Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 08:57   #3451
svelta
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Wy tak wszystkie czujecie ze urodzicie szybciej, a ja też bym chciala ale wydaje mi się ze dotrwam do samego końca.... i wiem ze bardzo będę się tym stresowac... a najbardziej się boję ze nie będę wiedziała kiedy brzuch mi się stawia... chyba jeszcze ani razu nie miałam tak jak opisujecie. Czasami mała się cala wypchnie w jednym miejscu i widać twardą kulke ale reszta brzucha miękkA, no i potrafi już tak sie wypchnąć ze muszę zmienić pozycję...

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Ja osobiście chciałabym szybciej, ale czuję, że się przeterminuję M?oje maleństwo też się wypycha- głównie z prawej strony. Upodobało sobie jedno miejsce i koniec

W ogóle to się witam, rozpoczynając 36tydzień
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:59   #3452
TaTekla
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Hej ... hej...

' zbyt lakoniczna wypowiedź ' taki wyskoczył mi komentarz jak chciałam odpowiedzieć na posty cytując Was

Pokrótce :

Debesciara super, że impreza udana jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla dwulatki

Dusia On jest cudowny

Mamaya mam nadzieję, że teoria z wiśniami nie dotyczy soków, bo jak się tylko podniesie temperatura to strasznie za mną chodzą te smaki, chociaż staram się nie pić kupnych soków

Agnes a za mną tak chodzą ananasy, chyba się powstrzymam do końca lipca

Vegetka współczuję tej sali. Ja chyba byłabym bardzo niemiła dla tej palącej, nieodpowiedzialnej, samolubnej i w ogóle okropnej kobiety.
Fajnie, że się tam dobrze trzymasz - informuj na bieżąco jak u Ciebie się sprawy mają

Fame fajnie, że się TŻ pojawił ale zaglądaj do nas czasami

U mnie po weekendzie pozytywnie, i nawet dostaliśmy sporo prezentów na dzień dziecka - nasi rodzice powariowali, czasem mam wrażenie, że walczą o nasze względy

No i miałam spotkanie z bratową TŻ, bo powili się u teściów i nawet weszła do pokoju, w którym siedziałam hehe strasznie mnie bawią takie sytuacje, chociaż nie powiem serce ze stresu jak ją zobaczyłam zadygotało. Na szczęście słowem się do mnie nie odezwała
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:01   #3453
Fame
Zakorzenienie

Hej!
Jak wytrwam jeszcze tydzień to zobaczę co mi lekarz na wizycie powie co do porodu.
Jest mi już tak ciężko że mogłabym rodzić i nawet się nie boję.. Może troszkę lewatywy hehe

Po wczorajszym przyjęciu czuję się dowartosciowana. Ile to ja się nasluchalam jak to ładnie wyglądam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:03   #3454
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Sesje noworodkowa sama zrobie małej, ciazowa u fotografa odpuscilam (z mezem cos pokombinuje jak tylko pogoda sie poprawi) ale za to planujemy sesje rodzinna, moze przy okazji chrztu, chciałabym takie duże zdjęcie rodzinne.
Czeresnie, uwielbiam
Co do sesji mamy podobne podejście Ciążowej też nie chciałam, mam parę fotek o tak, żeby maluchowi kiedyś pokazać, a jeśli chodzi o noworodkową to zrobimy kilka zdjęć sami, a też mamy zamiar zrobić rodzinne zdjęcie, chociaż niekoniecznie przy okazji chrztu
Stary 2014-06-02, 09:22   #3455
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się z poczekalni do gina trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Hej!
Jak wytrwam jeszcze tydzień to zobaczę co mi lekarz na wizycie powie co do porodu.
Jest mi już tak ciężko że mogłabym rodzić i nawet się nie boję.. Może troszkę lewatywy hehe

Po wczorajszym przyjęciu czuję się dowartosciowana. Ile to ja się nasluchalam jak to ładnie wyglądam

Ja wczoraj usłyszałam że połknęłam piłkę

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:32   #3456
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość

O proszę proszę jak miło

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Generalnie w 1 ciąży miałam zgoła odmienne od Was nastawienie, nie mogłam się rozstać z ciąża, tak mi było dobrze w tym stanie i nie miałam nic przeciw żeby trwała jak najdłużej Dopiero kiedy musiałam się położyć w szpitalu i była groźba wywoływania porodu to się zmobilizowalam i sobie poród wywołałam sama
Teraz w sumie też chcę się przeterminowac, ze względu na datę no ale zobaczymy jaki scenariusz życie napisze
Hahaha ja też właśnie się motam, bo mimo tego, że chodzę już jak kaczuszka, stać nie mogę długo, dłuższego kawałka pieszo też nie, a poza tym to nawet mi nie wolno, to jest mi taaak dobrze. Wszyscy się interesują jak się czuję, mogę sobie spać do woli (teraz też jestem w łóżku jeszcze), nie mam takich wyrzutów sumienia jak mam zachcianki kulinarne.
I głupie to będzie co powiem, ale w ciąży bardzo mi to odpowiada, że jak nie miałam ochoty gdzieś z TŻtem iść, z kimś się spotkać, to mówiliśmy że źle się czuję i to był argument nie do przebicia
Poza tym mój synio to nie jest z tych mocno wyrośniętych, koło 43-50 percentyla się rozwija (zależy kto usg robi), także dla niego każdy dzień w brzuchu mamy cenny.

A jeszcze inna sprawa, że zaczynam się panicznie bać swojej figury po porodzie. Jako dziecko i nastolatka byłam strasznie gruba, później mocno schudłam i wiele lat starałam się być szczupła i trzymać wagę i zawsze to dla mnie ważne było, a teraz widzę, że tu i tam przybyło, ale wielki brzuch wszystko wytłumacza Boję się życia bez brzucha można powiedzieć

Z drugiej strony chciałabym go już mieć i móc przytulić, nie mogę się tego doczekać!

Dziewczyny takie pytanie:
gdzieś przeczytałam, że od 35 tygodnia można zacząć pić herbatkę na laktację. Słyszałyście o tym? Zamierzacie?
Ja dopiero zamówiłam, przy okazji zakupu materaca u jednego sprzedawcy
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:33   #3457
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Ja wczoraj usłyszałam że połknęłam piłkę

3mam kciuki odezwij się po wizycie
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:51   #3458
agnes208
Zakorzenienie

Ines ja te mam herbatki ju kupiobe ale jeszcze nie pije. Mysle ze zaczne tak ok 38t
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:55   #3459
joanna2228
Wtajemniczenie

Wchodzę i strasznie się boję ...

Miłością tą największą
Stary 2014-06-02, 10:11   #3460
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
I głupie to będzie co powiem, ale w ciąży bardzo mi to odpowiada, że jak nie miałam ochoty gdzieś z TŻtem iść, z kimś się spotkać, to mówiliśmy że źle się czuję i to był argument nie do przebicia
Poza tym mój synio to nie jest z tych mocno wyrośniętych, koło 43-50 percentyla się rozwija (zależy kto usg robi), także dla niego każdy dzień w brzuchu mamy cenny.

A jeszcze inna sprawa, że zaczynam się panicznie bać swojej figury po porodzie. Jako dziecko i nastolatka byłam strasznie gruba, później mocno schudłam i wiele lat starałam się być szczupła i trzymać wagę i zawsze to dla mnie ważne było, a teraz widzę, że tu i tam przybyło, ale wielki brzuch wszystko wytłumacza Boję się życia bez brzucha można powiedzieć

Z drugiej strony chciałabym go już mieć i móc przytulić, nie mogę się tego doczekać!
Widzę, że mamy podobne odczucia. Ja z jednej strony jak sobie pomyślę, że za chwilę już mi ic nie będzie bulgotać w brzuchu to mi jakoś tak smutno. Ale z drugiej strony chciałabym już mieć maleństwo przy sobie
Cytat:
Wchodzę i strasznie się boję ...

będzie dobrze
Stary 2014-06-02, 10:22   #3461
kularek
Zadomowienie

dzień dobry

i like it - liście malin możesz kupić w prawie każdym sklepie zielarskim -teraz mam takie z Darów Natury - wcześniej miałam jakieś inne ale to to samo wszystko - są takie bardziej liście albo bardziej zmielone jakby

agnes - nie wiem jak z ananasem ale te liście malin to nie tylko na przyspieszenie ale na to żeby szyjka była miękka i rozwarcie szybciej postępowało

Dusia - a ja znowu nie widzę wcale zdjęcia

malwiska - a czemu Twoja lekarka nie zrobi Ci masażu szyjki ? - jakieś przeciwwskazania widzi czy co ? mi lekarz zrobił poprzednio, było ok i teraz też chcę

Fame - super, że się wszystko udało a lewatywy to chyba najmniej musisz się bać ja lewatywe chcę i już ! uważam, że dużo większy komfort jest potem nie martwisz się co tam jeszcze z Ciebie wyjdzie

joanna - trzymam kciuki z całej siły i pisz zaraz co po wizycie bo ciekawa jestem strasznie wyników - miałam się już zbierać ale poczekam aż coś napiszesz -ja jutro idę badania robić
że piłkę połknęłam to ja codziennie prawie słyszę

Ines - ja o tym nie słyszałam i zacznę pić pewnie dopiero w szpitalu - chociaż poprzednio wypiłam jedną bo po 2 dniach dostałam takiego nawału, że położna mi szałwię poleciła pić żeby mniej mleka było -a później też jakoś bardzo nie potrzebowałam piłam jak mi się przypomniało

dziewczyny czy jeśli macie jakiekolwiek tabletki dopochwowe i bierzecie je wieczorem a rano idziecie na badanie z moczem to dzień wcześniej też aplikujecie tabletkę czy wtedy nie ? nie wiem co zrobić -zapomniałam lekarza zapytać - bo rano jednak trochę jej wyleci jak wstaje a nie chcę żeby coś do pojemniczka wpadło
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:24   #3462
joanna2228
Wtajemniczenie

Ja już po, wyniki dobre i nie mam cukru w moczu a glukoza na czczo wyszła 62 . Jedno zalecenie to dużo pić bo trochę mało wód płodowych , tak 3 litry wody niegazowanej dziennie jak upał. Jadę do domku odezwę się jak już zasiądę przy kompie

Miłością tą największą
Stary 2014-06-02, 10:29   #3463
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Ja już po, wyniki dobre i nie mam cukru w moczu a glukoza na czczo wyszła 62 . Jedno zalecenie to dużo pić bo trochę mało wód płodowych , tak 3 litry wody niegazowanej dziennie jak upał. Jadę do domku odezwę się jak już zasiądę przy kompie

super!! 3 litry ... sporo, dla mnie to byłoby niezłe wyzwanie biorąc pod uwagę pojemność pęcherza

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dzień dobry

dziewczyny czy jeśli macie jakiekolwiek tabletki dopochwowe i bierzecie je wieczorem a rano idziecie na badanie z moczem to dzień wcześniej też aplikujecie tabletkę czy wtedy nie ? nie wiem co zrobić -zapomniałam lekarza zapytać - bo rano jednak trochę jej wyleci jak wstaje a nie chcę żeby coś do pojemniczka wpadło
Jak przy antybiotyku miałam antygrzybiczne aplikowałam normalnie wieczorem, ale dla pewności tak 2h wcześniej. Wyniki były ok, ale nie chcę radzić, bo nie wiem jak jest z innymi tabletkami.
Stary 2014-06-02, 10:30   #3464
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:

dobrze że ogólnie jest ok to tylko pić........hehe
Stary 2014-06-02, 10:35   #3465
robaczek-85
Rozeznanie

Uszylam Małej posciel

Joanna- gratuluje dobrych wynikow

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie

Edytowane przez robaczek-85
Czas edycji: 2014-06-02 o 10:37
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:41   #3466
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Uszylam Małej posciel

śliczna kochana nono
Stary 2014-06-02, 10:44   #3467
agnes208
Zakorzenienie

Kularek mi gin mowi ze liscie malin bardziej sa na skurcze a na elastycznosc to kapsulki z wiesiolka i masaz krocza oliwa. Co do tabletek dopochwowych zawsze mozesz sobie prysznicemn rano poplukac tzn strumieniem wody i dopiero zasiurac do pojemniczna.
joanna super ze na wizycie wszystko super. Ja tez musze duzo pic ale ze wzgledu na cisnienie niskie. Fajniuta posciel. Super frajda cos zrobic dla malucha ja szylam ochraniacz do lozeczka.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-06-02 o 10:45
Stary 2014-06-02, 10:48   #3468
svelta
Rozeznanie

Cytat:

No widzisz!
Cytat:
Uszylam Małej posciel

Ale piękna. Ja też taką poproszę

Ja się wzięłam za prasowanie tego co wyprałam w sobotę.
Stary 2014-06-02, 11:27   #3469
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

Właśnie ostatnio mi troszkę takich "kłaczków" poleciało i w wyniku mi napisali, że to liczne nabłonki

Dlatego dostałam od lekarza instrukcję, jak powinno się mocz do badania zebrać. Uwaga, mądre rzeczy piszę
Rano
Po podmyciu się
Po wsadzeniu tampona do pochwy
Po rozchyleniu ręką warg sromowych
Środkowy strumień moczu (tzn. troszkę "popuścić", reszta do kubeczka)

Powinno być git.

Przestraszyłaś mnie z tym nawałem, poczekam jeszcze z tym piciem

Cytat:
Uszylam Małej posciel

Rewelacja!
U mnie maszyna stoi, miałam szyć i nie mam materiałów, bo nie mam jak do sklepu się wybrać

Joanna, bardzo się cieszę, że wszystko ok!
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:48   #3470
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
No ja zyje nadzieja ze jednak zlapie mnie wczesniej tak z marszu, bardzo boje sie przeterminowac bo wiem, ze bedzie to dla mnie wielki stres, ktorego wolalabym sobie jednak oszczedzic ale ktoz to moze wiedziec co te nasze dzieci planuja. Niektore dziewczyny robia sobie masaz szyjki u gina np 2tyd lub tydz przed terminem ale sama sie chyba nie zdecyduje na cos takiego jesli byly by wskazania do wczesniejszego wywolania to tak ale tak dka samego widzimi sie to raczej nie skorzystam. Choc jak panika mnie dopadnie to kto wie.
Mowisz o masazu w Irlandii?? Bo u nas najwczesniej robia tydzien po terminie. A chetnie zdecydowalabym sie troszke wczesniej, bo mi pomogl i byl bezbolesny ananas tez jadlam, ale bez rezultatu.
Ale w tej ciazy nie bede stosowac przyspieszaczy, bo i tak moge nie dotrzymac terminu, chyba ze moja szyjka mnie zaskoczy

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanie:
gdzieś przeczytałam, że od 35 tygodnia można zacząć pić herbatkę na laktację. Słyszałyście o tym? Zamierzacie?
Ja dopiero zamówiłam, przy okazji zakupu materaca u jednego sprzedawcy
Ja nie pije wczesniej, bo juz teraz czesto samoczynnie leci mi siara, boje sie ze mi eksploduja
Poza tym wydaje mi sie, ze u mnie ta herbatka wywolywala wzdecia i teraz bede ostrozna z jej piciem.

Cytat:

Swietne wiesci

debesciara wszystkiego najlepszego dla twojej Dwulatki
Jak minal wam wczorajszy dzien?

robaczek sliczna posciel

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

A tak w ogole to CZESC

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2014-06-02 o 11:50
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:49   #3471
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Nie martw się mi w tej ciąży też ani razu nie stwardnial brzuch, w poprzedniej ciąży też tak mialam az do dnia porodu wtedy dopiero dowiedziałam się co to twardnienie brzucha Nie przeoczysz tego, możesz być pewna
I faktycznie jeśli brzuch nie twardnieje, ciąża przebiega bezproblemowo to pewnie donosisz/przenosisz, ale ja osobiście nie widzę w tym nic złego. Sama core przynosiłam 6 dni i większość moich przyjaciółek to samo. Jedna przenosila kolo 2 tyg. i to druga ciążę... ważne żeby być pod okiem lekarza, mój po tygodniu przeterminowania kazał położyć się do szpitala, ale na szczęście zdążyłam urodzić przed tym

Generalnie w 1 ciąży miałam zgoła odmienne od Was nastawienie, nie mogłam się rozstać z ciąża, tak mi było dobrze w tym stanie i nie miałam nic przeciw żeby trwała jak najdłużej Dopiero kiedy musiałam się położyć w szpitalu i była groźba wywoływania porodu to się zmobilizowalam i sobie poród wywołałam sama
Teraz w sumie też chcę się przeterminowac, ze względu na datę no ale zobaczymy jaki scenariusz życie napisze

Dzięki wszystkim za życzenia dla córy urodzinki się udaly, bardzo fajnie było

ja się boje przeterminowania boo cukrzyca, szybciej starzejące się łożysko doprowadzą mnie do zamartwiania się i pannikowania... nie mówiąc już o tym że w dniu porodu chyba będę musiała iść do szpitala ze względu na tą cukrzyce...
Cytat:

robaczek
Stary 2014-06-02, 11:58   #3472
kularek
Zadomowienie

joanna - STRASZNIE SIĘ cieszę, ze dobrze wszystko -mam nadzieję, ze u mnie też tak będzie

TaTekla - dziękuję za odpowiedź

robaczek -super ta pościel Ci wyszła

agnes - no to ja nie wiem (tak dziewczyny na forum pisały jak w pierwszej ciąży byłam) a olej z wiesiołka to brałam przed 1 ciążą jak się staraliśmy.
z prysznicem przed to u mnie ciężko bo raczej nie utrzymam sików tak długo jeszcze przy odkręconej wodzie używałam ostatnio takich chusteczek nawilżonych

Ines - ale skomplikowane to Twoje pobieranie moczu :/ ale kurczę muszę spróbować może się uda ...
a z tym nawałem to tak było u mnie - te herbatki to według mnie nie są chyba jakieś super mocne ... tylko, ze wszystko na każdego inaczej działa

zbieram się dziewczyny - jeszcze muszę się spakować i po małego do pzredszkola bo oczywiście jedzie ze mną ... no i biorę torbę ze sobą tą co mam na porodówkę spakowaną ... bo strasznie mnie plecy okresowo bolą...
bardzo proszę o kciuki za wyniki i żebym przez 1,5 tyg jeszcze nie urodziła

do środy wieczór
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:15   #3473
Iza188
Rozeznanie

Cześć,
Dziewczyny czy któraś z was miała doczynienia z fotelikami maxi cosi pebble i cabrio fix. Przyszedł mi pebble chociaż zamawialam cabriofix. Cena ta sama i nie wiem co robić czy wymieniać czy zostawić.

Kuluarek mi lekarz zalecał aby nie brać globulek na 3 dni przed badaniami. Z tym, ze ja biorę jedna tygodniowo tylko, wiec to nie problem dla mnie tak sie wstrzelić z badaniami zeby nawet dłużej było.
Proponuje ci albo zadzwonić do lekarza i zapytać albo zrobic normalnie badania i jak lekarz je bedzie oglądał to powiedzieć ile przed badaniem brałas ostatnia. Najwyżej powtórzysz.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:21   #3474
mamaya
Zakorzenienie

Asia, super, cudownie! Mówiłyśmy wszystkie, że będzie dobrze

W kwestii pobierania próbki moczu to tak jak Ines pisała, ale to akurat ja od lat w ten sposób pobieram próbkę Już jako dzieciak byłam informowana przez pielęgniarki, że takie pobieranie próbki moczu jest właściwe

Ach, no i jeśli chodzi o badanie moczu podczas przyjmowania jakichkolwiek globulek dopochwowych to najlepiej odczekać 3 dni po zakończeniu kuracji Ewentualnie, jeśli czas nagli, to chociaż jeden dzień.

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-02 o 12:23
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:25   #3475
joanna2228
Wtajemniczenie

Ja już w domku uff
Dziękuję dziewczyny za wsparcie jesteście niezastąpione
Teraz dokładniej :

Kularek jednak trzeba dużo pić , jeść mało słodkich owoców czyli odpadają winogrona, banany, truskawki i soki owocowe też na bok , jeść ciemny chleb i będzie ok bałam się strasznie ale na szczęście wszystko ok . Gin powiedziała , że mógł to być jednorazowy epizod bo nerki w ciąży są obciążone i mogą czasem nie odfiltrować cukru, a jeżeli ja się objadam słodkim to zdarza się i pogroziła palcem Trzymam kciuki za Twoje wyniki

Co do pobierania moczu rano po tabletce to dostałam taką samą instrukcję jak Ines
Eh kobiety to się mają

Co do opuchlizny to już tak będzie kiedy gorąco więc kazała dużo leżeć i odpoczywać w ostatnim miesiącu już zaczynam się bać ...
Cesarka jednak 05.07 bo będzie miała dyżur i zajmie się mną

Robaczek masz talent dziewczyno , śliczna pościel taka romantyczna
I w ogóle to miłego dnia kochane brzuchatki
Miłością tą największą
Stary 2014-06-02, 12:36   #3476
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

Co do opuchlizny to już tak będzie kiedy gorąco więc kazała dużo leżeć i odpoczywać w ostatnim miesiącu już zaczynam się bać ...
Cesarka jednak 05.07 bo będzie miała dyżur i zajmie się mną

Robaczek masz talent dziewczyno , śliczna pościel taka romantyczna
I w ogóle to miłego dnia kochane brzuchatki
oo to już znasz date narodzin Twojej córeczki zazdroszcze
Stary 2014-06-02, 12:54   #3477
rybka13
Zakorzenienie

kularek to az tak... ? To trzymam kciuki, aby dzidzia jeszcze cierpliwie poczekala 2tyg

joanna fajna data super ze juz wiesz kiedy bedzie ten wielki dzien

Ostatnio pytalam mamaye o date cc bo wg info z pierwszej strony powinna juz wiedziec ale mnie olała
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:57   #3478
mamaya
Zakorzenienie

rybka, wybacz mi Miałam w głowie cały czas, żeby Ci odpisać i w końcu , przyznaję się bez bicia, że zapomniałam...

Na ostatniej wizycie ustaliłyśmy z ginką, że 9 czerwca zrobimy USG ze wszystkimi pomiarami dokładnymi i wtedy ustalimy na 100% Bo wielkość Małego jest istotna, kluczowa wręcz
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:00   #3479
agnes208
Zakorzenienie

Rybka ten wczesniejszy masaz to u pl gina tutaj prywatnie,irlandcy oczywiscie robia ale jak sie przeterminujesz i trzeba wywolac.
Stary 2014-06-02, 13:00   #3480
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po, wyniki dobre i nie mam cukru w moczu a glukoza na czczo wyszła 62 . Jedno zalecenie to dużo pić bo trochę mało wód płodowych , tak 3 litry wody niegazowanej dziennie jak upał. Jadę do domku odezwę się jak już zasi.
No to super

Debesciara - śliczna pościel

Liści malin ani herbatki laktacyjnej nie pilam przed porodem, tą druga zacznę szybko żeby kp się udało.
-----------------
Cześć

My znów u cioci do czwartku, teraz synek śpi. W domu dziś szaleją elektrycy, a mąż szuka po marketach kabiny i umywalki. Mam nadzieję, że najpóźniej w połowie przyszłego tygodnia bedzie już gotowe.

No i z kasą póki co jesteśmy na spokojnie, więc jeszcze w czerwcu uda się kupić nową pralkę

Zmykam na drzemkę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości