W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 12:21   #2671
paulownia
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
mialam pytać odnośnie waszej wagi,czy wam też stanęła w miejscu? Ja od 3tyg ważę tyle samo,ponoc w II trymestrze tyje się najwięcej,w III juz mniej ale ze wogole to nie słyszałam.
Moja tez stoi od 25 tygodnia, a juz zaczelam 30. Przez miesiac wazylam caly czas 72 z groszami, teraz bardzo powoli podchodzi do 73.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A obejrzałam swoje zdjęcia ciążowe, i okropnie widać jak przytyłam i jak figura się zmieniła, tzn uda i biodra w moim przypadku w ciągu zaledwie 3 mieś. W styczniu i lutym jeszcze chudzinka byłam, a z początkiem maja wielki biust, duże uda i szerokie biodra plus brzuch!
Mi najwiecej oprocz brzucha tez przybylo w biodrach i udach wlasnie, robilam dzis porzadki w ubraniach, obejrzalam moje dzinsy w rozmiarze 36 i sie zastanawiam kiedy ja sie z powrotem w nie zmieszcze.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:30   #2672
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dziewczyny u mnie ta waga nie poszla w gore ostatnio, bo to pewnie przez zgage, ktora nie pozwala mi sie objadac! Jeden plus, tego pieczenia w przelyku.... ale obawiam sie, ze jeszcze przez te ok 9 tygodni troche przytyje... (obecnie 31 tc). Zalozmy, ze urodze w 38 tc, to mam jeszcze 7 tygodni, podczas ktorych wskoczy mi pare kg...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:34   #2673
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

a ja mam nadzieje ze przytyje jeszcze tylko z 4 kg

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:40   #2674
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Hej
Melduję że u nas wszystko dobrze.
W piątek miałam wizytę i mała na już 1833 gr, dostałam zalecenia by nie spędzać całych dni na nogach i zacząć się oszczędzać choć zupełnie nic się nie dzieje.
Ale duża dziewczynka A spędzałaś całe dnie na nogach? Czy po prostu tak Ci powiedział, że masz się oszczędzać?
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziś zamierzam iść spać o 19 bo weekend był ciężki, z własnego wyboru. Trochę posiedzieliśmy ze znajomymi, poplątaliśmy się tu i tam i tak nam w sobotę zeszło do 5rano...jak dzieci a teraz trzeba odreagować taki weekend.
do 5?! jak Ty dałaś radę? Podziwiam samopoczucia ja na weselu do 2 wytrzymałam. A to i tak długo.

śmiesznie zx tymi kopniakami będzie fajna anegdota
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
moj to wlasnie sie martwi bo go trudno obudzi ze mala bedzie plakac a on bedzie spal
oj, i ja się martwię, czy zawsze dziecko usłyszę. Albo będę sama w domu i zaśpię? A budzikiem mogę niepotrzebnie obudzić też dziecko.
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wiecie co, dziś sobie uświadomiłam trochę bezsens liczenia tych ruchów... zawsze biorę się za to po śniadaniu i ogarnięciu się, tak ok 10 i mój synek akurat nie jest wtedy zbyt aktywny, więc każde liczenie to dla mnie stresik, że on się nie rusza, że wszystko za długo trwa. A dziś jak wstałam o 6, to naliczyłam chyba ze 20 ruchów w ciągu paru minut, co oznacza, że moje obserwowanie go przypada na porę jego odpoczynku prawdopodobnie. Trochę lipa.
Ja już dawno ściemniam w tej karcie Raz wstaję ok. 6/7, a innym razem ok 12. Dziecko szaleje dopiero ok. godziny po śniadaniu, a w taką deszczową pogodę rozkręca się dopiero wieczorem jak się już położę.

ButterBear obronisz się na 5! Szkoda tylko, że tak cię wymęczyła ta promotorka

Dziewczyny, pomóżcie proszę z wyborem dywanu
oczka czy kropki
Bardziej mi się podoba ten z Ikei, ale jest mniejszy.
Pokój wygląda tak: [IMG][/IMG]
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:42   #2675
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyno masz dopiero 3 kg na plusie, wiec spokojnie! Nie boj sie tych kilogramow, bo i tak malutko wazysz! A po porodzie zejdzie ci woda z organizmu ok 1 kg, dzidzius 3- 3,5 kg, lozysko plus wody plodowe 1,5- 2 kg. Zaczniesz karmic piersia, to sie okaze, ze bedziesz mniej wazyc niz przed ciaza!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:45   #2676
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny nie mam dostępu do laptopa wiec i z cytowaniem na telefonie ciężko.pozniej was nadrobie.

mialam pytać odnośnie waszej wagi,czy wam też stanęła w miejscu? Ja od 3tyg ważę tyle samo,ponoc w II trymestrze tyje się najwięcej,w III juz mniej ale ze wogole to nie słyszałam.

Mój tz wczoraj powiedzial,ze nie moze doczekać.sie aż mały sie urodzi. Będzie sobie tak leżał,patrzał,ruszał rączkami.. Hah very funny :-D:-D Mowie..jasne! Dzieci tylko właśnie to robią,leżą i patrzą w sufit :-D on dopiero zobaczy co to sie bedzie działo :-D
moja niestety nie stanęła w miejscu
a wręcz mam wrażenie że leci jak szalona do góry, tak 0,5- 1 kg na tydzień, to chyba dużo
nie jem jakoś dużo więcej niż dotychczas, a mimo to tyje.
Obecnie jestem w 28 tygodniu i mam +8 kg ( a właśnie dziewczyny powiedzcie mi jak to liczyć, czy od wagi takiej jak zawsze miałam przez wiele lat już, czy od tej wagi po schudnięciu w pierwszym trymestrze??)
Chciałabym przytyć jeszcze tak max 3 kg, ale to chyba mało prawdopodobne.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Wiesz co, u mnie też jakoś drastycznie waga nie rośnie w ostatnim czasie...nie stanęła w miejscu ale tak mi tygodniowo przybywa 0,2-0,3kg...to też zależy ile się wieczorem zje. Ja np w niedzielę rano zważyłam się na czczo po siku i miałam o 0,3kg mniej niż w poniedziałek rano (też na czczo i po siku) tyle, że w nocy z sb/nd nic nie jadłam i ganiałam ze znajomymi do 5 rano a w niedzielę już zjadłam normalną kolację gdzieś koło 21...więc taka różnica mi na przykład wyszła, przez samą kolację jak się domyślam.
a tak w ogóle to mam nadal 9+ 30tc i mam nadzieję, że więcej jak 14-15 nie nazbieram. Przy moim wzroście (170) było by to wymarzone. W szpitalu "zostawia się" jakieś 8-10kg więc nie zostałoby za dużo do zrzucenia. Oj mam taką nadzieję, że więcej nie będzie.
Koleżanka też mi mówiła, że najwięcej to miała przyrostu wagi m. 20-30tc potem to raz 2 kilo w ta raz w tą. i w sumie jak przeliczyła to jej przybyło m. 30-40tc jakieś 2kg
także jest szansa dziewczyny
zawsze mnie zastanawiało jak to się dzieje, ze ktoś w 3 trym. chudnie? Czy koleżanka źle się czuła i np.wymiotowała, czy po prostu ograniczyła jedzenie?
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:47   #2677
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyno masz dopiero 3 kg na plusie, wiec spokojnie! Nie boj sie tych kilogramow, bo i tak malutko wazysz! A po porodzie zejdzie ci woda z organizmu ok 1 kg, dzidzius 3- 3,5 kg, lozysko plus wody plodowe 1,5- 2 kg. Zaczniesz karmic piersia, to sie okaze, ze bedziesz mniej wazyc niz przed ciaza!
Tz sie smieje ze ja po ciazy bede chudsza niz przed ciaza a mu ta ciaza, ktora przybral jeszcze na dlugo zostanie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
oczka czy kropki

oczka mi sie bardziej podobaja

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 12:48   #2678
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
oj, i ja się martwię, czy zawsze dziecko usłyszę. Albo będę sama w domu i zaśpię? A budzikiem mogę niepotrzebnie obudzić też dziecko.

oczka czy kropki
Mogę się i na 4 obronić
Promotorka nie jest aż taka zła mam porównanie z poprzednią - tamta była fatalna!
Ta przynajmniej daje konstruktywną krytykę i uwagi

Dziecko usłyszysz, na pewno. Nie wierzę, że słuch i czujność się nie wyczula!

Dla mnie zdecydowanie kropki

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:55   #2679
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

W ten weekend kupilismy nowa wage i okazalo sie, ze na czczo waze o 1 kilogram mniej niz na ostatniej wizycie (3 tygodnie temu) u ginekologa.. jutro ide na kolejna wizyte wiec porownam sobie wyniki! Gdyby sie okazalo, ze waga stoi bylabym przeszczesliwa !!! Mnie najbardziej poszlo w uda i pupe... no i mega, mega cellulit!!!! Podobno u kobiet w ciazy, to typowy objaw i po urodzeniu dziecka jest lepiej z tym cellulitem!
Bo najlepiej ważyć się na jednej wadze od początku. Różne wagi mogą pokazywać inne wyniki. Ja się ważę w domi i u lekarza i u lekarza zawsze pokazuje mi , że ważę więcej

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo - lekarz pyta, czy czuję ruchy, ja mówię, że tak i jest git. Nic nie kazał liczyć na razie, zapisywać itp.
Moja Hania ma dni, że jest spokojna, a ma takie, że szaleje z rana Wczoraj na uczelni aż mi cały brzuch chodził Chyba jej się podobało na zajęciach
Może jakaś kariera uczelniana ją czeka

Cytat:

oczka czy kropki
Oczka ładniejsze, a nie myślałaś o jakimś jaśniejszym dywanie ? Może coś w szarości ?

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:58   #2680
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
U mnie waga też się zatrzymała, tak samo miałam w poprzedniej ciazy na tym etapie. Ale po ok mieś od zatrzymania wolno bo wolno ruszyła wtedy w górę, i doszło mi do porodu jakieś 3,5 kg, łącznie miałam jakoś 11,5 kg w dniu porodu. Tym razem już teraz mam niecałe +10 kg, więc oczekuję, że 4 kg więcej mogą mi jeszcze dojść, bo dzidziek będzie teraz obrastał tłuszczykiem (i ja przy okazji pewnie też, hehe ).

A obejrzałam swoje zdjęcia ciążowe, i okropnie widać jak przytyłam i jak figura się zmieniła, tzn uda i biodra w moim przypadku w ciągu zaledwie 3 mieś. W styczniu i lutym jeszcze chudzinka byłam, a z początkiem maja wielki biust, duże uda i szerokie biodra plus brzuch!
U mnie w jednym upalnym tygodniu przybyło 1,5kg, a w nastepnym było 1,7 mniej, bo to byla woda, nogi mialam jak balony, tak wiec z tą wagą to różnie bywa, ogólnie mam jakies 9 kg na + i podobnie jak u Ciebie- poszło mi w uda i d*upsko no i w brzuszek oczywiście

Cytat:

Ja jeszcze nie wiem jaki bedzie przebieg leczenia, ale bardzo sie boje leczenia kanalowego, mialam raz w zyciu i traumatyczne doswiadczenie zwiazane z zatruwanem zeba... moja kolezanka miala zaturwanego zeba (poczatek ciazy, o ktorej nie wiedziala) i po kilku dniach poronila...

Moze obejdzie sie u Ciebie bez kanałowego, oby Ja od dziecka mam problemy z zębami, mimo, że dbam itd.Wszystkie oprócz 6 mam leczone kanałowo, niektóre kilka razy, bo robiły sie jakies torbiele w dziąsłach i inne dziadostwa, które trzeba było wycinac, szkoda gadac, dużo wycierpiałam przez te zęby stąd u mnie taka trauma . Teraz też mam włożoną trucizne do zeba, ale o dziwo nic mnie nie bolało, ciekawe czy nerwy sie zatruły Wystraszylas mnie tą kolezanką, mam nadzieje, ze moja dentystka wie, co robi i nie zaszkodzi mojemu maleństwu

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo - lekarz pyta, czy czuję ruchy, ja mówię, że tak i jest git. Nic nie kazał liczyć na razie, zapisywać itp.
Moja Hania ma dni, że jest spokojna, a ma takie, że szaleje z rana Wczoraj na uczelni aż mi cały brzuch chodził Chyba jej się podobało na zajęciach

Piszecie o wadze, ja się dawno nie ważyłam, wolę nie wchodzić na wagę, bo ostatnio pochłaniam takie ilości jedzenia, że aż mnie to przeraża, ciągle jestem głodna i mam zachcianki gorzej niż w I trymestrze
Dziś sobie wymyśliłam pierogi ruskie! Już gotuję ziemniaki, cebulkę podsmażyłam, a za jakiś czas wyskoczę do sklepu po ser
Zjadłabym też mam teraz zachcianki, wczesniej mnie to omijało

Cytat:

oczka czy kropki
Hmmm...chyba wybrałabym oczka, ale z drugiej strony na tych kropkach nie bedzie widać każdego najmniejszego paproszka, a na oczkach chyba tak, bo znacznie wiecej jest czerni
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:05   #2681
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ale mnie denerwuja w tym banku Tz
ustawili mu jakis limit i teraz juz nie moze wyplacac ani placic w sklepie
to jakas paranoja

Tak to bysmy juz zamowili reszte rzeczy a musimy czekac bo ksiezniczka z banku nie ma czasu ustawic na karcie zeby juz nie bylo limitu

w sklepie mam odlozone sandalki i skarpetki i boje sie ze mi wykupia bo byla ostatnia para ( pani powiedziala ze odlozy do poniedzialku ale wiadomo jak czasem bywa ) a przy kasie okazalo sie ze nie mozna zaplacic bo karta zablokowana

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 13:17   #2682
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Hej
Melduję że u nas wszystko dobrze.
W piątek miałam wizytę i mała na już 1833 gr, dostałam zalecenia by nie spędzać całych dni na nogach i zacząć się oszczędzać choć zupełnie nic się nie dzieje.
Duża kobietka!

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
A który masz dokładnie? I jaką gondole?Bo widzę, że mają lekkie plastikowe, ale czy one są dobre? Nie mam pojęcia, jestem taka zielona w temacie wózkow Dluga jest na 80 cm, dlugo z niej korzystałas?Bo tak sobie mysle, ze nasze dzieciaczki bedą zimą z niej korzystaly, a wiadomo-ubranie, kocyki itd.Niektóre gondole są strasznie male.
Gratulacje i wszystkiego najlepszego z okazji slubu My z TŻ też bralismy teraz, w kwietniu
Nasza dzidzia dostała wczoraj od dziadków ten kocyk z biedronki, milusi materiał. Kocyki mamy już 3
Znalazłam tu: http://www.calineczka.pl/sklep/lonex...y-p-13723.html, bo na stronie producenta już ich nie widzę... I nawet staniały!
Ale mam inny kolor, granatowo-błękitny Gondola nie jest plastikowa, normalna, solidna. Krzyś jeździł w gondoli dokładnie 6 m-cy (sprawdziłam właśnie ), przesadziłam Go do spacerówki, bo był ciekawy świata i chciał siedzieć, ale jeszcze się mieścił i mógłby trochę pojeździć w gondoli 80 cm to sporo.
Również wszystkiego dobrego z okazji ślubu!!!
Na kocyk z Biedry też mam chrapkę, choć Ani kupiłam już trzy
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:23   #2683
Moni 26
Zadomowienie

Butter na pewno dasz radę
Lilka ja myślę że oczka

Wziełam dziewczyny przykład z wiekszosci z was i też dziś kupiłam kocyk w biedronce miętowy w małpki śliczny i mieciutki jest

A i przyszła mi dzis pościel, jest ładniejsza niż na zdjeciu. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Któraś sie pytała, uważam że jest warta zakupu opłaca się za takie pieniądze
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:25   #2684
kasia_ruda
Zakorzenienie

Co do spania: w momencie wyjścia robotników opuściłam rolety w sypialni i spałam półtorej godziny, gdyby tata do mnie nie zadzwonił, to pewnie bym wstała jeszcze z godzinę później. Nigdy nie mam dość snu w ciąży. Ale jak was czytam, to wiem, że to moje ostatnie takie dni/ tygodnie, jeszcze kilka i jak was dogonię, to też zaczną mi się te dolegliwości... więc póki co korzystam!

Wysłano z aplikacji mobilnej.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Aaaaa i mam piękny balkon! Jestem totalnie przeszczęśliwa, po pierwsze dodatkowe miejsce, po drugie 100% childprotect. Bo to jednak 11.piętro.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:31   #2685
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty nadal tylko 3 na plus? zazdroszczę...

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
moja niestety nie stanęła w miejscu
a wręcz mam wrażenie że leci jak szalona do góry, tak 0,5- 1 kg na tydzień, to chyba dużo
nie jem jakoś dużo więcej niż dotychczas, a mimo to tyje.
Obecnie jestem w 28 tygodniu i mam +8 kg ( a właśnie dziewczyny powiedzcie mi jak to liczyć, czy od wagi takiej jak zawsze miałam przez wiele lat już, czy od tej wagi po schudnięciu w pierwszym trymestrze??)
Chciałabym przytyć jeszcze tak max 3 kg, ale to chyba mało prawdopodobne.

zawsze mnie zastanawiało jak to się dzieje, ze ktoś w 3 trym. chudnie? Czy koleżanka źle się czuła i np.wymiotowała, czy po prostu ograniczyła jedzenie?
ja liczę od wagi którą miałam na początku ciąży.
dobrze się czuła, myślę, że to o wodę chodziło...raz przybierała z 2kg a za tydzień już ich nie było i tak w sumie przytyła raptem parę kg w IIItrym. a nie objadała się to fakt i nie miała zachcianek.
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Butter na pewno dasz radę
Lilka ja myślę że oczka

Wziełam dziewczyny przykład z wiekszosci z was i też dziś kupiłam kocyk w biedronce miętowy w małpki śliczny i mieciutki jest

A i przyszła mi dzis pościel, jest ładniejsza niż na zdjeciu. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Któraś sie pytała, uważam że jest warta zakupu opłaca się za takie pieniądze
wrzuć linka albo nazwę sprzedawcy bo nie chce mi się szukać
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:35   #2686
anetag80
Raczkowanie

Witam Mamusie
Ide dzis do lekarza i zobaczymy nasza kruszynke,juz nie moge sie 15 doczekac.
Czy tez w nocy siusiu tak biegacie robic?ja dzis pobilam rekord co godzinke chodzilam jak zombie
Odezwe sie po wizycie Milutkiego dnia
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:38   #2687
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Czy tez w nocy siusiu tak biegacie robic?ja dzis pobilam rekord co godzinke chodzilam jak zombie
siuku to ja chodze non stop
mala musi mi na cos uciskac

za wizyte

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 13:48   #2688
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Mamusie
kciuki

Stary 2014-06-02, 14:10   #2689
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ale duża dziewczynka A spędzałaś całe dnie na nogach? Czy po prostu tak Ci powiedział, że masz się oszczędzać?

do 5?! jak Ty dałaś radę? Podziwiam samopoczucia ja na weselu do 2 wytrzymałam. A to i tak długo.

Ja już dawno ściemniam w tej karcie Raz wstaję ok. 6/7, a innym razem ok 12. Dziecko szaleje dopiero ok. godziny po śniadaniu, a w taką deszczową pogodę rozkręca się dopiero wieczorem jak się już położę.

oczka czy kropki
Hej, wiesz co, ja miałam kiedyś dywan z czarną podstawą, też w białe maziaje i grochy, ale to było nieważne. Na tej czarnej bazie było widać KAŻDY okruszek, odkurzałam codziennie! Ja radziłabym poszukanie czegoś jaśniejszego naprawdę. Przy dziecku się zaodkurzasz na śmierć.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:13   #2690
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Tez na obronie u mnie losowalo się pytania. Ale na pewno sobie poradzisz ;-) a komisja Ci odpuści.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Mam taką zgagę że nawet śniadania nie mogę jeść.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

ZVENUS ;-) już tatusia corcia po tylku kopie hiiii dobre.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

U nas też dzisiaj brzydko.
No co ty nie myśl tak bo jeszcze mała sie pospieszy z porodem ;-)

No patrzcie, a ja w ogóle nie mam zgagi, nie pamiętam nawet już co to za uczucie …w sumie to chyba nigdy nie miałam.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Tez mam ten pas medeli i polecam :tak:
Teściowa sprezentowała, jestem jej wdzięczna za to, że ohohohoho

Cytat:
Hej dziewczyny nie mam dostępu do laptopa wiec i z cytowaniem na telefonie ciężko.pozniej was nadrobie.

Mój tz wczoraj powiedzial,ze nie moze doczekać.sie aż mały sie urodzi. Będzie sobie tak leżał,patrzał,ruszał rączkami.. Hah very funny :-D:-D Mowie..jasne! Dzieci tylko właśnie to robią,leżą i patrzą w sufit :-D on dopiero zobaczy co to sie bedzie działo :-D
W ciągu 3 tyg. przybył mi kg, przedtem waga rosła w zastraszającym tempie, wiec można powiedzieć, że przystopowałam.

Cytat:

oczka czy kropki
Bardziej podobają mi się oczka, ale wydaje mi się, że te kropki takie bardziej „dziecięce” są.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:21   #2691
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

malutka nie przejmuj się wagą, 8 kg to na prawdę mało Ja też tyję około 1kg na tydzień a jem tak jak przed ciążą a nawet zdrowiej bo dużo warzyw i owoców... Przez 2 tygodnie spacerujemy codziennie z tż-tem bo chciałam jakoś powstrzymać to tycie, wchodzę na wagę a tam kolejne 2kg na plus Także nie wiem już co robić

i ja już jestem 14 na plusie także chyba żadna mnie nie przebije

lilka co do dywanu to mi się niestety żaden nie podoba ale jakbym miała wybrać to wzięłabym kropki
Ja do tego Twojego pokoju kupiłabym coś w odcieniu szarości jeśli wolisz bardziej stonowany wystrój albo, żeby ożywić trochę to taki liliowy włochaty dywan
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:35   #2692
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No patrzcie, a ja w ogóle nie mam zgagi, nie pamiętam nawet już co to za uczucie …w sumie to chyba nigdy nie miałam.
to Ci zazdroszczę fajnie, że Cię to ominęło...
mi zgaga dokucza prawie od początku ciąży
na szczęście nie jest za każdym razem taka ciężka, czasami pomaga zwykła guma Orbit ( tak nawiasem mówiąc po ciąży chyba nie tknę już miętowych gum, tak bardzo kojarzą mi się z tą dolegliwością), a czasami nie pomaga nic
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:37   #2693
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Witam Mamusie
Ja tez mam dzisiaj wizyte :tak: boje sie troche bo brzuch czesto twardy..
Co do sikania to owszem sikam i sikam

U mnie na mojej wadze 69kg a zaczynalam od 64,5..u ginki pewnie wiecej

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:41   #2694
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dziękuję za każdą opinię! bardzo pomogłyście
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hej, wiesz co, ja miałam kiedyś dywan z czarną podstawą, też w białe maziaje i grochy, ale to było nieważne. Na tej czarnej bazie było widać KAŻDY okruszek, odkurzałam codziennie! Ja radziłabym poszukanie czegoś jaśniejszego naprawdę. Przy dziecku się zaodkurzasz na śmierć.
Dzieki za radę! To może pomyśle nad innym kolorem, chociaż z w programie najlepiej wyglądał czarny. Miałam kiedyś czarny shaggy i nie było tak źle z okruszkami.
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
i ja już jestem 14 na plusie także chyba żadna mnie nie przebije

lilka co do dywanu to mi się niestety żaden nie podoba ale jakbym miała wybrać to wzięłabym kropki
Ja do tego Twojego pokoju kupiłabym coś w odcieniu szarości jeśli wolisz bardziej stonowany wystrój albo, żeby ożywić trochę to taki liliowy włochaty dywan
Zuken, mnie też żaden nie powala coś wybrać muszę.. I żadnych włochaczy musi być łatwy do odkurzania.
Czytałam też kiedyś, że dla dziecka najlepsza jest wykładzina do zabawy i raczkowania. Nie poleca się wysokich dywanów, lub typu shaggy.

A co do wagi, to w środę sprawdzę i pewnie też osiągnę taki sam wynik
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 14:41   #2695
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Bardzo Ci zazdroszczę że zgaga cie nie męczy.
Ja też przed ciążą miała ale sporadycznie. Teraz od początku 3 trym jest fatalnie. Właśnie cały obiad wylądował w kibelku a w piersiach tak mnie piecze MASAKRA.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Ja tez mam dzisiaj wizyte :tak: boje sie troche bo brzuch czesto twardy..
Co do sikania to owszem sikam i sikam

Kciuki.

Stary 2014-06-02, 14:49   #2696
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
I żadnych włochaczy musi być łatwy do odkurzania.
Czytałam też kiedyś, że dla dziecka najlepsza jest wykładzina do zabawy i raczkowania. Nie poleca się wysokich dywanów, lub typu shaggy.
ja sie pozbylam wlochacza z duzego pokoju
bo do niego wszystko sie lepilo i to raczej dywan do zbierania wszelkich paprochow a nie mamy odkurzacza wiec musielismy go trzepac wiec kazalam Tz wyniesc go do piwnicy

ja planuje wlasnie kupic wykladzine taka zeby mala miala gdzie pelzac no i chce na niej trzymac mate edukacyjna

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci zazdroszczę że zgaga cie nie męczy.
Ja też przed ciążą miała ale sporadycznie. Teraz od początku 3 trym jest fatalnie. Właśnie cały obiad wylądował w kibelku a w piersiach tak mnie piecze MASAKRA.

dokladnie MASAKRA
nie dosc ze ja po wszystkim co zjem i tak wymiotuje to jeszcze ta zgaga mnie meczy w dzien jeszcze jakos daje rade ale przed spaniem mnie dobija

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 14:50   #2697
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Dziękuję za każdą opinię! bardzo pomogłyście
Dzieki za radę! To może pomyśle nad innym kolorem, chociaż z w programie najlepiej wyglądał czarny. Miałam kiedyś czarny shaggy i nie było tak źle z okruszkami.

Zuken, mnie też żaden nie powala coś wybrać muszę.. I żadnych włochaczy musi być łatwy do odkurzania.

A co do wagi, to w środę sprawdzę i pewnie też osiągnę taki sam wynik
Wiesz co ja mam shaggy taki grafitowy i prawie wcale go nie muszę odkurzać bo nie widać nic na nim Poza tym myślę, że w pokoju u malucha jakiś okruchów na dywanie nie będzie chyba...
A no i mi się wydaje, że taki maluch będzie miał wygodnie na takim pluszaku! Na początku i tak będzie na macie leżał a później jak zacznie raczkować to nie tylko po dywanie ale po całym domu

No ale to Ty musisz wybrać co Ci najbardziej odpowiada Tylko zastanów się właśnie nad kolorem bo z czarnym to mi się wydaje, że tak ponuro i dorosło będzie Jakoś bym rozweseliła ten pokoik bo jest naprawdę śliczny!!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:08   #2698
Mamamarta2010
Raczkowanie

yla
Cytat:

oczka czy kropki

A mi sie duzo bardziej podobaja kropki

Kurcze a ja tyje nadal:/ ostatnio jak nie mam kuchni i jadam w barze mlecznym to jakos nie dosc ze wiecej jem to w dodatku bardziej kalorycznie, wiadfomo ziemniaki polane tluszczem, surowka ze smitetana a nie jogurtem itd
Boje sie wejsc na wage bo kazde 0,5 kg mnie dobija, ale ja nienormalna jestem narazoe 6,5 kg na plusie wiec pewnie jeszcze min 4 przybedzie, w 1 ciazy na koncu tylam ok 2-3 kg na m-c, ale zaczelam dopiero od 20 tyg tyc a teraz wczesniej wiec pewnie bedzie tego wiecej :/

Ja tez chce juz wic gniazdko, robic kacik dla malucha!!!! Zazdroszcze Wam okropnie Nie moge sie juz doczekac, chce juz prasowac ubranka, pakowac torbe, chce poczuc ze obchodzi mnie tylko ciaza i codzienne zycie a nie jakis durny remont i tynki, farby i OBI zamiast dzieciecego!!!

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wiesz co ja mam shaggy taki grafitowy i prawie wcale go nie muszę odkurzać bo nie widać nic na nim Poza tym myślę, że w pokoju u malucha jakiś okruchów na dywanie nie będzie chyba...
A no i mi się wydaje, że taki maluch będzie miał wygodnie na takim pluszaku! Na początku i tak będzie na macie leżał a później jak zacznie raczkować to nie tylko po dywanie ale po całym domu

No ale to Ty musisz wybrać co Ci najbardziej odpowiada Tylko zastanów się właśnie nad kolorem bo z czarnym to mi się wydaje, że tak ponuro i dorosło będzie Jakoś bym rozweseliła ten pokoik bo jest naprawdę śliczny!!!
Jesli moge cos wtracic to jako mama juz 4-latka bardzo odradzam takie wlochate dywany... nie dosc ze ciezko je odkurzac, okruchy i brud wlazi wszedzie, nie widac od razu jak dziecko cos wyleje czy upacka.
My mu kupilismy najtansza wykladzine obszyta wokol, bo wiem ze za jakies 2 lata znow wymienimy, co chwile musze cos na mokro scierac.
Juz nie wspomne o nauce sikania poza pielucha, wypadki zdarzaja sie wszedzie, wiec co chwile cos... a na takim wlochatym to nawet nie widac, ale to chyba mniej higieniczne...

Jak jeszcze na 100% nie zdecydowalas sie na kolor to rowniez odradzam czarny! W ogole ciemne meble czy dywany to masakra...
Ale jesli juz klamka zapadla to mi sie bardziej podoba ten w kropki
Lece po syna do przedszkola

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 15:29   #2699
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Jesli moge cos wtracic to jako mama juz 4-latka bardzo odradzam takie wlochate dywany... nie dosc ze ciezko je odkurzac, okruchy i brud wlazi wszedzie, nie widac od razu jak dziecko cos wyleje czy upacka.
My mu kupilismy najtansza wykladzine obszyta wokol, bo wiem ze za jakies 2 lata znow wymienimy, co chwile musze cos na mokro scierac.
Juz nie wspomne o nauce sikania poza pielucha, wypadki zdarzaja sie wszedzie, wiec co chwile cos... a na takim wlochatym to nawet nie widac, ale to chyba mniej higieniczne...
ja wole zeby mala juz pelzala po panelach przynjamniej bede miala pewnosc ze nie jest brudno

wole kocyk podlozyc ale tak jak pisalam wczesniej chce taka wieksza wykladzine pod sciane jeszcze nie wiem jaki kolor bo bedziemy wymieniac kanape bo ona jest jeszcze za czasow ' kawalerskich' Tz i jest troche zniszczona bo skora jest zdarta poza tym zajmuje bardzo duzo miejsca a ja chce taka mniejsza sciany mamy szare wiec nad kolorem jeszcze nie myslalam bo to na 100 % po narodzinach malej bo jednak pieniadze sa na co innego bardziej potrzebne

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

a tak w ogole to moze mi doradzicie co prawda nie do kacika dla maluszka ale zastanawiam sie jak pomalowac kuchnie i nie mam pomyslu bo bialy kolor mi sie nie podoba

a kuchnia wyglada tak :

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 15:33   #2700
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
On wie że ja bardzo dużo chodzę po kilka kilometrów dziennie bo jak mi się za dużo przytyło to byłam bardzo zdziwiona i tłumaczyłam że to niemożliwe
Mówił że teraz mam chodzić ale "nie trzaskać już takich kilometrów" tylko po objadku sobie poleżeć bo szyjka jest ok ale dziecko ułożone było główką do dołu i lepiej dmuchać na zimne
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości