|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Cytat:
prZyjścia na jego pierwsze urodziny. Nie przejmuj sie najwazniejsze ze bedZie miał mame i tate ![]() Cytat:
)---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Co do zupek to ja zazwyczaj kupuje z hippa ale teraz kupiłam na sprobe z babydream tecpo roku i uważam ze chyba mu smakują ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely no to prawda, że bj super się prowadzi jedną ręką
![]() Przepraszam nie pamiętam kiedy masz ten ślub ale to już chuba niebawem Kurcze wydawało mi się, że moja Lena mało je ale widzę, że macie tutaj gorzej. To nie mam co narzekać, ale u nas masakra jest z probowaniem nowosci no i nie za bardzo chce jesc sama tzn.blw. Jakis leniuszek mi sie chyba trafil ![]() Justi super zakup tzn.te rowery i krzeselko ![]() Anka niefajnie z tym weselem ale mam nadzieje, że jakos to sie pouklada i Wy będziecie się dobrze bawić a Nikos jakos pospi tam ![]() Jenny gratulacje dla roczniaka Wiktorka ![]() Aha my podajemy vita d, ale niestety ostatnio często zdarza mi się zapominać o niej. |
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Znowu ta bratowa Czy ona to na złość robi ? :/
|
||
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że twoich rodziców nie będzie
|
|
|
#1085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie da rady Twoja rodzina na roczek przyjechać? zawsze to pretekst do odwiedzin ![]() Cytat:
![]() heheh z sorterem mi przypomniałaś, Przemek od 5 miesięcy jest na etapie wkładania okrągłych klocków do sortera, cała reszta to czarna magia, nie ogarnia. ale jak kupiłam taką przybijankę to w 5 sekund rozpracował
|
||
|
|
|
|
#1086 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Chyba powoli nasza niania wymieka. .. odkąd wrócił jej chłopak z Niemiec jakoś mniej chętnie przychodzi i chce jak najszybciej wracac obawiam się, że niedługo całkiem zrezygnuje :/A jutro wizyta u gina: ) i zaczynamy przygotowania do imprezy roczkowej w sobotę: ) miał być grill, ale chyba będzie padać :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na roczku na pewno będzie fajnie. Ale jednak to cholernie przykre.. Mogliśmy lepiej znajomych pozapraszać, bo na najbliższych liczyć nie można.. Cytat:
Cytat:
dla kolejnego Roczniaka. Piękne podsumowanie, aż się nie chce wierzyć, że to już cały rok upłynął
|
|||
|
|
|
|
#1089 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robicie taki domowy, na mące ziemniaczanej, tak ? 2.ja czasami po 3 różne słoiczki otwieram w desperacji i wszystkim pluje.. a o gródkach to już całkiem mowy nie ma.. 3. Co do roczku, moja rodzina bardzo by chciała przyjechać.. gdyby nie to, że niedługo przyjadą na nasze wesele to na pewno by przyjechali.. Cytat:
Cytat:
21.06 ech.. wydaje mi się, że niestety tak ![]() Cytat:
![]() ech.. nienawidzę tego miasta ![]() Mam nadzieję, że wyemigrujemy stąd ![]() Cytat:
Cytat:
Kurde, kiepsko z tą nianią.. przecież Antoś już się do niej przyzwyczaił.. |
||||||
|
|
|
|
#1090 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
chyba powoli ma dość...Cytat:
|
|
|
#1091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja podaje po kapieli razem z vit c wiec jakos w nawyk mi weszlo heee Cytat:
![]() Wy macie problem z niejedzeniem a ja odwrotnie. Jutro bede rozmawiala z Paniami w zlobku zeby go nie przekarmialy bo M. Zjada caly obiad w zlobku -II danie a malo nie ma na talerzu , dodam ze jako jedyny .pozniej po okolo 2h dzisiaj np. Zjadl 2 miseczki rosolu nie wspomne o I i II sniadaniu . M. Zjada nawet surowki do konca z czegokolwiek by byly. W domu chowamy sie z jedzeniem on by jadl i jadl . Niecwiadomo co lepsze niejadek czy obzartus. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1092 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi teraz "normalnie" nakarmić Kubcia to zajęcie ekstremalne A moze to przez kompocik? bo mój jak dostanie coś "lepszego" niż woda, to koniec jedzenia jak je i zobaczy, ze ktoś przeszedł ze szkalnką soku, to z automau wypluwa to co ma , a nie zdążył połknąć i chce pić ![]() Cytat:
weź olej, po co Ci z łaską goscie w tak ważnym dniu ![]() Cytat:
za umiejętnosciwszystkiego najlepszego ja tez własnie nei mogę uwierzyć,ze to tak szybko mineło , kiedy???jak??? ja sobei 2 dni chodziłam płakałam ze wzruszenia i wspomnień ![]() Cytat:
to dla zabawy chyba bo jade z nim autem, chciał pić, to mu podałam, pije sobie, i po chwili patrzę co on robi,a on pije wodę i wypluwa na brodę, i ciuchy, i tak cały cza s![]() Cytat:
zdolny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze nie tylko ja mam niejadka i przeboje z karmieniem. Troszke to pocieszajace
![]() Dziewczyny, a jak robicie pasztety ? W sumie jeszcze tego nie próbowałam mi dac. Xal mi podpowiedziala. Moze akurat mu posmakuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://emmagotuje.blogspot.com/2011/...y-pasztet.html
|
|
|
#1095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
ale szczerzę wam współczuję chciałbym pomoc ale nie wiem jak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja akurat kisiel robię z samych owoców. Np ostatnio z nektaryn. Obrałam ze skorki 4szt, zblendowałam. Troszkę tego wlalam do szklanki, dodałam trochę wody i mąkę ziemn. Resztę zagotowałam. Jak było kwaśne to troszeczkę fruktozą doslodzilam. Bart wdmucha wszystko naraz ![]() No tak, za niedługo wesele... To się nie dziwię że nie wpadną. A brat tzta... Hmm... Przykre ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Nadrobilam co nie co wpadam się pochwalić ze mamy spacerówkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#1098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Karota- moj maz z reguly pracuje jak ja gotuje co oznacza ze siedzi obok w pokoju i gapi sie w komputer...
Co do wykladu o odstawieniu od piersi.. Prowadzila go bardzo fajna babka - doradca laktacyjny z fundacji rodzic po ludzku. Mowila ze wielu kobietom pomagala wejsc w laktacje i wielu z tego wzgledu pomagala z niech wychodzic. Najpierw wypelnialysmy karteczki co czujemy jak myslimy o odstawieniu od piersi... NO i w wiekszosci bylo ze smutek.. MOwila ze sa zasadniczo 3 watki zwiazane z odstawieniem - smutek - zamkniecie jakiegos rozdzialu zycia, ulga- ze juz mam dosyc i chce skonczyc karmic i odzyskac swoje ciala, albo nie mam wyboru - (wracam do pracy czy z innych wzgledow). MOwila ze sa dwie metody odstawienia od piersi - malymi krokami, albo metoda - karpacz. Malymi kroki - zmniejszamy ilość poszczegolnych karmien - np. ze juz w dzien nie karmimy, albo ze tylko do drzemek itp.. i powoli wyeliminowujemy. MOwila ze dziecko moze sie buntowac - ale trzeba byc stanowczym. Ze jezeli podejmiemy swiadomą decyzje o odstawieniu i sobie wyznaczymy jakies ramy to powinnymy sie ich trzymac. Mowila tez ze zakonczenie karmienia trzeba traktować jak nauke. Ze nasze dziecko bedziemy uczyc mnóstwa rzeczy w jego zyciu i to o to nadchodzi lekcja by nauczyc sie byc blisko, nie poprzez karmienie piersia ale poprzez inne rzeczy - przytulanie, przebywanie ze soba, zabawe.. MOwila tez ze o ile z dzieckiem buntujacym sie jej latwiej o tyle z dzieckiem zebrzacym z oczami kota szreka jest znacznie gorzej... A i jak znaleźć w sobie tą stanowczość . Jak wyobrazimy sobie dziecko ktore wybiega na ulice to nie ma ze placze, ze nie chce... I wlasnie taka stanowczosc trzeba w sobie znaleźć. Co do metody Karpacz. Tak jej kolezanka odstawiala. Po prostu wyjezdzasz do karpacza pociagiem zostawiasz dziecko z kims zaufanym, nie bierzesz telefonu i wracasz za kilka dni... Radykalnie ale dla niektorych ta metoda jest skuteczna. MOwila tez ze nie poleca metody na sarepska, pieprz czy inne smarowania.. Mowila ze cos co dla dziecka bylo pocieszeniem jakas ostoja nagle staje sie czyms zlym... Ze tak nie powinno byc.. ze trzeba najpierw je nauczyc ze byc razem mozna tez inaczej zeby nie odbierac dziecku tego pocieszenia i nie zostawic je z niczym. Ze lepiej mowic, że mleczko sie skonczylo i zagadywac dziecko.. zeby sobie wziasc kogos do pomocy kto pomoze zagadac... Babka tez robila troche dygresji, opowiadala o swojej pracy i o tym , że kobieta jest dla niej swieta.. Ze to jak karmi nie ma znaczenia.. ze nawet jak przyjdzie do niej jak dziecko ma 3 miesiace i chce odstawic to ona to zrozumie.. bo jak ma karmic i byc zla i z miloscia patrzec na butelke to to nie ma sensu... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2014-05-30 o 08:25 |
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Bardzo dziekuje za cieple przyjęcie Pytalyscie jak sobie dajemy rade i z czym sie obecnie borykamy ... Dlugo by pisac... Bedzie zatem skrot, korzystając ze Male spią a ja mam chwile dla siebie.. Ciąza moze nie byla trudna, ale byla wysokiego ryzyka.. Przelezalam na poczatku z powodu plamien prawie miesiac, potem ze 2-3 pobyty kilku dniowe na patologii i w 3 trymestrze juz sie polozylam na dobre. Mialam lezec do porodu i tak sie stalo. Moim prowadzacym byla ordynator patologii szpitala klinicznego, znana z tego ze lubi klasc swoje pacjentki na oddzial. Szczegolnie po tej aferze z włoclawka - jak mi powiedziala- musze sie polozyc zeby w razie co szybko dzialac. Dziewczyny rosly dobrze, ale jedna miala problem z dwunaczyniową pępowina i musiala byc obserwowana. Mialam ciagle ktg usg itp... Pewnego dnia rano, pod koniec 33tc zauwazylam ze gorzej sie ruszaja, zrobili mi usg, spanikowali i podjeli decyzje o natychmiastowym cc. Jak na zlosc nie bylo ani jednego wolnego inkubatora i na sygnale przewozili mnie do szpitala polozniczego. Szybka cesarka, warunki beznadziejne, nie chce tego wspominac. Dzieci od razu poszly na wczesniaki a ja trafilam na sale z kobietami, ktore mialy swoje dzieci przy sobie. Mowie Wam, koszmar na calego. Ledwo mnie odratowali po cc, bo sie podobno prawie wykrwawilam.. Male urodzily sie o 15.40 i 15.41 a mnie juz nastepnego dnia rano brutalnie sciagnięto z lozka. Nie moglam sie ruszyc, ale polozne byly niewzruszone. Koszmar ![]() Marzylam tylko o tym, zeby pojsc do dzieci.. Musialam sie wdrapac na piętro po schodach (winda byla zepsuta), ale wtedy czulam ze i na czworakach bym weszla. Polozne na wczesniakach byly rozne. Niektore mile, inne " bez kija nie podchodz". Wyobrazcie sobie, ze jak pierwszy raz poszlam nastepnego dnia po cc, ostatkiem sil, to mnie nie wpuscily... Weszlam na sale i zobaczylam moje Kruszynki.. O Boze jakie one byly malenkie.( urodzily sie z masą Natalka 1730 Emilka 1680) Popodlaczane do rurek i monitorów. Wylam jak glupia. Jeszcze teraz pisząc to nie moge powstrzymac lez.. Nie potrafie wyrazic co wtedy czułam... Ale Wy wiecie.. Lezalam na oddziale tydzien, sciagalam mleko i ch odzilam do Dziewczynek. Juz nikt mi nie odmowil wejscia . Potem mnie wypisano do domu. Przyjezdzalam kilka razy dziennie i dowozilam mleko. Laktacja jakos tam sie rozkrecila, ale nie wystarczalo mleka na wszystkie posilki dla obu (do tej pory tak jest). Wypuszczono je po 3 tygodniach do domu z plikiem skierowan do roznych specjalistow. Mialy po urodzeniu wczesniacze zapalenie pluc i dostawaly antybiotyki, Emilka miala tez bezdechy.. Po wyjsciu do domu zaczyna sie juz inna bajka. Ale o tym napisze w nastepnym poście Jeszcze raz dziekuje za przyjecie i obiecuje ze bede częsciej sie odzywac ![]() Mam mnóstwo pytan do Was Calujemy Wszystkie ! |
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas jednak 4-ki byly gorsze.. chociaz najgorzej to chyba dolne dwojki...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Tak jak prosiłam Wiko spał od wczoraj od ok. 17:30 do dzisiaj do ok 8:30 z przerwami na jedzenie , a teraz bawi się klamerkami i za chwilę w pokoju będzie niezły syf
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1104 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I gratulacje wygranej ![]() Cytat:
czekamy na resztę opowidania ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj wstaliśmy 09:30
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytaj o co chcesz i pisz częściej ![]() lonley ja też bym odstawiła ten kompot, może go zamula? i nie ma apetytu na nic innego, szkoda że brat męża nie może przyjechać, pewnie Wam bardzo przykro, w końcu to pierwsze urodziny... no ale pamiętaj że to Wy będziecie najważniejszymi goścmi dla Wiktorka, i jemu obojętnie jest czy będą jacyś inni goście ![]() no i znaleźliśmy rozwiązanie, właściciele hotelu udostępnią nam jakiś inny pokój chyba z ich domu no ale grunt że Niko będzie miał gdzie spać, weźmiemy nianię elektroniczną i będzie ok szkoda tylko że sobie nie potancze zbytnio ![]() marchewka dzięki Ci za ten post ![]() Jenny no i sto lat dla Wiktorka
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2014-05-30 o 10:53 |
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smutna i piękna historia ![]() Na szczęście wszystko dobrze się skończyło ![]() Teraz tylko patrzeć jak małe rosną i zaczną dopalać mamie ![]() Wszystkiego dobrego dla Was ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#1107 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez niedobrze tak to niestety z dziecmi jest ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Mój mały właśnie ma drzemkę a ja zorientowalam sie ze mąż zabrał do pracy kluczyki od auta a tam mam wózek wiec ze spaceru nici może troche wezmę go przed blok ;(ehWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#1108 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co za jędza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
No i gratuluję wygranej ![]() Cytat:
szkoda Antosia, bo się pewnie już przyzwyczaił :/Cytat:
), wcześniej tylko wszystko rozwalał
|
|||||||||
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
lonely, duzo gosci to wiecej roboty dla ciebie, wiekszy tlum i mniejszy komfort dla W. tak wiec moze i dobrze, ze ta ....%&/()" nie przyjedzie
![]() Karolina, szkoda by bylo z niania sie rozstawac... ale moze ma tylko taki okres... albo ma okres gorsze dni, troche sentymentalna jest i nie nacieszyla sie jeszcze chlopem. i wszystko sie ulozy jeszcze jak trzeba.--- czekamy na telefon od lekarza. kurcze przegapilam ich w srode, a dopiero wieczorem dostalam smsa ze dzwonili po poludniu mlody wczoraj dla odmiany mial dzien jadka zamiast niejadka i zrobil dwie niemale kupy i dzisiaj rano poprawil to jeszcze wieksza kupa z ziarnami slonecznika tak wiec tak sobie mysle... jak mniej je, to mniej s.ra, i na jedno wychodzi. tylko ze z piciem ostatnio to jest zabawa na calego. tak jak juz chyba karota pisala - zaciaga, wypije moze dwa lyki, a potem to jest plucie. i sliniak zamiast mokry od sliny w 5 minut, to jest mokry od wody w 3 sekundy. no coz... bedzie chcial pic, to sie napije, nie? tylko ze on naprawde malo pije. cyc jest tylko od wieczora do rana, a w ciagu dnia on moze 30ml wody lyknie. i to wszystko...
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u ans było to samo albo picie baaardzo małych ilości, pomogło dodawanie do wody odrobiny domowego soku z malin chciałam żeby pił czystą wodę,a le wolę żeby pił duzo niz tyle co nic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

bedą tylko teściowie i chrzestna z mężem. Zalamka...

)
będzie motyw z Elmo 

Czy ona to na złość robi ? :/

07.07.2012 

chyba powoli ma dość...
mi teraz "normalnie" nakarmić Kubcia to zajęcie ekstremalne 

, a teraz bawi się klamerkami i za chwilę w pokoju będzie niezły syf
no ale grunt że Niko będzie miał gdzie spać, weźmiemy nianię elektroniczną i będzie ok