Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 13:57   #2641
tygrysek83
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Współczuję dziewczyny problemów brzuszkowych u maluchów

U nas znów nerwowo bo młoda po raz kolejny postanowiła się krztusić Nie można się z tym oswoić, człowiek za każdym razem tak samo przerażony Jutro idziemy do pediatry i może coś wymyśli Choć spodziewam się, że po prostu usłyszę, że taki urok mojego dziecka...

Oj jak ja nie lubię poniedziałków....
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:12   #2642
olakola
Zadomowienie

witam się po weekendzie

jesteśmy po rannej wizycie u neurologa i "nie ma zastrzeżeń "

a jak ona nic nie widzi, to znaczy, że jest super
i dodała, że jak dla niej proporcje są ok, że nogi wcale nie za krótkie
dodała, że konkretne mierzenie można zrobić jak będzie miała pół roczku, ale mamy się nie martwić
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:21   #2643
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
witam się po weekendzie

dodała, że konkretne mierzenie można zrobić jak będzie miała pół roczku, ale mamy się nie martwić

Super wiadomości
Czyli pediatra sie nie popisał :/
Stary 2014-06-02, 14:31   #2644
monkaa321
Zakorzenienie

gratuluję każdej miło spędzonego weekendu!!

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ooo my tez mamy balona i wiatraczka :-D Majka właśnie balona trzyma w ręku i nim macha i jest pełna fascynacja

Nie odzywalam sie przez weekend bo prawie caly poza domem

Wysłane z mojego GT-I8190
mojemu najbardziej się podobało jak balon byl prawie koło jego nosa a póxniej odfruwał aż pod sufit ile westchnień się wtedy nasłuchałam

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zamówiłam osłonkę Zastanawiałam się nad parasolką ale bałam się że jak mi wiatr zawieje to ją powykręca
moja się kiedyś oderwała od wózka

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Spakowalismy sie do samochodu i chcielismy jechac nad jeziorko, ale popsula sie pogoda strasznie, zaczelo wiac i chmury ciemne przyszly, to pojechalismy do tesciow na kawe

dla Emi, mazury to nie wiem jezdzilam jak bylam mala, ale nie pamietam gdzie

Moje dziecko spalo dzisiaj od 6 rano tylko dwa razy po 10 minut i raz u tesciow 40 minut po wielkim ryku ona nawet w samochodzie oka nie zmruzyla co jest naprawde dziwne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no qrcze Oleńka to taka wymagająca jest, pewnie bardzo inteligentna i nie ma czasu na sen

Cytat:
Dzisiaj Sławcio mnie przeraził Usnął koło 21 więc pierwsza pobudka powinna być koło północy. Minęła godzinka, jestem w kuchni i nagle ogromny wrzask jak na szczepieniu. Więc biegiem do łóżeczka i uspakajam go. Po chwili było już ok. Ten wrzask był straszny- nie taki jak woła o jedzenie czy jak nie chce leżeć w łóżeczku. Myślicie, że dzieci w tym wieku mogą już mieć koszmary?
mój tak ma czasem się czegoś wystaszy przez sen, może jakiś dzwięk go wystraszył (u nas nie mnusi to być nic głośnego, wystarczy że np zaszeleścimy siateczką) i on wtedy się wydziera aż tchu mu brakuje, albo poprostu coś mu się ubzdurało że cycek mu sprzed nosa ucieka i się wybudza z krzykiem

Cytat:
Ktos moze wie dlaczego moje dziecko darło sie teraz 30 minut?
Nie wiem czy znowu nie brzuszek

tak długo nie mieliście problemu i teraz was dopadło

Cytat:
witam się po weekendzie

jakie wspaniałe wieści!!!:jup i:
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:33   #2645
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Na pewno przesadzasz
A jakie przepisy Cię interesują? Obiady, śniadania, ciasta? Jakieś konkretne składniki np. kurczak?
Powiedz coś więcej, postaram się znaleźć coś ciekawego w moich (licznych) zakładkach
na przykład zapiekanki, ale bez makaronu i sosu na bazie śmietany - bo tego mój małż nie jada.
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

U nas znów nerwowo bo młoda po raz kolejny postanowiła się krztusić Nie można się z tym oswoić, człowiek za każdym razem tak samo przerażony Jutro idziemy do pediatry i może coś wymyśli Choć spodziewam się, że po prostu usłyszę, że taki urok mojego dziecka...

współczuję. i mam nadzieję, że jednak więcej się to nie powtórzy.
Cytat:
witam się po weekendzie

suuuper
a pediatrę

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:54   #2646
alwa
Wtajemniczenie

A mi się dziecko popsuło Rano wszystko pięknie a po 11 ryk nie do uspokojenia. W końcu usnął mi na klacie i śpi 2,5h już ale wystarczy że się trochę przebudzi i od razu ryk nie z tej ziemi :/ tak jeszcze mi nie płakał (takim wysokim głosem) po chwilowym uciszaniu śpi dalej.

jak sobie ponarzekałam to może popołudnie spokojne będzie

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:03   #2647
headzik
Raczkowanie

cześć dziewczyny znowu tydzień nie pisałam bo podczytywałam tylko na telefonie.
W zeszłą niedzielę mały mi zwymiotował (chyba po prostu palca za głęboko sobie wsadził, no ale wiadomo strachu napędził). W środę marudził i miał 37,8 stopni, a w czwartek szczepienie, no i przełożył pediatra na za dwa tygodnie chociaż nic niepokojącego u młodego nie zauważył. Mi się wydaje, że ewidentnie to są zęby. Pięść sobie obgryza do czerwoności, nie ssie jej tylko gryzie. Łapie mnie za rękę i wkłada sobie mojego palca do buzi i też zagryza z całych sił. Jak pamiętam moje młodsze siostry też tak robiły jak im zęby szły.

Cytat:
Myślicie, że dzieci w tym wieku mogą już mieć koszmary?
Piotruś też ma tak czasami, także również się nad tym zastanawiałam ale nie mam pojęcia. Zdarza mu się też piszczeć, śmiać, gadać przez sen.. ale to chyba ma po tacie.

Cytat:
Wiedziałam! Mocno trzymałam kciuki. Super wiadomość.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:22   #2648
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Ktos moze wie dlaczego moje dziecko darło sie teraz 30 minut?
Nie wiem czy znowu nie brzuszek
kurcze, a dopiero co pisałaś że po hippie trochę lepiej...
dajesz jej jakieś krople na ten brzuszek?

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
chyba wyjde dzisiaj mimo deszczu, Wy spacerujecie w deszcz? Pada juz kilka dni, oszaleć w domu można
ja nie, bo nienawidzę deszczu i jeśli bardzo nie muszę to nie ruszam się wtedy z domu

Cytat:
1. Mamy więc chrzciny tego samego dnia

2. Wydaje mi się tak jak dziewczynom, że mleko należałoby zmienić gdyby ulewała chlustająco, przestała przybierać na wadze albo odczuwała wyraźny dyskomfort.
Emilka też ulewa bardzo często, ale dopóki rośnie zdrowo lekarz kazał mi się nie martwić.
1. o widzisz masz już kreację dla swojej Emilki?

2. No właśnie dlatego nie będę kombinować z tym mlekiem, chyba po prostu taki urok mojego dziecka...

Cytat:
1. Znowu awantura i znowu przeszlo

2. Jestem tym faktem zalamana walczylam, ale ilez mozna tym laktatorem te cycki maltretowac. Jedna porcje dziennie dalabym rade sciaganac, ale zrezygnowalam, bo nie widze sensu, no i teraz ponosze tego konsekwencje
1.

2. Wiem co czujesz, u mnie było ściąganie po 20 ml co 3 godziny od wczoraj rzuciłam to w cholere bo też już sensu nie widziałam...
Ale nie wiń siebie za problemy Oli, ta jedna porcja dziennie niewiele by zmieniła moim zdaniem

Cytat:

Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:23   #2649
pola_m
Wtajemniczenie

ufff, nadrobiłam
Ale teraz widzę, że nie wszystko mie zacytowało... może za dużo naklikałam

Pocę sie właśnie z Kaliną w chuście, ale coś niespokojnie śpi i nie chcę jej odkładać... Może jeszcze emocje powojażowe (chociaż też więksozść czasu spędziła w chuście, więc jakos strasznie dużo tych wrażeń nie miała...)

Cytat:
Lubelskie Mamusie to my kiedy sie widzimy? Może jakoś w wakacje coś zorganizujemy?
no ja będę w Lublinie w sierpniu, może być wtedy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wyszliśmy na spacer o 9 rano i wróciliśmy pol godziny temu. Rano było chłodno, aly my poubierani na cebulkę. Wróciliśmy prawie cali porozbierani, nikt nic nie komentował

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Dziekuje za gratki spaniowe, moje dziecko już od kilku tygodni kładzione jest o 20 i zasypia do 30-60 minut samo. Spi przeważnie do 5, pierwszy raz spalo do 6.15. To dla mnie totalna niespodzianka, bo Antonio 1,5 roku budził sie co 4 godziny.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Dzisiaj przyszedł zamówiony lateksowy nuk i go nie wypluwa. Niech mu tak zostanie
Fajny spacer, mój Antek też byłby zachwycony portem
super, że tak pięknie Marco śpi. I fanie z tym smokiem, że nie wypluwa

Cytat:
Najpierw wycieczka na starówkę na tańczenie ruedy (dla niewtajemniczonych https://www.youtube.com/watch?v=iHjs9FIBslU). Ostatnio tam chyba ze 2 lata temu byliśmy, a że poznaliśmy się na imprezie salsowej, u człowieka prowadzącego ruedę, to czas najwyższy było wpaść i pochwalić się dzieckiem. Nawet sobie raz zatańczyłam, ale widać że dawno nas nie było bo ze starych znajomych był prowadzący i jeden kolega jeszcze. Czas leci nieubłaganie...
Potem próbowaliśmy odebrać samochód od mojej kuzynki, żebym miała na wakacje własny wózek. Niestety nie odpalił więc TZ z moim tatą podjadą w tygodniu, żeby od drugiego odpalić i od razu do warsztatu wstawić na przegląd.
Skoro byliśmy już w innej części Warszawy to pomknęliśmy jeszcze na działkę, gdzie odmalowałam pokój dla Kingi
Wróciliśmy do domu o 21, szybkie kompanie, karmienie i spanie. Ciekawa jestem czy pomimo późniejszej pory dziecko i tak wstanie tak jak zawsze o 2.
Ledwo się ruszam teraz. Za stara jestem na takie szaleństwa

Dziewczyny, pytanie jeszcze o noszenie maluszków. Jak je nosicie na rękach, w poziomie,pionie, leżące....?

Nawet znalazłam filmik na którym jestem https://www.youtube.com/watch?v=2iomM6DD5NI
no to aktywny ieliście weekend

Co do noszenia - my często nosimy "na tygryska" - dziecko leży na brzuchu na przedramieniu niosącego - fajnie, bo ma delikanty masaż brzuszka, jest w poziomie i wszystko widzi. Kalinka tak lubi, Antek też tylko tak chciał

A pytałaś o namiot - z Antkiem też jeździliśmy. Z nim było łatwiej zdecydowanie, bo jego żadne rodzeńśtwo nie budziło

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Ech, tesknie za Lublinem
o, Mariola, to Ty też z Lublina?
Bywasz czasem? Teraz łatwiej, jest lotnisko

Cytat:
Witam się z rana po cudownej nocce. Dziecko zrozumiało, że rodzice są zmęczeni więc pierwszą pobudkę zrobiło o 3, a potem jeszcze do 7:30 pospała.

Jednak muszę powiedzieć, że nie lubię poniedziałków. Zaczął się od takiej kupy, że dziecko pod prysznicem myliśmy, a ja od razu ciuszki w ręku prałam, żeby zeszło cholerstwo. No i cały dzień bez TZ dziś bo po pracy trening pływacki. A do tego pogoda masakryczna. Oj tak, nie lubię poniedziałków.
fajna nocka
Co do poniedziałków - rozumiem doskonale A plamy z kupy świetnie schodzą na słońcu Przetestowane na pieluchach (bo my na wielorazówach)

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
I dzielę się z Tobą w bólu niewyspania - dziś moja Natalka praktycznie od 2 do 6 nie spała bo albo jadła albo miała czkawkę albo była spragniona mojego towarzystwa albo miała ochotę na pogaduchy . Są duże szanse, że niedługo mnie przegada . A główkę unosi tak, że dziadek-panikarz mówi czasem, że unosi ją aż za wysoko. Swoją drogą czy dziecko może unosić główkę za wysoko, jak myślicie?

Smarrita, a jakie ciasta robisz? Tort zamawiasz pewnie? Jaki?

Jadę niedługo na kursy ale ponieważ wczoraj był Dzień Dziecka mam cichą nadzieję, że w szkole znów będzie jakaś impreza i mi się upiecze .
A przede mną intensywny tydzień bo oprócz Maleńkiej będą u nas dzieci brata więc będzie się działo .
Plany na dziś - spacer i układanie oraz podpisywanie zdjęć Natalki w albumie .
fajne plany na dziś
I jak tam, upiekło Ci się z kursami?
Współczuję niewyspania. A co do podnoszenia główki - nie wydaje mi się, dziecko raczej instynktownie nie robi nic, co byłoby szkodliwe

[QUOTE=margo80;46710966

zeszłam wczoraj pół miasta na długim spacerze z wózkiem, Ewą, jej hulajnogą, którą momentami niosłam i wielką koparą z Biedrony. w połowie drogi przechodziłyśmy koło bloku moich rodziców i kopary się pozbyłam, potem po południu ją przywieźli myślicie, ze to Ewę zmęczyło? nie bardzo - zaczynam ją podejrzewać o ADHD.

Ewa pojechała dziś z przedszkolakami na wycieczkę do Zoo. małż w pracy. w domu cisza i spokój [/QUOTE]
hehe, rozumiem te podejrzenia
Antek woczraj, po powrocie z gór wyciągnął jeszcze tatusia na rower i jeździł non stop przez półtorej godziny. I i tak nie chciał iść spać Zasnął w końcu o 21.30, a my niedługo po nim

Fajną wycieczkę będzie miała Ewa, też bym gdzieś Antka wysłała

Cytat:

W ogóle musze Wam ponarzekać dziewczyny.. Jak moje dziecko wcześniej jako tako spało w dzień za to w nocy spało na prawdę ładnie bez większych rewolucji tak teraz sypia w miare w dzień owszem za to jak po szczepieniu zasypiala 20-21 tak znowu zasypia kolo 22-23 i po 4 godzinach snu budzi sie co godzine co 1,5 juz nie mam siły.. Mam nadzieje, że sie naprawi jak ponarzekam.
Od dziś karmie tylko na fotelu i nie biore jej do Nas bo po 1szej pobudce nie chce spać w łóżeczku tylko u Nas i nie moge jej przenieść bo jak tylko dotknie materaca rzuca sie jak poparzona

chyba wyjde dzisiaj mimo deszczu, Wy spacerujecie w deszcz? Pada juz kilka dni, oszaleć w domu można
trzymam kciuki, żeby Ci się naprawiła

Cytat:
Ściągałam jej nawet pampersa, używałam suszarki i nic.
Jak już sie uspokoiła to puściła bąka

Ale chyba jednak to był brzuszek, bo uspokoiła sie a za sekunde znowu ryk

Fajnie sie masz, ja bym chciała by Ola odrzuciła smoczek. Nie lubie smoczków, nie podobaja mi sie
współczuję
może faktycznie bąki - skoro się uspokaja po pierdnięciu... MOe poćwicz jej nóżkami, pomasuj, przyłuż ciepłą pieluszkę do brzuszka?

Cytat:
witam się po weekendzie

super wieści
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:58   #2650
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
witam się po weekendzie

super wieści

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
A mi się dziecko popsuło Rano wszystko pięknie a po 11 ryk nie do uspokojenia. W końcu usnął mi na klacie i śpi 2,5h już ale wystarczy że się trochę przebudzi i od razu ryk nie z tej ziemi :/ tak jeszcze mi nie płakał (takim wysokim głosem) po chwilowym uciszaniu śpi dalej.

Chyba dziś taki dzień bo mój Antoś też ciągle płacze- chyba przez brzuszek ale nie wiem na sto procent. Czy wasze dzieciaczki jak tak się zanoszą płaczem to też rączkami po buźce sobie jeżdżą? Mój Anton to tak się drapie, że szok. Pilnuję teraz by mu często pazurki obcinać bo w ataku spazmów może sobie krzywdę zrobić Jak delikatnie kwili to wszystko ok ale jak wpada w szał to nie można go powstrzymać z tymi rączkami

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 16:17   #2651
teQiba
Moderator

Cytat:
Znowu awantura i znowu przeszlo

Bez smoczka nie usnie, nie ma szans chyba, ze po takim ryku, ze szkoda gadac no i we wozku, chociaz nie zawsze i na klacie czasami tez bez smoczka.

Jestem tym faktem zalamana walczylam, ale ilez mozna tym laktatorem te cycki maltretowac. Jedna porcje dziennie dalabym rade sciaganac, ale zrezygnowalam, bo nie widze sensu, no i teraz ponosze tego konsekwencje

Kiedys sie oduczy

A mlekiem tez sie nie zadreczaj - widocznie musi sie troszke brzuszek przyzwyczaic, bedzie dobrze

Cytat:
Wspolczuje bardzo - wole sobie nie wyobrazac jak straszne musi byc Oby lekarka jednak pomogla
Stary 2014-06-02, 16:39   #2652
kate1623
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

za to Przemo mi się odblokował, poszły wczoraj 3 konkretne kupy, więc nocka i ranek spokojne. teraz śpi już od godzinki, a jak wstanie i zje wybywamy na spacer w kierunku Lidla - może uda mi się kupić dla małża piżamę, jeśli jakaś jeszcze została.

Ewa pojechała dziś z przedszkolakami na wycieczkę do Zoo. małż w pracy. w domu cisza i spokój
No za kupy

Cytat:
Ściągałam jej nawet pampersa, używałam suszarki i nic.
Jak już sie uspokoiła to puściła bąka

Kurcze, ale chyba z tydzien musze mleko podawać, zeby stwierdzić, ze nie pasuje??
Od czwartku podaje Hippa, dokończe to małe opakowanie co mam i chyba spróbuje z innym Pierwszy dzien podawania był taki sobie, bo zmieniłam po południu, drugi dzien kiepski, trzeci spoko, wczoraj normalnie, a dzisiaj znowu

Ale chyba jednak to był brzuszek, bo uspokoiła sie a za sekunde znowu ryk

Fajnie sie masz, ja bym chciała by Ola odrzuciła smoczek. Nie lubie smoczków, nie podobaja mi sie
Elu mam nadzieję, że chodzi tylko o to by brzuszek się przyzwyczaił

Cytat:

Ojej no to rzeczywiście skonsuktuj z pediatrą

Cytat:
witam się po weekendzie

Cytat:

To chyba taki dzień

U nas dzisiaj dzień też średni, Maja właśnie śpi w huśtawce, Tż śpi i pies śpi tylko nie Ja

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 17:23   #2653
virginia
Zakorzenienie

to i ja dołączę do grona marud - nie wiem, czy to zmęczenie/niewyspanie czy coś mnie bierze ale kiepsko się czuję. Nawet spacer sobie odpuściłam .

Smarrita
ja akurat nie jestem wielką fanką truskawek ale lubię ciasta kawowe, z orzechami, migdałami, kokosowe itp. Chętnie przygarnę nowe przepisy .

Cytat:
u mnie Natalka czasem nad ranem tak się kręci i piska co godzinę-półtorej.
zależy jaki to deszcz. jak mżawka albo taki lekki, ciepły to spacerujemy. ja wgl staram się z Natalką chodzić co dzień, no chyba że pogoda wyjątkowo paskudna ale tak się zdarzyło może ze 2 razy dotąd. No i dziś się zastanawiam ale to dlatego, że ja się kiepsko czuję.

Cytat:
Ja ciągle się zbieram do tego, żeby kupić ładny album i wywołać zdjęcia Emi, ale jakoś się zebrać nie mogę...
dlatego ja postanowiłam sobie, że będę to robić w miarę możliwości regularnie bo potem ciężko to ogarnąć!

Cytat:
o rany, współczuję.
moja Natka czasem też jest już bliska zakrztuszenia albo tak dziwnie połyka ślinę ale zauważyłam, że już sama wtedy przekłada na boczek główkę. co oczywiście nie zwalnia mnie z super ostrożności i troski o nią...

Cytat:
super!!!
czyli pediatra kolejny kompetentny lekarz?

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
fajne plany na dziś
I jak tam, upiekło Ci się z kursami?
Współczuję niewyspania. A co do podnoszenia główki - nie wydaje mi się, dziecko raczej instynktownie nie robi nic, co byłoby szkodliwe
kursy niestety się nie upiekły ale wieczorna lekcja tak .
plany też trochę się pozmieniały - grałam przed chwilką w planszówki z dziećmi brata i Natalką na rękach .
też mi się wydaje, że dzieci mają instynkt samozachowawczy itp ale mój tata jest innego zdania...

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Chyba dziś taki dzień bo mój Antoś też ciągle płacze- chyba przez brzuszek ale nie wiem na sto procent. Czy wasze dzieciaczki jak tak się zanoszą płaczem to też rączkami po buźce sobie jeżdżą?

najchętniej to bym pod koc z Niusią i książką wlazła ale przy 3 dzieci to chyba marzenie ściętej głowy...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

znalazlam wlasnie info ze w naszym aquaparku sa zajcia dla maluszkow od 3m i wlasnie sie nad nimi zastanawiam - http://www.podwodny-swiat.com/oferta

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

znalazlam wlasnie info ze w naszym aquaparku sa zajcia dla maluszkow od 3m i wlasnie sie nad nimi zastanawiam - http://www.podwodny-swiat.com/oferta
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 18:44   #2654
tygrysek83
Zadomowienie

Jaka tu cisza Popołudnia az tak ciężkie?
Stary 2014-06-02, 18:53   #2655
mariolasl
Zakorzenienie

Polu nie, ja tylko studiowałem w Lublinie, a pochodzę ze Śląska. P

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Nie mam humoru, wiec nic nie bede pisać
Stary 2014-06-02, 20:21   #2656
tygrysek83
Zadomowienie

Dwie godziny temu wzięłam dziecko na ręce żeby posypało przytulone do mamy. Liczyłam że pośpi sobie koło godzinki i bedzie chciała jeść. Chyba jednak jej dobrze i zamierza spać do powrotu TZ. Czas kąpieli mija nieubłaganie. Chyba dziś nie bedzie łatwo z położeniem spać...

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Stwierdziłam, że zesztywniałam więc przebrałam półśpiące dziecko, nakarmiłam i śpi dalej ale już w łóżeczku. Dziwnie tak. Ciekawe co sie w nocy bedzie działo skoro teraz sie wysypia?
Stary 2014-06-02, 20:22   #2657
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję przeżyć
To musi być przerażające, gdy maluch nagle zaczyna się tak krztusić... Tyle dobrego, że już przynajmniej wiesz jak postępować.

Cytat:
Super! Bardzo się cieszę!
Beznadziejny pediatra... Tylko Cię nastraszył.

Cytat:
na przykład zapiekanki, ale bez makaronu i sosu na bazie śmietany - bo tego mój małż nie jada.
Może taka zapiekanka z ryżem i brokułem: http://www.wielkiezarcie.com/recipe47657.html (wydaje mi się, że śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem i powinno być ok)
Albo taki kalafior zapiekany z mięsem: http://www.wielkiezarcie.com/recipe110110.html
Albo taka z łososiem (jest pyszna!) http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...i/przepis.html
Albo coś na cieście francuskim: http://www.kuchniabazylii.pl/2013/01...czakiem-i.html

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że ewidentnie to są zęby. Pięść sobie obgryza do czerwoności, nie ssie jej tylko gryzie. Łapie mnie za rękę i wkłada sobie mojego palca do buzi i też zagryza z całych sił. Jak pamiętam moje młodsze siostry też tak robiły jak im zęby szły.
To nie za wcześnie na zęby?
Zaznaczam, że nie czuję się zupełnie specjalistką w rozwoju dzieci, ale wydawało mi się, że zęby idą, gdy maluch ma 6-7 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
1. o widzisz masz już kreację dla swojej Emilki?
Jeszcze nie. A Ty?

Cytat:
Chyba dziś taki dzień bo mój Antoś też ciągle płacze- chyba przez brzuszek ale nie wiem na sto procent. Czy wasze dzieciaczki jak tak się zanoszą płaczem to też rączkami po buźce sobie jeżdżą? Mój Anton to tak się drapie, że szok. Pilnuję teraz by mu często pazurki obcinać bo w ataku spazmów może sobie krzywdę zrobić Jak delikatnie kwili to wszystko ok ale jak wpada w szał to nie można go powstrzymać z tymi rączkami
Nie Macha łapkami, ale w powietrzu.

Cytat:

Myślę, że to fajny pomysł.

Cytat:
Dwie godziny temu wzięłam dziecko na ręce żeby posypało przytulone do mamy. Liczyłam że pośpi sobie koło godzinki i bedzie chciała jeść. Chyba jednak jej dobrze i zamierza spać do powrotu TZ. Czas kąpieli mija nieubłaganie. Chyba dziś nie bedzie łatwo z położeniem spać...
U mamy na rękach najlepiej! Kto by się w takiej sytuacji przejmował czymś tak prozaicznym jak kąpiel

Ela87, Niezapominajka- bardzo współczuję problemów z brzuszkiem Oby Ola i Antoś jak najszybciej przestali się męczyć.

My z Emilką przytuliłyśmy się w łóżku i przespałyśmy prawie całe popołudnie, bo cóż innego można robić w taką pogodę?
Młoda na szczęście była grzeczna cały dzień, w przeciwieństwie do większości Waszych maluchów jak widzę.
Teraz słyszę, że trochę marudkuje mężowi przy usypianiu, ale tym niech już się martwi TŻ

Poza tym zamówiliśmy już hotel, więc nasz wyjazd jest już przyklepany Jedziemy do Giżycka od 10 do 14 sierpnia.
Virgo- to stosunkowo niedaleko Ciebie. Może uda nam się zorganizować jakieś spotkanie?
Stary 2014-06-02, 20:35   #2658
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
My z Emilką przytuliłyśmy się w łóżku i przespałyśmy prawie całe popołudnie, bo cóż innego można robić w taką pogodę?
Młoda na szczęście była grzeczna cały dzień, w przeciwieństwie do większości Waszych maluchów jak widzę.
Teraz słyszę, że trochę marudkuje mężowi przy usypianiu, ale tym niech już się martwi TŻ

Poza tym zamówiliśmy już hotel, więc nasz wyjazd jest już przyklepany Jedziemy do Giżycka od 10 do 14 sierpnia.
Virgo- to stosunkowo niedaleko Ciebie. Może uda nam się zorganizować jakieś spotkanie?

Dobrze wiedzieć że nie tylko moja tak śpi.

Super, że jedziecie na Mazury Ja będę w okolicach Mikołajek w lipcu. A przynajmniej taka mam nadzieje.
Stary 2014-06-02, 20:44   #2659
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
witam się po weekendzie

Super

Cytat:

ja tez sie nie przyzwyczaje do bezdechow

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

tak długo nie mieliście problemu i teraz was dopadło
No właśnie, dlatego nie jestem pewna, czy to brzuch, czy ataki histerii po prostu.
Jadłam wiele syfu i wszystko od początku, a nie mieliśmy żadnych kolek, to teraz by nagle po trzecim miesiącu wyskoczyły?

Cytat:

Witaj w klubie ryczących dzieci popołudniami

Cytat:
kurcze, a dopiero co pisałaś że po hippie trochę lepiej...
dajesz jej jakieś krople na ten brzuszek?

2. Wiem co czujesz, u mnie było ściąganie po 20 ml co 3 godziny od wczoraj rzuciłam to w cholere bo też już sensu nie widziałam...
Ale nie wiń siebie za problemy Oli, ta jedna porcja dziennie niewiele by zmieniła moim zdaniem
Mam i bobotic i delicol, jutro może bobotic spróbuje

A najlepsze, ze skończyłam wczoraj ściągać, a dzisiaj mnie cyce bolą może ruszy laktacja na nowo

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Super zazdroszcze

Cytat:

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Stwierdziłam, że zesztywniałam więc przebrałam półśpiące dziecko, nakarmiłam i śpi dalej ale już w łóżeczku. Dziwnie tak. Ciekawe co sie w nocy bedzie działo skoro teraz sie wysypia?
A może Cie miło zaskoczy ??

Cytat:
Napisane przez virginia;46717905znalazla m wlasnie info ze w naszym aquaparku sa zajcia dla maluszkow od 3m i wlasnie sie nad nimi zastanawiam - [url
http://www.podwodny-swiat.com/oferta[/url]
Jeśli masz czas i chęci to dlaczego nie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:48   #2660
margo80
Zakorzenienie

Limonko - kapary, owoce morza, szpinak też są bleeee a, zapomniałabym - ciasto francuskie również

nie czytam Was, bo też mi się dziecko zepsuło. ewidentnie jakiś wirus się tu panoszy i zaraża dzieciaki bólem brzuszka. u nas całe popołudnie niespokojne, Przemek płakał jak nigdy do tej pory (on w ogóle bardzo mało płacze). na noc dostał espumisan. rozważam zakup Bio Gai. Ewci 4 lata temu bardzo pomogła.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-06-02, 20:53   #2661
Ela87
Zakorzenienie

Tak na szybko Was nadrobiłam. dzięki za pocieszenie w sprawie Oli mojej
Nóżkami też pracujemy, ale teraz nie mam pewności, ze to brzuszek.Zobaczymy przez najbliższe dni

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Limonko - kapary, owoce morza, szpinak też są bleeee a, zapomniałabym - ciasto francuskie również

nie czytam Was, bo też mi się dziecko zepsuło. ewidentnie jakiś wirus się tu panoszy i zaraża dzieciaki bólem brzuszka. u nas całe popołudnie niespokojne, Przemek płakał jak nigdy do tej pory (on w ogóle bardzo mało płacze). na noc dostał espumisan. rozważam zakup Bio Gai. Ewci 4 lata temu bardzo pomogła.
No masz faktycznie jakaś zaraza

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:59   #2662
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

ja tez sie nie przyzwyczaje do bezdechow

A może Cie miło zaskoczy ??

Dzieci bedą nas straszyć po wsze czasy
Trzymam kciuki żeby mnie zaskoczyła
Stary 2014-06-02, 21:02   #2663
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
O matko! Ale wybredny egzemplarz Ci się trafił!
Dobrze, że mój TŻ jest wszystkożerny

Cytat:
To ja lepiej nie będę tu zaglądać, żeby nie przywlec tego cholerstwa do domu

Mąż tak skutecznie usypiał Emilkę, że zasnęli oboje
Stary 2014-06-02, 21:03   #2664
nivka
Raczkowanie

Witam wszystkich w ten beznadziejnie brzydki dzień

Na spacerze nas zlało, synek marudzi non stop, ledwo udało mi się w końcu coś znowu tutaj napisać...

Cytat:
pytm, bo my jesteśmy na hipp comfort combiotik i zastanawiamy się nad zmianą na to bio combiotik.
Jak u twojego maleństwa z brzuszkiem? Nie ma żadnych problemów? To mleko tak po prostu wam podeszło czy pije je z jakiegoś konkretnego powodu?
Wybrałam hipp bo po NAN pro (takie dali nam w szpitalu) mieliśmy zaparcia i problemy z brzuszkiem, mimo, że tylko się nim dokarmialiśmy. Przeczytałam dobre opinie o hippie i że ma w sobie błonnik a NAN nie miał i stwierdziłam, że spróbujemy - obecnie jest super

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Czy pozwalacie waszym dzieciom spać na brzuszkach? Emil uwielbia tak spać. Na początku się bałam go tak kłaść a teraz śpi tak nawet w nocy. Chciałam tylko poznać wasze opinie na ten temat
Mój synek uwielbia spać na mojej klacie na brzuszku (ja też ) A na łózku czasem też zaśnie na brzuszku i myślę, że bardzo dobrze mu się śpi, ale nie zostawiam go samego w ten sposób (najczęściej śpi tak gdy ja śpię obok).

Cytat:
u Natalki żadnych problemów z brzuszkiem na Hippie a po bebilonie miała kolki. Szkoda tylko, że tego Hippa nie ma w pudełkach (tekturowych) - byłyby tańsze.
Oj tak naszukałam się Hippa w kartoniku, ale jest tylko wersja HA i w kartonikach zwykłych nie ma Nazbieramy trochę tych puszek

Cytat:
Ja niestety mam ten sam problem co thidien: Emilka akceptuje tylko pozycje spionizowane, położona np. w pozycji fasolki od razu daje wyraz swojemu niezadowoleniu. Próbuję z nią walczyć, ale trafiłam na trudnego przeciwnika.
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A co jest nie tak w noszeniu w pionie? Ja tez tak nosze
My też lubimy pozycje spionizowane - pokazywałam pediatrze i powiedziała, że ok byle nosząc go nie odchylał za bardzo główki (mój synek ma mocniej rozwinięte mięśnie plecków niż brzucha i bardzo dobrze trzyma już główkę) i aby zadbać o zaokrąglone plecy. Pokazywała też noszenie przodem do świata z zaokrąglonymi pleckami na moim brzuchu - też fajna pozycja.

Cytat:
witam się po weekendzie

Brawo

Cytat:
[/COLOR]znalazlam wlasnie info ze w naszym aquaparku sa zajcia dla maluszkow od 3m i wlasnie sie nad nimi zastanawiam - http://www.podwodny-swiat.com/oferta[COLOR="Silver"]
Ja tez planuję wybrać się na basen jak młody ciut podrośnie.

Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaki z kolkami i bolącym brzuszkiem
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:05   #2665
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
witam się po weekendzie

super wieści

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
super wieści

Dokładnie tak samo mój Sławcio robi

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:05   #2666
headzik
Raczkowanie

Cytat:
To nie za wcześnie na zęby?
Zaznaczam, że nie czuję się zupełnie specjalistką w rozwoju dzieci, ale wydawało mi się, że zęby idą, gdy maluch ma 6-7 miesięcy.
Ja i moje siostry miałyśmy pierwszy ząb między 3-4mc życia. Dziecko znajomej teściowej 4mc i 2 zęby. Także na to nie ma reguły.
Piotruś nie mógł usnąć mi po południu a potem chwilę spał niespokojnie. 40 min płaczu (sucho, najedzony, brzuszek odpada), obgryzał non stop moją dłoń albo swoją pięść, posmarowałam dziąsła dentinoxem i po 10min dziecko spało 1,5h. Wieczorem wykąpane, najedzone, płaczące- żel na dziąsła i dziecko śpi od razu.

Życzę Waszym dzieciaczkom i Wam przespanej nocy, a sama uciekam na film do męża.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:09   #2667
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
Ja i moje siostry miałyśmy pierwszy ząb między 3-4mc życia. Dziecko znajomej teściowej 4mc i 2 zęby. Także na to nie ma reguły.
Piotruś nie mógł usnąć mi po południu a potem chwilę spał niespokojnie. 40 min płaczu (sucho, najedzony, brzuszek odpada), obgryzał non stop moją dłoń albo swoją pięść, posmarowałam dziąsła dentinoxem i po 10min dziecko spało 1,5h. Wieczorem wykąpane, najedzone, płaczące- żel na dziąsła i dziecko śpi od razu.

Życzę Waszym dzieciaczkom i Wam przespanej nocy, a sama uciekam na film do męża.
wczesne zęby macie w takim razie w genach
moja Ewa miała 12 tygodni i kilka dni, gdy odkryłam u niej dwie dolne jedynki. (ale już to kiedyś pisałam )

Ewcia
Przemek
Stary 2014-06-02, 21:19   #2668
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Smarrita
ja akurat nie jestem wielką fanką truskawek ale lubię ciasta kawowe, z orzechami, migdałami, kokosowe itp. Chętnie przygarnę nowe przepisy .
Kora orzechowa- warstwy ciasta z białek z orzechami, przekładane kremem i delacjami na górze brzoskwinie i galaretka brzoskwiniowa(albo brzoskwinie w kremie były-nie pamiętam) Od spodu patrząc ciasto-krem-delicje-krem-ciasto-cieńko kremem-brzoskwinie-galaretka. Mogę się ciut mylić. Jeśli chcesz poszukam ten przepis, gdzieś mam zanotowany w zeszycie. chyba 3 razy robiłam, zawsze wyszło

Albo snickers- tylko trochę twarde wychodzi, pamiętam że się ciężko kroiło ale było dobre .

Muszę przejrzeć zeszyty mojej mamy z przepisami, miała fajne przepisy a ostatnio często z neta coś robię. Ale to dopiero pod koniec tygodnia

Jak chcesz coś na szybko to biszkopt- jakiś krem - a na górę smażone orzechy włoskie. Też wychodzi dobre

Jutro jadę zrobić awanturę w PZU, Mam nadzieję, że żadna z Was tam nie pracuje. K**** złodzieje nie chcą kasy wypłacić za urodzenie dziecka, powołując się na niezapłacone składki i im pod pysk rzucę potwierdzeniami zapłaty z firmy!!! Już od początku maja się z nimi użeram!!! Za chwilę to będą gadać że minęło 30 dni od daty zgłoszenia zdarzenia i już nie wypłacą.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:32   #2669
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Jutro jadę zrobić awanturę w PZU, Mam nadzieję, że żadna z Was tam nie pracuje. K**** złodzieje nie chcą kasy wypłacić za urodzenie dziecka, powołując się na niezapłacone składki i im pod pysk rzucę potwierdzeniami zapłaty z firmy!!! Już od początku maja się z nimi użeram!!! Za chwilę to będą gadać że minęło 30 dni od daty zgłoszenia zdarzenia i już nie wypłacą.
trzymam kciuki, żeby udało się załatwić.
mnie z kolei miło zaskoczyli - zgłosiłam tydzień temu w piątek fakt urodzenia dziecka, a już w poniedziałek był przelew.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-06-02, 22:01   #2670
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co, przepraszam, ale źle to napisałam, mam 3 opakowania, ale do oddania tylko 1, bo planuję podawać do końca 3 miesiąca więc te 2 jeszcze mi będą potrzebne...
A agunia się zgłosiła, więc dzisiaj wysyłam jej Ale jeśli nie próbowałaś to polecam Bobotic - jak czekaliśmy na dostawę SabSimplexu to kupiłam to i działało też na moją Laurę Próbowaliśmy też esputicon kiedyś i espumisan, ale to nie działało
dzieki wielkie za polecenie - spróbujemy

w ogóle.. Młody zaczął ulewać po każdym karmieniu :/ dzisiaj to nawet poszliśmy na spacer, byliśmy z godzinę po karmieniu, ryczał niemiłosiernie - pomogło wzięcie na ręce, pionowo oczywiście, bo ksieciunio tylko tak chce
no i mu opowiadam o drzewkach, o zwierzątkach w zoo i takie tam, a ten jak nie chluśnie....

na dodatek coraz bardziej się wscieka przy cycu - a już się cieszyłam, że mam nieco więcej mleka dla niego - ograniczyliśmy dokarmianie do 2 butelek, a tu znowu zonk

przyszło dziś nosidełko ergobaby - wygląda extra, mąż już przymierzał, Młodemu się nawet podobało (chust nie lubi)

może pamietacie jak pisałam, że nosidełko odkupuję od konsultantki laktacyjnej - przysłała mi w gratisie 6 saszetek o nazwie Femaltiker, podobno wzmaga laktację, zobaczymy (ale trzeba pić 2 saszetki dziennie, to nie wiem, czy po dwóch czy trzech dniach będzie widać poprawę...

no i opijam się karmi :P jedno karmi piję przez 3 dni :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości