|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4022 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skąd ja to znam ![]() Co do szkockiego to pierwsze dwa miesiące to była masakra, ale wiadomo, ze im dłużej się tu jest tym łatwiej wyłapać jakieś charakterystyczne słowa. Ja też myślę, czy by nie aplikować do jakiegoś domu opieki, bo ogłoszen mnóstwo, ale jednak najpierw chce zacząć od tego wolontariatu, bede miala juz jakies doswiadczenie, a u nich to sie bardzo ceni. A Ty czym się teraz zajmujesz jesli można wiedzieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4024 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jaki kierunek skończyłaś? Mój mąż szuka pracy w przemyśle chemicznym, ale jest mega cięzko, w sumie to nikt się przez ten rok nie odezwał...Mam nadzieję, że jak tylko podszkoli angielski to coś się ruszy, a jak nie to trzeba będzie sobie wymyślić jakąś inna ścieżkę kariery ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
Lasub, bardzo mi przykro i współczuję naprawdę. Pamiętaj, że jesteś silna i dasz sobie radę. Wspieraj się TŻ i daj sobie czas na żałobę. Przytulam bardzo bardzo bardzo mocno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do mnie to wszystkie założenia na dziś zrealizowane, oprócz przeczytania czegoś po angielsku... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
Tydzień Wymarzonego Stylu Życia sam w sobie nadal bardzo ok.
Wstałam o 6:00, szybki prysznic, pranko, Tż przyniósł mi cukier do kawki - a ja sama zarządziłam sobie od dziś tydzień bez cukru biorąc pod uwagę fakt, że go nie miałam. Jak postanowiłam tak zrobię, mając jedynie większą pokusę w postaci cukru w szafce i sorbetów w lodówce. Ja sama mam ten dziwny niepokój, do którego chyba powinnam przywyknąć. To coś jak uczucie, wrażenie, że o czymś zapomniałam, o czymś bardzo ważnym i będzie katastrofa jak sobie nie przypomnę. ![]() ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-05-28 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Patri, nienawidzę uczucia niepokoju. Pomijając fakt, że samo w sobie jest nieprzyjemne, to zazwyczaj gdy u mnie się pojawia jest znakiem, że wydarzy się coś nieprzyjemnego
![]() ![]() Tym gorzej jeszcze, że mam nerwicę lękową i jakiś czas temu miałam nasilony okres ataków, więc każdy taki niepokój jest dla mnie katastrofą ![]()
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, nieprzyjemne, frustrujace, ohydne.
Wzięłam tabletę. Czekam aż zacznie działać. Uważnosć jakby się wyłączyła - notuje ten dziwny stan i nie wie co z tym zrobić prócz poddania się. O hy da.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-05-28 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
Często masz ten stan?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Nie, tylko gdy leczę się anafranilem, dziś bardziej nasilone. Ze dwa razy serce waliło mi jak oszalałe, tego wcześniej nie miałam.
Wiążę mój stan też z odstawieniem cukru. Jak pomyślałam choćby o odchudzaniu, to zaczełam wpierdzielać takie ilości słodyczy, że głowa mała. Wrzuciłam wpis na blogu. Mój stan może wynikać z nakładających sie na siebie kilku rzeczy. Mam nerwicę, ale nie zdarzyła mi sie jakaś panika jeszcze, oprócz tych momentów w których mam wysyłać cv czy iść na rozmowę. Kiedyś unikałam wchodzenia w takie sytuacje, dziś w nie wchodzę, acz z wielką niechęcią.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zakorzenienie
|
Lasub, bardzo bardzo mi przykro!!!
Cytat:
![]() Trudno u mnie teraz z czasem, dlatego rzadziej piszę... Ogólnie to dobrze dla mnie. Uważność to jedna z dwóch przełomowych dla mnie książek - cieszę się, że Ci przypadła do gustu. Pamiętam, jak o niej rozmawiałyśmy podczas biegania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Patri mogłabyś mi wysłać na PW diagram o którym rozmawiałyście z Hikaru? Chciałabym coś takiego sobie zrobić.
#4035 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lasub, bardzo bardzo mi przykro. Wiem, jak sie czujesz, bo sama przez to przeszlam nieco ponad rok temu. Zdaje sobie sprawe z tego, ze sie prawie nie znamy, ale jakbys chciala z kims porozmawiac, to jestem tutaj. Troche mnie tu nie bylo. Mialam egzaminy. I troche sobie srednio radzilam psychicznie, bo prawie po nocach nie moglam spac. Nie wiem, co zrobic z tym moim stresem, na razie przelozylam kilka egzaminow na wakacje, chociaz bede tez robic staz w miedzyczasie... Chodze na pilates (za joga az tak nie przepadam, chociaz zamierzam jej dac szanse w przyszlym tygodniu). Cwicze, w miare zdrowo sie odzywiam. Moze zaczne medytowac... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-05-29 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Super wpis:
http://manufaktura-radosci.blogspot....ruktywnie.html Polecam.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, ja jak zwykle z boku na wątku. Ale staram się Was czytać na bieżąco. Mnóstwo zaliczeń/egzaminów mi się posypało na studiach, mimo, że sesja się zaczyna dopiero za tydzień. W tym tygodniu były 3, w kolejny mam 4, w tym od razu w poniedziałek od rana egzamin z angielskiego na filologii który zawsze tak przeżywam i który jest moim "być albo nie być". A później po kolei - środa, czwartek, piątek. Przecież to jest nie do zrobienia... No ale chcę wyjechać to muszę jakoś to pozaliczać, choć nie wiem jeszcze jak. Dzisiaj zamiast zakuwać przez cały wieczór to idę sobie na juwenalia, ale bardzo chcę się choć na chwilę się zrelaksować, spotkać ze znajomymi i z nową energią zabrać się do pracy.
Buziaki da Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Raczkowanie
|
Żywiec powodzenia na egzaminach
![]() Lasub bardzo mi przykro...
#4040 |
Rozeznanie
|
Kilka intensywnych dni za mną, więc prawie się nie uczyłam, ale za to wczoraj spędziłam super czas z moim mężem, także myślę, że na plus.
Dzisiaj postaram się trochę pouczyć i poczytać coś fajnego. Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Lux Mundi
|
![]() Lasub... przytulam ![]() Witam wszystkie Nowe Twarze na wątku ![]() U mnie bardzo intensywnie : wesele, poprawiny, gościna u Rodziny [Pomorze], następnie podróż i załatwianie wszystkiego, co związane jest z weselem w niecałe CZTERY dni ![]() Ogólnie - biję rekordy ![]() Czeka mnie jeszcze organizacja panieńskiego.W sumie będzie to proforma - wszystko już zaplanowane, zostało jedynie wysłać wiadomości do dziewczyn i czekać na kesh. Mama stwierdziła, że powinnam w ramach prezentu kupić młodym tylko kwiaty ![]() Jutro postaram się nadrobić klub.
![]() |
#4042 |
Zadomowienie
|
Cześć. Próbuję nadrabiac. Milego dnia wszystkim
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Konto usunięte
|
Witajcie po weekendzie, jak tam u Was?
mi jak zwykle ciężko jest się w poniedziałek rozpędzić z pracą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
Dziś zaczynam Tydzień Planowania Swojego Czasu.
Na blogu nic mądrego chyba o tym nie ma, bo to jakieś enigmatyczne dla mnie było. Zobaczymy co tydzień przyniesie. (To nie wygląda na planowanie- etap realizacji u mnie leży i kwiczy. )
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
![]() Dzisiejszy angielski chyba będzie do przodu ![]() Teraz środa, czwartek i piątek i chwila oddechu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Rozeznanie
|
Mnie w weekend niewiele udało się zrobić. A dziś siedziałam 10h w pracy, teraz siedzę nad uczelnianą analizą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
tree hugger
|
Ja od piątku do dziś permanentnie w pracy - jednej, drugiej, przeważnie w obu. W przerwach zlecenie i nieco snu. Dziś urwałam się na godzinę na psychoterapię i miałam nadzieję coś uczelnianego ruszyć na popołudniowej zmianie, ale ktoś (krasnoludki
![]() ![]()
![]() |
#4048 |
Zadomowienie
|
Powodzenia we wszelkich działaniach. Isza Twój dzień, perwersyjnie powiem, brzmi zarąbiście
![]() Patri, co to za tygodnie? Zielony, hmm? |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciukasy za dalsze powodzenia. ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Kontynuacja 30DaysToChangex7. Tamten tydzień był zielony, ten jest niebieski. Tamten byl tygodniem wymarzonego stylu życia, ten jest tygodniem planowania swojego czasu, kolejny będzie tygodniem czerwonym - tygodniem wyrzucania zbędnych rzeczy. Na blogu jest o tym więcej. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Lasub bardzo mi przykro
![]() Żywiec gratuluje i trzymam kciuki za dalsze sukcesy. Isza ale ogólnie to chyba dobrze jest w tej pracy? Męcząco ale ogarniasz - pewnie szybko się zorientują jaki skarb zatrudnili ![]() Wypowiem się jeszcze odnoście kotów/psów/innych futrzaków... Mój kot (kastrat) nie śmierdzi - nie ma żadnego specyficznego zapachu (owszem łapie inne zapachy - np jak się go pogłaszcze po jedzeniu mandarynek to cały wieczór pachnie .... mandarynkami ![]() ![]() ![]() Ja zawsze byłam hipotetyczna "psiarą" (rodzice nie zgadzali się na żadne zwierzątko poza ...kanarkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Ja zaliczyłam wycieczkę do Polski i cudowną wizytę u dentysty ![]() ![]() ![]() Do tego załapałam jakiegoś wirusa od znajomego i początek czerwca spędzam z przeziębieniem i okropnym katarem (a z uwagi na swój stan leczę się sposobami naturalnymi - nawet paracetamolu unikam)... Ale psychicznie w sumie jest nie najgorzej - owszem miewam napady lęku -ale generalnie jestem jakaś spokojniejsza . To chyba kwestia jasnych priorytetów - normalnie pewnie powlokłabym się na zajęcia dziś (bo już nieraz chodzilam mimo choroby) - ale teraz że wyzdrowienie jest ważniejsze . W ogóle dostrzegam że często robiłam coś wbrew sobie (swojemu zdrowiu, ciału) i to chyba nie było tego warte. Czasem tylko się zastanawiam czy to nie nowa odmiana pro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.