|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witam się po małej nieobecności
Witam nowe mamusie i mamusie marnotrawne im nas więcej o weselej My mówimy do Jaśka normalnie oczywiście zdrabniamy jego imię nie mówie do niego cały czas per Janie :P chociaż czasem jak się zdenerwuje to mam taką tendencje np jak Adaś slucha to za którymś razem jest "Adamie Marku M... mówie do Ciebie" no i na takie coś chłopak od razu reaguje a Jasiek ma ksywe JJ bo jest Jan Jacek Co do dnia dziecka uważam że jak ktoś chce to niech kupuje na takie okazje ja raczej kupuje bez okazji prezenty chociaż zazwyczaj są ton rzeczy akurat potrzebne Co do chrzcin my robimy we wrześniu 21 a Adaś ma 4 urodziny 23 więc dwie imprezy w jednym ![]() U nas zimno a jutro w przedszkolu festyn i Adaś z ciocią Zosią (ma 8 lat) będą występować w mini playback show a ja mam zrobić ciasto i nie mam pomysłu jakie
|
#2492 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytęPrzystojniak ![]() Super!!! Niby się mówi, że nie ma brzydkich dzieci, ale przecież są.(przynajmniej ja tak uważam)... Ale na naszym forum wszystkie są prześliczne.!!!! Udały się nam dzieciaczki!!!! Cytat:
Cytat:
Super wasze dzieci podnoszą główkę. Moja chyba zapomniała jak się głowę odwraca na brzuszku Byliśmy już na szczepieniu, wybrałam podobnie jak Wy 5w1. Młoda dała popis swojego głosu, zaczęła drzeć się jeszcze przed, aż lekarka wyszła bo myślała że jest szczepiona bez jej zgody tak się darła. Dalej jest obsypana, brzuszek szyja, zmieniłam mleko na enfamil ha, a sama zaczynam nie pić mleka, ani jeść jogutów itp. Może jej zejdzie. Wczoraj też byłam na kontroli poporodowej, wszystko jest ok. Lekarz powiedział, że zadowolony jest ze swojej roboty, prawie nie widać szycia Torbiel na piersi mi się zrobiła, albo była już przed porodem a jej nie czułam ale na razie jest do obserwacji. Prawdopodobnie sama zniknie. Tż na delegacji w stolicy;p córę z dziadkiem musiałam zostawić. Dał radę z drobnymi zastrzeżeniami ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Wizaż jest okropny..... tak pochłania, że zapomniałam że wodę do gotowania postawiłam, woda się wygotowała i śmierdzi w całym domu |
|||
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Smarrita- nie martw sie główka moja tez nie podnosi
ale moja była z tych bardzo ulewajacych od paru dni sledze w necie wywiady cwiczenia itp i czy mam sie martwic czyms ...Paweł zawitkowski mówił bardzo madre rzeczy , ze czasem dziecko cos blokuje zeby móc głowe dać do góry , u nas powodem jest a raczej było ulewanie poprostu bolało ja kiedy dawalismy ja na brzuch cała sie spinała i ja bolało , u ciebie winne sa szyny ... mówił ze bardzo czesto lekarze pisza przyczyne wzmożone napiecie a on widzi dziecko z normalnymi reakcjami do napiecia daleko ale okazuje sie zee dziec miał refluks i kazde połozenie na brzuch sprawiało mu ból dlatego płakało ... moja odwraca sie na bok jeden na drugi tez ale z mała pomocą głowke czasem trzyma z 2 sek ale jak ja ja podczymam i puszcze sama nie chce wiec cwiczymy ( noszenie na samolota masaże itp) bo na klacie spi od poczatku ... dzis idziemy do fizjoterapeuty zapytac co robić zeby nie czekac za długo ... moja starsza ładnie głowe podnosiła i to szybko ale ona nie ulewała i wiem juz ze nie moge od juli wymagać zeby z dnia na dzien zaczeła głowe podnosic chodz trzymana na rekach pięknie trzyma prosto , a leząc na plecach podnosi ja u nas pogoda dalej do dupy chodz czasem wysłoni sie słonko to ciagle pada i jest okropnie zimno ok ide na stare watki popisac bo zaraz sie królewna obudzi
|
#2494 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Propozycja spotkania warszawskiego: park bródnowski, środa, godzina 11? Kto się pisze? Osoby chętne niech prześlą mi maila i telefon na priv to postaram się to ogarnąć. Co wy na to? Kate, jako że ty z tamtych okolic daj propozycję gdzie zaparkować samochody i gdzie się spotkać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lub muffinki (uwielbiane przez moją rodzinkę) http://www.kwestiasmaku.com/desery/m...e/przepis.html |
|||
|
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Parkować można w galerii rembielińska, a nawet i obok niej jest dużo miejsc.Czekamy w takim razie na info od reszty czy im pasuje
|
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na momencik.
Cytat:
Już Ci wysyłam namiary na siebie na priv.
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny. Zaraz poczytam co tam napisałyście wczoraj.
My po pierwszej dłuższej wycieczce rowerowej. Po pięknej, krainie Beaujolais. Dzieciaki w przyczepce super, Kalinka już się przyzwyczaiła, lezy sobie spokojnie, i zasypia bez problemu. Antek też super, nie przeszkadza mu obecność siostry. A jutro planujemy pierwszy wypad pod namiot - na jedną noc, żeby zobaczyć jak będzie
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Zabawnie bedzie patrzec, jak potem babcie beda probowaly wstac
Cytat:
![]() Ciekawe o co chodzilo sunii ![]() Virginia - fran ciagle gada jak nie spi. Najbardziej smieszy mnie jak rozmawiam przez telefon, a on mysli, ze do niego i sie caly czas smieje Pola- koniecznie daj znac jak wyjdzie noc pod namiotem, bo my tez planujemy. A to spotkanie nie moze byc blizej Malborka? Tez chce
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-05-30 o 13:11 |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi generalnie o mówienie, to też nic nie zdrabniam i nie gadam po dzieciowemu, mąż też nie - musze jedynie odzwyczaic od tego moją mamę :/ czasami tracę cierpliwość i usczypliwie mówię jej "nie gadaj z nim jak z idiotą" :P:P:P pal sześć teraz, ja te nasze dzieci małe, ale jak zaczną słuchać porządnie i mówić? to by była masakra (i boję się, że do tego czasu mamy swojej jednak nie oduczę :/)
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama sobie powtarzam, że mądrego Zawitkowskiego słuchałam i pediatry na prywacie i jak mówią, że w tym wieku (do 3-4 miesiąca) napięcie mięśniowe raz się wzmaga, raz obniża, w zależności którą partię mięśni ciało ćwiczy, to tak jest a nie że pierwszy lepszy na szczepieniu mówi "ojej, ma zaciśnięte piąstki", albo na badaniu "no, pręży się" - i tu znowu Zawitkowski mówi, że dziecko trzeba obserwować w wielu sytuacjach, a nie tylko w sali poradni, gdzie się dzieciak stresuje i to normalne, że się napina jak struna (z okazji dnia matki sama sobie sprezentowałam trzecią część "mamo tato co ty na to" i tam o tym jest, a że napisane czarno na białym, to się wcale rehabilitacją mojego dziecia nie denerwuję - jeszcze ;P wkurza mnie tylko, że będzie na 9:00 rano :P a dryłować muszę przez całe miasto :/)
|
|
|
#2502 | |||||
|
Raczkowanie
|
My nie kupujemy
Ale moi rodzice przyjeżdżają do nas w niedzielę, więc pewnie młody coś od nich dostanieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie może być i Park Bródnowski, i tak będę autobusem jechać. Swoją drogą mam nadzieję, że Krzyś dobrze zniesie podróż, bo jeszcze z nim nie jechałam komunikacją miejską. Na jakim przystanku powinnam wysiąść? Łabiszyńska, Park Bródnowski czy Szpital Bródnowski? Co do muffinek czekoladowych - wczoraj robiłam bo koleżanka wpadła z wizytą, są pyszne, a ja nie jem słodyczy ![]() Cytat:
![]() Odnośnie zwracania się do dziecka - ja mówię po imieniu Krzyś, Krzysio, a jak bardzo płacze to zdarzy mi się powiedzieć Krzysiuniu Natomiast jak z nim rozmawiam, to mówię do niego normalnie,bez przesadnych zdrobnień |
|||||
|
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pierwszą podróż autobusem miałam tydzień temu i mała całą przespała
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2507 | ||
|
Zadomowienie
|
Kiedyś Cię odwiedzę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2508 | |
|
Moderator
|
A wiesz ze czasem mialam ochote napisac do Ciebie Mariolka?
Cos mnie jednak zatrzymywalo, teraz wiem co ![]() Cytat:
Od rana mi sie zlala jeszcze 3 razy wiec nie wytrzymalam i poprosilam mame zeby ja na kilka dni zabrala - wydaje mi sie ze ma cieczke... Chociaz nigdy nie miala az tak intensywnej ![]() Jak dasz mu przepis to ugotuje. Funkcja sprzatania niestety sie czesto zacina, ale jak dasz kopa to czasem zaskoczy ![]() Takze stan oceniam na dostateczny plus ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Tez bym sie chetnie spotkala ale do Wawy mam 3 godziny pociagiem - to moze jak Kacper bedzie starszy
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() półautomat
|
|
#2510 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ag9 Limonka1987 śliczne dzieciaczki
ale mleczko napływa jak dziecko ssa pierś. Mój jak już opróżni jedną pierś (de fakto jest pusta) to wtedy bardzo dobrze można zaobserwować, że on ją sobie memła a po jakimś czasie czuć mrowienie i nagle zaczyna ssać, czyli to mleko się wyprodukowało bo on ciągle drażnił brodawkę. Taka sama sytuacja jest w przypadku pełnej piersi, tylko ja np nie zawsze wtedy czuję jak mi mleko napływa. Nie wiem czy o to Ci chodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
elizabarbara miałaś trochę stresu. maluteńkie urodziłaś córeczki najważniejsze że nic im ni ejst Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zamaist dać Ci pospać to on ma w nosie...Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Ja swojemu małemu nie kupuje jakoś zabawek. Ostatnio dostał 3 zabawki na łączną kwotę 100zł no i to mu musi wystarczyć na długo ![]() no i na chrzciny leżaczek z fp ![]() To ja chyba przy was strasznie zdrabniam ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- dziewczyny nadrobiłam wszystko ale odpisałam tylko te najświeższe wiadomości
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-05-30 o 15:24 |
|||||||
|
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
pudzieś dada? pudzieś piciu? mój ślićny niuniuś - takie coś dzisiaj słyszałam na spacerze - to jest problem :P
a teraz na poważnie - proszę o uwagę: uczniowie mojej szkoły wygrali dla miasta przyjazd mobilnego centrum edukacyjnego (zawitało w sumie do 10 miast); podczas czasu, gdy wstęp jest wolny jest przeprowadzany konkurs - na rowerkach spiningowych ludzie pedałują ile sił w nogach, wygra miasto, które 'wypedałuje' najwięcej oraz to, którego galeria otrzyma najwięcej głosów - trzeba kliknąć LUBIĘ TO na fejsie dlatego, jeśli mogę prosić: https://apps. facebook.com/planetaenergiimiasta/ <<<< usuńcie spację przed 'facebook' kliknijcie LUBIĘ TO, poproście o to znajomych
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-05-30 o 16:08 |
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, z tymi zdorbnieniami to tez jest roznie, ja rozumiem rozumiem Ulka, Natalka, Majka, Kasia, Basia, Asia, Bartek, Przemek, Tomek, Antek, Ola itd itp.
Ale np moja znajoma mowila do swojego 16 letniego syna Joachimeczek ![]() Teq, nie boj sie, nie krzyczalabym ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja też się piszę na Park Bródnowski poza tym jadę z Bemowa wiec mogę koleżankę z Bemowa zabrać moją padliną- ale będzie wrzask na tylnej kanapie
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się melduję
Ale będzie super ![]() Teqiba- współczuję ciężkiej nocy Ciekawe co się dzieje suni... TŻ się nie popisał. Pola- ale Wy z Kalinką chcecie jechać pod namiot? Wariaci ![]() Moje dziecko dziś śpi prawie cały dzień. Budzi się tylko na jedzenie. Nie wiem jak to wróży naszej nocy
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
no to się widzimy?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli mamy sie spodziewac w wiadomosciach ryczącego parku w stolicy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

i mamusie marnotrawne 

za wizytę
) i mam nadzieję, że te akurat wytrą się jej/wypadną jak najszybciej. Jeśli nie- będziemy musieli golić
ale moja była z tych bardzo ulewajacych od paru dni sledze w necie wywiady cwiczenia itp i czy mam sie martwic czyms ...

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

Natomiast jak z nim rozmawiam, to mówię do niego normalnie,bez przesadnych zdrobnień 

zamaist dać Ci pospać to on ma w nosie...