|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cześć!
Nadrobiłam ![]() Illusion - brawa za odstawienie! Pięknie Wam poszło! Ja też o tym myślę, ale na razie w kategoriach "kiedyś". Black - ale masz rozgadaną córeczkę! Wielkie brawa! W ogóle uważam, że dużo mówią te nasze wątkowe dzieciaczki. Julka niestety na razie ma w słowniku tylko jakieś 8 słów, ale mam nadzieję, że jeszcze się rozgada. Neti - brawa za miesiąc dietki ![]() Deli - co do smoczka, to moja odrzuciła sama tuż przed roczkiem. Z ciekawości wyciągnęłam go jakiś miesiąc temu. Młoda popatrzyła, wzięła do ust i wypluła. Laurko - piękne zdjęcie Młodego! Szklanka - cudny Gucio! Pstryczku - ależ Kuba był dzielny na pobieraniu krwi. Brawa! A dzisiejszy dialog Aga8484 - ale mieliście przeżycia Najważniejsze, że wszystko ok! Buziaki!Najwiko - fajnie Ci z tym plażowaniem. My to jeszcze w tym roku nie byliśmy ![]() Sylwietta - brawa dla Bartula za pokazywanie samochodów ![]() Szaja - brawa za umiejętności Dorotki U nas to samo A dzisiaj odkryłam, że umie łączyć klocki Clemmy, mamy takie pudełko 30 klocków, siedzimy sobie z tz, patrzymy, a Młoda bierze i klocki składa, wcale nie takie pojedyńcze, normalnie po 2-3 bierze i "buduje". Misia, Marsi - fajnie, że udany dzień z dzieciakami ![]() Blogerko - współczuję sytuacji i poniekąd mogę napisac, że 'wiem, jak to jest". Dzisiaj bylismy u mamy i babci tz. Generalnie to złote kobiety, tyle tylko, że jeśli spotykałabym się z nimi częściej niż raz na 2 miesiące, pewnie nieraz sciełabym się z nimi nt. wychowania Młodej. Dobiają mnie teksty pt. "ale mama cię męczy" (jak przebieram Małą, a ta za tym nie przepada) - odpowiedziałam, ze jeśli nie zabraniam, może się ubierać sama. Albo właśnie: "no daj już spokój tej mamie" (powtarzane szesnaście milionów razy). Dla mnie to naturalne, że jest tak jak Ty piszesz: ja i tz jesteśmy dla Małej, w nowym miejscu, ostoją, ona potrzebuje wiedzieć, że jesteśmy i gdzie jesteśmy, a potem spokojnie robi eksploring. Lecę do tz. Spisał się dziś na medal. Buziaki dla Was i najlepszego dla dzieciaczków
|
|
|
|
#1082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
doskonale ujęte, a takie odrywanie dziecka na siłę przynosi odwrotny skutek wręcz.
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta,Misia- toż to taki mini porządek tylko,nie aż tak żeby fotorelacje robić
Jest ładniej,lepiej ale wciąż nie idealnie (jeszcze malowanie nas czeka). Zobaczę jutro czy warto pokazywaćSylwietta-takie te klocki http://www.smyk.com/lego-duplo-moj-p...y-dla-dzieci-p Blogerka-doskonale Cię rozumiem
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego co pisałaś : też jesteś członkiem facebookowej grupy RB - więc kojarzysz moje ostatnie posty - a one dotykały właśnie rozterek typu " odmienne zdanie nt wychowania" i poczucia wyobcowania przez to. Generalnie innego podejścia większości osób. Z tym się ciężko walczy, ja mam z tym kłopoty. Aczkolwiek babcie się mocno hamują, czuję i wiem, że chcą uznać moje zdanie na temat wychowania małej - ale nie rozumieją mojej perspektywy. Np. Dlaczego nie chcę cichaczem wyjść, skoro moja córka płacze po moim wyjściu? Dlaczego uparcie się z nią żegnam? Dlaczego nie wybieram wtedy odwracania jej uwagi przez babcie i ucieczki? Dlaczego tak wiele rzeczy jej daję/pozwalam Dlaczego mówię, że nie ma "wymuszania" i nawet wtedy kiedy ona stoi pod lodówką i chce żeby jej wyjąć kostkę masła, którą pougniata sobie jak plastelinę, a więc wyje... to TO NIE JEST wymuszanie? Zdaniem mamy np " ooo już pokazuje jaka jest UPARTA!" no i nie można jej dać wejść na głowę - itp itd. Ja się strasznie cieszę, że dołączyłam do tamtej grupy - i chociaż nie lubię fanatyzmu - nigdzie to czuję się bardzo wsparta i wzmnocniona. Mam szersze perspektywy, więcej argumentów, więcej pewności. I chcę wytrwać przy swoim, nawet jeśli jest inne niż powszechnie przyjęte. Czytałaś mój post o emocjach u dziecka? Chodzi mi o trudne sytuacje, kiedy sobie młoda nie radzi z emocjami, nie da się jej przytulić, pada na ziemię z dzikim szlochem, a dla mnie to jest emocjonalnie obciążające i staram się zrobić co mogę by minęło, włącznie z odwracaniem uwagi? Dużo mi dały odpowiedzi, utwierdziłam się w swoim spokojnym podejściu, pozbyłam trochę lęku czającego się pod skórą - lęku, który wynikał, z tego, że robię coś co nie podoba się dziecku a więc jestem przyczyną jego trudnych uczuć i muszę je łagodzić.. No nie muszę, a niektórych i pewnie nie powinnam... Dużo jest takich rzeczy, ja uczę się codziennie, codziennie na żywej sytuacji - i każdego dnia mam więcej wiedzy ale i więcej pytań, bo sytuacje powstają nowe. Ale mam energię do szukania odpowiedzi bo widzę w tym wartość najwyższą. I to czego się muszę nauczyć i w kontekście wychowania dziecka, jak i przyszłego zawodu - to walczyć o prawo dla własnej przestrzeni, wyrażania woli, poglądów, niekoniecznie zgodnych z tym co myślą na ten temat inni. Spięcia czasem są i pewnie będą, bo wynikają z niezrozumienia. Jeszcze się biję z myślami czy tłumaczyć i argumentować czy.. robić swoje. Chyba jestem bliższa temu drugiemu. A odpowiem tylko zapytana, bo strasznie dużo energii tracę czasem.. a znowu jest jak kulą w płot. |
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
My już po urodzinach.
I znowu nie jestem na bieżąco i nie wiem co u Was. Dowiedziałam się dziś że moja znajoma w ciąży jest. Starali się o maluszka 7 lat.Oby było wszystko ok Jutro do dentysty idę już się boję...Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Szajaaaaa: ja z pytaniami - pomóż mi ( lub wy wszystkie
) bo mi głowa paruje!Byłam w Empiku po prezent i lipa totalna, bo nic nie było! Poza tą książeczką "otwórz mnie i uważaj na palce!" to nic Tak też polazłam na Arosa - i szok jakie ceny fajne i jaka różnica z Empikiem straszna! Ale nie mogę wybrać (Chciałam nie więcej niż 2 pozycje ( bo chyba lepiej dawkować dziecku przyjemność, co jakiś czas nowa ksiązeczka) Pomożesz miiiii??? ![]() ![]() 1. "Turlututu. A kuku to ja!" https://aros.pl/ksiazka/turlututu-a-kuku-to-ja 2. "Naciśnij mnie!" http://aros.pl/ksiazka/nacisnij-mnie-2 (czy jakby kupić te dwie to one są " na jedną mańkę?") 3. "Lato na ulicy Czereśniowej" http://aros.pl/ksiazka/lato-na-ulicy-czeresniowej 4. Księga dźwięków - Marsi ![]() 5. Mamoko - którakolwiek? Nie wiem nie wiem nie wiem.... Dla siebie wezmę też coś, Julla prawdopodobnie - ale też nie mogę wybrać ![]() Okropność ![]() I drugie pytanie: jakie macie rowerki dla dzieci? Tż zaczął myśleć o rowerku dla małej - jak widzieliśmy ostatnio w Biedrze rowerek biegowy. Ja myślałam, że one są od 2+ - a tu ten w biedrze był oznaczony 1+ Dzieci w wieku naszych skumałyby ocb? Czy lepiej normalny rowerko/jeździk o oczo☠☠☠nych kolorach z patykiem z tyłu? :d |
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
Debrah - ja widziałam wiele Twoich wypowiedzi, ale tych ostatnich nie zdążyłam przeczytać, bo też miałam urwanie głowy. Do tej grupy trafiłam właśnie dzięki Tobie, coś mi się wyświetliło w sugestiach, i wielkie dzięki za to!
często razi mnie fanatyzm, zwłaszcza chęć nawracania ludzi, którzy nie są RB. ale dużo dzięki tej grupie się dowiedziałam. Coraz częściej czuję, że moja intuicja dobrze mi jednak podpowiada a nie jestem dziwiakiem jakby otoczenie sugerowało. Co do ostatniej części Twojej wypowiedzi, to ja też skłaniam się ku olewaniu. W moim wypadku już nie tyle chodzi o czas nawet, co o moje nerwy później. Ja już czasem nie mam siły tłumaczyć, poraz kolejny tego samego i mówię wprost, że to moje dziecko i mam prawo je wychowywać wg własnych przekonań, i koniec i kropka. jeszcze co do babć, to aż miło jak teściowa (moja mama niestety zawsze wie lepiej) od czasu do czasu powie coś w stylu "a nasz Borysek tak właśnie jest chowany i ..." I wtedy czuję, że jednak z częścia moich poglądów się zgadza i po czasie doszła jednak też do wniosku, że to jednak był dobry pomysł. Jedno co mnie mocno złości to teksty o "braku dyscypliny", że już powinnam mu dawać ograniczenia, zakazywać, mówić nie. a dzisiaj dowiedziałam się, że mam go zmuszać do mówienia, udawać że nie rozumiem o co mu chodzi dopóki nie powie sam. Tylko że tpo jak grochem w ścianę, bo zauważyłam sama, że jak kiedyś Borys niezbyt wyraźnie mówił "autko" to go prosiłam żeby powiedział wyraźniej i widziałam, że on nagle jakby się zawstydza, zamyka w sobie i robi taką dziwną minkę i już odechciewa mu się mówić. Dlatego teraz chwalę każde słowo i niech sobie mówi jak chce i jak potrafi. A nie będę na pewno udawać, że go nie rozumiem, bo teżwidzę, że on wtedy szału dostaje.---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- co do rowerka to my mamy ten z patykiem z tyłu, ale oszczędziliśmy na nim i nie używamy go. Ma plastikowe a nie gumowe koła i tak trzeszczy że głowę urywa, a do tego ciężko sie prowadzi. Jedynie po trawie pojeździć można a tak jakby ktoś napieprz*ał młotem pneumatycznym.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-06-01 o 22:46 |
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego wspomniałam o fanatyźmie, bo można się tak tam czasem poczuć. Dla mnie istotne jest nie tyle to, jak ta grupa się nazywa (owszem, cenię to co się kryje pod RB ale nie w sposób fanatyczny i prawdy objawionej - korzystam z narzędzia i jego formy własnej, bo RB jest elastyczne, tylko tak się wydaje, że nie
) tylko to, że skupia ona (teoretycznie) ludzi o w miarę wspólnym froncie postępowania - i jest tak sporo osób z dużą wiedzą, lub chociaż podzielą się cenną literaturą Z mamą się ostatnio ścięłam, ale teraz uważam, że to moja wina była, bo źle to rozegrałam, można było dużo łagodniej. Aczkolwiek ja raczej z tych uległych i dających sobie wejść na głowę.. tylko jak mi na czymś bardzo zależy to się za szybko spieniam, za bardzo chcę tłumaczyć. Mama mi notorycznie, jak chce zabrać Amelkę na spacer a ona nie chce od razu, albo się ociąga - z założeniem butów - to mama NATYCHMIAST, wyjeżdża z " to babcia idzie sama!" Bez proby zachęty czy czegoś, tylko taka droga na skróty. Wpienia mnie to. Sprzedaje dziecku kit + straszenie, że jej nie zabierze, a to bzdura bo spacer jest DLA DZIECKA, i jeśli ma ją straszyć ( bo głos jej się też od razu na stanowczy zmienia) to ja za spacer taki dziękuję. Na co mama " no ale ona przecież nie rozumie jeszcze!" Aha, nie rozumie, czyli, że można? Fajnie! A akurat wiem dobrze, że i rozumie słowa, i słyszy ton głosu. Albo to z upartością, wymuszaniem, manipulowaniem.. itp itd. I takie bzdety można mnożyć. Dobrze, że jestem z dzieckiem, to tych sytuacji jest mało, ja się staram, one się starają - ale czasem są zgrzyty. Chyba nie do uniknięcia. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-06-01 o 23:00 |
|
|
|
#1089 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tyle, żebyś czuła ulgę.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46698515]rok temu teściowa na DD kupiła dla moich dziewczyn i wnuka obecnie 2letniego na działkę taki: http://www.hurtowniamaxi.pl/allegro/intex/57421a.jpg tylko tego po lewej nie było w zestawie, piłki były O to to, szwagierka Julce kupiła bardzo podobny, tylko jeszcze miał takie wysokie ściany i po prostu wejście jedno. Cytat:
Pod tymi wszystkimi sytuacjami mogę się podpisać. Mnie jeszcze wkurza... tż (w sumie inni też tak czasem robią). Pola jak siedzi w domu, to oczywiście co chwila przychodzi i marudzi, żeby na pole iść. I dzisiaj jechaliśmy do t., tż poszedł ubierać buty na ganek, potem wziął ją na 5 sekund przed dom... wziął z powrotem, zamknął tylko drzwi wejściowe, a na ganek zostawił otwarte. Młoda oczywiście płacz, ryk i krzyk 500 decybeli, bo jak na polko, to od razu minimum godzina. A potem widziała te drzwi na ganek otwarte, to oczywiście leciała do wejściowych i ryczy, bo chce wyjść. A tż przy niej stał i tylko mówił "nie idziemy jeszcze, zaraz pójdziemy" itp. No ku.wa, jakby nie mógł po prostu ich zamknąć i zająć ją czymś na chwilkę Cytat:
Pola wczoraj zobaczyła mega-tłustą-grubą-wielką muchę na szybie przy drzwiach, podeszła, miziała paluchami, żeby ją złapać, ta jej uciekała i ona ręką po całej tej szybie, jak kotek W końcu złapała, rozgniotła i wyrzuciła ![]() Cytat:
![]() A co do tekstów Twojego taty - szczena mi opadła ![]() Btw. Moja mama też nieraz potrafi powiedzieć Poli, że jest brzydulą, bo... robi kupę do pampersa, a powinna na nocnik ![]() Cytat:
![]() A co do biegowych, na naszym wątku są takie dzieciaczki, które, jestem pewna, już teraz by załapały o co chodzi z pedałowaniem. |
|||||
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pedałów?
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Jestę debilę
Myślałam o pedałach i napisałam Miało być, że wiedzą o co chodzi z odpychaniem się.
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1094 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
ja dzis na 8 ![]() dd mamy. mial bys grill/ognisko, zawody sportowe na orlku i co-oooopa. pada ![]() mlody przebudzil sie o 5, pospiewalam mu stokrotke, teraz u nas to na tapecie bo koncowke spiewa ze mna (gaj, gaj ) i zasnal. widocznie wolal spac niz sluchac skowytu matki o 5 nad ranem blogerko - badz twarda! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Heja aaa. !
Dziś spaliśmy do 7 a w nocy 3 pobudki...no tragedii nie ma. Dziś idę do dentysty (SILVER)....wrrrr:banghea d: Cytat:
Natomiast ja wolałam na razie zwykły rowerek z pedałami i pałákiem do prowadzenia. . Jest trójkołowy i trójfunkcyjny no i wcale nie ma oczo. ..być kolorów, aha i koła nie są plastikowe- jak na razie Antonio uwielbia w nim jeździć. O mamy podobny http://m.allegro.pl/smart-trike-prem...281200489.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-06-02 o 07:42 |
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Moje dziecko od rana zachowuje się narcyztycznie bo przegląda się w lustrze i robi różne dziwne miny. Poza tym grzebie mi w torebce ![]() Dziś pobudka przed 1 i o 5-czuje się nie wyspana jakoś dzisiaj ![]() Debrah-my mamy trójkołowy na piankowych kołach,mały lubi w nim jeździć. Sprawuje się dobrze. I jest pomarańczowo żółty
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój duży chłopczyk przespał dziś całą noc! O 5 napił się trochę wody i spał do 7. W najśmielszych wyobrażeniach nie pomyślałam nawet że mi tak gładko pójdzie to odstawianie! Pierwszy raz od urodzenia Igor tak spał, jak nie ma "cici" to nie warto wstawać przecież
Jestem z niego taka dumna!
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźnione życzenia dla naszych dzieciaczków!!!
My nie bylismy na żadnym DD, chyba, że obiad u t. się liczy? ![]() Muszę dziś skoczyć do banku donieść papierek.. BLogerko 3maj się przy swoim! Życzę cierpliwości Mała to mój Dawid zakochany we wszystkich moich szpilkach ![]() a no, w torebce też, bo tam portfel przeca mam ![]() Na DD Dadolinowi kupiliśmy Księgę Dźwięków (jakbyście słyszały jak mu ją TZ czyta... ), od prababci dostał szczeniaczka uczniaczka (racja: jest szał, a jak go tuli jak mówi pies "przytul mnie" ![]() Ill ten stolik u mnie na razie za 60 zł |
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Ale badziewna pogoda;/ deszcz leje esz... poracha! Moja Amelka od wczoraj tak śmiesznie bawi się głosem, czasem mówi jak czesio z tej bajki- wlatcy mÓch
|
|
#1100 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale słownictwo ![]() Cytat:
![]() Daj spokój w sobotę wróciłam o północy na rauszu z imprezy a Oli bez litości zrobiła pobudkę o 6:15.
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Debrah naciśnij mnie też chcemy kupić, ale nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie? o tej akuku to ja słyszałam dużo pozytywnych opinii ![]() rowerek mamy trójkowłowy z pompowanymi kołami Little tikes i Hania lubi w nim jeździć i prowadzi się też dobrze. biegowy też mamy ten z biedry. na początku Hania coś tam próbowała jeździć ale tylko po domu. na dworzu nie chciała więc został u Rodzciów. a z książek jeszcze mogę polecić tę serię- http://aros.pl/szukaj/A+kuku!/0 Ill brawa za nockę! hope tylko pamiętaj żeby wyłączyć szczeniaka na noc, żeby Cie nie zaskoczył- widzę Cię! ![]() pokażę Wam zdjęcie, które wczoraj Tż zrobił Hani. uwielbiam je
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Neti- kto jak kto, ale ja nie narzekałam, bo ja kochaaaaaaam czike
![]()
|
|
#1103 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy ja kiedyś doczekam czegoś takiego?? Cytat:
Czy mój stres siej ej udzielił??Cytat:
U mnie jest szał na biedronkowa bajeczki na dobranoc. Cięzka to kśiązka a Oli dziwga ją sobie w ulubione swoje miejsce i wertuje ![]() Co do rowerka: mam takiego pchacza lwa, na nim można siedziec i się odpychac i Oli na razie nie czaji. A rowerek mam taki plastikowy badziewny z rączką z tyłu i jest spoko. Cytat:
![]() A tak wogóle to sobota trochę zamulona na początku bo deszcz a dziecko przy drzwiach stało. Popołudniu lekka histerioza, tu chyba trochę mojej winy bo wraz ze zbliżającym się wieczorem coraz większego doła łapałam. ( może przez to właśńie mardu był) Bo Tż poszedł na imprezę do szkoły ( nadanie imienia) i miał po omnie przyjść o 16. O 16 nie przyszedł, o 17 też nie i o 18 też nie, w końcu przed 19 przyszedł, szybko mi się kazał zbierać, ja niemiałam już humoru, Oli marud, no ale poszliśmy. Na początku drętwo, ale potem się impreza rozkręciła. Lekko się upiłam, wytancowałam się że jeszcze dziś mnei nogi bolą. Było jak na dobrym wiejskim weselu A czułam się jak za dawnych czasów, tak fajnie z Tż...Czar prysł rano w niedzielę, Oli wstała o 6:15 a ja nie tomna, ale co tam. Potem, jeszcze brat z żoną i dziećmi przyjechali, o matko, z trójką dzieci to sajgon, ale wesoło było. Oli dostała miin wózek dla lalek-szał, wczoraj reszta dnia z wózkiem, na spacerze najlepiej jakby się dało jedną ręką wózek dla lalek prowadzić a druga ukochaną spacerówkę. Lenka oczywiście najbardziej ucieszyła się leginsów z księżniczką Zosią, a chrześniak dostał min misia wilhelma, i tera moaja z Lenką każdy swojego ![]() Ogólnie super.... No i mamy pierwszego "rasowego liszaja drogowego" (jak to Tż obrazowo nazywa). Oli wyrwała się mamie w piątek i przerysowała policzkiem po asfalcie. Koło oka strup, ale już się goić zaczyna.
|
|
#1104 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj rano byłam już w swojej starej pracy i odebrałam bardzo przyjemny bon na Dzień Dziecka ![]() Nockę mieliśmy spokojną, nad ranem Mała chciała trochę kp, ale na śpiocha, więc mogę powiedzieć, że nawet się wyspałam. Pracy mam dziś całkiem sporo, więc zabieram się zaraz. Cytat:
Ja to się cieszę, że moja mama umie uszanować moje zdanie, bo w sumie to ona spędza z Julką czas, jak ja jestem w pracy. Jasne, czasem się zetniemy lekko, ale generalnie wiem, że mogę na nią liczyć i jestem spokojna. Cytat:
Cytat:
![]() Piękna Hanna A, zapomniałam napisać - Młoda dostała na Dzień Dziecka m.in. piłkę ze wzorkiem arbuza. Wzięła i nie wiedziała, czy jeść, czy rzucać Oblizała, rzuciła i nie zgadzało jej się co do czego ![]() Miłego dnia! |
|||
|
|
|
#1105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Napisz później jak byłooo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W innej może zobacz. U mnie w mojej najbliższej były po 49.99 a jak wczoraj pojechaliśmy na zakupy do takiej większej to właśnie po 32.99 były. Widziałam na fb. Cudowneee
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 16 tc
Co do odzywek ostatnio babcia powiedziała,że jak Leos coś będzie robić nie tak to ona nie bedzie go kochać szlag mnie trafia ale potem sobie myśle,że ja dziecku na szczeście takich bzdur nie opowiadam ![]() dziewczyny, co testuja odżywkę już wiecie co to jest? bo ja stawiam albo na pantene pro- v, albo nive albo dove, coś mi nie pasuje to na loreala |
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach, ja pamietam ze w 16 tygodniu poczułam pierwsze ruchy a w 20 to juz mi skakał brzuch
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi-gratulacje
Co do odżywki na 90% obstawiam Dove. Próbowałaś już szampon Himalayah dla małego? Pamiętam że byłaś ciekawa (też go mam i jestem zadowolona
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, brawo za tc!
Misiael: no własnie - wybrałam chyba już "Księgę dźwięków" - ale chcę jeszcze drugą. I nie wiem czy "Naciśnij mnie" lub "Turlututu" to są dla starszych dzieci i lepiej wziąć co innego? Właśnie tego nie umiem ocenić??? Dla siebie też już chyba wybrałam ( w końcu jestem dzieckiem swoich rodziców ![]() Hje: oooo zrąbałabym równo za tekst o brzyduli. Dziecko lata w samej koszulce i pampie bo ubrać się nie chce Oj tam, kawę wypiję i próbuję dalej:d |
|
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Najważniejsze, że wszystko ok! Buziaki!

Jest ładniej,lepiej ale wciąż nie idealnie 
to czuję się bardzo wsparta i wzmnocniona. Mam szersze perspektywy, więcej argumentów, więcej pewności. I chcę wytrwać przy swoim, nawet jeśli jest inne niż powszechnie przyjęte.
) bo mi głowa paruje!

Może się uda bez tabletek, moja koleżanka mówiła że strasznie źle się czuła po nich, mdłości miała, zawroty głowy, osłabienie.
i wyrzuciła 

22.05.2008
14.08.2011