Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-31, 09:48   #901
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Szczerze mówi±æ nigdy nie zastanawialam siê nad spiral±, nie wiem w sumie czemu bo to faktycznie jest bezproblemowe.
no ja juz jestem zdecydowana tylko chyba najbardziej siê boje tego g³upiego dyskomfortu przy zak³adaniu
teraz uciekam dalej sprz±taæ ,i gubiæ t³uszczyk papapapa do wieczorka dziewuszki
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 09:54   #902
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ

pretty_girl19892 witam w naszych skromnych prograch, rozgo¶æ siê i baw dobrze (w sensie, du¿o æwicz i ma³o jed¼).
Ju¿ sie rozgo¶ci³am i zadomowi³am, tak¿e dziêki za przyjêcie do grona odchudzaj±cych

Witam siê z Wami w ten s³oneczny dzieñ z pracy! Wczoraj po 21 zrobi³am standardowo zestaw na ramiona, Gacka + Mel B i wysz³o 25 min plus pompeczki
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 09:59   #903
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

A u mnie od wczoraj nieprzerwanie pada ehhh

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 11:07   #904
siabra
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 434

hej
jak tam dzisiaj? U mnie dobrze - 360 powtórzeñ za mn± ufffff, nie bez bólu Na obiadek ry¿ z warzywami, du¿o pieprzu i curry

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Widzê, ¿e poruszy³y¶cie temat spirali... Z moimi przekonaniami to jest akurat sprzeczne... Ale ka¿dy ma swój rozum i mo¿e robiæ co chce.
Stary 2014-05-31, 11:09   #905
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Jakbyscie mogly mnie dopisac do tabelki 81kg dzis rano sie wazylam

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:51   #906
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
niby nie powoduj± ale w 90%b powoduj± tycie ;( ja zamierzam siê do spirali koszt niewielki a i ³ykac nic nie trza (Ja to pewnie bym zapomnia³a nie raz ) starcza na ok 5 lat spokój ducha i komfort
Z t± spiralk± to ja nie chcê straszyæ, ale gdyby by³a 100% skuteczna to dzi¶ bym z Wami nie rozmawia³a

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

A ja dzi¶ po zajêciach zaliczonych, pi±teczka wpad³a No ale na ¶niadanie zjadlam tylko æwieræ kostki twarogu i grzech straszny - w polowie zajêæ wypi³am energetyka moja pierwsza s³odzona rzecz od 19 maja[poza herbat± z miodem] nie mialam nic innego !
Co prawda potem przelaz³am w upale 4 km w pó³ godziny, dla krótkonogich stworzeñ to jest zawrotna prêdko¶æ, spoci³am siê strasznie i wybieram siê na rower jako¶ w po³udnie. Póki co zmêczenie intelektualne daje o sobie znaæ i muszê odpocz±æ.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez siabra Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem co siê dzieje z tymi lud¼mi (mo¿e ze mn±?) Ka¿dy siê zachowuje jak chce, robi co chce, mówi co chce i ka¿e siebie akceptowaæ takim jakim jest. Ale jak ja siê zmieni³am - przesta³am z kim¶ gadaæ codziennie godzinami, miec czas i ochotê na gadanie o bzdurach to ju¿: "zmieni³a¶ siê" (na minus oczywi¶cie). Kurcze jeden mo¿e a drugiemu nie wolno! I ile s± warte takie znajomo¶ci?

P.S. Wiem, ¿e to nie ma zwiazku z w±tkiem, ale czasem musze sie wy¿aliæ, a wasze grono wydaje siê byæ godne zaufania
Bo normalni ludzie s± na wyginiêciu, teraz wszyscy szukaj± znajomych z którymi im bêdzie "wygodnie" a nie pod wzglêdem wiêzi serca.
Jestem rocznik 91 i w moim przedziale wiekowym takie kopanie kogos w ty³ek bo siê zmieni³ jest na porz±dku dziennym Przykre to do¶wiadczenia, ale ludzi nadal kochaæ trzeba

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:10   #907
katka11s
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 47

Witam Was !! wszystkie razem i ka¿d± z osobna

Od kilku dni obserwujê Wasze wpisy i forum i chcia³abym sie do Was przy³±czyæ.
Po raz kolejny stojê przed wyzwaniem zwanym -zrzucanie kilosków... Juz od jakiegos czasu przyzwyczaja³am siê psychicznie do tego hehe bo wiadomo wszystko zaczyna siê od pozytywnego my¶lenia i u³o¿enia sobie pewnych spraw ¿eby daæ radê... A jestem tak± osob± ,¿e jak co¶ zaczynam to muszê skoñczyæ ,wiêc jak psychicznie nie czujê siê na si³ach to poprostu nie zaczynam
Czujê jednak ze to jest ten czas i ¿e dam radê a przy takim wsparciu jak Wy to juz na pewno Bardzo siê cieszê ¿e Was znalaz³am!!! bo wiadomo w kupie ra¼niej
Tak jak pewnie wiêkszo¶æ z Was jestem ju¿ po wielu wypróbowanych dietach z lepszymi czy gorszymi skutkami...
Przez ostatni rok mia³am wiele stresu i jakby to nazwaæ nie zwraca³am uwagi na siebie: na to jak wygl±dam,co jem i jak siê czujê... poniewa¿ wazniejsze by³y inne sprawy,które decydowa³y o dalszym ¿yciu moim i mojej rodziny... i nic wiêcej mnie nie odchodzi³o!!! to by³ mój priorytet!
Powoli wychodzê na prost±,ale jak spojrza³am w lustro to siê przerazi³am!!! co stres i nerwy mog± zrobiæ z cz³owiekiem...
ale teraz wreszcie czas na mnie

Ale do rzeczy :
dzi¶ siê zwa¿y³am i startujê z wag± 86.3 mam 171 cm
mój cel to 75a marzeniem by³oby 70
My¶lê ,¿e przy waszym wsparciu uda mi siê to osi±gn±æ

Zakupi³am rower ,wiêc zamierzam rowerowy wysi³ek ale nie tylko ,do tego aqua aerobic i zumba 2 razy w tygodniu.
No i oczywi¶cie dieta ,najlepiej czuje sie przy takiej 1500 kcal

Mam nadziejê ,¿e mnie przygarniecie
Za wszystkie trzymam kciuki i wszystkim GRATULUJÊ zrzucenia kg bowiem ile pracy musia³y¶cie w to w³o¿yæ !!!

Pozdrawiam serdecznie i do dzie³a !!!

jest: 84.0kg

I etap ; 80 kg
II etap ; 75 kg
III etap 70 kg

Edytowane przez katka11s
Czas edycji: 2014-05-31 o 14:55
katka11s jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 14:21   #908
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Witajcie, czy moje 24 kilogramy (oko³o) do zrzucenia mo¿e siê przy³±czyæ?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:33   #909
katka11s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
oo widzê,¿e z podobnej wagi startujemy z tym,¿e Ty juz z efektami a ja to dopiero raczkuje...

I etap ; 80 kg
II etap ; 75 kg
III etap 70 kg

Stary 2014-05-31, 14:38   #910
aamidale
Rozeznanie

Witajcie, dziewuszki Z pewno¶ci± nikt nie bêdzie mia³ nic przeciwko Waszemu przy³±czeniu siê Ja tu jestem do¶æ krótko, ale dziewczyny s± wspania³e i ciep³o przyjmuj± ka¿dego
katka11s nabra³am nadwagi z podobnego powodu co Ty, tylko "nieco" wiêcej

27.02.2012
Stary 2014-05-31, 14:49   #911
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

Witam bardzo serdecznie wszystkie nowe dziewczyny

pretty_girl19892 ciesze siê,¿e podoba Ci siê u nas

katka11s wszystko jest w naszej g³owie i zale¿ny od naszego nastawienia-a my jeste¶my tutaj nastawione na SUKCES!

pannaatopowa napisz mo¿e co¶ wiêcej o sobie-od kiedy siê odchudzasz,jaka dieta,æwiczenia?

Dziewczyny ja osobi¶cie boje siê spirali. Ciotka mia³a trzy ci±¿e poza maciczne przez ni±,a to wi±¿e siê z operacyjnym usuniêcie p³odu
Swoj± drog± ja tylko ufam tabletk± w tej kwestii,aby nie zapomnieæ ³ykn±æ zawsze mia³am ustawiony budzik w telefonie na np. na 2o.00 dziêki czemu nigdy nie zapomnia³am. Obecnie siê nie zabezpieczamy z T¯

Dzi¶ na ¶niadanko jajeczniczka+kajzerka obiadek-pulpety drobiowe gotowane z kasz±.
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 14:54   #912
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Witam bardzo serdecznie wszystkie nowe dziewczyny

pretty_girl19892 ciesze siê,¿e podoba Ci siê u nas

katka11s wszystko jest w naszej g³owie i zale¿ny od naszego nastawienia-a my jeste¶my tutaj nastawione na SUKCES!

pannaatopowa napisz mo¿e co¶ wiêcej o sobie-od kiedy siê odchudzasz,jaka dieta,æwiczenia?

Dziewczyny ja osobi¶cie boje siê spirali. Ciotka mia³a trzy ci±¿e poza maciczne przez ni±,a to wi±¿e siê z operacyjnym usuniêcie p³odu
Swoj± drog± ja tylko ufam tabletk± w tej kwestii,aby nie zapomnieæ ³ykn±æ zawsze mia³am ustawiony budzik w telefonie na np. na 2o.00 dziêki czemu nigdy nie zapomnia³am. Obecnie siê nie zabezpieczamy z T¯

Dzi¶ na ¶niadanko jajeczniczka+kajzerka obiadek-pulpety drobiowe gotowane z kasz±.
No w³a¶nie pisa³am wy¿ej, moja mama mimo wszystko jednak mnie urodzi³a, na szczê¶cie. Mia³a zak³adan± w USA gdzie mieszka³a, bo w PL to chyba nawet legalne nie by³o.
Bo¿e, jak mnie to czasem frustruje, ¿e jej ju¿ nie ma. Mimo ¿e to ju¿ osiem lat. Echh takie mnie ¿ale czasem przed @ nachodz±...

27.02.2012
Stary 2014-05-31, 15:03   #913
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez katka11s Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Was !! wszystkie razem i ka¿d± z osobna

Od kilku dni obserwujê Wasze wpisy i forum i chcia³abym sie do Was przy³±czyæ.
Po raz kolejny stojê przed wyzwaniem zwanym -zrzucanie kilosków... Juz od jakiegos czasu przyzwyczaja³am siê psychicznie do tego hehe bo wiadomo wszystko zaczyna siê od pozytywnego my¶lenia i u³o¿enia sobie pewnych spraw ¿eby daæ radê... A jestem tak± osob± ,¿e jak co¶ zaczynam to muszê skoñczyæ ,wiêc jak psychicznie nie czujê siê na si³ach to poprostu nie zaczynam
Czujê jednak ze to jest ten czas i ¿e dam radê a przy takim wsparciu jak Wy to juz na pewno Bardzo siê cieszê ¿e Was znalaz³am!!! bo wiadomo w kupie ra¼niej
Tak jak pewnie wiêkszo¶æ z Was jestem ju¿ po wielu wypróbowanych dietach z lepszymi czy gorszymi skutkami...
Przez ostatni rok mia³am wiele stresu i jakby to nazwaæ nie zwraca³am uwagi na siebie: na to jak wygl±dam,co jem i jak siê czujê... poniewa¿ wazniejsze by³y inne sprawy,które decydowa³y o dalszym ¿yciu moim i mojej rodziny... i nic wiêcej mnie nie odchodzi³o!!! to by³ mój priorytet!
Powoli wychodzê na prost±,ale jak spojrza³am w lustro to siê przerazi³am!!! co stres i nerwy mog± zrobiæ z cz³owiekiem...
ale teraz wreszcie czas na mnie

Ale do rzeczy :
dzi¶ siê zwa¿y³am i startujê z wag± 86.3 mam 171 cm
mój cel to 75a marzeniem by³oby 70
My¶lê ,¿e przy waszym wsparciu uda mi siê to osi±gn±æ

Zakupi³am rower ,wiêc zamierzam rowerowy wysi³ek ale nie tylko ,do tego aqua aerobic i zumba 2 razy w tygodniu.
No i oczywi¶cie dieta ,najlepiej czuje sie przy takiej 1500 kcal

Mam nadziejê ,¿e mnie przygarniecie
Za wszystkie trzymam kciuki i wszystkim GRATULUJÊ zrzucenia kg bowiem ile pracy musia³y¶cie w to w³o¿yæ !!!

Pozdrawiam serdecznie i do dzie³a !!!
Witamy u nas . Wpisa³am Ciê do tabelki .

Cytat:
Pewnie, tylko podaj dane do tabelki (wzrost, waga pocz±tkowa, waga aktualna i cel)

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-31 o 15:18
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:08   #914
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
oo widzê,¿e z podobnej wagi startujemy z tym,¿e Ty juz z efektami a ja to dopiero raczkuje...
z tym ¿e to by³o marcu. zwa¿ê siê jutro

walkê rozpoczê³am 3 lata temu. przeczyta³am o diecie south beach i w jeden dzieñ rozpoczê³am dietê, zarzuci³am s³odycze i zaczê³am æwiczyæ. æwiczy³am 3 razy dziennie i efekty by³y spektakularne - 15 kg w dwa miesi±ce. potem d³ugi zastój, parê b³êdów oraz problemy zdrowotne spowodowa³y powrót 10 kg.

