Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-31, 06:25   #2551
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
1. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, niestety.
Młody dostawał to mleko z szpitalu i na nim zostaliśmy. Początki były ok, ale gdzieś po 4 tygodniu zaczęły się problemy z bąkami, bóle brzuszka, wzdęcia.

2. Dziewczyny, mam nieruszone opakowanie SabSimplexu z Niemiec - czy któras byłaby może zainteresowana?
1. Kupimy chyba jedno opakowanie małe i zobaczymy
2. Ja mam 3 opakowania sabsimplexu bo teść zaszalał - też oddam, jeśli komuś potrzebne A jak nie to idę oddać na wątek majowo-czerwcowy może

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Moja córa chyba zostanie testerką mlek, najpierw bebilona później hipp bio combiotik teraz enfamil.

Ten hipp niby był ok, kolek nie miała, kupki ok ale ją obsypało strasznie i w sumie wciąż nie wiem czy to od tego hipa czy ja coś zjadłam lub jem (ale wysypka pojawiła się właśnie jak zaczęłam hipp podawać) że ma brzuszek i szyje w krostach dlatego zmienilam na enfamil ha
A ten enfamil wam służy chociaż?
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 07:07   #2552
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
ja położyłam dziś mojego do łóżeczka bo zmęczony był. oczywiście ryk. to mu zaczęłam tłumaczyć, że w łóżeczku mu będzie wygodnie, że jest zmęczony i że to nie jest powód do płaczu i że jak się zdrzemnie to się lepiej poczuje, a mama będzie obok siedzieć. I się uspokoił powtórzyłam to jeszcze kilka razy, wsadziłam smoka i zaczął przysypiać. Czyżby to było takie proste?
Masz dar przekonywania

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Za nami bardzo pozytywny dzień, prawie w całości spędzony na zewnątrz.
Ale fajnie spędziłyście dzień. Córeczka Ci się urodziła jak na zamówienie- z charakterem idealnie dopasowanym do Twojego stylu życia
Zakupy bardzo fajne. Po raz kolejny wznieśmy okrzyk: niech żyją ciucholandy!

Cytat:
(Limonka Wam wytłumaczy co to )
Zapamiętam to już na zawsze

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
wymyśliliśmy też prezent dla Przemka - kupimy odtwarzacz cd, żeby mu puszczać do zasypiania te same płyty, które wlaczalismy Ewci. Zwolniła pokój bratu, ale magnetofon zabrała ze sobą, bo jest na etapie słuchania Bajek-grajek do snu.
A jakie to płyty? Z kołysankami?

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość
W ogóle chciałam pochwalić mojego synka . Byłam z nim dzisiaj w Biedronce, zrobiłam zakupy, on w wózku spokojnie rozglądał się dookoła. Do czasu jak dotarłam do kasy, wtedy rozryczał się na cały sklep. Tym sposobem ominęły mnie kolejki, ludzie się przede mną rozstąpili i nie musiałam 15 minut czekać do kasy. Skończyłam płacić, wyszłam na dwór i cisza. Wie chłopak kiedy dać głos
Idealne wyczucie sytuacji

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Pewnie jej do mleka cos dolewasz kto to widzial takie grzeczne dziecko codzienie
Prawda? Też mi się to wydawało podejrzane

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
W środę mieliśmy pierwsze szczepienia (dostał jedno do wypicia i po jednym ukluciu w oba udka, u nas to jest to 6 w 1). Płakał chwilkę, był bardzo dzielny. Jednak wieczorem dostał gorączkę 38,5 i zbilismy czopki em. Od tego czasu jest wszystko dobrze.
Dobrze, że nie było większych powikłań.

Cytat:
Mam pytanie. Czy pozwalacie waszym dzieciom spać na brzuszkach? Emil uwielbia tak spać. Na początku się bałam go tak kłaść a teraz śpi tak nawet w nocy. Chciałam tylko poznać wasze opinie na ten temat
Emilka śpi czasem na brzuszku w ciągu dnia (najczęściej jak zaśnie podczas ćwiczeń ), w nocy nie.

Wreszcie poprawia się pogoda. Jak miło wstać, gdy za oknem świeci słońce.
Jakie macie plany na weekend?
Ja dziś idę na spacer z koleżanką, która chce się wygadać z problemów z facetami (taka rodzima wersja "Sexu w wielkim mieście", będę musiała zatykać Emilce uszy ).
Popołudniu jedziemy do znajomych.
Jutro czeka nas pierwszy całodniowy wyjazd: jedziemy z wizytą do teściów oraz zaprosić gości na chrzciny.
Stary 2014-05-31, 07:53   #2553
mara86
Raczkowanie

Dzień dobry!!

wysłane z smartfona

Edytowane przez mara86
Czas edycji: 2014-05-31 o 07:54
mara86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 08:15   #2554
mariolasl
Zakorzenienie

Witam sie po pięknej nocy przesłanej od 21-6.15
Stary 2014-05-31, 08:52   #2555
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Puściłam Natalce kołysanki na YT i zasypia mi na rękach .

Elgie dziękuję za miłe słowa . Jak sprytna bestyjka z Twojego szkraba!

Cytat:
1.Virginia - Ty nie umiesz spokojnie posiedzieć, co?
fajnie, że tak latacie, niech się Natka przyzwyczaja, żeby umiała za Tobą nadążyć niezłe łowy

2.idę szukac koparek w necie...
1. No nie umiem . Myślę, że Natalka będzie miała podobnie.
2. Koparek?

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Virginia zazdroszcze ze mozesz tak dlugo spacerowac. U nas niestety szybko maruda sie wlacza i nic nie pomaga...
Zdj obejrze jutro
Dziękuję ale to chyba kwestia praktyki, na początku moja Niusia też raczej drzemała w wózku i to tylko wtedy jak chodziłyśmy bo jak gdzieś przystanęłam budziła się. Już się nawet zaczynałam obawiać, że nie lubi spacerów. Ale wyrabia mi się dziewczyna .
Więc jest nadzieja i dla Was (tequiba dla Was też!)

Cytat:
1.Pewnie jej do mleka cos dolewasz kto to widzial takie grzeczne dziecko codzienie
2.Moja wzglednie grzeczna, ale jak spi to tylko 30 min we wozku, pozniej patrzy, a pozniej wydziwia
1. no i się wydało!!
2.j.w.

Cytat:
1.W środę mieliśmy pierwsze szczepienia (dostał jedno do wypicia i po jednym ukluciu w oba udka, u nas to jest to 6 w 1). Płakał chwilkę, był bardzo dzielny. Jednak wieczorem dostał gorączkę 38,5 i zbilismy czopki em. Od tego czasu jest wszystko dobrze.

2.Ja małemu kupiłam na dzień dziecka worek kolorowych piłeczek. Wiem ze dzieci je bardzo lubią.

3.Virginia mój Emil też ciągle gada (uwielbiam to). Zdarza mu się pierwsze monologi przeprowadzać nawet o 4 rano.

4.Mam pytanie. Czy pozwalacie waszym dzieciom spać na brzuszkach? Emil uwielbia tak spać. Na początku się bałam go tak kłaść a teraz śpi tak nawet w nocy. Chciałam tylko poznać wasze opinie na ten temat
1. dla dzielnego syneczka!
2. fajny pomysł!
3. Moja Natusia też tak ma. Ja ledwie na oczy widzę a ta pogaduchy urządza .
4. ja nie pozwalam, zresztą Natalka najbardziej lubi spać na plecach,

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Gratuluje grzecznej dziewczynki :beer: piotruś też daje radę. Biorę butle albo karmię cycem tylko się nakryje. Gorzej z takim wyciszeniem bo my często chodzimy po centrum to jest hałas.
dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Czy któreś z wątkowych dzieciaków pije może mleko Hipp Bio Combiotik?
moja Natalka pije i bardzo je sobie chwalę

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Virginia, fajny mieliscie dzien. Gratuluje zakupow
dziękuję!
i sto lat dla Antosia!

Cytat:
1.Fajnie masz, że Natalia śpi na spacerze. U nas, jak dobrze pójdzie to drzemki na spacerze jest max godzina, potem oglądanie świata, a potem albo znów drzemka albo nerw i wracam pędem z ryczącym wózkiem.

2.W skrócie:
1. na dzień dziecka kupiłam dzisiaj w Biedrze książeczkę z bajkami, pięknie wydana, w grubej oprawie za całe 20 złociszy. Oczywiście to na "za kiedyś" ale zamierzam już teraz zapełniać biblioteczkę. No i kupię jeszcze Guciowi maskotkę Gucia
1. j.w. - kwestia ćwiczeń
2. oo, może i ja kupię?

Cytat:
pytm, bo my jesteśmy na hipp comfort combiotik i zastanawiamy się nad zmianą na to bio combiotik.
Jak u twojego maleństwa z brzuszkiem? Nie ma żadnych problemów? To mleko tak po prostu wam podeszło czy pije je z jakiegoś konkretnego powodu?
u Natalki żadnych problemów z brzuszkiem na Hippie a po bebilonie miała kolki. Szkoda tylko, że tego Hippa nie ma w pudełkach (tekturowych) - byłyby tańsze.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
1.Ale fajnie spędziłyście dzień. Córeczka Ci się urodziła jak na zamówienie- z charakterem idealnie dopasowanym do Twojego stylu życia
2.Zakupy bardzo fajne. Po raz kolejny wznieśmy okrzyk: niech żyją ciucholandy!
3. Zapamiętam to już na zawsze
4. Jakie macie plany na weekend?
5. Ja dziś idę na spacer z koleżanką, która chce się wygadać z problemów z facetami (taka rodzima wersja "Sexu w wielkim mieście", będę musiała zatykać Emilce uszy ).
Jutro czeka nas pierwszy całodniowy wyjazd: jedziemy z wizytą do teściów oraz zaprosić gości na chrzciny.
1. Tak, Córcia bardzo udana .
2. Dziękuję! Niech żyją, żyją naaaaam!
3. Nie wątpię, po takich wyjaśnieniach .
4. Od 10 niestety lekcje a potem jeśli zdążę to idę z Niusią na kolejny festyn . I na pewno na dłuuuuugi spacer. A wieczorem może jakiś filmik?
Jutro całą rodzinką wybieramy się na Dzień Dziecka do parku w centrum.
Oczywiście możliwe, że w międzyczasie jeszcze coś wymyślę .
5. Zapowiada się fajny weekend!

Miłej soboty, dziewczyny!

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
dla Marco!
A my słuchamy Mozarta - spróbować nie zaszkodzi .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 10:02   #2556
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba tak

Cytat:

Ja dziś idę na spacer z koleżanką, która chce się wygadać z problemów z facetami (taka rodzima wersja "Sexu w wielkim mieście", będę musiała zatykać Emilce uszy ).
Pranie, sprzatanie, upieczenie ciasta, wygonienie Tz na spacer z mała- to do południa a później opalanko na ogródku z piwkiem. A jutro może zaproszę siostrę, ale coś czuję że teściowa przyjedzie z niezapowiedzianą wizytą.

Co do chrzcin postanowiłam, będę robić w domu. Nianię już zamówiłam (siostra) żeby móc wszystko przygotować. W sumie łącznie z nami będzie nas 11 czyli tak jak zawsze na urodzinach (a skoro w maju na urodzinach ogarnęłam wszystko, nawet miałam czas na upieczenie ciast i tortu to na chrzciny tym bardziej dam radę bo część zamówię). Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz na chrzcinach będę i się boję bo nie wiem co i jak, a jeszcze nie robimy w naszej parafii bo u nas ludzie są dla księdza a nie ksiądz dla ludzi i w terminie w którym my chcemy chrzest (ze względu na ojca tż który przylatuje na 5 dni do pl) powiedział że nie zrobi. Nie to nie, bez łaski.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 10:45   #2557
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wzglednie grzeczna, ale jak spi to tylko 30 min we wozku, pozniej patrzy, a pozniej wydziwia
mój sie czasem nie cacka i od razu przechodzi do wydziwiania

Cytat:
Witam wieczorową porą
Synek śpi a ja miałam czas na nadrobienie forum.
W środę mieliśmy pierwsze szczepienia (dostał jedno do wypicia i po jednym ukluciu w oba udka, u nas to jest to 6 w 1). Płakał chwilkę, był bardzo dzielny. Jednak wieczorem dostał gorączkę 38,5 i zbilismy czopki em. Od tego czasu jest wszystko dobrze.

Mam pytanie. Czy pozwalacie waszym dzieciom spać na brzuszkach? Emil uwielbia tak spać. Na początku się bałam go tak kłaść a teraz śpi tak nawet w nocy. Chciałam tylko poznać wasze opinie na ten temat

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
za szczepienia
mój spi prawie cały czas brzuszek go wtedy nie meczy

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Chyba następnym
razem bo robimy maluchom dzień dziecka i spotykają się wszystkie mini kuzynki w wieku od piotrusiowego do 4 lat całą gromadą ale na pewno się widzimy niedługo bo yo nasz drugi raz z piotrkiem w krk a ma niecałe 3mce ale jeszcze nie mowie nie! Będziesz na paradzie?
tak, ja bede no to jesli sie nie zobaczymy to zycze miłej imprezy!

Cytat:
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 11:05   #2558
margo80
Zakorzenienie

Limonko - mamy kolekcje 12 plyt pod nazwa "Mozart or babies" kupiona jak jeszcze Ewa w brzuchu byla.

Virginia - koparka to marzenie Ewci, ona sie lalkami prawie wcale nie bawi

Karmimy sie, przebieramy i ruszamy na poszukiwania koparki w innym CH niz wczoraj. Malz co prawda po nocce wrocil, ale woli teraz pojechac i miec wolne spokojne popoludnie.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:21   #2559
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
1. Kupimy chyba jedno opakowanie małe i zobaczymy
2. Ja mam 3 opakowania sabsimplexu bo teść zaszalał - też oddam, jeśli komuś potrzebne A jak nie to idę oddać na wątek majowo-czerwcowy może

Ja kupilam przedwczoraj hipp bio combotik male opakowanie wiec nie moge sie wypowiedziec niestety, ale wczoraj bylo gorzej niz zwykle zobaczymy dzisiaj.

Cytat:
Prawda? Też mi się to wydawało podejrzane

No wiesz, ty jako matka aniolka, nie dziecka to akurat powinnac cicho siedziec

U mnienpogoda sie popsula i caoe szczescie, bo mam ogrom sprzatania dzisiaj, a jakby dalej bylo ladnie, to pewnie gdzies bysmy pojechali i znowu sterta prania do zrobienia i baoagan zostalby na nastepny weekend

Ja bylam dzisiaj na targu z mala i podeszla Pani i patrzy do wozka i mowi
"Za moich czasow to bylo nie do pomyslenia, zeby dziecjo bez czapki o tej porze roku bylo. Babcie wszystkie by zawalu dostaly."
Powiedzialam, ze wiem, ale nietety wszystko sie zmiebia, to powiedziala, ze wie, bo jej corka tez nie zaklada czapki dziecku

Cytat:

no prosze jaka mila niespodzianka.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mój sie czasem nie cacka i od razu przechodzi do wydziwiania
:

Nie bedzie nadziei robil na spokojny spacer

Cytat:
Limonko - mamy kolekcje 12 plyt pod nazwa "Mozart or babies" kupiona jak jeszcze Ewa w brzuchu byla.

Karmimy sie, przebieramy i ruszamy na poszukiwania koparki w innym CH niz wczoraj. Malz co prawda po nocce wrocil, ale woli teraz pojechac i miec wolne spokojne popoludnie.
Tez chce zeby moja wolala koparki od lalek
No, ale chciec to mogę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Częstochowa ale jestem mobilna, Laura lubi jeździć samochodem więc możemy dojechać gdzie trzeba
Kurcze ja bym nawet byla w stanie gdzies podjechac, ale jakbym miala samochod bo mam, ale tz musi nim do pracy jezdzic.

Cytat:
Witam wieczorową porą
Synek śpi a ja miałam czas na nadrobienie forum.

Ja małemu kupiłam na dzień dziecka worek kolorowych piłeczek. Wiem ze dzieci je bardzo lubią.

Virginia mój Emil też ciągle gada (uwielbiam to). Zdarza mu się pierwsze monologi przeprowadzać nawet o 4 rano.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Moja jedynie lubi spac na klacie na brzuszku, czasami jak usnie na klacie to ja przekladam na lozko tez na brzuszek, ale pospi 5 minut i sie budzi w nocy chyba bym sie bala klasc na brzuszek, ale w dzien jak jestem obok i jakby chciala to czemu nie.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:52   #2560
thidien
Rozeznanie

co za dziecię.. poszliśmy na spacer, ładna pogoda, super, jak zaczął płakać nakarmiłam, wyżarł dwa cyce

ja, wyrodna matka, miałam ze sobą awaryjnie i mleko i herbatę i wodę... tylko BUTELKI BRAK!

ergo, dziecię mi wyło niemiłosiernie

na początku uspokajał się na rękach (i tu moi drodzy moje niespełna dwumiesięczne dziecię toleruje jedynie pozycje pionowe - i wytłumacz takiemu, że ma jeszcze leżeć, a pionizować się jedynie do odbicia :/)

ale potem nie skutkowało nic

ani smoczek, ani 'na ręce', ani jechanie po bruku

wył mi całą drogę, stare baby się zatrzymywały i patrzyły jak na wariatkę

zasnął 5 metrów przed domem

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
"Za moich czasow to bylo nie do pomyslenia, zeby dziecjo bez czapki o tej porze roku bylo. Babcie wszystkie by zawalu dostaly."
Powiedzialam, ze wiem, ale nietety wszystko sie zmiebia, to powiedziala, ze wie, bo jej corka tez nie zaklada czapki dziecku
zanim Młody zaczął odstawiać cyrki to na spacerze dzisiaj spotkaliśmy kilka pań, znajomych rodziców albo moje ze szkoły, każda z tekstem "ojej, czapki nie ma, i skarpetek (ściągał jak tylko założyłam, może mieć za małe, za duże, albo w sam raz, i tak ściąga), ojej, i na krótki rękaw, nie boisz się?"
no kurdę, nie boję się ;P jak zaczął zimny wiaterek wiać, to przed wyjeciem z gondoli założyłam, przestał wiać, zdjęłam

spotkałam koleżankę - jej dzieci w grubych polarach i kamizelkach

kolega męża obsztorcował mnie, że dziecię za lekko ubrane - bo im położna mówiła, żeby do pierwszego roku opatulać cieplusio jak tylko się da

zacznę chodzić na spacer na ogródki działkowe ;P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:14   #2561
mariolasl
Zakorzenienie

Wyszliśmy na spacer o 9 rano i wróciliśmy pol godziny temu. Rano było chłodno, aly my poubierani na cebulkę. Wróciliśmy prawie cali porozbierani, nikt nic nie komentował .

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Dziekuje za gratki spaniowe, moje dziecko już od kilku tygodni kładzione jest o 20 i zasypia do 30-60 minut samo. Spi przeważnie do 5, pierwszy raz spalo do 6.15. To dla mnie totalna niespodzianka, bo Antonio 1,5 roku budził sie co 4 godziny.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Dzisiaj przyszedł zamówiony lateksowy nuk i go nie wypluwa. Niech mu tak zostanie
Stary 2014-05-31, 15:19   #2562
martyna141
Raczkowanie

Lubelskie Mamusie to my kiedy sie widzimy? Może jakoś w wakacje coś zorganizujemy?

Edytowane przez martyna141
Czas edycji: 2014-05-31 o 15:21
martyna141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:20   #2563
mariolasl
Zakorzenienie

Dziekuje rownież za wszystkie życzenia dla Antonio. Dzisiejszy spacer był typowo pod niego, odprowadzsludmu męża na prom na sąsiednia wyspę, a pózniej oglądaliśmy wszystkie jachty i lodzie w porcie, posiedzielismy w jego ulubionej knajpce i poszliśmy na spacer we wszystkie ulubione miejsca. Marco nie przeszkadzał, nakarmilam go w parku, nawet trochę pospal, a potem siedzieliśmy na trawie pod drzewem. O 19 znowu spacer, ale krótki, Antos musi koniecznie odebrać tatę z promu.
Stary 2014-05-31, 15:25   #2564
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje rownież za wszystkie życzenia dla Antonio. Dzisiejszy spacer był typowo pod niego, odprowadzsludmu męża na prom na sąsiednia wyspę, a pózniej oglądaliśmy wszystkie jachty i lodzie w porcie, posiedzielismy w jego ulubionej knajpce i poszliśmy na spacer we wszystkie ulubione miejsca. Marco nie przeszkadzał, nakarmilam go w parku, nawet trochę pospal, a potem siedzieliśmy na trawie pod drzewem. O 19 znowu spacer, ale krótki, Antos musi koniecznie odebrać tatę z promu.
dla Marco za dobre sprawowanie, widac dal bratu nacieszyc sie dniem

Cytat:
Wyszliśmy na spacer o 9 rano i wróciliśmy pol godziny temu. Rano było chłodno, aly my poubierani na cebulkę. Wróciliśmy prawie cali porozbierani, nikt nic nie komentował .

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Dziekuje za gratki spaniowe, moje dziecko już od kilku tygodni kładzione jest o 20 i zasypia do 30-60 minut samo. Spi przeważnie do 5, pierwszy raz spalo do 6.15. To dla mnie totalna niespodzianka, bo Antonio 1,5 roku budził sie co 4 godziny.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Dzisiaj przyszedł zamówiony lateksowy nuk i go nie wypluwa. Niech mu tak zostanie

wow zazdroszcze nawet snu do 5

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
co za dziecię.. poszliśmy na spacer, ładna pogoda, super, jak zaczął płakać nakarmiłam, wyżarł dwa cyce

ja, wyrodna matka, miałam ze sobą awaryjnie i mleko i herbatę i wodę... tylko BUTELKI BRAK!

na początku uspokajał się na rękach (i tu moi drodzy moje niespełna dwumiesięczne dziecię toleruje jedynie pozycje pionowe - i wytłumacz takiemu, że ma jeszcze leżeć, a pionizować się jedynie do odbicia :/)

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

zanim Młody zaczął odstawiać cyrki to na spacerze dzisiaj spotkaliśmy kilka pań, znajomych rodziców albo moje ze szkoły, każda z tekstem "ojej, czapki nie ma, i skarpetek (ściągał jak tylko założyłam, może mieć za małe, za duże, albo w sam raz, i tak ściąga), ojej, i na krótki rękaw, nie boisz się?"
no kurdę, nie boję się ;P jak zaczął zimny wiaterek wiać, to przed wyjeciem z gondoli założyłam, przestał wiać, zdjęłam

kolega męża obsztorcował mnie, że dziecię za lekko ubrane - bo im położna mówiła, żeby do pierwszego roku opatulać cieplusio jak tylko się da

No to mialas bardzo ciekawy dzien

Stary 2014-05-31, 16:11   #2565
mariolasl
Zakorzenienie

Elu sama sobie zazdroszczę . Jak spi w nocy to nawet jego popołudniowe marudzenia lepiej znoszę .
Stary 2014-05-31, 17:15   #2566
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Mariolu cudny dzień miałaś oby taki cały weekend był :-*

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 20:58   #2567
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Elu sama sobie zazdroszczę . Jak spi w nocy to nawet jego popołudniowe marudzenia lepiej znoszę .
dla Marco
Ale pamiętasz o brokułowej zasadzie ? nie chwal swojego dziecka bo się popsuje

U nas dzisiaj goście, młody zasilony w kolejne prezenty nawet był grzeczny, pospał połowę wizyty.
Muszę częściej kogoś zapraszać - TZ wysprzątał całą chatę
Stary 2014-05-31, 21:06   #2568
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupilam przedwczoraj hipp bio combotik male opakowanie wiec nie moge sie wypowiedziec niestety, ale wczoraj bylo gorzej niz zwykle zobaczymy dzisiaj.

U mnienpogoda sie popsula i caoe szczescie, bo mam ogrom sprzatania dzisiaj, a jakby dalej bylo ladnie, to pewnie gdzies bysmy pojechali i znowu sterta prania do zrobienia i baoagan zostalby na nastepny weekend

Nie bedzie nadziei robil na spokojny spacer

Chociaz tyle ze nie dogryzala

Cytat:

Dzisiaj mialas bardzo ciekawy spacer...

Cytat:
O jaki udany dzien. W koncu moglas poswiecic czas Antosiowi i Marco nie protestowal. Oby wiecej takich milych dni

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Ag9 to koniecznie zapraszaj znajomych, nir dosc ze porzafek bedziesz muec to jeszcze prezenty Gucio dostanie i nic mu nie bedziesz musiala kupowac

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 21:17   #2569
filupka
Rozeznanie

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie spania na brzuszku.
Mariola zazdroszczę tylu godzin snu. Emil budzi się regularnie co 2,5- 3 godziny, obojętnie czy dzień czy noc.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:26   #2570
(t)asia
Zadomowienie

mariola brawa ogromne dla twoich chłopców. Mój Szymon nie śpi nigdy dłużej niż 3 godziny, a ostatnio mam wrażenie że wystarczają mu godzinne drzemki. Ja za to jestem totalnie padnięta.

Wcześniej miał problemy z brzuszkiem, pediatra kazał brać delicol, ale teraz widzę, że chyba przestał działać. Szymek pręży się i płacze jak puszcza bączki, po jedzeniu też marudny. Mam sab simplex, myślicie, że mogę mu je podać? W jakich ilościach?

Jutro dzień dziecka, kupiłam swojemu zawieszkę na sprężynce do wózka. Ponieważ dużo was czytam i notuje wasze pomysły to podejrzewam że moje dziecko na chrzciny zażyczy sobie wszystko z firmy la millou =)
Dzisiaj zamówiłam mu też parasolkę do wózka. I muszę koniecznie elektroniczną nianię. Młody zazwyczaj śpi w wózku na podwórku, a ja wtedy nie musiałabym co chwilę biegać i sprawdzać czy śpi.
Polecicie jakąś?
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:46   #2571
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które będą w parku bródnowskim wysłałam Agnieszce na maila mapkę jak trafić pewnie Wam prześle
Wysłałam Jakby co mam też do wszystkich nr telefonów a wy macie do mnie więc mamy pełen kontakt
Pytanie jak się rozpoznamy

Cytat:

Dobrze, że po szczepieniu ok. A jakie do picia było?
U mnie nie ma mowy o spaniu na brzuszku, chyba że wyjątkowo na klacie. Inne formy kładzenia na brzuszku zawsze kończą się niemiłosiernym marudzeniem

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z bródnowskiego mam jeszcze takie pytanko- czy na to spotkanie mogę zabrać dziewczynę, która leżała ze mną na porodówce? Ona mieszka gdzieś w tamtych rejonach więc bym jej propozycję rzuciła czy ma ochotę. Utrzymujemy kontakt bo nasze dzieciaczki prawie o tej samej godzinie się urodziły a potem leżałyśmy razem 4 dni więc się skumplowałyśmy trochę- jej córcia istny aniołek- jakby dziecka nie było Jak się zgodzi to bym i ją zabrała
Bierz, bierz Wesoło będzie.

Cytat:
Zazdroszczę.

Cytat:
Moi rodzice są pięknym przykładem, że płeć nie determinuje zabawek. Moja mama bawiła się samochodami, a tata lalkami Zresztą jak z bratem byliśmy mali to on zamówił sobie od mikołaja lalkę Barbie

Cytat:
Wreszcie poprawia się pogoda. Jak miło wstać, gdy za oknem świeci słońce.
Widzę po wpisach na forum (nielicznych dziś zresztą), że u wszystkich weekend aktywnie. U nas też.
Najpierw wycieczka na starówkę na tańczenie ruedy (dla niewtajemniczonych https://www.youtube.com/watch?v=iHjs9FIBslU). Ostatnio tam chyba ze 2 lata temu byliśmy, a że poznaliśmy się na imprezie salsowej, u człowieka prowadzącego ruedę, to czas najwyższy było wpaść i pochwalić się dzieckiem. Nawet sobie raz zatańczyłam, ale widać że dawno nas nie było bo ze starych znajomych był prowadzący i jeden kolega jeszcze. Czas leci nieubłaganie...
Potem próbowaliśmy odebrać samochód od mojej kuzynki, żebym miała na wakacje własny wózek. Niestety nie odpalił więc TZ z moim tatą podjadą w tygodniu, żeby od drugiego odpalić i od razu do warsztatu wstawić na przegląd.
Skoro byliśmy już w innej części Warszawy to pomknęliśmy jeszcze na działkę, gdzie odmalowałam pokój dla Kingi
Wróciliśmy do domu o 21, szybkie kompanie, karmienie i spanie. Ciekawa jestem czy pomimo późniejszej pory dziecko i tak wstanie tak jak zawsze o 2.
Ledwo się ruszam teraz. Za stara jestem na takie szaleństwa

Dziewczyny, pytanie jeszcze o noszenie maluszków. Jak je nosicie na rękach, w poziomie,pionie, leżące....?

Nawet znalazłam filmik na którym jestem https://www.youtube.com/watch?v=2iomM6DD5NI

Edytowane przez tygrysek83
Czas edycji: 2014-05-31 o 22:54
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 23:48   #2572
agunia4ever
Zadomowienie

ag9, Karolcia jeśli oferta tego SabSimplexu jest aktualna to ja bardzo chętnie. Może on pomoże

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 23:52   #2573
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie jeszcze o noszenie maluszków. Jak je nosicie na rękach, w poziomie,pionie, leżące....?
mój jest entuzjastą pionu i weź mu wytłumacz, że jest za mały (niecałe 2 miesiące) i powinien tylko do odbicia się pionizować..... :/
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 06:40   #2574
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry

Przy weekendzie jak zwykle cisza na forum = łatwo nadrobić

Cytat:
Pozazdrościć

Cytat:
A my słuchamy Mozarta - spróbować nie zaszkodzi .
My słuchamy wszystkiego Mozarta, piosenek dla dzieci po polsku i po angielsku, muzyki, którą lubię ja. Ostatnio nawet TŻ puścił jej jakiś metal
Na razie największy entuzjazm wzbudza twórczość Rihanny oraz "Jesteśmy Jagódki"

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Co do chrzcin postanowiłam, będę robić w domu. Nianię już zamówiłam (siostra) żeby móc wszystko przygotować. W sumie łącznie z nami będzie nas 11 czyli tak jak zawsze na urodzinach (a skoro w maju na urodzinach ogarnęłam wszystko, nawet miałam czas na upieczenie ciast i tortu to na chrzciny tym bardziej dam radę bo część zamówię). Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz na chrzcinach będę i się boję bo nie wiem co i jak, a jeszcze nie robimy w naszej parafii bo u nas ludzie są dla księdza a nie ksiądz dla ludzi i w terminie w którym my chcemy chrzest (ze względu na ojca tż który przylatuje na 5 dni do pl) powiedział że nie zrobi. Nie to nie, bez łaski.
Co za dziad...

Cytat:
Miałam tak samo jak byłam mała. Gdy dostałam w prezencie lalkę to płakałam. Najlepsze zabawki to były samochody, ciuchcie, roboty itp.

Cytat:
To fakt, nie mogę narzekać.
Od razu chciałam zastrzec- nic jej do mleka nie dosypuję

Cytat:
Tez chce zeby moja wolala koparki od lalek
No, ale chciec to mogę.
Dziwne bywają marzenia matek

Cytat:

To się nazywa spacer pełen wrażeń
Ze skarpetkami mam tak samo. Mam tylko jedną parę, której Emilka nie jest w stanie skopać sobie ze stópek.

Cytat:
No proszę jaki miły dzień Oby więcej takich

Cytat:
Nie wiem kogo musiałabym zaprosić, żeby zmobilizować TŻ do posprzątania... Chyba papieża

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dzisiaj zamówiłam mu też parasolkę do wózka. I muszę koniecznie elektroniczną nianię. Młody zazwyczaj śpi w wózku na podwórku, a ja wtedy nie musiałabym co chwilę biegać i sprawdzać czy śpi.
Polecicie jakąś?
Też jestem zainteresowana tematem z tych samych powodów co (t)asia.

Cytat:
Pytanie jak się rozpoznamy
Będziemy zaglądać ludziom do wózków. Jak maluszek nie będzie miał czapeczki, to znaczy, że swój człowiek

Cytat:
Widzę po wpisach na forum (nielicznych dziś zresztą), że u wszystkich weekend aktywnie. U nas też.
Ale miałaś fajny weekend! Jak Cię rozpoznać na tym filmiku?

Cytat:
Ja niestety mam ten sam problem co thidien: Emilka akceptuje tylko pozycje spionizowane, położona np. w pozycji fasolki od razu daje wyraz swojemu niezadowoleniu. Próbuję z nią walczyć, ale trafiłam na trudnego przeciwnika.

U nas wczorajszy dzień baaaaaardzo udany.
Dziś jedziemy- jak już wspominałam- do teściów i nie chce mi się jak... jak... jak nie wiem co.
O co zakład, że moja rezygnacja z karmienia piersią będzie szeroko komentowana?
Stary 2014-06-01, 07:40   #2575
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Suuuuper że miałaś taki fajny dzień

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
mariola brawa ogromne dla twoich chłopców. Mój Szymon nie śpi nigdy dłużej niż 3 godziny, a ostatnio mam wrażenie że wystarczają mu godzinne drzemki. Ja za to jestem totalnie padnięta.

Wcześniej miał problemy z brzuszkiem, pediatra kazał brać delicol, ale teraz widzę, że chyba przestał działać. Szymek pręży się i płacze jak puszcza bączki, po jedzeniu też marudny. Mam sab simplex, myślicie, że mogę mu je podać? W jakich ilościach?

Jutro dzień dziecka, kupiłam swojemu zawieszkę na sprężynce do wózka. Ponieważ dużo was czytam i notuje wasze pomysły to podejrzewam że moje dziecko na chrzciny zażyczy sobie wszystko z firmy la millou =)
Polecicie jakąś?

moja jest beznadziejna z mutsy uniwersalny ich model więc nie polecam
Co do la millou mam dziwne wrażenie że im więcej rzeczy masz tym więcej chcesz :p

Cytat:
mój jest entuzjastą pionu i weź mu wytłumacz, że jest za mały (niecałe 2 miesiące) i powinien tylko do odbicia się pionizować..... :/

u nas nie da się pionu wyeliminowac bo pit tylko tak się nie drze noszony na rękach. Z tego też powodu od wczoraj wozimy się spacerowka na płasko bo nic nie widział w gondoli i były cyrki

Cytat:
Dzień dobry

Przy weekendzie jak zwykle cisza na forum = łatwo nadrobić

Pozazdrościć

My słuchamy wszystkiego Mozarta, piosenek dla dzieci po polsku i po angielsku, muzyki, którą lubię ja. Ostatnio nawet TŻ puścił jej jakiś metal
Na razie największy entuzjazm wzbudza twórczość Rihanny oraz "Jesteśmy Jagódki"

Co za dziad...

Miałam tak samo jak byłam mała. Gdy dostałam w prezencie lalkę to płakałam. Najlepsze zabawki to były samochody, ciuchcie, roboty itp.

To fakt, nie mogę narzekać.
Od razu chciałam zastrzec- nic jej do mleka nie dosypuję

Dziwne bywają marzenia matek

To się nazywa spacer pełen wrażeń
Ze skarpetkami mam tak samo. Mam tylko jedną parę, której Emilka nie jest w stanie skopać sobie ze stópek.

No proszę jaki miły dzień Oby więcej takich

Nie wiem kogo musiałabym zaprosić, żeby zmobilizować TŻ do posprzątania... Chyba papieża

Też jestem zainteresowana tematem z tych samych powodów co (t)asia.

Będziemy zaglądać ludziom do wózków. Jak maluszek nie będzie miał czapeczki, to znaczy, że swój człowiek

Ale miałaś fajny weekend! Jak Cię rozpoznać na tym filmiku?

Ja niestety mam ten sam problem co thidien: Emilka akceptuje tylko pozycje spionizowane, położona np. w pozycji fasolki od razu daje wyraz swojemu niezadowoleniu. Próbuję z nią walczyć, ale trafiłam na trudnego przeciwnika.

U nas wczorajszy dzień baaaaaardzo udany.
Dziś jedziemy- jak już wspominałam- do teściów i nie chce mi się jak... jak... jak nie wiem co.
O co zakład, że moja rezygnacja z karmienia piersią będzie szeroko komentowana?
Niech sobie komentują grunt ze ty podjelas dobra dla siebie decyzje

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-01, 07:58   #2576
margo80
Zakorzenienie

Witam i gratuluje milo spędzonej soboty.
U nas też całkiem przyjemnie, Ewa sobie wybrała w końcu giga spychacza i byłoby cudownie, gdyby humoru nie popsuł nam fakt, ze gdzie indziej znaleźliśmy go później dużo taniej. Spróbujemy kupić ten tańszy, a droższy oddać do sklepu. Ciekawe czy się uda...

dziś jest 5 dzień bez kupy, wczoraj i w nocy były tylko 2 małe kleksy. Nad ranem baki rozbudziły Przemka i strasznie płakał. Nie wiem, czy aż tak go brzuszek bolał, czy bardziej ze złości i zmęczenia, bo teraz też je puszcza i nie płacze przy tym. A są wyjątkowo śmierdzące

Ewcia
Przemek
Stary 2014-06-01, 08:22   #2577
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw wycieczka na starówkę na tańczenie ruedy (dla niewtajemniczonych https://www.youtube.com/watch?v=iHjs9FIBslU). Ostatnio tam chyba ze 2 lata temu byliśmy, a że poznaliśmy się na imprezie salsowej, u człowieka prowadzącego ruedę, to czas najwyższy było wpaść i pochwalić się dzieckiem. Nawet sobie raz zatańczyłam, ale widać że dawno nas nie było bo ze starych znajomych był prowadzący i jeden kolega jeszcze. Czas leci nieubłaganie...
Potem próbowaliśmy odebrać samochód od mojej kuzynki, żebym miała na wakacje własny wózek. Niestety nie odpalił więc TZ z moim tatą podjadą w tygodniu, żeby od drugiego odpalić i od razu do warsztatu wstawić na przegląd.
Skoro byliśmy już w innej części Warszawy to pomknęliśmy jeszcze na działkę, gdzie odmalowałam pokój dla Kingi
Wróciliśmy do domu o 21, szybkie kompanie, karmienie i spanie. Ciekawa jestem czy pomimo późniejszej pory dziecko i tak wstanie tak jak zawsze o 2.
Ledwo się ruszam teraz. Za stara jestem na takie szaleństwa

Nawet znalazłam filmik na którym jestem https://www.youtube.com/watch?v=2iomM6DD5NI

A ktora to Ty
Swietnie to wyglada

Nie nosze tak serio to noszenie u nas ogranicza sie tylko do przeniesienia z punktu A do punktu B wiec nie nosimy sie prawie wcale. Jedynie z lozka na przewijak, do samochodu, do wozka i zawsze w pionie. Wez sprobuj moja Ole na poziomo polozyc, od razu ryk

Cytat:
dla Marco
Ale pamiętasz o brokułowej zasadzie ? nie chwal swojego dziecka bo się popsuje

U nas dzisiaj goście, młody zasilony w kolejne prezenty nawet był grzeczny, pospał połowę wizyty.

wiecej i czesciej zapraszajcie

Cytat:
Moja wystawia mnie na probe, w dzien marudzi, a w nocy budzi sie co 2 godziny no nic, ja sie nie poddam tak latwo jakos to zniose

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Witam i gratuluje milo spędzonej soboty.
U nas też całkiem przyjemnie, Ewa sobie wybrała w końcu giga spychacza i byłoby cudownie, gdyby humoru nie popsuł nam fakt, ze gdzie indziej znaleźliśmy go później dużo taniej. Spróbujemy kupić ten tańszy, a droższy oddać do sklepu. Ciekawe czy się uda...

dziś jest 5 dzień bez kupy, wczoraj i w nocy były tylko 2 małe kleksy. Nad ranem baki rozbudziły Przemka i strasznie płakał. Nie wiem, czy aż tak go brzuszek bolał, czy bardziej ze złości i zmęczenia, bo teraz też je puszcza i nie płacze przy tym. A są wyjątkowo śmierdzące
Pokazesz kiedys jak si3 nim bawi?

Stary 2014-06-01, 08:26   #2578
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Właśnie się zbieramy na paradę smoków więc miłej niedzieli!

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-01, 09:18   #2579
Ela87
Zakorzenienie

Nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien
Nudzi mi sie, nie chce mi sie siedziec w domu, ale nie wiem co robic pogoda nie na spacer.

Stary 2014-06-01, 10:15   #2580
margo80
Zakorzenienie

Elu - nie ma sprawy, pokaze

U nas pogoda calkiem przyzwoita, na pewno wyjdziemy na spacer, moze zdazymy na parade orkierstr detych.

Ewcia
Przemek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości