|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
. Przez miesiac wazylam caly czas 72 z groszami, teraz bardzo powoli podchodzi do 73. Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2672 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dziewczyny u mnie ta waga nie poszla w gore ostatnio, bo to pewnie przez zgage, ktora nie pozwala mi sie objadac! Jeden plus, tego pieczenia w przelyku.... ale obawiam sie, ze jeszcze przez te ok 9 tygodni troche przytyje... (obecnie 31 tc). Zalozmy, ze urodze w 38 tc, to mam jeszcze 7 tygodni, podczas ktorych wskoczy mi pare kg...
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam nadzieje ze przytyje jeszcze tylko z 4 kg
![]()
|
|
|
|
#2674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spędzałaś całe dnie na nogach? Czy po prostu tak Ci powiedział, że masz się oszczędzać?Cytat:
jak Ty dałaś radę? Podziwiam samopoczucia ja na weselu do 2 wytrzymałam. A to i tak długo. śmiesznie zx tymi kopniakami będzie fajna anegdota Cytat:
Cytat:
Raz wstaję ok. 6/7, a innym razem ok 12. Dziecko szaleje dopiero ok. godziny po śniadaniu, a w taką deszczową pogodę rozkręca się dopiero wieczorem jak się już położę. ButterBear obronisz się na 5! Szkoda tylko, że tak cię wymęczyła ta promotorka ![]() Dziewczyny, pomóżcie proszę z wyborem dywanu oczka czy kropki ![]() Bardziej mi się podoba ten z Ikei, ale jest mniejszy. Pokój wygląda tak: [IMG] [/IMG]
|
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyno masz dopiero 3 kg na plusie, wiec spokojnie! Nie boj sie tych kilogramow, bo i tak malutko wazysz! A po porodzie zejdzie ci woda z organizmu ok 1 kg, dzidzius 3- 3,5 kg, lozysko plus wody plodowe 1,5- 2 kg. Zaczniesz karmic piersia, to sie okaze, ze bedziesz mniej wazyc niz przed ciaza!
|
|
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wręcz mam wrażenie że leci jak szalona do góry, tak 0,5- 1 kg na tydzień, to chyba dużo ![]() nie jem jakoś dużo więcej niż dotychczas, a mimo to tyje. Obecnie jestem w 28 tygodniu i mam +8 kg ( a właśnie dziewczyny powiedzcie mi jak to liczyć, czy od wagi takiej jak zawsze miałam przez wiele lat już, czy od tej wagi po schudnięciu w pierwszym trymestrze??) Chciałabym przytyć jeszcze tak max 3 kg, ale to chyba mało prawdopodobne. Cytat:
|
|
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
oczka mi sie bardziej podobaja |
||
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Promotorka nie jest aż taka zła mam porównanie z poprzednią - tamta była fatalna!Ta przynajmniej daje konstruktywną krytykę i uwagi Dziecko usłyszysz, na pewno. Nie wierzę, że słuch i czujność się nie wyczula! ![]() Dla mnie zdecydowanie kropki |
|
|
|
|
#2679 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczka ładniejsze, a nie myślałaś o jakimś jaśniejszym dywanie ? Może coś w szarości ?
|
|
#2680 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja od dziecka mam problemy z zębami, mimo, że dbam itd.Wszystkie oprócz 6 mam leczone kanałowo, niektóre kilka razy, bo robiły sie jakies torbiele w dziąsłach i inne dziadostwa, które trzeba było wycinac, szkoda gadac, dużo wycierpiałam przez te zęby stąd u mnie taka trauma . Teraz też mam włożoną trucizne do zeba, ale o dziwo nic mnie nie bolało, ciekawe czy nerwy sie zatruły Wystraszylas mnie tą kolezanką, mam nadzieje, ze moja dentystka wie, co robi i nie zaszkodzi mojemu maleństwu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie denerwuja w tym banku Tz
ustawili mu jakis limit i teraz juz nie moze wyplacac ani placic w sklepie to jakas paranoja Tak to bysmy juz zamowili reszte rzeczy a musimy czekac bo ksiezniczka z banku nie ma czasu ustawic na karcie zeby juz nie bylo limitu ![]() ![]() w sklepie mam odlozone sandalki i skarpetki i boje sie ze mi wykupia bo byla ostatnia para ( pani powiedziala ze odlozy do poniedzialku ale wiadomo jak czasem bywa ) a przy kasie okazalo sie ze nie mozna zaplacic bo karta zablokowana |
|
|
|
#2682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duża kobietka! Cytat:
![]() Ale mam inny kolor, granatowo-błękitny Gondola nie jest plastikowa, normalna, solidna. Krzyś jeździł w gondoli dokładnie 6 m-cy (sprawdziłam właśnie ), przesadziłam Go do spacerówki, bo był ciekawy świata i chciał siedzieć, ale jeszcze się mieścił i mógłby trochę pojeździć w gondoli Również wszystkiego dobrego z okazji ślubu!!! ![]() Na kocyk z Biedry też mam chrapkę, choć Ani kupiłam już trzy
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Butter na pewno dasz radę
![]() Lilka ja myślę że oczka ![]() Wziełam dziewczyny przykład z wiekszosci z was i też dziś kupiłam kocyk w biedronce miętowy w małpki śliczny i mieciutki jest A i przyszła mi dzis pościel, jest ładniejsza niż na zdjeciu. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Któraś sie pytała, uważam że jest warta zakupu
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spania: w momencie wyjścia robotników opuściłam rolety w sypialni i spałam półtorej godziny, gdyby tata do mnie nie zadzwonił, to pewnie bym wstała jeszcze z godzinę później. Nigdy nie mam dość snu w ciąży. Ale jak was czytam, to wiem, że to moje ostatnie takie dni/ tygodnie, jeszcze kilka i jak was dogonię, to też zaczną mi się te dolegliwości... więc póki co korzystam!
Wysłano z aplikacji mobilnej. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Aaaaa i mam piękny balkon! Jestem totalnie przeszczęśliwa, po pierwsze dodatkowe miejsce, po drugie 100% childprotect. Bo to jednak 11.piętro. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
a Ty nadal tylko 3 na plus? zazdroszczę...
Cytat:
dobrze się czuła, myślę, że to o wodę chodziło...raz przybierała z 2kg a za tydzień już ich nie było i tak w sumie przytyła raptem parę kg w IIItrym. a nie objadała się to fakt i nie miała zachcianek. Cytat:
|
||
|
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
Ide dzis do lekarza i zobaczymy nasza kruszynke Czy tez w nocy siusiu tak biegacie robic?ja dzis pobilam rekord co godzinke chodzilam jak zombie Odezwe sie po wizycie Milutkiego dnia
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala musi mi na cos uciskac za wizyte
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściowa sprezentowała, jestem jej wdzięczna za to, że ohohohoho ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
malutka nie przejmuj się wagą, 8 kg to na prawdę mało Także nie wiem już co robić![]() i ja już jestem 14 na plusie także chyba żadna mnie nie przebije![]() lilka co do dywanu to mi się niestety żaden nie podoba ale jakbym miała wybrać to wzięłabym kropki Ja do tego Twojego pokoju kupiłabym coś w odcieniu szarości jeśli wolisz bardziej stonowany wystrój albo, żeby ożywić trochę to taki liliowy włochaty dywan
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że Cię to ominęło...mi zgaga dokucza prawie od początku ciąży ![]() na szczęście nie jest za każdym razem taka ciężka, czasami pomaga zwykła guma Orbit ( tak nawiasem mówiąc po ciąży chyba nie tknę już miętowych gum, tak bardzo kojarzą mi się z tą dolegliwością ), a czasami nie pomaga nic
|
|
|
#2693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do sikania to owszem sikam i sikam ![]() U mnie na mojej wadze 69kg a zaczynalam od 64,5..u ginki pewnie wiecej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za każdą opinię!
Cytat:
Cytat:
coś wybrać muszę.. I żadnych włochaczy Czytałam też kiedyś, że dla dziecka najlepsza jest wykładzina do zabawy i raczkowania. Nie poleca się wysokich dywanów, lub typu shaggy. A co do wagi, to w środę sprawdzę i pewnie też osiągnę taki sam wynik
|
|
#2695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też przed ciążą miała ale sporadycznie. Teraz od początku 3 trym jest fatalnie. Właśnie cały obiad wylądował w kibelku a w piersiach tak mnie piecze MASAKRA. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo do niego wszystko sie lepilo i to raczej dywan do zbierania wszelkich paprochow a nie mamy odkurzacza wiec musielismy go trzepac wiec kazalam Tz wyniesc go do piwnicy ja planuje wlasnie kupic wykladzine taka zeby mala miala gdzie pelzac no i chce na niej trzymac mate edukacyjna ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
dokladnie MASAKRA nie dosc ze ja po wszystkim co zjem i tak wymiotuje to jeszcze ta zgaga mnie meczy w dzien jeszcze jakos daje rade ale przed spaniem mnie dobija |
||
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym myślę, że w pokoju u malucha jakiś okruchów na dywanie nie będzie chyba...A no i mi się wydaje, że taki maluch będzie miał wygodnie na takim pluszaku! Na początku i tak będzie na macie leżał a później jak zacznie raczkować to nie tylko po dywanie ale po całym domu ![]() No ale to Ty musisz wybrać co Ci najbardziej odpowiada Tylko zastanów się właśnie nad kolorem bo z czarnym to mi się wydaje, że tak ponuro i dorosło będzie |
|
|
|
|
#2698 | ||
|
Raczkowanie
|
yla
Cytat:
A mi sie duzo bardziej podobaja kropki ![]() Kurcze a ja tyje nadal:/ ostatnio jak nie mam kuchni i jadam w barze mlecznym to jakos nie dosc ze wiecej jem to w dodatku bardziej kalorycznie, wiadfomo ziemniaki polane tluszczem, surowka ze smitetana a nie jogurtem itd Boje sie wejsc na wage bo kazde 0,5 kg mnie dobija, ale ja nienormalna jestem narazoe 6,5 kg na plusie wiec pewnie jeszcze min 4 przybedzie, w 1 ciazy na koncu tylam ok 2-3 kg na m-c, ale zaczelam dopiero od 20 tyg tyc a teraz wczesniej wiec pewnie bedzie tego wiecej :/ ![]() Ja tez chce juz wic gniazdko, robic kacik dla malucha!!!! Zazdroszcze Wam okropnie Nie moge sie juz doczekac, chce juz prasowac ubranka, pakowac torbe, chce poczuc ze obchodzi mnie tylko ciaza i codzienne zycie a nie jakis durny remont i tynki, farby i OBI zamiast dzieciecego!!!---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
My mu kupilismy najtansza wykladzine obszyta wokol, bo wiem ze za jakies 2 lata znow wymienimy, co chwile musze cos na mokro scierac. Juz nie wspomne o nauce sikania poza pielucha, wypadki zdarzaja sie wszedzie, wiec co chwile cos... a na takim wlochatym to nawet nie widac, ale to chyba mniej higieniczne... Jak jeszcze na 100% nie zdecydowalas sie na kolor to rowniez odradzam czarny! W ogole ciemne meble czy dywany to masakra... Ale jesli juz klamka zapadla to mi sie bardziej podoba ten w kropki ![]() Lece po syna do przedszkola
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole kocyk podlozyc ale tak jak pisalam wczesniej chce taka wieksza wykladzine pod sciane jeszcze nie wiem jaki kolor bo bedziemy wymieniac kanape bo ona jest jeszcze za czasow ' kawalerskich' Tz i jest troche zniszczona bo skora jest zdarta poza tym zajmuje bardzo duzo miejsca a ja chce taka mniejsza sciany mamy szare wiec nad kolorem jeszcze nie myslalam bo to na 100 % po narodzinach malej bo jednak pieniadze sa na co innego bardziej potrzebne---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- a tak w ogole to moze mi doradzicie co prawda nie do kacika dla maluszka ale zastanawiam sie jak pomalowac kuchnie i nie mam pomyslu bo bialy kolor mi sie nie podoba a kuchnia wyglada tak : ![]()
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówił że teraz mam chodzić ale "nie trzaskać już takich kilometrów" tylko po objadku sobie poleżeć bo szyjka jest ok ale dziecko ułożone było główką do dołu i lepiej dmuchać na zimne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

. Przez miesiac wazylam caly czas 72 z groszami, teraz bardzo powoli podchodzi do 73. 

A spędzałaś całe dnie na nogach? Czy po prostu tak Ci powiedział, że masz się oszczędzać?
jak Ty dałaś radę? Podziwiam samopoczucia
Raz wstaję ok. 6/7, a innym razem ok 12. Dziecko szaleje dopiero ok. godziny po śniadaniu, a w taką deszczową pogodę rozkręca się dopiero wieczorem jak się już położę. 

za wizyte

także chyba żadna mnie nie przebije