od paru miesiêcy próbujê wróciæ do diety oraz æwiczeñ, ale motywacji starcza mi na pare dni (najd³u¿ej miesi±c). najgorsze s± s³odycze, g³ównie czekolada (reszty mo¿e nie byæ) i lenistwo. zawsze mam "co¶ wa¿niejszego" liczê ¿e piêkna pogoda spowoduje chêæ roszenia ty³ka z domu. za parê miesiêcy bêde mia³a rower.

z diety zosta³y mi przyzwyczajenia: nie u¿ywam cukru, sztucznych przypraw (kucharków i innych), gotowych dañ, ziemniaków, bia³ego chleba, bia³ego makaronu, s³odkich napojów, za to mnóstwo warzyw, zió³ i soli morskiej. no i chudego miêsa. ale wegli za du¿o (ogólnie bardzo du¿o jem), za du¿o s³odkiego i ten ty³ek przyda³oby siê ruszyæ.

wzrost:162 cm
wagê pocz±tkow± (i zarazem aktualna podam jutro - dzi¶ nie ma sensu, bo jad³am przecie¿)
cel: 62 kg

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2014-05-31 o 15:10
Stary 2014-05-31, 15:13   #915
donkje
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 410

Czeeee¶æ dziewczyny!
Wróci³am, mam nadziejê ¿e sie stêskni³y¶cie za moim wym±drzaniem
Witam wszystkie nowe redukuj±ce

Mia³am cheaty day x3 . Masakra, wczoraj waga pokaza³a tyle samo, ale jutro bojê siê wchodziæ. Najad³am siê jak nigdy chyba.

Jutro ju¿ wracam do szarej codzienno¶ci-diety i cwiczeñ, tymbardziej ¿e we Wroc³awiu znowu s³onko wysz³o i mogê ¶migaæ na rolki!

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

pannaatopowa a czemu nie jesz ziemniaków?

Wymianka kosmetyczna LUTY
donkje jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:15   #916
izkaa84
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 162

czasami takie parê dni leniuchowania i odstêpstwa od diety jest jak najbardziej wskazane. Ja zazwyczaj pó¼niej wracam do treningu z podwójn± si³± i energi± Dziewczyny, a jak siê motywujecie do æwiczeñ. Bo na pewno s± takie dni kiedy nic siê nie chce. Odpuszczacie, czy...
Stary 2014-05-31, 15:21   #917
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
z tym ¿e to by³o marcu. zwa¿ê siê jutro

walkê rozpoczê³am 3 lata temu. przeczyta³am o diecie south beach i w jeden dzieñ rozpoczê³am dietê, zarzuci³am s³odycze i zaczê³am æwiczyæ. æwiczy³am 3 razy dziennie i efekty by³y spektakularne - 15 kg w dwa miesi±ce. potem d³ugi zastój, parê b³êdów oraz problemy zdrowotne spowodowa³y powrót 10 kg.

od paru miesiêcy próbujê wróciæ do diety oraz æwiczeñ, ale motywacji starcza mi na pare dni (najd³u¿ej miesi±c). najgorsze s± s³odycze, g³ównie czekolada (reszty mo¿e nie byæ) i lenistwo. zawsze mam "co¶ wa¿niejszego" liczê ¿e piêkna pogoda spowoduje chêæ roszenia ty³ka z domu. za parê miesiêcy bêde mia³a rower.

z diety zosta³y mi przyzwyczajenia: nie u¿ywam cukru, sztucznych przypraw (kucharków i innych), gotowych dañ, ziemniaków, bia³ego chleba, bia³ego makaronu, s³odkich napojów, za to mnóstwo warzyw, zió³ i soli morskiej. no i chudego miêsa. ale wegli za du¿o (ogólnie bardzo du¿o jem), za du¿o s³odkiego i ten ty³ek przyda³oby siê ruszyæ.

wzrost:162 cm
wagê pocz±tkow± (i zarazem aktualna podam jutro - dzi¶ nie ma sensu, bo jad³am przecie¿)
cel: 62 kg
Ok, czekam jutro na dane .

Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ
Czeeee¶æ dziewczyny!
Wróci³am, mam nadziejê ¿e sie stêskni³y¶cie za moim wym±drzaniem
Witam wszystkie nowe redukuj±ce

Mia³am cheaty day x3 . Masakra, wczoraj waga pokaza³a tyle samo, ale jutro bojê siê wchodziæ. Najad³am siê jak nigdy chyba.

Jutro ju¿ wracam do szarej codzienno¶ci-diety i cwiczeñ, tymbardziej ¿e we Wroc³awiu znowu s³onko wysz³o i mogê ¶migaæ na rolki!

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

pannaatopowa a czemu nie jesz ziemniaków?
Jeste¶, koksie .
Pewnie, ¿e siê stêskni³y¶my .
To masz szczê¶cie, ¿e po 3 cheat dayach nic siê nie ruszy³o, u mnie by by³a tragedia .

Aktualna rozszerzona tabelka w za³±czniku
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg ta.jpg (99,3 KB, 9 za³adowañ)

Stary 2014-05-31, 15:45   #918
katka11s
Raczkowanie

[QUOTE=Melonade;46692745] Witamy u nas . Wpisa³am Ciê do tabelki .

Bardzo dziêkujê

Z chêci± dowiem siê jakie diety stosujecie bo siê zastanawiam nad wyborem...
No i jakie æwiczenia polecacie na górne partie ramiona ,biust bo to moja udrêka tu mi najgorzej zrzuciæ

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie, dziewuszki Z pewno¶ci± nikt nie bêdzie mia³ nic przeciwko Waszemu przy³±czeniu siê Ja tu jestem do¶æ krótko, ale dziewczyny s± wspania³e i ciep³o przyjmuj± ka¿dego
katka11s nabra³am nadwagi z podobnego powodu co Ty, tylko "nieco" wiêcej
Bardzo dziêkujê za tak mi³e przywitanie aamidale
Stres robi z cz³owieka wrak ... niestety,ale przychodzi taki czas ,¿e sie podnosimy powoli

I etap ; 80 kg
II etap ; 75 kg
III etap 70 kg

Edytowane przez katka11s
Czas edycji: 2014-05-31 o 16:06
Stary 2014-05-31, 15:49   #919
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziêkujê

Z chêci± dowiem siê jakie diety stosujecie bo siê zastanawiam nad wyborem...
No i jakie æwiczenia polecacie na górne partie ramiona ,biust bo to moja udrêka tu mi najgorzej zrzuciæ

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Bardzo dziêkujê za tak mi³e przywitanie aamidale
Stres robi z cz³owieka wrak ... niestety,ale przychodzi taki czas ,¿e sie podnosimy powoli
Nie stosujemy diet "nazwanych", bo takie niby-diety nie maj± sensu. Zdrowo siê od¿ywiamy, zmieniamy nawyki ¿ywieniowe na ca³e ¿ycie!
Ja i donkje stosujemy liczenie kalorii i makrosk³adników i z tego co widzia³am po dyskusji ostatnio, parê dziewczyn te¿ siê na to skusi³o . Dla nas tak jest naj³atwiej i mamy najwiêksz± kontrolê. Polecamy zapisywanie wszystkiego, co jemy. Ja u¿ywam myfitnesspal (aplikacji i strony), donkje u¿ywa strony potreningu .
Na pocz±tek polecamy policzyæ tutaj zapotrzebowanie kaloryczne http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr (zwróæ uwagê, ¿e pierwsza linijka to BMW, a nie kalorie) i daj nam znaæ co Ci tam wysz³o, jak± zaznaczy³a¶ aktywno¶æ i co i jak æwiczysz .

Aha, nie da siê schudn±æ miejscowo. Po prostu musisz æwiczyæ i siê zdrowo od¿ywiaæ, a t³uszcz bêdzie schodzi³ równomiernie. Tzn., je¶li zawsze mia³a¶ najwiêkszy biust to on Ci bêdzie lecia³ najpó¼niej .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-31 o 15:54

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 16:02   #920
katka11s
Raczkowanie

ok ju¿ sprawdzam,ale wpisujê tam wagê jak± chcê osi±gn±æ tak?

I etap ; 80 kg
II etap ; 75 kg
III etap 70 kg

Edytowane przez katka11s
Czas edycji: 2014-05-31 o 16:13
Stary 2014-05-31, 16:11   #921
siabra
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 434

4 godziny po moim piêknym zdrowym obiadku mój kochany m±¿ zaprosi³ ¿onê na kebab o mamuniu jak mi smakowa³! heheheh My¶la³am, ¿e bêdê na siebie z³a za to, ale jakos nie jestem i tak siê kontrolujê bez przerwy, a dziêki moim æwiczeniom po zjedzeniu takiej "bomby" nawet mi siê brzuszek nie odkszta³ci³

Zakupi³am dzis nowe doniczki i czas na przesadzanie kwiatków!

Ma³e porz±dki w ¿yciu - znajomi o których pisa³am zostali ju¿ raczej by³ymi znajomymi. Maj± ¿al do mnie. No có¿... Trudno. Chyba ka¿dy chce w ¿yciu spokoju i prawdziwych przyja¼ni a nie pretensji i frustracji. Czas poka¿e, czy post±pi³am s³usznie.

Dzi¶ czas na pomiary obwodów. Wyniki podam pó¼niej

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
[
nie chcia³a¶ przypadkiem wpisaæ daty 31.05?

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Niê bêdê mieæ dostêpu do wagi przez 2 tyg... buu...
Stary 2014-05-31, 16:16   #922
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ

W³a¶nie nie wiem czy zrobiæ sobie jutro taki cheat day, czy jednak spróbowaæ wytrwaæ, bo jako¶ szczególnie nie ci±gnie mnie do s³odyczy teraz jak jem odpowiednie ilo¶ci BTW
Ale Tobie zazdroszcze ze po 3 takich dniach waga wci±¿ ta sama

Cytat:
Napisane przez izkaa84 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, a jak siê motywujecie do æwiczeñ. Bo na pewno s± takie dni kiedy nic siê nie chce. Odpuszczacie, czy...
Oj s± takie dni.. Najczê¶ciej jak muszê wyj¶æ pobiegaæ to wymy¶lam powody dlaczego mi siê nie chce, ale w koñcu motywuje mnie to ¿e to zawsze bêdzie jeden trening wiêcej do wymarzonego celu i wymarzonej sylwetki dziwiê siê sobie ¿e mam takie samozaparcie ¿eby codziennie od tygodnia robiæ chocia¿ 20-min trening na ramiona, bo strasznie zale¿y mi na ich wyrze¼bieniu

Cytat:
Ja bardzo polecam æwiczenia Gackiej na ramiona (youtube OdchudzanieBezKitów) bo naprawdê zwiêkszaj± wytrzyma³o¶æ r±k, a przy tym nie s± takie mordercze. Do tego polecam Mel B - ramiona i Fitappy - æwiczenia na obwis³e ramiona, i ogólnie jej æwiczenia na górne partie cia³a (ramiona, plecy, itp)

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Ja i donkje stosujemy liczenie kalorii i makrosk³adników i z tego co widzia³am po dyskusji ostatnio, parê dziewczyn te¿ siê na to skusi³o . Dla nas tak jest naj³atwiej i mamy najwiêksz± kontrolê. Polecamy zapisywanie wszystkiego, co jemy. Ja u¿ywam myfitnesspal (aplikacji i strony), donkje u¿ywa strony potreningu . .
Melonade a ile Ci wychodzi póki co dziennie zjedzonych kcal i makrosk³adników? mi wychodzi za du¿o W, a za ma³o B wci±¿, ale walcze ¿eby to zmieniæ
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-31, 16:19   #923
katka11s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Na pocz±tek polecamy policzyæ tutaj zapotrzebowanie kaloryczne http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr (zwróæ uwagê, ¿e pierwsza linijka to BMW, a nie kalorie) i daj nam znaæ co Ci tam wysz³o, jak± zaznaczy³a¶ aktywno¶æ i co i jak æwiczysz .
po wpisaniu wysz³o mi
Wspó³czynnik BMR 1491.2
Aby utrzymaæ wagê
Kalorie 2311.36
Wêglowodany 55% 1271.25kcal = 317.81gram
Bia³ko 15%% 346.7kcal = 86.68gram
Tluszcz 30% 693.41kcal = 77.05gram

wpislam aktywno¶æ umiarkowan± ;
zamierzam co drugi dzien je¼dziæ na rowerze ( wczoraj 10 km na rozgrzewkê zrobi³am)
oprócz roweru ; zumba 2x w tygodniu i aqua aerobik
to by by³o na tyle oby uda³o siê zrealizowaæ ...

I etap ; 80 kg
II etap ; 75 kg
III etap 70 kg

Stary 2014-05-31, 16:20   #924
aamidale
Rozeznanie

A ja w³a¶nie jestem po pó³godzinnej ostrej je¼dzie na rowerze. Spoci³am siê tak, jakbym wysz³a spod prysznica, a nie zmêczy³am wcale. Nawet zadyszki nie mam. Mo¿e nie napiszê nic odkrywczego, ale dla mnie jest - kiedy zamykam oczy i skupiam siê na muzyce a nie na tym jak siê mêczê [rower stacjonarny ustawiony na najwy¿szy opór]nie czujê kompletnie NIC. Tak siê zamy¶li³am, ¿e nie zauwa¿y³am ile minê³o czasu ani jak bardzo jestem spocona. Genialny motyw, nie mia³am czego¶ takiego nigdy

27.02.2012
Stary 2014-05-31, 16:33   #925
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
ok ju¿ sprawdzam,ale wpisujê tam wagê jak± chcê osi±gn±æ tak?
Nie, wpisujesz aktualn± wagê .

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
4 godziny po moim piêknym zdrowym obiadku mój kochany m±¿ zaprosi³ ¿onê na kebab o mamuniu jak mi smakowa³! heheheh My¶la³am, ¿e bêdê na siebie z³a za to, ale jakos nie jestem i tak siê kontrolujê bez przerwy, a dziêki moim æwiczeniom po zjedzeniu takiej "bomby" nawet mi siê brzuszek nie odkszta³ci³

Ma³e porz±dki w ¿yciu - znajomi o których pisa³am zostali ju¿ raczej by³ymi znajomymi. Maj± ¿al do mnie. No có¿... Trudno. Chyba ka¿dy chce w ¿yciu spokoju i prawdziwych przyja¼ni a nie pretensji i frustracji. Czas poka¿e, czy post±pi³am s³usznie.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Kebab jest chyba jednym z lepszych wyborów fast foodowych . Raz w miesi±cu nie zaszkodzi
Chyba kto¶ tu lubi kwiatki .
Wiesz co? Jak mia³a¶ w±tpliwo¶ci, to raczej dobrze zrobi³a¶ odpuszczaj±c ich. Ja siê w³a¶nie pozbywam takich znajomych i od razu ¿yje mi siê lepiej .

Stary 2014-05-31, 16:38   #926
aamidale
Rozeznanie

Cytat:

Te¿ siê pozby³am mnóstwa takich znajomo¶ci. Albo zawi¶æ albo pijawki albo k³ody ci±gn±ce cz³owieka w dó³. Grunt to znaæ swoj± warto¶æ i obudziæ siê w porê.

27.02.2012
Stary 2014-05-31, 16:44   #927
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie nie wiem czy zrobiæ sobie jutro taki cheat day, czy jednak spróbowaæ wytrwaæ, bo jako¶ szczególnie nie ci±gnie mnie do s³odyczy teraz jak jem odpowiednie ilo¶ci BTW
Ale Tobie zazdroszcze ze po 3 takich dniach waga wci±¿ ta sama

Jak Ciê nie ci±gnie to mo¿e próbuj jednak wytrwaæ? Albo wybierz sobie cheat meal , a resztê dnia jedz normalnie .
Cytat:
Melonade a ile Ci wychodzi póki co dziennie zjedzonych kcal i makrosk³adników? mi wychodzi za du¿o W, a za ma³o B wci±¿, ale walcze ¿eby to zmieniæ
U mnie wysz³o na utrzymanie 1895, za³o¿y³am sobie, ¿e chcê siê trzymaæ 1550kcal i rozk³ad 40/30/30 W/B/T .
O ile kalorii siê raczej trzymam, to z rozk³adem ju¿ jest ciê¿ej.
Tzn. zdarza mi siê zje¶æ 1200kcal, ale zdarza mi siê te¿ 2000, natomiast wszystko tygodniowo siê zgadza i wtedy widzê spadki na wadze . A jak tygodniowo jest za du¿o to i waga siê nie rusza.
Co do rozk³adu W/B/T to tylko raz siê chwali³am, ¿e mi siê uda³o "za ma³o" wêgli i 'za du¿o" bia³ka, zazwyczaj jest ko³o 45-60% wêgli, co chcê koniecznie zmieniæ, z t³uszczem zazwyczaj siê zgadza ko³o 30%, chyba max. mi siê zdarzy³o 46, no i niestety bia³ko cierpi, bo to zazwyczaj tylko ok.10% (5-20 w zasadzie), tylko ten jeden raz mi siê uda³o 31% . T³uszczu siê nie bojê, ale co bym chcia³a zmieniæ to na pewno obni¿yæ wêgle no i zwiêkszyæ bia³ko. W tym tygodniu bêdê siê mocno staraæ to zrobiæ z samego jedzenia, jak mi nie bêdzie sz³o to w koñcu siê zbiorê w sobie i kupiê od¿ywkê.

Zastanawiam siê te¿ czy nie kupiæ sobie jakich¶ supli z omega-3 . Nie jem ryb w ogóle i zastanawiam siê czy to nie jest dobry pomys³ ? Mo¿ecie co¶ doradziæ?

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-31 o 16:49
Stary 2014-05-31, 16:46   #928
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ziemniaków nie jem, bo kiedy¶ siê naczyta³am, ¿e tucz± i w ogóle i zrezygnowa³am. jak jestem u kogo¶ i jem obiad to zjem, ale ry¿, kasza i makaron stanowczo mi wystarczaj±

Pierwszy raz od roku zjad³am gulasz z w±tróbki. z kasz±. warzywami i odrobin± ¶mietany 10%. dzi¶ zamawiam wagê kuchenn± i bêdê liczyæ kalorie

Stary 2014-05-31, 16:48   #929
katka11s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bardzo polecam æwiczenia Gackiej na ramiona (youtube OdchudzanieBezKitów) bo naprawdê zwiêkszaj± wytrzyma³o¶æ r±k, a przy tym nie s± takie mordercze. Do tego polecam Mel B - ramiona i Fitappy - æwiczenia na obwis³e ramiona, i ogólnie jej æwiczenia na górne partie cia³a (ramiona, plecy
dziêki za radê ,zaraz siê z tym zapoznam bo s±dzê ¿e nie zawsze bedzie pogoda ¿eby je¼dziæ na rowerze czy biegaæ.Trzeba mieæ jak±¶ alternatywn± opcjê wdomu

I etap ; 80 kg
II etap ; 75 kg
III etap 70 kg

Stary 2014-05-31, 16:52   #930
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
A ja w³a¶nie jestem po pó³godzinnej ostrej je¼dzie na rowerze. Spoci³am siê tak, jakbym wysz³a spod prysznica, a nie zmêczy³am wcale. Nawet zadyszki nie mam. Mo¿e nie napiszê nic odkrywczego, ale dla mnie jest - kiedy zamykam oczy i skupiam siê na muzyce a nie na tym jak siê mêczê [rower stacjonarny ustawiony na najwy¿szy opór]nie czujê kompletnie NIC. Tak siê zamy¶li³am, ¿e nie zauwa¿y³am ile minê³o czasu ani jak bardzo jestem spocona. Genialny motyw, nie mia³am czego¶ takiego nigdy
ale bêdziesz mieæ formê!
Ja Wam zazdroszczê tych rowerów! I zwyk³ych i stacjonarnych ...
A to uczucie jest genialne .

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
po wpisaniu wysz³o mi
Wspó³czynnik BMR 1491.2
Aby utrzymaæ wagê
Kalorie 2311.36
Wêglowodany 55% 1271.25kcal = 317.81gram
Bia³ko 15%% 346.7kcal = 86.68gram
Tluszcz 30% 693.41kcal = 77.05gram

wpislam aktywno¶æ umiarkowan± ;
zamierzam co drugi dzien je¼dziæ na rowerze ( wczoraj 10 km na rozgrzewkê zrobi³am)
oprócz roweru ; zumba 2x w tygodniu i aqua aerobik
to by by³o na tyle oby uda³o siê zrealizowaæ ...
No to z tych 2311 kcal ja bym uciê³a na pocz±tek 500 . Czyli daj sobie cel 1811kcal .
Mo¿esz próbowaæ na pocz±tek takiego rozk³adu W/B/T, mo¿e Ci bêdzie s³u¿y³. Ja w sumie niechc±cy tak robiê i chudnê . Aczkolwiek wydaje mi siê, ¿e lepsza jest opcja z wiêksz± ilo¶ci± bia³ka .

katka11s powiedz mi jeszcze, bêdziesz korzystaæ z potreningu.pl albo myfitnesspal?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Ziemniaków nie jem, bo kiedy¶ siê naczyta³am, ¿e tucz± i w ogóle i zrezygnowa³am. jak jestem u kogo¶ i jem obiad to zjem, ale ry¿, kasza i makaron stanowczo mi wystarczaj±

Pierwszy raz od roku zjad³am gulasz z w±tróbki. z kasz±. warzywami i odrobin± ¶mietany 10%. dzi¶ zamawiam wagê kuchenn± i bêdê liczyæ kalorie
Prawda jest taka,☠¿e nie ma rzeczy tucz±cych albo nietucz±cych. Jak zjesz 3 kostki czekolady to od nich nie utyjesz, a jak zjesz 50kg marchewki to i owszem
St±d nasze zami³owanie do liczenia makrosk³adników - mo¿esz je¶æ wszystko, tylko w odpowiednich ilo¶ciach .
Ja sama kiedy¶ porzuci³am ziemniaki, zreszt± nie by³am wielk± fank±. Natomiast teraz dosyæ czêsto je jem do obiadu, tyle ¿e gotowane na parze .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-31 o 16:56
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.