Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 11:24   #1231
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej

ale mam dzien do dupy nic mi nie wychodzi wyć mi się chce

mam ochotę pieprznąc tym wszystkim i wyjść z roboty

kur...w...a no ! jak ja nie lubię porażek

Sylwietta o tym mnożeniu miłości pięknie to napisałaś, dziękuję Ci skarbie, będę teraz o tym pamiętać

idę z Leosiem na szczepienie po południu, proszę o kciuki

Kciuki!
Mnie tez nic nie wychodzi dzis. Pojechalam do dealera umowic sie na przeglad a tam zadnej informacji tylko klamke pocalowalam. Niewiele myslac pojechalam do innego punktu a tam to samo. W trzecie miejsce nie chcialo mi sie jechac. Jak tak dalej pojdzie, to bedziemy nielegalnie samochodem jezdzic...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:29   #1232
BlackSanctum
Zakorzenienie

Elllmi, oczywiście. Wynika to z faktu, że przez swoją suchość mocno się napina i wtedy zaczyna się błyszczeć. Często maluję kobietki z takimi cechami.

Więc, jeśli chodzi o cerę tłustą, to ciężko o dobry BB, bo one najczęściej są rozświetlające i takie z założenia powinny być... A mocne pudrowanie BB mija się z celem... Ale - firma Celia wypuściła ostatnio lekkie, tanie podkłady w tubkach, prawie jak BB - o właściwościach matujących. Chyba były teraz dostępne nawet w Biedronce, po 7,99zł, jeśli dobrze pamiętam. Może powinnaś czegoś takiego spróbować?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:34   #1233
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Elllmi, oczywiście. Wynika to z faktu, że przez swoją suchość mocno się napina i wtedy zaczyna się błyszczeć. Często maluję kobietki z takimi cechami.

Więc, jeśli chodzi o cerę tłustą, to ciężko o dobry BB, bo one najczęściej są rozświetlające i takie z założenia powinny być... A mocne pudrowanie BB mija się z celem... Ale - firma Celia wypuściła ostatnio lekkie, tanie podkłady w tubkach, prawie jak BB - o właściwościach matujących. Chyba były teraz dostępne nawet w Biedronce, po 7,99zł, jeśli dobrze pamiętam. Może powinnaś czegoś takiego spróbować?

własnie widziałam przed chwilą opinię o tym podkłądzie po prawej stronie na wizazu i sobie pomyslałam, że za taką cenę można spróbować; dzięki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:36   #1234
litllesweetangel
Lurker ;)

Ale mnie pajac wkurzyl 10 minut stania na korytarzu, bo on nie ubierze bluzy( przy 14 stopniach na krotkim rekawku chcial wyjsc, gdzie my obie kurtki....) Nie bede z wiesniakiem lazic o nie! Takze nici z wyjscia po buciki... moze pozniej same pojdziemy na spacer

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:43   #1235
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kurna, dzwoniłam do Urzędu Pracy, żeby się dowiedzieć, co z tym moim wnioskiem o dofinansowanie i trzeba dalej czekać na decyzję. W piątek mija 30 dni! Pajace.
Stary 2014-06-03, 12:48   #1236
meduzza
Zadomowienie

Marsi, kciuki są, Little też-mój TŻ czasem też ma takie pomysły także ten...

Maluch dał pospać do 7:30 co jest w porzo całkiem, nigdy nie spałyśmy do 9 nie wiem jak to jest jak piszecie

Elmi u mnie na uczelni z kolei się narzeka, że się uczyć trzeba szokens

Dzisiaj opadowo, wyszłyśmy tylko do biedronki po serki tutti a maluch wlazła w kałużę po kolana...

Wrzucam Juliankę bo mnie Marsi chyba zaciula Zdjęcie do dowodu i basen w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10404650_767765029925095_2021917762_o.jpg (208,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10346948_761290197239245_1901129096_n.jpg (63,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10419938_770666532968278_471404674_n.jpg (100,2 KB, 49 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:52   #1237
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Maluch dał pospać do 7:30 co jest w porzo całkiem, nigdy nie spałyśmy do 9 nie wiem jak to jest jak piszecie

Dzisiaj opadowo, wyszłyśmy tylko do biedronki po serki tutti a maluch wlazła w kałużę po kolana...

