|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ines, mnie przyszło do głowy, ze faktycznie zamykają porodówkę na tydzień przez te przepełnienie
Bo wczoraj będąc w szpitalu widziałam, ze cały czas leżą dziewczyny po porodzie z Maluszkami na parterze na septycznym... Więc może chodzi o to, żeby naprawdę przeszła ta fala, obluzowało sie wszystko.Z drugiej strony, czy w ogóle można tak zrobić?
|
|
#3392 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam już swojego laptopa więc działam ze swojego konta Cytat:
Cytat:
Ale i tak wolałabym być w domu. TV nie oglądam a laptopa faktycznie mąż przyniósł i wszystkie inne gadżety. Cytat:
Tak jak Was zaniedbałam przez ostatni czas, to zapowiada się że teraz wszystko nadrobię.
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Vegetka, powiem Ci, ze ja sie na tych warunkach hotelowych w szpitalu mocno przejechałam niestety
Poprzedni szpital, w którym chciałam rodzic ma takie warunki właśnie, ale co z tego, skoro mają tylko II stopień referencyjności i gro personelu jest po prostu niesympatyczna... Trzymam kciuki za polepszenie sie wyników I pomysl jakie to szczęście w nieszczęściu, ze cholestaza to przypadłość pojawiająca sie w III trymestrze dopiero A gdyby tak dopadlo Cię w I trymestrze?
|
|
#3394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem naprawdę, nie chce wymyślać teorii. 2 lata temu bratowa tam rodziła w pierwszy dzień po otwarciu porodówki, ale wtedy to przez "pożar" było zamknięte, bo ktoś najarał w piwnicy czy jakaś taka historia była. Ona się teraz ze mnie śmieje, że się historia powtarza w rodzinie, że teraz ja następnego dnia po otwarciu urodzę ![]() "Boże chroń nas od przyjaciół, z wrogami sobie poradzę" Właśnie pożegnałam mojego kumpla ze studiów i pracy, wpadł z kwiatami mnie odwiedzić, wszystko miło i fajnie, ale się dowiedziałam (a raczej przypomniałam, bo wiedzieć to ja to wiem doskonale), że przytyłam w udach i na twarzy "i w ogóle tak trochę". No kurde gdzieś się te 14kg musi podziać, przecież brzuch tyle nie waży |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
Mały ok tylko mam uważać nie szaleć z dotlenianiem aaa i mały ma 50cm więc jest już pół sukcesu
ale ubranka na 44cm są jeszcze dobre
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-31 o 16:21 |
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś juz po pracy, byłam u mamy, kupiła mi truskawki
zjadłam trochę, pycha :-D teraz siedzę i oglądam tv![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Piszę już z domu Pierwsze co to musiałam unieszkodliwić dziecko i posprzątać, bo takiej warstwy pyłu w całym mieszkaniu to ja jeszcze nie widziałam ![]() Wieczorem jak będę miała siły ponadrabiam, bo ostatnie 2 dni mi net w komórce świrował.
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj bardzo leniwie spędzam dzień.... zero sprzątania, gotowania... pół dnia na dworze
jutro pewnie powtórka z dnia dzisiejszego... gdybym jeszcze mogła objeść się lodów do woli ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwiska
I muszę przyznać że ostatnio cukry u mnie łaskawe ![]() Ja dziś też spokojnie poprasowałam resztę rzeczy małego ![]() Dopakowałam torbę.. Zjadłam pycha koktajl truskawkowy-ze swoich truskawek I odpoczywam bujam się w fotelu.. Właśnie prysznic zmęczyłam, oj ciężko-ciężko z tym brzuchalem
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3401 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Straszna cisza, wysłałam TŻ samego do znajomych, zrobiłam sobie galaretkę z bitą śmietaną i myślałam, że będę miała co nadrabiać, a tu cicho sza W sumie nie ma co się dziwić, w końcu mamy weekend
|
|||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() dopiero mam chwilę ale zaraz dopiero poczytam, bo mąż wraca zaraz na chwilę, a że widzieliśmy się 15 minut od środy, to odejdę od kompa.Za to przywiózł dzisiaj od kolegi całą torbę pyszności ze świniobicia i mi w domu pachnie świeżym mięskiem, aż sobie zaraz skubnę kawał kiełbaski
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wrocilam z pracy o 6 teraz zezarlam lody waniliowe z truskawami i ogladam top trendy.
Dziewczyny bedziecie robily maluchom sesj noworodkowe? Ja mojemu mam zamiar zrobic taka sesje,fajna pamiatka bedzie. Fotografka mowi ze najlepiej zrobic w drugim tyg zycia dziecia. Jak ladnie usnie to w pol godziny mozna zrobic cala sesyjke. To fajnie bo dzidzius sie nie umeczy. |
|
|
|
#3404 | |
|
Wtajemniczenie
|
i lodów i trochę mi się humor poprawił ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie wstepnie umowilam z fotografka bo musze pogodzic nasz termin kiedy dzidzia sie urodzi i fotografki urlop. Mam nadzieje ze uda sie zgrac w czasie ladnie. |
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czereśnie jedzcie ostrożnie i w naprawdę niewielkich ilościach
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
Cześć brzuchatki
Nadaję z łóżka... od czwartku mam problem z bólami podbrzusza i później cierpię...ehhh... nie spodziewałam się tego![]() Ponadto męczę się jeszcze z zaliczeniami w szkole, jutro mam egzamin i zostaną mi jeszcze dwa, co najlepsze jeden jest 28.06 więc nie wiem czy dam radę go napisać czy przypadkiem nie będę już wtedy na porodówce no ale zobaczymy jak to będzie W zeszłą niedzielę zrobiliśmy sesję brzuszkową, na razie nie wiem jak wypadła, bo efekty otrzymamy gdzieś za około 2 tygodnie...ale było całkiem fajnie i nawet pogoda się udała ![]() Wybaczcie, że dzisiaj tylko o sobie, ale przeczytałam Was bardzo pobieżnie, bo nie byłam w stanie się skoncentrować, mam nadzieję, że wkrótce przybędę w lepszej kondycji Miłego wieczorka
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
mamaya czy odradzaja ze wzgledu na kwas pruski? On przeciez jest w pestkach wiec owoce sa bezpieczne bo je sie je bez pestek gorzej z kompotami bo tam moga byc nie wydrylowane owoce. Jesli rzeczywiscie chodzio kwas pruski to i wisnie i morele sliwki wszystkie go maja.
yuza wypoczywaj duzo |
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie w ciąży powinno sie unikać pestkowych owoców, które sprzyjają pojawianiu sie wzdęć.
|
|
|
#3410 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też sobie ostatnio kupiłam piżamę do karmienia, choć ostatnio polubiłam się z koszulami i w takich ciągle śpię ![]() temat porodu rodzinnego - poprzednio mój mąż był na nie po tym jak nasłuchał się komentarzy kolegów, ale jak w szpitalu zapytali, to powiedział, że tak i wcale nie żałował, a dla mnie jego obecność była bardzo ważna, mimo, że mnie chwilami mocno irytował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gdybym miała finanse i miejsce, to bym chciała mieć 2 w zależności od warunków. Cytat:
![]() Cytat:
teraz wyż lat '80 rodzi, więc jest kolejny wyż zresztą nasi znajomi, to ostatnio ciągle się rozmnażają i już tylko pojedyńcze pary mają 0-1 dziecka, a tak, to 2-3. u nas podobno też ciągle pełno w szpitalu, nawet nie mieli gdzie kłaść kobiet po porodzie... Cytat:
tzn. na pewno wiem u kogo by to było i tyle ![]() _________________________ __ poczytałam i zaraz idę spać zaliczyłam dziś "kąpiel" w wanience niemowlęcejjutro jedziemy na Dzień dziecka z męża pracy, zawsze jest super, więc myślę, że teraz też będzie ![]() aaa... pisałam Wam, że pomylili mi zamówienie i przysłali na odwrót rożek i poduszkę do karmienia - odesłałam ten niewłaściwy rożek i dostałam właściwy rożek, poszewkę na rogala w tym wzorze co chciałam i oczywiście zwrot za przesyłkę nawet dobrze wyszło, bo przynajmniej mam przebranie na rogalajutro pewnie się nie pojawię, a potem znów do czwartku wyjeżdżamy, ale może tym razem uda mi się chwilę do kompa przysiąść i na bieżąco popisać.
|
|
#3411 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja co prawda już jestem też wstępnie umówiona po 18.06 ale chętnie podejrzę jakieś fotki.Ja też zaczynam się oszczędzać... W ogóle wydaje mi się, że mi się młody jakoś poobracał a tak ładnie leżał główką w dół... ale teraz jakoś inaczej go czuję... doczekać się nie mogę wizyty bo się stresuję... A jeszcze teraz w weekend wesele z poprawinami... Tak mi się nie chce, że masakra... Poza tym jakoś mnie boli fakt włożenia kasy w kopertę Cytat:
|
||
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądam "Porodówkę" cholera im bliżej tym gorzej... kiedyś oglądałam to na luzie a teraz zaczynam się poważnie bać...
![]()
|
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Zief... Matko przespałam odciąganie o 3:00... A co najlepsze śniło mi się że odciągałam...
masakra jakaś...Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
celebrinfea
Widocznie zmeczona jesteś youza ja taka akcje w majówke zalczyłam, nie mogłam wstać a wizyta w wc to już wyczyn był Też się wystraszyłam a okazało się że mały się przekręcił i jakiś nerw ucisnoł.. O tyg mu zeszło żeby odpuścić ![]() Czasem jeszcze mi uciśnie niraz to wraca chwilowo ból Mam nadzieję że u ciebie to też nic poważniego Boże czereśnie a mi smaka narobiłyście :slina :
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja tylko wpadłam się zameldować.
Tżta odebrałam wczoraj z lotniska a dziś idziemy na ślub do rodziny ![]() Mała od dwóch dni tak kopie że normalnie rekordy bije chyba to z radości na przyjazd taty ![]() Miłej niedzieli! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mała też ostatnio się tak rozszalała że leżymy wieczorem w łóżku z tż i patrzymy śmiejąc się na mój brzuchol który w niektórych momentach wygląda "dziwnie"
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, melduje tylko ze zyje...
W srode jeszcze od rana pracowalam a potem pakowanko i pojechalismy na urlop, nie bylo kiedy zajrzec ![]() Cytat:
|
|
#3420 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotogrfka polecała żeby to było pomiędzy 2 a 3 tygodniem życia maluszka Mam dać znać jak urodzę, wtedy ustalimy dokładną datę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nigdy ne miałam problemu z wzdęciami po nich. W pierwszej ciąży objadałam się truskawkami, bo wiedziałam że jak urodzę nie będę mogła ich jeść, a teraz zdaje się że będzie podobna sytuacja tylko z czereśniami ![]() Cytat:
Miłego dnia również dla Was Dziś urodziny Matyluni Mam nadzieję że tym razem pójdzie szybciej ![]() Zbieramy się leniwie na śniadanie i do kościoła, później tata wymyślił żużel dla córci na dzień dziecka.. także tego ale może jeszcze trafimy na jakieś dzieciowe atrakcje, fajnie by było :nie, tymbardziej że rok temu (na roczek) mała nam się bardzo pochorowała w tym roku sobie odbijemy Miłego dnia! |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

Bo wczoraj będąc w szpitalu widziałam, ze cały czas leżą dziewczyny po porodzie z Maluszkami na parterze na septycznym... Więc może chodzi o to, żeby naprawdę przeszła ta fala, obluzowało sie wszystko.

i koniecznie informuj nas co u Ciebie.

Zawsze znajdą sposób żeby człowieka udupić

i lodów i trochę mi się humor poprawił 

masakra jakaś...