, bo fajnie kondycję poprawiają, ale jeść troszkę więcej).
Co konkretnie chcesz ujędrnić? Całe ciało? To proponuję shreda, ripped, hard body, to są takie ogólne treningi. I treningi całego ciała z Mel B, Fitness Blender
A jak poszczególne partie, to zależy co.
Właśnie Całe ciało. Jestem szczupła ale zwisająca

Cytat:
Oj bidulka. . Albo lęk separacyjny, albo już ją tak te choróbska męczą że jedyne ukojenie to bliskość mamusi

Ewacia śliczny model

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-05-29, 20:32   #1521
MsLullaby
Zakorzenienie

Normalnie boję się dzisiejszej nocy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:35   #1522
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Laseczki myjecie juz dzieciakom zabki?? bo nam sie ostatnio 2 ukazaly (ale maja na razie moze z mm ) i nie wiem jak sie za to zabrac bo maly nie chce otwierac buzi nawet na smarowanie zelem...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:43   #1523
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
moje wola mama tylko jak nie chce zjesc obiadku a tak to caly czas tatata na tapecie...

we wloszech jest... jedzcie na wakacje

gdzie mieliscie wesele?
Dworek Stara Cynkownia w Cz-Dz. W 2009 jak szukaliśmy to jeszcze bieda z salami była, teraz się pobudowało dużo w moim uluionym stylu

a wy?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-29, 20:44   #1524
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Normalnie boję się dzisiejszej nocy
Co sie dzieje?
Stary 2014-05-29, 20:45   #1525
kaska87
Zakorzenienie

Katarzyna no co? deszcz pada to trzaskamy posty

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:54   #1526
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
super~!!!!!straszni e sie ciesze Twoim szczesciem
Stary 2014-05-29, 21:01   #1527
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
zanotuję sobie
a jak dzieci jedzoną suszone owoce? w sensie technicznym

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Laseczki myjecie juz dzieciakom zabki?? bo nam sie ostatnio 2 ukazaly (ale maja na razie moze z mm ) i nie wiem jak sie za to zabrac bo maly nie chce otwierac buzi nawet na smarowanie zelem...
od niedawna, szczoteczką na palcu i przegotowaną wodą

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-29, 21:10   #1528
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
może od razu takie? burkini...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:11   #1529
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wreszcie coś dla mnie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 21:12   #1530
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Buahaha dla ciaptych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości