|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]() Dusia podziwiam tak czy siak, ale rozumiem, że tak się układa czasem i trzeba wyjechać. Mieć 2 tys miesięcznie a mieć 5 tys to cholernie duża różnica. A ja nie taka silna, po prostu do tej pory korzystałam z tego, że ciąża bardzo dobrze przebiega plus mam dużo wolnego czasu. Nie lubię siedzieć na tyłku, więc zapchałam sobie terminarz jak tylko mogłam, do samego porodu ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-05-29 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
powiem Wam, że wolałabym żyć skromniej ale żeby rodzina była razem... teraz tż wraca i już nie pojedzie. to nie dla nas... tym bardziej nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko wychowywało bez niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zadomowienie
|
No czasem jest i tak ja niestety nie mam żadnego wsparcia w rodzinie teściowa potrzebuje naszej pomocy a dom sam się nie utrzyma rachunki nie opłacą a kiełbasa sama na chleb nie wejdzie. Tylko to jest indywidualna decyzja
|
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |||
Rozeznanie
|
Hej mamuśki, piszę tego posta na raty od chyba 2h i napisać nie mogę
![]() Byłam dziś na wizycie. Ale się wkurzyłam, w poniedziałek ledwo co zatarabaniłam się do laboratorium w taki upał, baba wkuła się do mojej żyły z trudem po długim macaniu i nie chciała jej coś krew do fiolki lecieć. Powiedziałam, że nie ma problemu , niech kłuje w drugą łapę, a ona nie nie, spokojnie wystarczy. No i dziś odbieram wyniki a tam morfologia "nieprawidłowe pobranie - nie nadaje się do badań" ![]() Niby sprzed 2 tygodni morfologię mam ze szpitala, ale obiło mi się o uszy, że anestezjolodzy do ZZO chcą świeżutkie wyniki, a ja z moją mini szyjką i z napadami skurczy mogę się teoretycznie rozpakować w każdej chwili, także to dla mnie ważne. Co do nie spania od świtu: małż jechał dziś w delegację, przed 6 musiał wyjść z domu, ja się lekko obudziłam jak się zbierał, wyszedł, a ja natychmiast napad czarnych myśli "ooo nie, ja na pewno dziś urodzę jak go nie ma, na pewno pójdę na wizytę i się okaże, że mam jakieś 3cm rozwarcia i już z tego szpitala mnie nie wypuszczą". Na szczęście jakoś jeszcze przysnęłam do tej 8 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się śniło tylko ostatnio, że jednak dziewczynkę urodziłam. Ale nie byłoby tragedii w kwestii wyprawki, bo większość rzeczy mamy albo zielonych (bo to mojego małża ulubiony kolor ![]() ![]() Cytat:
![]() Turbo no-spę i do łoża!! Aaaaaa i przede wszystkim: DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI ODNOŚNIE MATERACA! wieczorem TŻta wezmę do komputera i niech paczy i zatwierdza ![]() Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-05-29 o 16:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie to mam takie stanowisko do tego, że jeśli ktoś chce i wyjeżdza za granicę, bo np nic go tu nie trzyma i jest to jego świadoma decyzja itp. to spoko, rozumiem.. ale jeśli ktoś jest zmuszony do tego by wyjechać, bo w Polsce nie ma gdzie na chleb zarobić to już jest wstyd po prostu! w jakim my żyjemy kraju?! ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3278 |
Zadomowienie
|
rybka - gratuluję udanej wizyty
![]() oj chyba masz rację -zawsze przejmuję się bardziej niż powinnam a pierwszy poród zaczoł się całkiem inaczej niż teraz się zapowiada bo oprócz tego, że ok. tydz wcześniej odszedł mi czop to całkowicie nic się nie działo ! poszłam na wizytę 3 z kolei w szpitalu lekarz zrobił mi masaż szyjki i za jakieś 15 min odeszły mi wody -malutko a za niecałe 6 godz mały już był - i tak bym wolała a nie tak jak teraz te wszystkie objawy dodatkowo mnie stresują i opieka nad synkiem dochodzi -dziś mi się jeszcze zaniósł i musiałam go podnieść ![]() Domi - oj to teraz masz troszkę na głowie ale na pewno dasz radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wogóle cie podziwiam że w tak zaawansowanej ciazy prawko zdajesz mnie to strasznie by stresowało.. ![]() A teraz jak wsiadam za kułko to jest mi cieżko, chociaż zdarza sie że 160 km robię bo jestem powiedzmy do tego zmuszona ale to nie dla mnie..!! Juz koncentracja nie ta i jednak pzycja wymuszona po 100 km mój syn sie buntuje ![]() Cytat:
Nie kwestionuje tego że ludzie sa nieraz przymuszeni do takiego zycia..i nie potepiam Ale ja bym sie nie zdecydowała na takie zycie albo razem za granica albo w Polsce skrobiemy rzepke ![]() Brakowalo by mi meza -blskosci Wiem ze do wszystkego idzie sie przyzwyczaic
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
W kwestii wyjazdu za pieniądzem zgadzam się całkowicie z Fame. Każdy decyduje się na takie życie, na jakie chce.
Rozumiem sytuację, w której jedna z osób wyjeżdża na chwilę, na kilka miesięcy poza kraj, ale jeśli jest to stała praca to uważam, że rodzina powinna być razem. Albo w Polsce albo poza Polską, ale razem.
![]() |
#3281 |
Zadomowienie
|
Ja się urywam bo już powiedziałam co chciałam jesteśmy wspaniałym wzorowym kochającym małżeństwem a miłość jest oparta na przyjaźni zaufaniu i wspólnym wsparciu a nie na zauroczeniu czy mizianiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane,
Nakupiłam w Rossmanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przytulam mocno wszystkie, które mają z pracą problemy i brak tżtów przy boku - pewnie nawet się nie domyślam jak musi być Wam ciężko... |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Rozeznanie
|
Też mi się wydaje że często związki na odległość wcześniej czy później ulegają rozpadowi. Nie mówię że wszystkie. Nie ważne jaka by to nie była miłość, brak bliskości, po prostu brak obecności drugiej osoby powoli niszczy związek. Czy się tego chce czy nie tak już jest i nie wierze że może być inaczej, aczkolwiek nikt nie jest nieomylny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z Twoim brzuszkiem kto wie, już tylko miesiąc został więc może być różnie, pilnuj się Kochana. Brawa dla Jasia zuch chłopak! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nadrobilam pobieżnie bo padam ba twarz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
debesciara wózek super! widziałam
![]() właśnie skończyłam prasować wczorajsze pranie ![]() ![]() ![]() jestem padnięta.. włączę sobie jakiś film na dobranoc i idę leżeć.. Dobranoc! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Raczkowanie
|
Bardzo mądrze mówicie o rozłące, u mnie jednak sytuacja wygląda trochę inaczej. Ale wybaczcie, nie chce mi się tego tłumaczyć, bo jak o tym myślę to mam doła - w zasadzie mam go każdego wieczoru od jakiegoś czasu, już się dzisiaj wypłakałam swoje i wystarczy...
Jutro mam wizytę u gina koło południa, ciekawe co mi powie. Najbardziej ucieszyłabym się z zalecenia "leżeć", bo jest mi bardzo ciężko ogarniać codziennie mieszkanie łącznie z obiadem i chciałabym, żeby czasem mama mi pomogła... |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie laseczki
![]() Trochę zabiegana jestem przez rocznicę komunii ale staram się nadrabiać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oszczędzajcie się dziewczyny teraz jest ten czas , nie rodźcie szybciej ![]() Buziaki dla wszystkich ![]() ![]() Jutro też mam zamieszanie ale wpadnę wieczorkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Rozeznanie
|
Dobrej nocy
![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#3289 |
Raczkowanie
|
Witam sie porannie
![]() ![]() ![]() Musze dzisiaj w koncu wybyc z tych czterech scian - urzad skarbowy i truskawki ![]() Wczoraj mialam jakis gorszy dzien i mimo tabletek brzuchol agresywny i sie stawial ![]() ![]() Pszczola189 - powodzenia z umowa ![]() Dziewczynki, ![]() ![]() ![]() Milego dnia ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() witam się z rana i zaraz lecę nadrabiać moją wczorajszą nieobecność ![]() ![]() ![]() Wyniki odebrane w środę są ok, a po wczorajszej wizycie już wiem, że ... - moje dziecko w 31w1d waży 1870 g, co wskazuje na 31w4d ciąży - będzie głuuuugi , bo po kości udowej mamy 32w4d - no i termin porodu na tę chwilę przesunięty na 26 lipca - dzidziuś już jest ułożony główką w dół ![]() - wynik cytologii mam idealny i cieszę się, że nie posłuchałam gin z Krk, oszczędziłam malutkiemu stresów i nie poszłam do jakiegoś profesorka na wycinek. Pozostałe wymiary/ parametry w normie, więc jestem zadowolona ![]() Ok, lecę nadrabiać Was Kochane - miłego dnia ![]() Kolejna wizyta za 3 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Super ![]() ![]() [QUOTE=TaTekla;46673597]Cześć Dziewczyny ![]() witam się z rana i zaraz lecę nadrabiać moją wczorajszą nieobecność ![]() ![]() ![]() Wyniki odebrane w środę są ok, a po wczorajszej wizycie już wiem, że ... - moje dziecko w 31w1d waży 1870 g, co wskazuje na 31w4d ciąży - będzie głuuuugi , bo po kości udowej mamy 32w4d - no i termin porodu na tę chwilę przesunięty na 26 lipca - dzidziuś już jest ułożony główką w dół ![]() - wynik cytologii mam idealny i cieszę się, że nie posłuchałam gin z Krk, oszczędziłam malutkiemu stresów i nie poszłam do jakiegoś profesorka na wycinek. Pozostałe wymiary/ parametry w normie, więc jestem zadowolona ![]() Ok, lecę nadrabiać Was Kochane - miłego dnia ![]() Kolejna wizyta za 3 tygodnie Super wieści od rana ! A ja juz obudzona bo córa w brzuchu szaleje, a budzik dopiero za 20 minut bedzie dzwonił... nie ma litości moje dziecko ![]() ![]() Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-05-30 o 05:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Rób wszystko z rozwagą, a będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do nóg, mój gin powiedział wczoraj, że to typowa ciążowa dolegliwość i że może tylko współczuć ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I like It mój mały też szalał cała noc ![]() Poza tym straszna zgaga mnie męczyła. Zjadłam wczoraj obiad u siostry TŻta, nie wiem jak Ona gotuje, ale zawsze mnie zgaga dopada właśnie po Jej potrawach ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie wcześnie budzi córa, a jak to się stanie synio zaczyna harce... Wczoraj uwzial się na pęcherz, no myślałam kilka razy że nie wytrzymam i popuszcze.. dziś od rana szuka wyjścia u góry i okopuje mnie tuż pod piersiami. I pomyśleć że jeszcze ponad miesiąc.. ciekawe czy przeterminuje się jak w 1 ciąży.. ale narazie poza gabarytami mojego smyka nic nie wskazuje na wcześniejszy poród ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |||||
Rozeznanie
|
Dobry!
To i ja witam się w 9 miesiącu. Jakoś jestem strasznie podjarana myślą, że za 2 tygodnie będzie ciąża donoszona (jak się uda). A wczoraj doktor na wizycie do mnie "a pani po sterydach to może sobie pani rodzić w każdej chwili, jaki problem". Taaa a masa się sama nie zrobi, niech chociaż te 3kg dzidź złapie ![]() ![]() Dalej nie kupiliśmy materaca, bo wczoraj po południu TŻ wrócił, nawet nic nie zjadł, położył się, nakazał mi się głaskać po pleckach ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko właśnie, to było na studiach. Teraz, kiedy w zasadzie już jest nas trójka to trochę sobie tego nie wyobrażam. Cytat:
Pokaż jaki wózek masz!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zadomowienie
|
1401428870531.jpg
Wrzucam fotkę brzuchola i jednocześnie pidzamy do karmienia, którą wczoraj kupiłam w biedronce, bardzo fajna! Jeszcze granatowe były i jeszcze koszule do karmienia o takim samym kroju z uchylanym dekoltem. Cena 35zl wydaje mi się bardzo uczciwa ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
Witam
TaTekla za wiadomości ![]() mnie coś choróbsko rozkłada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widziałam te wszystkie gadżety w biedronce, miałam chęć na biustonosz, ale nie było mojego rozmiaru ![]() Aaa co do brzucha mi się przypomniało. Siedzę wczoraj i czekam do doktorka, rozmawiają ze sobą dwie panie pod sąsiednim gabinetem, obydwie taaaaakie brzuszyska wielkie, jedna mówi do drugiej "a pani na kiedy ma termin?","na 25 lipca","ooo to może się na porodówce spotkamy bo ja na 20". Zrobiłam wielkie oczy, bo mimo, że na codzień czuję się jak wieloryb, to z moim brzuchem i terminem na 4 lipca poczułam się przy nich jak kurczątko. Od wczoraj nie narzekam, że jestem wielka, inne panie mają gorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
debesciara, piękny brzuniek
![]() ![]()
![]() |
#3300 | ||
Raczkowanie
|
Witam i ja. Dziś po śniadaniu najadłam się trochę strachu. W szpitalu bardzo mnie uczulili na to żebym liczyła ruchy (przez tą pępowinę) Po śniadaniu zdałam sobie sprawę że dawno jej nie czułam. Więc zaczęłam wybudzanko - leżenie na plecach, czekolada, cuda na kiju. Po 30 minutach wstała hrabianka a ja już miałam na izbę jechać. Teraz mi się odpłaca za niespodziewaną pobudkę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wyjazdów tżtów za chlebem, to cieszę się że nigdy nie byłam do tej rozłąki zmuszona, i współczuję Wam mamusie które to przeżywacie. debeściara zgrabniutki brzuszek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.