No meduzka, widzę,że Ci żyć nie daję
o matko jaka ona boska, a na tym zdjęciu do dowodu cudeńko
hehe z basenem to szalejecie, matko boska jak tu się poruszać po domu? dzieci ponad wszystko
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 13:01   #1238
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej !!!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja na swoim byłam i c.h.u.j bombki strzelił... Teraz byłabym szczęśliwa, gdyby go wcale nie było... Takze tego, nigdy nie wiadomo co lepsze...

Co do wesel, mamy 12 lipca u mojej kuzynki, niedaleko na szczęscie. O 15 slub, to do 20 pewnie pobede i do domu z dzieciem. Wyobrazam sobie juz mojego szoguna na tej imprezie a jeszcze do kompletu bedzie miał kuzyna 2 mies starszego, zeby tylko nie rozgonili towarzystwa
A nie możesz dogadać się z tymi rodzicami od drugiego malucha żeby wspólnie jakoś zorganizować im opiekę? Nie raz na weselach już takie sytuacje widziałam. jeden dziadek albo babcia albo ktoś postronny zostawał z maluchami jak kładły się spać.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ja znowu w pracy nadrabiam, nie wiem, kiedy siądę normalnie wieczorem i pocytuję musiałam dzisiaj kupić redbula, bo kawa nie daje rady; jestem padnięta

hope, właśnie jak szłam na busa to się zastanawiałam co tam takie zbiegowisko, a Ty z miejsca wypadku uciekałaś

muszę jeszcze jedno napisać: szlag mnie już tutaj trafia jak codziennie rano słyszę to samo przychodzą dziewczyny do pracy i od samego rana jęczą, że: wzięły dokumenty do domu i nic nie zrobiły, wzięły dokumenty i siedziały po nocy, mają brudno w domu i nie mają kiedy posprzatać, po weekendzie jęczą, że nic nie odpoczęły, bo sprzątały całą sobotę a tak by chciały sobie np. książkę w spkoju poczytać itd. no jasna cholera, kto im broni wolą się umartwiać i biczować sprzątaniem, a potem jęczeć, że siły nie mają, po jaką cholerę ja się pytam; albo biorą papiery do domu i się licytują rano ile która zrobiła, jak długo siedziała w nocy, a jak były za bardzo zmęczone i nic nie zrobiły, to jęczą, że zmarnowały tyle czasu i nie robiły nic z tymi papierami no masakra po prostu, to się robi nie do wytrzymania; ja staram się nie brać nic do domu jak nie mam "noża na gardle" i zaczynam się dziwnie czuć, jak widzę, że one wychodzą z torbami papierzysk, a ja bez niczego no i rano siedzę cicho i się nie odzywam, bo nie mam o czym gadać
Jedyny i słuszny wniosek z tego że JESTEŚ BARDZO DOBRZE ZORGANIZOWANA hahaha ale nie mów im tego bo się wpienią

Cytat:
hej

Sylwietta o tym mnożeniu miłości pięknie to napisałaś, dziękuję Ci skarbie, będę teraz o tym pamiętać

Ej Laska co Ty?! Nie ten to następny klient ! Wrzuć na luz bo dzidziuś się złości razem z Tobą. Aha i oficjalnie wróżę Ci DZIEWCZYKĘ i od razu tłumaczę dlaczego. Twoje dzieci mają bardzo oryginalne imiona i wybacz ale Mikołaj (tak??) brzmi świetnie ale nie przy S. i L. Natomiast S. L. i Marina (dobrze pamiętam ?) To kompletna całość. Moja rada taka : Albo zmienisz imię dla chłopca albo urodzisz dziewczynke sasasasasa

Cytat:

Julianka śliczna

Wyniki odebrane czwartkowa beta 34 wczorajsza 234 więc jest dobrze. Na wizytę idę w przyszłą środę będzie gdzieś to połowa szóstego tygodnia i może już coś konkretnego zobaczymy?

Mały w trakcie odsmoczkowywania. Jakoś nam idzie. Kilka razy się upomniał ale spoko spacyfikowałam. Jedyny minus to taki że malizna nie wie co ma z jęzorem zrobić i kręci nim jak krowa po pastwisku. Komicznie to wygląda :P

Odmeldowywuję się Pa
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 13:02   #1239
sylwietta1988
Zakorzenienie

jestem chwilowo- dziecie drzemkuje stweirdziłam, ze kurze moga poczekac do jutra, ewentulanie pojutra, ewentualnie popojutra w kazdym razie nie dzis
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Jesteś moim miszczem! Ba! Jesteś PRZEmiszczem

Agentka!
Julia za to zakleszczyła się w łazience, między toaletą a ścianą. Myślałam, że NIC się w tym miejscu nie zmieści, a tymczasem wlazło 12,5 kg dziecka. Tylko wyjść nie mogło ale ją uratowałam

A tak w ogóle to dzień dobry!
U nas dziś nocka słaba. Mała zasnęła co prawda szybko, ale spała bardzo niespokojnie, musiała być przytulona do mnie lub do tz. W efekcie od 22:00 byłam w łóżku z dzieciem śpiącym na klacie. Jak za czasów noworodkowych, tyle że dziecia na mnie jakby więcej
buziaki za noc
łoł, nie mówiłam, ze Jula rządzi spora jest, mój wazy 12
skromnie dziekuje za komplement

Cytat:
albo przeszła górą
a u nas dzisiaj Filip pierwszy raz wypadł przez tą dziurę; jak wychodziłam z pokoju to spał do góry nogami i za chwilę słyszę "mama" i łuuuup... na szczęście nisko jest, nic mu się nie stało ,tylko się obudził szybciej; chyba mi się kierunki pomyliły i dlatego
o rany, dobrze, ze sie nie wytraszył

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Tż chory, jęczący, no szlag trafia. Tzn.on ma katar. I to już jest powód do stanu umierającego.
faceci wyslij go do mamusi- nie ma lepszego leku

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Wczoraj cięzko było: marudy i płacze, gorączka, ślinotok, nic nie pasowała, brak apetytu. Chyba jednak ida nam trójki na dole. Zmęczona w kąpaniu jak nie wiem, usnęła w miarę szybko, ale pobudki z płaczem, nie wiedziałm już jak ulżyć/pomóc. Jedna pobudka na jedzenie, od 5 wiercenie. Mama o 6 przełozyła do wózka i bujała i jak usnęły to się o 7:45 obudziły.
Tż robi plac zabaw, piaskownica już stoi, dzisiaj będzie jej "chrzest", do piątku ma być huśtawka i w przysżłym mieisącu zjeżdżalnia
oby szybko zeby wyszły udanej zabawy dla Oliwki
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć!
Spałyśmy do 9:30 - no nie miałam serca budzić, ale postaram się by dała radę bez drugiej drzemki, jeśli się będzie słaniać to wykąpię i spróbuję na noc położyć.

Śmieszne, wchodzi rano do pokoju a lego poskładane i w pudełku. No to biegnie z tym misiem z lego w dłoni i w popłochu "dom! dom! dom!", szybko zaczęła budować, żeby miś miał gdzie mieszkać, urocze to.
rewelacja moze faktycznie zrezygnuj z drugiej drzemki jakby mi młody spał po południu to znajac jego minimalistyczna potrzebe snu kładłby sie na noc o 29

Cytat:
hej

jutro bedzie lepszy dzien
kciuki oczywiscie
Ty jestes fantastyczna babka to przeciez wszystko ogarniesz
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 13:07   #1240
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej !!!

A nie możesz dogadać się z tymi rodzicami od drugiego malucha żeby wspólnie jakoś zorganizować im opiekę? Nie raz na weselach już takie sytuacje widziałam. jeden dziadek albo babcia albo ktoś postronny zostawał z maluchami jak kładły się spać.

Wyniki odebrane czwartkowa beta 34 wczorajsza 234 więc jest dobrze. Na wizytę idę w przyszłą środę będzie gdzieś to połowa szóstego tygodnia i może już coś konkretnego zobaczymy?

Mały w trakcie odsmoczkowywania. Jakoś nam idzie. Kilka razy się upomniał ale spoko spacyfikowałam. Jedyny minus to taki że malizna nie wie co ma z jęzorem zrobić i kręci nim jak krowa po pastwisku. Komicznie to wygląda :P

Odmeldowywuję się Pa
super ze takie wyniki
wiesz co do opieki nad moim małym- on ma czasmi tak niespokojny sen nocny, ze wybudza sie non stop i wątpie, zeby to ktos ogarnął... Poza tym bez osoby towarzyszacej to na weselu tak dziwnie
powodzenia na odwyku

BLACK, gejosy

MEDUZZA-
Juliana rządzi w domu urocza jest

do wieczora
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 13:07   #1241
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Hej !!!

Jedyny i słuszny wniosek z tego że JESTEŚ BARDZO DOBRZE ZORGANIZOWANA hahaha ale nie mów im tego bo się wpienią

Ej Laska co Ty?! Nie ten to następny klient ! Wrzuć na luz bo dzidziuś się złości razem z Tobą. Aha i oficjalnie wróżę Ci DZIEWCZYKĘ i od razu tłumaczę dlaczego. Twoje dzieci mają bardzo oryginalne imiona i wybacz ale Mikołaj (tak??) brzmi świetnie ale nie przy S. i L. Natomiast S. L. i Marina (dobrze pamiętam ?) To kompletna całość. Moja rada taka : Albo zmienisz imię dla chłopca albo urodzisz dziewczynke sasasasasa

Julianka śliczna

Odmeldowywuję się Pa
braaawa za betę ale fajowo, nawet nie wiesz jak się cieszę
to teraz kochana musisz być ostrożna w tej podróży do Serbii

a co do pogrubionego to sorry ale wszyscy nam tak mowią,że Mikołaj do ekipy średnio pasuje
imię piękne fakt ale co tu wymyśleć jak naprawdę będzie chłopiec ?
Stary 2014-06-03, 13:19   #1242
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyno... do 7:30, moje marzenie
Julianka słodka, zdjecie do dowodu super, a basen w domu wymiata
Cytat:
oby szybko zeby wyszły udanej zabawy dla Oliwki
Dzięki
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 13:45   #1243
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsii---> Ariel
Mi się okres spóźnia i testowałam, ale I kreska(a byla możliwosc...oj była;p ) , jakos mi tak smutno chwilke było ;p

Meduza, zdj Julianki do dowodu mnie powaliło - mega! <3

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-06-03 o 13:46
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 13:49   #1244
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Marsii---> Ariel
Mi się okres spóźnia i testowałam, ale I kreska(a byla możliwosc...oj była;p ) , jakos mi tak smutno chwilke było ;p

to zatestuj jeszcze jutro
ale by było nas do kompletu

no właśnie a która następna? chyba ezzo coś glośno mówiła, kto wiem może po przyjeżdzie z urlopu wróci w dwupaku

a tak wogóle to Iffonka, czarna, Ewik kurde co u Was
? nic się ciężarowki nie odzywają
Stary 2014-06-03, 13:50   #1245
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
braaawa za betę ale fajowo, nawet nie wiesz jak się cieszę
to teraz kochana musisz być ostrożna w tej podróży do Serbii

a co do pogrubionego to sorry ale wszyscy nam tak mowią,że Mikołaj do ekipy średnio pasuje
O widzę że nie tylko jak zauważyłam pewną zależność. Kiedy wizyta? Może już by było coś widać ?
Sama będę mieć problem z imieniem. Na razie mam pustkę ....
Co do Serbii to wiem. Jade cały czas na luteinie ze względu na okoliczności a w przyszłą środę idę na wizytę. dowiem się co i jak.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 13:55   #1246
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
basen w domu zdjęcie do dowodu cuuuudne

Cytat:
Kurna, dzwoniłam do Urzędu Pracy, żeby się dowiedzieć, co z tym moim wnioskiem o dofinansowanie i trzeba dalej czekać na decyzję. W piątek mija 30 dni! Pajace.
nie spieszy im się

Cytat:
ja Ci jeszcze nie gratulowałam - no więc gratulacje i oby wszystko szło dobrze

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

a ja imię mam, tylko musimy wymyślić jak się w dziewczynkę wstrzelić

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:01   #1247
iffonka7
Zadomowienie

hej
Nie było mnie tu chyba z miesiąc mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie.

Ostatnio mamy bardzo ciężki czas, na uczelni mam maskre, przez tydzień byłam z Bartusiem w szpitalu rotawirusa miał, niestety TŻ w tym czasie był na delegacji i ja cały czas z nim sama, co się go musiałam nanosić to moje. Po wyjściu ze szpitala tak mnie zaczął brzuch boleć na szczęście na drugi dzień miałam wizyte u ginka i na badaniu dowcipnym zakomunikował mi że szyjka jest jakaś skrócona ale na USG wyszło że 37 mm więc niby spoko i mam się nie martwić. Ale jak się tutaj nie martiwic. A od wczoraj mały ma stan podgorączkowy i w nocy było nawet 38,5 ale teraz znowu 37,4 podejrzewam zęby ale sam już nie wiem.

Sory że tylko tak o mnie ale kompletnie nie wiem co u was.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2014-06-03 o 14:03
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:30   #1248
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
super ze takie wyniki
wiesz co do opieki nad moim małym- on ma czasmi tak niespokojny sen nocny, ze wybudza sie non stop i wątpie, zeby to ktos ogarnął... Poza tym bez osoby towarzyszacej to na weselu tak dziwnie
powodzenia na odwyku

BLACK, gejosy

MEDUZZA-
Juliana rządzi w domu urocza jest

do wieczora

Spoko, ja ide we wrzesniu na wesele sama. Kto powiedzial, ze bez pary nie mozna dobrze sie bawic?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 15:04   #1249
hope01
Zakorzenienie

Meduzzka Julianka cudna
Zalinkuj basen

Jakajaka ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Marsii---> Ariel

to samo miałam napisać

Jutro testuj jeszcze

Cytat:
a ja imię mam, tylko musimy wymyślić jak się w dziewczynkę wstrzelić

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej

Ostatnio mamy bardzo ciężki czas, na uczelni mam maskre, przez tydzień byłam z Bartusiem w szpitalu rotawirusa miał, niestety TŻ w tym czasie był na delegacji i ja cały czas z nim sama, co się go musiałam nanosić to moje. Po wyjściu ze szpitala tak mnie zaczął brzuch boleć na szczęście na drugi dzień miałam wizyte u ginka i na badaniu dowcipnym zakomunikował mi że szyjka jest jakaś skrócona ale na USG wyszło że 37 mm więc niby spoko i mam się nie martwić. Ale jak się tutaj nie martiwic. A od wczoraj mały ma stan podgorączkowy i w nocy było nawet 38,5 ale teraz znowu 37,4 podejrzewam zęby ale sam już nie wiem.

Sory że tylko tak o mnie ale kompletnie nie wiem co u was.
Biedni wy
Zdrowia i dbaj o siebie!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 15:57   #1250
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczyny. . Widzę że na tapecie dwupaki i chwilami mi się to udziela. .no ale ja to najpierw schudnąć musze i do budować kawałek chałupy żeby ze 3 pokoje mieć a to pewnie za sto lat. ..także tego

A ja dziś rano trening przy Antonio robiłam. .. dziewczyny jak on się ze mnie chichral to szokens .. nie mogłam się powstrzymać od śmiechu ani skupić na ćwiczeniach. Potem trochę marudzil ale te ponad 30 min jakoś daliśmy rade. A jak dzieć usnął to pędzikiem prasowanie... prawie 2 godziny...i obiad. .i jak konczylam to się maju obudził uff.

Kurde nadal nie mamy fotelika do roweru:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:01   #1251
mala_19kw
Zakorzenienie

Wstyd się przyznać ale poszłam spać z małym i spaliśmy 3,5 godziny

Tak mi było trzeba snu że musiałam

Idę poczytać co tam u Was się dzieje ciekawego
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:09   #1252
meduzza
Zadomowienie

Mala, ja nie lubie spac w dzien bo pozniej nie ogarniam o co chodzi : P
Dziewczyny serdecznie Wam gratuluję nowych fasolek, to niesamowite, nie umiem sobie tego wyobrazic teraz Sama zdecydowanie jestem na nie teraz ze wzgledu na to, ze mieszkamy u tesciow ale pobyc chwile w ciazy, przypomniec sobie ta chwile jak sie mala rodzila *_*

A basen to chwilowo byl, dajcie spokoj :P ale nie powiem atrakcja dla dziecia i dla nas
Hope to jest dino center z Intexa.
Dziekujemy za mile slowa

Iffonka ojej ale musi Ci byc ciezko, szczegolnie ten szpital... podziwiam za sile!!
Neti no to kciuki za wytrwalosc

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:20   #1253
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A ostatnio widziałam H. na spacerze z Kacperkiem

Cytat:
Elllmi, tylko są 2 rodzaje świecenia i to jest kluczowe. Świecisz się, bo masz tłustą cerę i wydziela ona sebum, czy świecisz się, bo masz w tych miejscach tak suchą skórę, że się napina i to powoduje świecenie?
ooo, a to nie wiedzialam
a co w takim razie na ta sucha cere?

Cytat:
hej

nastepnym razem sie uda! nie denerwuj sie, nie warto!
powodzenia na szczepieniu!

Cytat:

do takiej pary to musi byc cos extrasnie szalowego
robimy konkurs na imie dla synka Marsi?

Cytat:

padlam z basenu!!!!!!!!
sliczna fotka do dowodu!!!

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:22   #1254
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Trzymajcie kciuki , idę do gina dziś. Zobaczymy co tam się dzieje.
Po wizycie dam znać

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:36   #1255
laurka23
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję za kciuki i gratulacje! Wczoraj nie mogłam nic napisać bo Miś poszedł spać przed 22 a ja niewiele później.
Praca bardzo mi się podoba Jest masa rzeczy do opanowania, ale myślę że dam radę. Na razie robię same dniówki, póki się nie nauczę. Jutro jakieś szkolenie mam. Generalnie fajnie jest!

Troszkę postaram się nadrobić.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Załamałam dzisiaj ręce i odechciewa mi się jeździć do moich rodziców.
Oni mają swoje (stare) poglądy i ok, to jeszcze pół biedy. Ale mam wrażenie, że skoro oni wychowali czwórkę to więdzą lepiej niż ja.
Pomijam już "babcia posadzi Cię na nocniku i będzie Cię uczyć, bo Ty duży chłopiec jesteś". I wiem, że będzie go uczyć, jak tylko "mama nie będzie widziała". A mnie irytuje takie na siłę, zwłaszcza jak matka dziecka nie chce. Tak samo ja staram się nie ingerować w sposób w jaki Lilkę wychowuje moja siostra, mimo że mam swoje poglądy bo wiem jakie irtujące są z"złote rady". A propos mojej siostry i jej córki, moja mama ostatnio karmiąc Lilkę truskawkami do mnie "zobacz jak ona ładnie je, Kaśka (moja siostra) jej nie pozwala, ale dam jej jeszcze jak chce". Dla mnie to taki brak szacunku trochę. Domyślam się, że moja siostra uważa, że truskawki alergizują, ale jeśli jej prośba jest taka aby nasza mama, a babcia lilki jej tych truskawek nie dawała, to nie powinna mimo, że ma inne zdanie w tym temacie, bo to nie ona jest matkątego dziecka.

Ale dobił mnie mój ojciec. On zawsze od razu Boryska chce na rączki brać jak tylko w drzwiach stajemy, bawić się z nim, no wiadomo .. Stęsknił się za wnukiem. Ale za każdym razem jest taka sama sytuacja. Ptrzyjeżdzam z Borysem i on na początku ma obawy, nie czuje się pewnie, boi się, że mama go zostawi samego, więc trzyma się blisko mnie i z rąk nie chce schodzić. Dopiero jak już zrobi małe rozeznanie wtedy jest luz. A takie wyrywanie mi go przez rodziców, własnie utwierdza go w tym przekonaniu, że musi się blisko mnie trzymać, bo zaraz zostanie mi zabrany.
A dzisiaj mój ojciec pierwsze co to mi Borysa z rąk prawie wyrywa z tekstem "no zostaw mamę, daj jej spokój" A ja już widzę, że Borys bardzo nie chce, płacze, mój tato go uspokaja, odwraca uwagę a ten widzę, że już podkuwka, łzy w oczach, histeria się rozkręca, aż w końcu ja nie wytrzymuje i go zabieram z rąk.
Na co mój ojciec "Przez Ciebie on jest już dzikusem, nie chce do nikogo tylko do Ciebie, zawłaszczasz go sobie, musisz go odzwyczajać"
Ja nie mam siły. Dla mnie to bez sensu, co to znaczy przyzwyczajać/odzwyczajać. Moi rodzice mieli 4kę, i do pomocy babcie, nianię, i dla nich naturalne było oddawanie dziecka komuś. Nie powiem, żebym ja czy moje siostry miały z tego powodu jakąs traumę, Ale w przypadku Borysa, który jest jeszcze malutkim dzieckiem, naturalne że bezpiecznie czuje się u mamy i u taty, że jesteśmy dla niego jakimś azylem. I mnie to bardzo cieszy, że ma ten swój wentyl bezpieczeństwa. na dziadków widać przyjdzie jeszcze czas. Spokojna głowa. Chyba nie ma dziecka, które nie lubiłoby być rozpieszczane przez babcie. Ale wg moich rodziców ja muszę go przyzwyczajać, bo inaczej on nigdy nie będzie chciał do nich jeździć ( w domyśle sam, beze mnie) a to że chce być u mnie na rękach jest oznaką tego, że jest dziki, aspołeczny, dziwny, bo chce być "tylko u mnie, tylko ze mną". Dla mnie to takie naturalne, że tak właśnie jest.

Jeszcze tak mnie irytuje jak Borys się bawi z dziadkami w ogrodzie, ja siedzę w domu i słyszę przez balkon jak on woła mama a oni mu tłuką do głowy "mamy nie ma, pojechała, no daj spokój już tej mamie" albo "chodź, poszukamy mamy, zobaczymy gdzie jest mama" a ten biedy łązi wokół a oczywiste, ze do mnie nawet nie zajrzą.
Zamiast przyjść do mnie z nim na chwilę, jemu wystarczy że mnie zobaczy, przytuli się i idzie dalej z dziadkami. A tu takie robienie z niego głupka, bo on dokłądnie wie, w którym pokoju ja siedzę i ewidentnie chcee tak iść, a obi wloką go wokół domu i "szukają". A przecież dzieci w wieku 16 miesięcy, są już naprawdę rozgarniętę. Widzę jak to jest u nas, rano Borys marudzi "tata" co chwila, ale wystarczy, że sprawdzimy gabinet, sypialnię, pusty garaż. I do niego dociera, że taty nie ma, pojechał do pracy i już daje spokój. Bo wiem, rozumie. To samo u moich rodziców, on chce tylko na chwilę sprawdzić gdzie jestem, co robię i idzie bawić się dalej z dziadkami.
Nie mam siły do moich rodziców. Rozumiem, że mają swoje poglądy, metody wychowawcze, ale boli mnie to, że nie szanują mojego zdania a starałam im się tłumaczyć i prosiłam.

Jeszcze takie gadanie mnie zirytowało "jak zjesz obiadek, to babcia Ci nowe autko kupi, ale jak nie zjesz to nie dostaniesz autka"
On i tak obiadu nie zje, chocby milion autek dostał, ale takie gadanie działa na mnie jak płachta na byka. Nie wiem, staram się być uczciwa wobec mojego dziecka i traktować go poważnie, ale od moich rodziców ciągle dostaję jakieś pouczenia, bo oni "akurat w tej kwestii wiedzą lepiej, a ja nie mam racji".

Nigdy nie myślałam, że będę "siedzieć z dzieckiem w domu aż tak długo". Wydawało mi się, że tak jak moja siostra, pół roku macierzyński, później od razu praca, dziecko od babci do babci. Nie wiedziałam wcześniej co to "jakieś RB" i nadal "nie wkręcam" się w te tematy do przesady, ale mam wrażenie, że moja rodzina traktuje mnie jak kosmitkę. Bo danonka nie chcę dać, bo nie uczę go już robienia kupy do nocnika, a to przecież najwyższa pora, bo przed 19 zawsze jedziemy do domu, zamiast przetrzymać go na siłę, to wtedy na pewno lepieh mi w nocy będzie spał i dłużej rano (no, akurat, z reguły jest wręcz odwrotnie). Przykłady można mnożyć, ale czasem mam już dość. Dzisiaj skończyło się wybuchem z mojej strony. Przy słowie dzikus, już zagotowałam się. Zapakowałam Borysa do samochodu i wróciliśmy do domu.
Mnie też by to irytowało.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mój duży chłopczyk przespał dziś całą noc! O 5 napił się trochę wody i spał do 7. W najśmielszych wyobrażeniach nie pomyślałam nawet że mi tak gładko pójdzie to odstawianie! Pierwszy raz od urodzenia Igor tak spał, jak nie ma "cici" to nie warto wstawać przecież Jestem z niego taka dumna!
O jacie jak fajnie!
Ja dziś wypróbowałam musztardę, działa, Miś stwierdził że beee. Muszę go powoli odstawiać, bo jednak sporo trujących substancji się nawdycham, nie chcę żeby coś mogło mu zaszkodzić.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

pokażę Wam zdjęcie, które wczoraj Tż zrobił Hani. uwielbiam je
Piękne!

Cytat:
Witam się w 16 tc

Co do odzywek ostatnio babcia powiedziała,że jak Leos coś będzie robić nie tak to ona nie bedzie go kochać
szlag mnie trafia ale potem sobie myśle,że ja dziecku na szczeście takich bzdur nie opowiadam

dziewczyny, co testuja odżywkę już wiecie co to jest? bo ja stawiam albo na pantene pro- v, albo nive albo dove, coś mi nie pasuje to na loreala
Jacie, niedługo półmetek!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:40   #1256
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryniu, do suchej cery to wszystko jest dobre.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-03, 17:32   #1257
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny, nie zadawajcie się ze mną bo jestem kretynem, debilem i wogóle
jaką wtopę dziś zaliczyłam opisałam w k
niech ten dzień się skończy bo nadciąga kataklizm
idę spać chyba z kurami bo sieje zlą energią

aaaa i pochwała dla Leosia nawet nie zapłakal na szczepieniu za to nie spal w dzień i świruje pawiana

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

do takiej pary to musi byc cos extrasnie szalowego
robimy konkurs na imie dla synka Marsi?
nooooooooooooooooooo

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki , idę do gina dziś. Zobaczymy co tam się dzieje.
Po wizycie dam znać

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
mocno zaciśnięte

Laurko ale super że Ci się podoba

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

moje dziecko wylo dziś ze śmiechu na tej reklamie
http://vumag.pl/aktualnosci/makijaz-...und,62496.html

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-03 o 16:57
Stary 2014-06-03, 17:56   #1258
litllesweetangel
Lurker ;)

Ale piekna Panna Julianna A basen super!
Wzielam klusce do domu tez, na upaly ale malusi, jak wyprostuje nozki ledwie sie miesci

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:51   #1259
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

mam chorego Tż w domu
drugi dzień z rzędu Hania mi pospała do 7.30

hope to odkurzać już nie musisz

elllmi ja mam BB z Eveline i jestem bardzo zadwolona a też jestem z tych świecących

marsi brawo dla dzielnego Leosia!

Black pogłupieli w tym urzędzie:/

meduza ale Julianka słodzina

Deli testuj jeszcze raz

iffonka zdrowia dla Was

Aga kciuki!!!

laurko super, że w pracy Ci się podoba a jak Miś znosi?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:23   #1260
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

To teraz mogę już oficjalnie ogłosić jestem w 7 tc. Serduszko pięknie bije. Mam krwiaczka, ale wg pani doktor powinien się wchłonić.

Jedyne co mi nie daje spokoju to to, że znowu styczeń. I czy nie robimy Zuzce krzywdy.....
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości