W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 10:36   #2791
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które juz kupilyscie foteliki samochodowe. Robilyscie przymiarki przed zakupem w aucie ???;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja nie robiłam, bo my pewnie zmienimy samochód przed porodem jeszcze. Ewentualnie gdzieś we wrześniu, więc to i tak nie miałoby większego sensu. Dlatego wzięliśmy Pebbla, bo pasuje i do pasów i do baz obu rodzajów. Na razie nie kupujemy bazy, poczekamy, jeśli nowy samochód będzie wyposażony w isofix, to kupimy bazę pod niego, a na samym początku będziemy pebbla wpinać w pasy normalnie, z takim maluszkiem to się i tak niewiele jeździ.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 10:36   #2792
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Malutka, jak możesz to faktycznie zwolnij się z pracy i połóż się w domu, odpocznij. Powinno być lepiej

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
ButterBear szacun za taka ilosc pierogow! Jak ja bym sie tak naharowala to chyba nikomu bym nie dala i zostawila na obiad na caly tydzien

Ja tez powinnam sie pilnowac z jedzeniem, ale teraz zwalmy to na...wode w organizmie
No widzisz, ja taka dobra jestem, że sie postanowiłam podzielić. Jeszcze dla siostry odłożyłam

Taaa..na wodę. Ja to mogę zwalić tylko na frytki z Maca, pizze i ciasto
Nie mydlę sobie oczu wodą w organizmie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
powiem Ci szczerze ze mam dosc tej ciazy
dala mi tak w kosc
ja wiem ze moja Olivka mi wszystko wynagrodzi ale myslalam ze bedzie troche lzej
i wczoraj mowilam Tz ze nie wiem czy sie zdecyduje na 2 dziecko bo na prawde to co ja czuje i jak mi ciezko tylko ja wiem bo ile mozna wymiotowac codziennie ? ja wymiotuje z 4-5 razy i juz mam dosc.
do tego bol nog i zylaki jakies ech jeszcze roztepow mi do tego wszystkiego brakuje ( ALE MAM NADZIEJE ZE ICH NIE BEDZIE )

ja jestem ciekawa ile ja przytylam przez 2 tygodnie i tez troche sie boje wejsc na wage w czwartek na wizycie

po ciazy sie zgubi tu akurat nie ma sie czym martwic
Mi też ciąża daje w kość. I zawsze mówię mężowi, że lepiej, żeby to dziecko się okazało być fajne, po tym wszystkim, co się namęczyłam

Mam taką nadzieję, że po ciąży zgubię zbędny balast. Chociaż ja planuję zgubić też balast sprzed ciąży

Dziewczyny, niech mnie któraś zagoni do jakiejś roboty. mam na dziż dużo planów, a jestem jakaś rozlazła. Muszę się pouczyć, poprawić pracę do porządku ZNOWU, chciałam sprzątnąć, a jeszcze mamy dziś szkołę rodzenia

A tak w ogóle to zaczynam dziś 30 tydzień. Ten czas leci jak szalony. Mam wrażenie, że zostało jeszcze tyle czasuuuuu... a to nie prawda

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-03 o 10:40
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 10:39   #2793
Optymistka26
Zadomowienie

Jakiej farby mozna uzyc do odnowienia lozeczka??

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 10:43   #2794
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mi też ciąża daje w kość. I zawsze mówię mężowi, że lepiej, żeby to dziecko się okazało być fajne, po tym wszystkim, co się namęczyłam

Mam taką nadzieję, że po ciąży zgubię zbędny balast. Chociaż ja planuję zgubić też balast sprzed ciąży

Dziewczyny, niech mnie któraś zagoni do jakiejś roboty. mam na dziż dużo planów, a jestem jakaś rozlazła. Muszę się pouczyć, poprawić pracę do porządku ZNOWU, chciałam sprzątnąć, a jeszcze mamy dziś szkołę rodzenia

A tak w ogóle to zaczynam dziś 30 tydzień. Ten czas leci jak szalony. Mam wrażenie, że zostało jeszcze tyle czasuuuuu... a to nie prawda
hahha fajne dziecko dobre

ja tez planuje zgubic sprzed ciazy tez
Tz sie to nie podoba ale ja chce

za 30 tc
no ten czas leci juz w lipcu moge rodzic

do roboty

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 10:47   #2795
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Malutka, jak możesz to faktycznie zwolnij się z pracy i połóż się w domu, odpocznij. Powinno być lepiej

No widzisz, ja taka dobra jestem, że sie postanowiłam podzielić. Jeszcze dla siostry odłożyłam

Pogoda chyba nie zachęca do większej aktywności...

A jak z twoim brzuchem? Uspokoiły się te twardnienia?

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Stary 2014-06-03, 10:51   #2796
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Sprawdzam pogode na weekend a tu 30-32 stopnie

zaczyna sie a ja nie lubie ciepla zwlaszcza jak nie mam sie gdzie opalac i ochlodzic

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 10:51   #2797
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
hahha fajne dziecko dobre

ja tez planuje zgubic sprzed ciazy tez
Tz sie to nie podoba ale ja chce

za 30 tc
no ten czas leci juz w lipcu moge rodzic

do roboty
Heh.. mój nie ma nic przeciwko temu, żebym gubiła kg. Powiedział, że się przyłączy chętnie do tego!

Ja wolę urodzić w terminie!
Serio, dużo rzeczy dla Małej nam brakuje... a ja na luzie mocno do tego podchodzę

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Pogoda chyba nie zachęca do większej aktywności...

A jak z twoim brzuchem? Uspokoiły się te twardnienia?

A wiesz co, odpukać tak. Jest lepiej zdecydowanie. Czasem mnie brzuch pobolewa, ale to jak za długo stoję. ale twardnieje zdecydowanie rzadziej! I oby tak zostało!
Miło, że pytasz, dziękuję

Hania

Stary 2014-06-03, 10:52   #2798
chilanes
Zakorzenienie

papryczka160 my przymierzaliśmy fotelik, bo niektóre były tak wielkie, że ledwo by weszły na nasze tylne siedzenie. Poza tym pokazał nam sprzedawca jak zapiąć, mogliśmys ami spróbować, itd.

ButterBear na twardniejący brzuch polecam magnez jeśli nie łykasz trochę pomaga

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-06-03 o 10:53
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 10:57   #2799
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Heh.. mój nie ma nic przeciwko temu, żebym gubiła kg. Powiedział, że się przyłączy chętnie do tego!

Serio, dużo rzeczy dla Małej nam brakuje... a ja na luzie mocno do tego podchodzę

ja jak mojemu powiedzialam ze jak skoncze karmic piersia bede chciala isc na operacje zmniejszenia biustu bo mnie bola od tego plecy to strasznie sie obuzyl

poza tym ja bym chciala zrzucic troche nogi i tylek
brzuch wydaje mi sie ze wroci mi po ciazy do normalnego stanu bo zawsze mialam plaski

Tez wole urodzic w terminie ale patrzac na moja mame to raczej mi to nie grozi ale w sumie fajnie by bylo urodzic w sierpniu

jak Tz dzisiaj naprawia karte i zamowimy to co chce to nam bedzie brakowac kilka ciuszkow kosmetykow dla malej i sterelizatora do butelek i w sumie chce jeszcze polke nad komoda zeby polozyc rzeczy bo nie ma za bardzo gdzie trzymac i to by bylo na tyle

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 11:02   #2800
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie robiłam, bo my pewnie zmienimy samochód przed porodem jeszcze. Ewentualnie gdzieś we wrześniu, więc to i tak nie miałoby większego sensu. Dlatego wzięliśmy Pebbla, bo pasuje i do pasów i do baz obu rodzajów. Na razie nie kupujemy bazy, poczekamy, jeśli nowy samochód będzie wyposażony w isofix, to kupimy bazę pod niego, a na samym początku będziemy pebbla wpinać w pasy normalnie, z takim maluszkiem to się i tak niewiele jeździ.
Aha a jakie autko chcecie kupić. Jakieś rodzinne ?

Cytat:

gonie do pracy ;-) a samej siebie nie mogę zagonic i siedzę jeszcze w pizamie.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Jakiej farby mozna uzyc do odnowienia lozeczka??

poczytaj chyba sa jakieś specjalne do tego typu meblkow. Sa chyba w Castoramie.

Cytat:

zaczyna sie a ja nie lubie ciepla zwlaszcza jak nie mam sie gdzie opalac i ochlodzic

Też nie lubię upałów:'(

Cytat:

)
Ja tez podchodzę do wyprawki na luzie. A tu juz 33 tydz na karku. ;-) A jeszcze trochę rzeczy mi brakuje. Hyyyy.
Wózek najważniejszy musze w tym tyg kupić.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
papryczka160 my przymierzaliśmy fotelik, bo niektóre były tak wielkie, że ledwo by weszły na nasze tylne siedzenie. Poza tym pokazał nam sprzedawca jak zapiąć,
I sprzedawcy nie robią problemu? To dobrze. Bo. Może się okazać ze np pasy sa za krótkie i co wtedy. Musze TZ zaciągnąć do sklepu.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-06-03 o 11:05
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:03   #2801
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
papryczka160 my przymierzaliśmy fotelik, bo niektóre były tak wielkie, że ledwo by weszły na nasze tylne siedzenie. Poza tym pokazał nam sprzedawca jak zapiąć, mogliśmys ami spróbować, itd.

ButterBear na twardniejący brzuch polecam magnez jeśli nie łykasz trochę pomaga
Dziękuję
Biorę i magnez i nospę

Cytat:
ja jak mojemu powiedzialam ze jak skoncze karmic piersia bede chciala isc na operacje zmniejszenia biustu bo mnie bola od tego plecy to strasznie sie obuzyl

poza tym ja bym chciala zrzucic troche nogi i tylek
brzuch wydaje mi sie ze wroci mi po ciazy do normalnego stanu bo zawsze mialam plaski

Tez wole urodzic w terminie ale patrzac na moja mame to raczej mi to nie grozi ale w sumie fajnie by bylo urodzic w sierpniu

jak Tz dzisiaj naprawia karte i zamowimy to co chce to nam bedzie brakowac kilka ciuszkow kosmetykow dla malej i sterelizatora do butelek i w sumie chce jeszcze polke nad komoda zeby polozyc rzeczy bo nie ma za bardzo gdzie trzymac i to by bylo na tyle
Zaczarowana, zobaczysz jak Twój biust będzie wyglądał po karmieniu. Może się zmienić
Moj też pewnie by nie był entuzjastycznie nastawiony do pomysłu zmniejszania piersi

Hania

Stary 2014-06-03, 11:04   #2802
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

A wiesz co, odpukać tak. Jest lepiej zdecydowanie. Czasem mnie brzuch pobolewa, ale to jak za długo stoję. ale twardnieje zdecydowanie rzadziej! I oby tak zostało!
Miło, że pytasz, dziękuję
No to super! A dostałaś jakieś inne leki, czy po prostu się uspokoiło? Może stres jednak odgrywał tu dużą rolę.

Ja też po ciąży wdrażam akcję gubienia kg, to co z samej ciąży przybędzie to jakoś dam radę, ale mi jeszcze przed ciążą wskoczyło parę kg w czasie tej stymulacji do in vitro. No ale mam nadzieję, że dieta matki karmiącej i zero czasu dla siebie okażą się być dobrym odchudzaczem

Stary 2014-06-03, 11:06   #2803
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczarowana, zobaczysz jak Twój biust będzie wyglądał po karmieniu. Może się zmienić
Moj też pewnie by nie był entuzjastycznie nastawiony do pomysłu zmniejszania piersi
watpie czy mi zmaleje
a to spore obciazenie dla mojego kregoslupa
moze teraz fajnie ale co bedzie jak bede starsza ?
nawet mama mi to zasugerowala ze warto nad tym pomyslec
zreszta z tego co wiem tutaj taka operacje pokrywa ubeezpieczenie jezeli chodzi tu o zdrowie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 11:07   #2804
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

gonie do pracy ;-) a samej siebie nie mogę zagonic i siedzę jeszcze w pizamie.

Też nie lubię upałów:'(

Ja tez podchodzę do wyprawki na luzie. A tu jeszcze z 33 tydz na karku. A jeszcze trochę rzeczy mi brakuje. Hyyyy.
Wózek najważniejszy musze w tym tyg kupić.

Ja też jeszcze w piżamie łażę...

O samochodzie nie myślimy za bardzo w kontekście marki, chcemy coś większego i wyższego, bo takie są najwygodniejsze. Teraz mamy mondeo, więc spory i nie wyobrażam sobir mniejszego. Zobaczymy, co tam się trafi, pewnie będziemy brać w leasing, więc zaczniemy od sprawdzenia, która firma ma najlepszą ofertę i wtedy zacznie się wybieranie modelu.

Stary 2014-06-03, 11:09   #2805
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No to super! A dostałaś jakieś inne leki, czy po prostu się uspokoiło? Może stres jednak odgrywał tu dużą rolę.

Ja też po ciąży wdrażam akcję gubienia kg, to co z samej ciąży przybędzie to jakoś dam radę, ale mi jeszcze przed ciążą wskoczyło parę kg w czasie tej stymulacji do in vitro. No ale mam nadzieję, że dieta matki karmiącej i zero czasu dla siebie okażą się być dobrym odchudzaczem

Nie, dalej biorę magnez i nospę.
Myślę, że to głównie stres

Też tak myślę, co do odchudzania.
Plus to, że urodzimy w lato, pewnie będzie w miarę fajna pogoda. Będzie można spacerować

Cytat:
watpie czy mi zmaleje
a to spore obciazenie dla mojego kregoslupa
moze teraz fajnie ale co bedzie jak bede starsza ?
nawet mama mi to zasugerowala ze warto nad tym pomyslec
zreszta z tego co wiem tutaj taka operacje pokrywa ubeezpieczenie jezeli chodzi tu o zdrowie
A wiesz, że to bardzo niebezpieczna operacja?
Jaki miałaś rozmiar przed ciążą jeśli to nie tajemnica?

Hania

Stary 2014-06-03, 11:12   #2806
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że to bardzo niebezpieczna operacja?
Jaki miałaś rozmiar przed ciążą jeśli to nie tajemnica?
F a w niektorych sklepach nawet ten rozmiar byl za maly

nie wglebialam sie jeszcze w te tematy
poczekam az skoncze karmic piersia wtedy nad tym sie bede zastanawiac czytac i sie dowiadywac

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 11:16   #2807
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli jesteś w stresie, to moim zdaniem powinnaś iść do domu i odpoczywać, do gina dzwoń i niech on ci powie. Może jak będziesz leżeć, to spokojnie do jutra wytrzymasz bez bólu i wtedy wizyta w twoim mieście. A jeśli on powie, że dziś, to daleko byś miała? Bo jeśli sama masz jechać, to ci taki wysiłek może bardziej zaszkodzić niż czekanie.
popieram w 100%

Cytat:
My mamy wyprawke pod dziewczynke i jakby okazalo sie ze bedzie chlopak to bysmy byli troche w czarnej du***
U mnie jest identyczna sytuacja, 26 czerwca mam ostatnie badanie prenatalne i bardzo dokładne usg, mam nadzieje, że pani doktor potwierdzi płeć po raz 3
A Ty Zaczarowana bidulo, to chyba bedziesz musiała przytyc po ciąży, bo przez te Twoje "atrakcje" to chyba gubisz kilogramy

Cytat:

Ja też pokładam wielkie nadzieje w karmieniu i że skorzysta z tego nie tylko dzieciątko, ale również ja

Dziewczyny, mam do was pytanie-co robicie z metkami przy ubrankach? Zostawiacie, ucinacie, wypruwacie całkowicie? Bo ostatnio tak mnie metka wkurzała i drapała, że zaczelam zastanawiac sie, czy dziecko też tak bedą te metki drażnic?
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:20   #2808
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
F a w niektorych sklepach nawet ten rozmiar byl za maly

nie wglebialam sie jeszcze w te tematy
poczekam az skoncze karmic piersia wtedy nad tym sie bede zastanawiac czytac i sie dowiadywac
Ale ile F?

Hania

Stary 2014-06-03, 11:23   #2809
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ile F?
wiesz co nie wiem bo to bylo przed ciaza
teraz kupywalismy wieksze ale juz nie pamietam bo metki odcinam ze stanikow wiec Ci nie powiem

a nie jednak mam jeden stanik przed ciazy z metka i na nim jest 75G

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-06-03 o 11:24
Stary 2014-06-03, 11:24   #2810
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
popieram w 100%

U mnie jest identyczna sytuacja, 26 czerwca mam ostatnie badanie prenatalne i bardzo dokładne usg, mam nadzieje, że pani doktor potwierdzi płeć po raz 3
A Ty Zaczarowana bidulo, to chyba bedziesz musiała przytyc po ciąży, bo przez te Twoje "atrakcje" to chyba gubisz kilogramy

Ja też pokładam wielkie nadzieje w karmieniu i że skorzysta z tego nie tylko dzieciątko, ale również ja

Dziewczyny, mam do was pytanie-co robicie z metkami przy ubrankach? Zostawiacie, ucinacie, wypruwacie całkowicie? Bo ostatnio tak mnie metka wkurzała i drapała, że zaczelam zastanawiac sie, czy dziecko też tak bedą te metki drażnic?
Ja będę wypruwać gdzie się da, a gdzie się nie da, to będę wycinać. Ja przy swoich wszystkich wycinam, więc nie zostawię dziecku.

Stary 2014-06-03, 11:47   #2811
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Wiem, że trochę z nas to kociary poczytajcie sobie ja się uśmiałam z rana http://joemonster.org/art/27956/Obow...dziec_powinien
świetne! Dzięki!
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
nie wiem co robić, wizyte mam dopiero 16.06, nigdy wcześniej mi się taki ból nie zdarzał, czy myślicie że może być to od tego że za dużo jestem na nogach,?? tzn w ciągu dnia prawie w ogóle nie leże, cały czas albo chodzę albo siedzę, a odpoczywam praktycznie dopiero wówczas jak idę spać
I jak? Udało Ci się umówić na dziś lub jutro? Musisz więcej odpoczywać! Od razu poproś o zwolnienie. Jeszcze się w życiu napracujesz
Trzymam kciuki!

Angelika - a co tam u Ciebie?
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam 32 tydzień, więc dotrwałam do bezpiecznego terminu
dotrwaj jak najdłużej!
Cytat:

też nie lubię upałów.. a teraz i tak nie można się opalać..
Mimo wszystko w czerwcu i lipcu chciałabym wyskoczyć kilka razy nad jakąś wodę i mieć coś z tych wakacji.
Cytat:

Koniecznie rodzinne

A farby są w każdym markecie budowlanym. Sprzedawca doradzi.

Mój TŻ czytał wczoraj tę gazetę i przy słowniku pojęć typu "smółka", "sapka"zrobił taką zdegustowaną minę. I zapytałam:
-Co? Jesteś przerażony?
- Tak
-Sam tego chciałeś
-ale już nie chcę, cofnij to!

i się we mnie wtulił biedny Może on się nie spodziewał, że czeka go tyle obowiązków, a bycie tatą to nie tylko zabawa i zabieranie dziecka na mecze Dociera do niego, że on też musi wiedzieć jak postępować w razie choroby, w co ubrać dziecko na daną pogodę itp.

Też czytałam wczoraj o nieprzyjemnym etapie, czyli o połogu. Ta moja książka jest okropna, bo każdy podrozdział kończył się paragrafem o tytule "kiedy będzie lepiej?"

Polećcie jakąś OPTYMISTYCZNĄ książkę
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:47   #2812
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie.
Widzielismy nasze cudoglowka w dole,po miarach jest az o 2tygodnie za duzapewnie po tatusiuwaga 1300.
Mam sie oszczedzac bo szyjka sie skraca,i mialam akurat kurcze twardy brzusio.Wizyta za 2 tygodnie,no chyba ze cos sie bedzie dzialo to izba przyjec,badz podjechac do niego..A waga dodatkowo 2 kg.Cesarka bedzie ok tydzien przed porodem,i to siusiu co tak latam to zastoje w pecherzu i nerce prawej
za wizytę

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
witam...
nie udzielam sie ostatnio ale pojawily sie w naszej rodzinie dosc powazne problemy( temat nie na forum a do klubu nie należę) wiec nie mam weny na pisanie...

jednak dzisiaj bylam u lekarza i tak mnie zaskoczyl ze postanowilam sie wygadać...sama nie wiem czy śmiać sie czy plakac...jak wiecie mamy dwoch synow i czekamy na dziewczynkę...(dwa usg robione przez różnych lekarzy to potwierdzily) a dzis mój gin pokazuje mi.... siusiaka!!!!!
jestem w lekkim szoku...a juz kupilam takie słodkie ciuszki na dziewczynkę pocieszam sie ze ten aparat usg jest troszke gorszy niż ten na którym wcześniej byla potwierdzona plec no ale ewidentnie cos tam miedzy nogami bylo... Żeby nie bylo kolejny chlopak tez będzie ok(chlopaki są fajne no i ciuszki mam po starszych, no ale jednak nastawiona bylam na dziewczynkę i stad lekkie niedowierzanie. Odtad plec traktuje jako niespodzianke i juz nawet nad imieniem nie będziemy myslec, okaze sie po porodzie

a poza tym wyniki w normie, szyjka dluga no ale ze względu na poprzedni przedwczesny poród mam sie mocno oszczędzać, niestety nie zrobil dokladnych pomiarów wiec nie wiem ile dzidziuś wazy ale to na nast wizycie

dziewczyny z problemami zaciskajcie nogi i oszczędzajcie sie żeby dotrwać do bezpiecznego terminu!!
Ale musieliście przeżyć szok. Ciekawe jakiej płci okaże się Maluszek po porodzie

Cytat:
Dziewczyny, robienie pierogów w połowie 7. mca ciąży to nie jest najgenialniejszy pomysł
Bolą mnie plecy, brzuch...eh... ale zrobiłam 115 pierogów
Butter, szalona jesteś!

Cytat:
hej dziewczny

przyszłam się pożalić
pocieszcie mnie proszę, bo strasznie mi ciężko
miałam okropną noc, w nocy obudził mnie ból brzucha, w dodatku brzuch był cały twardy wzięłam dwie nospy i na szczęście puściło... ale nie spałam 3 godziny, bo z tego wszystkiego nie mogłam później zasnąć

pobudka o 5:30 i teraz jestem w pracy, ledwo żyję
niepokoi mnie nie ten mój brzuch, już wczoraj popołudniu był taki twardszy i go wyraźnie czułam

nie wiem co robić, wizyte mam dopiero 16.06, nigdy wcześniej mi się taki ból nie zdarzał, czy myślicie że może być to od tego że za dużo jestem na nogach,?? tzn w ciągu dnia prawie w ogóle nie leże, cały czas albo chodzę albo siedzę, a odpoczywam praktycznie dopiero wówczas jak idę spać
ja bym skontaktowała się z ginem albo pojechała na IP.

Cytat:
Dziewczyny, a ja się załamałam, weszłam rano na wagę i utyłam 2,5 kg od ostatniej wizyty!!!! Cholerka jasna! Muszę zmienić to, co jem, bo do porodu będą mnie wózkiem widłowym transportować
Butter, jesz więcej niż przed ciążą?

Cytat:
Witam sie w 32 tc

co do spania to jakas masakra, ciagle jestem niewyspana
ciezko mi zasnac a jak zasne to sie budze czesto i mam problem z ponownym zasnieciem
za 32 tc

Mam to samo ze spaniem

Cytat:

Czyli zachcianki Ci gubią

Butter, do roboty!

za 30 tydzień

Ja się witam w 32tc. Wczoraj przemęczyłam się i bolał mnie brzuch. Od popołudnia już tylko odpoczywałam. Zaczęłam tworzyć listę rzeczy aptecznych, bo chyba zostaje mi coraz mniej czasu. Ubranka nadal mam nieruszone :/

Optymistko, podejrzewam, że jest Wam obojgu trudno żyć na odległość, szczególnie teraz gdy jesteś w ciąży. Jednak wiadomo, że dla Waszego Maleństwa to przetrwacie!

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2014-06-03 o 11:49
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:52   #2813
Moni 26
Zadomowienie

butter ja też robiłam, ale nie 100 Ja ok 50, ale nawet tego nie odczułam w tym samum czasie zrobiłam ciasto, byłam troszke zmeczxona ale polezałam 15 min i do dzieła
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:52   #2814
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jeśli kupujecie ochraniacze na materac, to mi dziś przyszły takie i muszę wam powiedzieć (na 100 proc to sprawdzę po porodzie), ale sprawiają wrażenie rzeczywiście oddychających, nie mają ceraty od dołu, więc nie będę się bała, że dziecko mi się udusi, jak je założę. Myślę, że można je polecić.
Stary 2014-06-03, 11:57   #2815
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

no super jak akurat na uczelni będe

a ja wstałam przed 7 ma, zjadłam i poszłam spać i niedawno wstałam, telefon od mamy mnie obudził, bo pewnie jeszcze bym kimała

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-03 o 11:59
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:59   #2816
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Kupiliśmy wanienkę i stojaczek, półkoprzewijak i przewijak miękki, becik mamy taki o i misia w łóżeczku, a huśtawkę wygralismy w losowaniu
za zakupy, a jeszcze wieksze za wygraną. Masz szczescie, fajna huśtawka

Cytat:
Kluski też lubię

To nie tak, że wątpię, że będzie lepiej
Chodzi o to, że troche inaczej kojarzmy mi się stwierdzenie 'zaczniemy żyć'
Mmmm kluski, pierogi, makarony, kopytka..wszystko jest pyszne jak dla mnie
Cytat:
Przyjedzie ale tylko na weekend, a ja bym chciala wrocic "do nas" na stancje, znow normalnie mieszkac ze soba a nie na odleglosc i czekac az bedzie weekend by przyjechal. Pomijam fakt, ze mielismy juz tak nie jezdzic bo to duzo kosztuje...te 180km w jedna strone co tydzien robi swoje.
A z szyjka niestety nie jest ok bo nie dosc ze skrocona to jeszcze sie lekko rozwiera gadzina jedna Mamie nie mowilam ze nie jest lepiej bo i tak sie za bardzo martwi. Boje sie ze wyladuje w szpitalu bo sie przemecza by mi pomoc a sama tak schorowana Jestem jej bardzo bardzo wdzieczna bo robi wiecej niz moze.

Gazete kupilam i ja Przejrze jutro i dam ja Tz-towi jak przyjedzie- dostanie ja zamiast uczestnictwa w szkole rodzenia na ktora juz nie dotrzemy.

Moni stojaka do wanienki nie kupuje bo nie mam na to miejsca. Wanienka bedzie stala wlozona do wanny, na czas kapieli wyladuje na komodzie albo na stole w salonie. A przewijak mam twardy i bedzie lezal na wierzchu lozeczka.

Aaa z dobrych wiadomosci - mamy drugie lozeczko takie ja TO (Klups - Radek kolor sosna) Tylko sruby zaginely. Jedno wyladuje u rodzicow a drugie u nas. Moje stare odnowimy a to trzeba tylko umyc i skrecic. I jeden wydatek z glowy

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Zuken czapeczka boska
Biedna ty Nie dosc, ze szyjka sie skraca to jeszcze ta rozłąka. Nie wiem jak to znosisz, ja przed wyjazdem do UK bylam w PL sama miesiac i praktycznie codziennie tesknilam, mialam do męża fochy i sie tylko kłóciliśmy.

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
u mnie tez pojawily się problemy ze spaniem, ale to dlatego ze strasznie duszno jest na dworze

dzisiaj lecimy do poloznej mamy omowic plan porodu

a potem do fryzjera musze jakos ogarnąć te moje piora
Widze, ze mamy wizyty we wtorki ostatnio tak samo. Ja tam planu porodu nie chce jeszcze omawiac Dzis chyba dostane zastrzyk na konflikt, to jest w nogę prawda?

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że Twoje problemy się szybko rozwiążą.
Niezła niespodzianka!
Ja też chciałabym mieć trójkę dzieci i mam nadzieję, że jednak będą różnej płci ale najważniejsze, żeby były zdrowe, a przy trzecim chłopcu przynajmniej odejdzie Ci część wydatków, na rzeczy które będzie mieć po starszych braciach.

Zuken, ja już Ci pisałam wcześniej, ale może przegapiłaś. Kup masło shea podobno jest najlepsze, tylko nie kupuj stacjonarnie w tych organicznych sklepach bo przepłacisz, zamów na allegro albo na zrobsobiekrem.pl czy biochemiaurody.pl
I wczoraj chciałam cytować ale mi prąd na chwilę wyłączyło i potem już nie szukałam. Pisałaś o wadze, że nikt Cię nie przebije, no więc kochana przed chwilą się ważyłam i mam +15 co prawda ostatnio się wahają te kilogramy i codziennie rano się ważę i raz trochę mniej jest raz więcej.

Jak mi się przypomni, to próbuję coś ćwiczyć. Niestety nie jestem w tym zbyt dobra ALE. Chodzę teraz na szkołę rodzenia i dziewczyna która prowadzi część ćwiczeniową uświadomiła nam, PO CO się ćwiczy w ciąży jeśli ktoś chciałby rodzić w innej pozycji niż leżącej, to musi wzmocnić nogi bo inaczej nie da rady, koniec kropka. Wczoraj omawialiśmy aktywne pozycje porodowe no i faktycznie, wytrzymać tak np w kucki to jednak trzeba trochę siły. A te aktywne są o tyle lepsze że dziecko nie uciska na kość ogonową więc łatwiej mu wyjść.

Wiem, że trochę z nas to kociary poczytajcie sobie ja się uśmiałam z rana http://joemonster.org/art/27956/Obow...dziec_powinien
Pozycja na kucaka jest ponoc duzo lepsza, działa przede wszystkim grawitacja, dziecko sie nie cofa do tylu jak na leżąco.
Cytat:
hej dziewczny

przyszłam się pożalić
miałam okropną noc, w nocy obudził mnie ból brzucha, w dodatku brzuch był cały twardy wzięłam dwie nospy i na szczęście puściło... ale nie spałam 3 godziny, bo z tego wszystkiego nie mogłam później zasnąć

niepokoi mnie nie ten mój brzuch, już wczoraj popołudniu był taki twardszy i go wyraźnie czułam

No chyba sama sobie odpowiedzialas, jestes pewnie przemęczona. To juz koncowka ciąży, przydałoby ci sie l4 chociaz na troche.
Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

Łącze się w bólu nieśpiących
Ja przed ciązą byłam aktywna fizycznie (siłownia, rower, bieganie itd), a teraz całkowicie połozyłam na to lache jeszcze na początku troche cwiczyłam, kupiłam nawet tą dużą piłke, która teraz służy mi tylko za podparcie do nóg, jak leżę kiedy są spuchniete
Hahah ja tez mam pilke, moze raz na niej cos pocwiczylam, chyba bardziej posiedzialam i sciemnialam Uzywam jej jak ukladalam w szafie ciuszki
Stary 2014-06-03, 11:59   #2817
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja nie kupuję stawialiśmy wannę na ziemi i tak kapaliśmy

Wczoraj zaczęłam 32 tydzień, więc dotrwałam do bezpiecznego terminu
a tak nas nastraszylas Teraz juz dzidzia silna i duza
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

a mi to się własnie cały czas wydaje, Że "mogę wszystko". Dobrze się czuję wszystko robie normalnie i chyba 2 razy zdarzyło mi sie w ostatnim czasie, że się położyłam na 10-15minut w ciągu dnia...po prostu szkoda mi dnia myśle sobie że organizm sam daje znac kiedy trzeba odpocząć. Może się mylę, bo jak niektóre z Was (np optymistka) pisały, że fizycznie niby ok ale szyjka się skraca. różnie to bywa. Ja robie to na co mam ochotę, chodzę spać o której chcę, cały czas pracuję (sporadycznie po 14-16h!) i mam się dobrze. Po prostu może mam inna wytrzymałość i inny organizm. No i staram się nie narzekać. Zawsze jak stęknę bo mnie np coś zakłuje to się sama z siebie śmieję. Grunt to się dobrze nastawić.
Rowniez mam takie podejscie jak ty Nie wiem czy zdarzylo mi sie jeszcze narzekac.. jak bolą plecy to sie poloze na kilka minut i zapominam. Tez sie za bardzo nie oszczedzam, sprzatam, gotuje, prasuje, chodze na zakupy.. tyle,ze staram sie nie dzwigac za duzo. Wczoraj odczulam troszke ciaze jak wrocilam z zakupow, szukalam sukienki i chodzilam prawie 4h po miescie.

Nawet moj mąż ostatnio mnie pochwalil, stwierdził, ze nie spodziewał się ze tak gładko przejdziemy ciąże, zero zachcianek, narzekania.. tyle, że zaznaczył, ze przespałam na początku 2 tyg , praiwe bez przerwy

Bylam umowiona z kolezanka na 11, zaczelam Was nadrabiac, patrze ze juz prawie 11

Kupilam wkoncu karuzele, to ma sluzyc dziecku a nie mnie, nie moge byc samolubna Kolor pasuje do scian wiec chociaz tyle
Stary 2014-06-03, 12:10   #2818
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co nie wiem bo to bylo przed ciaza
teraz kupywalismy wieksze ale juz nie pamietam bo metki odcinam ze stanikow wiec Ci nie powiem

a nie jednak mam jeden stanik przed ciazy z metka i na nim jest 75G
Wiesz, samo F to nie rozmiar

Ale jeśli boli Cię kręgosłup, to ośmielę się stwierdzić, że masz źle dobrane biustonosze.
Ja noszę rozmiar 75F i nic mnie nie boli - a piersi nie mam jakich symbolicznych

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Butter, szalona jesteś!
Butter, jesz więcej niż przed ciążą?

Czyli zachcianki Ci gubią

Butter, do roboty!

za 30 tydzień
No jestem szalona, przyznaję! ale pierogi były pyszne!

Jem więcej niż przed ciążą, zdecydowanie. Poza tym przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć, a teraz mam straszną jazdę na jakieś cukierki, ciasta itp
Na razie mam 8,5 na plusie...

Hania

Stary 2014-06-03, 12:10   #2819
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Nie spie wiec zaczelam czytac o tym styropianie....Moze was to zainteresuje co znalazlam.

W maxi-cosi tez jest styropian, trafilam na wpis o tym ze ludzie podobno potrafia go polamac sciagajac tapicerke do prania albo opierajac sie o fotelik podczas montazu. Mozna go wymienic u producenta http://forum.gazeta.pl/forum/w,97434...pianu.html?v=2
Takie same uszkodzenia ludzie opisywali w chicco i wielu innych fotelikach markowych. Bo o marketankach w ogole nie ma co dyskutowac.

Ta dyskusja http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,1...legro.html?v=2
dala mi do myslenia - powypadkowy fotelik nie mial widocznych uszkodzen a wiadomo ze juz nie zachowa sie przyzwoicie podczas drugiej kolizji

I na koniec.. nie ma co dlugo czekac z kolejnym dzieckiem ...jesli chcemy korzystac z tego samego fotelika - znalazlam info, ze po 5 latach materialy z jakich wykonane sa foteliki 0-13kg traca wlasciwosci i juz nie sa tak bezpieczne jak wskazuja to gwiazdki.
co wiecej, nawet nieuzywany fotelik podobno ma tylko 5 lat zachowane własciwosci , data produkcji jest wybita gdzies na foteliku,a podobno na super promocjach zdazająsie "przeterminowane "foteliki"

im wiecej czytam tym wiecej sie dziwie

Cytat:
hej dziewczny

przyszłam się pożalić

powinnas zdecydowanie przystopowac ,
na tym etapie wiekszosc z nas powinna juz raczej snuc sie po domu i polegiwac , zwłaszcza gdy pojawiaja sie takie dolegliwosći.

ja bym poczekala do wizyty pod warunkiem ze to twardnienie sie nie powtózy, jesli sie powtórzy to na IP
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:13   #2820
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli kupujecie ochraniacze na materac, to mi dziś przyszły takie i muszę wam powiedzieć (na 100 proc to sprawdzę po porodzie), ale sprawiają wrażenie rzeczywiście oddychających, nie mają ceraty od dołu, więc nie będę się bała, że dziecko mi się udusi, jak je założę. Myślę, że można je polecić.
O widzisz, to cenna informacja Bo one zazwyczaj wyglądają jak cerata na stół

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości