W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 22:52   #2611
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dziewczyny jestem psychicznie wykonczona tym, ze nie moge spac w nocy (w dzien rowniez), zaczyna sie noc a ja mam mega zgage plus refluks, chodze po kilkanascie razy do toalety, bo ciagle mam wrazenie, ze dostaje kopniaki w pecherz, a jak juz zasne, to grawitacja przyciaga moj biust na jedna strone....i znowu sie budze... co chwila musze zmianiac pozycje lezenia, bo jak nie ucisk na kregoslup, to na przepone, to skurcz w lydce... i na koniec swiadomosc, ze jak teraz sie nie wyspie, to po urodzeniu misia zadna noc nie bedzie na odpoczynek... wrrr
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:57   #2612
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem psychicznie wykonczona tym, ze nie moge spac w nocy (w dzien rowniez), zaczyna sie noc a ja mam mega zgage plus refluks, chodze po kilkanascie razy do toalety, bo ciagle mam wrazenie, ze dostaje kopniaki w pecherz, a jak juz zasne, to grawitacja przyciaga moj biust na jedna strone....i znowu sie budze... co chwila musze zmianiac pozycje lezenia, bo jak nie ucisk na kregoslup, to na przepone, to skurcz w lydce... i na koniec swiadomosc, ze jak teraz sie nie wyspie, to po urodzeniu misia zadna noc nie bedzie na odpoczynek... wrrr
Jeśli ci to pomoże, to mam dwie porady: spróbuj spać w staniku jakimś wygodnym, ja śpię od 4mca, bo też miałam taki problem i jest lepiej, a druga: spraw sobie rogala do spania, naprawdę pomaga przyjąć wygodną pozycję. Ostatnio spałam jedną noc bez niego i potem przez trzy dni bolały mnie plecy i biodra.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:05   #2613
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Tak samo mam problem z karuzelą, najchetniej kupiłabym białą lub szarą i to taką delikatną. Te wszystkie plastikowe, kolorowe wogole mi sie nie widza..a to przeciez ma sie dziecku podobac a nie mnie.
Tobie by pasowała ta z ikei http://allegro.pl/ikea-leka-pluszowa...273501366.html
Ja też nie chcialam baldachimu, ale dostałam stelaż i chciałam go wykorzystać, a jak znalazłam baldachim to okazało się, że do stelażu się nie nadaje

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jeśli ci to pomoże, to mam dwie porady: spróbuj spać w staniku jakimś wygodnym, ja śpię od 4mca, bo też miałam taki problem i jest lepiej, a druga: spraw sobie rogala do spania, naprawdę pomaga przyjąć wygodną pozycję. Ostatnio spałam jedną noc bez niego i potem przez trzy dni bolały mnie plecy i biodra.

Potwierdzam
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:06   #2614
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Co do zgagi, nie pomoge niestety, ale jeżeli chodzi o pozycje do spania, to poduszka bardzo pomaga, ja mam walek (swoją drogą jest ogromny) i naprawde robi super robote
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-k...214593211.html

Justa, jesteśmy mniej wiecej z tych samych okolic gdzie zamierzasz rodzic?
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:07   #2615
kasia_ruda
Zakorzenienie

Justa, na zgagę polecam przegryzanie migdałów. Naprawdę pomaga!

Stary 2014-06-01, 23:13   #2616
M_aria
Rozeznanie

Hej
Melduję że u nas wszystko dobrze.
W piątek miałam wizytę i mała na już 1833 gr, dostałam zalecenia by nie spędzać całych dni na nogach i zacząć się oszczędzać choć zupełnie nic się nie dzieje.

Wyprawkę mam już prawie skompletowaną w większości zamawiałam na allegro u HubiWorld i jestem mega zadowolona. Brakuje mi konkretow: wózek, łóżeczko, materac i pościel. We wtorek będę ostatecznie wybierać wózek, resztę zamówie jak dostane kasę z Zus, myślę że na początku lipca będę miała wszystko.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:14   #2617
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Czytałam ostanio, że wielu lekarzy jest zdania,że jedną z przyczyn autyzmu może być chwilowe niedotlenienie mózgu noworodka, do którego dochodzi podczas odcinania pępowiny. Bo rutynowo odcinana jest zaraz po porodzie,przez co dziecko nie otrzymuje odpowiedniej ilości krwi z łożyska, tymczasem powinno się odczekać aż pepowina przestanie pulsować i wtedy odcinac, wówczas z łozyska do krwioobiegu dziecka spłynie tyle krwii, ile powinno.
O tej zbyt wcześnie przecinanej pępowinie słyszałam, ale co do autyzmu - czytałam, że zmiany w mózgu prowadzące do niego pojawiają się u dziecka już w łonie matki, z powodów nie do końca zbadanych. Gdzie leży prawda, nie mam pojęcia...

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
A oto jak nasz synek pokazał nam się 2 tygodnie temu nad ranem .
Cudo!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ja jak na razie mam same śpioszki, nie kupowłam jeszcze półśpiochów, ale myślałam o tym Jednak starałam kupować te rozpinane w kroczu(chociaż na początku nie zauważyłam brak zapieć i parę par mam bez napek)a pół śpiochy można dostać z zapięciem w kroczu? Bo ja wszystkie widzę bez , czy to na allegro czy to w sklepach....
Nie, nie ma takich modeli Właściwie to by nie było do końca sensowne

Cytat:
O dostawce słyszałam,koleżanka zachwalała, widuję czasem na spacerach. Mam w planie zakup, inaczej nie wyobrażam sobie spacerów. Ale moja będzie miała 2,5 roku jak braciszek się urodzi choć lubi chodzić, to lubi też odpocząć, więc taka dostawka u nas się na pewno przyda, przecież nie będę brać dziecka na ręce a drugiego prowadzić w gondoli! Fakt, dostawka droga dlatego będę szukać używanej,w końcu taki sprzęt raczej się nie niszczy i dłużej niż rok użytkować nie będę.
A myślisz, że 1,5 roczne dziecko ustoi dłużej na tej dostawce..? Bo nadal do końca nie mam pomysłu co do spacerów...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:21   #2618
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

Kasia, ale ja juz od dawna spie w miekkim biustonoszu, bo bez to juz nie da sie funkcjonowac, no i z poduszka pomiedzy nozkami! Ale dziekuje za probe pomocy

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Co do zgagi, nie pomoge niestety, ale jeżeli chodzi o pozycje do spania, to poduszka bardzo pomaga, ja mam walek (swoją drogą jest ogromny) i naprawde robi super robote
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-k...214593211.html

Justa, jesteśmy mniej wiecej z tych samych okolic gdzie zamierzasz rodzic?
Motylku o ile mnie mis nie zaskoczy, to mam zamiar rodzic na Parkitce... w naszym miescie nie ma zbyt duzego wyboru... Szykuje sie do cc. A Ty skad jestes i gdzie chcesz rodzic???

Cytat:

Dzieki migdaly juz nie dzialaja, mleko rowniez...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:31   #2619
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Motylku o ile mnie mis nie zaskoczy, to mam zamiar rodzic na Parkitce... w naszym miescie nie ma zbyt duzego wyboru... Szykuje sie do cc. A Ty skad jestes i gdzie chcesz rodzic???

Ja jestem z okolic Cz-wy i mam zamiar rodzić w Katowicach, o ile mnie moje Malenstwo nie zaskoczy, bo inaczej zostaje Parkitka, a ten szpital ostatnio nie cieszy się niestety dobrą opinią
A powiedz mi jeszcze proszę w takim razie gdzie kompletujesz wyprawke? czy to raczej allegro, czy masz jakies sklepy z sensownymi rzeczami i cenami godne polecenia?
Stary 2014-06-01, 23:49   #2620
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ta zgaga mnie wykonczy

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Hej
W piątek miałam wizytę i mała na już 1833 gr, dostałam zalecenia by nie spędzać całych dni na nogach i zacząć się oszczędzać choć zupełnie nic się nie dzieje.

Wyprawkę mam już prawie skompletowaną w większości zamawiałam na allegro u HubiWorld i jestem mega zadowolona. Brakuje mi konkretow: wózek, łóżeczko, materac i pościel. We wtorek będę ostatecznie wybierać wózek, resztę zamówie jak dostane kasę z Zus, myślę że na początku lipca będę miała wszystko.
Super
Ale masz już dużą księżniczkę

U nas jest akurat na odwrót największe wydatki mamy za sobą zostały same mniejsze rzeczy do kupienia

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 23:53   #2621
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też strasznie zazdroszczę. Przed ciążą piłam po cztery dziennie, mam w kuchni ekspres, który wręcz mnie woła... ale w związku z nadciśnieniem, które mi w ciąży wyszło, nie piję wcale przed ciążą miałam ciśnienie 90/60 max.więc kawy ratowały mi życie. Teraz na lekach na nadciśnienie mam 120/80, ale logiczne, że nie po to biorę leki obniżające ciśnienie, żeby je kawą podnosić. Ale brak mi bardzo. Ja akurat pokochałam w ciąży inkę, polecam spróbować. Jak piłaś kawę z mlekiem, to niewielka różnica w smaku. Ja piłam zawsze czarną, a i tak daje radę.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
W moim przypadku - co lekarz, to opinia, że kawa tak za bardzo ciśnienia nie podnosi, trzeba by ze 4 siekiery wypić, żeby to jakiś wpływ miało Też mam problemy z ciśnieniem (i bez ciąży ), ale kawę piję (1-2 dziennie) i pomiary b. dobre

Cytat:
dziś mi się snilo ze mialam juz dziecko w domu,malutki chłopczyk z mega ciemnymi włosami. Karmiłam go piersią i w tym snie było tak że jak on pil to ja też czułam smak tego mleka,ze niby tak ma być czy nie zepsute a bylooo strasznie nie dobre. Jeszcze mój tz był taki zazdrosny o dziecko ze spal z nim w łóżku ,kładł go po swojej stronie żebym mu go czasem nie zabrała :-D:-D haha a ja prosiłam zeby go dal bo muszę fotę na wizaż zrobic:-D jakie glupoty:h ahaha:
Hehehe
Ania
Stary 2014-06-02, 00:02   #2622
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
zaczarowanadlaniego czyli stelaż do baldachimu, ja to mam mieć w komplecie Ja te mebelki co wstawiłam, a do tego pościel w sówki, (mięta) a ściany mamy odcień beżu.. Wydaje mi sie ze bedzie padować, mam nadzieję Miałam wziąść podobną posciel do twojej, ale stwierdziłam, ze z łóżeczkiem będzie sie zlewać, wiec chciałam jakiś inny kolorek
ja od samego początku chciałam coś z jasnym brazem
wydaje mi się ze będzie super wyglądać na ciemnej ścianie a lozeczko i komode mamy coś pod kolor kremowy za to przewijak kupilismy niebieski i niebieskie pudełka na ☠☠☠☠☠☠☠y żeby była jakaś odskocznią jak przyjdzie i są zamontujemy to wstawię foto.

co do prania ja mam poprawę ubranka koce rożek ręczniki wszystko ale wozka nie będę ruszać

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Weekend upłynął mi na dziecięcych festynach, wczoraj u tz w pracy a dzisiaj na mieście. Do tego zaliczony sklep z zabawkami dla córci.

Do 15 daje radę później zwyczajnie muszę się położyć i przespać. Nie daje rady chodzić, siedzenie też nie pomaga, brzuch się napina i bardzo boli, martwie się bo nie wiem czy to normalne cyz nie. W pierwszej ciąży tak nie było. Ze względ na cukrzycę, anemię i te twardnienia, złe samopoczucie boję się, że mogę urodzić wcześniej a bardzo bym tego nie chciała.

Do tego cukry mi znowu szleją i muszę wrócić do ostrej diety. Trochę sobie folgowałam, ale jak znowu jest nawrót to koniec z pobłażaniem.
Czasami jest to trudne bo to pobłażenie polega że zjem coś na mieście np. obiad (gołąbki, ziemniaki i surówka lub jakaś zupka .
Też się zaczynam tym martwić se urodze wcześniej wydaje mi się se brzuch mi się stawia często i się strasznie martwię dlatego też staram się jak najwięcej odpoczywać. W czwartek wizyta wiec jakoś wytrzymam do tego czasu .

wiec kochana ty tez w miarę możliwości jak najwięcej odpoczywaj i dbaj o siebie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 00:46   #2623
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekam teraz na tą dostawe z Tesco, a swoja drogą to wspolczuje tym ludziom, ktorzy dowożą towar. Przy okazji zakupow pieluch online, zeby ich nie dzwigac zrobilam tez zakupy. Tzn zapas wody, mleka, cukrów, oliwy, ziemniaków, mąki itd.. wszystko co najwiecej waży. Biedny Pan dostawca Ciekawe jak bedzie wyglądał z 10 pakami pieluch, a gdzie reszta.
Też zamawiam z Tesco zakupy, m.in. woda - zawsze po 6-7 zgrzewek Drugie piętro, bez windy

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dodałam w pierwszym poście na dole listę wózków. Zobaczcie czy takie coś ma sens. Jeśli jest ok, to piszcie dziewczyny o swoich wózkach. Mi brakowało takiego zbioru polecanych wózków.
Ja mam Lonex Speedy Style - polecam! 2w1, kosztował ok. 1100 zł, po roku używania wygląda i sprawuje się, jak nówka - teraz będzie dla Ani

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Podziwiam wszystkie z Was, które chcą przejść na wielorazówki. Ja to jednak jestem leniem i wolę pampersa zawinąć i wywalić.

Byli dzisiaj moi rodzice, przywieźli nam prezenty bo jutro dzień dziecka. Mięciuchne i puszyste ręczniki.
Koleżanka chciała używać wielorazówek, nastawiła się bardzo na to, nakupowała pieluch, wkładów, a potem... bardzo żałowała wydanych pieniędzy
Ręczniki bardzo fajne!!! Myśmy dostali na ślub z napisami Mąż i Żona (Czy mówiłam, że w kwietniu żeśmy się hajtnęli? Nie? To mówię )

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Po pierwsze, gratulacje Dziewczynki na pewno sie cieszycie, ze dziecko duze i zdrowe szaleje w brzuszku a do tego bedzie komu robic kitki ;-)
Moj Tz zarzekal sie, ze on czesac Mlodej na pewno nie bedzie, a od jakichs kilku tygodni mianowal sie ekspertem od kitek trzeba Mu przyznac, ze robi je lepiej ode mnie

Dzieki Tasia za opinie na temat pasa ciazowego. Sama go kupowalas i dobieralas? Mi kazal lekarz isc do dzialu fizjoterapi na dopasowanie, chyba mi go wypozycza. Niestety, ponoc sa dlugie kolejki i jeszcze sie okaze, ze musze prywatnie niestety, plecy mnie bola. A Ty mialas jakies tego typu problemy, ze nosisz pas?

I tez bym nic wiecej nie kupila z tego sklepu, marna obsluga klienta, ale chyba warto zostawic im komentarz, moze sie poprawia
O tak, duża, zdrowa i silna - kopie mamusię nawet teraz
Kitki, warkoczyki... Muszę się nauczyć
Nie mam jakichś problemów z kręgosłupem itp., kupiłam zwykły pas, żeby lepiej wyglądać w kiecce ślubnej No ale oczywiście nie tylko na ślub go założyłam - wiedziałam, że brzuszek będzie duży (w 1. ciąży żałowałam, że nie mam pasa) i po prostu mając pas na sobie mam mniejsze uczucie tego ciągnięcia w dół. Kupowałam przez internet ze strony Medeli, patrząc na rozmiary w cm. Ty pewnie masz nosić leczniczy, on zapewne jest nieco inny i trudniej dostępny, skoro takie kolejki...
Nad komentarzem myślę, czy w ogóle jakikolwiek wystawiać... Zamówienie było ok, przyszło wszystko, nawet śliniaczek gratis

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Super! Duża już z niej księżniczka A mówił lekarz jak długa ? Bo ja zawsze jestem ciekawa, ale na usg jest tylko waga napisana i inne wymiary główka itp....A długości nie ma określonej
Nie... długości chyba nie da się tak łatwo określić, tylko poszczególne parametry - kości, obwody itp A szkoda

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej.

Ja dalej w szpitalu. A miałam być dziś na komunii. Nie wiem ile tu jeszcze zostanę W dalszym ciągu kroplówki...
Trzymaj się dzielnie!!!!!

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja mam 3 a jeszcze chcę kupić ten http://www.mamissima.pl/product/sear...ory_id=&limit=

Myślę, że to się przyda na parę lat także warto mieć nawet więcej niż jeden Ja mam jeden taki grubszy na zimę, dwa cieńsze jak będzie cieplej jeden do łóżeczka, drugi do wózka a ten tkany to sobie zażyczę jako prezent od siostry bo mi się mega podoba
Kilka kocyków się przydaje (ze 2-3), bo a to uleje, a to pobrudzi się, do łóżeczka, do wózka itd

Cytat:
A pod Belwederem nie byliście? Tam była jakaś impreza u prezydenta dla dzieci.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
O, nie wiedziałam...

Cytat:
A powiedzie dziewczyny, oprócz ubranek, to kocyki, pościel , też pierzecie?

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
tatuś dzisiaj zrobil Amelce prezent na dzień dziecka, ale mnie zszokował to jego pierwszy zakup dla dzidzi
http://www.ceneo.pl/27548796
dla tatuśka!
Ania
Stary 2014-06-02, 08:14   #2624
kasia_ruda
Zakorzenienie

Musiałam dziś wstać strasznie rano, od 7 mam w domu ekipę, która robi nam zabudowę balkonu. Strasznie się cieszę, będę miała gdzie trzymać wózek, poza tym zyskam dodatkowe pomieszczenie do przechowywania rzeczy, teraz tyle się tego przy dziecku w drodze robi, że będzie to nieocenione. Ale jak tylko skończą idę spać!

Stary 2014-06-02, 08:15   #2625
Moni 26
Zadomowienie

witam się z rana
ja już lepiej się czuję Miałam średnia noc, bo ból długo nie odpuszczał..Dawno już takiego silnego bólu nie miałam....
A pogoda za oknem straszna, aż sie nie chce wychodzić na dwór....brrrrr

Tasia raczej sie nie pochwaliłaś wcześniej...
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! WYTRWAŁOŚCI I DUŻO MIŁOŚCI

Maria duża już ta twoja ksieżniczka

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-02 o 08:31
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:17   #2626
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam rogala, ale wykorzystuję do tego kołdrę nie wiem nawet czy czasem się nie sprawdza lepiej, bo mogę ją ułożyć i zawinąć dokładnie tam gdzie potrzebuję, a że już jest dosyć ciepło, to leżę na kołdrze, a przykrywam się kocem

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ręczniki bardzo fajne!!! Myśmy dostali na ślub z napisami Mąż i Żona (Czy mówiłam, że w kwietniu żeśmy się hajtnęli? Nie? To mówię )
Nie kojarzę, żebyś mówiła, gratulacje! Dawaj zdjęcia
Stary 2014-06-02, 08:25   #2627
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Musiałam dziś wstać strasznie rano, od 7 mam w domu ekipę, która robi nam zabudowę balkonu. Strasznie się cieszę, będę miała gdzie trzymać wózek, poza tym zyskam dodatkowe pomieszczenie do przechowywania rzeczy, teraz tyle się tego przy dziecku w drodze robi, że będzie to nieocenione. Ale jak tylko skończą idę spać!

biedulko to sie nie wyspałaś jak ja ci zazdroszcze że możesz spać tak dużo...ja to do 7 góra...Ze dwa razy do 9 podczas całej ciazy mi sie zdarzyło

ja do spania też nie używam rogala, bo jakoś nie mam potrzeby(też wtulam sie w kołdrę,z tresztą ja zawsze spałam z kołdrą pomiędzy nogami taki ze mnie cudak Jednak kupiłam ostatnio rogala , ale z myślą o dziecku i karmieniu bardziej

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-02 o 08:28
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:30   #2628
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
biedulko to sie nie wyspałaś jak ja ci zazdroszcze że możesz spać tak dużo...ja to do 7 góra...Ze dwa razy do 9 podczas całej ciazy mi sie zdarzyło
Oj tak, ja mam melodię do spania w ciąży. O 23 padam i nie licząc wstawania do toalety, śpię minimum do 9. Wcześniej spałam nawet dłużej, ale teraz o 10 muszę brać leki na ciśnienie, więc do tego czasu muszę być po pomiarze i śniadaniu, ecześniej to nawet po 10 zdarzało mi się wstawać. Stąd nawet lekarz mi kazal jeść coś w nocy, bo mam za długą przerwę między posiłkami i pokazały mi się ketony w moczu.

Nie wspominając o I trymestrze, wracałam z pracy o 14 i spałam do powrotu męża o 17 codziennie. Ja zdecydowanie robię zapasy snu na potem.

Mój synek się chyba boi tych wierceń, bo skacze cały czas...

Stary 2014-06-02, 08:40   #2629
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem z okolic Cz-wy i mam zamiar rodzić w Katowicach, o ile mnie moje Malenstwo nie zaskoczy, bo inaczej zostaje Parkitka, a ten szpital ostatnio nie cieszy się niestety dobrą opinią
A powiedz mi jeszcze proszę w takim razie gdzie kompletujesz wyprawke? czy to raczej allegro, czy masz jakies sklepy z sensownymi rzeczami i cenami godne polecenia?
A gdzie w Katowicach chcesz rodzic?

Cześć.
Spędziłam cały weekend na uczelni, więc mnie tu nie było. To były moje ostatnie zajęcia, teraz ostatnie poprawki w pracy i obrona

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:24   #2630
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara aaaa myślałam, że ten tkany już masz? A z jakiej strony wkońcu chcesz zamówić?
Co do Minky to ja polecam od tego użytkownika http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-mal...206652272.html mam szaro fioletowy i jest boski tylko taki trochę bardziej na zimę bo jest grubszy ale cienkie też mają z tego co widzę o tutaj http://allegro.pl/letni-cienki-kocyk...262704851.html

Apropo kocyków jeszcze to ja wczoraj kupiłam w biedronce http://www.biedronka.pl/pl/product,i...zory-75x100-cm za 15 A jest tak milusi materiał, że przytulałam się do niego pół godziny

lilka super to Twoje łóżeczko Możesz powiedzieć gdzie kupiłaś ten baldachim? I na czym on wisi?
zamówię chyba z tej strony, dużo kolorów i rabat 6% , dalej nie wiem który kolor wziąć. A Ty jaki bierzesz?
http://www.fabrykawafelkow.pl/szukaj...bmit_search=OK

Co do kocyka minky to kupię granatowy materiał i mama mi uszyje

Cytat:
Ja mam 3 a jeszcze chcę kupić ten http://www.mamissima.pl/product/sear...ory_id=&limit=

Myślę, że to się przyda na parę lat także warto mieć nawet więcej niż jeden Ja mam jeden taki grubszy na zimę, dwa cieńsze jak będzie cieplej jeden do łóżeczka, drugi do wózka a ten tkany to sobie zażyczę jako prezent od siostry bo mi się mega podoba
Dla Zosi miałam dwa kocyki i spokojnie wystarczyło, teraz też będę miała tyle

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Mamamarta tak wodoa morska i frida pomaga, ale najpierw musze wysłuchać 0,5 h płaczu, kolejna noc była jeszcze gorsza bo dostała gorączki. Niby tylko 37,5 ale była rozgrzana i ten kaszel. Po południu było już lepiej i wyszłyśmy na festyn i do sklepu z zabawkami. Obie jednak padłyśmy i spałyśmy.
kropli do noska nie używasz? Ja mam dla Zosi nasivin i mała mi całą noc przesypia. Często też poduszkę kropię amolem albo przyklejam plasterki aromactiv

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
P
Mam pytanie do m.in. Sary. Zosia nie bała się tego "Katarku" podłączanego do odkurzacza? Słyszałam dobre opinie, ale to nieco przerażające.. od kiedy zaczęłaś go używać?
Zosia sama sobie włączała odkurzacz i czyściła noska. Zaczęłam używać jak mała miała chyba rok, wcześniej niestety o nim nie słyszałam. Może się wydawać, że to przerażające, ale na prawdę super rzecz. Jedyny minus to to, że wszystko wlatuje do odkurzacza

Ktoś pytał o bułeczki, mnie bardzo smakowały, w sobotę wieczorem nie było po nich śladu

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:26   #2631
motylek_555
Raczkowanie

Hej wszystkim Spałam dzisiaj do 8.30!! rekord ciążowy Normalnie budze sie 5-6, a tu taka niespodzianka, nareszcie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Ja mam Lonex Speedy Style - polecam! 2w1, kosztował ok. 1100 zł, po roku używania wygląda i sprawuje się, jak nówka - teraz będzie dla Ani

Koleżanka chciała używać wielorazówek, nastawiła się bardzo na to, nakupowała pieluch, wkładów, a potem... bardzo żałowała wydanych pieniędzy

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Kilka kocyków się przydaje (ze 2-3), bo a to uleje, a to pobrudzi się, do łóżeczka, do wózka itd

A który masz dokładnie? I jaką gondole?Bo widzę, że mają lekkie plastikowe, ale czy one są dobre? Nie mam pojęcia, jestem taka zielona w temacie wózkow Dluga jest na 80 cm, dlugo z niej korzystałas?Bo tak sobie mysle, ze nasze dzieciaczki bedą zimą z niej korzystaly, a wiadomo-ubranie, kocyki itd.Niektóre gondole są strasznie male.
Gratulacje i wszystkiego najlepszego z okazji slubu My z TŻ też bralismy teraz, w kwietniu
Nasza dzidzia dostała wczoraj od dziadków ten kocyk z biedronki, milusi materiał. Kocyki mamy już 3

Cytat:

Zazdroszczę spanka A kilka dodatkowych m2 zawsze się przyda

Cytat:
witam się z rana
ja już lepiej się czuję Miałam średnia noc, bo ból długo nie odpuszczał..Dawno już takiego silnego bólu nie miałam....
A pogoda za oknem straszna, aż sie nie chce wychodzić na dwór....brrrrr

Tasia raczej sie nie pochwaliłaś wcześniej...
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! WYTRWAŁOŚCI I DUŻO MIŁOŚCI

Maria duża już ta twoja ksieżniczka
Fajnie, że samopoczucie lepsze, oby się tylko poprawiało

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Cześć.
Spędziłam cały weekend na uczelni, więc mnie tu nie było. To były moje ostatnie zajęcia, teraz ostatnie poprawki w pracy i obrona
Na Raciborskiej, słyszałaś może coś o tym szpitalu?
Stary 2014-06-02, 09:32   #2632
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Na Raciborskiej, słyszałaś może coś o tym szpitalu?
Owszem, będę tam nawet rodzić

Hania

Stary 2014-06-02, 09:39   #2633
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

to teraz jeszcze tylko obronic i z glowy bedziesz miala

na pewno wszystko dobrze pojdzie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 09:39   #2634
Mamamarta2010
Raczkowanie

Heeello Dziewczynki!

Witam sie w 31 tyg Ale ten czas zasuwa...
Widze ze prawie wszystko juz macie dla Babaskow, a ja nadal w lesie... W srode ma przyjsd ekipa do remontu i dopiero sie zacznie. Mysle ze bede kupowac wszytsko i odgrzebywac po starszym dopiero pod koniec czerwca-pozno
Wczoraj pojechalam do tesco specjalnie po pampersy (wydawalo mi sie ze ktos pisal ze jest 50% ceny ) no i kicha... Byly wystawione tylko te najweieksze paki od rozmiaru 3 wiec nie kupowalam.
Za to znalazlam piekny ochraniacz na lozeczko i taka koldreke/narzutke, no wiec widze cena 75 zl- no to super biore, a potem przy kasie okazalo sie ze kosztuje chyba 150 jakos wiec oddalam

a tak mi sie spodobala...taka zlamana biel z szarym misiem, no piekna byla, tyle tylko ze polozone w niewlasciwym miejscu :/

Cytat:

Cześć.
Wspolczuje Ci stresu zwiazanego z obrona, ja bronilam sie tydzien przed porodem i wiem co to znaczy...
Za to poszlo szybciutko bo oni sie bali ze tam urodze chyba i napytanie promotorki czy ktos ma jakies dodatkowe pytana, wszyscy jak jeden maz-nie nie, dajmy juz pani spokoj

W sumie tak smieszcnie bylo bo bronilam sie w ogole z jakas obca grupa ze studiow dziennych (musialam wczesniej bo potem to juz po porodzie bym mogla wiec mnie wcisneli) i kobieta gratulowala wszytskim razem z minutke a potem z 3 gadala o mnie, ze zyczy powodzenia itd...no fajnie fajnie, stalam tam czerwona jak burak, wygladalam jak 7 nieszczesc z mega brzuchem, spucvhnietymi nogami, jeszcze taki upal byl, uhhhh

Ale mnie wzielo na wspominki, w kazdym razie powodzenia, jak nie bedziesz umiala odpowiedziec na pytanie to lap sie za brzuch i udawaj ze masz skurcze

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:40   #2635
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Owszem, będę tam nawet rodzić
Tak?? Super Co Cie skłoniło do rodzenia w tym szpitalu? ja ten szpital wybrałam, bo moim lekarzem jest lekarz, który tam pracuje, dla mnie plusem jest też fakt, że oddział jest malutki. A "znasz" może personel, polożne itd?Mielismy zamiar zapisać się tam do szkoły rodzenia, ale mamy ok.90km w jedna strone i wybralismy jednak cos u nas.
Stary 2014-06-02, 09:44   #2636
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Tak?? Super Co Cie skłoniło do rodzenia w tym szpitalu? ja ten szpital wybrałam, bo moim lekarzem jest lekarz, który tam pracuje, dla mnie plusem jest też fakt, że oddział jest malutki. A "znasz" może personel, polożne itd?Mielismy zamiar zapisać się tam do szkoły rodzenia, ale mamy ok.90km w jedna strone i wybralismy jednak cos u nas.
Nie brałam innego szpitala pod uwagę, bo moim lekarzem od x lat jest tamtejszy ordynator. No i oczywiście teraz lekarzem, który prowadzi moją ciążę.
Znam jeszcze jedną lekarkę, bo ona robi mi prenatalne.
Położną znam jedną ze szkoły rodzenia właśnie - bardzo pozytywne wrażenie zrobiła. Szkoła rodzenia nota bene jest super
A oprócz tego ten oddział ma dość dobre opinie, sale porodowe są fajne, kameralne...
Widzę, że mamy 4 dni różnicy między naszymi tp. Może się tam spotkamy

Hania

Stary 2014-06-02, 09:46   #2637
zVenus
Zakorzenienie

Hej,

ale dziś śpiący dzień...masakra!!

poczytałam Wasze weekendowe pisanie, liczę ruchy od 9 i już się 10 doliczyłam dawno...chyba moich ruchów było mniej niż małej

ostatnio - wczoraj rano, przytuliłam się do męża (on leżał tyłem) mój brzuch był na wysokości jego 4liter i tak mała kopnęła go w zadek, że śmialiśmy się chyba z 15minut. Taka jest odważna, że już tatę po tyłku kopie

dziś zamierzam iść spać o 19 bo weekend był ciężki, z własnego wyboru. Trochę posiedzieliśmy ze znajomymi, poplątaliśmy się tu i tam i tak nam w sobotę zeszło do 5rano...jak dzieci a teraz trzeba odreagować taki weekend.

za tydzień mam wizytę, już nie mogę się doczekać no i standardowo zaczynam się już trochę martwić i stresować czy aby na pewno wszystko jest ok.

Miłego dnia dziewczynki
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:49   #2638
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Heeello Dziewczynki!

Widze ze prawie wszystko juz macie dla Babaskow, a ja nadal w lesie... W srode ma przyjsd ekipa do remontu i dopiero sie zacznie. Mysle ze bede kupowac wszytsko i odgrzebywac po starszym dopiero pod koniec czerwca-pozno
Wczoraj pojechalam do tesco specjalnie po pampersy (wydawalo mi sie ze ktos pisal ze jest 50% ceny ) no i kicha... Byly wystawione tylko te najweieksze paki od rozmiaru 3 wiec nie kupowalam.
Za to znalazlam piekny ochraniacz na lozeczko i taka koldreke/narzutke, no wiec widze cena 75 zl- no to super biore, a potem przy kasie okazalo sie ze kosztuje chyba 150 jakos wiec oddalam

a tak mi sie spodobala...taka zlamana biel z szarym misiem, no piekna byla, tyle tylko ze polozone w niewlasciwym miejscu :/
loo tydzien przed terminem
szalenstwo

gratki za 31 tc

wspolczuje remontu ale lepiej zrobic go przed narodzinami niz po
my chcielismy sie przeprowadzic do wiekszego mieszkania z ogrodkiem i balkonem ale nie dalabym teraz rady wiec odpuscilismy na rok albo poltora

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 09:49   #2639
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie migdały pomagały dawno dawno temu ;-)

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Hej

oj jaka już duża dziewczynka ;-), ciekawe ile moja mała waży w środę mam wizytę.

Cytat:

Cześć.

to trzymam mocno kciuki . Obronisz się na 5 ;-) napewno.

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Heeello Dziewczynki!

Brawo za 31 tydz ;-).

A w tesco to często się tak zdarza że coś kosztuje o wiele więcej. Jak przy kasie nie zauważysz to dopiero w domu się okaże że przeplacilas. .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:51   #2640
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Tez mam te chusteczki :tak:
Mam ciuszki w przeroznych kolorach i jak bym miala je posegregowac to bym nawet pol pralki nie miala..no i co nie ktore ciuszki sa tak kolorowe ze nie wiedzialabym z czym je prac, a chusteczki na serio sie sprawdzaja:tak:

SlicZny prezent!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Na szczęście ja mam pralkę, która automatycznie dobiera sobie ilość wody do ilości ubrań, bo też nie miałabym całego wkładu dla kolorowych i dla białych.

Cytat:
Rowniez bede miala wozek w takim kolorze jak ty Jakbym mogla to bym wszystko miala szare .
Zauwazylam, ze mamy podobne gusta

Ja nie mam w planach baldachimu, nie wiem dlaczego, ale mi sie srednio podobaja baldachimy do łóżeczka...tzn u kogoś mi się podoba, ale sama bym nie chciała.. może jestem dziwna..

Tak samo mam problem z karuzelą, najchetniej kupiłabym białą lub szarą i to taką delikatną. Te wszystkie plastikowe, kolorowe wogole mi sie nie widza..a to przeciez ma sie dziecku podobac a nie mnie.
To samo mam zdanie o karuzelach, ale podobno dzieci lubią kontrasty, więc jak znajdę jakaś czarno, biało, niebieską lub czerwoną to kupię.

Cytat:

U mnie też od 5.30 remonty. Przyszedł teść ze szwagrem i gipsowali nam kuchnię. Bogu dzięki zmierzamy do końca.
Zajęło im to 3,5h a poszło by duuużo krócej gdyby teść nie miał takiej ochoty na pogawędki

Jak ja im się odpłacę, nic nie chcieli wziąć....
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości