|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Ale przeciez Apap, zawiera wlasnie paracetamol, wiec.... nic innego.
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Witam się popołudniowo Dzisiaj nocka nieprzespana... Byliśmy wczoraj u mojej babci i tak siedziałam 3 godzinki praktycznie bez przerwy na krześle i już mnie strasznie bolały żebra pod cyckami... No i jak wróciłam do domu, poszliśmy spać to się zaczęła masakra:/ Taki ból pod prawą piersią mnie złapał, że nie mogłam się ruszyć Niby naczytałam się w internecie, że to dzidzia coś uciska tylko zastanawiam się czemu cały czas w jednym miejscu? Skoro to jest stópka to powinna ją chyba przesunąć czasem a mnie cały czas boli w jednym miejscu:/Z dobrych rzeczy to kupiłam wczoraj nowy rożek, jest piękny, szary w białe grochy Nawet dla mnie udało mi się kupić 2 bluzeczki, sukienkę i sandały No i 3 t-shirty dla tż-ta bo jest fajna zniżka w Croppie i HousieZakupy udane ale muszę jeszcze kupić coś na tyłek Sara zamawiałaś ten tkany kocyk?? Skąd wiesz, że nie jest 100% bawełny? Czyli ogólnie nie polecasz? agatka teraz często reklamują "kawę" dla kobiet w ciąży Mamma Coffee czy jakoś tak Z kwasem foliowym, niby dobra to może warto spróbowaćpaulowina nie zgodzę się z Tobą co do tych szczepień i pytania o opinię lekarzy ![]() A co do przykładu Twojej koleżanki to no cóż... Ja Ci mogę powiedzieć, że znam około 20 szczepionych dzieci, które mają się dobrze i dobrze chowają nie chorując I co z tego wynika? Raczej nic Także przykład też marny To, że kogoś dziecko nieszczepione nie choruje nie znaczy, że Twoje też nie będzie, chociaż oczywiście tego Ci życzę |
|
|
|
#2523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też ostatnio mam takie pokręcone sny, że ja pier... |
||
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ZukenTo moze byc dzidzia Kolezanka w szpitalu wylądowała, bo mała jej kilka dni na zebra uciskala, a ona biedna oddychac nie mogla i lezała z maską na oddziale Takze wszystko mozliwe, ze Twojej dzidzi tez sie spodobała taka pozycja i ani myśli jej zmienic
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście nie znam nieszczepionych dzieci, tyle tylko co o nich czytam. Ale znam takie, które bardzo źle znosiły szczepienia więc rodzice rezygnowali w którymś momencie np z kolejnych dawek. Ciężko oceniać stan zdrowia dziecka częściowo szczepionego, a częściowo nieszczepionego w odniesieniu do naszego tematu. Ale dzieci te mają się całkiem nieźle ![]() Dziewczyny, koleżanka poleciła mi te pieluszki http://greenty.pl/pl/ Jak komuś zależy na komforcie maluszka a w wielorazowe nie chce się bawić, to może warto przemyśleć. Mam nadzieję, że żadna nie zdążyła zauważyć, jaką cenę wyliczyłam za sztukę matko, naprawdę mam nadzieję, że po ciąży mózg wróci na swoje miejsce.
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-05-31 o 12:53 |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będę siedziała
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zamowilam w Tesco z pampersa zapas pieluch, mam nadzieje, ze maly bedzie je tolerowal bo kupilam az 10paczek Zaoszczedziłam przy tym 44F.
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i się dziwię że jak potem mnożę tą niby cenę pieluszki przez ilość sztuk to mi wychodzi za paczkę cena z kosmosu No, w każdym razie cenowo wychodzą jak pampers, to może warto ![]() Do Lilki i innych mam zainteresowanych pieluchami wielorazowymi tutaj http://taniepieluchowanie.pl/2011/09...la-noworodkow/ są wymienione firmy których pieluszki pasują na dzieci już od urodzenia
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-05-31 o 13:09 |
|
|
|
|
#2530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 opakowania w rozm. 1 4 opakowania w rozm. 2 4 opakowania w rozm. 3 siostra mowila, zeby w rozmiarze 1 nie zamawiac, a dokupic w razie potrzeby, bo ona zaczela od 2. Ale jak ktos wspominał to 1 są krotsze i mozna podwinąć zeby odkryć pępuszek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Czekam teraz na tą dostawe z Tesco, a swoja drogą to wspolczuje tym ludziom, ktorzy dowożą towar. Przy okazji zakupow pieluch online, zeby ich nie dzwigac zrobilam tez zakupy. Tzn zapas wody, mleka, cukrów, oliwy, ziemniaków, mąki itd.. wszystko co najwiecej waży. Biedny Pan dostawca Ciekawe jak bedzie wyglądał z 10 pakami pieluch, a gdzie reszta.
|
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tata ma np. gorszy kontakt z moim młodszym bratem, bo mama praktycznie zabroniła mu się zbliżać do dziecka ![]() Ja chcę, żeby mój mąż razem ze mną uczył się opieki, choćby po to, żeby mnie czasem odciążyć. A dziecko nie zginie od założonej pieluszki na lewą stronę Cytat:
I dzięki za linka dot. wielorazowych
|
|
#2532 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ide sobie zrobic druga kawke wiec zdrowko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
musze sobie zrobic tylko ze ja lubie taka tylko na mleku i z cukrem ) kurcze zjadlabym do tego kanapke z pasta rybna ![]() Odnosnie wozkow, jesli faktycznie robicie ta liste to ja mam casual play s4 ale nie polecam, wiec krotka pilka ![]() Nie ma regulowanej raczki i duzo z nich ma wade hamulcow, w tym moj wlasnie... Ktos pisal o posilkach Waszych i zgadzam sie w 100%, ja tez w porownaniu z Wami slabo wychodze jako kucharka, zwykle dania, prawie zawsze ziemniaki, smazone (to lubia moi chlopcy), surowki czy warzywa zazwyczaj sa cale dla mnie bo oni malo co lubia.. A teraz bez kuchni to masakra, bar mleczny i co drugi dzien ryba i kotlet lub pulpety, ziemniaki, za to ja nadrabiam surowki bo sa akurat pycha i daja duzo ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
chodzi o to ze nie mozna lekow z ibuprofenem tylko z oaracetamolem, a nie chodzilo jej chyba o konkretna nazwe leku...
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Wlasnie o to mi chodzi, ze nic nie daje nam tak ostatecznie gwarancji. Moga dzieci szczepione chorowac, i dzieci nieszczepione tez. Jakbysmy sie nie asekurowali, zawsze cos moze sie przydarzyc. Mysle tylko, ze szczepienia powinny byc jednak kwiestia wyboru, zeby nie bylo ze jest przymus. A zmieniajac temat, mamy juz lozeczko jest wiec lozeczko w bardzo dobrym stanie, zabawki, jakies drobiazgi kosmetyczne, no caly zestaw.
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
Dodałam w pierwszym poście na dole listę wózków. Zobaczcie czy takie coś ma sens. Jeśli jest ok, to piszcie dziewczyny o swoich wózkach. Mi brakowało takiego zbioru polecanych wózków.
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, a ja mam włąśnie ochotę na takie domowe żarcie jak pulpety, kluski śląskie, kopytka
ale na dziś menu już ustalone i zaraz robię cannelloni ze szpinakiem
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, u nas dzisiaj swojskie ruskie pierogi i kilka pierogów z truskawkami bo Tż ma ciążowe zachcianki
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Rozeznanie
|
My właśnie skonsumowaliśmy warzywka i kurczaka w ziołach, ale na jutro nie mam pomysłu... i w ogóle w niedzielę rzadko kiedy gotuję, bo mam lenia jak leżymy z tż do 12, to później już mi się nic nie chce.
Chciałam dziś jechać do moich rodziców, zrobilibyśmy grila, ale niestety tż nie chce się zgodzić muszę jeszcze nad nim popracować
|
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie ukrywam, że na przykład wózek chciałabym nowy a też dostałam, w stanie idealnym co prawda, wygląda jak ze sklepu ale wolałabym inny model![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kuzynka Tż polecała nam najpierw pochodzić po sklepach a potem kupić sobie wypatrzony wózek przez internet bo podobno wychodzi to taniej. Tyle, że ja jakoś wolę ze sklepu, zostało mi 2 miesiące, nie chcę czekać na przesyłkę. Inna sprawa, że np. na jednej aukcji z moim wózkiem pisze, że jest tylko jedno upięcie spacerówki przodem do kierunku jazdy, a to nie prawda, w sklepie pokazali nam dwa upięcia. Czasami te opisy są nieadekwatne do towaru, jakby ktoś je kopiował bezmyślnie z innych modeli. |
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
TheFall ja mam Baby Design Lupo 3w1
Póki co mogę napisać, że jest łatwy w składaniu i rozkładaniu, w moim zestawie był z fotelikiem, który ma 4 pkt. ADAC. |
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja o moim wózku wypowiem się, kiedy mi go dostarczą. Może to potrwać nawet miesiąc. Wczoraj się wściekłam, bo okazało się, że wybrany przez nas wzór jest niedostępny na polskim rynku :/ musieliśmy wybrać inny kolor. Nie smażę w ogóle, jeśli już to grilluję na patelni grillowej albo piekę.
A co do obiadów, to my specyficznie gotujemy. Prawie nie jadamy ziemniaków, raczej makarony i kasze. W ogóle nie kupujemy czerwonego mięsa, właściwie w ogóle jemy mało mięsa, raczej jakieś warzywa itp. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Kurcze, już się nakręciłam na te pieluszki, ale natknęłam się na te opinie: negatywne: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ielona-herbata dość pozytywna, ale za to jest napisane, że nadają się od 5 kg dopiero: http://dzieciowo.pl/2012/09/pieluchy...logicznie.html Więc dalej nie wiem. Ja w wielorazowe mam zamiar w okolicy 3 miesiąca wejść, a do tego czasu chciałam coś jednorazowego, ale bez tej całej chemii... |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli trzeba szukać dalej... chociaż myślę, że te i tak są lepsze niż pampers.
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia, my to z podobym podejściem do wielu spraw powinnyśmy się w jakichś warszawskich parkach na spacery z wózkami umawiać od września ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam wszystkie z Was, które chcą przejść na wielorazówki. Ja to jednak jestem leniem i wolę pampersa zawinąć i wywalić.
![]() W temat szczepień się nie wtrącam i nie wgłębiam. Pakiet obowiązkowy synek dostanie na pewno, a z tego co czytam, zdecyduję się też na rota. A co z pneumokokami? To to samo co rota? Byli dzisiaj moi rodzice, przywieźli nam prezenty bo jutro dzień dziecka. Mięciuchne i puszyste ręczniki.
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty z której strony miasta?Potem mi zadziałała ta strona i czytałam. Tam gdzie wkleiłam link było parę marek wymienionych dla noworodka ale nie sprawdzałam. Tak, ja bym chciała wielo, a jednorazowe tylko na wyjścia czy do lekarza. A jak mnie to przerośnie to chociaż codziennie na chwilę wielorazówkę żeby pupka odpoczęła ale dla noworodka się trchę boję, że te rzadkie kupy w wielo mnie zniechęcą więc myślę, żeby zacząć trocę później...
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dziewczyny was podziwiam, ze chcecie korzystać z wielorazówek..
Ja też raczej z tych wygodnych, boję sie ze nie dała bym rady czasowo...Jednak przy dziecku jest mnóstwo obowiązków, a jeszcze nie wiadomo jak bardzo temperamentne będa nasze pociechy Czy będe miała czas podrapac sie po czterech literachA ja też dziś też odwiedziłam ciucholand, były ubrania za połowe ceny kupiłam 3 pajace(2*62cm(do jednego do kompletu znalazłam słodką czapeczke jak dla misia z uszkami nawet tż-towi sie podobał i raz pajac 56, oraz body na 68) Ubranka jak nowe, byłam mega zadowolona A to dzięki takiej miłej staruszce odwiedziłam ciucholand tamten, bo byłam w zupełnie innym, zaczepiła mnie w sklepie jak oglądałam ubranka i mowi"o widzę ze spodziewa sie pani maluszka, teraz są fajne rzeczy szczególnie te na lato, ale pani już niestety z nich nie skorzysta..." Za 3 pajace , bodziaka i czapeczkę zapłaciłam 10 zł(w poniedziałek niby w tym ciucholandzie są ubranka za 1 zł, ale stwierdziłam, ze nie bede ryzykowała, bo mnie ludzie stratują, a jednak nie chce jeszcze rodzić a poza tym to do poniedziałku już mogły nie wytrwać te ubranka Więc uważam , że zrobiłam dobry interes
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-31 o 21:32 |
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny z nudów Was podczytuje. Jestem mamą czerwcową. Piszecie o wielorazówkach- ja też się na nie nastawiam. Mam nadzieje że się nie zniechęcę. Piszecie od tych dla noworodków. Ja długo szukałam tych najmniejszych w rozsądnej cenie (Kokosi po 50 zł zdecydowanie za drogie). Jak mogę Wam podpowiedzieć to firma Pupuś ma po 24,90 wielorazówki dla noworodków. Kupiłam testowo 3 szt i w porównaniu z normalnymi od 3 kg (bambamsy i mila) są dużo mniejsze. Jak się sprawdzą to się okaże ale mają dużo pozytywnych opinii.
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pas ciążowy noszę, tak jakby podtrzymuje brzuch i nie "majta" się za bardzo Przydatny jest Ale w upał było mi za gorąco :/Wczoraj mi się śniło, że poszłam na cesarkę do... mojej byłej podstawówki Cytat:
![]() Za 2 Wczoraj byliśmy z TŻ na usg - POTWIERDZIŁA SIĘ DZIEWCZYNKA!!! ![]() Dokładnie widzieliśmy, co ma między nóżkami, o pomyłce nie ma mowy Waży 1400 gr, wszystko jest ok, wymiary zgodne z wiekiem ciąży, nawet ciut większa jest. Widzieliśmy Ją w 4D - po raz pierwszy widziałam coś takiego, z Krzysiem nam nie robili - niesamowite A jutro Dzień Dziecka, idziemy z Krzysiem na imprezki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

Dzisiaj nocka nieprzespana... Byliśmy wczoraj u mojej babci i tak siedziałam 3 godzinki praktycznie bez przerwy na krześle i już mnie strasznie bolały żebra pod cyckami... No i jak wróciłam do domu, poszliśmy spać to się zaczęła masakra:/ Taki ból pod prawą piersią mnie złapał, że nie mogłam się ruszyć
Niby naczytałam się w internecie, że to dzidzia coś uciska tylko zastanawiam się czemu cały czas w jednym miejscu? Skoro to jest stópka to powinna ją chyba przesunąć czasem a mnie cały czas boli w jednym miejscu:/
No i 3 t-shirty dla tż-ta bo jest fajna zniżka w Croppie i Housie
Z kwasem foliowym, niby dobra to może warto spróbować
Także przykład też marny

ale na dziś menu już ustalone i zaraz robię cannelloni ze szpinakiem
13.07.2013