Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 10:33   #1111
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Dziewczyny, co ja przezylam wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:42   #1112
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46711267]Dziewczyny, co ja przezylam wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.[/QUOTE]
hihih mój ostatnio ma faze na rozburki- bierze swoje kołderki i miski, gniezdzi sie w naszym, scieli sobie, przewraca się i tak zasypia, to takie slodkie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:20   #1113
Ultra81
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46711267]Dziewczyny, co ja przezylam wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.[/QUOTE]

Łoooo

Ja wczoraj też przeżyłam podobny szok - byłam w kuchni wstawić wodę, wracam (max 10 sekund, ale to max), a Młoda stoi na krawędzi naszego łóżka, ugina nogi w kolanach i próbuje skakać. O krok nad "przepaścią". I jeszcze jaki zaciesz na mój widok

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hihih mój ostatnio ma faze na rozburki- bierze swoje kołderki i miski, gniezdzi sie w naszym, scieli sobie, przewraca się i tak zasypia, to takie slodkie
Słodko
I gratulacje z powodu 16 tc
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:30   #1114
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Neti- kto jak kto, ale ja nie narzekałam, bo ja kochaaaaaaam czike
Ale ze co?
ja nic nie mówiłam:p

Cytat:
Witam się w 16 tc

Co do odzywek ostatnio babcia powiedziała,że jak Leos coś będzie robić nie tak to ona nie bedzie go kochać
szlag mnie trafia ale potem sobie myśle,że ja dziecku na szczeście takich bzdur nie opowiadam

dziewczyny, co testuja odżywkę już wiecie co to jest? bo ja stawiam albo na pantene pro- v, albo nive albo dove, coś mi nie pasuje to na loreala
Gratki za 16 tydz .a po odzywek mam mega tłuste włosy:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:41   #1115
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: ha ha, słodka Dorotka. Rozchodziła się już na całego?

Doszły nam nowe słowa " chłopcy" : "opcy", dzieci "dzieeee" - duużo nam daje czytanie książeczek, strasznie łapie wszystko.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:47   #1116
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Doszły nam nowe słowa " chłopcy" : "opcy", dzieci "dzieeee" - duużo nam daje czytanie książeczek, strasznie łapie wszystko.

My też dużo czytamy, ale Młoda jakoś nie rusza z mówieniem. A ja tak czekam i czekam i po cichu zazdroszczę tym, których dzieciaczki już mówią
Stary 2014-06-02, 11:48   #1117
Delicjanka
Zakorzenienie

Neti, ajmmmm sory To miało byc do Iwfki a mysalam o Tobie

jeju, dziewczyny tak strasznie mi zimno, siedze w polarze tzta aż. . . litry gorącej herbaty nie pomagają..

Debrah, super! moja A. też kocha książeczki i często czytamy.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-06-02 o 11:49
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:53   #1118
Debrah
Zakorzenienie

Ultra, bo wiesz, to się dzieje znienacka najczęściej. Ona sobie chomikuje w głowie, a potem ruszy i będziesz zdziwiona

Ciekawe kiedy będziemy na etapie, że będziemy chciały by dziećko przestało chociaz na moment mówić
Moja na bank będzie gadułą, po mamie - może Tż jakoś z nami wytrzyma. Ja jestem straszna pepla, niech wam Nancy potwierdzi

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Z nowości jeszcze mamy "auto" (ato), "autobus"(atobiś), "oko" (oooto)

Ja mam polewkę straszną jak pytam dziecia, gdzie jest np nosek pieska, noga, czy co tam, a ona przed każdą odpowiedzią :
" ooooo tuuu!" i dopiero paluch idzie.
Jak jej mówię co teraz zrobimy, to na wszystko odpowiada "dobja!, lub dobzie" - przytakuje tak. Kurdę, chyba ma to po nas, bo nawet nie wiedziałam, że mam taki nawyk
Stary 2014-06-02, 11:53   #1119
litllesweetangel
Lurker ;)

Tosia tez lubi ksiazeczki Jesc.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:53   #1120
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ultra, bo wiesz, to się dzieje znienacka najczęściej. Ona sobie chomikuje w głowie, a potem ruszy i będziesz zdziwiona

Ciekawe kiedy będziemy na etapie, że będziemy chciały by dziećko przestało chociaz na moment mówić
Moja na bank będzie gadułą, po mamie - może Tż jakoś z nami wytrzyma. Ja jestem straszna pepla, niech wam Nancy potwierdzi

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Z nowości jeszcze mamy "auto" (ato), "autobus"(atobiś), Tż, "oko" (oooto)

Ja mam polewkę straszną jak pytam dziecia, gdzie jest np nosek pieska, noga, czy co tam, a ona przed każdą odpowiedzią :
" ooooo tuuu!" i dopiero paluch idzie.
Jak jej mówię co teraz zrobimy, to na wszystko odpowiada "dobja!, lub dobzie" - przytakuje tak. Kurdę, chyba ma to po nas, bo nawet nie wiedziałam, że mam taki nawyk
co Ty? a mi się zdawało,że taka ciuchutka jesteś
Stary 2014-06-02, 11:54   #1121
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Pewnie masz rację, ale wiesz jak jest... Ja liczę na to, że jak się rozgada, to może choć trochę "zwolni", żebym progów zwalniających nie musiała montować Bo teraz to wspinanie, wchodzenie, wdrapywanie się, szpagaty, a i coś na kształt zeskoku się zdarzy O staniu na głowie i pseudoprzewrotach nie wspomnę
Stary 2014-06-02, 11:56   #1122
Debrah
Zakorzenienie

Hm mojej już jakoś przeszła faza na wsadzanie rzeczy do ust - z książeczkami nigdy tak nie robiła.
ale moja w ogóle ma kłopoty z jedzeniem, książek też

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
co Ty? a mi się zdawało,że taka ciuchutka jesteś
Jaaaaa? hahaha hahaha
Tzn tak - na pierwszy rzut, albo w dużej grupie osób (jakbyśmy np spotkanie większe zrobiły to pewnie bym miała stresa), ale 1:1, albo w małej grupce? O looosie, zagaduję na śmierć, wstyd mi za to, ale się nie umiem powstrzymać:d

Szaja: co z tą wyprawą do zoo, będziecie się wybierać?
Albo do tego "Ogrodu Doświadczeń"? Przyjaciółka pracuje tak także w tym sezonie
Stary 2014-06-02, 12:01   #1123
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Hm mojej już jakoś przeszła faza na wsadzanie rzeczy do ust - z książeczkami nigdy tak nie robiła.
ale moja w ogóle ma kłopoty z jedzeniem, książek też

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Jaaaaa? hahaha hahaha
Tzn tak - na pierwszy rzut, albo w dużej grupie osób (jakbyśmy np spotkanie większe zrobiły to pewnie bym miała stresa), ale 1:1, albo w małej grupce? O looosie, zagaduję na śmierć, wstyd mi za to, ale się nie umiem powstrzymać:d

Szaja: co z tą wyprawą do zoo, będziecie się wybierać?
Albo do tego "Ogrodu Doświadczeń"? Przyjaciółka pracuje tak także w tym sezonie
tak się jeszcze zastanawiam czy nasza Black też jest gadulą,że Oliwka tak szybko zaczęla gadać
mi się wydaje,że coś w tym jest że jak się dużo do dziecka mówi to ono szybciej idzie z mową
u nas w domu wzyscy dużo i głośno mowią S szybko gadał jak na chlopaka
Leosie też nie zostaje w tyle ale tesciowa tak do niego szczebioce że ja w biurze słyszę
Stary 2014-06-02, 12:06   #1124
Debrah
Zakorzenienie

Myślę, że to może mieć jakiś tam związek, bo ja strasznie dużo mówię do dziecka, ale też nie przeceniałabym, bo np ruchowo bardzo rozwinięte dzieci mogą mówić później, tak samo te które są skupione na tym by np zacząć chodzić itp.. a rodzic możliwe, że gada i gada

Ja nigdy w sumie nie robiłam "amelko, a powiedz "koootek" itp itd, bo bym dziecko zamęczyła (tak to tylko babcie robią ) ale samo jakoś przyszło. Wiadomo, że niektóre rozumiem ja, a otoczenie musi się upewnić, bo są poucinane te słówka - ale Szaja mowiła, że się liczą jako słowo. Chociaż u nas i tak jest dobrze z tym bo ona nie ma "własnych określeń" na coś - tylko normalne "poprawne słowo" z nieco zniekształconą wymową - to się łatwiej zorientować.
Stary 2014-06-02, 12:12   #1125
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Myślę, że to może mieć jakiś tam związek, bo ja strasznie dużo mówię do dziecka, ale też nie przeceniałabym, bo np ruchowo bardzo rozwinięte dzieci mogą mówić później, tak samo te które są skupione na tym by np zacząć chodzić itp.. a rodzic możliwe, że gada i gada

Ja nigdy w sumie nie robiłam "amelko, a powiedz "koootek" itp itd, bo bym dziecko zamęczyła (tak to tylko babcie robią ) ale samo jakoś przyszło. Wiadomo, że niektóre rozumiem ja, a otoczenie musi się upewnić, bo są poucinane te słówka - ale Szaja mowiła, że się liczą jako słowo. Chociaż u nas i tak jest dobrze z tym bo ona nie ma "własnych określeń" na coś - tylko normalne "poprawne słowo" z nieco zniekształconą wymową - to się łatwiej zorientować.

jestem babcia dzis meczylam troszke o "tanczy", bo ostatnio ladnie mowila, ale nie chce dzis powtorzyc. Za to mecze o pokazanie noska ale nie chce

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-06-02, 12:12   #1126
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

przepraszam, że was ostatnio zaniedbuję, ale praca mgr napisana, egzamin zdany teraz intensywny czas przygotowań do wesela - myślałam, że mamy wszystko gotowe, a tu się okazuje, że całe dnie teraz spędzam na jakiś pierdółkach do załatwienia
a to już za 2 tygodnie!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:14   #1127
marsi11
Zakorzenienie

Debrah, nie wiem nie chce stawiać teori żeby nie urazić mam, których dzieci nie mówią nic żeby nie wyszło,że one milczą do maluchów- to tak z gory przepraszam

ale do moich dzieci się trajkotało to prawda, nie lubię jak bawimy się z Leosiem i jest cisza
pamiętam jak urodziłam S,w szpitalu była ze mną mama, która do swojego dziecka nie odezwała się ani razu, dopiero po 3 dniu jak słyszała jak gadam do młodgo- niesmiało zaczeła przemawiać do dziecka
Stary 2014-06-02, 12:19   #1128
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
jestem babcia dzis meczylam troszke o "tanczy", bo ostatnio ladnie mowila, ale nie chce dzis powtorzyc. Za to mecze o pokazanie noska ale nie chce
e tam, bez przesady ja pisałam o babciach młodej,k one zawsze proszą z uporem maniaka
Stary 2014-06-02, 12:23   #1129
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Debrah, nie wiem nie chce stawiać teori żeby nie urazić mam, których dzieci nie mówią nic żeby nie wyszło,że one milczą do maluchów- to tak z gory przepraszam

ale do moich dzieci się trajkotało to prawda, nie lubię jak bawimy się z Leosiem i jest cisza
pamiętam jak urodziłam S,w szpitalu była ze mną mama, która do swojego dziecka nie odezwała się ani razu, dopiero po 3 dniu jak słyszała jak gadam do młodgo- niesmiało zaczeła przemawiać do dziecka
nie odebrałam tak tego. Wiadomo, że każdy dzieciak ma swój czas (co nie zmienia faktu, że nie mogę się doczekać). My od zawsze nawijamy do Młodej, a ta ma w słowniku szalone 8 słów
Stary 2014-06-02, 12:28   #1130
litllesweetangel
Lurker ;)

Moja mama meczy strasznie :p Plus mowi do niej jak przedszkolak- bez r. Oburzyla sie jak powiedzialam do malej gdy cos do niej trajkotala - spytaj sie babci gdzie r zgubila

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-06-02, 12:44   #1131
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
nie odebrałam tak tego. Wiadomo, że każdy dzieciak ma swój czas (co nie zmienia faktu, że nie mogę się doczekać). My od zawsze nawijamy do Młodej, a ta ma w słowniku szalone 8 słów
to jest to,co Szaja mowiła- dziecko magazynuje w głowie
jak wystrzeli to sama zobaczysz, najpierw chcemy zaby dzieci gadały a potem będziemy je uciszać

Ewulka, brawo

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

jak to dobrze,że mam pracę blisko domku, pan Leosio nie chcial spać, teściowa się martwiła,że nie daje rady smyka uśpić, mama rzyszła ululala synusia, pocałowałą i po 2 minutach smyk zasnąl w najlepsze
kiedy on jest taki przylepek zdaje sobie sprawę,że to jeszcze takie maleństwo, rozczula mnie położył głowę słuchając mojego serca i popłynął- zauważyłam,że zawsze układa glowę po mojej lewej stronie
teraz zaczynam się martwić jak to będzie z 3, ktore bardziej ucierpi, Leoś czy maleństwo? albo jak pogodzić żeby żadno nie ucierpiało,żeby mamy starczylo dla każdego mojego dzieciaczka
Stary 2014-06-02, 12:49   #1132
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

przepraszam, że was ostatnio zaniedbuję, ale praca mgr napisana, egzamin zdany teraz intensywny czas przygotowań do wesela - myślałam, że mamy wszystko gotowe, a tu się okazuje, że całe dnie teraz spędzam na jakiś pierdółkach do załatwienia
a to już za 2 tygodnie!
klask i:
Cytat:
jak wystrzeli to sama zobaczysz, najpierw chcemy zaby dzieci gadały a potem będziemy je uciszać

Ewulka, brawo

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

jak to dobrze,że mam pracę blisko domku, pan Leosio nie chcial spać, teściowa się martwiła,że nie daje rady smyka uśpić, mama rzyszła ululala synusia, pocałowałą i po 2 minutach smyk zasnąl w najlepsze
kiedy on jest taki przylepek zdaje sobie sprawę,że to jeszcze takie maleństwo, rozczula mnie położył głowę słuchając mojego serca i popłynął- zauważyłam,że zawsze układa glowę po mojej lewej stronie
teraz zaczynam się martwić jak to będzie z 3, ktore bardziej ucierpi, Leoś czy maleństwo? albo jak pogodzić żeby żadno nie ucierpiało,żeby mamy starczylo dla każdego mojego dzieciaczka
Dasz sobie radę kochana! Jeszcze parę miesięcy, Leoś troszkę podrośnie. A potem to maluszka do chusty sobie wrzucisz, będzie miał mamę, i Leo też

Jak ci z ponowną wizją kp, jedzenia przez dziecko w nocy itp?
Stary 2014-06-02, 12:54   #1133
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

Borys ma tak samo, przez oglądanie książeczek bardzo dużo i błyskawicznie się uczy. Wiele rzeczy wystarczy raz mu pokazać i już wie, i pamięta, gdzie ja bym nigdy nie pomyślała, że np. jakiś głupi znak stop czy parking zapamięta bardziej dla żartó mu pokazywaliśmy/

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:

Ewulka, brawo

teraz zaczynam się martwić jak to będzie z 3, ktore bardziej ucierpi, Leoś czy maleństwo? albo jak pogodzić żeby żadno nie ucierpiało,żeby mamy starczylo dla każdego mojego dzieciaczka:prosi:
Maris, dasz sobie radę, bo Ty mądra kobieta jesteś i już dwójkę dzieci odchowałaś prawie : więc wydaje mi się, że cała trójka będzie bardzo szczęśliwa.
Stary 2014-06-02, 12:56   #1134
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

Dasz sobie radę kochana! Jeszcze parę miesięcy, Leoś troszkę podrośnie. A potem to maluszka do chusty sobie wrzucisz, będzie miał mamę, i Leo też

Jak ci z ponowną wizją kp, jedzenia przez dziecko w nocy itp?
wiesz,że jestem zwolenniczką kp zakładam okres mimnimalno maksymalny- rok i ani dnia dlużej
widzialam jak S przeżywał rozstanie a jak Leoś sam zrezygnował bo czuł się gotowy
oczywiście,że spanie będzie razem w nocy, tylko jeszcze nie wiem czy w 3 osoby czy w 4
w wakacje będziemy testować Leosia gotowość do samodzielnego spania w pokoju ale z TZ doszliśmy do wniosku,że nic na siłę jak nie będzie gotowy to ja po prostu w ostatnich tyg ciąży wyprowadzę się z sypialni ( bo to bezsennosc, ja się kręce, boję się troszkę o brzuch bo Leos kopie)
nie chcę stresu i płaczu ale zaobserowaliśy,że mały w naszej drugiej sypialni sam łazi po kąpieli i mówi aaaa-aaaa tak jakby chciał tam zasnąć, może się okaże że nowe łózeczko będzie dla niego frajdą
Stary 2014-06-02, 12:57   #1135
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry!

a to już za 2 tygodnie!
brawo!!
Cytat:
Moja mama meczy strasznie :p Plus mowi do niej jak przedszkolak- bez r. Oburzyla sie jak powiedzialam do malej gdy cos do niej trajkotala - spytaj sie babci gdzie r zgubila
o matko moja teściowa mówiła kiedyś do Hani w podobny sposób. tzn plosie(proszę) ziabawa i takie tam. mój Tż ją huknął i przestała bo to było nie do wysłuchania

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:59   #1136
s i l v e r
Zakorzenienie

Wybaczcie, że ja tak mało ostatnio się udzielam, ale czasu brak Cały weekend imprezowaliśmy
Dziś mam wolne bo idę do dentysty

Może trochę nadrobię bo akurat dziecie śpi

Black, jestem pod wrażeniem jak Oliwka pięknie mówi

Aga, współczuję bardzo. Biedna

Laurko, powodzenia w pracy

Cytat:
Moje maleństwo mnie rozbraja, usnał dziś patrząc mi się głęboko w oczy, uśmiechnął się,pocałował mnie i zamknął oczka
.
słodko!
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
pokażę Wam zdjęcie, które wczoraj Tż zrobił Hani. uwielbiam je
Widziałam na fb. Przepiękne
Cytat:
Witam się w 16 tc
Gratulacje!

Cytat:
Tosia tez lubi ksiazeczki Jesc.
Daria tak samo
Cytat:
dzień dobry!

a to już za 2 tygodnie!
za zdany egzamin
Stary 2014-06-02, 13:03   #1137
Delicjanka
Zakorzenienie

To ja na swoją t. nie mogę narzekać. Ani się nie wtrąca w to jak wychowuje Amelkę, nie mówi zdrobniale, ani nie używa słówek pieszczotliwie Ploooooooosę ;p ..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:05   #1138
s i l v e r
Zakorzenienie

Daria mało mówi. Tylko mama,tata,baba, brum (auto), hau (pies), Pa, ta (tak),nima (nie ma)
Jak się zapytam:
- "jak Daria śpiewa? " to robi "lalalala"
-jak Daria się huśta ? "hiś, hiś"

i tyle
Stary 2014-06-02, 13:13   #1139
treselle0
Zadomowienie

z frontu (swojego): rzuciłam zlecenie, bo mi krew burzyła ta babka, uznałam, że stresu i roboty za dużo za szalone 200zł
zapisałam sie na studia uzupełniajace (tylko jeszcze nie moge zdecydowac sie na specjalizację) - i juz mam meega stresa czy/jak dam rade po taaakiej przerwie
Ola mowi pare słów po 'naszemu' i duzo po swojemu, czasem ja cos tam szoruje a ona chodzi i gada i gada i gada cos tam po swojemu
z tż nie mozemy sie dogadać, on widzi tylko czern i biel, zupełnie nie moge z nim pogadac o boich bolączkach bo zamiast mnie wesprzec, pocieszyc to rzuca a to po co to robisz, a po co zaczynałaś. Jak ostatnio z ta praca ja mega stres, strach, az mi sie plakc chciało na samą mysl o zostawieniu Oli samej na 8h, a tż - to trzeba było nie szukac pracy, zupełny brak zrozumienia dla mnie

Widziałam, że blogerka i debrah pisały o wymuszaniu, chciałam tylko wtrącic, że moim zdaniem, zarówno Wy jak i Wasi rodzice myślicie o tym samym tylko mowicie innym językiem. Dla nich dziecko płaczące bo chce (strzelam) jakąś zabawkę to wymuszanie - płacze bo chce zabawkę, dla Was to dziecko polazujące, że bardzo chce tą zabwkę - na jedno wychodzi. Oni chyba poprostu nie chcą, żebyscie wychowały dziecko rozpuszczone, co mu wszystko wszedzie wolno, wiec ja w tym widze troskę a nie złośliwość

Marsi gratuluję kolejnego tyg

Laurko bardzo gratuluję dostania wymarzonej pracy!!

Ewulka za egz.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria mało mówi. Tylko mama,tata,baba, brum (auto), hau (pies), Pa, ta (tak),nima (nie ma)
Jak się zapytam:
- "jak Daria śpiewa? " to robi "lalalala"
-jak Daria się huśta ? "hiś, hiś"

i tyle
Moja Ola wszystkie zwierzęta nazywa dźwiękami, które wydają. -Olu powiedz pies - Hau, a powiedz, kot - mia, a powiedz owca - Be, a krowa? - Mu, itd
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:16   #1140
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Moja Ola wszystkie zwierzęta nazywa dźwiękami, które wydają. -Olu powiedz pies - Hau, a powiedz, kot - mia, a powiedz owca - Be, a krowa? - Mu, itd

jak ja pytam jak robi piesek? "Hau"
jak robi kotek? "Hau"
jak robi ptaszek "Hau"

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości