|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
w sprawie fotelika jesczez wyczytalam ze gwarancja na fotelik jest udzielana tykko pierwszemu nabywcy. wynika z tego ze nawet jak kupimy uzywany fotelik na gwarancji to drugiemu nabywcy gwarancja nie przysługuje.
swoja drogą ciekawa jestem jak oni to w sklepie sprawdzają
|
|
#2822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
za 32 tcjeszcze jest troszke czasu Cytat:
ja mam problemy z kregoslupem odkad biust zaczal mi rosnac w zaskakujacym tepie lekarz powiedzial ze bole sa wlasnie spowodowane przez obciazenie |
||
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastrzyk na konflikt z immunoglobuliny anty-D jest domiesniowo w pupke. Mialam wczoraj i jestem lzejsza o 380zl |
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak nie wiesz do końca, jaki masz rozmiar, jak masz dobrany biustonosz przez profesjonalistę? Mnie faktycznie bolały plecy i nawet barki, jak miałam kiepskie biustonosze, ale jak porządnie dobrałam, to jest git. Ale może u mnie jest inaczej, nie wiem... W każdym razie, oby Ci po karmieniu zmalał biust trochę |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam pojecia co to jest ''sapka''. Moj sie w ogole w te tematyke nie zaglebia. Bede zadowolona, jak mnie czasem wyreczy w sprzataniu, praniu czy gotowaniu. Bo za dziecko to on sie raczej zabieral nie bedzie, sam twierdzi, ze nie wie nawet jak sie trzyma noworodka i balby sie krzywde zrobic Jakos sobie nie wyobrazam mojego TZ, nawiasem mowiac, zmieniajacego pieluszke. To byloby po prostu upokarzajace .
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego wybieram model na 2014 rok i problem z glowyPatrycja pokaz karuzelke
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wlasnie sie zastanawiam nad tematem przymiarek...ide dod sklepu,biore 5 fotlikow i mierzę? sprzedawcy sie na to zgadzają? Cytat:
zaintrygowala mnie informacja w opisie: "działą jako alergen" yyy?
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam dzien! Odpisywalam na Wasze posty i pod koniec zadzwonil do mnie majster (od jutra mieli zaczac remont) ze beda...za pol godziny!
jA oczywiscie w pizamach, w lozku, na wizazu Dzisiaj mielismy wszysto zabezpiecvzac i chowac rzeczy, pakowac sie do wyprowadzki na tydzien a tu taki numer!Najgorsze ze strasznie sie zestresowalam i brzuch mnie boli i jest dosc twardy Teraz zamiast nas pakowac leze sobie, a oni pruja sciany. jak mi nie przejdzie to jade do lekarza na chama bez kolejki... Wczesniej mi nie zacytowalo kikku rzeczy, z tego co pamietam: Gosia- rozumiem Twoj szok i malutkie rozczarowanie, ja sama marze o corce cale zycie i chociaz wiedzialam tez ze bede miala chlopakow to jednak troche mi przykro. Moze glupio to brzmi,wiadomo ze kocham nad zycie te siusiaki ale tak bardzo chcialabym dziewczynke Ale sluchaj, u Ciebie to moze jednak jeszcze nie na 100%, idziesz to sprawdzic jeszcze raz?Zaczarowana- mi po karmieniu biust zmalal troche :/ wiec moze jest jakas szansa u Ciebie tez.. Nie no nie pocytowalo i nie pamietam komu mialam odpisac... Ktoras tu wstawila zdjecia zakupow z przwijakiem- jest super i rozek tez!!! Co do metek to nie radze ich odpruwac, mozna to zrobic jak beda dzeicku przeszkadzac, bo potem ciezko polapac sie przy segregacji ciuszkow jak juz sa za male a zostawia sie je dla mlodszego rodzenstwa.. a uwierzcie mi z czaem czlowiek juz nie ma takiego wuczucia rozmiaru jak na biezaco. Jak patrze na ciuszki 56 cm to nie moge uwierzyc ze tomek w nich plywal i byk taki malenki ![]() No chyba ze chodzi wam tylko o te boczne metki ![]() Ponowie pytaie o wkladki laktacyjne..ktore kupujecie? Ja uzywalam tylko penaten, inne nie byly tak chlonne, najgorsze z tego co pamietam sa takie bella cieniutkie-jezu po nivch to mleko plynelo bokiem, nic nie chlonely...ale od tego czasu duzo sie zmienilo... a tych penaten nigdzie ostatnio nie widzialam ![]() O jeszcze mi sie przypomnalo a propo karmienia ze na poczatku to strasznie boli i pekaja sutki-tak do krwi i wtedy bepanthen ne byl taki super-mi najepiej pomagala masc z aventu na brodawki, naprawde ulga.. macie juz cos na te brodawki? Wiecie ze za 4-6 tyg zacznie nam sie tu watek porodowy juz???
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Pomylam okna zmienilam posciel, wstawilam pranie, jestem wykonczona
![]() Tz zmienil bank wszysttko dziala wiec dzis zamawiamy cala reszte |
|
|
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więcej nic nie robię, ale mieszkam na piętrze więc się nachodzę po schodach ![]() Ja używałam lakierobejcy Altax, ma atesty i może być stosowana przy mebelkach dziecięcych. Mają też emalie z atestami jeśli chcesz całkowicie kryjącą farbę. |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dopiero kontrowersyjna wypowiedź jak dla mnie
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To kiedy Ty wyjdziesz z domu bez dziecka, jak bedzie mialo 3 lata i bedzie sie zalatwialo na nocnik Przepraszam za szczerosc, wiadomo ze kazdy robi jak uwaza ale u mojego kuzyna byla identyczna sytuacja i jego zona miala depresje bo ciagle z dzieckiem, a on wiecznie byl z boku rodziny oddelegowany do innych zadan i w sumie tak zostalo, ze ona mu nigdy ne zaufala i zawsze sama wszytsko zalatwia co dotyczy ich corki, teraz sa w separacji- wieeeem przesadzam z ta historia ale jakas niecierpliwa jestem ostatnio...wybacz prosze
|
|
#2834 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wiem ze kazdy robi po swojemu, ale nigdy sie jeszcze nie spotkalam z takim podejsciem. NIe masz zamiaru opuszczac domu nawet na chwile bez dziecka? Jesteście Amiszami? ![]() przy pierwszym dziecko moj TZ tez nie wiedzial jak sie trzyma noworodka...co wiecej ja nie wiedzialam w takim samym stopniu przeciez. a to było w czasach przed tym jak na youtube mozna było znakeźć instruktaz na kazdy temat
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-06-03 o 12:50 |
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JAk jest dobry to wybierasz, placisz i gotowe Jak nie idziecie po nastepny. Sprzedawcy od tego sa. Tak samo z wozkiem - trzeba zmierzyc czy sie w bagazniku zmiesci i czy dasz rade go sama zlozyc-rozlozyc. Cytat:
Do piersi polecana jest masc z Medeli - PureLan 37g - 35-39zl. Droga ale w skladzie ma tylko 100% lanoliny wiec...idziesz do apteki i zamawiasz czysta lanoline w jakosci farmaceutycznej (a nie kosmetycznej). U mnie w aptece koszt 100g -35zl. Jakosc kosmetyczna na zrobsobiekrem.pl 200g - 30zl, ale maja tez mniejsze porcje. Polecany jest tez Linoderm plus - tez ma dobry sklad i dziewczyny chwala. Byl jeszcze z Rossmana ale nie wiem czy sklad dalej ten sam i czy jest w sprzedazy |
||
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.No, jak bede szla na zakupy czy do pralni, to przeciez malego ze soba zabiore, w domu samego przeciez nie zostawie z trzema kotami .
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(pisze to osoba, której stan posiadania w zależności od firmy to 70- 75 DD, G, F, więc swoje też dźwigam).Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli ciąża zmieniła Ci smaki na niekorzyść. Cytat:
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=wk%C5...w=1366&bih=643 Teraz też takie kupuję. Maść na sutki stosowałam Maltan i bardzo mi pomogła w pierszwych tygodniach karmienia.
|
|
#2842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też dźwigam. I jedno to komfort generalnie, bo człowiek się lepiej czuje i nic nie boli, a drugie, że biust o wiele lepiej wygląda. Jak widzę kobiety, którym prześwituje biustonosz i np. mają zapięcie między łopatkami, albo nad miseczką robią się takie bułeczki z piersi, to aż mnie telepie - a fe! ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Wcześniej był rzeczy, za którymi nie przepadałam, a teraz...kurcze, na wszystko mam ochotę |
|||
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na brodawki zamawialm z Medela PureLAn bo ktoras z mamusiek polecala a czytalam opinie ze jest dobra |
|
|
|
|
#2844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby mi sprzedawca zamarudził, to bym zawołała właściciela sklepu, nagadała obojgu i poszła do następnego, gdzie by mnie bez problemu obsłużyli Poza tym Moja droga sprzedawcy przeważnie (co nie oznacza, że to reguła i tak jest zawsze :P ) są mili dla kobiet z brzuchem z przodu Cytat:
z czego jest, jak ją prać, itdCytat:
Cytat:
Wg mnie upokarzającym dla mężczyzny jest niezajmowanie się swoim dzieckiem ![]() W sklepach przeważnie wózki są zamawiane, bo te co są są najczęściej "poglądowe", a rzadko który sklep ma gigant magazyn na wszystkie kolory w każdym modelu wózka. My mieliśmy czekać miesiąc, przyszedł po 2 tygodniach.
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
To musialabys poznac troche blizej mojego TZ zeby zrozumiec
pewne rzeczy trudno wytlumaczyc. Nie wiem, jak bedzie wygladac opieka nad dzieckiem, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic ani przewidzic jak moj maz sie bedzie zachowywal w obecnosci dziecka. To sa moje bardzo subiektywne odczucia... Mysle, ze po prostu oboje mamy bardzo konserwatywne podejscie do pewnych rzeczy. Chyba powinnismy byli zyc ze 100 lat temu |
|
|
|
#2846 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a do ginekologa? albo dentysty?
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i robi tak, jak mu pasuje.Chodzi tylko o to,żebyś sobie nie zrobiła na złość takim podejściem, bo przyjdzie zmęczenie, wyczerpanie, zniechęcenie, a Twój TŻ powie, że to nie dla niego. I radź sobie sama... |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Albo po prostu odpocząć po kilku nieprzespanych nocach...
Paulownia, przepraszam cię, ale kompletnie tego nie rozumiem. Przecież jesteście rodziną i to WASZE dziecko... nie jest ci smutno, że go od tych pięknych chwil odetniesz? Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#2849 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
np zona mojego kolegi musiala po porodzie zostac w szpitalu a dziecko wypisali, tak tez sie zdaza..no i co? musiał sia calodobowo zajac noworodkiem
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

za 32 tc
Nie dosc, ze szyjka sie skraca to jeszcze ta rozłąka. Nie wiem jak to znosisz, ja przed wyjazdem do UK bylam w PL sama miesiac i praktycznie codziennie tesknilam, mialam do męża fochy i sie tylko kłóciliśmy.
Dzis chyba dostane zastrzyk na konflikt, to jest w nogę prawda? 
Może on się nie spodziewał, że czeka go tyle obowiązków, a bycie tatą to nie tylko zabawa i zabieranie dziecka na mecze
Dociera do niego, że on też musi wiedzieć jak postępować w razie choroby, w co ubrać dziecko na daną pogodę itp.
dlatego wybieram model na 2014 rok i problem z glowy

i ciagle mi za goraco. A rano budze sie wczesniej i nie moge usnac. Dzis od piatej sie krece, musialam wstac bo mnie szlag trafial i w dodatku jesc mi sie zachcialo. 

ale pierogi były pyszne!