W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 12:15   #2821
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

w sprawie fotelika jesczez wyczytalam ze gwarancja na fotelik jest udzielana tykko pierwszemu nabywcy. wynika z tego ze nawet jak kupimy uzywany fotelik na gwarancji to drugiemu nabywcy gwarancja nie przysługuje.
swoja drogą ciekawa jestem jak oni to w sklepie sprawdzają
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:18   #2822
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja się witam w 32tc. Wczoraj przemęczyłam się i bolał mnie brzuch. Od popołudnia już tylko odpoczywałam. Zaczęłam tworzyć listę rzeczy aptecznych, bo chyba zostaje mi coraz mniej czasu. Ubranka nadal mam nieruszone :/
za 32 tc
jeszcze jest troszke czasu

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Wiesz, samo F to nie rozmiar

Ale jeśli boli Cię kręgosłup, to ośmielę się stwierdzić, że masz źle dobrane biustonosze.
Ja noszę rozmiar 75F i nic mnie nie boli - a piersi nie mam jakich symbolicznych
To nie od tego bo akurat staniki kupuje z wyzszych pulek najtanszy mam chyba za 250 zl i jest dobrany przez specjaliste bo bylam na takich warszatach o dobieraniu i to tez nic nie dalo
ja mam problemy z kregoslupem odkad biust zaczal mi rosnac w zaskakujacym tepie
lekarz powiedzial ze bole sa wlasnie spowodowane przez obciazenie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:18   #2823
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Biedna ty Nie dosc, ze szyjka sie skraca to jeszcze ta rozłąka. Nie wiem jak to znosisz, ja przed wyjazdem do UK bylam w PL sama miesiac i praktycznie codziennie tesknilam, mialam do męża fochy i sie tylko kłóciliśmy.

Widze, ze mamy wizyty we wtorki ostatnio tak samo. Ja tam planu porodu nie chce jeszcze omawiac Dzis chyba dostane zastrzyk na konflikt, to jest w nogę prawda?
Kiepsko znosze rozlake bo my takie dwa przytulaki-papuzki nierozlaczki jestesmy, a w ciazy to juz w ogole potrzeba bliskosci. Zaczynam sie smucic i tesknic w niedziele wieczorem jak Tz sie pakuje a potem nie moge spac. A on chodzi i mowi ze nie chce jechac itd wiec sie ociaga i dojezdza na miejsce kolo polnocy albo pozniej...

Zastrzyk na konflikt z immunoglobuliny anty-D jest domiesniowo w pupke. Mialam wczoraj i jestem lzejsza o 380zl

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:22   #2824
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
To nie od tego bo akurat staniki kupuje z wyzszych pulek najtanszy mam chyba za 250 zl i jest dobrany przez specjaliste bo bylam na takich warszatach o dobieraniu i to tez nic nie dalo
ja mam problemy z kregoslupem odkad biust zaczal mi rosnac w zaskakujacym tepie
lekarz powiedzial ze bole sa wlasnie spowodowane przez obciazenie
Zaczarowana, przepraszam, nie obraź się, bo to nie chodzi o czepianie się ale jak nie wiesz do końca, jaki masz rozmiar, jak masz dobrany biustonosz przez profesjonalistę?

Mnie faktycznie bolały plecy i nawet barki, jak miałam kiepskie biustonosze, ale jak porządnie dobrałam, to jest git.

Ale może u mnie jest inaczej, nie wiem...
W każdym razie, oby Ci po karmieniu zmalał biust trochę

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:23   #2825
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Mój TŻ czytał wczoraj tę gazetę i przy słowniku pojęć typu "smółka", "sapka"zrobił taką zdegustowaną minę. I zapytałam:
-Co? Jesteś przerażony?
- Tak
-Sam tego chciałeś
-ale już nie chcę, cofnij to!

i się we mnie wtulił biedny Może on się nie spodziewał, że czeka go tyle obowiązków, a bycie tatą to nie tylko zabawa i zabieranie dziecka na mecze Dociera do niego, że on też musi wiedzieć jak postępować w razie choroby, w co ubrać dziecko na daną pogodę itp.
ja nie mam pojecia co to jest ''sapka''.
Moj sie w ogole w te tematyke nie zaglebia. Bede zadowolona, jak mnie czasem wyreczy w sprzataniu, praniu czy gotowaniu. Bo za dziecko to on sie raczej zabieral nie bedzie, sam twierdzi, ze nie wie nawet jak sie trzyma noworodka i balby sie krzywde zrobic.
Jakos sobie nie wyobrazam mojego TZ, nawiasem mowiac, zmieniajacego pieluszke. To byloby po prostu upokarzajace.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:23   #2826
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
co wiecej, nawet nieuzywany fotelik podobno ma tylko 5 lat zachowane własciwosci , data produkcji jest wybita gdzies na foteliku,a podobno na super promocjach zdazająsie "przeterminowane "foteliki"

im wiecej czytam tym wiecej sie dziwie
dlatego wybieram model na 2014 rok i problem z glowy

Patrycja pokaz karuzelke

Stary 2014-06-03, 12:24   #2827
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja będę wypruwać gdzie się da, a gdzie się nie da, to będę wycinać. Ja przy swoich wszystkich wycinam, więc nie zostawię dziecku.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
No własnie też mam zamiar tak zrobić
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:27   #2828
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które juz kupilyscie foteliki samochodowe. Robilyscie przymiarki przed zakupem w aucie ???;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

wlasnie sie zastanawiam nad tematem przymiarek...ide dod sklepu,biore 5 fotlikow i mierzę? sprzedawcy sie na to zgadzają?

Cytat:
Jeśli kupujecie ochraniacze na materac, to mi dziś przyszły takie i muszę wam powiedzieć (na 100 proc to sprawdzę po porodzie), ale sprawiają wrażenie rzeczywiście oddychających, nie mają ceraty od dołu, więc nie będę się bała, że dziecko mi się udusi, jak je założę. Myślę, że można je polecić.

zaintrygowala mnie informacja w opisie:
"działą jako alergen" yyy?
Stary 2014-06-03, 12:31   #2829
Mamamarta2010
Raczkowanie

Ale mam dzien! Odpisywalam na Wasze posty i pod koniec zadzwonil do mnie majster (od jutra mieli zaczac remont) ze beda...za pol godziny!
jA oczywiscie w pizamach, w lozku, na wizazu Dzisiaj mielismy wszysto zabezpiecvzac i chowac rzeczy, pakowac sie do wyprowadzki na tydzien a tu taki numer!

Najgorsze ze strasznie sie zestresowalam i brzuch mnie boli i jest dosc twardy sama nie wiem czym ja sie strsuje, ciesze sie ze w koncu sie zaczelo, ale teraz sama jestem w dupie...
Teraz zamiast nas pakowac leze sobie, a oni pruja sciany. jak mi nie przejdzie to jade do lekarza na chama bez kolejki...

Wczesniej mi nie zacytowalo kikku rzeczy, z tego co pamietam:

Gosia- rozumiem Twoj szok i malutkie rozczarowanie, ja sama marze o corce cale zycie i chociaz wiedzialam tez ze bede miala chlopakow to jednak troche mi przykro. Moze glupio to brzmi,wiadomo ze kocham nad zycie te siusiaki ale tak bardzo chcialabym dziewczynke Ale sluchaj, u Ciebie to moze jednak jeszcze nie na 100%, idziesz to sprawdzic jeszcze raz?

Zaczarowana- mi po karmieniu biust zmalal troche :/ wiec moze jest jakas szansa u Ciebie tez..

Nie no nie pocytowalo i nie pamietam komu mialam odpisac...

Ktoras tu wstawila zdjecia zakupow z przwijakiem- jest super i rozek tez!!!

Co do metek to nie radze ich odpruwac, mozna to zrobic jak beda dzeicku przeszkadzac, bo potem ciezko polapac sie przy segregacji ciuszkow jak juz sa za male a zostawia sie je dla mlodszego rodzenstwa.. a uwierzcie mi z czaem czlowiek juz nie ma takiego wuczucia rozmiaru jak na biezaco.
Jak patrze na ciuszki 56 cm to nie moge uwierzyc ze tomek w nich plywal i byk taki malenki
No chyba ze chodzi wam tylko o te boczne metki

Ponowie pytaie o wkladki laktacyjne..ktore kupujecie?

Ja uzywalam tylko penaten, inne nie byly tak chlonne, najgorsze z tego co pamietam sa takie bella cieniutkie-jezu po nivch to mleko plynelo bokiem, nic nie chlonely...ale od tego czasu duzo sie zmienilo... a tych penaten nigdzie ostatnio nie widzialam

O jeszcze mi sie przypomnalo a propo karmienia ze na poczatku to strasznie boli i pekaja sutki-tak do krwi i wtedy bepanthen ne byl taki super-mi najepiej pomagala masc z aventu na brodawki, naprawde ulga.. macie juz cos na te brodawki?

Wiecie ze za 4-6 tyg zacznie nam sie tu watek porodowy juz???

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:34   #2830
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Pomylam okna zmienilam posciel, wstawilam pranie, jestem wykonczona

Tz zmienil bank wszysttko dziala wiec dzis zamawiamy cala reszte

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 12:37   #2831
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Zaczynam miec klopoty ze spaniem.
Wieczorem przewracam sie na wszystkie strony i nie moge znalezc wygodnej pozycji, na plecach nie moge lezec bo zle sie czuje i ciagle mi za goraco. A rano budze sie wczesniej i nie moge usnac. Dzis od piatej sie krece, musialam wstac bo mnie szlag trafial i w dodatku jesc mi sie zachcialo.
A zapomnialam sie was zapytac dziewczyny, jak tam u was z treningiem. Cwiczycie cos, dajecie rade?
U mnie przez 3 miesiące były codziennie godzinne spacery (wyłączając weekend), a teraz spaceruję co drugi dzień, bo remonty, bo ciężko itd. No i ostatnio zdarzyło mi się dwa razy zasłabnąć. Nie padłam na ziemię jak kłoda, ale musiałam dowlec się do łóżka.
Więcej nic nie robię, ale mieszkam na piętrze więc się nachodzę po schodach

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Jakiej farby mozna uzyc do odnowienia lozeczka??
Ja używałam lakierobejcy Altax, ma atesty i może być stosowana przy mebelkach dziecięcych.
Mają też emalie z atestami jeśli chcesz całkowicie kryjącą farbę.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:37   #2832
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Moj sie w ogole w te tematyke nie zaglebia. Bede zadowolona, jak mnie czasem wyreczy w sprzataniu, praniu czy gotowaniu. Bo za dziecko to on sie raczej zabieral nie bedzie, sam twierdzi, ze nie wie nawet jak sie trzyma noworodka i balby sie krzywde zrobic.
Jakos sobie nie wyobrazam mojego TZ, nawiasem mowiac, zmieniajacego pieluszke. To byloby po prostu upokarzajace.
Łooo..a dlaczego upokarzające?
To dopiero kontrowersyjna wypowiedź jak dla mnie

Hania

Stary 2014-06-03, 12:39   #2833
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Upokarzajace???? Bez obrazy ale nie rozumiem takiego podejscia ze facet nie robi nic przy dziecku albo matka ma tak silny instynkt ze nikogo do dziecka nie dopuszcza... Przeciez to jego OJCIEC, a co by sie stalo jakbys sie rozchorowala (oczywiscie ne zycze ) albo trafila do szpitala ? dla mnie ojciec musi byc na biezaco, pielucha i karmienia to mega podstawa, i wiez silniejsza z dzieckiem...
To kiedy Ty wyjdziesz z domu bez dziecka, jak bedzie mialo 3 lata i bedzie sie zalatwialo na nocnik Przepraszam za szczerosc, wiadomo ze kazdy robi jak uwaza ale u mojego kuzyna byla identyczna sytuacja i jego zona miala depresje bo ciagle z dzieckiem, a on wiecznie byl z boku rodziny oddelegowany do innych zadan i w sumie tak zostalo, ze ona mu nigdy ne zaufala i zawsze sama wszytsko zalatwia co dotyczy ich corki, teraz sa w separacji- wieeeem przesadzam z ta historia ale jakas niecierpliwa jestem ostatnio...wybacz prosze

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:47   #2834
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

wiem ze kazdy robi po swojemu, ale nigdy sie jeszcze nie spotkalam z takim podejsciem.
NIe masz zamiaru opuszczac domu nawet na chwile bez dziecka?
Jesteście Amiszami?

przy pierwszym dziecko moj TZ tez nie wiedzial jak sie trzyma noworodka...co wiecej ja nie wiedzialam w takim samym stopniu przeciez.

a to było w czasach przed tym jak na youtube mozna było znakeźć instruktaz na kazdy temat

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-06-03 o 12:50
Stary 2014-06-03, 12:48   #2835
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
wlasnie sie zastanawiam nad tematem przymiarek...ide dod sklepu,biore 5 fotlikow i mierzę? sprzedawcy sie na to zgadzają??
Jedziesz do sklepu, parkujesz pod nim. Mowisz sprzedawcy ze chcesz dobrac fotelik - uzgadniacie zakres cenowy, on pyta jaki masz samochod, proponuje kilka modeli, cos wybierasz i siup - idziesz wraz z nim na parking. Trzeba sprawdzicczy fotelik sie miesci w aucie, czy pasy nie sa za krotkie i jeszcze przy okazji masz instruktaz dobrego montazu JAk jest dobry to wybierasz, placisz i gotowe Jak nie idziecie po nastepny. Sprzedawcy od tego sa. Tak samo z wozkiem - trzeba zmierzyc czy sie w bagazniku zmiesci i czy dasz rade go sama zlozyc-rozlozyc.

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

O jeszcze mi sie przypomnalo a propo karmienia ze na poczatku to strasznie boli i pekaja sutki-tak do krwi i wtedy bepanthen ne byl taki super-mi najepiej pomagala masc z aventu na brodawki, naprawde ulga.. macie juz cos na te brodawki?

odpoczywaj a majstry niech dzialaja

Do piersi polecana jest masc z Medeli - PureLan 37g - 35-39zl. Droga ale w skladzie ma tylko 100% lanoliny wiec...idziesz do apteki i zamawiasz czysta lanoline w jakosci farmaceutycznej (a nie kosmetycznej). U mnie w aptece koszt 100g -35zl.
Jakosc kosmetyczna na zrobsobiekrem.pl 200g - 30zl, ale maja tez mniejsze porcje.
Polecany jest tez Linoderm plus - tez ma dobry sklad i dziewczyny chwala. Byl jeszcze z Rossmana ale nie wiem czy sklad dalej ten sam i czy jest w sprzedazy

Stary 2014-06-03, 12:53   #2836
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Aha a jakie autko chcecie kupić. Jakieś rodzinne ?

gonie do pracy ;-) a samej siebie nie mogę zagonic i siedzę jeszcze w pizamie.

poczytaj chyba sa jakieś specjalne do tego typu meblkow. Sa chyba w Castoramie.

Też nie lubię upałów:'(

Ja tez podchodzę do wyprawki na luzie. A tu juz 33 tydz na karku. ;-) A jeszcze trochę rzeczy mi brakuje. Hyyyy.
Wózek najważniejszy musze w tym tyg kupić.

I sprzedawcy nie robią problemu? To dobrze. Bo. Może się okazać ze np pasy sa za krótkie i co wtedy. Musze TZ zaciągnąć do sklepu.

No kupuj wózek, bo na nasz w sklepie czekaliśmy 3 tyg. nie mieli na stanie koloru jaki sobie wybraliśmy i trzeba było zamawiać.
Stary 2014-06-03, 12:54   #2837
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze kazdy robi po swojemu, ale nigdy sie jeszcze nie spotkalam z takim podejsciem.
NIe masz zamiaru opuszczac domu nawet na chwile bez dziecka?
Jesteście Amiszami?
Ani troche.
No, jak bede szla na zakupy czy do pralni, to przeciez malego ze soba zabiore, w domu samego przeciez nie zostawie z trzema kotami.
Stary 2014-06-03, 12:54   #2838
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana, przepraszam, nie obraź się, bo to nie chodzi o czepianie się ale jak nie wiesz do końca, jaki masz rozmiar, jak masz dobrany biustonosz przez profesjonalistę?

Mnie faktycznie bolały plecy i nawet barki, jak miałam kiepskie biustonosze, ale jak porządnie dobrałam, to jest git.

Ale może u mnie jest inaczej, nie wiem...
W każdym razie, oby Ci po karmieniu zmalał biust trochę
Popieram! Ja też cierpiałam katusze okresu dojrzewania i koszmarne bóle pleców i barków, ale odkąd mam dobre staniki, jest ok. W porządnym waga biustu opiera się na obwodzie, a nie ramiączkach i nie ma co boleć (pisze to osoba, której stan posiadania w zależności od firmy to 70- 75 DD, G, F, więc swoje też dźwigam).

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:56   #2839
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Popieram! Ja też cierpiałam katusze okresu dojrzewania i koszmarne bóle pleców i barków, ale odkąd mam dobre staniki, jest ok. W porządnym waga biustu opiera się na obwodzie, a nie ramiączkach i nie ma co boleć (pisze to osoba, której stan posiadania w zależności od firmy to 70- 75 DD, G, F, więc swoje też dźwigam).

Matko ale wy macie biusty, u mnie czasami rozmiar 75A to było za dużo, teraz jak mi do 80B skoczyło to czuję się taka cycata.
Stary 2014-06-03, 12:56   #2840
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę? Kurcze to brzmi strasznie smutno... moim zdaniem to będą dla mnie najpiękniejsze i wzruszające chwile, jak mój mąż będzie np kąpał, czy usypiał synka. Przecież to nasze wspólne dziecko, a nie tylko moje.

Stary 2014-06-03, 13:01   #2841
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
No jestem szalona, przyznaję! ale pierogi były pyszne!

Jem więcej niż przed ciążą, zdecydowanie. Poza tym przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć, a teraz mam straszną jazdę na jakieś cukierki, ciasta itp
Na razie mam 8,5 na plusie...
podejrzewam, że pierogi były pyszne

Czyli ciąża zmieniła Ci smaki na niekorzyść.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Kiepsko znosze rozlake bo my takie dwa przytulaki-papuzki nierozlaczki jestesmy, a w ciazy to juz w ogole potrzeba bliskosci. Zaczynam sie smucic i tesknic w niedziele wieczorem jak Tz sie pakuje a potem nie moge spac. A on chodzi i mowi ze nie chce jechac itd wiec sie ociaga i dojezdza na miejsce kolo polnocy albo pozniej...

Zastrzyk na konflikt z immunoglobuliny anty-D jest domiesniowo w pupke. Mialam wczoraj i jestem lzejsza o 380zl
Bardzo Ci współczuję tej rozłąki

Cytat:

Ja uzywalam tylko penaten, inne nie byly tak chlonne, najgorsze z tego co pamietam sa takie bella cieniutkie-jezu po nivch to mleko plynelo bokiem, nic nie chlonely...ale od tego czasu duzo sie zmienilo... a tych penaten nigdzie ostatnio nie widzialam

Co do wkładek laktacyjnych używałam Tommee Tippee
https://www.google.pl/search?q=wk%C5...w=1366&bih=643

Teraz też takie kupuję.
Maść na sutki stosowałam Maltan i bardzo mi pomogła w pierszwych tygodniach karmienia.
Stary 2014-06-03, 13:07   #2842
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ani troche.
No, jak bede szla na zakupy czy do pralni, to przeciez malego ze soba zabiore, w domu samego przeciez nie zostawie z trzema kotami.
Ale nie powiedziałaś czemu to upokarzające. Chyba, że nie chcesz?

Cytat:

Dokładnie tak!
Ja też dźwigam. I jedno to komfort generalnie, bo człowiek się lepiej czuje i nic nie boli, a drugie, że biust o wiele lepiej wygląda.
Jak widzę kobiety, którym prześwituje biustonosz i np. mają zapięcie między łopatkami, albo nad miseczką robią się takie bułeczki z piersi, to aż mnie telepie - a fe!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
podejrzewam, że pierogi były pyszne

Czyli ciąża zmieniła Ci smaki na niekorzyść.
.
Nie tyle zmieniła.... tylko teraz lubię wszystko
Wcześniej był rzeczy, za którymi nie przepadałam, a teraz...kurcze, na wszystko mam ochotę

Hania

Stary 2014-06-03, 13:08   #2843
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

ja zamawiam wkladki z Aventu zobacze jak sie sprawdza a maja dobre opinie z tego co widzialam
na brodawki zamawialm z Medela PureLAn bo ktoras z mamusiek polecala a czytalam opinie ze jest dobra

Nasze szczescie
Stary 2014-06-03, 13:09   #2844
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
[.....]
I sprzedawcy nie robią problemu? To dobrze. Bo. Może się okazać ze np pasy sa za krótkie i co wtedy. Musze TZ zaciągnąć do sklepu.

Nie robia, to ich obowiązek. Może ktoś jeździ maluchem, a nie Vanem? Jakby mi sprzedawca zamarudził, to bym zawołała właściciela sklepu, nagadała obojgu i poszła do następnego, gdzie by mnie bez problemu obsłużyli Poza tym Moja droga sprzedawcy przeważnie (co nie oznacza, że to reguła i tak jest zawsze :P ) są mili dla kobiet z brzuchem z przodu
Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
popieram w 100%

U mnie jest identyczna sytuacja, 26 czerwca mam ostatnie badanie prenatalne i bardzo dokładne usg, mam nadzieje, że pani doktor potwierdzi płeć po raz 3
A Ty Zaczarowana bidulo, to chyba bedziesz musiała przytyc po ciąży, bo przez te Twoje "atrakcje" to chyba gubisz kilogramy

Ja też pokładam wielkie nadzieje w karmieniu i że skorzysta z tego nie tylko dzieciątko, ale również ja

Dziewczyny, mam do was pytanie-co robicie z metkami przy ubrankach? Zostawiacie, ucinacie, wypruwacie całkowicie? Bo ostatnio tak mnie metka wkurzała i drapała, że zaczelam zastanawiac sie, czy dziecko też tak bedą te metki drażnic?
Nie odcinam, mi nie przeszkadzają, a wolę wiedzieć jaki rozmiar ma dana rzecz z czego jest, jak ją prać, itd
Cytat:
w sprawie fotelika jesczez wyczytalam ze gwarancja na fotelik jest udzielana tykko pierwszemu nabywcy. wynika z tego ze nawet jak kupimy uzywany fotelik na gwarancji to drugiemu nabywcy gwarancja nie przysługuje.
swoja drogą ciekawa jestem jak oni to w sklepie sprawdzają
Czasem są takie książki gwarancyjne z wpisywanymi przy zakupie danymi nabywcy, ale to rzadkość, przeważnie ma się sam paragon, wtedy to bujda.
Cytat:
Sapka u niemowląt oznacza bardzo ciężki, utrudniony oddech. Dziecko wydaje się przy tym pochrapywać, w nosku może mu bulgotać. Sapka u dziecka oznacza, że nosek jest niedrożny – może być to wynikiem nagromadzenia kataru, kurzu, ulanego pokarmu lub obrzęku błony śluzowej nosa. Ze względu na to, że noworodki oddychają prawie wyłącznie przez nos, stan ten może poważnie utrudniać spokojny sen noworodkaczy karmienie. Jeśli taki stan się utrzymuje, należy pójść z dzieckiem do pediatry.

Wg mnie upokarzającym dla mężczyzny jest niezajmowanie się swoim dzieckiem
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No kupuj wózek, bo na nasz w sklepie czekaliśmy 3 tyg. nie mieli na stanie koloru jaki sobie wybraliśmy i trzeba było zamawiać.
W sklepach przeważnie wózki są zamawiane, bo te co są są najczęściej "poglądowe", a rzadko który sklep ma gigant magazyn na wszystkie kolory w każdym modelu wózka. My mieliśmy czekać miesiąc, przyszedł po 2 tygodniach.
Stary 2014-06-03, 13:16   #2845
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie powiedziałaś czemu to upokarzające. Chyba, że nie chcesz?
To musialabys poznac troche blizej mojego TZ zeby zrozumiec pewne rzeczy trudno wytlumaczyc.
Nie wiem, jak bedzie wygladac opieka nad dzieckiem, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic ani przewidzic jak moj maz sie bedzie zachowywal w obecnosci dziecka. To sa moje bardzo subiektywne odczucia... Mysle, ze po prostu oboje mamy bardzo konserwatywne podejscie do pewnych rzeczy. Chyba powinnismy byli zyc ze 100 lat temu.
Stary 2014-06-03, 13:21   #2846
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ani troche.

a do ginekologa? albo dentysty?
Stary 2014-06-03, 13:22   #2847
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
To musialabys poznac troche blizej mojego TZ zeby zrozumiec pewne rzeczy trudno wytlumaczyc.
Nie wiem, jak bedzie wygladac opieka nad dzieckiem, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic ani przewidzic jak moj maz sie bedzie zachowywal w obecnosci dziecka. To sa moje bardzo subiektywne odczucia... Mysle, ze po prostu oboje mamy bardzo konserwatywne podejscie do pewnych rzeczy. Chyba powinnismy byli zyc ze 100 lat temu.
Nie no, jasne, rozumiem, że każdy ma swoje przyzwyczajenia i pomysły na życie i robi tak, jak mu pasuje.
Chodzi tylko o to,żebyś sobie nie zrobiła na złość takim podejściem, bo przyjdzie zmęczenie, wyczerpanie, zniechęcenie, a Twój TŻ powie, że to nie dla niego. I radź sobie sama...

Hania

Stary 2014-06-03, 13:24   #2848
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
a do ginekologa? albo dentysty?
Albo po prostu odpocząć po kilku nieprzespanych nocach...

Paulownia, przepraszam cię, ale kompletnie tego nie rozumiem. Przecież jesteście rodziną i to WASZE dziecko... nie jest ci smutno, że go od tych pięknych chwil odetniesz?

Stary 2014-06-03, 13:26   #2849
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Nie no, jasne, rozumiem, że każdy ma swoje przyzwyczajenia i pomysły na życie i robi tak, jak mu pasuje.
Chodzi tylko o to,żebyś sobie nie zrobiła na złość takim podejściem, bo przyjdzie zmęczenie, wyczerpanie, zniechęcenie, a Twój TŻ powie, że to nie dla niego. I radź sobie sama...
racja racja ,
np zona mojego kolegi musiala po porodzie zostac w szpitalu a dziecko wypisali, tak tez sie zdaza..no i co? musiał sia calodobowo zajac noworodkiem
Stary 2014-06-03, 13:31   #2850
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
racja racja ,
np zona mojego kolegi musiala po porodzie zostac w szpitalu a dziecko wypisali, tak tez sie zdaza..no i co? musiał sia calodobowo zajac noworodkiem
I co pewnie dziwne... przeżył to niemęskie, upokarzające zajęcie (żarcik taki)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości