|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Ja nie robiłam, bo my pewnie zmienimy samochód przed porodem jeszcze. Ewentualnie gdzieś we wrześniu, więc to i tak nie miałoby większego sensu. Dlatego wzięliśmy Pebbla, bo pasuje i do pasów i do baz obu rodzajów. Na razie nie kupujemy bazy, poczekamy, jeśli nowy samochód będzie wyposażony w isofix, to kupimy bazę pod niego, a na samym początku będziemy pebbla wpinać w pasy normalnie, z takim maluszkiem to się i tak niewiele jeździ.
|
|
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Malutka, jak możesz to faktycznie zwolnij się z pracy i połóż się w domu, odpocznij. Powinno być lepiej
Cytat:
![]() Taaa..na wodę. Ja to mogę zwalić tylko na frytki z Maca, pizze i ciasto Nie mydlę sobie oczu wodą w organizmie ![]() Cytat:
Mam taką nadzieję, że po ciąży zgubię zbędny balast. Chociaż ja planuję zgubić też balast sprzed ciąży ![]() Dziewczyny, niech mnie któraś zagoni do jakiejś roboty. mam na dziż dużo planów, a jestem jakaś rozlazła. Muszę się pouczyć, poprawić pracę do porządku ZNOWU, chciałam sprzątnąć, a jeszcze mamy dziś szkołę rodzenia ![]() A tak w ogóle to zaczynam dziś 30 tydzień. Ten czas leci jak szalony. Mam wrażenie, że zostało jeszcze tyle czasuuuuu... a to nie prawda
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-03 o 10:40 |
||
|
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
Jakiej farby mozna uzyc do odnowienia lozeczka??
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez planuje zgubic sprzed ciazy tez ![]() Tz sie to nie podoba ale ja chce ![]() za 30 tcno ten czas leci juz w lipcu moge rodzic ![]() do roboty
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z twoim brzuchem? Uspokoiły się te twardnienia? Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzam pogode na weekend a tu 30-32 stopnie
![]() zaczyna sie a ja nie lubie ciepla zwlaszcza jak nie mam sie gdzie opalac i ochlodzic |
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolę urodzić w terminie! Serio, dużo rzeczy dla Małej nam brakuje... a ja na luzie mocno do tego podchodzę ![]() Cytat:
Miło, że pytasz, dziękuję
|
||
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
papryczka160 my przymierzaliśmy fotelik, bo niektóre były tak wielkie, że ledwo by weszły na nasze tylne siedzenie. Poza tym pokazał nam sprzedawca jak zapiąć, mogliśmys ami spróbować, itd.
ButterBear na twardniejący brzuch polecam magnez jeśli nie łykasz trochę pomaga
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-06-03 o 10:53 |
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak mojemu powiedzialam ze jak skoncze karmic piersia bede chciala isc na operacje zmniejszenia biustu bo mnie bola od tego plecy to strasznie sie obuzyl ![]() poza tym ja bym chciala zrzucic troche nogi i tylek brzuch wydaje mi sie ze wroci mi po ciazy do normalnego stanu bo zawsze mialam plaski Tez wole urodzic w terminie ale patrzac na moja mame to raczej mi to nie grozi ale w sumie fajnie by bylo urodzic w sierpniu ![]() jak Tz dzisiaj naprawia karte i zamowimy to co chce to nam bedzie brakowac kilka ciuszkow kosmetykow dla malej i sterelizatora do butelek i w sumie chce jeszcze polke nad komoda zeby polozyc rzeczy bo nie ma za bardzo gdzie trzymac i to by bylo na tyle
|
|
|
|
|
#2800 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gonie do pracy ;-) a samej siebie nie mogę zagonic i siedzę jeszcze w pizamie. poczytaj chyba sa jakieś specjalne do tego typu meblkow. Sa chyba w Castoramie. Cytat:
Też nie lubię upałów:'( Cytat:
Wózek najważniejszy musze w tym tyg kupić. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-06-03 o 11:05 |
|||||
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biorę i magnez i nospę Cytat:
![]() Moj też pewnie by nie był entuzjastycznie nastawiony do pomysłu zmniejszania piersi
|
||
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też po ciąży wdrażam akcję gubienia kg, to co z samej ciąży przybędzie to jakoś dam radę, ale mi jeszcze przed ciążą wskoczyło parę kg w czasie tej stymulacji do in vitro. No ale mam nadzieję, że dieta matki karmiącej i zero czasu dla siebie okażą się być dobrym odchudzaczem ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to spore obciazenie dla mojego kregoslupa moze teraz fajnie ale co bedzie jak bede starsza ? nawet mama mi to zasugerowala ze warto nad tym pomyslec zreszta z tego co wiem tutaj taka operacje pokrywa ubeezpieczenie jezeli chodzi tu o zdrowie |
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O samochodzie nie myślimy za bardzo w kontekście marki, chcemy coś większego i wyższego, bo takie są najwygodniejsze. Teraz mamy mondeo, więc spory i nie wyobrażam sobir mniejszego. Zobaczymy, co tam się trafi, pewnie będziemy brać w leasing, więc zaczniemy od sprawdzenia, która firma ma najlepszą ofertę i wtedy zacznie się wybieranie modelu. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to głównie stres Też tak myślę, co do odchudzania. Plus to, że urodzimy w lato, pewnie będzie w miarę fajna pogoda. Będzie można spacerować ![]() Cytat:
Jaki miałaś rozmiar przed ciążą jeśli to nie tajemnica? |
||
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wglebialam sie jeszcze w te tematy poczekam az skoncze karmic piersia wtedy nad tym sie bede zastanawiac czytac i sie dowiadywac |
|
|
|
|
#2807 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty Zaczarowana bidulo, to chyba bedziesz musiała przytyc po ciąży, bo przez te Twoje "atrakcje" to chyba gubisz kilogramy Cytat:
![]() Dziewczyny, mam do was pytanie-co robicie z metkami przy ubrankach? Zostawiacie, ucinacie, wypruwacie całkowicie? Bo ostatnio tak mnie metka wkurzała i drapała, że zaczelam zastanawiac sie, czy dziecko też tak bedą te metki drażnic?
|
|||
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co nie wiem bo to bylo przed ciaza
teraz kupywalismy wieksze ale juz nie pamietam bo metki odcinam ze stanikow wiec Ci nie powiem a nie jednak mam jeden stanik przed ciazy z metka i na nim jest 75G Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-06-03 o 11:24 |
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki! Angelika - a co tam u Ciebie? dotrwaj jak najdłużej! Cytat:
Mimo wszystko w czerwcu i lipcu chciałabym wyskoczyć kilka razy nad jakąś wodę i mieć coś z tych wakacji. Cytat:
A farby są w każdym markecie budowlanym. Sprzedawca doradzi. Mój TŻ czytał wczoraj tę gazetę i przy słowniku pojęć typu "smółka", "sapka"zrobił taką zdegustowaną minę. I zapytałam: -Co? Jesteś przerażony? - Tak -Sam tego chciałeś -ale już nie chcę, cofnij to! Może on się nie spodziewał, że czeka go tyle obowiązków, a bycie tatą to nie tylko zabawa i zabieranie dziecka na mecze Dociera do niego, że on też musi wiedzieć jak postępować w razie choroby, w co ubrać dziecko na daną pogodę itp. Też czytałam wczoraj o nieprzyjemnym etapie, czyli o połogu. Ta moja książka jest okropna, bo każdy podrozdział kończył się paragrafem o tytule "kiedy będzie lepiej?" ![]() Polećcie jakąś OPTYMISTYCZNĄ książkę
|
|
#2812 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 32 tc ![]() Mam to samo ze spaniem Cytat:
![]() Butter, do roboty! za 30 tydzieńJa się witam w 32tc. Wczoraj przemęczyłam się i bolał mnie brzuch. Od popołudnia już tylko odpoczywałam. Zaczęłam tworzyć listę rzeczy aptecznych, bo chyba zostaje mi coraz mniej czasu. Ubranka nadal mam nieruszone :/ Optymistko, podejrzewam, że jest Wam obojgu trudno żyć na odległość, szczególnie teraz gdy jesteś w ciąży. Jednak wiadomo, że dla Waszego Maleństwa to przetrwacie!
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-06-03 o 11:49 |
|||||||
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
butter ja też robiłam, ale nie 100
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli kupujecie ochraniacze na materac, to mi dziś przyszły takie i muszę wam powiedzieć (na 100 proc to sprawdzę po porodzie), ale sprawiają wrażenie rzeczywiście oddychających, nie mają ceraty od dołu, więc nie będę się bała, że dziecko mi się udusi, jak je założę. Myślę, że można je polecić.
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no super jak akurat na uczelni będe ![]() a ja wstałam przed 7 ma, zjadłam i poszłam spać i niedawno wstałam, telefon od mamy mnie obudził, bo pewnie jeszcze bym kimała
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-03 o 11:59 |
|
|
|
|
#2816 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy, a jeszcze wieksze za wygraną. Masz szczescie, fajna huśtawka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie dosc, ze szyjka sie skraca to jeszcze ta rozłąka. Nie wiem jak to znosisz, ja przed wyjazdem do UK bylam w PL sama miesiac i praktycznie codziennie tesknilam, mialam do męża fochy i sie tylko kłóciliśmy. Cytat:
Dzis chyba dostane zastrzyk na konflikt, to jest w nogę prawda? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uzywam jej jak ukladalam w szafie ciuszki
|
|
#2817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz juz dzidzia silna i duza ![]() Cytat:
Nie wiem czy zdarzylo mi sie jeszcze narzekac.. jak bolą plecy to sie poloze na kilka minut i zapominam. Tez sie za bardzo nie oszczedzam, sprzatam, gotuje, prasuje, chodze na zakupy.. tyle,ze staram sie nie dzwigac za duzo. Wczoraj odczulam troszke ciaze jak wrocilam z zakupow, szukalam sukienki i chodzilam prawie 4h po miescie.Nawet moj mąż ostatnio mnie pochwalil, stwierdził, ze nie spodziewał się ze tak gładko przejdziemy ciąże, zero zachcianek, narzekania.. tyle, że zaznaczył, ze przespałam na początku 2 tyg , praiwe bez przerwy ![]() Bylam umowiona z kolezanka na 11, zaczelam Was nadrabiac, patrze ze juz prawie 11 Kupilam wkoncu karuzele, to ma sluzyc dziecku a nie mnie, nie moge byc samolubna Kolor pasuje do scian wiec chociaz tyle
|
|
#2818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli boli Cię kręgosłup, to ośmielę się stwierdzić, że masz źle dobrane biustonosze. Ja noszę rozmiar 75F i nic mnie nie boli - a piersi nie mam jakich symbolicznych ![]() Cytat:
ale pierogi były pyszne! ![]() Jem więcej niż przed ciążą, zdecydowanie. Poza tym przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć, a teraz mam straszną jazdę na jakieś cukierki, ciasta itp ![]() Na razie mam 8,5 na plusie... |
||
|
|
|
#2819 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() im wiecej czytam tym wiecej sie dziwie ![]() Cytat:
,na tym etapie wiekszosc z nas powinna juz raczej snuc sie po domu i polegiwac , zwłaszcza gdy pojawiaja sie takie dolegliwosći.ja bym poczekala do wizyty pod warunkiem ze to twardnienie sie nie powtózy, jesli sie powtórzy to na IP
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo one zazwyczaj wyglądają jak cerata na stół
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

za 30 tc

Dociera do niego, że on też musi wiedzieć jak postępować w razie choroby, w co ubrać dziecko na daną pogodę itp. 
pocieszam sie ze ten aparat usg jest troszke gorszy niż ten na którym wcześniej byla potwierdzona plec no ale ewidentnie cos tam miedzy nogami bylo... Żeby nie bylo kolejny chlopak tez będzie ok(chlopaki są fajne no i ciuszki mam po starszych, no ale jednak nastawiona bylam na dziewczynkę i stad lekkie niedowierzanie. Odtad plec traktuje jako niespodzianke i juz nawet nad imieniem nie będziemy myslec, okaze sie po porodzie

Jestem jej bardzo bardzo wdzieczna bo robi wiecej niz moze.