![]() |
#151 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej, wieczorem jadę i jakoś mi smutno... a to ma być taki piękny czas eh..
TŻ zadowolony, dumny że zostaje z małym na weekend ![]() ![]() miałam mu rozpisać kartkę, ale chyba dam mu szansę-tylko przepytam jeszcze raz przed wyjazdem ![]() Dziś mają przyjśc buciki bartka https://www.paradopary.pl/product/98...epy-41071.html na tej stronie można nabyć kupon rabatowy 10% więc super, bo mnie wszyły 144zł z przesyłką UPS oprócz tego na dzień dziecka jest rabat 30% ale to na butki powyżej 199zł A i jeszcze miałam zapytać-daje Kamilowi od zawsze wode, ale w upał wypije mi ok 2/3 małego kubka, myślałam że tyle wystarczy. TŻ mu ostatnio dolał troche soku i wypił cały kubek na raz. Wczoraj wycisnęłam mu pomarańczę to przez cały dzień wypił dwa kubki. Dziś troszkę bobofruta do wody i wypił cały kubek na raz. Upierać się przy wodzie?? Czy jednak dodawać coś żeby pił więcej? Chrześcijański ![]() Cytat:
![]() Języki to dar wierzącego który jest napełniony Duchem Świętym. "Bo kto językami mówi, nie dla ludzi mówi, lecz dla Boga; nikt go bowiem nie rozumie, a on w mocy Ducha rzeczy tajemne wygłasza" (1Kor 14:2) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może poczytaj w internecie? Może nie Ty pierwsza dostałaś ten lek? Ale jeśli faktycznie tylko i wyłącznie od 6rż to wypadało by to "zglosić" lekarce... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Coś mi nie pocytowało wszystkiego hmmmm... Despa, śpisz po 4h dziennie ![]() ![]() Luna, fajne sandałki ![]() Amelie, nie wyobrażam sobie sytuacji, że TŻ nie przebierze małego ![]() Kasia, super macie pogodę, fajne fotki! Nie moge się doczekać aż K bedzie się pluskał w nowym baseniku. Oliwka, ![]() Co do filtrów to ja mam 50-tkę ale to dlatego, że kupiłam w tamtym roku Ziaję i Niveę więc musze zużyć. ------------------- TŻ mnie namówił wczoraj na horror - a nie oglądałam odkąd w ciąże z K zaszłam. No i efekt? Oglądałam pół filmu z poduszką ![]() Gdzie Nestelle, Agateczka ? To też się pochwalę a co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jak odruch ssania, on tez w pewnym momencie zanika, tak samo koncza sie inne odruchy - niech bedzie, ze zaliczymy do nich karmienie piersia. To co nienaturalnie przedluzamy to nawyki, przyzwyczajenie? Tak jak pisalam, czytalam gdzies (na ktoryms portalu eko ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() no, ale ojcem po urodzeniu dzeicka zostaje sie przeceiz cale zycie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja owsianke robie zawsze tak samo, czyli dodaje banana, starte jablko, wanilie, sok pomaranczowy (taka swieza sie wydaje), mozna zamiast jablka gruszke ![]() dla mnie pewnie byloby to juz nienaturalne, al esa mamy, ktore tak chca i jest im z tym dobrze, to niech robia - mimo wszystko zastanawiam sie, jak ma sie psychologia w tym temacie, kiedy takie zachowania (nawyki ? ) mozna uznac za szkodliwe dla dziecka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
super, ciesze sie, ze z jedzeniem lepiej ![]() moj M. dzsiiaj w koncu zjadl troszke sniadania - byl grysik na mleku z musem z mango ![]()
![]() |
#154 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
9, zalecenia standardowe. wyszłam ze szpitala ze zdrowym dzieckiem.. (jedyne co powiedzieli to wędzidełko, ale żadnych zaleceń) tylko nie mam żadnego świstka, nic, jedynie moje słowa, że pod opieką poradni neuro i reh (i gastro, ale to nie ma tu znaczenia). mogę do pediatry do przychodni podejść, ale muszę się zapisać i odsiedzieć swoje wśród chorych w malutkiej poczekalni, najprawdopodobniej z J.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a J.... czasem jak mu pozwalam próbuje chodzić za rękę. taaaaaaką ma wtedy radochę jak udaje mu się zrobić w ten sposób kilka kroków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() do tej neuro nie mamy żadnego kontaktu, przyjmuje w szpitalu na drugim końcu miasta i są do niej tłumy, nikt mnie nie wpuści zadać pytanie ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki słyszałam o tej kaszce, ale nie wiedzialam, że w leclercu jest. gdzie ten sklep tam jest? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
ja miałam rossmannowski z ubiegłego roku i szukałam czegoś nowego, ale... tż i tak zgubił tamten krem i na szybko kupiłam też rossmannowski, tylko w sprayu bo tamtego nie było już. nie wiem czy jestem zadowolona bo pogoda się skiepściła i nie używamy. generalnie mam problem ze znalezieniem kremu idealnego. wszystkie zostawiają tyle białych śladów ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- lecę, brakuje czasu na cokolwiek ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
O malo nie dostalam zawalu serca - pod oknem mam sofe i co skonczylam jesc Parowki puscialam Milusia niech pobiega chcialam dopic herbate ( mama w sklepie ) doslownie 1,5minuty zamin wstalam wchodze do pokoju z zamiarem pobawienia sie a Milus STOI NA PARAPECIE
![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My już po spacerku, L. śpi Uwielbiam taką pogodę - rześko, przyjemnie ![]() Ostatnio coraz częściej tęsknię za pracą, już czuję, że czas wrócić ![]() ![]() A co do TŻ-tów - mój na początku zmieniał pieluchę, lepiej mu to wychodziło niż mnie ![]() A, i im więcej zostaje z nią sam, tym większą widzę więź między nimi. Szczególnie spacery są fajne, bo zawsze ją wymęczy na dworze huśtawkami/karmieniem ptaków i innymi takimi, więc jak przyjdzie z dworu po tej 18, to chwila ze mną i i szykujemy się do spania, taka zmęczona ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Kasia bo zapominam napisać kciuki za randkę ale najważniejsze - zdjęcia genialne, na tym pierwszym jak jesteś razem z Milusiem to on wygląda na o wiele starszego! Widać, że mu się w baseniku podobało! ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Monika a ja mam jakąś "schizę" i do każdego lekarza (prywatnie również) biorę ksiażeczkę i każę się wpisywać. Facet od USG, mimo że dał mi wydruk, też się musiał wpisać - chce mieć ślad, że dziecko było badane/co lekarz wywnioskował, bo moja pamięć jest krótka a karteluszki można zgubić. I mimo, że to budzi zdziwienie, to ja po prostu po wizycie daję książeczkę i mówię: o tu jest ksiażeczką, proszę wpisać się na tej stronie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
panika z Marcelkiem bardzo dziękujemy za niespodziankę
![]() ![]()
#159 | |
Zakorzenienie
|
zdrowy chłopczyk
![]() a za co miał urwany punkt? Cytat:
![]() ![]() jak z pamiętniczkiem. niespodzianka niespodzianką, ale nasza umowa, że jak czegoś potrzebujesz z Polandu to dajesz znać, cały czas obowiązuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
despa poszedł spac ale z oporami.5 razy odkładałam do łozeczka. I ja tez nie pisze juz na forum duzo rzeczy bo jak napisze to jest zmiana o 180 stopni dragusia co prawda czasem lekarze daja cos dzieciom młodszym a wg uulotki nie nie powinnni ale tu sie najnormalniej pomyliła. Ja tez powoli rozwazam zmiane lekarki. Pisze z telefonu.ekran zyje swoim zyciem.nie na moje nerwy poprawiłam na lapku bo sie czytac nie dało ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() statystycznie ma większego, araba juz miałaś (w sumie to nie wiem czy murzyna tez nie miałaś?) a teraz pytanie skąd ty takich kolorowych bierzesz na takim północnym zadupiu? ja rozumiem w jakimś Amsterdamie czy Paryżu ale ty to już prawie biegun północny?! ![]() monika my tez często jedziemy z łopatką, jak z szabelką na wojnę normalnie ![]() ![]() co ona może chciec z Polandu czego nie ma u niej? bo nie mam pomysłu
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-05-30 o 12:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Podawałam do Holandii 5 przypraw do bigosu i 2 słoiki ogórków ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Przyszly bartki i sa za duze ale o 1cm czyli prawidlowo.. (nie lubie tak)
tylko z tego co ja mierze to wkladka ma 15,5cm a nie 14,7 cm wiec nie kumam. Ale mniejsze byly by za male a wieksze za duze wiec nawet jakbym chciala to nie mam na co wymienic. 3 miesiace lata to pewnie mu stopa wyrosnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też tak czytałam, mam zeszłoroczny FLorka z rossmana ale jego już smarować nie będę tylko nas Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bede pamietac ![]() ogorki polskie u nas sa, ptasie mleczko, ser, kielbasa, sok malinowy z herbapolu itd. ![]() nie ma natomiast polskich kosmetykow, lekow, ksiazek ![]() ![]()
![]() |
#165 |
Kniaginia
|
Hahahaha! Trolla, nie moge z twojego uzasadnienia dlaczego murzyn lepszy! A tu powinnam zachowac powage sądu
![]() Kasia, a dlaczego nie Norweg??? Jacy oni są? |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
a ja wkurzona, bo jednak maz jedzie po tesciowa
![]() i wroci dopiero jutro, no i juz nie sam ![]() a wczoraj na wolnym nawet palcem nie ruszyl, by cos posprzatac.. mam ochote zostawic ten chlewik, ale z drugiej strony mnie byloby wstyd - wrr... (edit. a nie, zapomnialam, ze posprzatal wczoraj kuchnie ![]() ojjj ja nie wiem, jak on ten "dług" spłaci ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-30 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Trolla
![]() Statystycznie powiadasz yhmmm ![]() ![]() Skad ja ich biore - " z ulicy" Bergen to nie jest az takie polnocne zadupie ( jak sie moze wydawac ) - akurat kolege obecnego murzyna wytrzasnela mi znajomba co ma neza z nigerii ( to ich znajomy rodziny ) ojca Milusia poznalam na imprezie u znajomego z pracy :-/ - obecnego "araba" w drodze do pracy hihi. Zyc nje umierac Maria - dlaczego nie Norweg - kejnego dziecka nie chce mniec w domu, ogolnie znam kilku i sorry syf killa i moglis w domu - taa maja niezla prace mieszkania, ale ja nie cce byc kura domowa - no a poza tym. Jestem jeszcze jeden maly szkoplu - w ktorym uswiadomil mnie ost "pijamy" znajomy. Otoz stwierdzil Ze skoro "puscialam" sie z arabme to dla BIALYCH chlopw juz nie jestem atrakcyjna ![]() A Pl chlopw ino sex obchodzi - a zona i 5 dzieci w Kraju naszym - wiec jak od razu czuje co sie swieci uciekam gdzie pieprz rosnie. No i serio trudno w mojej sytaucaji kgos znalezc nie bede ukrywala - wiec szukam tu i owdzie ;-) a noz moze sie kiedys poszczesci ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłam z K. ostatnio u pediatry (też do niej chodzę) i najpierw badała jego itd. a później mi dawała skierowanie do endo itp. więc jej powiedziałam żeby mi dała globulki clotrimazolum. ok. a w aptece Pani ogromne oczy, jak globulki dla 14-miesięcznego dziecka -oczywiście na całą apteke ![]() Moderna współczuje tak na ostatnią chwilę teściowa ![]() ja dziś wypucowałam dom, żeby chłopaki miało czysto... ciekawe co zastanę w niedziele wieczorem... ![]() spakowałam się. Kamil jak na złość przed chwilą zasnął a zasypiał od 14 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym roczne dziecko potrzebuje mleka - przecież mamy nie karmiące piersią dają mm, więc to nie kwestia przyzwyczajenia ![]() W weekend pewnie mnie nie będzie - przyjechała do mnie mama ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Rozeznanie
|
ja mogę tylko statystyki przytoczyć bo niestety nie poszalałam przed ślubem i doświadczenia nie mam
![]() Cytat:
Moderna szczere wyrazy współczucia z przyjazdu mamusi.... mówicie ogórki kiszone, a oni sobie tam zakisić nie potrafią? ogórków, chrzanu czy kopru nie mają??? ![]()
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Pani - za skore nie bylo punktu
Trolla - jednak roznica jest spora bo J. dopiero na roczek wstal w lozeczku i zaczal porzadnie raczkowac (wczesniej tylko na krotkich odcinkach), do chodzenia mu daleko, nie stoi nawet sam, musi miec jakies podparcie zawsze. Ale musi byc dobrze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki, juz polowe chaty ogarnelam, jeszzce polowa.. A M. nie ma zamiaru polozyc sie spac ehhh... Oczywiscie, ze Niemcy maja ogorki.. I to jakie dobre ![]() ![]() Sloikowe wole polskie ![]()
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys zrobilam awanture jak powiedzial rano wychpdzac do pracy ze przywiezie po pracy t. a w domu bajzel i kto mial sprzatac? Oczywiscie ja z J. bo tz wyszrdl jakby nigdy nic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki na przeciwko zoologika na dole w pasażu jest Cytat:
pochwal się ![]() ![]() Witam się po Dniu MAmy i Taty...wyczerpujaco było,ale efekt zadowalajacy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w kolejnej części
![]() Jestem strasznie ciekawa co tam pisałyście przez ostatnie dni, ale chyba tylko nowy wątek nadrobię, starego już nie dam rady ogarnąć... Ostatnio miałam tak, że spałam w ciągu dnia wtedy, kiedy i Krzyś, a wieczorem laptop skutecznie mnie usypiał ![]() ![]() ![]() Wiecie, że już 3 lipcówki urodziły? ![]() Skompletowałam wyprawkę, zostało tylko łóżeczko ![]() Dziś "przyszła" paczka z rodzyneczki.pl - zamówiłam kuriera, a wysłali pocztexem... ![]() ![]() Dobrze, że dziś z TŻ poszliśmy odebrać pakę, akurat wracaliśmy razem z... no właśnie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U gina też wszystko ok, wręcz idealnie ![]() ![]() No ogólnie cud, miód i orzeszki ![]() Krzyś przekochany, biega po całym mieszkaniu, tup-tup-tup i Go nie ma ![]() ![]() Przepraszam, że tak pamiętniczkowo, może dam dziś radę coś podczytać ![]() ![]()
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a masz jakies foto 4d?
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Dobrywieczr
![]() Na pocztku chciała bym podziękować Wam ![]() ![]() Dziś miałyśmy mieć szczepienie ale zgodnie z tym co pisałyście przed poszłam zbadać CRP i jakie było moje zdziwienie jak wyniki odebrałam 16,4 a norma do 5 więc poszłam normalnie do lekarza przed szczepieniem i mówię między czasie Panie pielęgniarki kazały małą rozebrać do ważenia i mierzenia no więc ja małą rozbieram i w pewnym momencie coś mi się nie podoba proszę o termometr a tu 38 stopni. A do tej pory ani kaszlu, ani smarku, ani apsik ani nic. Lekarz od razu zbadał małą wszytsko ok. Ale odesłał nas do domu i jak temperatura będzie to mam podawać przeciwgorączkowy a jak przez 2-3 dni nie będzie gorączkować to mogę się zjawić do szczepienia. Potwierdziło się że u nas w przychodni szczepią priorix tak więc kupować nie trzeba. Drgausia dużo zdrówka dla Florka ![]() ![]() ![]() Tasia ![]() ![]() ![]() Moderna ![]() ![]() cathlyn wypoczywaj i korzystaj z opieki nad małą ![]() achna miałam pisać leję ze zdjęcia brudnych okien teściowej ja chyba by na taki pomysł nie wpadła ![]() Kasia Miluś kaskaderem chyba chce zostać ![]() moni_ka.g z tymi lekarzami na każdego trzeba brać poprawkę przykre to niesety ale Jakub dogodni a w późniejszym czasie nawet nie będzie istotne że coś później robił. U nas A. zaczęła też teraz chodzić choć pamiętam jak jeszcze wszyscy się pytali przed roczkiem czy chodzi to ja mówiłam że jak będzie stać sama na roczek to będzie dobrze a ona na 11 miesięcy wstałai od razu chwiejąc się w ciagu tygodnia zaczęła chodzi trzymając się bo chodzi dopiero sama od tygodnia. Ale dziewczynka która urodziła się tydzień przed A. w tym samym szpitalu (kuzynka z nią rodziła) niedawno zaczęła chodzić z dnia na dzień a należy zaznaczyć że na rehabilitację zaczęła jeździć bo w wieku 11 mc nie siedziała i nie raczkowała a tu pewnego dnia wstała i poszła mina wszytskich bezcenna była. Trzymamy mocno kciuki za Jakuba ![]() A teściowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Odnośnie zmieniana pieluch mój tż zmienił kilka razy zazwyczaj gdy mnie nie było w domu ale on jest mistrz! prawie zawsze na odwrót jej zakłada i zapina na plecach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy za kciuki z t. ewidentnie się nie dogadujemy ![]() ![]() ![]() _____________ dziękuję Wam za wsparcie. mam kryzys ostatnio, jestem załamana naszą służbą zdrowia i zastanawianiem się ile można było zrobić, gdyby lekarze byli bardziej kompetentni; do tego z tż od dłuższego czasu zupełnie nam się nie układa i wszystko na mojej głowie, a czasu mało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A. dziś miała dzień zupełnie "niejedzeniowy" i "niepiciowy" ... Byłam w h&m i nic dla siebie nie znalazłam, wszystko jest i nic nie ma ;/ Ale kupilam w końcu sandały w CCC ![]() ![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-30 o 22:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ni to Gasze Swiatlo
Juz po randce tak mi sie do rze randkowalo zem SPOZNILA sie godzine do domu ![]() ![]() Tasia - ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.