Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 08:52   #151
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Hej, wieczorem jadę i jakoś mi smutno... a to ma być taki piękny czas eh..
TŻ zadowolony, dumny że zostaje z małym na weekend (utrzymuje że będzie bardzo tęsknił ale w końcu ma okazje się sprawdzić)
miałam mu rozpisać kartkę, ale chyba dam mu szansę-tylko przepytam jeszcze raz przed wyjazdem

Dziś mają przyjśc buciki bartka https://www.paradopary.pl/product/98...epy-41071.html
na tej stronie można nabyć kupon rabatowy 10% więc super, bo mnie wszyły 144zł z przesyłką UPS
oprócz tego na dzień dziecka jest rabat 30% ale to na butki powyżej 199zł

A i jeszcze miałam zapytać-daje Kamilowi od zawsze wode, ale w upał wypije mi ok 2/3 małego kubka, myślałam że tyle wystarczy. TŻ mu ostatnio dolał troche soku i wypił cały kubek na raz.
Wczoraj wycisnęłam mu pomarańczę to przez cały dzień wypił dwa kubki. Dziś troszkę bobofruta do wody i wypił cały kubek na raz.
Upierać się przy wodzie?? Czy jednak dodawać coś żeby pił więcej?

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
wow! to bedzie chrzest katolicki?
Chrześcijański

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
jesteś wyznania protestanckiego? powiem szczerze, ze bylam kiedyś na nabozenstwie u zielonoświątkowców i podobało mi się interesowałam się tym i duzo czytałam na ten temat. tylko tego mówienia językami nie pojmuje, dziwnie się czułam.
tak. a mówienie językami nie jest do pojmowania tylko do chwalenia Boga bardzo mało ludzi (osobiście nie znam) ma dar wykładania(tłumaczenia) języków.
Języki to dar wierzącego który jest napełniony Duchem Świętym.
"Bo kto językami mówi, nie dla ludzi mówi, lecz dla Boga; nikt go bowiem nie rozumie, a on w mocy Ducha rzeczy tajemne wygłasza" (1Kor 14:2)

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

mogę poznać Wasze zdanie na temat kremów do opalania dla naszych szkrabów....czy cały czas wybieracie kremy z najwyższym filtrem czyli 50 czy może myślicie o zmianie na mniejszy faktor?
ja kupiłam 25 faktor i dupa bo mi Kamila w dwie godziny na spacerze przypiekło ale to było ostre słońce, więc teraz używam 50 a po 15 godzinie 25

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Cathlyn
Chodze spac poxno wstaje wczesnie. Zakupy robie w drodze do domu, zupe malej gotuje wieczorem,drugie danie o 5 rano i sa to rzeczy przy ktorych nie stoje,duza je w szkole,chlop ma swoje rece. Pralka pierze sama,sprzatam na biezaco wiec syfu nie ma,a czytam z reguly w autobusie w drodze do i po pracy i poznym wieczorem,zadna sztuka.
sztuka, sztuka

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hania na początku spała w swoim łóżeczku ale od anginy wzięłam ja do nas i nam bardzo dobrze razem do łóżeczka wchodzi tylko bawić sie zabawkami. Ale my jak na razie większość czasu śpimy w dwójkę no w 3 z kotem,bo tz ciagle na wyjazdach. Jak jesteśmy wszyscy to tez sie mieścimy chociaż Hania spi rozwalona we wszystkie strony. Super jest sie przytulić w nocy do niej, trochę sie martwię co będzie potem, kiedy juz będziemy chcieli zeby miała swój pokój.
wcale się nie dziwie. Jakby mój TŻ wyjeżdżał to na 100% spałabym z Kamilkiem i tuliła się

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
hej
witam się w nowym wątku.
Troszkę zamilkłam i jeszcze jakiś mogę się nie pojawiać
Życie mnie przerasta - chce mi się wyć , wyć ...
Moja cioteczna siostra Gosia - ta która opiekuje się Oliwką ma nowotwór (chyba piersi) będzie więcej wiadomo dopiero w środę
Kompletnie się załamałam i nic mi się nie chce..
Z O. zostaje teraz jej siostra rodzona Aga , która spędzała z Oliwcią dużo czasu i jest spoko.
Ogólnie Gosia jest silna, młoda - wie że musi żyć, ma dla kogo (ma jednego syna) i wiele rzeczy jeszcze w życiu do zrobienia.
Dziś pobrali jej wycinek do badań.
Bardzo bardzo Was proszę trzymajcie kciuki za Nią.
Mnie brakuje już łez tak bardzo mi smutno i źle, chociaż przy niej muszę być twarda bo litości , płaczu i lamentu zdecydowanie nie potrzebuje.
przytulam

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dzień dobry,
jak się wczoraj wkur.... byliśmy u lekarza bo FLorek kaszle i spać nie może, osłuchała zbadała, zdrowy tylko mu jeszcze spływa i kaszle, zapisała krople na hamowanie kaszlu na noc. dała na recepcie i na kartce mi napisała ile kropli. idziemy do apteki daje recepte, dostaje lek i recepte z powrotem bo jednak nie na receptę to. wracamy do domu, wieczór chce dać krople, biorę ulotkę i szlak mnie trafia. NIE STOSOWAĆ U DZIECI PONIŻEJ 6 LAT
nosz kur... mówie do tż co za niekompetentna lekarka i oczywiście parę epitetów, tż mówi żeby iść jutro do niej znowu to się go pytam iść i co? dać jej w ryj? eh ale sprawdzam ta drugą kartkę i tam inny lek, patrze w necie ten drugi ok. czyli zapisała na recepcie coś innego. i kolejna noc do dupy, od 1 do 3 nie spał bo kaszlał
ciekawe czy mi w aptece wymienia? zaraz muszę kaszkę zrobić, zjeść śniadanie i lecę 3km do apteki jak nie wymienią to chyba lekarkę
Dragusia to chyba nie do końca tak... Kamil miał dużo leków od 6rż, bo wcześniej tylko lekarze mogą taki lek zlecić.
Może poczytaj w internecie? Może nie Ty pierwsza dostałaś ten lek?
Ale jeśli faktycznie tylko i wyłącznie od 6rż to wypadało by to "zglosić" lekarce...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 09:11   #152
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc.

Coś mi nie pocytowało wszystkiego hmmmm...

Despa, śpisz po 4h dziennie Wielkie za ogarnięcie wszystkiego!

Luna, fajne sandałki Jeśli chodzi o picie to u nas też K nie chce pić wody (dziś w nocy nawet próbowałam) no i w ciagu dnia daję mi Bobfruta rozcieńczonego pół na pół z wodą. Wypija chętnie w ciągu dnia idzie cała buteleczka.

Amelie, nie wyobrażam sobie sytuacji, że TŻ nie przebierze małego U nas TŻ pomaga, zajmuje się malym, robi mleko, karmi go, przebiera, czasem wykąpie. Oczywiście nie zawsze chętnie.. Dla mnie tak powinno być, w końcu oboje dziecka chceliśmy to mamy obowiązki.

Kasia, super macie pogodę, fajne fotki! Nie moge się doczekać aż K bedzie się pluskał w nowym baseniku.

Oliwka, za ząbki!

Co do filtrów to ja mam 50-tkę ale to dlatego, że kupiłam w tamtym roku Ziaję i Niveę więc musze zużyć.

-------------------
TŻ mnie namówił wczoraj na horror - a nie oglądałam odkąd w ciąże z K zaszłam. No i efekt? Oglądałam pół filmu z poduszką A tytuł to "Obecność".

Gdzie Nestelle, Agateczka ?

To też się pochwalę a co K lepiej je, widze po nim, że przybrał na ciałku wczoraj go też ważyliśmy i jest lepiej rzeczywiscie.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 09:29   #153
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
czemu do 3 . skąd natura wie że już 3 lata wybiło czas na koniec? jak się karmi, pobudza laktacje to ja wierze że do 18ski by mleko leciało.
ja bym tyle nie karmiła, jak dziecko idzie do przedszkola to już nie powinno pić, tylko być samodzielne i mieć odciętą pępowine. a nie taki mamisynuś /mamicórka. ale to moje zdanie
ale ja nie pisze o laktacji, tylko o naturalnym samoodstawieniu, o naturalnej dlugosci karmienia, na jak dlugo to natura zaprogramowala (bo oczywiste jest, ze laktacja moze sie krecic pewnie w nieksonczonosc ).
To tak jak odruch ssania, on tez w pewnym momencie zanika, tak samo koncza sie inne odruchy - niech bedzie, ze zaliczymy do nich karmienie piersia. To co nienaturalnie przedluzamy to nawyki, przyzwyczajenie? Tak jak pisalam, czytalam gdzies (na ktoryms portalu eko ), ze u duzych ssakow (bo czlowieka porownali do duzego ssaka) karmienie mlekiem trwa wlasnie mniej wiecej tyle (obliczono, ze mniej wiecej do czasu, az dziecko czterokrotnie zwiekszy swoja wage urodzeniowa - co wskazywalo mniej wiecej na trzy lata). Ale to tylko tezy, choc wedlug mnie dosc trafne - bo o ile moge sobie wyobrazic jeszzce 3latka, niech nawet bedzie max. 4-latka z cycem, tak starszego dziecka juz nie.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jaki wolny?!!
Ci tatusiowie ze zdjęcia to bardziej na dziadków wyglądają
a wniebowstapienie bylo czy jakos tak, stad wolny dzien

no, ale ojcem po urodzeniu dzeicka zostaje sie przeceiz cale zycie (oprocz tego pary decyduja sie coraz pozniej na dzieci
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
1. L. zjadła więcej niż dwa plasterki () I coraz bardziej zaczynam luzować jeśli chodzi o jedzenie, dzisiaj dałam owsiankę na mleku krowim. Wiem, że dziecko już może jeść to co my, tylko ja mam wrażenie, że to co jem jest niezdrowe (bo z niepewnych źródeł) jakoś cały czas we mnie tli się przekonanie, że wszystko co dziecko zje musi być eko. A ona już ma ponad rok, więc muszę zluzować
A, i zrobiłam z resztek owsianki ciasteczka - fajne, tylko mi się rodzynki przypiekły. Co dodajesz do owsianki?
2. Znam jeden przypadek gdy dziecko 4-5 letnie jeszcze sobie cycało. I sama nie wiem gdzie jest ta granica.
e tam, nic jej nie bedzie - ja mocno zluzowana w temacie zywienia wazne, by bylo wartosciowe i zdrowe, dziecko to lubilo, male odstepstwa od reguly dozwolone

Ja owsianke robie zawsze tak samo, czyli dodaje banana, starte jablko, wanilie, sok pomaranczowy (taka swieza sie wydaje), mozna zamiast jablka gruszke

dla mnie pewnie byloby to juz nienaturalne, al esa mamy, ktore tak chca i jest im z tym dobrze, to niech robia - mimo wszystko zastanawiam sie, jak ma sie psychologia w tym temacie, kiedy takie zachowania (nawyki ? ) mozna uznac za szkodliwe dla dziecka
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nie wiem czy się chwalić czy nie no ale się pochwalę od dziś mamy 7 ząbków wyszła dolna lewa dwójeczka

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
TŻ mnie namówił wczoraj na horror - a nie oglądałam odkąd w ciąże z K zaszłam. No i efekt? Oglądałam pół filmu z poduszką A tytuł to "Obecność".

Gdzie Nestelle, Agateczka ?

To też się pochwalę a co K lepiej je, widze po nim, że przybrał na ciałku wczoraj go też ważyliśmy i jest lepiej rzeczywiscie.
od czasu ciazy nie moge ogladac horrorow, no po prostu nie moge, przy brutalnych filmach odwracam glowe nawet ..

super, ciesze sie, ze z jedzeniem lepiej

moj M. dzsiiaj w koncu zjadl troszke sniadania - byl grysik na mleku z musem z mango
Stary 2014-05-30, 10:07   #154
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Wiecie co, to tak do tematu spania razem z maluchem, my mamy postawione łóżeczko w nogach, tak aby mały nie spadł dołem z łóżka. Ja dziś się budzę, patrzę, a on stoi przy tym łóżeczku na łóżku Przeraziłam się nie na żarty, że nie obudziłam się jak tam szedł. Teraz siedzę i myślę, że może jednak powinnam być stanowcza i wyprowadzić go do jego łóżeczka? Pal licho moją wygodę, ale mamy wysokie łóżko i gdyby spadł mógłby sobie zrobić krzywdę A dzisiejsza sytuacja mi uświadomiła, że jestem tylko człowiekiem i jak widać też mogę się nie obudzić
mój też staje na łóżku przy łóżeczku. niby potrafi zejść z łóżka, ale... czasem raczkuje po nim jak szalony i... siada na samej krawędzi, kompletnie nie patrzy co za nim, przed nim, po bokach, leeeeeciiiiii. chyba, że konkretnie chce zejść to wtedy się odpowiednio ustawia. nie śpię z nim od dawna z tego powodu.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Monika, ile jakub miał pkt? miał jakieś wskazania ze szpitala?
9, zalecenia standardowe. wyszłam ze szpitala ze zdrowym dzieckiem..
(jedyne co powiedzieli to wędzidełko, ale żadnych zaleceń)

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
powinnas mieć odroczone
tylko nie mam żadnego świstka, nic, jedynie moje słowa, że pod opieką poradni neuro i reh (i gastro, ale to nie ma tu znaczenia).

Cytat:
a nie możesz podejść tylko do lekarki i zapytac?
mogę do pediatry do przychodni podejść, ale muszę się zapisać i odsiedzieć swoje wśród chorych w malutkiej poczekalni, najprawdopodobniej z J..

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hahahhahahah dalam zly przyklad ja go karmie na chodzaco - no biegam za nim z kaszka w kubku, czy to przy ksiazeczce, czy przy ukladaniu klockow, czy przy ganianiu z pokoju do pokoju
zupelnie niewychowawcze
(maz mnie tylko czasami doprowadzi do pionu i prosi bym karmila w krzeselku dzieki temu zdarza sie to juz ocraz mniej, ale czasami znowu mi odbija )
raz chciałam tak nakarmić, masakra. J. tylko w krzesełku je (wychowawcze jak wychowawcze, ale i wygoda dla mnie )

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
monika chodzenie dla normalnie rozwijających się dzieci do 18 miesiaca, wiec chyba do 2 lat to nie tragedia wydaje mi się. życzę ci z calego serca cierpliwosci i wytrwałosci w walce z polską słuzbą zdrowia, trzymam za malutkiego kciukasy, informuj o postepach nawet tych najmniejszych
wiem, ale jednak zdziwiło mnie to. już kilku specjalistów mówiło, że może się rozwijać wolniej, że ma do tego prawo, ale jednak... bardzo bym chciała żeby mieścił się w normach...

a J.... czasem jak mu pozwalam próbuje chodzić za rękę. taaaaaaką ma wtedy radochę jak udaje mu się zrobić w ten sposób kilka kroków potem kuca i raczkuje dalej z prędkością światła rozwalając wszystko co napotka na swojej drodze.

Cytat:
Też bym była wściekła na tą neuro z 7 mc. I chyba często tak jest, że matka coś zauważa a lekarz (!) nie - tak było też u Agateczki chyba i Oliwki. dobrze pamiętam?
Kciuki mocne!
Ze szczepienim lepiej się dopytaj.. Może można zadzwonić do tej lekarki?

W ogóle wczoraj na śniadanie TŻ jadł kiełbasę na gorąco. I Lilka zostawiła swoje śniadanie (a ja razem z nią jadłam owsiankę) i tylko am i am. TŻ dał jej na widelcu trochę kiełbasy i myślałam, że oszaleje z zachwytu. No kurcze, jak to jest - ja tutaj jej tak zdrowo chce jedzenie dawać, a ona kiełbasę by zjadła.... Zauważyłam, że bardzo jej mięso zaczęło smakować - wczoraj rano ta biała kiełbasa, potem kotleta schabowego trochę zjadła z obiadu (warzywa zostawiła)...
ja się już kilka razy tak przejechałam na lekarzach... pediatra, neuro, rehabilitant... dziwnym trafem jak J. miał pół roku wszystko wg lekarzy było ok, a potem nagle za późno....
do tej neuro nie mamy żadnego kontaktu, przyjmuje w szpitalu na drugim końcu miasta i są do niej tłumy, nikt mnie nie wpuści zadać pytanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hmm. My mieliśmy wzmożone napięcie, asymetrie, wyszliśmy z tego. Rehabilitacja była od 3 miesiąca. Już o tym pisałam. To bardzo łatwo rozpoznać. Tomek wyginał się jak Rogal. Ja sama znalazłam objawy Poczytalam poszłam do neuro która go wybadała i potwierdziła. Dala zalecenia. Coś z ta twoja neurolog nie tak, w 7 miesiącu jak byłaś. Przecież to bardzo łatwo wygasić. Według niej co? Wszystko było ok? Masz opis z jej podpisem w książeczce?
no właśnie... a ja zawsze słyszałam, że normalne, że tak może być na początku, że ma czas, itp., itd ja poszłam do neuro, która stwierdziła, że wszystko jest ok.... nie mam nic w książeczce, prywatnie byliśmy, zresztą żaden lekarz poza jedną pediatrą prywatnie nic nie wpisuje w książeczkę.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 10:26   #155
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jedziemy do Darłowa też od 1 lipca do 8 Okazało sie, ze znajoma kolegi ma mieszkanie do wynajęcia w Darłowie i zawołała od nas....15zł od osoby, a z a Kacpra 5zł za dobę....Wieć nie zastanawialiśmy sie długo, warunki pewnie podstawowe i 4 pietro bez windy, ale mam nadzieje, ze bedzie znosnie ma wolne od 15 sierpnia jeszcze jakby co.
daj namiary.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
hej
witam się w nowym wątku.
Troszkę zamilkłam i jeszcze jakiś mogę się nie pojawiać
Życie mnie przerasta - chce mi się wyć , wyć ...
Moja cioteczna siostra Gosia - ta która opiekuje się Oliwką ma nowotwór (chyba piersi) będzie więcej wiadomo dopiero w środę
Kompletnie się załamałam i nic mi się nie chce..
Z O. zostaje teraz jej siostra rodzona Aga , która spędzała z Oliwcią dużo czasu i jest spoko.
Ogólnie Gosia jest silna, młoda - wie że musi żyć, ma dla kogo (ma jednego syna) i wiele rzeczy jeszcze w życiu do zrobienia.
Dziś pobrali jej wycinek do badań.
Bardzo bardzo Was proszę trzymajcie kciuki za Nią.
Mnie brakuje już łez tak bardzo mi smutno i źle, chociaż przy niej muszę być twarda bo litości , płaczu i lamentu zdecydowanie nie potrzebuje.
ogromne kciuki!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku.
Staram się Was podczytywać ale na odpisanie zwykle brakuje czasu
Trochę ciężko pogodzić pracę, dom, dziecko... No ale jakoś daję radę.
Wzięłam na swoją prośbę głównie drugie zmiany (żeby jak najmniej płacić niani bo wtedy potrzebuję na 2-5h dziennie) ale to chyba był zły pomysł, wracając do domu często przed 23 ledwo żyję. A mój prywatny budzik wstaję o 5 i nie zawsze chcę jeszcze pójść spać. Wczoraj jadąc do pracy na 15 zasnęłam w autobusie, co mi się nigdy w życiu nie zdarzyło Najgorsze, że grafik na czerwiec już jest i dopiero od lipca mogę wrócić na mieszane zmiany.
ja mam wyłącznie drugie zmiany, więc bardzo rozumiem, tyle, że nie mam wyboru..

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
dzięki, dzięki! A jakiś niezbędnik małego plażowicza?

3mam kciuki za rehabilitacje i szybkie naprostowanie sprawy-będzie dobrze

LAski odkryłam nowa kaszę w sklepie z ekożywnością (Lublin- w E. Leclerccu) z CZech firma NOminal, gryczana i wielozbozowa instant,mozna rozpuszczac w wodzie lub mleku-cena 6.50 Plnów Kacprowi smakuje- fajna alternatywa do szybkich obiadów- nie trzeba gotować, fajnie się zagęszcza sosy i na kolacje chyba tez nie zaszkodzi...
wiaderko, łopatka, grabki, foremki, konewka dłuuuuugo J. potrafił siedzieć i dłubać łopatką w piasku a potem wpadał w histerię jak musieliśmy wracać (pilnowałam, żeby miał w ręce łopatkę jak wracaliśmy, to nie płakał wtedy).

dzięki

słyszałam o tej kaszce, ale nie wiedzialam, że w leclercu jest. gdzie ten sklep tam jest?

Cytat:
Nie wiem czy się chwalić czy nie no ale się pochwalę od dziś mamy 7 ząbków wyszła dolna lewa dwójeczka
J. też ma 7, dziś rano zobaczyłam, że przebija się lewa górna 2, tzn póki co kawałeczek się przebił.

Cytat:
dzień dobry,
jak się wczoraj wkur.... byliśmy u lekarza bo FLorek kaszle i spać nie może, osłuchała zbadała, zdrowy tylko mu jeszcze spływa i kaszle, zapisała krople na hamowanie kaszlu na noc. dała na recepcie i na kartce mi napisała ile kropli. idziemy do apteki daje recepte, dostaje lek i recepte z powrotem bo jednak nie na receptę to. wracamy do domu, wieczór chce dać krople, biorę ulotkę i szlak mnie trafia. NIE STOSOWAĆ U DZIECI PONIŻEJ 6 LAT
nosz kur... mówie do tż co za niekompetentna lekarka i oczywiście parę epitetów, tż mówi żeby iść jutro do niej znowu to się go pytam iść i co? dać jej w ryj? eh ale sprawdzam ta drugą kartkę i tam inny lek, patrze w necie ten drugi ok. czyli zapisała na recepcie coś innego. i kolejna noc do dupy, od 1 do 3 nie spał bo kaszlał
ciekawe czy mi w aptece wymienia? zaraz muszę kaszkę zrobić, zjeść śniadanie i lecę 3km do apteki jak nie wymienią to chyba lekarkę

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Co do filtrów to ja mam 50-tkę ale to dlatego, że kupiłam w tamtym roku Ziaję i Niveę więc musze zużyć.
ale jak otworzyłaś w tamtym roku to nie powinnaś już używać.

ja miałam rossmannowski z ubiegłego roku i szukałam czegoś nowego, ale... tż i tak zgubił tamten krem i na szybko kupiłam też rossmannowski, tylko w sprayu bo tamtego nie było już. nie wiem czy jestem zadowolona bo pogoda się skiepściła i nie używamy.

generalnie mam problem ze znalezieniem kremu idealnego. wszystkie zostawiają tyle białych śladów mam już tyle smug na czarnym wózku, że masakra, białe bodziaki pożółknięte, ciągle do prania.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

lecę, brakuje czasu na cokolwiek
Stary 2014-05-30, 10:26   #156
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

O malo nie dostalam zawalu serca - pod oknem mam sofe i co skonczylam jesc Parowki puscialam Milusia niech pobiega chcialam dopic herbate ( mama w sklepie ) doslownie 1,5minuty zamin wstalam wchodze do pokoju z zamiarem pobawienia sie a Milus STOI NA PARAPECIE .....! Od razu zryw do niego - dziecko mi sie orzestraszylo bo z mych ist wydobyl sie jakis straszny dzwiek - no ale nie planal przytuliam pokolosyalam i mowie nie wolno - a on "ne ne ne" i kreci glowa. Postawilam na dywanie i Co - od razu sorint do sofy i pod okno chyba bede musiala barierki zamkntowac hahaha.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 11:30   #157
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

A i jeszcze miałam zapytać-daje Kamilowi od zawsze wode, ale w upał wypije mi ok 2/3 małego kubka, myślałam że tyle wystarczy. TŻ mu ostatnio dolał troche soku i wypił cały kubek na raz.
Wczoraj wycisnęłam mu pomarańczę to przez cały dzień wypił dwa kubki. Dziś troszkę bobofruta do wody i wypił cały kubek na raz.
Upierać się przy wodzie?? Czy jednak dodawać coś żeby pił więcej?
U nas podobnie. Teraz daję L. do picia kompot (rabarba np. ) rozcieńczony wodą, widzę, że pije 1 buteleczkę niekapka dziennie, czasami więcej. Wody piła dosłownie 2-3 łyki.

My już po spacerku, L. śpi
Uwielbiam taką pogodę - rześko, przyjemnie

Ostatnio coraz częściej tęsknię za pracą, już czuję, że czas wrócić Wracam w sierpniu, więc niedługo. Na pewno nie jestem już tak zestresowana powrotem, bo widzę, że TŻ sobie z L. świetnie radzi i ona też jest bardziej "społeczna" wytrzymuje dłużej beze mnie, nie mam problemów z wyjściem, nie ma płaczu jak gdzieś idę, jest tylko "papa". Trochę się boję, że nie będzie mnie długo poza domem, ale myślę, że przez te 2 m-ce L. będzie jadła więcej i tyle kp nie będzie konieczne.Jakoś pozytywnie już myślę, widzę, że L. się bardzo zmieniła przez ostatni czas, taka dorosła jest bardziej - tzn. zrobiła się dzieckiem a nie niemowlakiem

A co do TŻ-tów - mój na początku zmieniał pieluchę, lepiej mu to wychodziło niż mnie , kąpaliśmy razem. Potem wszystkie czynności spadły na mnie - czasami mnie to denerwowało - gdy byłam zmęczona. Teraz ja cały czas ogarniam małą - zmieniam pieluchy czy kąpię, ale nie przeszkadza mi to, bo TŻ np. nakarmi ją czy pobawi się. On nie lubi zmieniać pieluch, więc go tym nie "męczę", bo mnie zmiana pieluchy nie przeszkadza. Ale gdy zostaje sam, to wiadomo, że tą pieluchę zmieni.
A, i im więcej zostaje z nią sam, tym większą widzę więź między nimi. Szczególnie spacery są fajne, bo zawsze ją wymęczy na dworze huśtawkami/karmieniem ptaków i innymi takimi, więc jak przyjdzie z dworu po tej 18, to chwila ze mną i i szykujemy się do spania, taka zmęczona

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Kasia
bo zapominam napisać
kciuki za randkę
ale najważniejsze - zdjęcia genialne, na tym pierwszym jak jesteś razem z Milusiem to on wygląda na o wiele starszego! Widać, że mu się w baseniku podobało!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Monika
a ja mam jakąś "schizę" i do każdego lekarza (prywatnie również) biorę ksiażeczkę i każę się wpisywać. Facet od USG, mimo że dał mi wydruk, też się musiał wpisać - chce mieć ślad, że dziecko było badane/co lekarz wywnioskował, bo moja pamięć jest krótka a karteluszki można zgubić. I mimo, że to budzi zdziwienie, to ja po prostu po wizycie daję książeczkę i mówię: o tu jest ksiażeczką, proszę wpisać się na tej stronie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 11:50   #158
Moderna
Zakorzenienie

panika z Marcelkiem bardzo dziękujemy za niespodziankę buziaki!
Stary 2014-05-30, 12:05   #159
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Postawilam na dywanie i Co - od razu sorint do sofy i pod okno
zdrowy chłopczyk

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

9, zalecenia standardowe.
a za co miał urwany punkt?

Cytat:
to ja po prostu po wizycie daję książeczkę i mówię: o tu jest ksiażeczką, proszę wpisać się na tej stronie

jak z pamiętniczkiem.

Cytat:
panika z Marcelkiem bardzo dziękujemy za niespodziankę
niespodzianka niespodzianką, ale nasza umowa, że jak czegoś potrzebujesz z Polandu to dajesz znać, cały czas obowiązuje

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 12:57   #160
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
O malo nie dostalam zawalu serca - pod oknem mam sofe i co skonczylam jesc Parowki puscialam Milusia niech pobiega chcialam dopic herbate ( mama w sklepie ) doslownie 1,5minuty zamin wstalam wchodze do pokoju z zamiarem pobawienia sie a Milus STOI NA PARAPECIE .....! Od razu zryw do niego - dziecko mi sie orzestraszylo bo z mych ist wydobyl sie jakis straszny dzwiek - no ale nie planal przytuliam pokolosyalam i mowie nie wolno - a on "ne ne ne" i kreci glowa. Postawilam na dywanie i Co - od razu sorint do sofy i pod okno chyba bede musiala barierki zamkntowac hahaha.

Kocham Cie Emilianku <3.
ha witam w klubie u nas pod moja nieobecnosc rano tez zdobyty parapet
despa poszedł spac ale z oporami.5 razy odkładałam do łozeczka. I ja tez nie pisze juz na forum duzo rzeczy bo jak napisze to jest zmiana o 180 stopni
dragusia co prawda czasem lekarze daja cos dzieciom młodszym a wg uulotki nie nie powinnni ale tu sie najnormalniej pomyliła. Ja tez powoli rozwazam zmiane lekarki.
Pisze z telefonu.ekran zyje swoim zyciem.nie na moje nerwy

poprawiłam na lapku bo sie czytac nie dało

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
I mimo, że to budzi zdziwienie, to ja po prostu po wizycie daję książeczkę i mówię: o tu jest ksiażeczką, proszę wpisać się na tej stronie
ja w sumie pilnuje tylko rentgena młodej zeby był ślad w ksiazeczce, mam pieczatki jak w paszporcie, jedna tu druga tam, ale zawsze jest

Cytat:
Dragusia - baaa nawet dwoch kandydatow - bedzie w czym wybierac - jeden mlodszy o rok deugi starszy o 12 lat - jeden "arabiwaty" deugi murzyn i wez tu cos wybierz

Kocham Cie Emilianku <3.
bierz murzyna, w ciemno
statystycznie ma większego, araba juz miałaś (w sumie to nie wiem czy murzyna tez nie miałaś?)
a teraz pytanie skąd ty takich kolorowych bierzesz na takim północnym zadupiu? ja rozumiem w jakimś Amsterdamie czy Paryżu ale ty to już prawie biegun północny?!
monika my tez często jedziemy z łopatką, jak z szabelką na wojnę normalnie; powiem szczerze ze z twoich opisów co mały robi to znowu nie jest tak do tyłu;dla przykladu mój ksieciunio załapał schodzenie z łozka niedawno, chodzi tez z dwa miesiace, a w sumie tak pewnie to z miesiac, chociaz na trawie co chwila robi bach takze bedzie dobrze

Cytat:

niespodzianka niespodzianką, ale nasza umowa, że jak czegoś potrzebujesz z Polandu to dajesz znać, cały czas obowiązuje
co ona może chciec z Polandu czego nie ma u niej? bo nie mam pomysłu

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-05-30 o 12:40
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:06   #161
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bierz murzyna, w ciemno

Cytat:
ostatnio do UK wysylałam chustę taką babciowatą w kwiatowe wzory (Cepelia)
Podawałam do Holandii 5 przypraw do bigosu i 2 słoiki ogórków

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 13:38   #162
Luna0
Zakorzenienie

Przyszly bartki i sa za duze ale o 1cm czyli prawidlowo.. (nie lubie tak)
tylko z tego co ja mierze to wkladka ma 15,5cm a nie 14,7 cm wiec nie kumam. Ale mniejsze byly by za male a wieksze za duze wiec nawet jakbym chciala to nie mam na co wymienic. 3 miesiace lata to pewnie mu stopa wyrosnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-05-30, 13:53   #163
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia - baaa nawet dwoch kandydatow - bedzie w czym wybierac - jeden mlodszy o rok deugi starszy o 12 lat - jeden "arabiwaty" deugi murzyn i wez tu cos wybierz

Kocham Cie Emilianku <3.
z arabami lepiej daj sobie już spokój

Cytat:
Dragusia to chyba nie do końca tak... Kamil miał dużo leków od 6rż, bo wcześniej tylko lekarze mogą taki lek zlecić.
Może poczytaj w internecie? Może nie Ty pierwsza dostałaś ten lek?
Ale jeśli faktycznie tylko i wyłącznie od 6rż to wypadało by to "zglosić" lekarce...
pomylila sie bo na dwóch kartkach mialam dwa różne, już byłam na szczescie wymienili

Cytat:
ale ja nie pisze o laktacji, tylko o naturalnym samoodstawieniu, o naturalnej dlugosci karmienia, na jak dlugo to natura zaprogramowala (bo oczywiste jest, ze laktacja moze sie krecic pewnie w nieksonczonosc ).
To tak jak odruch ssania, on tez w pewnym momencie zanika, tak samo koncza sie inne odruchy - niech bedzie, ze zaliczymy do nich karmienie piersia. To co nienaturalnie przedluzamy to nawyki, przyzwyczajenie? Tak jak pisalam, czytalam gdzies (na ktoryms portalu eko ), ze u duzych ssakow (bo czlowieka porownali do duzego ssaka) karmienie mlekiem trwa wlasnie mniej wiecej tyle (obliczono, ze mniej wiecej do czasu, az dziecko czterokrotnie zwiekszy swoja wage urodzeniowa - co wskazywalo mniej wiecej na trzy lata). Ale to tylko tezy, choc wedlug mnie dosc trafne - bo o ile moge sobie wyobrazic jeszzce 3latka, niech nawet bedzie max. 4-latka z cycem, tak starszego dziecka juz nie.
mi się wydaje że to już jest przyzwyczajenie przy rocznym dziecku albo/i chęć bliskości z mamą

Cytat:
ale jak otworzyłaś w tamtym roku to nie powinnaś już używać.
też tak czytałam, mam zeszłoroczny FLorka z rossmana ale jego już smarować nie będę tylko nas

Cytat:

Kocham Cie Emilianku <3.
o matko

Cytat:
ogórki kiszone

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:47   #164
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio do UK wysylałam chustę taką babciowatą w kwiatowe wzory (Cepelia)
Podawałam do Holandii 5 przypraw do bigosu i 2 słoiki ogórków

bede pamietac

ogorki polskie u nas sa, ptasie mleczko, ser, kielbasa, sok malinowy z herbapolu itd.

nie ma natomiast polskich kosmetykow, lekow, ksiazek (chociaz ksiazki zamawiam w polskiej ksiegarni, ale nie zawsze maja wszystko, co chce )
Stary 2014-05-30, 14:47   #165
maria28
Kniaginia

Hahahaha! Trolla, nie moge z twojego uzasadnienia dlaczego murzyn lepszy! A tu powinnam zachowac powage sądu

Kasia, a dlaczego nie Norweg??? Jacy oni są?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 14:50   #166
Moderna
Zakorzenienie

a ja wkurzona, bo jednak maz jedzie po tesciowa
i wroci dopiero jutro, no i juz nie sam
a wczoraj na wolnym nawet palcem nie ruszyl, by cos posprzatac.. mam ochote zostawic ten chlewik, ale z drugiej strony mnie byloby wstyd - wrr... (edit. a nie, zapomnialam, ze posprzatal wczoraj kuchnie )
ojjj ja nie wiem, jak on ten "dług" spłaci

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-30 o 14:51
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:26   #167
kasia86bgo
Zakorzenienie

Trolla nie no padlam jak trup haha.

Statystycznie powiadasz yhmmm John byl(jest) murzynem haha.

Skad ja ich biore - " z ulicy" Bergen to nie jest az takie polnocne zadupie ( jak sie moze wydawac ) - akurat kolege obecnego murzyna wytrzasnela mi znajomba co ma neza z nigerii ( to ich znajomy rodziny ) ojca Milusia poznalam na imprezie u znajomego z pracy :-/ - obecnego "araba" w drodze do pracy hihi.

Zyc nje umierac

Maria - dlaczego nie Norweg - kejnego dziecka nie chce mniec w domu, ogolnie znam kilku i sorry syf killa i moglis w domu - taa maja niezla prace mieszkania, ale ja nie cce byc kura domowa - no a poza tym. Jestem jeszcze jeden maly szkoplu - w ktorym uswiadomil mnie ost "pijamy" znajomy. Otoz stwierdzil
Ze skoro "puscialam" sie z arabme to dla BIALYCH chlopw juz nie jestem atrakcyjna - no ew moze bym byla jakbym dziecka nie miala.
A Pl chlopw ino sex obchodzi - a zona i 5 dzieci w Kraju naszym - wiec jak od razu czuje co sie swieci uciekam gdzie pieprz rosnie.

No i serio trudno w mojej sytaucaji kgos znalezc nie bede ukrywala - wiec szukam tu i owdzie ;-) a noz moze sie kiedys poszczesci ;-)

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-30, 15:27   #168
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
pomylila sie bo na dwóch kartkach mialam dwa różne, już byłam na szczescie wymienili
ale przy okazji powiedz jej o tym
ja byłam z K. ostatnio u pediatry (też do niej chodzę) i najpierw badała jego itd. a później mi dawała skierowanie do endo itp. więc jej powiedziałam żeby mi dała globulki clotrimazolum. ok.
a w aptece Pani ogromne oczy, jak globulki dla 14-miesięcznego dziecka -oczywiście na całą apteke w końcu mi je sprzedała ale w cenie normalnej...

Moderna współczuje tak na ostatnią chwilę teściowa
ja dziś wypucowałam dom, żeby chłopaki miało czysto... ciekawe co zastanę w niedziele wieczorem...

spakowałam się. Kamil jak na złość przed chwilą zasnął a zasypiał od 14

Aniołek 25.05.2012
Stary 2014-05-30, 17:25   #169
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
mi się wydaje że to już jest przyzwyczajenie przy rocznym dziecku albo/i chęć bliskości z mamą
Nie wydaje mi się Niektóre dzieci jedzą więcej, inne mniej, pamiętam jak nestelle pisała, że jej Ninka chyba do 1,5 roku albo 2 lat (nie pamiętam dokładnie) głównie na kp była.
Poza tym roczne dziecko potrzebuje mleka - przecież mamy nie karmiące piersią dają mm, więc to nie kwestia przyzwyczajenia

W weekend pewnie mnie nie będzie - przyjechała do mnie mama Mam ostatnio czas wizyt i znowu sobie odpocznę, żyć nie umierać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-30, 17:29   #170
trolla2405
Rozeznanie

ja mogę tylko statystyki przytoczyć bo niestety nie poszalałam przed ślubem i doświadczenia nie mam. kiedyś oglądałam program że faceci chcieliby na zony najlepiej dziewice nimfomanki, także sorry boys...

Cytat:
Ze skoro "puscialam" sie z arabme to dla BIALYCH chlopw juz nie jestem atrakcyjna - no ew moze bym byla jakbym dziecka nie miala.
.
wez, chlopskie myslenie.....bo na pewno nie męskie

Moderna szczere wyrazy współczucia z przyjazdu mamusi....

mówicie ogórki kiszone, a oni sobie tam zakisić nie potrafią? ogórków, chrzanu czy kopru nie mają???
Stary 2014-05-30, 17:53   #171
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pani - za skore nie bylo punktu
Trolla - jednak roznica jest spora bo J. dopiero na roczek wstal w lozeczku i zaczal porzadnie raczkowac (wczesniej tylko na krotkich odcinkach), do chodzenia mu daleko, nie stoi nawet sam, musi miec jakies podparcie zawsze. Ale musi byc dobrze!

Stary 2014-05-30, 17:57   #172
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Moderna szczere wyrazy współczucia z przyjazdu mamusi....

mówicie ogórki kiszone, a oni sobie tam zakisić nie potrafią? ogórków, chrzanu czy kopru nie mają???
Dziewice nimfomanki

Dzieki, juz polowe chaty ogarnelam, jeszzce polowa.. A M. nie ma zamiaru polozyc sie spac ehhh...

Oczywiscie, ze Niemcy maja ogorki.. I to jakie dobre na ryneczku sprzedaja takie w wielkim beczkach, swiezutkie

Sloikowe wole polskie
Stary 2014-05-30, 17:59   #173
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a ja wkurzona, bo jednak maz jedzie po tesciowa
i wroci dopiero jutro, no i juz nie sam
a wczoraj na wolnym nawet palcem nie ruszyl, by cos posprzatac.. mam ochote zostawic ten chlewik, ale z drugiej strony mnie byloby wstyd - wrr... (edit. a nie, zapomnialam, ze posprzatal wczoraj kuchnie )
ojjj ja nie wiem, jak on ten "dług" spłaci
Ja wczoraj z pracy wrocilam i widze slady t. Od kiedy wrocilam do pracy t. przychodza wylacznie jak mnie nie ma, uprzedzajac tz w ostatniej chwili. A tz oczywiscie nie pomysli zeby ogarnac.
Kiedys zrobilam awanture jak powiedzial rano wychpdzac do pracy ze przywiezie po pracy t. a w domu bajzel i kto mial sprzatac? Oczywiscie ja z J. bo tz wyszrdl jakby nigdy nic.

Stary 2014-05-30, 20:09   #174
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
daj namiary.

wiaderko, łopatka, grabki, foremki, konewka dłuuuuugo J. potrafił siedzieć i dłubać łopatką w piasku a potem wpadał w histerię jak musieliśmy wracać (pilnowałam, żeby miał w ręce łopatkę jak wracaliśmy, to nie płakał wtedy).

słyszałam o tej kaszce, ale nie wiedzialam, że w leclercu jest. gdzie ten sklep tam jest?

r:
Dam na fb
dzięki
na przeciwko zoologika na dole w pasażu jest
Cytat:

Kocham Cie Emilianku <3.
o mamma mia!
Cytat:
panika z Marcelkiem bardzo dziękujemy za niespodziankę buziaki!
pochwal się
Witam się po Dniu MAmy i Taty...wyczerpujaco było,ale efekt zadowalajacy. Ale jestem, zmewczona po całym tygodniu. W ramach rozpusty tż zamówił kebaba;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:08   #175
Tasia34
Wtajemniczenie

Witam się w kolejnej części
Jestem strasznie ciekawa co tam pisałyście przez ostatnie dni, ale chyba tylko nowy wątek nadrobię, starego już nie dam rady ogarnąć...
Ostatnio miałam tak, że spałam w ciągu dnia wtedy, kiedy i Krzyś, a wieczorem laptop skutecznie mnie usypiał Podczytywałam tylko sierpniówki, bo staram się być na bieżąco teraz ze sprawami końca ciąży (już tylko 2 miesiące... )
Wiecie, że już 3 lipcówki urodziły?

Skompletowałam wyprawkę, zostało tylko łóżeczko

Dziś "przyszła" paczka z rodzyneczki.pl - zamówiłam kuriera, a wysłali pocztexem... Oczywiście 2 dni siedziałam w domu i czekałam na kuriera, wczoraj musiałam wyjść i akurat przyszedł ktoś z pocztexu - dopiero w systemie sprawdziłam, że paczka do odebrania na poczcie, bo nawet awiza nie zostawili! Dwa razy dzwoniłam do rodzyneczek, nawet mnie nie przeprosili :/

Dobrze, że dziś z TŻ poszliśmy odebrać pakę, akurat wracaliśmy razem z... no właśnie! Dziś byliśmy na usg, POTWIERDZIŁA SIĘ PŁEĆ! Widziałam dokładnie! A co ważniejsze - zdrowa, duża babeczka Oglądaliśmy Ją w 4D, niesamowite widoki (przy Krzysiu nie mieliśmy 4D).
U gina też wszystko ok, wręcz idealnie Ciśnienie trzyma się na b. dobrym poziomie od początku ciąży, a o sterydach na płucka nawet nie wspomniał (widocznie przestał brać pod uwagę wcześniejsze cięcie ).
No ogólnie cud, miód i orzeszki

Krzyś przekochany, biega po całym mieszkaniu, tup-tup-tup i Go nie ma A dziś nas wyściskał, jak wróciliśmy wieczorkiem, widać było, że się stęsknił

Przepraszam, że tak pamiętniczkowo, może dam dziś radę coś podczytać
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:17   #176
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Witam się w kolejnej części
Jestem strasznie ciekawa co tam pisałyście przez ostatnie dni, ale chyba tylko nowy wątek nadrobię, starego już nie dam rady ogarnąć...
Ostatnio miałam tak, że spałam w ciągu dnia wtedy, kiedy i Krzyś, a wieczorem laptop skutecznie mnie usypiał Podczytywałam tylko sierpniówki, bo staram się być na bieżąco teraz ze sprawami końca ciąży (już tylko 2 miesiące... )
Wiecie, że już 3 lipcówki urodziły?

Dobrze, że dziś z TŻ poszliśmy odebrać pakę, akurat wracaliśmy razem z... no właśnie! Dziś byliśmy na usg, POTWIERDZIŁA SIĘ PŁEĆ! Widziałam dokładnie! A co ważniejsze - zdrowa, duża babeczka Oglądaliśmy Ją w 4D, niesamowite widoki (przy Krzysiu nie mieliśmy 4D).
U gina też wszystko ok, wręcz idealnie Ciśnienie trzyma się na b. dobrym poziomie od początku ciąży, a o sterydach na płucka nawet nie wspomniał (widocznie przestał brać pod uwagę wcześniejsze cięcie ).
sup;er ze wszystko dobrze
a masz jakies foto 4d?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:19   #177
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dobrywieczr

Na pocztku chciała bym podziękować Wam nie wiem dokładnie której więc ogólnie dziękuję
Dziś miałyśmy mieć szczepienie ale zgodnie z tym co pisałyście przed poszłam zbadać CRP i jakie było moje zdziwienie jak wyniki odebrałam 16,4 a norma do 5 więc poszłam normalnie do lekarza przed szczepieniem i mówię między czasie Panie pielęgniarki kazały małą rozebrać do ważenia i mierzenia no więc ja małą rozbieram i w pewnym momencie coś mi się nie podoba proszę o termometr a tu 38 stopni. A do tej pory ani kaszlu, ani smarku, ani apsik ani nic. Lekarz od razu zbadał małą wszytsko ok. Ale odesłał nas do domu i jak temperatura będzie to mam podawać przeciwgorączkowy a jak przez 2-3 dni nie będzie gorączkować to mogę się zjawić do szczepienia.
Potwierdziło się że u nas w przychodni szczepią priorix tak więc kupować nie trzeba.

Drgausia dużo zdrówka dla Florka a z tą lekarą choć przyznam się że ja ulotek nie czytam i zdjaę się na lekarzy ale widać chyba powinnam zacząć czytać

Tasia super że wszytsko dobrze z Anusią i że sterydy nie będa potrzebne, że tak dobrze przebiega ciąża tylko się cieszyć i czekać na spokojne rozwiązanie

Moderna i dużo wytrwałości i cierpliwośći podczas wizyty teściowej

cathlyn wypoczywaj i korzystaj z opieki nad małą

achna miałam pisać leję ze zdjęcia brudnych okien teściowej ja chyba by na taki pomysł nie wpadła

Kasia Miluś kaskaderem chyba chce zostać ale sama bym na zawal zeszła jakby mi A. taki numer wycięła

moni_ka.g z tymi lekarzami na każdego trzeba brać poprawkę przykre to niesety ale Jakub dogodni a w późniejszym czasie nawet nie będzie istotne że coś później robił. U nas A. zaczęła też teraz chodzić choć pamiętam jak jeszcze wszyscy się pytali przed roczkiem czy chodzi to ja mówiłam że jak będzie stać sama na roczek to będzie dobrze a ona na 11 miesięcy wstałai od razu chwiejąc się w ciagu tygodnia zaczęła chodzi trzymając się bo chodzi dopiero sama od tygodnia.
Ale dziewczynka która urodziła się tydzień przed A. w tym samym szpitalu (kuzynka z nią rodziła) niedawno zaczęła chodzić z dnia na dzień a należy zaznaczyć że na rehabilitację zaczęła jeździć bo w wieku 11 mc nie siedziała i nie raczkowała a tu pewnego dnia wstała i poszła mina wszytskich bezcenna była.
Trzymamy mocno kciuki za Jakuba
A teściowa i za reprymendę dla tż

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Odnośnie zmieniana pieluch mój tż zmienił kilka razy zazwyczaj gdy mnie nie było w domu ale on jest mistrz! prawie zawsze na odwrót jej zakłada i zapina na plecach ale jest założona perfekcyjnie=nic nie przecieka
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:29   #178
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziś miałyśmy mieć szczepienie ale zgodnie z tym co pisałyście przed poszłam zbadać CRP i jakie było moje zdziwienie jak wyniki odebrałam 16,4 a norma do 5 więc poszłam normalnie do lekarza przed szczepieniem i mówię między czasie Panie pielęgniarki kazały małą rozebrać do ważenia i mierzenia no więc ja małą rozbieram i w pewnym momencie coś mi się nie podoba proszę o termometr a tu 38 stopni. A do tej pory ani kaszlu, ani smarku, ani apsik ani nic. Lekarz od razu zbadał małą wszytsko ok. Ale odesłał nas do domu i jak temperatura będzie to mam podawać przeciwgorączkowy a jak przez 2-3 dni nie będzie gorączkować to mogę się zjawić do szczepienia.
Potwierdziło się że u nas w przychodni szczepią priorix tak więc kupować nie trzeba.

moni_ka.g z tymi lekarzami na każdego trzeba brać poprawkę przykre to niesety ale Jakub dogodni a w późniejszym czasie nawet nie będzie istotne że coś później robił. U nas A. zaczęła też teraz chodzić choć pamiętam jak jeszcze wszyscy się pytali przed roczkiem czy chodzi to ja mówiłam że jak będzie stać sama na roczek to będzie dobrze a ona na 11 miesięcy wstałai od razu chwiejąc się w ciagu tygodnia zaczęła chodzi trzymając się bo chodzi dopiero sama od tygodnia.
Ale dziewczynka która urodziła się tydzień przed A. w tym samym szpitalu (kuzynka z nią rodziła) niedawno zaczęła chodzić z dnia na dzień a należy zaznaczyć że na rehabilitację zaczęła jeździć bo w wieku 11 mc nie siedziała i nie raczkowała a tu pewnego dnia wstała i poszła mina wszytskich bezcenna była.
Trzymamy mocno kciuki za Jakuba
A teściowa i za reprymendę dla tż

Odnośnie zmieniana pieluch mój tż zmienił kilka razy zazwyczaj gdy mnie nie było w domu ale on jest mistrz! prawie zawsze na odwrót jej zakłada i zapina na plecach ale jest założona perfekcyjnie=nic nie przecieka
jak to niczego nie można być pewnym.. dobrze, że zrobiłaś te badania.

dziękujemy za kciuki

z t. ewidentnie się nie dogadujemy z tż zresztą też

dziękuję Wam za wsparcie. mam kryzys ostatnio, jestem załamana naszą służbą zdrowia i zastanawianiem się ile można było zrobić, gdyby lekarze byli bardziej kompetentni; do tego z tż od dłuższego czasu zupełnie nam się nie układa i wszystko na mojej głowie, a czasu mało.
Stary 2014-05-30, 22:41   #179
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

tak. a mówienie językami nie jest do pojmowania tylko do chwalenia Boga bardzo mało ludzi (osobiście nie znam) ma dar wykładania(tłumaczenia) języków.
Języki to dar wierzącego który jest napełniony Duchem Świętym.
"Bo kto językami mówi, nie dla ludzi mówi, lecz dla Boga; nikt go bowiem nie rozumie, a on w mocy Ducha rzeczy tajemne wygłasza" (1Kor 14:2)
no tak, jednak po prostu troszkę dziwnie się czułam, bo niektórzy niemal krzyczeli

Cytat:

super

Cytat:

Kocham Cie Emilianku <3.
oj

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

pokaż 4d?

Cytat:
hahaha może to jakaś nowa, lepsza metoda

A. dziś miała dzień zupełnie "niejedzeniowy" i "niepiciowy" ...
Byłam w h&m i nic dla siebie nie znalazłam, wszystko jest i nic nie ma ;/
Ale kupilam w końcu sandały w CCC i 20% znizki mialam hehe

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-30 o 22:43
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 23:26   #180
kasia86bgo
Zakorzenienie

Ni to Gasze Swiatlo

Juz po randce tak mi sie do rze randkowalo zem SPOZNILA sie godzine do domu mialam byc na 23 a weszlam 24.05 hihi - na szczescie mama sie nje gnjewala hihi powiedziala tylko ze mam Isc spac - bo ona znowu jutro idzie na wycieczke i mam byc z Milusiem

Tasia
- ciesze sie twoim szczesciem - i to tyklo JUZ 2 miesiace - ale zlecialo

Kocham Cie Emilianku <3.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości