|
|
#1111 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Dziewczyny, co ja przezylam
wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46711267]Dziewczyny, co ja przezylam
wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.[/QUOTE]hihih mój ostatnio ma faze na rozburki- bierze swoje kołderki i miski, gniezdzi sie w naszym, scieli sobie, przewraca się i tak zasypia, to takie slodkie |
|
|
|
#1113 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46711267]Dziewczyny, co ja przezylam
wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.[/QUOTE]Łoooo ![]() Ja wczoraj też przeżyłam podobny szok - byłam w kuchni wstawić wodę, wracam (max 10 sekund, ale to max), a Młoda stoi na krawędzi naszego łóżka, ugina nogi w kolanach i próbuje skakać. O krok nad "przepaścią". I jeszcze jaki zaciesz na mój widok ![]() Cytat:
I gratulacje z powodu 16 tc
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze co?
ja nic nie mówiłam Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: ha ha, słodka Dorotka. Rozchodziła się już na całego?
Doszły nam nowe słowa " chłopcy" : "opcy", dzieci "dzieeee" - duużo nam daje czytanie książeczek, strasznie łapie wszystko. |
|
|
|
#1116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My też dużo czytamy, ale Młoda jakoś nie rusza z mówieniem. A ja tak czekam i czekam i po cichu zazdroszczę tym, których dzieciaczki już mówią
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, ajmmmm sory
To miało byc do Iwfki a mysalam o Tobie jeju, dziewczyny tak strasznie mi zimno, siedze w polarze tzta aż. . . litry gorącej herbaty nie pomagają.. Debrah, super! moja A. też kocha książeczki i często czytamy.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-06-02 o 11:49 |
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra, bo wiesz, to się dzieje znienacka najczęściej. Ona sobie chomikuje w głowie, a potem ruszy i będziesz zdziwiona
Ciekawe kiedy będziemy na etapie, że będziemy chciały by dziećko przestało chociaz na moment mówić Moja na bank będzie gadułą, po mamie - może Tż jakoś z nami wytrzyma. Ja jestem straszna pepla, niech wam Nancy potwierdzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Z nowości jeszcze mamy "auto" (ato), "autobus"(atobiś), "oko" (oooto) Ja mam polewkę straszną jak pytam dziecia, gdzie jest np nosek pieska, noga, czy co tam, a ona przed każdą odpowiedzią : " ooooo tuuu!" i dopiero paluch idzie. Jak jej mówię co teraz zrobimy, to na wszystko odpowiada "dobja!, lub dobzie" - przytakuje tak. Kurdę, chyba ma to po nas, bo nawet nie wiedziałam, że mam taki nawyk
|
|
|
|
#1119 |
|
Lurker ;)
|
Tosia tez lubi ksiazeczki
Jesc.
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie masz rację, ale wiesz jak jest... Ja liczę na to, że jak się rozgada, to może choć trochę "zwolni", żebym progów zwalniających nie musiała montować Bo teraz to wspinanie, wchodzenie, wdrapywanie się, szpagaty, a i coś na kształt zeskoku się zdarzy O staniu na głowie i pseudoprzewrotach nie wspomnę
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Hm mojej już jakoś przeszła faza na wsadzanie rzeczy do ust - z książeczkami nigdy tak nie robiła.
ale moja w ogóle ma kłopoty z jedzeniem, książek też ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Jaaaaa? hahaha hahaha Tzn tak - na pierwszy rzut, albo w dużej grupie osób (jakbyśmy np spotkanie większe zrobiły to pewnie bym miała stresa), ale 1:1, albo w małej grupce? O looosie, zagaduję na śmierć, wstyd mi za to, ale się nie umiem powstrzymać:d Szaja: co z tą wyprawą do zoo, będziecie się wybierać? Albo do tego "Ogrodu Doświadczeń"? Przyjaciółka pracuje tak także w tym sezonie |
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaje,że coś w tym jest że jak się dużo do dziecka mówi to ono szybciej idzie z mową u nas w domu wzyscy dużo i głośno mowią S szybko gadał jak na chlopaka Leosie też nie zostaje w tyle ale tesciowa tak do niego szczebioce że ja w biurze słyszę
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że to może mieć jakiś tam związek, bo ja strasznie dużo mówię do dziecka, ale też nie przeceniałabym, bo np ruchowo bardzo rozwinięte dzieci mogą mówić później, tak samo te które są skupione na tym by np zacząć chodzić itp.. a rodzic możliwe, że gada i gada
![]() Ja nigdy w sumie nie robiłam "amelko, a powiedz "koootek" itp itd, bo bym dziecko zamęczyła (tak to tylko babcie robią ) ale samo jakoś przyszło. Wiadomo, że niektóre rozumiem ja, a otoczenie musi się upewnić, bo są poucinane te słówka - ale Szaja mowiła, że się liczą jako słowo. Chociaż u nas i tak jest dobrze z tym bo ona nie ma "własnych określeń" na coś - tylko normalne "poprawne słowo" z nieco zniekształconą wymową - to się łatwiej zorientować.
|
|
|
|
#1125 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
jestem babcia dzis meczylam troszke o "tanczy", bo ostatnio ladnie mowila, ale nie chce dzis powtorzyc. Za to mecze o pokazanie noska ale nie chce ![]()
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
przepraszam, że was ostatnio zaniedbuję, ale praca mgr napisana, egzamin zdany ![]() a to już za 2 tygodnie!
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, nie wiem nie chce stawiać teori żeby nie urazić mam, których dzieci nie mówią nic żeby nie wyszło,że one milczą do maluchów- to tak z gory przepraszam
ale do moich dzieci się trajkotało to prawda, nie lubię jak bawimy się z Leosiem i jest cisza ![]() pamiętam jak urodziłam S,w szpitalu była ze mną mama, która do swojego dziecka nie odezwała się ani razu, dopiero po 3 dniu jak słyszała jak gadam do młodgo- niesmiało zaczeła przemawiać do dziecka
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pisałam o babciach młodej,k one zawsze proszą z uporem maniaka
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie odebrałam tak tego. Wiadomo, że każdy dzieciak ma swój czas (co nie zmienia faktu, że nie mogę się doczekać). My od zawsze nawijamy do Młodej, a ta ma w słowniku szalone 8 słów
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Lurker ;)
|
Moja mama meczy strasznie :p Plus mowi do niej jak przedszkolak- bez r. Oburzyla sie jak powiedzialam do malej gdy cos do niej trajkotala - spytaj sie babci gdzie r zgubila
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wystrzeli to sama zobaczysz, najpierw chcemy zaby dzieci gadały a potem będziemy je uciszać Ewulka, brawo ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- jak to dobrze,że mam pracę blisko domku, pan Leosio nie chcial spać, teściowa się martwiła,że nie daje rady smyka uśpić, mama rzyszła ululala synusia, pocałowałą i po 2 minutach smyk zasnąl w najlepsze kiedy on jest taki przylepek zdaje sobie sprawę,że to jeszcze takie maleństwo, rozczula mnie położył głowę słuchając mojego serca i popłynął- zauważyłam,że zawsze układa glowę po mojej lewej stronieteraz zaczynam się martwić jak to będzie z 3, ktore bardziej ucierpi, Leoś czy maleństwo? albo jak pogodzić żeby żadno nie ucierpiało,żeby mamy starczylo dla każdego mojego dzieciaczka
|
|
|
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
![]() Jak ci z ponowną wizją kp, jedzenia przez dziecko w nocy itp? |
||
|
|
|
#1133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Borys ma tak samo, przez oglądanie książeczek bardzo dużo i błyskawicznie się uczy. Wiele rzeczy wystarczy raz mu pokazać i już wie, i pamięta, gdzie ja bym nigdy nie pomyślała, że np. jakiś głupi znak stop czy parking zapamięta bardziej dla żartó mu pokazywaliśmy/---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
i już dwójkę dzieci odchowałaś prawie : więc wydaje mi się, że cała trójka będzie bardzo szczęśliwa.
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakładam okres mimnimalno maksymalny- rok i ani dnia dlużej ![]() widzialam jak S przeżywał rozstanie a jak Leoś sam zrezygnował bo czuł się gotowy oczywiście,że spanie będzie razem w nocy, tylko jeszcze nie wiem czy w 3 osoby czy w 4 w wakacje będziemy testować Leosia gotowość do samodzielnego spania w pokoju ale z TZ doszliśmy do wniosku,że nic na siłę jak nie będzie gotowy to ja po prostu w ostatnich tyg ciąży wyprowadzę się z sypialni ( bo to bezsennosc, ja się kręce, boję się troszkę o brzuch bo Leos kopie) nie chcę stresu i płaczu ale zaobserowaliśy,że mały w naszej drugiej sypialni sam łazi po kąpieli i mówi aaaa-aaaa tak jakby chciał tam zasnąć, może się okaże że nowe łózeczko będzie dla niego frajdą |
|
|
|
|
#1135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że ja tak mało ostatnio się udzielam, ale czasu brak Cały weekend imprezowaliśmy Dziś mam wolne bo idę do dentysty ![]() Może trochę nadrobię bo akurat dziecie śpi Black, jestem pod wrażeniem jak Oliwka pięknie mówi ![]() Aga, współczuję bardzo. Biedna Laurko, powodzenia w pracy ![]() Cytat:
Widziałam na fb. Przepiękne ![]() Gratulacje! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46711267]Dziewczyny, co ja przezylam wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.[/QUOTE]![]() Cytat:
za zdany egzamin
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
To ja na swoją t. nie mogę narzekać. Ani się nie wtrąca w to jak wychowuje Amelkę, nie mówi zdrobniale, ani nie używa słówek pieszczotliwie Ploooooooosę ;p ..
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Daria mało mówi. Tylko mama,tata,baba, brum (auto), hau (pies), Pa, ta (tak),nima (nie ma)
Jak się zapytam: - "jak Daria śpiewa? " to robi "lalalala" -jak Daria się huśta ? "hiś, hiś" i tyle
|
#1139 | |
|
Zadomowienie
|
z frontu (swojego): rzuciłam zlecenie, bo mi krew burzyła ta babka, uznałam, że stresu i roboty za dużo za szalone 200zł ![]() zapisałam sie na studia uzupełniajace (tylko jeszcze nie moge zdecydowac sie na specjalizację ) - i juz mam meega stresa czy/jak dam rade po taaakiej przerwie ![]() Ola mowi pare słów po 'naszemu' i duzo po swojemu, czasem ja cos tam szoruje a ona chodzi i gada i gada i gada cos tam po swojemu z tż nie mozemy sie dogadać, on widzi tylko czern i biel, zupełnie nie moge z nim pogadac o boich bolączkach bo zamiast mnie wesprzec, pocieszyc to rzuca a to po co to robisz, a po co zaczynałaś. Jak ostatnio z ta praca ja mega stres, strach, az mi sie plakc chciało na samą mysl o zostawieniu Oli samej na 8h, a tż - to trzeba było nie szukac pracy, zupełny brak zrozumienia dla mnie ![]() Widziałam, że blogerka i debrah pisały o wymuszaniu, chciałam tylko wtrącic, że moim zdaniem, zarówno Wy jak i Wasi rodzice myślicie o tym samym tylko mowicie innym językiem. Dla nich dziecko płaczące bo chce (strzelam) jakąś zabawkę to wymuszanie - płacze bo chce zabawkę, dla Was to dziecko polazujące, że bardzo chce tą zabwkę - na jedno wychodzi. Oni chyba poprostu nie chcą, żebyscie wychowały dziecko rozpuszczone, co mu wszystko wszedzie wolno, wiec ja w tym widze troskę a nie złośliwość Marsi gratuluję kolejnego tyg ![]() Laurko bardzo gratuluję dostania wymarzonej pracy!! Ewulka za egz.---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja pytam jak robi piesek? "Hau" jak robi kotek? "Hau" jak robi ptaszek "Hau"
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

wieczorem normalnie DOrkę kladlam spać na jej lóżku, a o 22:30 szlam na nasze spać, podchodzę, i coś tam leży... dobrze, że nie wrzasnęłam! dziecko przeszlo do naszego pokoju, położylo się na lóżku i spalo
nie wiem wcale o której godzinie. No to juz zostawiłam i spalam z nia.

To miało byc do Iwfki
a mysalam o Tobie

klask i:
Cały weekend imprezowaliśmy