W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 17:43   #2461
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej laseczki melduję się ze szpitala.

Wczoraj po wizycie kontrolnej dostałam skierowanie prosto na oddział. Mała dalej jest baardzo nisko i uciska szyjkę ale się nie skraca. Waży 1680 g. Jutro zaczynam 32 tydzień. Ordynatorka powiedziała że mam robić wszystko aby 5/6 tygodni jeszcze wytrzymać i MAM BYĆ OSTOJĄ SPOKOJU.
Dostanę 4 dawki sterydów na przyspieszenie rozwoju płucek zapobiegawczo, gdyby się rozwinęła akcja porodowa wcześniej. KTG dwa razy wyszło ładnie bez skurczy więc się uspokoiłam. Kroplówka schodzi od wczoraj i zejść nie może....leci jak krew z nosa.

aaaa i co się okazało...tydzień temu miałam robione podstawowe badania mocz/krew. Wyszły idealnie. Wczoraj pobierali wymaz i moja infekcja się odnowiła W TYDZIEŃ znowu piecze i swędzi ale dopiero wczoraj rano przed wizytą zaczęłam odczuwać lekki dyskomfort. Okropne wyniku z wymazu i z moczu. Dzisiaj miałam pobierany mocz na posiew...zobaczymy. Już dostałam antybiotyk w zastrzyku do wenflonu z taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kiej strzykawki ładowali że huh w ten mały i cienki wenflonik.

Wystraszona jestem nie powiem......nie chce jeszcze rodzić.
Leża tu dziewczyny z ciąża przenoszoną a ja donosić nie potrafię.

MOJA RADA dziewczyny leżcie i odpoczywajcie jak najwięcej. Nie ma co zgywać chojraka, nawet jak się dobrze czujecie. Ja czułam się świetnie i prosze co....sterydy mi pakują w dupsko.

Mam nadzieję, że u was jest ok. Postaram się was poczytać nieco później.

Leże na fajnej sali z uwaga PRYWATNĄ łazienką. W sali zostaje z jedną ... reszta wychodzi na weekend bo mimo kroplówek akcja porodowa się nie posunęła. . .
trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie, czy którąś z Was boli pod cyckami, tak jakby w mostku, żebrach na środku Na ostatniej wizycie lekarz mówił, że mała ma tam stópki i mnie zawsze strasznie w nocy boli jak się przekręcam, czasami też w dzień mnie mocno zakłuje jak siedzę i tak myślę czy mała nie ma za mało miejsca albo gdzieś nie wetknęła tej nożki??
mnie też boli

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ahaha, to się musiała zdziwić. No masz rację, w szpitalu jest tylko 'golenie krocza'. Ale ja sobie nie wyobrażam rodzić z buszem

No tak, u Ciebie to rozumiem, jak chcesz tetry używać, ale jak nie to ktoś zakłada majtki na pampersa, a na to jeszcze dalej ubranka czy w sensie np do sukienki żeby dziecku pieluszki nikt nie oglądał?
ja zakładałam majteczki na pampersa, wtedy pieluszka lepiej się trzyma

przyszedł mi kocyk, wykonanie super, ale ten materiał granatowy jakiś sztuczny i zimny Miała być 100 % bawełna, a z tego co widzę to nie jest.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 17:51   #2462
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Wlasnie nie wiem gdzie Pytałam Pati, pewnie wieczorem odpisze. Ja widziałam w wilkinsonie takie siateczkowe majtki, ale strasznie cienkie to bylo, a do wyboru wlasnie z firmy wilkinson. Moze sa gdzies lepsze.

Ja znalazlam elektryczny, nie firmowy laktator troszke drozszy od recznego z Aventu i sie zastanawiam ktory wybrac
To czekam i ja Kiedyś mi się obiło o uszy, że może Tesco, ale wtedy jeszcze nie interesował mnie ten temat

Ja kupiłam ręczny, bo była dobra okazja, a nie chciałam też wydawać dużo kasy. Ale może byc tak, że dokupię elektryczny najwyżej. Zobaczymy jak będzie.

Cytat:
Seria natural jest z AVENTU czyli butelki pasują do laktatora itd. Tommy tippy jest specyficzny bo szerszy, też kupiłam 1 butelkę.
Ja kupiłam laktator z aventu i zestaw 8 buteleczek z tommy i podgrzewacz z tommy... To może da się przelewać mleczko
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 17:52   #2463
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

pochwal się ;-) Powodzenia z imieniem i trzymam kciuki za genetyczne. Oby zdrowe było, nic wiecej nie chce....

Na razie łóżeczko jest spakowane w kartonie, materac w folii a pozostałe rzeczy typu butelki, laktator, smoczki, prześcieradła itp są jeszcze w pudełkach i leżą w wielkim worku wciśnięte w wanienkę Jakoś przy 2 dziecku mnie nie ciągnie do szybkiego rozpakowywania i przeglądania tych rzeczy
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:07   #2464
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
To czekam i ja Kiedyś mi się obiło o uszy, że może Tesco, ale wtedy jeszcze nie interesował mnie ten temat

Ja kupiłam ręczny, bo była dobra okazja, a nie chciałam też wydawać dużo kasy. Ale może byc tak, że dokupię elektryczny najwyżej. Zobaczymy jak będzie.

Ja kupiłam laktator z aventu i zestaw 8 buteleczek z tommy i podgrzewacz z tommy... To może da się przelewać mleczko
Innego wyjscia nie masz, bedziesz musiala przelewac

Moge wiedziec ile zaplacilas za laktator?
Stary 2014-05-30, 18:15   #2465
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Innego wyjscia nie masz, bedziesz musiala przelewac

Moge wiedziec ile zaplacilas za laktator?
1,44+3,60 koszt przesyłki Udało mi się, nie? Nawet jak się nie przyda, nie będę żałować
Czytam teraz sobie o tych podkładach i majtach i niektórzy piszą, że tych podkładów nie trzeba tu, szpitale angielskie są przygotowane. a majtki można kupić w bootsie, albo mieć zwykłe bawełniane
Te z bootsa, 5 par, ciekawe jak to wygląda
http://www.boots.com/en/Boots-Matern...Pairs_1265587/

Edytowane przez karoseria
Czas edycji: 2014-05-30 o 18:18
Stary 2014-05-30, 18:44   #2466
Moni 26
Zadomowienie

a ja jestem dziś padnieta, chyba przesadziłam....
Zrobiłam ciasto truskawkowe, pierogi z truskawkami(wiec pewnie już bede miała dosć truskawek, choc pewnie ze 3 kg juz zjadłam sama a wczesniej byłam na zakupach i w końcu kupiłam sobie krem na rozstępy...chociaz ani jeden sie jeszcze nie pojawił, ale jak pisałyście że której z waszych koleżanek podczas porodu się pojawiły to sie przeraziłam w rossmanie(sexi mama) Bielendy, wy chyba jakiś inny kupowałyście, ale wydawało sie z opisu że jest ok to wziełam.....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:45   #2467
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
1,44+3,60 koszt przesyłki Udało mi się, nie? Nawet jak się nie przyda, nie będę żałować
Czytam teraz sobie o tych podkładach i majtach i niektórzy piszą, że tych podkładów nie trzeba tu, szpitale angielskie są przygotowane. a majtki można kupić w bootsie, albo mieć zwykłe bawełniane
Te z bootsa, 5 par, ciekawe jak to wygląda
http://www.boots.com/en/Boots-Matern...Pairs_1265587/
wOw cena super!

Wlasnie ogladam na bootsie rzeczy do szpitala. Tez mysle, ze takie majtki wystarcza, do tego podpaski/podklady jak kto nazywa.
Stary 2014-05-30, 18:57   #2468
asix86
Wtajemniczenie

Witam się w 31 tygodniu

Co do odwiedzin po porodzie- z tego co słyszałam od dziewczyn to najlepiej, żeby odwiedzała tylko jedna osoba. Jeśli na sali leżą 3-4 dziewczyny i przyjdzie do każdej po 2-3 osoby, to łatwo sobie obliczyć jaki będzie tłok. Biedne dziedziaczki nie będą miały czym oddychać, a mama, która akurat karmi, będzie się czuła baaardzo niekomfortowo.
Więc apeluję - tylko TŻ-towie niech Was odwiedzają !

Szczepienia - też czytałam artykuł w Angorze o nieszczepionych "pasożytach". Jeju.. nie mam zdania na ten temat. Jestem po prostu przerażona zarówno szczepieniem, jak i jego brakiem.

Jeśli chodzi o wyprawkę to mam ubranka, ale poza nimi właściwie nic. We wtorek będę już w swoim domu i wówczas rozpocznę kompletowanie. W pierwszej połowie czerwca mam zamiar WSZYSTKO mieć

A oto jak nasz synek pokazał nam się 2 tygodnie temu nad ranem .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bobo.jpg (36,1 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bobo2.jpg (35,8 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-05-30 o 20:12
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:06   #2469
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość

Wow Też tak chcę
Stary 2014-05-30, 19:07   #2470
Optymistka26
Zadomowienie

Asix zdjecie odlotowe! Alez sie wypycha

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:19   #2471
ButterBear
Zakorzenienie

Asix, ale super! Wow! Niesamowite.
Nawet mężowi pokazałam, aż oczy otworzył szerzej

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:42   #2472
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Witam się w 31 tygodniu

Co do odwiedzin po porodzie- z tego co słyszałam od dziewczyn to najlepiej, żeby odwiedzała tylko jedna osoba. Jeśli na sali leżą 3-4 dziewczyny i przyjdzie do każdej po 2-3 osoby, to łatwo sobie obliczyć jaki będzie tłok. Biedne dziedziaczki nie będą miały czym oddychać, a mama, która akurat karmi, będzie się czuła baaardzo niekomfortowo.

Szczepienia - też czytałam artykuł w Angorze o nieszczepionych "pasożytach". Jeju.. nie mam zdania na ten temat. Jestem po prostu przerażona zarówno szczepieniem, jak i jego brakiem.

Jeśli chodzi o wyprawkę to mam ubranka, ale poza nimi właściwie nic. We wtorek będę już w swoim domu i wówczas rozpocznę kompletowanie. W pierwszej połowie czerwca mam zamiar WSZYSTKO mieć

Fantastyczne zdjecie!!! Mozna nawet sie pokusic o wskazanie, gdzie jest glowka a gdzie pupcia!!! Super, ze udalo Wam sie uchwycic taka chwile!!!! Ja raz tak mialam ze stopka coreczki, mozna bylo policzyc paluszki, ale szybko schowala i nie udalo sie zrobic fotki... macie wspaniala pamiatke!!!!!

Ja dzisiaj tez zaczynam 31 tc
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:54   #2473
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 31 tygodniu

super zdjęcie
to musiał być dla was naprawdę wzruszający widok...
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:03   #2474
asix86
Wtajemniczenie

Synuś bardzo często nad ranem się wypycha, ale chyba faktycznie udało nam się uchwycić jedno z największych pokazówek naszej dzidzi .
Czasem mam brzuszek z boku albo właśnie takie dwie góreczki
Ostatnio zaczynam czuć takie małe silne pchnięcia po bokach. Rączki/nóżki rosną w siłę, może też je niedługo pokaże .

justa_1978, wezmę chyba to zdjęcie do Gina, żeby spróbował je opisać .

Do poprzedniego posta dodałam jeszcze zdjęcie zrobione z mojej perspektywy. Dopiero jak mi TŻ zrobił to drugie zdjęcie, to zobaczyłam Synusia w całej okazałości

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-05-30 o 20:14
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:27   #2475
Mamamarta2010
Raczkowanie

Czytam Was na raty normalnie, cytaty uchwaly sie kilka godzin bo nie nadazam

Cytat:
Dziewczyny właśnie napiszcie po ile macie ciuszków? Bo ja nie wiem czy nie mam za mało, posegregowałam rozmiarami i zostawiłam narazie tylko te na 56 i 62 i wydaje mi się mało jakoś... Nie wiem ile na przykład pajacyków potrzeba albo body w tych małych rozmiarach?
Kurcze ja mialam chyba po ok 7 sztuk na poczatek, potem doszly prezenty i na pewno dokupywalismy na biezaco bo moj Tomek strasznie ulewal i pielucha nie dawala rady, ulewal b. czesto, nawet majac ok roku jeszcze czesto mu sie zdarzalo :/

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
W ciagu ostatniego miesiaca bardzo przytyly mi uda i sa takie w ogole nie jedrne brrr normalnie galareta
Bede musiala nad tym popracowac ale teraz chyba nie za bardzo tylko po porodzie. Ech przeszkadza mi to bo mialam zawsze szczuple nogi.

Za to mam lepsze samopoczucie, brzuch mi sie tak bardzo nie stawia jak wczesniej Czasem jak sie cos dzieje to lezenie ew. nospa i przechodzi ufff Mysle ze doczekam do spokojnego terminu. I na zakupach wczoraj bylam w Rossmanie(sama nic nie nosilam) i spotkalam sie ze znajomym i nadal czuje sie ok.W poniedzialek ide do gina to zobacze co powie, trzymajcie kciukasy.
Umowilam usg na nastepna sobote 7 czerwca, doczekac sie nie moge zeby sie dowiedziec ile dziecko juz wazy Byle do 2kg dobilo to juz bedzie dobrze bo podobno jak wczesniak dobrze ze czuje, sam oddycha i przekroczy te magiczne 2 kg to do domu mozna isc. Wiec bede sie czula bezpieczniej od tej wagi hehe Ciekawe czy to na 100% prawda
Trzymamy kciuki!
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Co do szczepień to rozmawiałam bardzo dużo z moją ciocią, która jest lekarzem, jej synowa jest pediatrą i one mówią szczepić, szczepić i jeszcze raz szczepić. Nie będę opisywała Wam przypadków dzieci nieszczepionych, które wylądowały w szpitalu.
Co do autyzmu to nie ma żadnych dowodów, które potwierdziłyby, że szczepienia powodują autyzm. Autyzm może objawić się po zarówno po szczepieniu, jak i u dziecka, które nie jest szczepione.

Synek znajomej nie tak dawno wylądował w szpitalu z rotawirusem, przez dłuższy czas leżał na oiomie w ciężkim stanie. Na szczęście wyszedł z tego cało.
Ja szczepilam pierwsszego i drugiego tez zaszczepie, ale rozumiem watpliwosci bo ostatnio glosno sie zrobilo o tym...

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
To prawda. Tym bardziej, że rozmiar 56 to nam pewnie na miesiąc starczy. Ja nie szaleję z ilością tych rzeczy, bo po pierwsze będzie lato i wszystko prane będzie schło w sekundę, po drugie zawsze można coś dokupić, nie jesteśmy w czasach głębokiej komuny, żeby kupować na zapas. Ja mam pepco pod blokiem, jak uznam, że mam za mało ciuchów, to wyślę tżta w czasie drzemki Młodego i pójdę. A po trzecie na pewno spora ilość ubranek pojawi się wraz z odwiedzinami rodzinnymi, to najprostszy prezent.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Ja dziś robię roladki z bakłażana z serem kozim

Nie znecaj sie prosze, jakie pysznosci, jedna z moich ulubionych przystawek w restauracji wloskiej to wlasnie baklazany z serkiem w takim pikantnym sosie naokolo....ale bym zjadla.....
Cytat:
Jak dziecko będzie mieć podłożoną tetrę albo śliniaczek, to pewnie nie będzie trzeba go przebierać po każdym ulaniu.

No powiem Ci ze moj caly czasd mial i pieluche i sliniaki a i tak byl przebierany ze 3 razy dziennie, a moje ramie i plecy....zawsze w plamy, nawet tego nie zauwazalam czasem
Cytat:
Lilka HElP zdradz jak ci sie udalo zmiescic w takiej kwocie? Bo ja tez bym chciala oszczedzic ale jak nie licze to wychodzi mi 3tys plus 1500zl na wozek i 1000zl za fotelik i baze I nie liczylam tam mebelkow, lozeczka ani laktatora

Dziewczyny czy wy tez slyszalyscie ze na roczne dziecko trzeba same nowki kupowac bo w SH nie mozna nic znalezc bo wszystko albo sprane stargane albo poplamione ??
Na roczne?? mysle ze mozna gorzej pozniej na przedszkolaka bo wszytsko takie wytarte, z dziurkami, plamami, wiadomo takie dziecko wariuje jak szalone i codziennie rzeczy ida do prania)
Cytat:
Ja mam właśnie kilka takich welurowych pajacy ale to mam nadzieję będą dobre na jesień/zimę i wtedy je wykorzystam Dostałam od kuzynki a ona rodziła w lipcu

To tak jak piszecie to w sumie chyba nic już nie będę kupować z ubranek dzisiaj, tylko czapkę ze sznureczkami bo koleżanka mi poleciła bo mówiła, że taka nie wiązana to jak mała się kręci na spacerze to jej się zsuwa...

Powiedzcie mi jeszcze No bo ja będę miała dziewczynkę i w sumie narazie to skupiłam się na śpiochach, bodach, pajacach, półśpiochach itd A kupujecie na przykład jakąś sukienkę taką małą? Ja ostatnio chciałam kupić ale zrezygnowałam bo stwierdziłam, że pewnie tego nie założę ale trochę żałuję, że nie mam żadnej sukienki a to będzie jednak dziewczynka Czy po prostu kupić ale już taką większą na zimę na przykład?

ale mam dylematy ale może doświadczone mamuśki się wypowiedzą
Ja jakbym miala miec coreczke to sukienka bylyby 1 rzecza na liscie
Taka tuniczka i legginsy, czy polspiochy to super zestaw

Cytat:

Wczoraj po wizycie kontrolnej dostałam skierowanie prosto na oddział. Mała dalej jest baardzo nisko i uciska szyjkę ale się nie skraca. Waży 1680 g. Jutro zaczynam 32 tydzień. Ordynatorka powiedziała że mam robić wszystko aby 5/6 tygodni jeszcze wytrzymać i MAM BYĆ OSTOJĄ SPOKOJU.
Dostanę 4 dawki sterydów na przyspieszenie rozwoju płucek zapobiegawczo, gdyby się rozwinęła akcja porodowa wcześniej. KTG dwa razy wyszło ładnie bez skurczy więc się uspokoiłam. Kroplówka schodzi od wczoraj i zejść nie może....leci jak krew z nosa.

aaaa i co się okazało...tydzień temu miałam robione podstawowe badania mocz/krew. Wyszły idealnie. Wczoraj pobierali wymaz i moja infekcja się odnowiła W TYDZIEŃ znowu piecze i swędzi ale dopiero wczoraj rano przed wizytą zaczęłam odczuwać lekki dyskomfort. Okropne wyniku z wymazu i z moczu. Dzisiaj miałam pobierany mocz na posiew...zobaczymy. Już dostałam antybiotyk w zastrzyku do wenflonu z taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kiej strzykawki ładowali że huh w ten mały i cienki wenflonik.

MOJA RADA dziewczyny leżcie i odpoczywajcie jak najwięcej. Nie ma co zgywać chojraka, nawet jak się dobrze czujecie. Ja czułam się świetnie i prosze co....sterydy mi pakują w dupsko.

Leże na fajnej sali z uwaga PRYWATNĄ łazienką. W sali zostaje z jedną ... reszta wychodzi na weekend bo mimo kroplówek akcja porodowa się nie posunęła. . .
Ojej...to trzymaj sie tam, przynajmniej mozesz sie czuc bezpiecznie, dasz rade!!!!!
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no własnie podobno nie trzeba sie golic do porodu i mozna rodzic z buszem ,

pozatym golenie porodowe nie ma nic wspolnego z depilacja bikini, pielegniarka podgala tylko samo krosze, a przod, boki i cala reszta zostaje...na jakims wątku czytalam ze dziewczyna była mocno zdziwiona bo była przekonana ze w szpitali ją wygolą na gładziutkie zero
coooo? O nie.... ej no bez przesady, kurde jakby tak zebrac wszytskie informacje to w ciazy NIC nie wolno, nie no bez przesady...
Ja uzywam kremow i podkladow tych co do tej pory, dbvam o higiene jak tylko moge (dla mnie golenie to nic jak utrzymywanie higieny), nie wyobrazam sobie nie golic, chociaz....w szpitalu naogladalam sie niektorych pan, hzwlaszcza jedna taka... nawet nie bede pisac ale ona wygladala jakby w ogole zyletki na oczy nie widziala
Cytat:
Witam się w 31 tygodniu

wohoho jaki fajny bobasek tam siedzi niesamowite! ja to chyba jestem zua tlusta zeby tak bylo widac

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:32   #2476
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jezeli mam butelki Avent to laktator tez musze kupic z Aventa? Czy są jakies uniwersalne, pasujące do wszystkich butelek?
mi pani w sklepie powiedziala ze jak kupuje laktator z Aventu to i butelki i smoczki tez najlepiej miec z tej samej firmy

Cytat:
Witam się w 31 tygodniu
D

za 31 tc

o jaaa , jak super

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj tez zaczynam 31 tc

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:49   #2477
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w 31 tygodniu

super! Moje maleństwo też nad ranem i wieczorkiem robi mi takie fikołki tylko jak chce to uwiecznić to sie uspokaja
Stary 2014-05-30, 20:52   #2478
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Jestem taka padnięta
Kupilismy przewijak pieluszki teatrowe zwykle i kolorowe 3 przescieradla ( białe niebieskie i czerwone ) stojak na baldachim mate pod prześcieradło żeby nie przemokl matetac, pościel ochraniacz baldachim zamowimy nie daliśmy rady się z tym zabrać

Dla siebie kupiłam szlafrok kapcie i majtki bawełniane do szpitala, 2 pary spodenek ciążowych

Stanik do karmienia mieli tylko do rozmiaru E wiec musze zamówić z neta ze sklepu

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-05-30 o 20:55
Stary 2014-05-30, 21:01   #2479
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Niech mnie ktos wygoni na dwor albo do dokonczenia spisu ubranek ktore juz mam. Nic mi sie dzis nie chce. Tz juz do mnie jedzie a ja taaaka rozciapana az wstyd
Pierwszy raz od poczatku ciazy brzuch mi przeszkodzil w normalnym funkcjonowaniu - chcialam przymierzyc sandalki i nijak nie moglam zapiac paseczka na kostce. Czulam sie jak kosmita gibiac sie na boki by tego dokonac. Udalo sie ale zasapalam sie jakbym maraton przebiegla
Ja zapinajśc sandałki siadam tak, żeby nogę zgiętą w kolanie przesunąć do boku i mieć stopę obok pośladka położoną nie wiem czy dobrze to opisałam. W domu się ze mnie śmieją

Cytat:
Witam się w 31 tygodniu

Cudne ujęcie! Moja też się czasem tak śmiesznie wypina, ale chyba nie aż tak
Stary 2014-05-30, 21:03   #2480
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Tak wogole to dzis zaczynam 29tydz

Miałam Wam pisać o ciekawostce..wczoraj przeczytałam ulotke w szpitalu, ze informuje się rodzące, aby po 36tyg nie golić już bikini Zmniejsza to narazenie na infekcje i krocze szybciej sie regeneruje czy cos w tym stylu
Hmm ale tak ciezko sobie to wyobrazić, zeby ogolić się w 36tyg, a urodzic w 40tyg. Przez 4 tyg to mozna nie znaleść drogi do celu

Do dziewczyn, ktore liczą już ruchy dziecka.. Wiec jak zaliczacie ruchy typu przeciaganie się lub bombardowanie, tzn jak sie maly przeciaga kilka sek, czuje go np w dwoch miejscach to zaliczyc to jako jeden ruch? A jak kopie przez chwile kilka razy w to samo miejsce to tez jako jeden?
za 29 tydz
z tym nie goleniem to niezle jaja , ale kiedyś tez czytzlam ze w uk nie gola

Cytat:

biedulko trzymaj się tam, dasz rade wierzymy w ciebie i trzymamy kciuki

Cytat:
Ja mam właśnie kilka takich welurowych pajacy ale to mam nadzieję będą dobre na jesień/zimę i wtedy je wykorzystam Dostałam od kuzynki a ona rodziła w lipcu

To tak jak piszecie to w sumie chyba nic już nie będę kupować z ubranek dzisiaj, tylko czapkę ze sznureczkami bo koleżanka mi poleciła bo mówiła, że taka nie wiązana to jak mała się kręci na spacerze to jej się zsuwa...

Powiedzcie mi jeszcze No bo ja będę miała dziewczynkę i w sumie narazie to skupiłam się na śpiochach, bodach, pajacach, półśpiochach itd A kupujecie na przykład jakąś sukienkę taką małą? Ja ostatnio chciałam kupić ale zrezygnowałam bo stwierdziłam, że pewnie tego nie założę ale trochę żałuję, że nie mam żadnej sukienki a to będzie jednak dziewczynka Czy po prostu kupić ale już taką większą na zimę na przykład?

ale mam dylematy ale może doświadczone mamuśki się wypowiedzą
nie jestem doswiadczona mamusia ale sukienki jak najbardziej kupuje tylko zwracam uwagę żeby były takie latwe do ubrania i mieciutkie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
przy załozeniu ze ulewa tylko zaraz po jedzeniu, a nie ciągle...no chyba ze obwiazesz tetrą od stóp do głów na cały dzien ,
to 5-6 razy to nie jeat po kazdym ulaniu, tylko po ulaniu ktore nie trafiło w tetre

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

takie cos

https://www.google.com/search?q=flex...%3B3543%3B3088
super takiej jeszcze nie widzialam

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Lecimy na zakupki
udanych zakupow

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ahaha, to się musiała zdziwić. No masz rację, w szpitalu jest tylko 'golenie krocza'. Ale ja sobie nie wyobrażam rodzić z buszem

No tak, u Ciebie to rozumiem, jak chcesz tetry używać, ale jak nie to ktoś zakłada majtki na pampersa, a na to jeszcze dalej ubranka czy w sensie np do sukienki żeby dziecku pieluszki nikt nie oglądał?
ja wlasnie kupiłam 2 pary takie ozdobne do sukienki bo mi osobiście się nie podoba jak dzieci w samym pampersie sa

Cytat:
Dziewczyny ja wydałam praktycznie grosze za ciuszki. Wylicytowałam na ebayu ze 4 wielkie wory ciuszków na 0-3 i 3-6 m-cy. Część nowe, część używane, takie które bym odrzuciła to dosłownie ze 3,4 rzeczy. Zapłaciłam za to wszystko ok 20 funtów razem z przesyłką i jestem strasznie zadowolona. No i sporo sukieneczek, mam nadzieję, że czasami ubiorę
Teraz zastanawiam się nad wózkiem i na początku myślałam o takim zestawie wielofunkcyjnym nowym. Ale mega drogo.. Nie zdawałam sobie sprawy, że do tego jeszcze taką bazę trzeba dokupić do samochodu, a to kolejny spory wydatek...
Chyba jednak poszukam porządniejszego wózka ale używanego. Bardzo mi się podoba quinny buzz
Dziewczyny z uk, gdzie te majtki jednorazowe i podkłady można kupić?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

A ja kupiłam butelki z tommy tippy a laktator z aventu. Przed chwilą sprawdziłam i niestety nie pasują
Cytat:
wOw cena super!

Wlasnie ogladam na bootsie rzeczy do szpitala. Tez mysle, ze takie majtki wystarcza, do tego podpaski/podklady jak kto nazywa.
ja wlasnie te z bootsa kupiłam jednorazowe, podklady tez mam zamiar kupic chociaż tak jak pisalyscie to tez mi kolezanka mowila ze w szpitalu były, a podpaski te grube poporodowe tez mam z bootsa ale tylko na początek a potem mi kolezanka polecila żeby kopic takie zwykle największy rozmiar tylko bez tej siateczki, sa takie w home bargains bardzo tanio wychodzą bo 2 paczki za funta , jak będziecie chciały to wam jutro wrzuce fotke jak wygladaja

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

pati a tych siateczkowych w wilkinsonie to nie widziałam musze się tam przejsc
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:24   #2481
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
A to nasz wózek

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Zaginął mi jeden cytat, musiałam nie kliknąć, teraz już nie odnajdę. Któraś z Was pisała że nieszczepione dziecko jest pasożytem bo jest chronione przez dzieci szczepione, to jest za przeproszeniem g**** prawda! jeśli dba się o odporność nieszczepionego dziecka, to tylko dzięki temu jest chronione, a nie dlatego, że inne dzieci są szczepione. Teoretycznie wyszczepialność społeczeństwa powinna służyć temu, że są chronione te dzieci, które np ze względów zdrowotnych muszą mieć odroczone szczepienia. ALE wtedy rodzice tych dzieci, które zaszczepione być nie mogą powinni się zaszczepić sami na wszystkie 'zalecane' szczepienia dla dorosłych i namówić do tego całe swoje rodziny i wszystkich znajomych - a tak się nie dzieje - i wtedy można by było mówić o takiej ochronie. To po pierwsze. A po drugie, dziecko po szczepieniu jest zainfekowane i przez jakiś tam okres intubacji nie powinno w ogóle wychodzić z domu i mieć kontaktu z innymi ludźmi bo najzwyczajniej w świecie jest nosicielem wirusa! Czyli, to moje nieszczepione dziecko powinno unikać dzieci szczepionych wg takiego toku myślenia, a nie odwrotnie! Ja już tu cytowałam kiedyś różne wypowiedzi, szczepienia najczęściej nie chronią przed tymi najczęściej występującymi odmianami chorób a jak choroby wracają, to jakimś dziwnym trafem u osób szczepionych, a nie nieszczepionych. Co do artykułu z Angory, czy jakiegokolwiek innego, to nikt (myślący) nie poleci - tak, szczepić czy też nie, nie szczepić, bo to musi być świadoma decyzja każdego rodzica. Różne źródła po prostu poruszają temat z różnych stron i tak naprawdę jasno widać, czy są raczej za, czy raczej przeciw, ale nikt nam nie powie co mamy robić. Tylko że u nas jest tak, że jest to obowiązkowe, publicznie uznane za dobre, firmy farmaceutyczne wydają kupę kasy na grające na emocjach reklamy i każdy ma taką pierwszą myśl, że oczywiście zaszczepię, a jak mam kasę, to jeszcze na wszystko dodatkowe, bo inaczej będę złym rodzicem. A tak naprawdę powinniśmy mieć wybór, być informowani RZETELNIE o wszystkich możliwych konsekwencjach i powikłaniach - zarówno w przypadku szczepienia, jak i przechorowania chorób przy braku szczepień. Niestety tak nie jest. Sorry, ale trochę mnie bulwersuje ten temat ogółem, więc trochę się burzę
Swoją drogą nawet jak na szkołę rodzenia przyszła babka od tej krwi pępowinowej, to wymieniała powody, dla których ta pępowinowa jest lepsza. I jednym z nich było to, że nie jest skażona szczepieniami.
Cytat:
Grrr...czytam wasze wypowiedzi odnośnie szczepień i nóż mi się w kieszeni otwiera ale cicho siedzę bo szanuje że ktoś może mieć inne zdanie ale sory jak w tym tonie piszesz bzdury to nie wytrzymuje
1) Oczywiście że jeżeli wyszczepione jest ok 90% populacji to jest efekt ochronny dla tych co nie są szczepieni bo jeżeli nawet dany patogen się pojawia a trafi na osobę która ma odporność poszczepienną to zostaje w jej organizmie zabity i nie przenosi się dalej
2) W skład szczepionek wchodzą:
-fragmenty patogenów które są na tyle specyficzne aby wywołać odpowiedź immunologiczną (np fragmenty błon komórkowych)
- zabite wirusy i bakterie
żadne z tych form nie są w stanie wywołać aktywnej choroby a tym samym osoba nimi zaszczepiona nie jest zakaźna
wyjątki: MMR, ospa, OPV (polio doustne podawane przedszkolakom), rotawirusy, gruźlica gdzie patogeny są żywe jedynie o zmniejszonej aktywnosci - te szczpienia nie powinny być podawane jeżeli w otoczeniu dziecka jest osobna z obniżoną odpornością noworedek, osoba w trakcie leczenia radio-chemioterpią lub z wrodzonymi niedoborami odporności, takie przypadki rozważa się indywidualnie
3) to co piszesz o szczepieniu dorosłych to tzw strategia kokonu, proponowana w przypadku krztuśca - dziecko uzyskuje odporonść po 2-3 dawkach szczepionki czyli ok 6 mc a to pozwala go chornić wcześniej
i grypy - szczepionka jest zarejstrowana od 6 m.ż
Zgadzam się w całej rozciągłości ze stwierdzeniem że indywidualna decyzja rodzica po jak piszesz rzetelnym rozpatrzeniu wszystkich za i przeciw. Apeluje o tą rzetelność w obie strony bo z tego co widzę to pojawiają się tu kolejne linki do artykułów których wartość medyczna jest wątpliwa, ale oczywiście są bardziej przyjazde w czytaniu i sensacyjne niż podręcznik immunologii klinicznej czy chociażby chorób zakaźnych.
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Co do szczepień to rozmawiałam bardzo dużo z moją ciocią, która jest lekarzem, jej synowa jest pediatrą i one mówią szczepić, szczepić i jeszcze raz szczepić. Nie będę opisywała Wam przypadków dzieci nieszczepionych, które wylądowały w szpitalu.
Co do autyzmu to nie ma żadnych dowodów, które potwierdziłyby, że szczepienia powodują autyzm. Autyzm może objawić się po zarówno po szczepieniu, jak i u dziecka, które nie jest szczepione.

Synek znajomej nie tak dawno wylądował w szpitalu z rotawirusem, przez dłuższy czas leżał na oiomie w ciężkim stanie. Na szczęście wyszedł z tego cało.
Cytat:
Ja też jestem za szczepieniem I głównym powodem jest to, że nie wyobrażam sobie jakby moje dziecko nie daj boże zachorowało na jakąś chorobę na którą jej nie zaszczepiłam i stałoby się coś złego, miałabym do końca życia wyrzuty sumienia, że mogłam coś zrobić a nie zrobiłam nic... Wolę zaszczepić i żałować jeśli po szczepieniu na grypę dziecko na nią zachoruje niż nie zaszczepić i do końca życia wyrzucać sobie, że nie zrobiłam nic by ochronić moje dziecko, takie jest moje zdanie w tym temacie

Uważam, że nie szczepienie dzieci to coś w stylu "mody" tak jak eco matki, w dzisiejszych czasach wszystko co jest inne, odległe od schematów jest uznawane za lepsze ale dla mnie niekoniecznie takie musi być

Nie przekonują mnie przykłady, że ktoś umarł bo zachorował bo został na coś zaczepiony, nie wiemy bowiem czy jakby nie był zaczepiony to też by nie zachorował na daną chorobę Tego niestety nie wiemy, tak samo jak nie wiemy czy to dzięki szczepieniom naszym dzieciom udało się uniknąć jakiś chorób, jednak tak jak napisałam wcześniej według mnie lepiej coś zrobić i żałować niż nie robić nic i żałować 100 razy bardziej!

Taki może głupi przykład ale dla mnie to jest tak jak ostatnio bardzo mnie wkurza jak ktoś poleca jakiś kosmetyk na rozstępy, że jest taki skuteczny i super się sprawdza bo nic po nim nie wyszło... Skąd ta osoba wie, że jakby nie smarowała się niczym to też byłoby dobrze
Ja mogę podać listę kosmetyków na rozstępy, które tak bardzo polecacie i swoim brzuchem udowodnić, że są one nieskuteczne
Cytat:

Trzymaj się tam, będzie OK

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
gosia3103
Jak najbardziej rozumiem wątpliwości, dlatego dopóki dyskusja toczyła się w formie wrzucania linków do różnych artykułów wychodziłam z założenia że każdy czyta i sam wyciąga wnioski. Ale to co napisałaś od siebie nie jest zgodne z prawdą.

-odnośnie gruźlicy poleciałam na skórty, http://www.biomed.lublin.pl/index.ph...pte&Itemid=121 tu masz konkrety u kogo szczep jest p/wsk, masz tu też jakie działania niepożądane które może wywołać, nikt tego nie ukrywa

-odnośnie powrotu odry - http://www.mp.pl/szczepienia/artykul....html?id=73023 Te dane (wg WHO) przeczą temu co napisałaś, proszę podaj swoje źródło

- odnośnie wzw B oczywiście masz rację po pierwszej dawce nie może być mowy o uodpornieniu, niestety nie udało mi się znaleźć danych czy i jaki procent odp immunologicznej można uzyskać, ale tak szybki start umożliwia ukończenie szczep w ciągu 7m.ż, szczepiona zawiera - antygen powierzchniowy wirusa (czyli jakiś tam maleńki fragment nawet nie całego wirusa) czyli jest bezpieczna nawet dla osób z wrodzonym niedoborem odporności (jeżeli dziecko by ją miało to nie wytworzy odporności ale nie zachoruje)

- z krztuścem jest rzeczywiście lipa mówi się że w zależności od warunków osobniczych szczep jest skuteczna na ok 5 lat, dlatego chorują głównie nastolatki i młodzi dorośli, ale w tych grupach wiekowych przebieg choroby nie jest już tak ciężki jak wśród niemowląt, rozumiem wątpliwości bo pewnie przy dzisiejszej dostępności antybiotyków i wspomagania oddechowego ryzyko zgonu z powodu krztuśca się istotnie zmnijszyło

- nie da się zrobić szczepionki bez "chemii", potrzebne są konserwanty żeby nie zalęgły się w tej wodzie bakterie, jakieś substancje stabilizujące, ale nie są podawane dożylnie tylko pod/śródskórnie lub domięśniowo,

- piszesz o badaniu z placebo z tego co wiem to prowadzenie badań na dzieciach jest zabronione w jakimś międzynarodowym prawie bioetycznym. Ale nawet gdyby to jak miałoby wyglądać? 10 000 dzieci podajemy szep, drugiej takiej grupie placebo a potem kontaktujemy je z błonnicą, polio albo innym syfem i liczymy ilu umrze?!

Starałam się jakoś rzeczowo odnieść do Twoich wątpliwości tak żeby był głos z drugiej strony barykady. Oczywiście nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie. Nie chciałam też nikogo krytykować jeżeli cokolwiek takiego mi wyszło to z góry proszę o wybaczenie
Cytat:
niesamowite!

Szczepienia - temat niby trudny, ale te wszystkie te wątpliwości nie są potwierdzone żadnymi badaniami. Rozmawiałam z przyjacielem pediatrą i on nazwał nieszczepienie dzieci - modą, żenującą modą. mówił dokładnie to co dziewczyny tu wyżej, które popierają szczepienia. Dzieci chorujące to są dzieci nieszczepione. Ja po rozmowie z nim wątpliwości nie mam żadnych, szczepić. dziecko zmarło bo było zaszczepione na polio?! a gdzie dowody? jakby były to by to szczepienie nie było obowiązkowe wtedy.

Jeśli chodzi o rotawirusa, to już wcześniej pisałam, że mama mojego ucznia opowiada jak jej syn przechodził to cholerstwo i, że mało nie umarł. Więc również zaszczepię na rotawirusa. Co do reklam to nie przyuwiązuję zadnej wagi do nich bo po to jest reklama zeby przekonac wszystkimi metodami - nawet do glupiego kremu po ktorym ryj nam się wyprostuje jak po przejechaniu żelazkiem...

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-05-30 o 21:26
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:42   #2482
Mamamarta2010
Raczkowanie

Zapomnialam napisac, kiedys ktos pytal gdzie kupuje staniki..
Ja mam kupowane w happy mum i po siostrze ze strony www.pieknamama.pl

Wanienke mielismy jedna z ikei i jedna po sasiadce najzwyklejsza-pozniej sie na nia przerzucilismy bo wieksza byla, ale te z ikei fajne, my mielismy akurat taka przezroczysta i jak Tomek sie zapieral stopkami to od zewnatrz fakne zdjecie bylo

Kurcze zachecilyscie mnie zeby do tego tesco podjechac, ale ja chyba nic nie potrzebuje, mam wszytsko po starszym i dodatkowo siostra mi dala jeszcze wiec bedzie sporo tego, ale potwierdzam fajnie sie kupuje takie slodkie ciuszki, brakuje mi tego troche

Kurcze nie wiem jakie butelki mam kupic, kupie chyba jedna z aventa i jedna z tomee tipy, jak maly bedzie mial problem to znow skocze na dr browna bo smoczki mam nowe nieotwarte w domu jeszcze.
Podgrzewacz absolutnie kupie tomme tippy, wczesniej mielismy taki w spadku po kims i u nas chodzil 24h/dobe przez ok 3-4 m-ce, potem cale noce przez ok pol roku i potem sporadycznie uzywany, w koncu padl, ale uwazam ze dobrze sie spisal i wszytskie butle do niego wchodza i sloiki

A Wy macie juz butle jakies?

Mam dzisiaj placzliwy dzien, myslalam ze ruszymy z remontem w pn i dzwonie do majstra zeby zapytac o ktorej bedzie a on mi wypalil ze chyba musi mnie przeprosic ale nie da ready w ogole u mnie robic remontu bo ma opoznienie na budowie.
Powiedzialam mu ze my juz nie mamy kuchni, a tylko dziurawe sciany bo hydraulik i elektryk juz zrobili swoje, wiec stwiwrdzil ze w takim razie przyjda od srody.... boze- oby!
Po tym telefonie stwierdzilam ze jednak oplaca mi sie jeszcze sprzatac wiec wzielam sie za odkurzanie i okazalo sie ze odkurzacz nie dziala
To byl kres mojej wytrzymalosci psychicznej, rozkleilam sie i ryczalam godzine jaaaaaa.....

O jeszcze jedno pytanie: jakie wkladki laktacyjne kupujecie? pamietam ze mi pasowaly tylko i wylacznie penaten, inne byly wtzedy beznadziejne ale to bylo 4 lata temu wiec pewnie sie co nie co pozmienialo...

Stary 2014-05-30, 21:50   #2483
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Zapomnialam napisac, kiedys ktos pytal gdzie kupuje staniki..
Ja mam kupowane w happy mum i po siostrze ze strony www.pieknamama.pl

Wanienke mielismy jedna z ikei i jedna po sasiadce najzwyklejsza-pozniej sie na nia przerzucilismy bo wieksza byla, ale te z ikei fajne, my mielismy akurat taka przezroczysta i jak Tomek sie zapieral stopkami to od zewnatrz fakne zdjecie bylo

Kurcze zachecilyscie mnie zeby do tego tesco podjechac, ale ja chyba nic nie potrzebuje, mam wszytsko po starszym i dodatkowo siostra mi dala jeszcze wiec bedzie sporo tego, ale potwierdzam fajnie sie kupuje takie slodkie ciuszki, brakuje mi tego troche

Kurcze nie wiem jakie butelki mam kupic, kupie chyba jedna z aventa i jedna z tomee tipy, jak maly bedzie mial problem to znow skocze na dr browna bo smoczki mam nowe nieotwarte w domu jeszcze.
Podgrzewacz absolutnie kupie tomme tippy, wczesniej mielismy taki w spadku po kims i u nas chodzil 24h/dobe przez ok 3-4 m-ce, potem cale noce przez ok pol roku i potem sporadycznie uzywany, w koncu padl, ale uwazam ze dobrze sie spisal i wszytskie butle do niego wchodza i sloiki

A Wy macie juz butle jakies?

Mam dzisiaj placzliwy dzien, myslalam ze ruszymy z remontem w pn i dzwonie do majstra zeby zapytac o ktorej bedzie a on mi wypalil ze chyba musi mnie przeprosic ale nie da ready w ogole u mnie robic remontu bo ma opoznienie na budowie.
Powiedzialam mu ze my juz nie mamy kuchni, a tylko dziurawe sciany bo hydraulik i elektryk juz zrobili swoje, wiec stwiwrdzil ze w takim razie przyjda od srody.... boze- oby!
Po tym telefonie stwierdzilam ze jednak oplaca mi sie jeszcze sprzatac wiec wzielam sie za odkurzanie i okazalo sie ze odkurzacz nie dziala
To byl kres mojej wytrzymalosci psychicznej, rozkleilam sie i ryczalam godzine jaaaaaa.....

O jeszcze jedno pytanie: jakie wkladki laktacyjne kupujecie? pamietam ze mi pasowaly tylko i wylacznie penaten, inne byly wtzedy beznadziejne ale to bylo 4 lata temu wiec pewnie sie co nie co pozmienialo...
ja butelki mam z dr brawna bo dostałam w prezencie od teściowej, a podgrzewacz z aventa
wiem ze ciężko robic remont jeszcze w zaawansowanej ciąży ale pomysl o dziecku nie możesz się tak denerwować, glowa do gory
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:07   #2484
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Przy drugim dzieckcu, wiem na co warto wydać więcej a na co mniej lub odpuścić.
Na co? a może czegoś kompletnie nie warto kupować?
Cytat:
Dziewczyny ja wydałam praktycznie grosze za ciuszki. Wylicytowałam na ebayu ze 4 wielkie wory ciuszków na 0-3 i 3-6 m-cy. Część nowe, część używane, takie które bym odrzuciła to dosłownie ze 3,4 rzeczy. Zapłaciłam za to wszystko ok 20 funtów razem z przesyłką i jestem strasznie zadowolona. No i sporo sukieneczek, mam nadzieję, że czasami ubiorę
Łał! super zakupy!
Ja sobie taki worek z UK kupię z ciuszkami jak dziecko będzie miało pół roku. Można za 100zł kupić nawet 100 sztuk.
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
PS. jeszcze imię nie wybrane

Pentuerka - też mam w środę genetyczne i tez dopiero 2 raz będzie określana płeć i mam nadzieję że sie nic nie zmieni tzn że dziewczynka zostanie dziewczynką.
Super! A z imieniem jeszcze was oświeci Trzymam kciuki za badania dziewczyny!
Cytat:
To już kup sobie z Tommy Tippie a z aventu odsprzedaj.
Cytat:
Piękne zjawisko!
Cytat:
ojej.. Ale przynajmniej nie musiałaś odkurzać
Miałaś szczęście, że się zlitował ten majster. Chociaż powinien sobie lepiej planować pracę

Moje dziecko zmusza mnie do leżenia.. byłam u teściów 2h i tak mi się dziecko wbiło pod serce, że nie mogłam wytrzymać i musieliśmy wracać, żebym się położyła.. I tak zawsze po jeździe samochodem... Niedługo w ogóle nie będę mogła się ruszyć z domu

Edytowane przez lilka_vanilka
Czas edycji: 2014-05-30 o 22:10
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:16   #2485
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

To już kup sobie z Tommy Tippie a z aventu odsprzedaj.

Ale ze mnie tępak, w ogóle o tym nie pomyślałam
Stary 2014-05-30, 22:27   #2486
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ale bylam dzisiaj mega zla, bo jak bylismy na zakupach to musielismy podejsc do banku bo Tz jeden przelew nie wszedl.
a okazalo sie ze jego ' opiekunka' z banku ustawila mu cos na karcie ze nie moze nia placic i tylko ona moze zmienic to ustawienie
bylam taka zla bo juz moglismy wszystko miec a tak musimy czekac do poniedzialku zeby zamowic

Nasze szczescie
Stary 2014-05-30, 22:31   #2487
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
a ja jestem dziś padnieta, chyba przesadziłam....
Zrobiłam ciasto truskawkowe, pierogi z truskawkami(wiec pewnie już bede miała dosć truskawek, choc pewnie ze 3 kg juz zjadłam sama a wczesniej byłam na zakupach i w końcu kupiłam sobie krem na rozstępy...chociaz ani jeden sie jeszcze nie pojawił, ale jak pisałyście że której z waszych koleżanek podczas porodu się pojawiły to sie przeraziłam w rossmanie(sexi mama) Bielendy, wy chyba jakiś inny kupowałyście, ale wydawało sie z opisu że jest ok to wziełam.....
Truskawki, mniam, mniam Zjadłabym, w każdej postaci a najchetniej ze śmietaną i cukrem!

Asix, super zdjęcia! Mi jakoś nigdy nic nie udaje sie uchwycić...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 22:38   #2488
Mamamarta2010
Raczkowanie

Wy to jednak kochane jestescie dzieki..

Dr Brown jest fajny ale glupio sie myje te rurki..

Za zbedne ja uwazam kupowanie spiochow (w ogole z nich zrezygnowalismy), sa niepraktyczne...

Natomiast ja nie przezylabym bez fotelika bujaczkka (my mielismy ten z fisher price cudowna planeta, jest regulowany na roznoraki sposob, dziecko fajnie sie w nim moze bawic, bujac, siedziec, jesc, zasypiac.
Ja go tarmosilam wszedzie i moglam spokojnie sie wykaüpac z malym w lazience a on byl bezpieczny i zadowolony pozniej kupowalam go kazdemu na prezent i wszyscy zachwalaja ze to cud wynalazek ))

A ma ktos dostawke do wozka dla rodzenstwa? Chodzi mi o taki podnozek zeby starszak mogl jechac...
Ja mam wozek po Tomku jeszcze casual play i mysle czy nie dokupic tego

http://www.sklep-tosia.pl/casualplay-ryder_p1074

Czy ktoras Mamusia slyszala cos na temat takiego podnozka? Tani nie jest wiec wole zapytac

Stary 2014-05-31, 01:01   #2489
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

Za zbedne ja uwazam kupowanie spiochow (w ogole z nich zrezygnowalismy), sa niepraktyczne...

Natomiast ja nie przezylabym bez fotelika bujaczkka (my mielismy ten z fisher price cudowna planeta, jest regulowany na roznoraki sposob, dziecko fajnie sie w nim moze bawic, bujac, siedziec, jesc, zasypiac.
Ja go tarmosilam wszedzie i moglam spokojnie sie wykaüpac z malym w lazience a on byl bezpieczny i zadowolony pozniej kupowalam go kazdemu na prezent i wszyscy zachwalaja ze to cud wynalazek ))

A ma ktos dostawke do wozka dla rodzenstwa? Chodzi mi o taki podnozek zeby starszak mogl jechac...

Czy ktoras Mamusia slyszala cos na temat takiego podnozka? Tani nie jest wiec wole zapytac
U mnie w wyprawce śpiochy rządzą, podobają mi się i u nas się sprawdziły, podobnie pajace. Natomiast nie lubię pół śpiochów, ciagle zjeżdżały Młodej z pupy Leżaczek bujaczek też bez rewelacji, aleja jestem zdania że to wszystko zależy od dziecka. Moja dużo czasu spędzała na macie na brzuszku i ćwiczeniu obrotów.Nawet w leżaczku jak leżała, nie mogłam wziąć prysznica czy czegokolwiek zrobić, bo chciała mieć mnie ciągłe obok siebie,najlepiej na rękach! A w ogóle zauważyłam już kiedyś, że dużo jest takich rzeczy,które jedne matki wychwalają pod niebiosa, a inne nie,bo u nich akurat okazały się nie przydatne, dlatego lepiej dokupywać niektóre akcesoria w miarę potrzeb, co by nie zrujnować portfela

O dostawce słyszałam,koleżanka zachwalała, widuję czasem na spacerach. Mam w planie zakup, inaczej nie wyobrażam sobie spacerów. Ale moja będzie miała 2,5 roku jak braciszek się urodzi choć lubi chodzić, to lubi też odpocząć, więc taka dostawka u nas się na pewno przyda, przecież nie będę brać dziecka na ręce a drugiego prowadzić w gondoli! Fakt, dostawka droga dlatego będę szukać używanej,w końcu taki sprzęt raczej się nie niszczy i dłużej niż rok użytkować nie będę.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 07:33   #2490
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Ja jak na razie mam same śpioszki, nie kupowłam jeszcze półśpiochów, ale myślałam o tym Jednak starałam kupować te rozpinane w kroczu(chociaż na początku nie zauważyłam brak zapieć i parę par mam bez napek)a pół śpiochy można dostać z zapięciem w kroczu? Bo ja wszystkie widzę bez , czy to na allegro czy to w sklepach....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości