|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U niektórych dzidzie w brzuszkach, reszta nadal działa w łóżkach - cz.II
Babeczki taki test znaczy pozytywny czy za jasna jeszcze ta druga kreska?
Aniutka GRATULACJE ja też chyba mojemu mężowi coś wymyślę pysznego na imieniny i też bede robiła pierwszy raz. Koliberek dziękuje za pomoc Przymierzałam suknie ślubną właśnie nie jest tak źle, myslalam ze bedzie sporo za duża, ale przykro mi się trochę zrobiło, bo wygladalam w niej rewelacyjnie w przeciwieństwie do ślubu :/ Została kupiona przed ciążą, zamówiona właściwie i czekała prawie 2 lata na swój dzień, tylko ze przed ciaza wazylam 53 kg a w czasie ślubu 65 Potem żałowałam że ją wybrałam bo nie była taka piękna na mnie grubasce. Schudłam dopiero po ślubie jeszcze 8 kg.czemu ja głupia baba się przed ślubem nie zawzięłam |
|
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc, ja jestem tak zabiegana ze tylko Was podczytuję
jak mam chwilkę. Później idę złożyć życzenia teściowi, dziś ma urodziny.Ewcia roznie piszą o mierzeniu temperatury. Ja zaobserwowalam u siebie ze skok mam dzien przed owulacja jeśli brać wszystkie symptomy pod uwagę czyli jeszcze testy i bol okoloowulacyjny. Tylko ta temperatura tez potrafi namieszać w glowie jak mi w ostatnim cyklu. Caly czas byla, ladna i rowna, a przed samym okresem jeszcze skok do góry i czlowiek prawie szaleje z radosci, a później spadek na łeb na szyję Aniutka gratuluję talentu kulinarnego ja straszna noga jestem jeśli chodzi o pieczenie czegokolwiek, ale musze sie nauczyć wreszcie.---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Ewa, ja bym już działała
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczyłam na usg, tym bardziej że mam tego krwiaka i chciałam wiedzieć czy się wchłonął czy urósł... a tak się trochę stresuje.W pierwszej fazie cyklu jest niższa, około owulacji jest skok i utrzymuje się do @ albo dłużej, jeżeli jest ciąża. OF oznaczy Ci owulację dopiero kilka dni po niej (3-4) więc działać najlepiej jak najczęściej ![]() Cytat:
Gratuluję piekareczko Cytat:
![]() Ale pospałam ![]() Martwię się ksuwką Mam nadzieje, że to okaże się awarią internetu...
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
No bardzo cicho tu ostatnio
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Aniu a jak tam synek się czuje?
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry babeczki
weekend sie zaczal wiec kazda bedzie pewnie korzystac moj do pracki buuu niestety no trudno ja cos ciezka noc mialam naprawde odliczam do konca tych pierwszych trzech mies i licze ze bedzie lepiej w nocy caly czas mi niedobrze jest bleeeh ani na plecach ani na boku tragedia a co to bedzie jak brzuch urosnie moze sie poloze jeszcze na chwilke sorki ze tak marudze od rana
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
A dziękuję, dobrze Odkąd dowiedział się o ciąży to jest bardziej nerwowy, często płacze... Mówi że się cieszy, co chwila sprawdza brzuch i prosi żeby pokazywać jakie duże jest teraz dziecko. Nie wiem co z tym zrobić ![]() Cytat:
). No i u mnie powoli kończy się spanie na brzuchu, jak się tak położę to czuję duży dyskomfort, a jak później na boku to taką ulgę ale to tylko z zaśnieciem problem, później śpię jak dziecko a Ty niestety całą noc Idź drzemaj i marudź jak potrzeba
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Ci Aniu powiem ze ja moglabym spac jeszcze sporo na brzuchu bo u mie to nie jest taka mala pileczka tylko brzuszek jest rozlany w sensie juz pod piersiami jest taki masywniejszy pewnie przez to ze ogolnie jestem grubsza od Ciebie i tak to sie rozklada
aleee boje sie niewiem czemu jakos tak wiem ze to dziecko ma juz te 5 cm i gdzies tam jest w brzuchu i niechce przycisnac czy przydusic hehe pewnie to moje chore wymysly ale no tak mam i w sumie to nie spie na brzuchu a ze mdlosci sa to leze plackiem na plecach narazie ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- uff ja juz ogarnelam mieszkanie boooze jak moj ma wolne to jakby jakas traba przeszla przez mieszkanie trzeba odkurzyc i zmyc bo uwielbia gotowac a moj w kuchni to masakra ![]()
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
a ja tradycyjnie wstalam zjadlam sniadanko a pozniej go zwrocilam;/ tteraz w domu posprzatac a pozniej siadam do papierkowej roboty
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się zabieram za sprzątanie, obiad już wstawiłam, o 11 umówiłam się z koleżankami (część nie wie jeszcze o mojej ciąży ) więc chcę do tego czasu wszystko porobić
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
u nie od tygodnia leci 2 trymestr
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
A byłam pewna że z początkiem drugiego problemy znikną
![]() Cytat:
Tylko że jest bardzo nerwowy i płaczliwy, nawet Panie w przedszkolu się pytały czy prowadzać go do psychologa (bo mamy takiego przedszkolnego) i chyba to będzie dobry pomysł.Gdzie Wy żeście wszystkie wybyły?
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe wszystkie odpoczywaja
mi sie nudzi strasznie dzis ehhh a maz w pracy dluzej musi zostac bo jakies spotkanie maja no trudno Jak tam Aneczka po spotkaniu z kolezankami??zaskoczone niektore byly?? ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- ja ze mam chwile to ogarnelam szafe i ogolnie wszsytkie dokumenty noi zrobilam mala listunie rzeczy ktorych musze zabrac jak bede jechac wiec zaczna sie zakupki od tego miesiaca
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Były zaskoczone, tym bardziej że nie wiedziały o staraniach i zawsze mówiłam że Oskar jedynakiem będzie
![]() A za ile wracasz do Polski?
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
no to musialo byc fajnie
tak myslimy ze jakos w polowie lipca tutaj jednak jest za goraco a w pl to i na spacerki poranne i wogole wiecej ruchu bedzie
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
mam nadzieje ,że lato będzie w miarę ciepłe
|
|
#859 |
|
Rozeznanie
|
Hej
My dzis bylismy na zakupach i zeszlo troche, teraz bedziemy grilla robic ![]() A wczoraj torcikiem sie wszyscy zajadalismy bede nieskromna, ale pyszny wyszedl Milego dalszego weekendu
|
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa no to bedzie biba
ojj zjadlabym kielbaske z gryyyyla ![]() udanej imprezki
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!
Dziękuję, że niektóre z Was martwiły się o mnie. Niestety we wtorek wylądowałam w szpitalu
|
|
|
|
#862 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo jezu bidulko ty
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- ja tez sie martwilam o ciebie mimo braku komentarza
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ksuwka, że już jesteś z nami
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad wózkiem? ja jeszcze nie będąc w ciąży oglądałam. Znalazłam jeden, który mi się baaaaardzo podoba, ale niestety nie będę go mieć przez beznadziejne kółka (chociaż już się zastanawiałam czy jest jakaś możliwość wymiany ich na większe )Pokaże Wam: http://allegro.pl/cam-minu-elite-201...251000538.html
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny właśnie wróciłam z kabaretu młodych p
anów. Oni są mistrzami kabaretu. Aneczko mozesz zmienić mi datę @. Albo najlepiej nie wpisuj żadnej. Bo właśnie przyszla@. Trochę dziwne bo mam cykle między 30-45 dni a tteraz wyszlo że 23 dni ![]() chyba będę musiala przełożyć wizytę na wcześniejszą.
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
aniu wozek sliczny ale rama i kolka maaasakra ja sie zastanawilam i doszlam do wniosku we w pl nie bede kupowac wozka tylko taka mala gondolke przenosna i ewentualnie fotelik o tyle lipna sprawa ze gondole z wozkiem ciezko wpakowac do samolotu i latwiej mi bedzie fotelik tutaj bedzie strasznie cieplo i ciezko widze gondole na takie upaly ja mysalam nad wozkiem gravo evo jestem na tablecie linki wkleje pozniej pisze ze spacerowka od narodzin praktycznie wiec jakbym tu zajechala w lutym no to dzidzi bedzie mialo kolo 2m aleee zobaczymy bo rozmawialam z siostra i ona cos mowila ze nie jest wskazane podrozowac z 1.5 miesiecznym dzieckiem tylko musi byc wieksze noii jakby mnie przytrzymalo to wtedy wozerk z gondolka bedzie ![]() ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ---------- to jest jeden http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...281743619.html a tu drugi http://allegro.pl/graco-wozek-spacer...292036040.html ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- ale znajac zycie i mnie to mi sie jeszcze 10 razy zmieni
moje szczęście Navidek 02.12.2014 Edytowane przez dorotape1987 Czas edycji: 2014-06-01 o 06:23 |
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
Spakowani już jesteśmy, wieczorem ruszamy w drogę! Cieszę się, jak dziecko
Będę musiała wrócić na egzamin i do lekarza, ale to nie problem. Mąż dostał pakiet internetowy z firmy, więc czasem będę zaglądać ![]() Dorota- wielu moich znajomych ma wózek firmy JEDO, może zobacz sobie, jeśli masz ochotę ![]() Ksuwka- trzymaj się! I jak będziesz gotowa to napisz, co się działo.
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Aga napewno zobacze
Ciesze sie ze szykuje Ci sie taka podroz sama bym pojechala
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
21.12.2008 18.12.2014 Edytowane przez ANNASAR Czas edycji: 2014-06-01 o 11:31 |
|
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
hih tez mi sie bardziej podoba tylko kurcze dzis przygladnelam sie dokladniej bo chcialam taki zeby gondolka zmieniala sie w spacerowke a tu duuupa bo ten tez ma nakladana
ale to co Aga mi napisala ten jedo jest oki bo gondolka podobno sklada sie na plasko wiec na upartego gondolke wpakuje nawet do walizki a spacerowke zloze i oddam przy odprawie to by bylo gitowe rozwiazanie ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- bo tak przemyslalam i kurcze nawet jak bede z dzieckiem te 2 miechy to co zero spacerow jak zima nie bedzie az taka mrozna? szkoda by bylo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

ja też chyba mojemu mężowi coś wymyślę pysznego na imieniny 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mam nadzieje, że to okaże się awarią internetu...

bede nieskromna, ale pyszny wyszedl
ojj zjadlabym kielbaske z gryyyyla
mimo braku komentarza