|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Cytat:
sama też borykam się z tym problemem, jak wszystko było ok, tak teraz jest problem... Brawurka możesz szałwię, ale przeczytaj sobie to: http://blog.polozna-online.pl/ciaza/...za-ciezarnych/ i to:http://www.ciazowy.pl/artykul,stosow...zy,1179,1.html
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | ||
|
Zadomowienie
|
Bonjour
![]() Cytat:
. Za jednym "zamachem" byłaby w domu trójeczka . Pewnie początki są ciężkie,ale potem no im dzieci starsze tym jakoś (wydaje mi sie) łatwiej. Co ma być to będzieCytat:
Czy też jesteście na etapie zasypiania w każdej pozycji i każdym momencie? Powiem Wam,że już mnie to męczy,bo dwa razy ostatnio przespałam przystanek wracając z pracy . Już nie wspomne o tym,że cieżko mi nawet obejrzeć film do końca ,bo odpadam po dłuższej chwili...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też tak mam
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam wstać i wyjść na chwilę. Pani zrobiła mi kawę (piję tylko rozpuszczalną z dużą ilością mleka) i ciut pomogło.Cytat:
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
jakość co prawda najlepsza nie jest(kiedyś to oglądałam ,ale nie moge znalezc tamtej wersji) myślę jednak,że Wam się spodoba
https://www.youtube.com/watch?v=fKkc5oeK0oM Mnie rozczula,ale w sumie mnie ostatnio wiele rozczula
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, melduję że wczoraj byłam na 1 wizycie u gina.
Ciąża potwierdzona, serducho bije aż miło. Termin z USG to 14.01.2015 r. (czyli jeden dzień mniej niz wyliczyłam sama ) Dostałam luteine 2 razy dziennie do ssania. Pewnie dlatego że po 6 latach starania lekarz chce dopilnować by ciąża nie była zagrożona. Na mdłości mam jeść często a mało i pić dużo wody. Co do samopoczucia, mdłości mnie męczą bez przerwy (już nauczyłam sie z nimi jakoś żyć) i śpiąca jestem, o 21 to max. godzina do której daję rade funkcjonować.Rano wstaje o 6.10 do pracy i jestem wpół przytomna. Lekarz pytał jak z pracą , czy daję rade z tymi mdłościami. Póki co powiedziałam że nie chce L4 ale jak przyjdą upały (które żle znosze) to pewnie sie wybiore. Dostałam zaświadczenie o ciąży - z racji że jeżdże na delegacje czasem lub w teren -by mnie ominęły te zaszczyty. Poza tym nic ciekawego. Podczyyje Was cały czas, niemniej nie nadążam za Wami więc odpisywać bede w miare możliwości ![]() Całuje Was mocno! |
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale u mnie to się godo hawerfloki, chyba, że błąd się wkradł? Co do zasypiania: wczoraj miałam obejrzeć film, czekałam na niego i bam kojarzę tylko muzykę z początku filmu ![]() Emi279 witaj apropo upałów to słyszałam, że mają się zaczać od piątku...o nie, nie lubię tego
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Albo rozpuścić w wodzie o temp pokojowej łyżkę miodu i Zostawic prZez noc nawet w lodowce a rano wycisnąć do tego cytrynę i wypić
ja codziennie zjadam miseczkę owoców i żadnych problemów nie mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
swoją drogą przypomniało mi się,gdy próbowałam na mdłości (ciążowe)imbiru(rzekomo też pomaga). Powiem szczerze,że zdecydowanie było tylko gorzej
od tej pory jak już nawet widzę go z daleka, to czuje wewnętrzny niepokójA teraz pytanie z innej beczki. Wiem,że jeszcze mamy na to duuuużo czasu,ale myślałyście już może o imionach? Macie jakieś typy?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2014-06-03 o 11:38 |
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Mam pytanie, od którego tygodnia zaczęły sie u was mdlosci? |
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, od którego tygodnia zaczęły sie u was mdlosci?[/QUOTE]
U mnie jak tylko zaczeła sie ciąża, w pierwszym tygodniu już czułam się jakoś "nieswojo" potem sie tylko potęgowało |
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi od końca 5 tyg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem teraz dokładnie 5t5d i nic. Lekarz liczy to jako 5 tydzien, ale z tego co czytałam na necie to powinno sie liczyc jako 6-ty. A ty jak liczysz swoj tydzien?
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja liczylAm jak Twój lekarz. A teraz jakos nie przywiązuje uwagi,dowiaduje sie w którym jestem na wizycie u lekarza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a imiona? Chłopiec Filip,Adam,Robert dziewczynka:Nina,Hania,Iz abela,Aleksandra Muszą byc imiona wymiawialne po angielsku i po polsku dla nas
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- W takim razie sama juz nie wiem czy jestem w 5 czy 6. Ale pewnie w 5. |
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
O rany ile nadrabiania. .. Byłam na weselu wiec nie było mnie cały weekend. Wczoraj miałam taką akcję ze wzielam kawałek parówki do ust i przelknelam i myślałam że nie wyrobie na zakręcie do łazienki. .. pierwszy raz mi sięaaż taką
a akcja zdarzyła. Poza tym czuje się dobrze. Dziewczyny mam umowę na czas określony do listopada. Powiedzcie mi co dalej ? Co z macierzyńskim i wychowawczym?
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie chce tez dawać jakiegoś dziwnego tutejszego imienia co by dziadki nie połamali języków ![]() aha jeszcze Wojtek mi sie podoba Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-06-03 o 13:05 |
|
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
No u mnie nawet ok mówią moje imie, męża jest troche przekręcone ale juz sie tak nauczyliśmy ze sie nawet tak przedstawia. Najgorzej z nazwiskiem, bo mamy sz i cz, tragedia jest. Ale tez juz sie przyzwyczailiśmy. Moje panieńskie nazwisko natomiast było bardzo łatwe.
Edytowane przez elvira44 Czas edycji: 2014-06-03 o 13:14 |
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira z jakiej części londynu jesteś?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachód, koło lotniska. A ty?
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Poprostu jest podrazniona sluzowka od sokow itp. Kazala kupic malox i tyle. Zrobila usg malenstwo ma 1,5cm i jest 5td wlasciwej ciazy
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Pecherzyk. Ale ja juz uwazam za moje malenstwo...
|
|
|
|
#1950 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie początkiem 6 jakoś,choć teraz stwierdzam,że jest jakoś lepiej(co oczywiscie też mnie niepokoi ). Wiec tak zle i tak niedobrzeCytat:
nosi je mój dwulatek.Też nam zależało na jakimś łatwo wymawialnym przez obcokrajowca. Jeśli kiedyś chciałby podjąć gdzieś studia/prace/życie to przynajmniej nikt nie będzie kaleczył ![]() Teraz jak będzie chłopak to mamy średnio wspólny front,przewija się jakiś Marcel,Tymon, ale generalnie nic konkretnego. Dla dziewczynki za to moj numer 1 to Sara (ale tu TZ ma opory), przychylnie za to patrzy na Kaje, a sam chciał Inge. Jednak jeśli ja jestem Kinga to brzmiałoby conajmniej słabo ![]() Cytat:
super
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

. Za jednym "zamachem" byłaby w domu trójeczka . Pewnie początki są ciężkie,ale potem no im dzieci starsze tym jakoś (wydaje mi sie) łatwiej. Co ma być to będzie
. Już nie wspomne o tym,że cieżko mi nawet obejrzeć film do końca ,bo odpadam po dłuższej chwili...

ale u mnie to się godo hawerfloki, chyba, że błąd się wkradł? 

21. 04.2014 
). Wiec tak zle i tak niedobrze