|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
M?oje maleństwo też się wypycha- głównie z prawej strony. Upodobało sobie jedno miejsce i koniec![]() W ogóle to się witam, rozpoczynając 36tydzień
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Hej ... hej...
' zbyt lakoniczna wypowiedź ' taki wyskoczył mi komentarz jak chciałam odpowiedzieć na posty cytując Was ![]() Pokrótce : Debesciara super, że impreza udana jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla dwulatki Dusia On jest cudowny Mamaya mam nadzieję, że teoria z wiśniami nie dotyczy soków, bo jak się tylko podniesie temperatura to strasznie za mną chodzą te smaki, chociaż staram się nie pić kupnych soków ![]() Agnes a za mną tak chodzą ananasy, chyba się powstrzymam do końca lipca ![]() Vegetka współczuję tej sali. Ja chyba byłabym bardzo niemiła dla tej palącej, nieodpowiedzialnej, samolubnej i w ogóle okropnej kobiety. Fajnie, że się tam dobrze trzymasz - informuj na bieżąco jak u Ciebie się sprawy mają Fame fajnie, że się TŻ pojawił ale zaglądaj do nas czasami ![]() U mnie po weekendzie pozytywnie, i nawet dostaliśmy sporo prezentów na dzień dziecka - nasi rodzice powariowali, czasem mam wrażenie, że walczą o nasze względy ![]() No i miałam spotkanie z bratową TŻ, bo powili się u teściów i nawet weszła do pokoju, w którym siedziałam hehe strasznie mnie bawią takie sytuacje, chociaż nie powiem serce ze stresu jak ją zobaczyłam zadygotało. Na szczęście słowem się do mnie nie odezwała
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Jak wytrwam jeszcze tydzień to zobaczę co mi lekarz na wizycie powie co do porodu. Jest mi już tak ciężko że mogłabym rodzić i nawet się nie boję.. Może troszkę lewatywy hehe ![]() Po wczorajszym przyjęciu czuję się dowartosciowana. Ile to ja się nasluchalam jak to ładnie wyglądam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciążowej też nie chciałam, mam parę fotek o tak, żeby maluchowi kiedyś pokazać, a jeśli chodzi o noworodkową to zrobimy kilka zdjęć sami, a też mamy zamiar zrobić rodzinne zdjęcie, chociaż niekoniecznie przy okazji chrztu
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z poczekalni do gina
trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki! Cytat:
), nie mam takich wyrzutów sumienia jak mam zachcianki kulinarne. I głupie to będzie co powiem, ale w ciąży bardzo mi to odpowiada, że jak nie miałam ochoty gdzieś z TŻtem iść, z kimś się spotkać, to mówiliśmy że źle się czuję i to był argument nie do przebicia ![]() Poza tym mój synio to nie jest z tych mocno wyrośniętych, koło 43-50 percentyla się rozwija (zależy kto usg robi ), także dla niego każdy dzień w brzuchu mamy cenny.A jeszcze inna sprawa, że zaczynam się panicznie bać swojej figury po porodzie. Jako dziecko i nastolatka byłam strasznie gruba, później mocno schudłam i wiele lat starałam się być szczupła i trzymać wagę i zawsze to dla mnie ważne było, a teraz widzę, że tu i tam przybyło, ale wielki brzuch wszystko wytłumacza Boję się życia bez brzucha można powiedzieć![]() Z drugiej strony chciałabym go już mieć i móc przytulić, nie mogę się tego doczekać! Dziewczyny takie pytanie: gdzieś przeczytałam, że od 35 tygodnia można zacząć pić herbatkę na laktację. Słyszałyście o tym? Zamierzacie? Ja dopiero zamówiłam, przy okazji zakupu materaca u jednego sprzedawcy
|
||
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
3mam kciuki odezwij się po wizycie
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Ines ja te mam herbatki ju kupiobe ale jeszcze nie pije. Mysle ze zaczne tak ok 38t
|
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Wchodzę i strasznie się boję ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3460 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze
|
||
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() i like it - liście malin możesz kupić w prawie każdym sklepie zielarskim -teraz mam takie z Darów Natury - wcześniej miałam jakieś inne ale to to samo wszystko - są takie bardziej liście albo bardziej zmielone jakby ![]() agnes - nie wiem jak z ananasem ale te liście malin to nie tylko na przyspieszenie ale na to żeby szyjka była miękka i rozwarcie szybciej postępowało Dusia - a ja znowu nie widzę wcale zdjęcia ![]() malwiska - a czemu Twoja lekarka nie zrobi Ci masażu szyjki ? - jakieś przeciwwskazania widzi czy co ? mi lekarz zrobił poprzednio, było ok i teraz też chcę Fame - super, że się wszystko udało ja lewatywe chcę i już ! uważam, że dużo większy komfort jest potem nie martwisz się co tam jeszcze z Ciebie wyjdzie joanna - trzymam kciuki z całej siły i pisz zaraz co po wizycie bo ciekawa jestem strasznie wyników - miałam się już zbierać ale poczekam aż coś napiszesz -ja jutro idę badania robić że piłkę połknęłam to ja codziennie prawie słyszę ![]() Ines - ja o tym nie słyszałam i zacznę pić pewnie dopiero w szpitalu - chociaż poprzednio wypiłam jedną bo po 2 dniach dostałam takiego nawału, że położna mi szałwię poleciła pić żeby mniej mleka było -a później też jakoś bardzo nie potrzebowałam piłam jak mi się przypomniało dziewczyny czy jeśli macie jakiekolwiek tabletki dopochwowe i bierzecie je wieczorem a rano idziecie na badanie z moczem to dzień wcześniej też aplikujecie tabletkę czy wtedy nie ? nie wiem co zrobić -zapomniałam lekarza zapytać - bo rano jednak trochę jej wyleci jak wstaje a nie chcę żeby coś do pojemniczka wpadło |
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po, wyniki dobre i nie mam cukru w moczu a glukoza na czczo wyszła 62
. Jedno zalecenie to dużo pić bo trochę mało wód płodowych , tak 3 litry wody niegazowanej dziennie jak upał. Jadę do domku odezwę się jak już zasiądę przy kompie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3463 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super!! 3 litry ... sporo, dla mnie to byłoby niezłe wyzwanie biorąc pod uwagę pojemność pęcherza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
Uszylam Małej posciel
![]() Joanna- gratuluje dobrych wynikow ![]()
Edytowane przez robaczek-85 Czas edycji: 2014-06-02 o 10:37 |
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Kularek mi gin mowi ze liscie malin bardziej sa na skurcze a na elastycznosc to kapsulki z wiesiolka i masaz krocza oliwa. Co do tabletek dopochwowych zawsze mozesz sobie prysznicemn rano poplukac tzn strumieniem wody i dopiero zasiurac do pojemniczna.
joanna super ze na wizycie wszystko super. Ja tez musze duzo pic ale ze wzgledu na cisnienie niskie. Fajniuta posciel. Super frajda cos zrobic dla malucha ja szylam ochraniacz do lozeczka. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-02 o 10:45 |
|
|
|
#3468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale piękna. Ja też taką poproszę ![]() Ja się wzięłam za prasowanie tego co wyprałam w sobotę. |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlatego dostałam od lekarza instrukcję, jak powinno się mocz do badania zebrać. Uwaga, mądre rzeczy piszę ![]() Rano Po podmyciu się Po wsadzeniu tampona do pochwy Po rozchyleniu ręką warg sromowych Środkowy strumień moczu (tzn. troszkę "popuścić", reszta do kubeczka) Powinno być git. Przestraszyłaś mnie z tym nawałem, poczekam jeszcze z tym piciem ![]() Rewelacja! U mnie maszyna stoi, miałam szyć i nie mam materiałów, bo nie mam jak do sklepu się wybrać ![]() Joanna, bardzo się cieszę, że wszystko ok!
|
|
|
|
|
#3470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ananas tez jadlam, ale bez rezultatu.Ale w tej ciazy nie bede stosowac przyspieszaczy, bo i tak moge nie dotrzymac terminu, chyba ze moja szyjka mnie zaskoczy Cytat:
![]() Poza tym wydaje mi sie, ze u mnie ta herbatka wywolywala wzdecia i teraz bede ostrozna z jej piciem.Cytat:
![]() debesciara wszystkiego najlepszego dla twojej Dwulatki Jak minal wam wczorajszy dzien? ![]() robaczek sliczna posciel ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A tak w ogole to CZESC
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-06-02 o 11:50 |
|||
|
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
robaczek |
||
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
joanna - STRASZNIE SIĘ cieszę, ze dobrze wszystko -mam nadzieję, ze u mnie też tak będzie
![]() TaTekla - dziękuję za odpowiedź robaczek -super ta pościel Ci wyszła ![]() agnes - no to ja nie wiem (tak dziewczyny na forum pisały jak w pierwszej ciąży byłam) a olej z wiesiołka to brałam przed 1 ciążą jak się staraliśmy. z prysznicem przed to u mnie ciężko bo raczej nie utrzymam sików tak długo jeszcze przy odkręconej wodzie używałam ostatnio takich chusteczek nawilżonychInes - ale skomplikowane to Twoje pobieranie moczu :/ ale kurczę muszę spróbować może się uda ... ![]() a z tym nawałem to tak było u mnie - te herbatki to według mnie nie są chyba jakieś super mocne ... tylko, ze wszystko na każdego inaczej działa zbieram się dziewczyny - jeszcze muszę się spakować i po małego do pzredszkola bo oczywiście jedzie ze mną ... no i biorę torbę ze sobą tą co mam na porodówkę spakowaną ... bo strasznie mnie plecy okresowo bolą... bardzo proszę o kciuki za wyniki i żebym przez 1,5 tyg jeszcze nie urodziła ![]() do środy wieczór |
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dziewczyny czy któraś z was miała doczynienia z fotelikami maxi cosi pebble i cabrio fix. Przyszedł mi pebble chociaż zamawialam cabriofix. Cena ta sama i nie wiem co robić czy wymieniać czy zostawić. Kuluarek mi lekarz zalecał aby nie brać globulek na 3 dni przed badaniami. Z tym, ze ja biorę jedna tygodniowo tylko, wiec to nie problem dla mnie tak sie wstrzelić z badaniami zeby nawet dłużej było. Proponuje ci albo zadzwonić do lekarza i zapytać albo zrobic normalnie badania i jak lekarz je bedzie oglądał to powiedzieć ile przed badaniem brałas ostatnia. Najwyżej powtórzysz. |
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, super, cudownie!
Mówiłyśmy wszystkie, że będzie dobrze ![]() W kwestii pobierania próbki moczu to tak jak Ines pisała, ale to akurat ja od lat w ten sposób pobieram próbkę ![]() Ach, no i jeśli chodzi o badanie moczu podczas przyjmowania jakichkolwiek globulek dopochwowych to najlepiej odczekać 3 dni po zakończeniu kuracji
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-02 o 12:23 |
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już w domku uff
![]() Dziękuję dziewczyny za wsparcie ![]() Teraz dokładniej : Kularek jednak trzeba dużo pić , jeść mało słodkich owoców czyli odpadają winogrona, banany, truskawki i soki owocowe też na bok , jeść ciemny chleb i będzie ok i pogroziła palcem Trzymam kciuki za Twoje wyniki Co do pobierania moczu rano po tabletce to dostałam taką samą instrukcję jak Ines ![]() Eh kobiety to się mają ![]() Co do opuchlizny to już tak będzie kiedy gorąco więc kazała dużo leżeć i odpoczywać w ostatnim miesiącu już zaczynam się bać ...Cesarka jednak 05.07 bo będzie miała dyżur i zajmie się mną Robaczek masz talent dziewczyno , śliczna pościel taka romantyczna I w ogóle to miłego dnia kochane brzuchatki
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
kularek to az tak... ? To trzymam kciuki, aby dzidzia jeszcze cierpliwie poczekala 2tyg
![]() joanna fajna data super ze juz wiesz kiedy bedzie ten wielki dzien Ostatnio pytalam mamaye o date cc bo wg info z pierwszej strony powinna juz wiedziec ale mnie olała
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
rybka, wybacz mi
![]() Na ostatniej wizycie ustaliłyśmy z ginką, że 9 czerwca zrobimy USG ze wszystkimi pomiarami dokładnymi i wtedy ustalimy na 100%
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka ten wczesniejszy masaz to u pl gina tutaj prywatnie,irlandcy oczywiscie robia ale jak sie przeterminujesz i trzeba wywolac.
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debesciara - śliczna pościel ![]() Liści malin ani herbatki laktacyjnej nie pilam przed porodem, tą druga zacznę szybko żeby kp się udało. ----------------- Cześć ![]() My znów u cioci do czwartku, teraz synek śpi. W domu dziś szaleją elektrycy, a mąż szuka po marketach kabiny i umywalki. Mam nadzieję, że najpóźniej w połowie przyszłego tygodnia bedzie już gotowe. No i z kasą póki co jesteśmy na spokojnie, więc jeszcze w czerwcu uda się kupić nową pralkę Zmykam na drzemkę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

M?oje maleństwo też się wypycha- głównie z prawej strony. Upodobało sobie jedno miejsce i koniec

będzie dobrze

super!! 3 litry ... sporo, dla mnie to byłoby niezłe wyzwanie biorąc pod uwagę pojemność pęcherza 

urodzinki się udaly, bardzo fajnie było 
już zaczynam się bać ...