![]() |
#361 | |
BAN stały
|
Dot.: korwin-mikke
Cytat:
Zastanawiam się, dlaczego Lis który lubi tak grzebać w rodzinie Korwina sam swojej nie opisze? Podpowiem, że rodzina Lisa pojawiła się w Polsce w 1945 roku pod nazwiskiem "Lisenko" i bodajże dziadek tak dzielnie pracował w UB, że w 1956 roku wysłali go na "emeryturę" (forma kary) za to, że w okresie stalinowskim lubił trochę za bardzo się poznęcać nad aresztantami. Nazwisko zmieniono, bo zaczęły panować nastroje antyrosyjskie. Oczywiście 3 pokolenia Lisenków przed Tomaszem Lisem były w KPZR i potem w PZPR. Tak mniej więcej wygląda genealogia redaktora naczelnego Newsweeka. Jak chcecie się jeszcze pośmiać poczytajcie, jak sprzeciwiał się wydaniu "Resortowych Dzieci", a sam grzebie w cudzej biografii: http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...nienawisc.html Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-06-01 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
BAN stały
|
Trudne pytanie do Michnika na cmentarzu, ale chyba nie wytrzymał ciśnienia: https://www.youtube.com/watch?v=h6GYot5VmPg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ja bym miał poradzić na to co mój brat robił? brat to osobny człowiek więc czego od Michnika oczekiwał że powie że brat był ku..ą? brat to mimo wszystko brat i takich spraw nie załatwia się w taki sposób gdzieś tam na cmentarzu, jak pan redaktorek to zrozumie to będzie świetnie, a w między czasie niech idzie i Jarka się spyta o jego prawdziwe losy, teczkę i tatusia, skoro już tak ten redaktorzyna chce grzebać w historiach rodzinnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Ja się nie boję radykalnych zmian. Nie podoba mi się państwo opiekuńcze i będę z ciekawością obserwować realizację "szalonych" pomysłów Korwina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Na razie zobaczymy co Korwin dokona w PE i czy rzeczywiście zrobi większy burdel od Farage'a czy Le Pen. Będzie miał godnych siebie stronników.
![]() Może częściej będą pokazywać posiedzenia PE, bo to będzie lepsze od kabaretu połączonego z cyrkiem przy udziale 100 błaznów. ![]()
![]() |
#368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będę z ciekawością obserwować reakcje ludzi, którzy nie popierają państwa opiekuńczego, gdy nagle się okaże, że jednak im ta opieka jest potrzebna ![]()
![]() |
![]() |
#369 |
Konto usunięte
|
Polska państwem opiekuńczym, hahahaha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46707558]Polska państwem opiekuńczym, hahahaha
![]() Dlatego sama widzisz, dlatego w Polsce musi być ostry kapitalizm. Bo u nas podatki mają problem z trafieniem do podatników. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
Mają problem z trafieniem do Nas, bo trafiają do kasy Państwa. A potem i tak trzeba daniny podnieść, bo na nic nie starcza.
![]()
![]() |
#372 |
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46707558]Polska państwem opiekuńczym, hahahaha
![]() Też mnie to rozbawiło ![]()
![]() |
#373 |
Konto usunięte
|
Wniosek Imperialisty rozbawił mnie jeszcze bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46708155]Wniosek Imperialisty rozbawił mnie jeszcze bardziej
![]() Dlaczego? Czyżbyś nie wiedziała, że mamy najdroższe stadiony i autostrady na świecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
jestę wieszczę
|
Ja się pośmieje, jak agresywny kapitalizm sprawi, że sporo Polaków straci robotę. Teraz się burzycie, że zamykają kopalnie, a po prostu bardziej się opłaca kupować węgiel gdzie taniej, zamiast płacić polskim górnikom. Do tego same szmaty z Chin, bo taniej. Maszyna do drukowania ulotek i gazet w Polsce kosztuje używana 82 tys., importowana z Chin 10 tys. Nawet jak będą niższe podatki dla przedsiębiorstw, to ta z Chin opłaca się bardziej.
A już najbardziej rozbawiło mnie państwo opiekuńcze. Mój ojciec ma raka i dostaje zasiłek 153 zł, co nie wystarcza nawet na leki. Ja o kilka zł przekroczyłam próg do stypendium, więc pieniążków zero. Zasiłki są malutkie. Mniej niż 50 zł na dziecko. Jak potraficie za to przeżyć to szacun ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
BAN stały
|
Cytat:
Twoim tokiem rozumowania Palikota popierają jedynie amatorzy zielska i mniejszości seksualne, a na SLD tylko i wyłącznie łowcy zasiłków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą mnie to śmieszy gdy słyszę takie teksty z ust ludzi którzy pewnie sami żyją na koszt rodziców a pierwsi do niszczenia państwa opiekuńczego by byli. najpierw niech ruszą dupę do pracy, nawet przy łopacie a potem zabierają głos na temat niszczenia państwa opiekuńczego którego w Polsce nie mamy. co do ostrego kapitalizmu to mnie ciekawi w jaki sposób oni się za te zmiany wezmą, gdy zmian bronić jak lwy będą bonzowie ze związków zawodowych. jakoś nie chce mi się wierzyć że przyjdzie Korwin, tupnie nóżką i nagle Dudy, Guzikiewicze itd pochowają się w gabinetach a nie wyjdą uzbrojeni walczyć z Krulem, który posadki chce im pozabierać i że ten Korwin nie ulęknie się i zrobi swoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
BAN stały
|
Wszyscy uogólniają, że na Korwina głosują "kuce", co jest trochę wkurzające. Lepiej zapytaj kto ze znajomych prowadzących samodzielną działalność gospodarczą jak głosował, to okaże się, że to też "kuce", ale pracujące.
Za rok prawdopodobnie będzie wybór między prawicą (PiS, KNP, Ziobraki i Gowinowcy) a centrolewicą (PO, SLD i PSL). Śmiać mi się chce, jak widzę umizgi PO do SLD ostatnimi czasy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj Imperialisto, w innym wątku dla Ciebie człowiek z whisky to był ktoś, tu prowadzący firmę to też ktoś. a jest wielu ludzi którzy prowadzą firmę i są pustakami, bądź firmę po tatusiu dostali, lub tatuś ich za rączkę prowadzi, więc człowiek prowadzący działalność gospodarczą nie zawsze musi być lepszy od bezrobotnego Kiepskiego, po prostu czasem może mieć więcej szczęścia niż rozumu. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-06-02 o 00:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Rozeznanie
|
Imperialista, mam do ciebie pytanie. Czy możesz mi powiedzieć, skąd wyliczenia Korwina-Mikke, że z prywatyzacji majątku narodowego można pokryć zobowiązania emerytalne państwa, biorąc pod uwagę likwidację obecnego systemu ZUS? I co z osobami, którym za kilka lat przysługują uprawnienia emerytalne? Czy odprowadzane za nich pieniądze na ubezpieczenia społeczne pójdą w błoto?
Edytowane przez pankasztan Czas edycji: 2014-06-02 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zaprosiła po to, abyś miał na co narzekać ![]() no i chciałam ci powiedzieć: Palikota też szeroko opisywali w mediach po tym, jak zaskoczył wynikiem - czy mam sądzić, że go wtenczas opisywali i na okładki dawali, bo się go bali, tak jak teraz się "bojo" K*rwina? ![]() ja to owszem, boję się: bo tak nisko już upadła polityka w tym kraju że ludzie gotowi są wybrać już kompletnych oszołomów, aby coś zmienić toć jkm to ta sama liga, co Macierewicz - liga kompletnego oszołomstwa to, że ludzie głosują już na takich ludzi, to jest czerwona kartka dla rządów; tylko że nic to nie zmienia, bo nadal nie ma kogo wybierać, teraz człowiek ma do wyboru dwie opcje: nierobów-złodziei albo oczadziałych oszołomów, no doprawdy cudowny wybor ![]() wbrew pozorom, Imperialisto i ty, Abdomen, my tutaj, co was lejemy po łbie za popieranie tego oszołoma - mamy z wami cos wspólnego: każdy by tu chciał dobrych rządów dla Polski, WRESZCIE dobrych rządów, które coś na dobre odmienią; tylko że JKM to żadna odpowiedź na nasze bolączki, on by pożar gasił pożarem i pożogą, na dodatek w oparach szowinizmu i podziałów na silniejszych i słabszych, w których ponad połowa z was by musiała sie chyba zajac handlem wymiennym jak w Argentynie, zeby przeżyć i miec co do gara włożyć; nawet w kraju stosunkowo liberalnym gospodarczo - który wam tak sie marzy - jakim jest USA, jest socjal (oraz tanie żarcie) dzięki któremu ludzie nie zdychają z głodu na ulicach; marzenie jkm to najczystsza teoretyczna utopia, która w żadnych czasach nigdzie w życie nie wejdzie; gdyby to marzenie sie ziściło, to on byłby pierwszym, który by zginął w zamachu, a potem reszta jego rządu by jak za Rewolucji Francuskiej potraciła głowy ---------- Dopisano o 03:35 ---------- Poprzedni post napisano o 03:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:35 ---------- Cytat:
bo widzę, że nie pierwszy i nie dziesiaty raz z właściwą dla stalinowskich czasów gorącą chęcią grzebiesz po pociotkach i dziadkach od strony wuja, w poszukiwaniu takichże elementów ![]() nie przyszło tobie do głowy, że to, że twój dziadek choćby i pracował dla Stasi - to nie oznacza to automatycznie, ze ty jego umysłowość w sposób astralny przejąłeś? ![]() ---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ---------- no i w punkt ![]() ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-06-02 o 03:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Powiem po gimbusiarsku - bedzie z tego beka. Cytat:
Wole nie wiedziec, kto z moich znajomych glosowal na JKM. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Raczkowanie
|
![]() No a co? Przecież władza usilnie próbuje się zaopiekować obywatelem i decyduje co jest dla niego dobre, a co nie. ![]() Co do śmichów-chichów na temat państwa opiekuńczego - chodziło mi o państwo opiekuńcze w polskim wydaniu: my wiemy lepiej czego ma się uczyć Twoje dziecko, my wiemy lepiej czy należy odebrać dziecko matce, my wiemy lepiej, że wszystko co państwowe jest lepsze dla obywatela bo sam by nie umiał decydować za siebie. Jest taki bidny i niemądry i państwo mu musi pomóc. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Co do operacji i droższych spraw - gdy ludzie będą mieli więcej pieniędzy, chętniej dadzą na jakąś fundację. Teraz jest bida bo państwo zabiera prawie wszystko. Ludzie chcą bezpłatnej służby zdrowia, ale w tym samym czasie na nią narzekają. Przez tyle lat nic się nie zmieniło. Jest bieda, nędza i nikt z tym nic nie robi bo obywatel nie jest ważny. Obywatel ma tylko dawać pieniądze. A później niech sobie umiera skoro jest niezdolny do pracy. Sami tego chcecie głosując na partie, które w kółko rządzą. Jakby chcieli coś zmienić to by to zrobili. Ja głosuję na KNP i ani nie jestem w gimnazjum, ani na garnuszku rodziców. Jestem w tej grupie 25-30, która chce pracować i godnie żyć. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Niektórzy zarzucają zwolennikom KNP, że są naiwni bo myślą, że Korwin coś zmieni. A jak trzeba być naiwnym, żeby wierzyć, że rządzące dotychczas partie nagle coś zmienią. Miały na to wiele lat i co? Edytowane przez abdomen robotnika syfona Czas edycji: 2014-06-02 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
jestę wieszczę
|
Nawet gdyby w ogóle nie było podatku dochodowego, to mój ojciec nie mógłby sobie całkowicie sam sfinansować leczenia. Przeszczepu i chemii, pobytu w szpitalu. A teraz jedyne za co płaciliśmy, to leki jak już wyszedł, dojazdy i niektóre tylko badania. Chyba musielibyśmy sprzedać mieszkanie.
I wolę, jak w tym kraju jest obowiązek szkolny i dzieciaki się muszą uczyć jakiegoś programu, niż by miała być wolna amerykanka pt."a poślę se dziecko do szkoły, w której uczą, że Ziemia jest płaska, no i oczywiście pouczy się do 16 roku życia, a później hajda do roboty, bo kto mi na wódkę zarobi". Za dużo widziałam patologii, która najchętniej by swoje dzieci wysyłała do odśnieżania zarobkowego, zamiast do szkoły. A jeszcze jak szkoła będzie płatna, to już w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
A ja chcę mieć możliwość wyboru, czego ma się uczyć dziecko. Nie chcę, żeby mi na siłę wpychano dżendery i inne farmazony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykładów z ostatnich dni czy tygodni można by mnożyć i oni wedle waszych poglądów mieli do tego prawo bo oni wiedzą lepiej co potrzebuje ich dziecko i niech państwo nie interesuje się tym co oni wyprawiają pod własnym dachem bo to ich dom i oni mogą robić tam na co tylko mają ochotę. czy niech nawet dzieciak pracuje na tatusia zamiast się uczyć bo zdaniem tatusia nauka nie jest mu potrzebna a praca. wasz Krul mówi zbyt ogólnie i tak jak swego czasu PiS doszukiwał się w ustawach przeciwko przemocy wobec kobiet furtki dla legalizacji homoseksualizmu, to przez takie gadki Korwina można doszukiwać się furtek dla legalizacji przemocy domowej na dzieciach. co do opłat za leczenie, to zauważ że podatek dochodowy itd to są groszowe sprawy, a jak masz przyjmować leki co miesiąc warte na rynku nawet kilka tysięcy a kupujesz je refundowane za parę złotych to z czego je potem będziesz kupowała? rozmnożysz pieniądze w portfelu czy jak to zrobisz że starczy na leki dla Ciebie? to właśnie Korwin ma poglądy takie że najsilniejsi przetrwają, a ci schorowani, słabi po prostu umrą po jego przemianach z głodu lub z powodu chorób. słuchałem Korwina gdy tłumaczył reformy które by chciał przeprowadzić i to byłaby katastrofa dla ludzi, większość osób nie byłoby stać na edukację, leczenie i w ogóle życie, bo nawet jak człowiek zaoszczędzi z 6-8 tysięcy rocznie bo nie zapłaci państwu to czy są to aż tak ogromne pieniądze że pozwolą opłacić szkołę dzieciakom i późniejsze leczenie itd? NIE. i tylko ludzie żyjący na garnuszku rodziców mogą myśleć że nagle będą mieli fortunę bo państwo tej kasy nie zabierze, a oni często większą kasę rocznie na alkohol wydają gdy tatuś im daje kieszonkowe aby przeżyli na studiach. a co do wpisu Ziemkiewicza, to napisał całą prawdę o sensie wypowiedzi Korwina, rzadko się z nim zgadzam ale tu jest czysta prawda. Krul znowu przemówił i znowu ciemny lud nie zrozumiał jego jakże inteligentnej wypowiedzi http://wiadomosci.onet.pl/kraj/korwi...-w-morde/lfexf więc kobiety jak nie rywalizujecie z facetami to znaczy to że jesteście niepełnosprawne. a najgłupsze jest to co mówił o bokserach, sam jest chudy a innych chudych się czepia, jestem pewien że jakby zawodnik wagi muszej to trafił to Korwin by z maty się podnieść o własnych siłach nie mógł, a tu nazywa ich niepełnosprawnymi bo walczą w mniejszych limitach wagowych. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-06-02 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieci odbiera się takim ludziom, którzy nawet sobą nie potrafią się zająć. I niech ci się nie wydaje, że to tylko państwo niby 'wie lepiej'. Korwin też wie i to tak dobrze, że aż napisał poradnik. Cytat:
Brak odgórnie narzuconego programu nauczania zgodnego z aktualnym stanem wiedzy poskutkuje stopniowym zdebileniem społeczeństwa. To byłby krok wstecz w cywilizacji. Często ludzie niewykształceni, a także po prostu tępi, nie potrafią ocenić zdolności dziecka i nie wiedzą co i jak zrobić, żeby to dziecko miało potem lepsze możliwości. Spotkałam całkiem sporo ludzi z rodzin, w których rodzice się edukacją dzieci w ogóle nie zajmowali (albo nawet przeszkadzali) i ludziom tym państwowa edukacja otworzyła drogę do lepszego życia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46712310]A w czym ci państwo usilnie pomaga? Bo mi w niczym. Nie dostałam żadnego zasiłku. W edukacji od pewnego momentu wybierasz drogę dowolną.
Dzieci odbiera się takim ludziom, którzy nawet sobą nie potrafią się zająć. I niech ci się nie wydaje, że to tylko państwo niby 'wie lepiej'. Korwin też wie i to tak dobrze, że aż napisał poradnik. Jakie dżendery i jakie inne farmazony są nauczane w szkołach? I gdzie są te szkoły (nazwy, miejsca?)? Brak odgórnie narzuconego programu nauczania zgodnego z aktualnym stanem wiedzy poskutkuje stopniowym zdebileniem społeczeństwa. To byłby krok wstecz w cywilizacji. Często ludzie niewykształceni, a także po prostu tępi, nie potrafią ocenić zdolności dziecka i nie wiedzą co i jak zrobić, żeby to dziecko miało potem lepsze możliwości. Spotkałam całkiem sporo ludzi z rodzin, w których rodzice się edukacją dzieci w ogóle nie zajmowali (albo nawet przeszkadzali) i ludziom tym państwowa edukacja otworzyła drogę do lepszego życia.[/QUOTE] Dzieci były odbierane również rodzinom biednym, które jakoś sobie radziły, ale państwo i tak wiedziało co jest leosze dla tego dziecka. Któraś sprawa skończyła się samobójstwem chłopaka. Macie rodaków za jakieś dupy wołowe co nie poradzą sobie w świecie. A te patologiczne rodziny otrzymują pomoc? Bo na wątku o szlachetnej paczce widać dokładnie jakie rodziny przeważają - dziecioroby o nieskalanych pracą rękach. Wyciągacie jakieś skrajne przykłady, których chyba nie ma aż tak dużo, żeby reszta społeczeństwa miała żyć pod takie dyktando? Są ludzie dobrej woli, którzy na pewno by pomogli biednym i naprawdę skrzywdzonym ludziom. Sama bym dawała na fundacje - gdyby mi tyle nie zabierano. Z dżenderami chodziło mi o to, że nie chcę takiej właśnie narzuconej nowoczesnej edukacji - sam pomysł ubierania chłopcow w sukienki mnie odrzuca i czy to by ktoś przepchnął czy nie, nie obchodzi mnie. Liczy się jedynie to, że ktoś może wpaść na coś co ja uznam za totalną bzdurę i będzie tego uczyć dzieci bez zezwolenia rodziców. Zdebilenie jest już - to zasługa dotychczasowej edukacji. Mam na studiach osoby nie umiejące odpowiadać na pytania. Oczywiście poziom jest dostosowany do nich. Tępi ludzie są i będą. Ale przez nich ciągnieci w dół są inni. Płacimy składki do zusu, ale niewiadomo na co. Bo jak potrzeba iść do specjalisty to wypinają dupę na chorego. Nie będę bronić takiego systemu bo to syf. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Btw sama wyciągasz skrajne przykłady odbierania dzieci ludziom, którzy są tylko biedni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.