W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 09:52   #2641
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

to teraz jeszcze tylko obronic i z glowy bedziesz miala

na pewno wszystko dobrze pojdzie
Mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Heeello Dziewczynki!

Witam sie w 31 tyg Ale ten czas zasuwa...
Widze ze prawie wszystko juz macie dla Babaskow, a ja nadal w lesie... W srode ma przyjsd ekipa do remontu i dopiero sie zacznie. Mysle ze bede kupowac wszytsko i odgrzebywac po starszym dopiero pod koniec czerwca-pozno
Wczoraj pojechalam do tesco specjalnie po pampersy (wydawalo mi sie ze ktos pisal ze jest 50% ceny ) no i kicha... Byly wystawione tylko te najweieksze paki od rozmiaru 3 wiec nie kupowalam.
Za to znalazlam piekny ochraniacz na lozeczko i taka koldreke/narzutke, no wiec widze cena 75 zl- no to super biore, a potem przy kasie okazalo sie ze kosztuje chyba 150 jakos wiec oddalam

a tak mi sie spodobala...taka zlamana biel z szarym misiem, no piekna byla, tyle tylko ze polozone w niewlasciwym miejscu :/

Wspolczuje Ci stresu zwiazanego z obrona, ja bronilam sie tydzien przed porodem i wiem co to znaczy...
Za to poszlo szybciutko bo oni sie bali ze tam urodze chyba i napytanie promotorki czy ktos ma jakies dodatkowe pytana, wszyscy jak jeden maz-nie nie, dajmy juz pani spokoj

W sumie tak smieszcnie bylo bo bronilam sie w ogole z jakas obca grupa ze studiow dziennych (musialam wczesniej bo potem to juz po porodzie bym mogla wiec mnie wcisneli) i kobieta gratulowala wszytskim razem z minutke a potem z 3 gadala o mnie, ze zyczy powodzenia itd...no fajnie fajnie, stalam tam czerwona jak burak, wygladalam jak 7 nieszczesc z mega brzuchem, spucvhnietymi nogami, jeszcze taki upal byl, uhhhh

Ale mnie wzielo na wspominki, w kazdym razie powodzenia, jak nie bedziesz umiala odpowiedziec na pytanie to lap sie za brzuch i udawaj ze masz skurcze
Często się spotykam z tym, że ceny przy kasie okazują się być inne złości mnie to

Hehe, no właśnie szczerze to liczę na jakąś taryfę ulgową w związku z ciążą. Tylko problem jest taki, że u nas na obronie się losuje pytania i tyle. A te pytania są serio kosmiczne Co wylosujesz to odpowiadasz. Ewentualnie mogą nie dopytywać - to zawsze coś.
Pewnie też będę tam wyglądać, jak wielki słoń. Nawet nie wiem, w co sie ubrać

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:53   #2642
motylek_555
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Nie brałam innego szpitala pod uwagę, bo moim lekarzem od x lat jest tamtejszy ordynator. No i oczywiście teraz lekarzem, który prowadzi moją ciążę.
Znam jeszcze jedną lekarkę, bo ona robi mi prenatalne.
Położną znam jedną ze szkoły rodzenia właśnie - bardzo pozytywne wrażenie zrobiła. Szkoła rodzenia nota bene jest super
A oprócz tego ten oddział ma dość dobre opinie, sale porodowe są fajne, kameralne...
Widzę, że mamy 4 dni różnicy między naszymi tp. Może się tam spotkamy
No niewykluczone, 4 dni to w sumie nic Mój tata bardzo chce zafundowac mi indywidualna opieke położnej i dlatego pytam czy masz o nich jakies informacje, bo ja zupenie nie A mój gin powiedzial mi, że u niego wszystkie polozne sa super Czyli zaliczyłas juz SR? strasznie zaluje,ze nie mogłam jej odbyc wlasnie w tym szpitalu. Co było ciekawego? teraz zamecze Cie pytaniami

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

ostatnio - wczoraj rano, przytuliłam się do męża (on leżał tyłem) mój brzuch był na wysokości jego 4liter i tak mała kopnęła go w zadek, że śmialiśmy się chyba z 15minut. Taka jest odważna, że już tatę po tyłku kopie
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:54   #2643
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Jak ja im się odpłacę, nic nie chcieli wziąć....
ugotuj cos dobrego do jedzenia kup cos dobrego do picia na pewno sie uciesza

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:59   #2644
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
To samo mam zdanie o karuzelach, ale podobno dzieci lubią kontrasty, więc jak znajdę jakaś czarno, biało, niebieską lub czerwoną to kupię.
To nawet nie kwestia, że lubią, ale ze względu na to, że wzrok dziecka osiąga dojrzałość ok. 1. roku życia, to wcześniej takie kontrastowe kolory tylko rozróżniają. Jak jest dużo kolorów, to dla dziecka plama!
Więc fajne są kontrastowe rzeczy - fajnie ćwiczą wzrok

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
No niewykluczone, 4 dni to w sumie nic Mój tata bardzo chce zafundowac mi indywidualna opieke położnej i dlatego pytam czy masz o nich jakies informacje, bo ja zupenie nie A mój gin powiedzial mi, że u niego wszystkie polozne sa super Czyli zaliczyłas juz SR? strasznie zaluje,ze nie mogłam jej odbyc wlasnie w tym szpitalu. Co było ciekawego? teraz zamecze Cie pytaniami
Wiesz co, ja też się zastanawiałam nad opieką indywidualną, jednak cena mnie troszkę odstrasza. Pewnie gdybym się zdecydowała, to wzięłabym tę położną, która była na SR. Fajna, konkretna babka, nie taka co ciućka nad uchem, tylko zadaniowa nie za młoda, ale też nie jakaś zaawansowana wiekiem.

A SR kończymy jutro, mamy ostatnie zajęcia. Szkoła jest płatna, bo prywatna, ale ja myślę,że warto. Fajne podejście, nie wykładowe, a warsztatowe, dużo o porodzie, o laktacji, też z nastawieniem na młodych tatusiów.

Do jakiego gina Ty chodzisz? możesz napisać na prv, jak nie chcesz tu

Hania

Stary 2014-06-02, 10:00   #2645
twin--maid
Zakorzenienie

pentuerka , zdrówka dla córki!

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle według kalendarza to zaczynam dziś 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Patrycja dobry sen Ale przesłanie ma bardzo ważne - pamiętajmy, żeby po porodzie nie zaniedbywać TŻtów i pozwalać im opiekować się dzieckiem, nawet jeśli coś robią nieudolnie.

The Fall, fajny wózek.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej.

Ja dalej w szpitalu. A miałam być dziś na komunii. Nie wiem ile tu jeszcze zostanę W dalszym ciągu kroplówki...
KTG raz dziennie bo brzuszek mam twardy. Mała chyba jest oszołomiona tymi ilościami leków bo jest dużo mniej aktywna.
Infekcja na całego się rozwinęła...dożylni antybiotyk dwa razy dziennie plus wieczorem tab dopochwowa. Jutro przychodzi mój gin i zobaczymy co powie. Mam chociaż nadzieję, że Kornelia się podniosła troszkę wyżej bo leżę i odpoczywam całyyy czas. Wstaje tylko do WC i rozprostować kości.

OSZCZĘDZAJCIE SIĘ DZIEWCZYNY.

Leży ze mną dziewczyna również w 32 tyg i ma co 4 min skurcze
Angelika,trzymaj się! Mam nadzieję, że wkrótce będziesz mogła leżeć w domu
Ja też nie dotarłam na komunię. Złapałam jakiegoś wirusa jelitowego i cały weekend miałam z głowy. TŻ pojechał sam z synkiem.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem psychicznie wykonczona tym, ze nie moge spac w nocy (w dzien rowniez), zaczyna sie noc a ja mam mega zgage plus refluks, chodze po kilkanascie razy do toalety, bo ciagle mam wrazenie, ze dostaje kopniaki w pecherz, a jak juz zasne, to grawitacja przyciaga moj biust na jedna strone....i znowu sie budze... co chwila musze zmianiac pozycje lezenia, bo jak nie ucisk na kregoslup, to na przepone, to skurcz w lydce... i na koniec swiadomosc, ze jak teraz sie nie wyspie, to po urodzeniu misia zadna noc nie bedzie na odpoczynek... wrrr
Wczorajsza noc też tak u mnie wyglądała. Jestem padnięta i nie mogę doczekać się połowy lipca.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
spraw sobie rogala do spania, naprawdę pomaga przyjąć wygodną pozycję. Ostatnio spałam jedną noc bez niego i potem przez trzy dni bolały mnie plecy i biodra.
Mnie np. rogal już nie pomaga, bo Hania nie daje mi spać. Wierci się jak szalona, wbija mi się pod żebra i w bok, na którym akurat leżę.

Dobrze, że ten weekend już sie skończył. Mam nadzieję, że już zdrowotnie wrócę do siebie. Za to teraz TŻ męczy się z jelitówką a synek wstał z katarem. Jak ni urok to s....
Stary 2014-06-02, 10:02   #2646
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
ugotuj cos dobrego do jedzenia kup cos dobrego do picia na pewno sie uciesza
Szwagrowi damy taki płaski monitor do komputera, bo mamy praktycznie nowy na zbyciu, a on ma dalej to pudło. Z teściem gorzej, dzisiaj go plackiem częstowałam to nie zjadł nawet bo mówi, że coś mu się przejadły, pieniędzy nie weźmie... trzeba będzie go rozpracować jakoś inaczej.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:02   #2647
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

U mnie pogoda deszczowa wiec czekam na burze

Chcialabym juz urodzic bo w sumie i tak spac w nocy nie moge a tak to moglabym sie patrzec juz na moja kruszyne

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 10:03   #2648
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
To nawet nie kwestia, że lubią, ale ze względu na to, że wzrok dziecka osiąga dojrzałość ok. 1. roku życia, to wcześniej takie kontrastowe kolory tylko rozróżniają. Jak jest dużo kolorów, to dla dziecka plama!
Więc fajne są kontrastowe rzeczy - fajnie ćwiczą wzrok
No właśnie.... czyli lubią
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:14   #2649
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe, no właśnie szczerze to liczę na jakąś taryfę ulgową w związku z ciążą. Tylko problem jest taki, że u nas na obronie się losuje pytania i tyle. A te pytania są serio kosmiczne Co wylosujesz to odpowiadasz. Ewentualnie mogą nie dopytywać - to zawsze coś.
Pewnie też będę tam wyglądać, jak wielki słoń. Nawet nie wiem, w co sie ubrać
Tez na obronie u mnie losowalo się pytania. Ale na pewno sobie poradzisz ;-) a komisja Ci odpuści.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Mam taką zgagę że nawet śniadania nie mogę jeść.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

ZVENUS ;-) już tatusia corcia po tylku kopie hiiii dobre.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:

Chcialabym juz urodzic bo w sumie i tak spac w nocy nie moge a tak to moglabym sie patrzec juz na moja kruszyne
U nas też dzisiaj brzydko.
No co ty nie myśl tak bo jeszcze mała sie pospieszy z porodem ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:16   #2650
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Wiesz co, ja też się zastanawiałam nad opieką indywidualną, jednak cena mnie troszkę odstrasza. Pewnie gdybym się zdecydowała, to wzięłabym tę położną, która była na SR. Fajna, konkretna babka, nie taka co ciućka nad uchem, tylko zadaniowa nie za młoda, ale też nie jakaś zaawansowana wiekiem.

A SR kończymy jutro, mamy ostatnie zajęcia. Szkoła jest płatna, bo prywatna, ale ja myślę,że warto. Fajne podejście, nie wykładowe, a warsztatowe, dużo o porodzie, o laktacji, też z nastawieniem na młodych tatusiów.

Do jakiego gina Ty chodzisz? możesz napisać na prv, jak nie chcesz tu
Spoko, mogę tu Ja chodze do dr.Migacza, a jeżeli chodzi o położna, to mogłabys napisac jak ona sie nazywa?

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Ja też nie dotarłam na komunię. Złapałam jakiegoś wirusa jelitowego i cały weekend miałam z głowy. TŻ pojechał sam z synkiem.

Mnie np. rogal już nie pomaga, bo Hania nie daje mi spać. Wierci się jak szalona, wbija mi się pod żebra i w bok, na którym akurat leżę.

Dobrze, że ten weekend już sie skończył. Mam nadzieję, że już zdrowotnie wrócę do siebie. Za to teraz TŻ męczy się z jelitówką a synek wstał z katarem. Jak ni urok to s....
Oj, współczuje
A moja mala nie jest az takim wierciochem i czasem z tego powodu oczywiście się martwie i wkręcam sobie jakies głupoty

Cytat:

Chyba przestawiamy się powoli na tryb czuwający Ja pocieszam się, że w sumie, to dobrze, że nie spię, bo jak już dzidzia bedzie po tej stronie, to przynajmniej nie bedzie zdziwien i problemów ze wstawaniem
Stary 2014-06-02, 10:18   #2651
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba przestawiamy się powoli na tryb czuwający Ja pocieszam się, że w sumie, to dobrze, że nie spię, bo jak już dzidzia bedzie po tej stronie, to przynajmniej nie bedzie zdziwien i problemów ze wstawaniem
no tak mnie w sumie i tak wszystko budzi za przeproszeniem jak Tz pierdnie to tez sie budze hahahahhaa w nocy

moj to wlasnie sie martwi bo go trudno obudzi ze mala bedzie plakac a on bedzie spal

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 10:26   #2652
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
no tak mnie w sumie i tak wszystko budzi za przeproszeniem jak Tz pierdnie to tez sie budze hahahahhaa w nocy

moj to wlasnie sie martwi bo go trudno obudzi ze mala bedzie plakac a on bedzie spal
No to mam identycznie
Stary 2014-06-02, 10:32   #2653
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Chociaż do pracy będzie wstawać wyspany ;-)

Stary 2014-06-02, 10:36   #2654
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie.... czyli lubią
Hehehe no ok

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Tez na obronie u mnie losowalo się pytania. Ale na pewno sobie poradzisz ;-) a komisja Ci odpuści.
Taką mam nadzieję, ale profilaktycznie troszkę się pouczę

Mnie też od jakiegoś tygodnia męczy okropna zgaga. Na razie pomagają migdały i żucie miętowej gumy..

Cytat:
Spoko, mogę tu Ja chodze do dr.Migacza, a jeżeli chodzi o położna, to mogłabys napisac jak ona sie nazywa?
No też się nieźle ustawiłaś, on jest dyrektorem szpitala
Na wizyty jeździsz do Katowic?

Położna nazywa się Anna Kwiecień-Merta.
Zobacz sobie ją na stronie SZKOŁY RODZENIA

Podobno dobra jest też ta pani Małgorzata Polak, ale jej nie miałam okazji poznać.
Cytat:

Też tak mam, że wszystko mnie budzi.
Mój mąż twierdzi, że jak Mała się obudzi, to się uwrażliwi na sygnały - mam taką nadzieję. Bo umowa jest taka, że na początku on do karmienia mi będzie Małą podawał w nocy
Więc jak sam się nie uwrażliwi, to ja go uwrażliwię

Hania

Stary 2014-06-02, 10:37   #2655
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Też zamawiam z Tesco zakupy, m.in. woda - zawsze po 6-7 zgrzewek Drugie piętro, bez windy

Ja mam Lonex Speedy Style - polecam! 2w1, kosztował ok. 1100 zł, po roku używania wygląda i sprawuje się, jak nówka - teraz będzie dla Ani

Koleżanka chciała używać wielorazówek, nastawiła się bardzo na to, nakupowała pieluch, wkładów, a potem... bardzo żałowała wydanych pieniędzy
Ręczniki bardzo fajne!!! Myśmy dostali na ślub z napisami Mąż i Żona (Czy mówiłam, że w kwietniu żeśmy się hajtnęli? Nie? To mówię )

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

O tak, duża, zdrowa i silna - kopie mamusię nawet teraz
Kitki, warkoczyki... Muszę się nauczyć
Nie mam jakichś problemów z kręgosłupem itp., kupiłam zwykły pas, żeby lepiej wyglądać w kiecce ślubnej No ale oczywiście nie tylko na ślub go założyłam - wiedziałam, że brzuszek będzie duży (w 1. ciąży żałowałam, że nie mam pasa) i po prostu mając pas na sobie mam mniejsze uczucie tego ciągnięcia w dół. Kupowałam przez internet ze strony Medeli, patrząc na rozmiary w cm. Ty pewnie masz nosić leczniczy, on zapewne jest nieco inny i trudniej dostępny, skoro takie kolejki...
Nad komentarzem myślę, czy w ogóle jakikolwiek wystawiać... Zamówienie było ok, przyszło wszystko, nawet śliniaczek gratis

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Nie... długości chyba nie da się tak łatwo określić, tylko poszczególne parametry - kości, obwody itp A szkoda

Trzymaj się dzielnie!!!!!

Kilka kocyków się przydaje (ze 2-3), bo a to uleje, a to pobrudzi się, do łóżeczka, do wózka itd

O, nie wiedziałam...

dla tatuśka!
Tez mam ten pas medeli i polecam :tak:

Cytat:
A gdzie w Katowicach chcesz rodzic?

Cześć.
Spędziłam cały weekend na uczelni, więc mnie tu nie było. To były moje ostatnie zajęcia, teraz ostatnie poprawki w pracy i obrona

Dasz rade Kobitko!!))

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
zamówię chyba z tej strony, dużo kolorów i rabat 6% , dalej nie wiem który kolor wziąć. A Ty jaki bierzesz?
http://www.fabrykawafelkow.pl/szukaj...bmit_search=OK

Co do kocyka minky to kupię granatowy materiał i mama mi uszyje

Dla Zosi miałam dwa kocyki i spokojnie wystarczyło, teraz też będę miała tyle

kropli do noska nie używasz? Ja mam dla Zosi nasivin i mała mi całą noc przesypia. Często też poduszkę kropię amolem albo przyklejam plasterki aromactiv

Zosia sama sobie włączała odkurzacz i czyściła noska. Zaczęłam używać jak mała miała chyba rok, wcześniej niestety o nim nie słyszałam. Może się wydawać, że to przerażające, ale na prawdę super rzecz. Jedyny minus to to, że wszystko wlatuje do odkurzacza

Ktoś pytał o bułeczki, mnie bardzo smakowały, w sobotę wieczorem nie było po nich śladu

Tez sie zastanawiam nad tym kocykiem, wiec dzieki za linka z wieksza iloscia kolorow

Cytat:
Na szczęście ja mam pralkę, która automatycznie dobiera sobie ilość wody do ilości ubrań, bo też nie miałabym całego wkładu dla kolorowych i dla białych.

To samo mam zdanie o karuzelach, ale podobno dzieci lubią kontrasty, więc jak znajdę jakaś czarno, biało, niebieską lub czerwoną to kupię.

U mnie też od 5.30 remonty. Przyszedł teść ze szwagrem i gipsowali nam kuchnię. Bogu dzięki zmierzamy do końca.
Zajęło im to 3,5h a poszło by duuużo krócej gdyby teść nie miał takiej ochoty na pogawędki

Jak ja im się odpłacę, nic nie chcieli wziąć....
To masz bajer pralke

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 10:40   #2656
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehehe no ok

Taką mam nadzieję, ale profilaktycznie troszkę się pouczę

Mnie też od jakiegoś tygodnia męczy okropna zgaga. Na razie pomagają migdały i żucie miętowej gumy..
To masz szczęście że migdaly i guma ci pomaga. Ja przez te wymioty i zgage jeść nie mogę. Mam na to lek ale chyba za słaby dobrze że w środę wizyta.

Stary 2014-06-02, 10:41   #2657
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż twierdzi, że jak Mała się obudzi, to się uwrażliwi na sygnały - mam taką nadzieję. Bo umowa jest taka, że na początku on do karmienia mi będzie Małą podawał w nocy
tez to mowilam Tz ze mala mi bedzie podawal dlatego on spi ze strony lozeczka

wiem ze bedzie chodzil do pracy itd ale niewyobrazam sobie ze caly dzien i cala noc wszystko bedzie na mojej glowie, tez musi mi pomoc

Nasze szczescie
Stary 2014-06-02, 10:48   #2658
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

No też się nieźle ustawiłaś, on jest dyrektorem szpitala
Na wizyty jeździsz do Katowic?

Położna nazywa się Anna Kwiecień-Merta.
Zobacz sobie ją na stronie SZKOŁY RODZENIA

Podobno dobra jest też ta pani Małgorzata Polak, ale jej nie miałam okazji poznać.

Tak wiem, że dr.Migacz jest dyrektorem, raz w tygodniu przyjmuje w Częstochowie, ma bardzo duzo pacjentek, czasami wizyta u niego wypada mi o 22 Dziekuje Ci bardzo za te info, na pewno mi sie przydadza
Stary 2014-06-02, 10:56   #2659
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem z okolic Cz-wy i mam zamiar rodzić w Katowicach, o ile mnie moje Malenstwo nie zaskoczy, bo inaczej zostaje Parkitka, a ten szpital ostatnio nie cieszy się niestety dobrą opinią
A powiedz mi jeszcze proszę w takim razie gdzie kompletujesz wyprawke? czy to raczej allegro, czy masz jakies sklepy z sensownymi rzeczami i cenami godne polecenia?
Niestety ale ja nic z ubran nie kupuje, bo czesc mam po coreczce (neutralne kolory), a czesc przysyla mi moja siostra ze Stanow. Mam rowniez lozeczko, wozek, fotelik, bujaczek, maty, ale to jest jak juz wspominalam spadek po mojej corci, wiec mlody bedzie korzystac z tego co jego starsza siostra . W Polsce kupilam jedynie kosmetyki z Hippa, przewijak, proszki do prania, pieluszki (Pampers)... reszte juz mam.

Dzisiaj umowilam sie do stomatologa, bo czyszczac zeby nicia dentystyczna w sobote naruszylam stabilnosc plomby pomiedzy gorna siodemka a osemka... Pewnie cos tam sie dzieje, a ja bez znieczulenia nie otwieram buzi Mam takie kuku i nic na to nie poradze.. Po ciazy z coreczka nie mialam zadnego ubytku, a teraz cos czuje, ze mi sie zacznie...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:03   #2660
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
To masz szczęście że migdaly i guma ci pomaga. Ja przez te wymioty i zgage jeść nie mogę. Mam na to lek ale chyba za słaby dobrze że w środę wizyta.

O kurna, aż tak?
Ja zauważyłam, że mam większą zgagę, jak mam gacie, które się kończą zaraz pod biustem - cisną na żołądek no i potem zgaga gotowa!

Cytat:
tez to mowilam Tz ze mala mi bedzie podawal dlatego on spi ze strony lozeczka

wiem ze bedzie chodzil do pracy itd ale niewyobrazam sobie ze caly dzien i cala noc wszystko bedzie na mojej glowie, tez musi mi pomoc
Praca pracą, ale uważam, że jak pojawia się dziecko, to to wymaga zaangażowania obojga.
Jak on będzie w pracy, to Ty nie będziesz leżeć, pachnieć i odpoczywać...

Cytat:
Tak wiem, że dr.Migacz jest dyrektorem, raz w tygodniu przyjmuje w Częstochowie, ma bardzo duzo pacjentek, czasami wizyta u niego wypada mi o 22 Dziekuje Ci bardzo za te info, na pewno mi sie przydadza
No to fajnie, że nie musisz jeździć do Katowic.
Ja do mojego lekarza też czasem wchodzę o takich godzinach

Gdybyś coś potrzebowała jeszcze, to pisz! Szkoda, że nie zdecydowaliście się na SR, bo pewnie byśmy się poznały

Hania

Stary 2014-06-02, 11:05   #2661
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wiecie co, dziś sobie uświadomiłam trochę bezsens liczenia tych ruchów... zawsze biorę się za to po śniadaniu i ogarnięciu się, tak ok 10 i mój synek akurat nie jest wtedy zbyt aktywny, więc każde liczenie to dla mnie stresik, że on się nie rusza, że wszystko za długo trwa. A dziś jak wstałam o 6, to naliczyłam chyba ze 20 ruchów w ciągu paru minut, co oznacza, że moje obserwowanie go przypada na porę jego odpoczynku prawdopodobnie. Trochę lipa. Mój lekarz ma (na szczęście dla mnie przy mojej skłonnej do paranoi psychice) takie podejście, że liczymy na spokojnie, raczej na zasadzie- czy się rusza, jak tak, to ok, a jak dłużej nie, to mam robić dwa godzinne podejścia do wywołania, jeśli będą nieskuteczne, to jechać na ktg. Nie muszę prowadzić tej karty.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:11   #2662
patrycja19894
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny nie mam dostępu do laptopa wiec i z cytowaniem na telefonie ciężko.pozniej was nadrobie.

mialam pytać odnośnie waszej wagi,czy wam też stanęła w miejscu? Ja od 3tyg ważę tyle samo,ponoc w II trymestrze tyje się najwięcej,w III juz mniej ale ze wogole to nie słyszałam.

Mój tz wczoraj powiedzial,ze nie moze doczekać.sie aż mały sie urodzi. Będzie sobie tak leżał,patrzał,ruszał rączkami.. Hah very funny :-D:-D Mowie..jasne! Dzieci tylko właśnie to robią,leżą i patrzą w sufit :-D on dopiero zobaczy co to sie bedzie działo :-D
Stary 2014-06-02, 11:24   #2663
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Niestety ale ja nic z ubran nie kupuje, bo czesc mam po coreczce (neutralne kolory), a czesc przysyla mi moja siostra ze Stanow. Mam rowniez lozeczko, wozek, fotelik, bujaczek, maty, ale to jest jak juz wspominalam spadek po mojej corci, wiec mlody bedzie korzystac z tego co jego starsza siostra . W Polsce kupilam jedynie kosmetyki z Hippa, przewijak, proszki do prania, pieluszki (Pampers)... reszte juz mam.

Dzisiaj umowilam sie do stomatologa, bo czyszczac zeby nicia dentystyczna w sobote naruszylam stabilnosc plomby pomiedzy gorna siodemka a osemka... Pewnie cos tam sie dzieje, a ja bez znieczulenia nie otwieram buzi Mam takie kuku i nic na to nie poradze.. Po ciazy z coreczka nie mialam zadnego ubytku, a teraz cos czuje, ze mi sie zacznie...
Ja mam dzisiaj kolejną wizyte u dentysty i leczenie kanałowe W zeszłym tyg złamałam dolną czwórke A podobnie do Ciebie - bez znieczulenia nie siadam na fotel, zobaczymy jak to bedzie, może nie pogryze dentystki
Cytat:
O kurna, aż tak?

Praca pracą, ale uważam, że jak pojawia się dziecko, to to wymaga zaangażowania obojga.
Jak on będzie w pracy, to Ty nie będziesz leżeć, pachnieć i odpoczywać...

No to fajnie, że nie musisz jeździć do Katowic.
Ja do mojego lekarza też czasem wchodzę o takich godzinach

Gdybyś coś potrzebowała jeszcze, to pisz! Szkoda, że nie zdecydowaliście się na SR, bo pewnie byśmy się poznały
Dzieki , z tą SR żałuje strasznie, no ale daleko-to po pierwsze, a po drugie - TŻ pracuje do 16.30, wiec chyba nawet nie zdążylibysmy z dojazdem Moze zdążymy sie jeszcze poznac na porodówce

Cytat:
Wiecie co, dziś sobie uświadomiłam trochę bezsens liczenia tych ruchów... zawsze biorę się za to po śniadaniu i ogarnięciu się, tak ok 10 i mój synek akurat nie jest wtedy zbyt aktywny, więc każde liczenie to dla mnie stresik, że on się nie rusza, że wszystko za długo trwa. A dziś jak wstałam o 6, to naliczyłam chyba ze 20 ruchów w ciągu paru minut, co oznacza, że moje obserwowanie go przypada na porę jego odpoczynku prawdopodobnie. Trochę lipa. Mój lekarz ma (na szczęście dla mnie przy mojej skłonnej do paranoi psychice) takie podejście, że liczymy na spokojnie, raczej na zasadzie- czy się rusza, jak tak, to ok, a jak dłużej nie, to mam robić dwa godzinne podejścia do wywołania, jeśli będą nieskuteczne, to jechać na ktg. Nie muszę prowadzić tej karty.
Masz racje w 100%, ja dzisiaj wyjątkowo spalam do 8.30 i przespałam ruchy, próbowałam liczyc od 9 i kilka było, ale strasznie słabiutkich, a zazwyczaj ok.6-7 czuje znacznie wiecej

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie mam dostępu do laptopa wiec i z cytowaniem na telefonie ciężko.pozniej was nadrobie.

mialam pytać odnośnie waszej wagi,czy wam też stanęła w miejscu? Ja od 3tyg ważę tyle samo,ponoc w II trymestrze tyje się najwięcej,w III juz mniej ale ze wogole to nie słyszałam.

Mój tz wczoraj powiedzial,ze nie moze doczekać.sie aż mały sie urodzi. Będzie sobie tak leżał,patrzał,ruszał rączkami.. Hah very funny :-D:-D Mowie..jasne! Dzieci tylko właśnie to robią,leżą i patrzą w sufit :-D on dopiero zobaczy co to sie bedzie działo :-D
Ja tam chyba bym chciała zeby moja waga sie na chwile zatrzymała Jutro dzień ważenia, zobaczymy co to bedzie
Stary 2014-06-02, 11:24   #2664
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Ja tyję Ok 1,5 kg na m-c ostatnio. Teraz +7 kg - 29 tydzień ciąży. Najwięcej zawsze po weekendzie.
A nuż trafi Wam się spokojne dziecko -czego Tobie (i sobie) życzę.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-02 o 11:45
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:31   #2665
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Moja gin nie mówiła kompletnie nic o liczeniu ruchów, zawsze tylko pyta, czy je czuję. A ja czuję w nocy za każdym razem jak się przebudzę, potem właśnie koło 6, potem jeszcze ze dwa razy przed 9, ale jakbym miała o 9 liczyć, to na pewno mała by akurat spać poszła, chociaż do 9 myślę że tych ruchów jest z 50. Poza tym, czasem się przecież dziecię inaczej ułoży i wydaje mi się, że jak się w ogóle czuje, to jest ok. Generalnie moja chyba się budzi z drzemki średnio co pół godziny i czasem mocno szaleje, a czasem tylko trochę poprzeciąga. A czasem się zdarzy, że cały dzień się tylko przeciąga - i już miałabym z tego powodu panikować? Potem wieczorem albo w nocy nadrabia z nawiązką myślę, że każda z nas musi sama swoje dziecko 'wyczuć', ja się cieszę, że nie muszę liczyć, bo jakbym tak miała się kłaść i czatować na te ruchy, to bym chyba oszalała.
Stary 2014-06-02, 11:55   #2666
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

U mnie waga też się zatrzymała, tak samo miałam w poprzedniej ciazy na tym etapie. Ale po ok mieś od zatrzymania wolno bo wolno ruszyła wtedy w górę, i doszło mi do porodu jakieś 3,5 kg, łącznie miałam jakoś 11,5 kg w dniu porodu. Tym razem już teraz mam niecałe +10 kg, więc oczekuję, że 4 kg więcej mogą mi jeszcze dojść, bo dzidziek będzie teraz obrastał tłuszczykiem (i ja przy okazji pewnie też, hehe ).

A obejrzałam swoje zdjęcia ciążowe, i okropnie widać jak przytyłam i jak figura się zmieniła, tzn uda i biodra w moim przypadku w ciągu zaledwie 3 mieś. W styczniu i lutym jeszcze chudzinka byłam, a z początkiem maja wielki biust, duże uda i szerokie biodra plus brzuch!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:04   #2667
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, u mnie też jakoś drastycznie waga nie rośnie w ostatnim czasie...nie stanęła w miejscu ale tak mi tygodniowo przybywa 0,2-0,3kg...to też zależy ile się wieczorem zje. Ja np w niedzielę rano zważyłam się na czczo po siku i miałam o 0,3kg mniej niż w poniedziałek rano (też na czczo i po siku) tyle, że w nocy z sb/nd nic nie jadłam i ganiałam ze znajomymi do 5 rano a w niedzielę już zjadłam normalną kolację gdzieś koło 21...więc taka różnica mi na przykład wyszła, przez samą kolację jak się domyślam.
a tak w ogóle to mam nadal 9+ 30tc i mam nadzieję, że więcej jak 14-15 nie nazbieram. Przy moim wzroście (170) było by to wymarzone. W szpitalu "zostawia się" jakieś 8-10kg więc nie zostałoby za dużo do zrzucenia. Oj mam taką nadzieję, że więcej nie będzie.
Koleżanka też mi mówiła, że najwięcej to miała przyrostu wagi m. 20-30tc potem to raz 2 kilo w ta raz w tą. i w sumie jak przeliczyła to jej przybyło m. 30-40tc jakieś 2kg
także jest szansa dziewczyny
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:04   #2668
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurna, aż tak?
Ja zauważyłam, że mam większą zgagę, jak mam gacie, które się kończą zaraz pod biustem - cisną na żołądek no i potem zgaga gotowa!
No niestety zgaga to moja zmora ciążowa

Cytat:
Dla Mnie to liczenie też nie ma sensu bo akurat o 9 moja mała już śpi bo nad ranem zaczyna szaleć koło 4 .

Cytat:

Mnie mój kuzyn ostatnio oświecił , ma córcię 3 letnią . Powiedział, że cały dzień taki noworodek tylko śpi i je. Takie WARZYWKO . Na co jego żona, że On wtedy całymi dniami pracował i wracał późno do domu. Echhhh Ci faceci.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Moja gin nie mówiła kompletnie nic o liczeniu ruchów, zawsze tylko pyta, czy je czuję. A ja czuję w nocy za każdym razem jak się przebudzę, potem właśnie koło 6, potem jeszcze ze dwa razy przed 9, ale jakbym miała o 9 liczyć, to na pewno mała by akurat spać poszła, chociaż do 9 myślę że tych ruchów jest z 50. Poza tym, czasem się przecież dziecię inaczej ułoży i wydaje mi się, że jak się w ogóle czuje, to jest ok. Generalnie moja chyba się budzi z drzemki średnio co pół godziny i czasem mocno szaleje, a czasem tylko trochę poprzeciąga. A czasem się zdarzy, że cały dzień się tylko przeciąga - i już miałabym z tego powodu panikować? Potem wieczorem albo w nocy nadrabia z nawiązką myślę, że każda z nas musi sama swoje dziecko 'wyczuć', ja się cieszę, że nie muszę liczyć, bo jakbym tak miała się kłaść i czatować na te ruchy, to bym chyba oszalała.
Mnie też lekarz tylko pyta czy mała się rusza, i nie kazał liczyć ruchów. Ważne że fika w brzuszku

Stary 2014-06-02, 12:13   #2669
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

Hahaha brawo dla meza, za wyobraznie Ciezki bedzie powrot na ziemie, po tych marzeniach
Ja zawsze myslalam, ze najwiecej sie tyje pod koniec ciazy (przybiera na wadze, bo najczesciej zatrzymuje sie woda w organizmie).

Cytat:
Ja mam dzisiaj kolejną wizyte u dentysty i leczenie kanałowe W zeszłym tyg złamałam dolną czwórke A podobnie do Ciebie - bez znieczulenia nie siadam na fotel, zobaczymy jak to bedzie, może nie pogryze dentystki

Dzieki , z tą SR żałuje strasznie, no ale daleko-to po pierwsze, a po drugie - TŻ pracuje do 16.30, wiec chyba nawet nie zdążylibysmy z dojazdem Moze zdążymy sie jeszcze poznac na porodówce

Masz racje w 100%, ja dzisiaj wyjątkowo spalam do 8.30 i przespałam ruchy, próbowałam liczyc od 9 i kilka było, ale strasznie słabiutkich, a zazwyczaj ok.6-7 czuje znacznie wiecej

Ja tam chyba bym chciała zeby moja waga sie na chwile zatrzymała Jutro dzień ważenia, zobaczymy co to bedzie
Ja jeszcze nie wiem jaki bedzie przebieg leczenia, ale bardzo sie boje leczenia kanalowego, mialam raz w zyciu i traumatyczne doswiadczenie zwiazane z zatruwanem zeba... moja kolezanka miala zaturwanego zeba (poczatek ciazy, o ktorej nie wiedziala) i po kilku dniach poronila...

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
U mnie waga też się zatrzymała, tak samo miałam w poprzedniej ciazy na tym etapie. Ale po ok mieś od zatrzymania wolno bo wolno ruszyła wtedy w górę, i doszło mi do porodu jakieś 3,5 kg, łącznie miałam jakoś 11,5 kg w dniu porodu. Tym razem już teraz mam niecałe +10 kg, więc oczekuję, że 4 kg więcej mogą mi jeszcze dojść, bo dzidziek będzie teraz obrastał tłuszczykiem (i ja przy okazji pewnie też, hehe ).

A obejrzałam swoje zdjęcia ciążowe, i okropnie widać jak przytyłam i jak figura się zmieniła, tzn uda i biodra w moim przypadku w ciągu zaledwie 3 mieś. W styczniu i lutym jeszcze chudzinka byłam, a z początkiem maja wielki biust, duże uda i szerokie biodra plus brzuch!
W ten weekend kupilismy nowa wage i okazalo sie, ze na czczo waze o 1 kilogram mniej niz na ostatniej wizycie (3 tygodnie temu) u ginekologa.. jutro ide na kolejna wizyte wiec porownam sobie wyniki! Gdyby sie okazalo, ze waga stoi bylabym przeszczesliwa !!! Mnie najbardziej poszlo w uda i pupe... no i mega, mega cellulit!!!! Podobno u kobiet w ciazy, to typowy objaw i po urodzeniu dziecka jest lepiej z tym cellulitem!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:19   #2670
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cytat:
Dla Mnie to liczenie też nie ma sensu bo akurat o 9 moja mała już śpi bo nad ranem zaczyna szaleć koło 4 .
:
Ja mam tak samo - lekarz pyta, czy czuję ruchy, ja mówię, że tak i jest git. Nic nie kazał liczyć na razie, zapisywać itp.
Moja Hania ma dni, że jest spokojna, a ma takie, że szaleje z rana Wczoraj na uczelni aż mi cały brzuch chodził Chyba jej się podobało na zajęciach

Piszecie o wadze, ja się dawno nie ważyłam, wolę nie wchodzić na wagę, bo ostatnio pochłaniam takie ilości jedzenia, że aż mnie to przeraża, ciągle jestem głodna i mam zachcianki gorzej niż w I trymestrze
Dziś sobie wymyśliłam pierogi ruskie! Już gotuję ziemniaki, cebulkę podsmażyłam, a za jakiś czas wyskoczę do sklepu po ser

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości