|
|
#2461 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
wcześniej kupkał Młody kilka nawet razy dziennie, teraz co 3-4 dni, ale to nie wiem czy od mleka zależy, raczej po prostu układ trawienny inaczej już pracuje bąki puszcza i to sporo, ale nie cały czas ![]() decyzja podjęta metoda prób i błędów - w sumie Młodemu to okropieństwo smakuje
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Teqiba swoje mlego odciagniete w temp pokojowej mozna trzymac 24h albo nawet 48 znajde kartke ze szkoly rodzenia to napisze
|
|
|
|
#2463 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ale w przyszłym tygodniu mój TŻ ma urlop, więc może wtedy? Ja mogę we wtorek lub środę. Pasowałoby mi najbardziej przed południem (ok. 11.oo), ale mogę negocjować ![]() Jak reszta towarzystwa? Cytat:
Każdy musi obserwować jak działa jego organizm. Dziewczyny planujące rozpoczęcie diety, jeśli macie ochotę możecie zerknąć na tę stronę: http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/ Autorka co tydzień wrzuca przykładowy jadłospis, więc może Was coś zainspiruje? Jest też wiele ciekawych, dietetycznych przepisów.Oczywiście mamy karmiące piersią muszą jeść więcej niż 1500 kcal. Cytat:
Nie wiem ile w tym prawdy. Dziewczyny, czy Wasze dzieci mają owłosione uszy? Emilka ma dość konkretne włoski (śmiałam się nawet, że urodziłam Hobbita ) i mam nadzieję, że te akurat wytrą się jej/wypadną jak najszybciej. Jeśli nie- będziemy musieli golić Cytat:
Gratulacje dla szwagierki i świeżo upieczonej cioci! Cytat:
![]() Ja też już nawet nie próbuję dzielić się takimi rewelacjami z bezdzietnymi znajomymi. Z resztą co się dziwić- ja też nie rozumiałam takich rzeczy nim sama ich nie doświadczyłam ![]() Cytat:
Cytat:
Rewelacja!!! Nie szuka narzeczonej? ![]() Jaki szlafrok ma fajny ![]() Cytat:
![]() Zawsze wydawało mi się, że to prywatna sprawa każdej matki, ale po porodzie zostałam sprowadzona na ziemię. Cytat:
Kolejne śliczności Dziewczyny, co polecacie na potówki? Emilce trochę obsypało klatę. Wydawało mi się, że jej nie przegrzewam, ale dowody świadczą przeciwko mnie ![]() Chociaż potówki wyskakują chyba nie tylko od zbyt ciepłego ubierania? Wczoraj dodaliśmy do kąpieli kilka kryształków nadmanganianu potasu. Jak Młoda się obudzi zweryfikuję czy coś się poprawiło. Miłego dnia!
Jestem bezbronna tylko wtedy, gdy schnie mi lakier na paznokciach... Edytowane przez Limonka1987 Czas edycji: 2014-05-30 o 05:49 |
|||||||||
|
|
|
#2464 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za USGCytat:
Ale śliczny ![]() Kolejny słodziak Cytat:
Cytat:
2) nie ma 3) u nas potówki się pojawiły między brodą a klatą oraz w zgięciach łokci. Młody nie ma za bardzo szyi to sobie tam nie wietrzył jak były upały końcu całkiem zniknie. Kiedy obniża się łóżeczko na drugą wysokość? Gdzieś czytałam, że do 3 miesiąca dziecko może spać na najwyższej wysokości, a potem trzeba obniżyć. Ale w sumie póki jeszcze nie siada i się nie przemieszcza specjalnie, to może jednak jeszcze zostawić wysoko to łóżeczko
|
||||||
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga9, Frogutka, Karolcia, Stefan- prześliczne pociechy macie!
![]() widzę że planujecie spotkanka, więc chcemy zdjęcia ![]() Virginia odnosząc się do postu: Cytat:
Witam się z nowymi mamusiami. Nie będę wymieniać każdej kolejno bo niestety nie mam czasu na aż takie nadrobienie, ale czujcie się jak u siebie ![]() Teqiba: pytałaś niedawno jak usypiamy dzieci bez cycka. Właśnie uśpiłam Pitera : kołyska i tryb bujania nogą, śpiewanie w nieskończoność kołysanki która mu zbrzydnie i zaśnie, otulaczek, smoczek trzymany oczywiście że ręką bo inaczej go nie trzyma generalnie znowu biję pokłony przed tym kto wynalazł otulaczki. Dzięki temu po prostu pakuje się dziecko do środka i można wyjść z pokoju U nas nuda, pogoda taka paskudna że się odechciewa. Wczoraj pierwszy raz od porodu przesiedzieliśmy niemal cały dzień w domu. Dzisiaj wyskoczymy na ryneczek po składniki na obiad i to pędem bo zimnica. Nasze chrzciny super udane! tyle było nerwów a teraz tylko pozostały miłe wspomnienia i góra pamiątek oraz prezentów. Młody dorobił się tylu zabawek że muszę to wszystko gdzieś poupychać bo większość na wiek powyżej 6 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- z czystej ciekawości czy ktokolwiek wie po co jest ten ochraniacz do łóżeczka i kiedy się przyda? Kupiłam oczywiscie jako wzorowa matka specjalny szyty z wybranego materiału na zamówienie żeby pasował mi do wszystkich elementów w sypialni, cud miód i wywaliłam tę szmatę po pierwszych kilku dnach bo 1. dziecka nie widzę jak leżę w łóżku 2. on nie widzi mnie 3. ogranicza mu to dostęp powietrza 4. mam wrażenie że się do tego przytuli i zadusi |
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Side - super, ze chrzciny sie udaly. My robimy w niedziele i juz sie boje. Wczoraj dwie godziny ustawialam stoly, bo nijak bym wszystkich nie pomiescila.a jeszcze nie ma krzesel |
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Side -
za udana impreze. Pokaz jak wystylizowalas Piotrusia i pochwal sie prezentami Donosze, ze jest dobrze. Przemo nie goraczkowal, a miejsca wkluc sa prawie niewidoczne. To juz chyba nic sie po szczepieniu nie zadzieje. Mamy plan, korzystajac z wolnego dnia malza, zeby podjechac do Smyka, poogladac foteliki dla Ewy i wydac kase, ktora dzieciaki dostaly na dzien dziecka od moich rodzicow. Tzn. Ewa marzy o koparce i chcemy po raz pierwszy zamiast ja zaskakiwac, dac jej wybor w sklepie i uswiadomic, ze nie na wszystko ja/nas stac Nie mamy pomyslow na prezent dla Przemka. Biedak wszystko odziedziczyl i nic nie potrzebuje Kupujecie cos swoim maluchom? |
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Side cieszę sie chrzciny sie udały. Co do otulacza to ja zakładałam gdy Antos sam turlal sie już po łóżku dla ochrony głowy, bo czesto uderzał w szczebelki.
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Margo taka nauka dla Ewy będzie bardzo przydatna. Mozna tego nauczyć, wytłumaczyć, my nigdy nie mamy problemów w sklepach itp. My DD nie obchodzimy w UK, do tej zawsze gdzieś Antosia zabieralismy z tej okazji, czy do teatru, kina, na mini golf itp. W tym roku tez coś wymyślimy. Zreszta wczoraj były urodziny Antosia, były prezenty i małe przyjęcie.
|
#2470 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet ostatnio znajomi nas chwalili ze to fajne ze rozmawiamy normalnie do dziecka, a nie dziudziamy ![]() A ochroniacz mamy - Kacprowi podobaja sie owieczki, ktore na nim sa ![]() Cytat:
![]() Kupilam "kocyk" z metkami label label - mam nadzieje ze sie spodoba
|
|||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Virginio, ja tez nie używam zdrobnień w stosunku do Marco. Czasami mowię do niego słoneczko, ale imienia nie zdrabniam jakos szczególnie. Do Antonio tez mowię jedynie Antos. Nie lubię przesadnych zdrobnień, po to dałam dziecku imię, aby go używać. Mówimy do dzieci normalnie, nie po "dzieciowemu", czego szczególnie nie znoszę.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-05-30 o 08:41 Powód: literowka |
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Bardzo dziekuje za miłe przyjęcie Napisze cos o sobie. Mam na imie Eliza, jestem po 30tce i są to moje pierwsze ziemskie dzieci. Moja ciąza moze nie byla trudna, ale byla wysokiego ryzyka.. Przelezalam na poczatku z powodu plamien prawie miesiac, potem ze 2-3 pobyty kilku dniowe na patologii i w 3 trymestrze juz sie polozylam na dobre. Mialam lezec do porodu i tak sie stalo. Moim prowadzacym byla ordynator patologii szpitala klinicznego, znana z tego ze lubi klasc swoje pacjentki na oddzial. Szczegolnie po tej aferze z włoclawka - jak mi powiedziala- musze sie polozyc zeby w razie co szybko dzialac. Dziewczyny rosly dobrze, ale jedna miala problem z dwunaczyniową pępowina i musiala byc obserwowana. Mialam ciagle ktg usg itp... Pod koniec 33tc - rano, zauwazylam ze gorzej sie ruszaja, zrobili mi usg, spanikowali i podjeli decyzje o natychmiastowym cc. Jak na zlosc nie bylo ani jednego wolnego inkubatora i na sygnale przewozili mnie do szpitala polozniczego. Szybka cesarka, warunki beznadziejne, nie chce tego wspominac. Dzieci od razu poszly na wczesniaki a ja trafilam na sale z kobietami, ktore mialy swoje dzieci przy sobie. Male urodzily sie o 15.40 i 15.41 a mnie juz nastepnego dnia rano brutalnie sciagnięto z lozka. Nie moglam sie ruszyc, ale polozne byly niewzruszone. Od razu jak wstalam, to postanowilam isc do dzieci. Ledwo wdrapalam sie po schodach na pietro (winda byla zepsuta). Weszlam na sale i zobaczylam moje Kruszynki.. O Boze jakie one byly malenkie.( urodzily sie z masą Natalka 1730 Emilka 1680) Popodlaczane do rurek i monitorów. Lezalam na oddziale tydzien, sciagalam mleko i ch odzilam do Dziewczynek.Potem,gdy juz mnie wypisano do domu, przyjezdzalam kilka razy dziennie i dowozilam mleko. Laktacja jakos tam sie rozkrecila, ale nie wystarczalo mleka na wszystkie posilki dla obu (do tej pory tak jest). Wypuszczono je po 3 tygodniach do domu z plikiem skierowan do roznych specjalistow. Mialy po urodzeniu wczesniacze zapalenie pluc i dostawaly antybiotyki, Emilka miala tez bezdechy.. Obecnie maja 13tygodni i 3 dni i są kochane. Pozdrawiam Wszystkie
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Elizabarbara nie wyobrazam sobie co musialas czuc przez pierwsze dni
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Ja teznie lubie dziudziania do dzieci mowie do Oli normalnie, ewntualnie młoda, maruda, Olka czasami zeby przedrzeznic tzta chwytam policzki Oli i mowie "kuci, kuci" bo on tez nie lubi slodzenia ![]() Side ja nie wyobrazam sobie nie miec ochraniacza, teraz zaluje ze nie mam na cale lozeczko, bo Olka tak sie wygina i skacze po calym lozeczku, ze nie raz miala noge w szczebelkach albo robi mostek i glowa napiera na ochraniach, gdyby nie on to tą glowe by wkomponowala w szczebelki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Marho nie kupuje nic małej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Limonka lekki meszek ma na czole, uszach i pod nosem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem mialam bardzo trudna ciaze ![]() Ciesze sie, ze dziewczynki sa zdrowe, bardzo szybko was wypuscili ze szpitala. Z jaka waga wychodziliscie do domu i ile Dziewczynki waza teraz? Zycze duzo sil tobie i zdrowka Dziewczynkom. Tez jestem mama wczesniaka z 28tc+6d, wazyl tylko 900g, urodzil sie w Sylwestra, jutro bedzie mial 5 miesiecy i wazy ponad 4 kg, czyli tez nie za duzo, ale jak an wczedniaka ok. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Elgie, moje dziecko jeszcze w kolysce Tak szczerze, to nawet jeszcze ni myslalam o wiekszym lozeczku, bo nie mamy takiej potrzeby.
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela87- może dlatego że Piotrek śpi w kaftanie bezpieczeńtwa to nie da rady się przemieszczać w łóżeczku Margo- prezenty standardowe chrzcinowe- zasilone konto młodego, dużo akcesoriów z LaMillou, wypaśne buciki z nike, karta do smyka, karuzela tiny love, garnuszek na klocuszek i ślimak FP, chodzik-pchacz ze Smiki, srebrna pamiątkowa łyżeczka z imieniem, coś co mi się super przydało żółw co rzuca gwiazdki na sufit w 3 wybranych kolorach i mamy lampkę do nocnego karmienia o idealnym świetle i inne drobniejsze same rzeczy z których będziemy korzysta więc się bardzo cieszymy że wszyscy zrobili rozsądne zakupy. Jestem generalnie uprzedzona do kasy wolę prezenty dla siebie i dzieci choć tak jak na chrzcinach uważam że bez przesady takiemu malcowi trudno wymyślić prezenty od 20 osób które były zaproszone bo nie potrzebuje jeszcze wielu rzeczy (bujak czy kojec już mieliśmy)---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- aha na dzień dziecka nie robię prezentu, on tego przecież jeszcze nie rozumie. zabieramy go na paradę smoków do Krakowa choć tego też nie zrozumie ale musimy pokazać mu miasto tatusia ![]() no i dzadków też prosiłam o nierobienie prezentów bo tydzień wcześniej były chrzciny i się wykosztowali więc uważam to za totalną przesadę ![]() Uważam że nasze dzieci mają grubo za dużo rzeczy których nie potrzebują i chciałabym hamować sterty niepotrzebnych prezentów... |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Side- cieszę się, że chrzciny się udały
![]() Ochraniacza na razie nie używam, bo też mnie wkurza, że mi dziecko zasłania. Zamontuję go gdy Emilka będzie bardziej mobilna, żeby nie wkładała nóżek/rączek między szczebelki. Elizabarbara- najważniejsze, że wszystko skończyło się happy endem Chociaż nie wyobrażam sobie co musiałaś przejść... Margo- ja zamówiłam kultowego Robaczka Sassy Ciekawe czy dziś przyjdzie. Chyba jestem (nie tylko psycho-, ale również) meteopatką. Pogoda ostatnich dni zrobiła dziś ze mnie średniożywą mątwę, raczej zwisającą z mebli, niż cokolwiek innego. Dobrze, że nie pracuję w banku, bo by było jak z tym kolesiem, co usnął, głowa mu opadła na klawiaturę i nosem przelał komuś na konto 222 222 222,22 euro. To musi być pogoda, bo na niewyspanie już zwalać nie mogę ![]() Wszyscy chwalą się maluchami, chwalę się i ja ![]() 1. "Ja noszę dres... Dres spoko jest" 2. Córeczka tatusia (gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości) 3. Chciałam wpisać się w trend i wrzucić zdjęcie Emi leżącej na brzuszku, ale Młoda mnie przechytrzyła i przez bite 10 minut ssała rączkę zamiast ćwiczyć
|
#2478 | |||
|
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić, że kupiliśmy wczoraj nosidełko tula, jest super!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co nie mam zdjęć z chrzcin- jak dostanę na pewno coś pokaże ale masz rację wyglądał wg mnie super
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Moderator
|
A ja dzisiaj mialam koszmarna noc - pies mi oszalal. Wyla, sapala, tupala - obudzilam wiec TZ zeby z nia wyszedl. Nie bylo go dlugo, w koncu wrocil i kladac sie mowi "jak chcesz pieska to musisz go poszukac bo ja mam jej dosyc" i odwrocil sie dupskiem
![]() No to wyszlam i szukalam jej z pol godziny. W koncu znalazlam. Jak wrocilysmy do domu to nie minelo 15 minut a ona znowu to samo - wyje i sapie. Do tego sie zeszczala Takze wliczajac pobudki Kacpra ktorych wyjatkowo bylo jak na zlosc wiecej i tego glupiego psa, no i oczywiscie chrapanie TZa to nie jestem przekonana czy udalo mi sie lacznie przespac dluzej niz 2 godziny ![]() Podsumowujac - chce ktos sunie lat 14 + worek karmy gratis? ![]() TZa w sumie tez moge dorzucic
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-05-30 o 10:14 |
|
|
|
#2481 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i do tego zakola jak tatuś ![]() Cytat:
![]() Widziałam, że rozmawiacie o tym jak się mówi do dzieci. Ja się łapię czasem, że gadam po dzidziusiowemu i się załamuje swoją postawą. Pamiętam, że był nawet skecz o tym, ale jak na złość nie mogę go teraz znaleźć :/ Co do prezentów na dzień dziecka to zastanawiałam się nad nosidełkiem, ale jakoś nie mogę podjąć decyzji czy na pewno już chcę. No i dzień dobry dziewczyny Za oknem pogoda "prześliczna", no ale chyba trzeba będzie się ruszyć w końcu na spacer. Wczoraj wysłałam TŻ samego z przykazaniem, żeby godzinę pospacerował. Po 30 minutach zadzwonił i spytał czy jeżeli wózek cały czas płacze a on zamarza to może wrócić...
|
||||
|
|
|
#2482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, ze odpowiedz brzmiala nie ![]() ![]() Cytat:
![]() A co w ogole psinie odwalilo ![]() Cytat:
sliczna Emi. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taką reklamę TZtowi zrobiłaś, że nie wiem czy chętna się znajdzie Side gratki za udane chrzciny My się cały czas zebrać nie możemy. Na razie odsuwam w czasie tłumacząc, że mój brat musi zrobić bierzmowanie, żeby zostać ojcem chrzestnym.ag9, frogutka, limonka super dzieciaczki na zdjęciach ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Byłam kochana i pozwoliłam wrócić, ale i tak zajęło mu to kolejne 20 minut bo dziecko jak poczuło wracanie to usnęło więc jeszcze chwilkę pochodził. Poza tym kochany jest i przez ostatnie dni wraca o 14 żeby mnie odciążyć przy chorobie. |
||
|
|
|
#2484 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2485 |
|
Raczkowanie
|
elizabarbara witaj i gratuluję córeczek!
![]() jezuuniuuu piękne te wszytskie wasze dzieci! ![]() teQiba pies ci chciał z domu na giganntaa uciec, a ty go latasz i szukasz;D daj mu troche swobody! Co do mówieia do małej, to raczej zwracamy się po imieniu, bo hannę można zdraiać na stoo sposobów. jak nie wkurzy to mówie do niej 'dziewczynko' ;D a ja mówię dzień dobry trzymając kawę w ręku z jedną miarką bebilonuu bo w domu mleka nie ma nie jest zła! leniowi to wszytko smakuje byleby do sklepu nie iść;D
|
#2486 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() choć mnie raz mój 'Budzik' zawiódł, akurat jak miałam iść do pracy .Cytat:
a Gucio mnie zauroczył! Cytat:
![]() Jaki fajny!!! Cytat:
2. nie 3. rumianek i krem z emolientami - dobre na wszystkie wypryski Cytat:
![]() 2. za udane chrzciny! To się Piotruś obłowił! ![]() 3. Ja też mam ale zaczepiony tak żeby Natusię było widać choć wszyscy mnie przestrzegają, żeby powiesić normalnie bo jeszcze Natalka utknie między szczebelkami na szczęście to nam się jeszcze nie przydarzyło i mam nadzieję nie przydarzy. U nas pełni głównie rolę dekoracyjną .Cytat:
. A w zdrobnianiu imienia Natalki czy wgl w zdrabnianiu imion nie widzę nic złego.I, jak już pisałam Side, też rozmawiam z Natalką normalnie. elizabarbara tym bardziej gratuluję bo widzę, że sporo przeszłaś Cytat:
Emi chytrusek pokrzyżowała Mamie plany .Cytat:
To jak już się zachwycamy figami, uśmieszkami i nawet kupkami to powiem Wam, że wczoraj popołudniu położyłam się, położyłam Natalkę na klacie a ten Skarbek nie dość, że pięknie trzymał główkę to jeszcze takie pogaduchy ze mną urządził, że śmiem twierdzić - przegadałby nas tutaj . A do tego tak się cieszyła uroczo ). A Natalka gaduła straszna . 'Rozmawia' nawet o 4 czy 6 rano .Wasze Skarby też takie wygadane? Miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-30 o 11:07 |
||||||||
|
|
|
#2487 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
a ona i tak by Nas nie zobaczyła bo mamy łóżko tak ustawione.Cytat:
koniecznie pokaż swoje pociechy Cytat:
![]() I co ustaliłyście te spotkanie? Bo też bym chętnie się spotkała tyle, że na pola mokotowskie to dla mnie zbyt daleko, a mobilna nie jestem Cytat:
|
||||
|
|
|
#2488 | ||
|
Moderator
|
Dziecko sobie chyba zostawie - jakos przywyklam do niego
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Limonko, sliczna coreczka
Cytat:
Cytat:
, wiec slyszalam juz Mareczka, Marunia itp co do zdrobnien to kwestia gustu , zalezy tez jakie to zdrobnienie, niektore sa bardzo infantylne, ale to juz sprawa rodzicowJa np od dziecka nie znosze, gdy ktos mowi do mnie Mariolka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

) i mam nadzieję, że te akurat wytrą się jej/wypadną jak najszybciej. Jeśli nie- będziemy musieli golić 

na szczęście to nam się jeszcze nie przydarzyło i mam nadzieję nie przydarzy. U nas pełni głównie rolę dekoracyjną