|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Współczuję dziewczyny problemów brzuszkowych u maluchów
U nas znów nerwowo bo młoda po raz kolejny postanowiła się krztusić Choć spodziewam się, że po prostu usłyszę, że taki urok mojego dziecka...Oj jak ja nie lubię poniedziałków.... |
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
witam się po weekendzie
jesteśmy po rannej wizycie u neurologa i "nie ma zastrzeżeń " a jak ona nic nie widzi, to znaczy, że jest super i dodała, że jak dla niej proporcje są ok, że nogi wcale nie za krótkie dodała, że konkretne mierzenie można zrobić jak będzie miała pół roczku, ale mamy się nie martwić |
|
|
|
#2643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wiadomości Czyli pediatra sie nie popisał :/ |
|
|
|
|
#2644 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
gratuluję każdej miło spędzonego weekendu!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a pediatrę
|
|||
|
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się dziecko popsuło
Rano wszystko pięknie a po 11 ryk nie do uspokojenia. W końcu usnął mi na klacie i śpi 2,5h już ale wystarczy że się trochę przebudzi i od razu ryk nie z tej ziemi :/ tak jeszcze mi nie płakał (takim wysokim głosem) po chwilowym uciszaniu śpi dalej.jak sobie ponarzekałam to może popołudnie spokojne będzie
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
W zeszłą niedzielę mały mi zwymiotował (chyba po prostu palca za głęboko sobie wsadził, no ale wiadomo strachu napędził). W środę marudził i miał 37,8 stopni, a w czwartek szczepienie, no i przełożył pediatra na za dwa tygodnie chociaż nic niepokojącego u młodego nie zauważył. Mi się wydaje, że ewidentnie to są zęby. Pięść sobie obgryza do czerwoności, nie ssie jej tylko gryzie. Łapie mnie za rękę i wkłada sobie mojego palca do buzi i też zagryza z całych sił. Jak pamiętam moje młodsze siostry też tak robiły jak im zęby szły. Piotruś też ma tak czasami, także również się nad tym zastanawiałam ale nie mam pojęcia. Zdarza mu się też piszczeć, śmiać, gadać przez sen.. ale to chyba ma po tacie.Wiedziałam! Mocno trzymałam kciuki. Super wiadomość. |
|
|
|
#2648 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dajesz jej jakieś krople na ten brzuszek? Cytat:
Cytat:
masz już kreację dla swojej Emilki? 2. No właśnie dlatego nie będę kombinować z tym mlekiem, chyba po prostu taki urok mojego dziecka... ![]() Cytat:
2. Wiem co czujesz, u mnie było ściąganie po 20 ml co 3 godziny Ale nie wiń siebie za problemy Oli, ta jedna porcja dziennie niewiele by zmieniła moim zdaniem Cytat:
|
|
|
#2649 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
ufff, nadrobiłam
Ale teraz widzę, że nie wszystko mie zacytowało... może za dużo naklikałam Pocę sie właśnie z Kaliną w chuście, ale coś niespokojnie śpi i nie chcę jej odkładać... Może jeszcze emocje powojażowe (chociaż też więksozść czasu spędziła w chuście, więc jakos strasznie dużo tych wrażeń nie miała...) Cytat:
Cytat:
![]() super, że tak pięknie Marco śpi. I fanie z tym smokiem, że nie wypluwa Cytat:
![]() Co do noszenia - my często nosimy "na tygryska" - dziecko leży na brzuchu na przedramieniu niosącego - fajnie, bo ma delikanty masaż brzuszka, jest w poziomie i wszystko widzi. Kalinka tak lubi, Antek też tylko tak chciał A pytałaś o namiot - z Antkiem też jeździliśmy. Z nim było łatwiej zdecydowanie, bo jego żadne rodzeńśtwo nie budziło ![]() o, Mariola, to Ty też z Lublina? Bywasz czasem? Teraz łatwiej, jest lotnisko ![]() Cytat:
![]() Co do poniedziałków - rozumiem doskonale A plamy z kupy świetnie schodzą na słońcu Cytat:
I jak tam, upiekło Ci się z kursami? Współczuję niewyspania. A co do podnoszenia główki - nie wydaje mi się, dziecko raczej instynktownie nie robi nic, co byłoby szkodliwe [QUOTE=margo80;46710966 zeszłam wczoraj pół miasta na długim spacerze z wózkiem, Ewą, jej hulajnogą, którą momentami niosłam i wielką koparą z Biedrony. w połowie drogi przechodziłyśmy koło bloku moich rodziców i kopary się pozbyłam, potem po południu ją przywieźli myślicie, ze to Ewę zmęczyło? nie bardzo - zaczynam ją podejrzewać o ADHD. ![]() Ewa pojechała dziś z przedszkolakami na wycieczkę do Zoo. małż w pracy. w domu cisza i spokój [/QUOTE]hehe, rozumiem te podejrzenia ![]() Antek woczraj, po powrocie z gór wyciągnął jeszcze tatusia na rower i jeździł non stop przez półtorej godziny. I i tak nie chciał iść spać Zasnął w końcu o 21.30, a my niedługo po nim![]() Fajną wycieczkę będzie miała Ewa, też bym gdzieś Antka wysłała ![]() Cytat:
Cytat:
może faktycznie bąki - skoro się uspokaja po pierdnięciu... MOe poćwicz jej nóżkami, pomasuj, przyłuż ciepłą pieluszkę do brzuszka? Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2650 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak delikatnie kwili to wszystko ok ale jak wpada w szał to nie można go powstrzymać z tymi rączkami
|
|
|
#2651 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
A mlekiem tez sie nie zadreczaj - widocznie musi sie troszke brzuszek przyzwyczaic, bedzie dobrze Cytat:
Oby lekarka jednak pomogla
|
||
|
|
|
#2652 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
za kupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas dzisiaj dzień też średni, Maja właśnie śpi w huśtawce, Tż śpi i pies śpi tylko nie Ja
|
|||||
|
|
|
#2653 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
to i ja dołączę do grona marud - nie wiem, czy to zmęczenie/niewyspanie czy coś mnie bierze ale kiepsko się czuję. Nawet spacer sobie odpuściłam
.Smarrita ja akurat nie jestem wielką fanką truskawek ale lubię ciasta kawowe, z orzechami, migdałami, kokosowe itp. Chętnie przygarnę nowe przepisy Cytat:
zależy jaki to deszcz. jak mżawka albo taki lekki, ciepły to spacerujemy. ja wgl staram się z Natalką chodzić co dzień, no chyba że pogoda wyjątkowo paskudna ale tak się zdarzyło może ze 2 razy dotąd. No i dziś się zastanawiam ale to dlatego, że ja się kiepsko czuję. Cytat:
Cytat:
moja Natka czasem też jest już bliska zakrztuszenia albo tak dziwnie połyka ślinę ale zauważyłam, że już sama wtedy przekłada na boczek główkę. co oczywiście nie zwalnia mnie z super ostrożności i troski o nią... Cytat:
czyli pediatra kolejny kompetentny lekarz? ![]() Cytat:
plany też trochę się pozmieniały - grałam przed chwilką w planszówki z dziećmi brata i Natalką na rękach .też mi się wydaje, że dzieci mają instynkt samozachowawczy itp ale mój tata jest innego zdania... ![]() Cytat:
najchętniej to bym pod koc z Niusią i książką wlazła ale przy 3 dzieci to chyba marzenie ściętej głowy... ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- znalazlam wlasnie info ze w naszym aquaparku sa zajcia dla maluszkow od 3m i wlasnie sie nad nimi zastanawiam - http://www.podwodny-swiat.com/oferta ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- znalazlam wlasnie info ze w naszym aquaparku sa zajcia dla maluszkow od 3m i wlasnie sie nad nimi zastanawiam - http://www.podwodny-swiat.com/oferta
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Jaka tu cisza
Popołudnia az tak ciężkie?
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Polu nie, ja tylko studiowałem w Lublinie, a pochodzę ze Śląska. P
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Nie mam humoru, wiec nic nie bede pisać
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
Dwie godziny temu wzięłam dziecko na ręce żeby posypało przytulone do mamy. Liczyłam że pośpi sobie koło godzinki i bedzie chciała jeść. Chyba jednak jej dobrze i zamierza spać do powrotu TZ. Czas kąpieli mija nieubłaganie. Chyba dziś nie bedzie łatwo z położeniem spać...
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Stwierdziłam, że zesztywniałam więc przebrałam półśpiące dziecko, nakarmiłam i śpi dalej ale już w łóżeczku. Dziwnie tak. Ciekawe co sie w nocy bedzie działo skoro teraz sie wysypia? |
|
|
|
#2657 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musi być przerażające, gdy maluch nagle zaczyna się tak krztusić... Tyle dobrego, że już przynajmniej wiesz jak postępować. Cytat:
Beznadziejny pediatra... Tylko Cię nastraszył. Cytat:
Albo taki kalafior zapiekany z mięsem: http://www.wielkiezarcie.com/recipe110110.html Albo taka z łososiem (jest pyszna!) http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...i/przepis.html Albo coś na cieście francuskim: http://www.kuchniabazylii.pl/2013/01...czakiem-i.html Cytat:
Zaznaczam, że nie czuję się zupełnie specjalistką w rozwoju dzieci, ale wydawało mi się, że zęby idą, gdy maluch ma 6-7 miesięcy. Jeszcze nie. A Ty? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ela87, Niezapominajka- bardzo współczuję problemów z brzuszkiem My z Emilką przytuliłyśmy się w łóżku i przespałyśmy prawie całe popołudnie, bo cóż innego można robić w taką pogodę? Młoda na szczęście była grzeczna cały dzień, w przeciwieństwie do większości Waszych maluchów jak widzę. Teraz słyszę, że trochę marudkuje mężowi przy usypianiu, ale tym niech już się martwi TŻ ![]() Poza tym zamówiliśmy już hotel, więc nasz wyjazd jest już przyklepany Virgo- to stosunkowo niedaleko Ciebie. Może uda nam się zorganizować jakieś spotkanie?
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć że nie tylko moja tak śpi. Super, że jedziecie na Mazury Ja będę w okolicach Mikołajek w lipcu. A przynajmniej taka mam nadzieje.
|
|
|
|
|
#2659 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie, dlatego nie jestem pewna, czy to brzuch, czy ataki histerii po prostu. Jadłam wiele syfu i wszystko od początku, a nie mieliśmy żadnych kolek, to teraz by nagle po trzecim miesiącu wyskoczyły? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A najlepsze, ze skończyłam wczoraj ściągać, a dzisiaj mnie cyce bolą może ruszy laktacja na nowo ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Cytat:
??Cytat:
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - kapary, owoce morza, szpinak też są bleeee
a, zapomniałabym - ciasto francuskie również ![]() nie czytam Was, bo też mi się dziecko zepsuło. ewidentnie jakiś wirus się tu panoszy i zaraża dzieciaki bólem brzuszka. u nas całe popołudnie niespokojne, Przemek płakał jak nigdy do tej pory (on w ogóle bardzo mało płacze). na noc dostał espumisan. rozważam zakup Bio Gai. Ewci 4 lata temu bardzo pomogła. |
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko Was nadrobiłam. dzięki za pocieszenie w sprawie Oli mojej
Nóżkami też pracujemy, ale teraz nie mam pewności, ze to brzuszek.Zobaczymy przez najbliższe dni ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
faktycznie jakaś zaraza
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mój TŻ jest wszystkożerny ![]() Cytat:
![]() Mąż tak skutecznie usypiał Emilkę, że zasnęli oboje
|
|
#2664 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w ten beznadziejnie brzydki dzień
Na spacerze nas zlało, synek marudzi non stop, ledwo udało mi się w końcu coś znowu tutaj napisać... Cytat:
![]() Cytat:
) A na łózku czasem też zaśnie na brzuszku i myślę, że bardzo dobrze mu się śpi, ale nie zostawiam go samego w ten sposób (najczęściej śpi tak gdy ja śpię obok).Cytat:
Nazbieramy trochę tych puszek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaki z kolkami i bolącym brzuszkiem |
||||||
|
|
|
#2665 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piotruś nie mógł usnąć mi po południu a potem chwilę spał niespokojnie. 40 min płaczu (sucho, najedzony, brzuszek odpada), obgryzał non stop moją dłoń albo swoją pięść, posmarowałam dziąsła dentinoxem i po 10min dziecko spało 1,5h. Wieczorem wykąpane, najedzone, płaczące- żel na dziąsła i dziecko śpi od razu. Życzę Waszym dzieciaczkom i Wam przespanej nocy, a sama uciekam na film do męża. |
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Ewa miała 12 tygodni i kilka dni, gdy odkryłam u niej dwie dolne jedynki. (ale już to kiedyś pisałam )
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Albo snickers- tylko trochę twarde wychodzi, pamiętam że się ciężko kroiło ale było dobre . Muszę przejrzeć zeszyty mojej mamy z przepisami, miała fajne przepisy a ostatnio często z neta coś robię. Ale to dopiero pod koniec tygodnia Jak chcesz coś na szybko to biszkopt- jakiś krem - a na górę smażone orzechy włoskie. Też wychodzi dobre ![]() Jutro jadę zrobić awanturę w PZU, Mam nadzieję, że żadna z Was tam nie pracuje. K**** złodzieje nie chcą kasy wypłacić za urodzenie dziecka, powołując się na niezapłacone składki i im pod pysk rzucę potwierdzeniami zapłaty z firmy!!! Już od początku maja się z nimi użeram!!! Za chwilę to będą gadać że minęło 30 dni od daty zgłoszenia zdarzenia i już nie wypłacą. |
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie z kolei miło zaskoczyli - zgłosiłam tydzień temu w piątek fakt urodzenia dziecka, a już w poniedziałek był przelew. |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w ogóle.. Młody zaczął ulewać po każdym karmieniu :/ dzisiaj to nawet poszliśmy na spacer, byliśmy z godzinę po karmieniu, ryczał niemiłosiernie - pomogło wzięcie na ręce, pionowo oczywiście, bo ksieciunio tylko tak chce no i mu opowiadam o drzewkach, o zwierzątkach w zoo i takie tam, a ten jak nie chluśnie.... na dodatek coraz bardziej się wscieka przy cycu - a już się cieszyłam, że mam nieco więcej mleka dla niego - ograniczyliśmy dokarmianie do 2 butelek, a tu znowu zonk przyszło dziś nosidełko ergobaby - wygląda extra, mąż już przymierzał, Młodemu się nawet podobało (chust nie lubi) może pamietacie jak pisałam, że nosidełko odkupuję od konsultantki laktacyjnej - przysłała mi w gratisie 6 saszetek o nazwie Femaltiker, podobno wzmaga laktację, zobaczymy (ale trzeba pić 2 saszetki dziennie, to nie wiem, czy po dwóch czy trzech dniach będzie widać poprawę... no i opijam się karmi :P jedno karmi piję przez 3 dni :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Choć spodziewam się, że po prostu usłyszę, że taki urok mojego dziecka...

Zastanawiałam się nad parasolką ale bałam się że jak mi wiatr zawieje to ją powykręca 
dla Emi, mazury to nie wiem
ona nawet w samochodzie oka nie zmruzyla co jest naprawde dziwne.
Usnął koło 21 więc pierwsza pobudka powinna być koło północy. Minęła godzinka, jestem w kuchni i nagle ogromny wrzask jak na szczepieniu. Więc biegiem do łóżeczka i uspakajam go. Po chwili było już ok. Ten wrzask był straszny- nie taki jak woła o jedzenie czy jak nie chce leżeć w łóżeczku. Myślicie, że dzieci w tym wieku mogą już mieć koszmary?

Jak delikatnie kwili to wszystko ok ale jak wpada w szał to nie można go powstrzymać z tymi rączkami
żonka swojego męża

??
II kreski 30.07.2013