![]() |
#901 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
![]() teraz uciekam dalej sprz±taæ ,i gubiæ t³uszczyk papapapa do wieczorka dziewuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam siê z Wami w ten s³oneczny dzieñ z pracy! Wczoraj po 21 zrobi³am standardowo zestaw na ramiona, Gacka + Mel B i wysz³o 25 min plus pompeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
A u mnie od wczoraj nieprzerwanie pada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 434
|
hej
![]() jak tam dzisiaj? U mnie dobrze - 360 powtórzeñ za mn± ufffff, nie bez bólu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Widzê, ¿e poruszy³y¶cie temat spirali... Z moimi przekonaniami to jest akurat sprzeczne... Ale ka¿dy ma swój rozum i mo¿e robiæ co chce.
#905 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Jakbyscie mogly mnie dopisac do tabelki
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- A ja dzi¶ po zajêciach zaliczonych, pi±teczka wpad³a ![]() ![]() ![]() Co prawda potem przelaz³am w upale 4 km w pó³ godziny, dla krótkonogich stworzeñ to jest zawrotna prêdko¶æ, spoci³am siê strasznie i wybieram siê na rower jako¶ w po³udnie. Póki co zmêczenie intelektualne daje o sobie znaæ i muszê odpocz±æ. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Jestem rocznik 91 i w moim przedziale wiekowym takie kopanie kogos w ty³ek bo siê zmieni³ jest na porz±dku dziennym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Witam Was !! wszystkie razem i ka¿d± z osobna
![]() Od kilku dni obserwujê Wasze wpisy i forum i chcia³abym sie do Was przy³±czyæ ![]() Po raz kolejny stojê przed wyzwaniem zwanym -zrzucanie kilosków... Juz od jakiegos czasu przyzwyczaja³am siê psychicznie do tego hehe ![]() Czujê jednak ze to jest ten czas i ¿e dam radê a przy takim wsparciu jak Wy to juz na pewno ![]() ![]() ![]() Tak jak pewnie wiêkszo¶æ z Was jestem ju¿ po wielu wypróbowanych dietach z lepszymi czy gorszymi skutkami... Przez ostatni rok mia³am wiele stresu i jakby to nazwaæ nie zwraca³am uwagi na siebie: na to jak wygl±dam,co jem i jak siê czujê... poniewa¿ wazniejsze by³y inne sprawy,które decydowa³y o dalszym ¿yciu moim i mojej rodziny... i nic wiêcej mnie nie odchodzi³o!!! to by³ mój priorytet! Powoli wychodzê na prost±,ale jak spojrza³am w lustro to siê przerazi³am!!! co stres i nerwy mog± zrobiæ z cz³owiekiem... ale teraz wreszcie czas na mnie ![]() Ale do rzeczy : dzi¶ siê zwa¿y³am i startujê z wag± 86.3 mam 171 cm mój cel to 75a marzeniem by³oby 70 ![]() My¶lê ,¿e przy waszym wsparciu uda mi siê to osi±gn±æ ![]() Zakupi³am rower ,wiêc zamierzam rowerowy wysi³ek ale nie tylko ,do tego aqua aerobic i zumba 2 razy w tygodniu. No i oczywi¶cie dieta ,najlepiej czuje sie przy takiej 1500 kcal Mam nadziejê ,¿e mnie przygarniecie ![]() Za wszystkie trzymam kciuki i wszystkim GRATULUJÊ zrzucenia kg bowiem ile pracy musia³y¶cie w to w³o¿yæ !!! ![]() Pozdrawiam serdecznie i do dzie³a !!! ![]()
31.05 start; 86.3 kg ![]() jest: 84.0kg I etap ; 80 kg ![]() II etap ; 75 kg ![]() III etap 70 kg ![]() Edytowane przez katka11s Czas edycji: 2014-05-31 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Witajcie, czy moje 24 kilogramy (oko³o) do zrzucenia mo¿e siê przy³±czyæ?
![]() |
#909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#910 |
Rozeznanie
|
Witajcie, dziewuszki
![]() ![]() ![]() katka11s nabra³am nadwagi z podobnego powodu co Ty, tylko "nieco" wiêcej ![]()
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
Witam bardzo serdecznie wszystkie nowe dziewczyny
![]() pretty_girl19892 ciesze siê,¿e podoba Ci siê u nas ![]() katka11s wszystko jest w naszej g³owie i zale¿ny od naszego nastawienia-a my jeste¶my tutaj nastawione na SUKCES! pannaatopowa napisz mo¿e co¶ wiêcej o sobie-od kiedy siê odchudzasz,jaka dieta,æwiczenia? Dziewczyny ja osobi¶cie boje siê spirali. Ciotka mia³a trzy ci±¿e poza maciczne przez ni±,a to wi±¿e siê z operacyjnym usuniêcie p³odu ![]() Swoj± drog± ja tylko ufam tabletk± w tej kwestii,aby nie zapomnieæ ³ykn±æ zawsze mia³am ustawiony budzik w telefonie na np. na 2o.00 dziêki czemu nigdy nie zapomnia³am. Obecnie siê nie zabezpieczamy z T¯ ![]() Dzi¶ na ¶niadanko jajeczniczka+kajzerka ![]()
#912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo¿e, jak mnie to czasem frustruje, ¿e jej ju¿ nie ma. Mimo ¿e to ju¿ osiem lat. Echh takie mnie ¿ale czasem przed @ nachodz±...
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-31 o 15:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() walkê rozpoczê³am 3 lata temu. przeczyta³am o diecie south beach i w jeden dzieñ rozpoczê³am dietê, zarzuci³am s³odycze i zaczê³am æwiczyæ. æwiczy³am 3 razy dziennie i efekty by³y spektakularne - 15 kg w dwa miesi±ce. potem d³ugi zastój, parê b³êdów oraz problemy zdrowotne spowodowa³y powrót 10 kg. od paru miesiêcy próbujê wróciæ do diety oraz æwiczeñ, ale motywacji starcza mi na pare dni (najd³u¿ej miesi±c). najgorsze s± s³odycze, g³ównie czekolada (reszty mo¿e nie byæ) i lenistwo. zawsze mam "co¶ wa¿niejszego" liczê ¿e piêkna pogoda spowoduje chêæ roszenia ty³ka z domu. za parê miesiêcy bêde mia³a rower. z diety zosta³y mi przyzwyczajenia: nie u¿ywam cukru, sztucznych przypraw (kucharków i innych), gotowych dañ, ziemniaków, bia³ego chleba, bia³ego makaronu, s³odkich napojów, za to mnóstwo warzyw, zió³ i soli morskiej. no i chudego miêsa. ale wegli za du¿o (ogólnie bardzo du¿o jem), za du¿o s³odkiego i ten ty³ek przyda³oby siê ruszyæ. wzrost:162 cm wagê pocz±tkow± (i zarazem aktualna podam jutro - dzi¶ nie ma sensu, bo jad³am przecie¿) cel: 62 kg
Edytowane przez pannaatopowa Czas edycji: 2014-05-31 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 410
|
Czeeee¶æ dziewczyny!
![]() Wróci³am, mam nadziejê ¿e sie stêskni³y¶cie za moim wym±drzaniem ![]() Witam wszystkie nowe redukuj±ce ![]() Mia³am cheaty day x3 . Masakra, wczoraj waga pokaza³a tyle samo, ale jutro bojê siê wchodziæ. Najad³am siê jak nigdy chyba. Jutro ju¿ wracam do szarej codzienno¶ci-diety i cwiczeñ, tymbardziej ¿e we Wroc³awiu znowu s³onko wysz³o i mogê ¶migaæ na rolki! ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- pannaatopowa a czemu nie jesz ziemniaków? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 162
|
czasami takie parê dni leniuchowania i odstêpstwa od diety jest jak najbardziej wskazane. Ja zazwyczaj pó¼niej wracam do treningu z podwójn± si³± i energi±
![]()
#917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie, ¿e siê stêskni³y¶my ![]() To masz szczê¶cie, ¿e po 3 cheat dayach nic siê nie ruszy³o, u mnie by by³a tragedia ![]() Aktualna rozszerzona tabelka w za³±czniku
![]() |
#918 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Melonade;46692745] Witamy u nas
![]() ![]() ![]() Bardzo dziêkujê ![]() Z chêci± dowiem siê jakie diety stosujecie bo siê zastanawiam nad wyborem... No i jakie æwiczenia polecacie na górne partie ramiona ,biust bo to moja udrêka tu mi najgorzej zrzuciæ ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() Stres robi z cz³owieka wrak ... niestety,ale przychodzi taki czas ,¿e sie podnosimy powoli ![]()
31.05 start; 86.3 kg ![]() jest: 84.0kg I etap ; 80 kg ![]() II etap ; 75 kg ![]() III etap 70 kg ![]() Edytowane przez katka11s Czas edycji: 2014-05-31 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja i donkje stosujemy liczenie kalorii i makrosk³adników i z tego co widzia³am po dyskusji ostatnio, parê dziewczyn te¿ siê na to skusi³o ![]() Na pocz±tek polecamy policzyæ tutaj zapotrzebowanie kaloryczne http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr (zwróæ uwagê, ¿e pierwsza linijka to BMW, a nie kalorie) i daj nam znaæ co Ci tam wysz³o, jak± zaznaczy³a¶ aktywno¶æ i co i jak æwiczysz ![]() Aha, nie da siê schudn±æ miejscowo. Po prostu musisz æwiczyæ i siê zdrowo od¿ywiaæ, a t³uszcz bêdzie schodzi³ równomiernie. Tzn., je¶li zawsze mia³a¶ najwiêkszy biust to on Ci bêdzie lecia³ najpó¼niej .
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-31 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
ok ju¿ sprawdzam,ale wpisujê tam wagê jak± chcê osi±gn±æ tak?
31.05 start; 86.3 kg ![]() jest: 84.0kg I etap ; 80 kg ![]() II etap ; 75 kg ![]() III etap 70 kg ![]() Edytowane przez katka11s Czas edycji: 2014-05-31 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 434
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- nie chcia³a¶ przypadkiem wpisaæ daty 31.05? ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Niê bêdê mieæ dostêpu do wagi przez 2 tyg... buu...
#922 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Tobie zazdroszcze ze po 3 takich dniach waga wci±¿ ta sama ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wspó³czynnik BMR 1491.2 Aby utrzymaæ wagê Kalorie 2311.36 Wêglowodany 55% 1271.25kcal = 317.81gram Bia³ko 15%% 346.7kcal = 86.68gram Tluszcz 30% 693.41kcal = 77.05gram wpislam aktywno¶æ umiarkowan± ; zamierzam co drugi dzien je¼dziæ na rowerze ( wczoraj 10 km na rozgrzewkê zrobi³am) oprócz roweru ; zumba 2x w tygodniu i aqua aerobik to by by³o na tyle oby uda³o siê zrealizowaæ ...
![]() |
#924 |
Rozeznanie
|
A ja w³a¶nie jestem po pó³godzinnej ostrej je¼dzie na rowerze. Spoci³am siê tak, jakbym wysz³a spod prysznica, a nie zmêczy³am wcale. Nawet zadyszki nie mam. Mo¿e nie napiszê nic odkrywczego, ale dla mnie jest - kiedy zamykam oczy i skupiam siê na muzyce a nie na tym jak siê mêczê [rower stacjonarny ustawiony na najwy¿szy opór]nie czujê kompletnie NIC. Tak siê zamy¶li³am, ¿e nie zauwa¿y³am ile minê³o czasu ani jak bardzo jestem spocona. Genialny motyw, nie mia³am czego¶ takiego nigdy
![]()
![]() |
#925 | |
Zadomowienie
|
Nie, wpisujesz aktualn± wagê
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Chyba kto¶ tu lubi kwiatki ![]() Wiesz co? Jak mia³a¶ w±tpliwo¶ci, to raczej dobrze zrobi³a¶ odpuszczaj±c ich. Ja siê w³a¶nie pozbywam takich znajomych i od razu ¿yje mi siê lepiej ![]()
![]() |
#926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O ile kalorii siê raczej trzymam, to z rozk³adem ju¿ jest ciê¿ej. Tzn. zdarza mi siê zje¶æ 1200kcal, ale zdarza mi siê te¿ 2000, natomiast wszystko tygodniowo siê zgadza i wtedy widzê spadki na wadze ![]() Co do rozk³adu W/B/T to tylko raz siê chwali³am, ¿e mi siê uda³o "za ma³o" wêgli i 'za du¿o" bia³ka, zazwyczaj jest ko³o 45-60% wêgli, co chcê koniecznie zmieniæ, z t³uszczem zazwyczaj siê zgadza ko³o 30%, chyba max. mi siê zdarzy³o 46, no i niestety bia³ko cierpi, bo to zazwyczaj tylko ok.10% (5-20 w zasadzie), tylko ten jeden raz mi siê uda³o 31% . T³uszczu siê nie bojê, ale co bym chcia³a zmieniæ to na pewno obni¿yæ wêgle no i zwiêkszyæ bia³ko. W tym tygodniu bêdê siê mocno staraæ to zrobiæ z samego jedzenia, jak mi nie bêdzie sz³o to w koñcu siê zbiorê w sobie i kupiê od¿ywkê. Zastanawiam siê te¿ czy nie kupiæ sobie jakich¶ supli z omega-3 . Nie jem ryb w ogóle i zastanawiam siê czy to nie jest dobry pomys³ ? Mo¿ecie co¶ doradziæ?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-31 o 16:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Ziemniaków nie jem, bo kiedy¶ siê naczyta³am, ¿e tucz± i w ogóle i zrezygnowa³am. jak jestem u kogo¶ i jem obiad to zjem, ale ry¿, kasza i makaron stanowczo mi wystarczaj±
![]() Pierwszy raz od roku zjad³am gulasz z w±tróbki. z kasz±. warzywami i odrobin± ¶mietany 10%. dzi¶ zamawiam wagê kuchenn± i bêdê liczyæ kalorie ![]()
![]() |
#929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#930 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja Wam zazdroszczê tych rowerów! I zwyk³ych i stacjonarnych ... A to uczucie jest genialne ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Mo¿esz próbowaæ na pocz±tek takiego rozk³adu W/B/T, mo¿e Ci bêdzie s³u¿y³. Ja w sumie niechc±cy tak robiê i chudnê ![]() ![]() katka11s powiedz mi jeszcze, bêdziesz korzystaæ z potreningu.pl albo myfitnesspal? ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() St±d nasze zami³owanie do liczenia makrosk³adników - mo¿esz je¶æ wszystko, tylko w odpowiednich ilo¶ciach ![]() Ja sama kiedy¶ porzuci³am ziemniaki, zreszt± nie by³am wielk± fank±. Natomiast teraz dosyæ czêsto je jem do obiadu, tyle ¿e gotowane na parze ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-31 o 16:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.