Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 17:52   #1741
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na moment .wracamy od lekarza . lila ma infekcje wirusową. weszłam do gabinetu to lekarka zapytala czemu nie odbieram telefonów .próbowała dzwonić do mnie i do męża ale my zmieniliśmy numery i nie podaliśmy w przychodni nowych . ona dzwoniła bo mówi ze jej nie daje spokoju lilkowe ciemiaczko. Dała nam skierowanie do szpitala . przyznam się ze się tym tak nie przejmowałam bo ponoć szwagra córce tez szybko się zroslo ale po dzisiejszej wizycie jestem klębkiem nerwów, dodatkowo na necie przeczytałam jakie są skutki i wyje z rozpaczy!!

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Oj kochana nie czytaj. Na pewno wszystko będzie dobrze. Koniecznie daj znać
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Dużo maluchów choruje, więc zdrówka przede wszystkim

My wczoraj byliśmy u alergologa i jest git. Mamy najpierw wprowadzać gluten, także w weekend trzeba będzie coś zakupić. A jak dobrze przyjmie, to malutkie ilości jogurtu bez mleka w proszku, a potem jak będzie dobrze, to twarożek. Jak młody skończy rok, to mamy iść na badania alergiczne z krwi do przychodni przyszpitalnej. Także wyślę starego, bo to nie na moje nerwy Poryczałabym się razem z młodym
Super. No oby z glutenem poszło dobrze
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Samba, Miłosz na początku tez nie otwierał buzi do mycia zębów, ale teraz jak widzi szczoteczke to ma ją rozdziawioną jak szeroko Bo przy okazji dostaje masaż

Tak swoją drogą, to przebiła się co najmniej jedna górna jedynka, nie wiem jak druga, bo sobie młody nie pozwala do japki zajrzeć
I brawa za ząbki
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Inwersja, nie, nie zje żadnego typowego obiadku. Przy mnie zjadł jednak np. "jogurt" Danone z biszkoptem - więcej w tym chyba cukru niż mleka.
Dziecko ma aż nadwyżkę witaminy D, bo jedzie niemal wyłącznie na mm, robią mu się od tego iksowate nóżki

Mama dziecka ma taką teorię, że Rafałek nie je jakichś "konkretów", bo ona jest wege, w ciąży nie jadła mięsa, rzadko jakąś tam rybę. I Rafałek nie zna tego smaku, nie zje, nawet jak jest przegłodzony. O warzywach można zapomnieć.

Kurde, serio współczuję przebojów z jedzeniem, bo zdaję sobie sprawę jak ciężko jest przełamać opór. Ale ja widzę, że u nich w ogóle nie ma "kultury jedzenia", gotowania, jakichś nawyków. Mama nie umie gotować, tata rzadko coś tam zje - czekoladę na cały dzień albo pizzę jak ma ochotę sam upiec. Moim zdaniem to tutaj jest pies pogrzebany.
Przeraziłam się czytając to. Dla mnie to brzmi jak abstrakcja
Moja sis ma córeczkę w wieku 3 latek i jak Oliwka miała dwa to pamiętam że czasem troszczekę było ciężko z dzieleniem zabawkami ale po rozmowach i napominaniu było ok
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
booooooooooshhhhhhhhh

bawiłam się z Natka i ona mi kopnęła w oko.soczewkę mi przerwała,ale to nic. Wyleciało mi z 20-30 rzęs, wyglądam jak idiotka z połową oka taką łysą! I nie wspomnę jak to boli!!!!!!!!!!!!:mur ::mur :
O rajuśku. Współczuje

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dużo dużo sił

ej Ty masz piękną cerę i brwi !
czym malujesz brwi ? przykuły ostatnio moją uwagę i nawet byłam gotowa stwierdzić że masz trwały makijaż zrobiony, perfekcyjne

ale super z otwieraniem buzi na szczoteczkę ,ciekawe czy Misiek też tak będzie robił ?

oooo to super z jego strony

ja czesto daje mrożonkę warzywną i dodatkowo sos czosnkowy do polania ale to już po wyjęciu z piekarnika

hmmm a ja się zastanawiam jak zacząć mojemu dziecku "tłumaczyć" że czegoś nie wolno dotykać,robić czy on już zrozumie
muszę poczytać ,bo półi co robienie palcem ,,no no no" wywołuje u niego mega uśmiech i zaciesz więc skutek odwrotny
może któraś z Was coś podpowie ?
Mój też ma zaciesz jak robię oj oj
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja

trzepiecie równo dziewczyny nie bylo mnie od wczorajszego popołudnia a tu tyle do nadrobienia
byla u mnie wczoraj wieczorem kolezanka i wypilysmy po 2 piwka

lece nadrabiać

aaa i gadalam z małzem ze chce kupic ten garnuszek na klocuszek a on mowi ze po co wydawac pieniadze jak mamy przeciez w domu

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-05-30 o 18:15
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 17:56   #1742
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja mojemu dziecku podałam kilka razy po odrobince jogurtu i nic mu nie jest więc chyba wprowadzimy tym bardziej, że te nowe zalecenia na to pozwalają
Jogurt naturalny?
Pisałaś kiedyś, że dajesz Mikołajowi zupe pomidorową, jak ją robisz?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:04   #1743
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jogurt naturalny?
Pisałaś kiedyś, że dajesz Mikołajowi zupe pomidorową, jak ją robisz?
tak jogurt naturalny

a zupkę robię tak, tylko na oko więc proporcji Ci nie podam
-mięsko (królik, indyk czy kurczak)
-marchewka
-kawałeczek pietruszki
-kawałeczek selerka
-ziemniaczek
To wszystko razem robię na parze później miksuję, w garnku gotuję dodając przecier pomidorowy, na koniec dodaję ryż ugotowany osobno (tylko musisz zrobić mięciutki) albo można też makaron durum i posypuję natką pietruszki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:06   #1744
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
tak jogurt naturalny

-marchewka
-kawałeczek pietruszki
-kawałeczek selerka
-ziemniaczek
To wszystko razem robię na parze później miksuję, w garnku gotuję dodając przecier pomidorowy, na koniec dodaję ryż ugotowany osobno (tylko musisz zrobić mięciutki) albo można też makaron durum i posypuję natką pietruszki
Dzięki, zapisze sobie
A jogurt z czym zamierzasz podawać? Z owocami?
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-05-30, 18:13   #1745
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, zapisze sobie
A jogurt z czym zamierzasz podawać? Z owocami?
póki co mu dałam kilka razy sam,ale malutkie porcje- może 3-4 łyżeczki od herbaty
a teraz będę mu dawać zmiksowany z bananem (bo to ulubiony owoc )
albo jeszcze można zrobić z ryżem i owocami

Stary 2014-05-30, 18:21   #1746
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Madziuchna a pisałaś co powiedział doktorek o rehabilitacji jest potrzebna? bo jakoś nie doczytałam
Dzięki, że pytasz Nie pisałam. Profesor przedłużył rehabilitację i zgodził się z moją sugestią co do zmiany terapeuty. Jesteśmy już ugadani z fajną babeczką (ponoć najlepszą na oddziale). Kobita ma zadzwonić i powiedzieć, kiedy zaczynamy. W trakcie rozmowy wyszło, że już nie pierwszy raz pacjenci idą do niej po ćwiczeniach z tą naszą, która do tej pory Julka ćwiczyła, bo nie było efektów. U nas nie ma
W sumie przyznała też, że będą kwasy między nimi, bo tamta będzie miała pretensje, że ta nowa rzekomo jej pacjentów zabiera. To jej powiedziałam w delikatnych słowach, że w sumie mnie to nie interesuje, bo mój dzieciak traci na pozostaniu z tamtą, a ja na to nie pozwolę

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja mogę powiedzieć szczerze, że moje dziecko z charakteru to mały złośnik, jak mu coś nie wychodzi to sie rozpłacze, jak sie coś zabierze to piszczy
Mój też złośnik, ale nie mały, tylko okropny Krzyczy, przy czym żadna łza mu nie leci, robi się czerwony, kopie albo tak ze złością prostuje i zgina nóżki.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mozesz wkleic jakiegos linka do takiej szczoteczki? bo ja widzialam tylko takie jak dla doroslych...
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...u-dziasel.html

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
mi się wydaje że może, bo nic nowego nie jadł i tego jogurtu? mi alergolog i pediatra mówiły żeby niedawać narazie.

a mojego Fifa boli brzuch niewiem po czym bo w sumie dziś jadł
4- mleko
9- kaszka holle ryzana na wodzie i troche zdrowy brzuszek z lipa jako mix
13- mleko
15- 1/6 banana

o 13 zawsze je obiad dziś nie bo jest wysypany znów i próbuje znaleść przyczyne.. żółtko, pietrucha, albo jakiś składnik chleba (np drożdże) albo bułki chodź w sumie on zjadł malutko tego no zwariować idzie.
mój non stop jest wysypany poddaję się jak nie rączki to udka, jak nie udka to szyja
długo u Filipa utrzymuje się ta wysypka?

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy od lekarza. Ola ma zapalenie ucha, gardła i nosa. Dostała antybiotyk do ucha i krople do nosa też z antybiotykiem i jakiś psikacz do gardła, a jak do poniedziałku nie spadnie gorączka, to będzie trzeba podać antybiotyk doustny

Czy ktoś wie, jak się takiemu dziecku zakrapia uszy, bo zapomniałam spytać? Ona przecież nie poleży na boku za długo/ Zatkać czymś po zakropieniu?
duuużo zdrówka!

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Nie martw się u nas dokładnie to samo! Dziś mnie Maja drapała i jej mówię, że nie wolno i grożę palcem, a ona się śmieje. Spokojnie, bo dziecko do 11 miesiąca ma czas opanować takie rzeczy i zrozumieć - tak nas na logopedii uczyli
mój ciągnie mnie za włosy

Cytat:
Snow i Katarzyna cieszę się, że u lekarzy dobre wieści

ja mojemu dziecku podałam kilka razy po odrobince jogurtu i nic mu nie jest więc chyba wprowadzimy tym bardziej, że te nowe zalecenia na to pozwalają
ja bezwiednie wprowadziłam masło

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Calzedonia to nie mój zakres cenowy
teraz w sumie mój też nie

Cytat:
tak jogurt naturalny

-marchewka
-kawałeczek pietruszki
-kawałeczek selerka
-ziemniaczek
smakowicie to brzmi Mikołaj dobrze reaguje na pomidory?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:21   #1747
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
póki co mu dałam kilka razy sam,ale malutkie porcje- może 3-4 łyżeczki od herbaty
a teraz będę mu dawać zmiksowany z bananem (bo to ulubiony owoc )
albo jeszcze można zrobić z ryżem i owocami
Dzięki Też muszę spróbować jogurt.
U mnie np. Filip za każdym razem wymiotuje po bananie
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-05-30, 18:23   #1748
katarzyna2811
Wtajemniczenie

[Aaamelkaa;46679302]właśnie pożarłam pół kilo truskawek [/QUOTE]
Smacznego
Cytat:
nie to by mi cały pokój zajęło 5x5 puzzla więc 160x160cm

TZ był na urodzinach?
kochana, ale nie czytaj google, bo ja wg niego powinnam już nie żyć albo nie mieć w ogóle więcej dzieci
To jest nas więcej

Cytat:
Wróciłyśmy od lekarza. Ola ma zapalenie ucha, gardła i nosa. Dostała antybiotyk do ucha i krople do nosa też z antybiotykiem i jakiś psikacz do gardła, a jak do poniedziałku nie spadnie gorączka, to będzie trzeba podać antybiotyk doustny

Czy ktoś wie, jak się takiemu dziecku zakrapia uszy, bo zapomniałam spytać? Ona przecież nie poleży na boku za długo/ Zatkać czymś po zakropieniu?
Zdrówka. A co do kropelek to bym na chwilkę jakąś watką zatkała
Cytat:
Zdałam egzamin! Jeszcze trzy I ten nieszczęsny rozdział pracy magisterskiej

Uśpiłam Majkę i mam chwilę na wizażowanie Choć lecę za chwilę dalej do książek - we wtorek kolejny egzamin... A jutro idę do pracy na 8h (100zł do kieszeni za wypisywanie ankiet w pracy koleżanki). Muszę sobie buty kupić, bo nie mam w czym chodzić, porażka

Coś miałam mówić, ale nie wiem co... Jakaś taka jestem hmm zmęczona?
Gratki
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam już z Polski nie mam jak was nadrabiać bo wiecznie w rozjazdach jestem - pozdrawiam wszystkie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Witamy . Udanego pobytu w kraju

Cytat:
Snow i Katarzyna cieszę się, że u lekarzy dobre wieści

Ja próbowałam jogurcik kilka razy i samego nie chce za bardzo ale raz dodałam troszczeczkę truskawki i było git
Zgapiam przepis na pomidorową

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:25   #1749
policzanka
Wtajemniczenie

Matallewar, nie podaje witaminy D Już od 7 tyg życia Lilki .

Dziewczyny których dzieciaczki są zbliżone wiekiem do Lilki -czyli skończone bądź na dniach 9 miesiecy. Moglybyście napisać jakie wasze brzdace mają obwody glowki?tylko tak orientacyjnie chciałabym wiedzieć..

Dziękuję kochane!już troszkę ochlonelam

policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:26   #1750
Madziuchna27
Zakorzenienie

byliśmy na krótkim spacerze, zaszliśmy do trzech sklepów, a ja i tak zapomniałam kupić Julkowi soczek

oczywiście, w Biedrze już dawno po promocji na słoiczki, mam spóźniony zapłon

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:47   #1751
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
smakowicie to brzmi Mikołaj dobrze reaguje na pomidory?
on na wszystko do jedzenia reaguje rzucaniem się na łyżeczkę a jeśli chodzi o jakieś złe reakcje to nie odnotowałam po niczym
Cytat:
Dzięki Też muszę spróbować jogurt.
U mnie np. Filip za każdym razem wymiotuje po bananie
o, serio
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja próbowałam jogurcik kilka razy i samego nie chce za bardzo ale raz dodałam troszczeczkę truskawki i było git
Zgapiam przepis na pomidorową
hehe na zdrowie
Cytat:

Dziewczyny których dzieciaczki są zbliżone wiekiem do Lilki -czyli skończone bądź na dniach 9 miesiecy. Moglybyście napisać jakie wasze brzdace mają obwody glowki?tylko tak orientacyjnie chciałabym wiedzieć..
już idę zmierzyć

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Poli mierzyłam na wysokości skroni i 44cm jakoś (bo się kręci i chce mi taśmę wyrwać)

Stary 2014-05-30, 18:53   #1752
Agnieszka257
Raczkowanie

45 lub 46 bo sie kręcił,
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:56   #1753
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
on na wszystko do jedzenia reaguje rzucaniem się na łyżeczkę a jeśli chodzi o jakieś złe reakcje to nie odnotowałam po niczym
ehhh, tak bardzo tego zazdroszczę
u nas karmienie to jakaś masakra niby fajnie że zaczęła w ogóle otwierać buzie do łyżeczki ale nadal je śladowe ilości

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:00   #1754
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ehhh, tak bardzo tego zazdroszczę
u nas karmienie to jakaś masakra niby fajnie że zaczęła w ogóle otwierać buzie do łyżeczki ale nadal je śladowe ilości
kurczaki mam nadzieję, że jednak ją zachęcisz jakoś
a może spróbuj od owoców- wiem, że powinny być warzywka najpierw, ale może do nich się przekona

widziałaś może moje pytanie P. ma skierowanie na operację tej łąkotki i czy Twój małż może polecić jakiegoś dobrego lekarza (ten u nas mu polecał Opole i Kędzierzyn), ale może zna jakiegoś super dynamo ciachacza łąkotek?

Stary 2014-05-30, 19:28   #1755
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wpiszcie w Google zrosniecie szwów czaczkowych i spójrzcie na grafikę..jak mam nie panikować?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Dziękuję za słowa otuchy ..oby wszystko było dobrze ze szwami Lilki..

Kochana to zrozumiałe ze się martwisz, każda z nas tutaj by panikowala no takie już jesteśmy dzieci najważniejsze chcemy Cie podtrzymać na duchu i pokazać że jesteśmy z Tobą
Musi być ok! Nie ma innej opcji!

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

wszystkiego najlepszego Larysko
fajnie, że ten facet tak się zachował

dziękuję

Cytat:
TZ był na urodzinach?

Mhm dostałam bukiet 26 róż w koszu, zdjęcie załącze i jeszcze zdjęcie mojego biednego auta

Cytat:

Oj biedna Oleńka myślę że we dwie osoby zakraplac i wacik na chwile

Cytat:
Zdałam egzamin! Jeszcze trzy I ten nieszczęsny rozdział pracy magisterskiej

Uśpiłam Majkę i mam chwilę na wizażowanie Choć lecę za chwilę dalej do książek - we wtorek kolejny egzamin... A jutro idę do pracy na 8h (100zł do kieszeni za wypisywanie ankiet w pracy koleżanki). Muszę sobie buty kupić, bo nie mam w czym chodzić, porażka

Coś miałam mówić, ale nie wiem co... Jakaś taka jestem hmm zmęczona?
Gratulacje i powodzenia na następnym egzaminie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401470836403.jpg (80,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1401470857612.jpg (38,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-05-30, 19:32   #1756
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Kochana to zrozumiałe ze się martwisz, każda z nas tutaj by panikowala no takie już jesteśmy dzieci najważniejsze chcemy Cie podtrzymać na duchu i pokazać że jesteśmy z Tobą
Musi być ok! Nie ma innej opcji!

dziękuję

Mhm dostałam bukiet 26 róż w koszu, zdjęcie załącze i jeszcze zdjęcie mojego biednego auta

Oj biedna Oleńka myślę że we dwie osoby zakraplac i wacik na chwile

Gratulacje i powodzenia na następnym egzaminie
wow, fajnie ze pomyslal
a jak reszta? tzn zachowanie itd?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:34   #1757
kaska87
Zakorzenienie

Laryska piękny bukiet, fajnie, że pamiętał, a jak reszta? rozmawialiście w końcu?

Stary 2014-05-30, 19:36   #1758
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie jak na Wasze maluchy reagują inne dzieciaczki.

Jestem po dniu spędzonym u znajomych, ich synek ma 24 miesiące. Jest mega wkurzony jak Julo tylko dotknie jego zabawki. Zaraz mu zabiera, szarpie go za bodziaka, popycha Już pod koniec wizyty był tak sfrustrowany, że rzucił w niego z impetem takim wózkiem do zabawy Julo mało płacze, ale jak tak oberwał tym wózkiem, to biedak nie wiedział co się dzieje

A Julo jest kurde mega pozytywny, uśmiecha się, nie zraża jak dziecko jest dla niego niemiłe i wrogie. Kiedy Rafał coś mu zabiera, to ten się nie przejmuje i idzie po coś innego. Kurczę, niesympatycznie było z tym dzieciakiem, aż mi przykro było

No ale tż się śmiał, że niech tylko poczeka parę miesięcy i mina Rafałkowi zrzednie. Julo ma 8, 5 miesiąca a jest kilo lżejszy i z 6cm niższy od 24 miesięcznego kolegi Już za moment nie będzie tak łatwo
tez mi cos tu podlatuje rozwydrzeniem, choc z moją anką różnie bywa to nigdy marcina nie uderzyla a tym badziej nie robi z niego celu. ten rafałek to jedynak tak? nie ma pewnie zwyczaju dzielic sie zabawkami. a co do jedzenia to tylko wina rodzicow, wygodnie jest dac dziecku mm nie bierz do siebie, Julek to silny byczek poradzi sobie jak dorośnie
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam, czy nie zrobię dziecku krzywdy, bo jak będzie miał rok, to zostanie z nianią .. na szczescie maz mnie do pionu ustawia, sama to juz chce wrócić do pracy.

Ja bylam kilka razy u rodziców po pare dni. Fajnie, z tym, ze oni mi duzo pomagali przy małym.

moje dziecko nie wygląda na skrzywdzonego
a powaznie, sama zobaczysz jak łatwo przyjdzie Adasiowi zaakceptowac nową sytuację. jak to mówią, wilk syty i owca cała.
a szukasz juz kogos do opieki?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:42   #1759
matallewar
Zakorzenienie

Padam na twarz
Właśnie pierwszy raz dziś usiadłam
Ale wszystko ogarnięte

Może tż mi kupi piwko po drodze?
Taką mam dziś ochoooooootę na zimne piwko

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:42   #1760
logoasia
Zakorzenienie

papalinka dobrze ze byłyście u lekarza. dużo zdrówka!
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:49   #1761
policzanka
Wtajemniczenie

Dziewczyny Lili od marca glowka nie rośnie . ciągle ma 43

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Larysko ,nie widzę bukietu ale domyślam się ze piękny

Stary 2014-05-30, 19:50   #1762
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Laryska jak masz możliwość to ustaw datę w aparacie na zdjęciach samochodu, czasem dużo to ułatwia u ubezpieczyciela
bukiet piękny, wielkie wow! zasługujesz na morze kwiatków

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:53   #1763
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Padam na twarz
Właśnie pierwszy raz dziś usiadłam
Ale wszystko ogarnięte

Może tż mi kupi piwko po drodze?
Taką mam dziś ochoooooootę na zimne piwko
tez bym sie napila

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:54   #1764
policzanka
Wtajemniczenie

Mi też się marzy..w sumie mogłabym się napić ale to tyyyyle kcal

Stary 2014-05-30, 20:00   #1765
Aaamelkaa
Zakorzenienie

ja ma białe winko
napije się lampeczkę wieczorkiem z mężem
ostatnio hitem u nas są wieczory na balkonie przy nowym stoliczku i świeczce z winkiem ,full romantic
szkoda że teraz tak chłodno ,nie posiedzimy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:12   #1766
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny Lili od marca glowka nie rośnie . ciągle ma 43

Poli nie myśl teraz o tym proszę. Poczekaj aż lekarz coś powie
Stary 2014-05-30, 20:17   #1767
policzanka
Wtajemniczenie

Przepraszam. juz nie męczę

Stary 2014-05-30, 20:20   #1768
Larysa88
Zakorzenienie

No ogólnie dobrze, bawił się z Ola, a rozmowa jeszcze przed nami

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam już z Polski nie mam jak was nadrabiać bo wiecznie w rozjazdach jestem - pozdrawiam wszystkie

udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej. Najpierw napiszę jak i co u lekarza potem nadrobię. A więc osłuchowo ok. Zmiany nad oskrzelami ustąpiły, odstawiamy berodual i zostawiamy tylko pulmicort. Ale mam zaciesz że obyło się bez antybiotyków
A teraz co nieco nadrobię póki mi dzieć pozwoli

dobrze ze ok

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A my byliśmy u alergologa. Z uwagi na to, ze jogurt, twarożek i maslo przeszły ok, mamy zielone światło na zwykle mm. Zaczynam od kaszki mlecznej.
Potem weszlismy do lidla, bo jutro gosci mamy. Albo grill albo włoska pomidorowa made by mąż

No to oby i zwykle mm przyjął dobrze

Cytat:

Dziękuję kochane!już troszkę ochlonelam

Zmierzyłabym ale nie mam metra krawieckiego
Stary 2014-05-30, 20:22   #1769
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
tez bym sie napila
Cytat:
Mi też się marzy..w sumie mogłabym się napić ale to tyyyyle kcal

Jak mi tż kupi, to ja piję
Poli, ale przecież nie pijesz codziennie

Cytat:

Encia też ma, mam nadzieję, że jej przejdzie i nie dostanie doustnego w poniedziałek Na razie ma Bactrim

Ja zakrapiam na jednym boczku, chwilę ją tak trzymam i potem drugie tak samo.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:24   #1770
MsLullaby
Zakorzenienie

Poli a kiedy macie lekarza?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości