|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za rączki. a mój coś dalej nieświadomy...![]() Cytat:
ale mam problem i ciągle się zapominam i mówię np. nie płaczemy Co do otulaka to mój nie znosi być skrępowany. Wnerwia go, że nie może sobie swobodnie wierzgać ![]() ja położyłam dziś mojego do łóżeczka bo zmęczony był. oczywiście ryk. to mu zaczęłam tłumaczyć, że w łóżeczku mu będzie wygodnie, że jest zmęczony i że to nie jest powód do płaczu i że jak się zdrzemnie to się lepiej poczuje, a mama będzie obok siedzieć. I się uspokoił powtórzyłam to jeszcze kilka razy, wsadziłam smoka i zaczął przysypiać. Czyżby to było takie proste? ![]() a na dzień dziecka kupiłam robaczka sassy i pirata pandę. Póki co wgapia się w pandę, więc prezent udany
|
|
#2524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Biedna Niunia ![]() Cytat:
Na blogu oczywiście będzie relacja? ![]() Cytat:
.2. Nie, nie, bliżej Suwałk Cytat:
.Cytat:
.A tak na serio - mamy mają już te wieczne zamartwianie się chyba we krwi. Za nami bardzo pozytywny dzień, prawie w całości spędzony na zewnątrz. Najpierw ruszyłyśmy na dłuuuuuuuuuuuuuuugi, 4-rogodzinny spacer. Zaliczyłam po drodze 3 ciucholandy, w jednym kupiłam sobie 2 stroje kąpielowa za całe 2 złote! a to nówki - załączam zdjęcia na dowód a w kolejnych obkupiłam Niusię - ma kolejne ciuszki do kolekcji i nową zabawkę - słoneczko szeleszczy a słonika jak się pociągnie w dół to gra muzyczka. Niech będzie, że to prezenty na Dzień Dziecka, choć ja, podobnie jak Wy, też kupuję jej stale coś bez okazji. Zrobiłyśmy jakieś 10km, w drodze powrotnej prawie biegłam bo wiedziałam, że jest już głodna, taka ze mnie sprinterka . W domu tylko zmieniliśmy pieluszkę i zjedliśmy i dalej w tany , tym razem na Festyn Rodzinny przy jednej ze szkół. Ile tam było atrakcji! Przejażdżki kocykiem, motorami, malowanie buziek, trampoliny, zjeżdżalnie, koncerty itp., itd. no i pełno żarcia - bigos, placki ziemniaczane, babka ziemniaczana, kartacze (Limonka Wam wytłumaczy co to ), dania z grilla i słodkości wszelakie - i weź tu się odchudzaj .Natalka chyba znowu była najmłodsza z całego towarzystwa, jedna pani skomentowała 'tak szybko po festynach zaczynasz chodzić' i nie omieszkała nakryć jej nóżek kocykiem (miała kieckę, bluzę z kapturem i rajstopki) 'bo zmarznie'. A ja się zastanawiałam po kim moja Córa nie umie usiedzieć w miejscu Teraz już śpi jak zabita po dniu pełnym wrażeń .Miałam dziś też zaproszenie na 'kawę' w barze i nawet przez chwilę zastanawiałam się czy iść bo moje życie towarzyskie ogranicza się ostatnio do ew.wspólnych spacerów z wózkiem z koleżankami ale w końcu pomyślałam, że wolę wieczór spędzić z Natalką - nie umiałabym chyba jeszcze jej zostawić samej i siedzieć w barze wiedząc, że ktoś inny utula ją do snu.Zresztą ostatecznie problem rozwiązał się sam bo wyskoczył mi na oku jęczmień GIGANT więc lepiej, żebym się z tym paskudztwem za bardzo nie obnosiła chociaż i tak zostałam dziś z nim sfotografowana bo ten festyn był przy szkole w której kiedyś pracowałam, więc sami znajomi i jeden nauczyciel-reporter cyknął mi b.niekorzystne zdjęcie - nie dość, że z tym brzydalem na oku to jeszcze ze mną pochłaniającą ciacho .Spokojnej nocki dla Was!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-30 o 20:01 |
|||||
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Hania, Emilka, Gucio
(mam nadzieje, ze nie pominelam nikogo) Fajnie, ze się spotykacie. Czekamy na bezposrednia relacje, nie tylko z tv :P Slazary, a my kiedy? ![]() Spędziliśmy pol dnia w CH, a Ewcia wróciła do domu z niczym. Koparek wszędzie jak na lekarstwo... Jutro spróbujemy jeszcze w jednym miejscu, a jak się nie uda, spróbujemy ja namówić na coś innego, a koparkę moze uda się zdobyć na urodziny. wymyśliliśmy też prezent dla Przemka - kupimy odtwarzacz cd, żeby mu puszczać do zasypiania te same płyty, które wlaczalismy Ewci. Zwolniła pokój bratu, ale magnetofon zabrała ze sobą, bo jest na etapie słuchania Bajek-grajek do snu. |
|
|
|
#2526 | |||
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj kupilismy kilka ciuszkow w tesco, bo jest pronocja, a ciuszki z ff bardzo mi sie podobaja
No i chyba Olce sie nie spodobaly, bo od 17 do 19 dala nam tak do wiwatu, ze glowa mala marudzila i plakala na zmiane ![]() Inie prawda, ze po 3 miesiacu dzieci sie naprawiaja. Moja sie jeszcze hardziej popsula a dzisiaj chyba kulminacja ![]() Cytat:
Jak co to ja opieki nie wzywalam, nie to wojewodztwo ![]() Cytat:
tez si3 kiedys zdziwilam, ze moje gadki pomogly ![]() Cytat:
Nie nudzi sie? Placze? Wyciagasz ja z wozka czy jak? Pytam z ciekawosci, bo my najdluzej bylismy 4 godziny i zaliczylismy dwie awantury w tym czasie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Elu znosi b.dobrze. Jak widzisz staram się po max.4godz. wrócić choć po to, żeby ją zmienić i nakarmić. Nie marudzi, nie płacze, te 4 godz. przespała a na festynie trochę ją nosiłam, żeby zobaczyła, co się dzieje
.Zresztą pewnie Poli powinnaś pytać bo dla mnie to ona jest niezrównaną 'wyprawowiczką' .
|
#2528 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale aniolek z tej Natalki Ja sie wszystkim chwale jak Kacper gdzies 10 min nie marudzi ![]() Kurcze, ale Ci zazdroszcze
|
|
|
|
|
#2529 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uuu robaczek Sassy ![]() Cytat:
Dziewczyny które będą w parku bródnowskim wysłałam Agnieszce na maila mapkę jak trafić pewnie Wam prześle
|
|||
|
|
|
#2530 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, do mojego synka jakoś jeszcze nie dociera co do niego mówię ![]() Cytat:
Ja z młodym najdłużej na spacerze to z 2,5 godziny byłam, a wracałam już na sygnale ![]() Natalka cudna W ogóle chciałam pochwalić mojego synka . Byłam z nim dzisiaj w Biedronce, zrobiłam zakupy, on w wózku spokojnie rozglądał się dookoła. Do czasu jak dotarłam do kasy, wtedy rozryczał się na cały sklep. Tym sposobem ominęły mnie kolejki, ludzie się przede mną rozstąpili i nie musiałam 15 minut czekać do kasy. Skończyłam płacić, wyszłam na dwór i cisza. Wie chłopak kiedy dać głos
|
|||
|
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdolna bestia z Twojego dziecka
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Virginia - Ty nie umiesz spokojnie posiedzieć, co? ![]() fajnie, że tak latacie, niech się Natka przyzwyczaja, żeby umiała za Tobą nadążyć niezłe łowy idę szukac koparek w necie... |
|
|
|
|
#2533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj wspolczuje marudzenia ![]() Cytat:
Virginia zazdroszcze ze mozesz tak dlugo spacerowac. U nas niestety szybko maruda sie wlacza i nic nie pomaga... Zdj obejrze jutro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto to widzial takie grzeczne dziecko codzienie ![]() Moja wzglednie grzeczna, ale jak spi to tylko 30 min we wozku, pozniej patrzy, a pozniej wydziwia ![]() Cytat:
dla malego za pochytanie miejsca w kolejce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Synek śpi a ja miałam czas na nadrobienie forum. W środę mieliśmy pierwsze szczepienia (dostał jedno do wypicia i po jednym ukluciu w oba udka, u nas to jest to 6 w 1). Płakał chwilkę, był bardzo dzielny. Jednak wieczorem dostał gorączkę 38,5 i zbilismy czopki em. Od tego czasu jest wszystko dobrze. Ja małemu kupiłam na dzień dziecka worek kolorowych piłeczek. Wiem ze dzieci je bardzo lubią. Virginia mój Emil też ciągle gada (uwielbiam to). Zdarza mu się pierwsze monologi przeprowadzać nawet o 4 rano. Mam pytanie. Czy pozwalacie waszym dzieciom spać na brzuszkach? Emil uwielbia tak spać. Na początku się bałam go tak kłaść a teraz śpi tak nawet w nocy. Chciałam tylko poznać wasze opinie na ten temat ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#2536 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczne są te bodziakiCytat:
Dziewczyny z bródnowskiego mam jeszcze takie pytanko- czy na to spotkanie mogę zabrać dziewczynę, która leżała ze mną na porodówce? Ona mieszka gdzieś w tamtych rejonach więc bym jej propozycję rzuciła czy ma ochotę. Utrzymujemy kontakt bo nasze dzieciaczki prawie o tej samej godzinie się urodziły a potem leżałyśmy razem 4 dni więc się skumplowałyśmy trochę- jej córcia istny aniołek- jakby dziecka nie było
|
|
|
#2537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chyba następnym
razem bo robimy maluchom dzień dziecka i spotykają się wszystkie mini kuzynki w wieku od piotrusiowego do 4 lat całą gromadą ale na pewno się widzimy niedługo bo yo nasz drugi raz z piotrkiem w krk a ma niecałe 3mce ale jeszcze nie mowie nie! Będziesz na paradzie? Cytat:
Cytat:
ja zawsze bardzo chętnie. To kto wpada bo ja jestem za! ![]() Cytat:
Gratuluje grzecznej dziewczynki :beer: piotruś też daje radę. Biorę butle albo karmię cycem tylko się nakryje. Gorzej z takim wyciszeniem bo my często chodzimy po centrum to jest hałas. Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie chyba wstydze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2539 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje psy też ostatnio szaleją, wściekają się chyba, bo mamy w nocy zapaloną lampkę w pokoju, więc myślą że nie śpimy a nie chcemy ich wpuścić... ![]() Cytat:
Cytat:
dla tż Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurczak, nie ogarniam pisania z wami cały dzień dodaję do cytowania a później odpisuję i już jestem w czarnej
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też! głupiaś? ![]() Czy któreś z wątkowych dzieciaków pije może mleko Hipp Bio Combiotik?
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Przemo śpi tylko na brzuchu (wyjątek: w wózku na plecach), zaczęłam go tak kłaść gdzieś od 2 tygodnia życia.
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Częstochowa
ale jestem mobilna, Laura lubi jeździć samochodem więc możemy dojechać gdzie trzeba
|
|
#2545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My jesteśmy na tym Hippie, czemu pytasz?
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Virginia, fajny mieliscie dzien. Gratuluje zakupow
Cytat:
Marco nie spi na brzuszku w nocy, bo mamy dosyc miekki materac, a raczej takie cos:
|
|
#2547 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pięknie pięknie my jeszcze nie weszliśmy na ten level, żeby umiechać się podczas leżenia na brzuchu chociaż znalazłam na małego leniwca sposób ![]() Cytat:
![]() Narzeczonej jeszcze niet, ale to przecież synek mamusi, w obce ręce mam oddać ?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale się dziś narobiłam, że ledwo żyję... W skrócie: 1. na dzień dziecka kupiłam dzisiaj w Biedrze książeczkę z bajkami, pięknie wydana, w grubej oprawie za całe 20 złociszy. Oczywiście to na "za kiedyś" ale zamierzam już teraz zapełniać biblioteczkę. No i kupię jeszcze Guciowi maskotkę Gucia ![]() 2. dziękuje za wszystkie miłe słowa, tequiba - Gucia nie oddam ![]() 3. halo łódź i okolice - kiedy spotkanie w Łodzi?
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
pytm, bo my jesteśmy na hipp comfort combiotik i zastanawiamy się nad zmianą na to bio combiotik.
Jak u twojego maleństwa z brzuszkiem? Nie ma żadnych problemów? To mleko tak po prostu wam podeszło czy pije je z jakiegoś konkretnego powodu? Kurcze, a czytałam dość dobre opinie na jego temat, że właśnie pomaga na brzuszek... Pewnie co dziecko to inaczej...
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody dostawał to mleko z szpitalu i na nim zostaliśmy. Początki były ok, ale gdzieś po 4 tygodniu zaczęły się problemy z bąkami, bóle brzuszka, wzdęcia. Dziewczyny, mam nieruszone opakowanie SabSimplexu z Niemiec - czy któras byłaby może zainteresowana?
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-05-30 o 23:30 |
|
|
|
|
#2550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ten hipp niby był ok, kolek nie miała, kupki ok ale ją obsypało strasznie i w sumie wciąż nie wiem czy to od tego hipa czy ja coś zjadłam lub jem (ale wysypka pojawiła się właśnie jak zaczęłam hipp podawać) że ma brzuszek i szyje w krostach dlatego zmienilam na enfamil ha |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

jeszcze nie zaczął ich pakowac do buzi, ale uważnie obserwował paluchy, dziwił się, że mu się zaplątały, gdy przypadkiem zrobił "figę", a potem rączką popychał zabawkę w leżaczku i zacieszał się strasznie
za rączki. a mój coś dalej nieświadomy...

powtórzyłam to jeszcze kilka razy, wsadziłam smoka i zaczął przysypiać. Czyżby to było takie proste? 

.
- bigos, placki ziemniaczane, babka ziemniaczana, kartacze (Limonka Wam wytłumaczy co to
- i weź tu się odchudzaj
marudzila i plakala na zmiane
a dzisiaj chyba kulminacja 

kto to widzial takie grzeczne dziecko codzienie
żonka swojego męża

?