|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Moje dziecko kolejny dzień śpi... to chyba jakiś skok
![]() Mogłaby trochę z matką posiedzieć a nie tak śpi i śpi... |
|
|
|
#2732 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja okres dostałam w ok 8 tyg ale karmię i mm i piersią (rodziłam sn). Jeszcze miałam jakieś krwawienia w 6 i 7 tyg takie jednodniowe. Lekarz powiedział że wszystko jest ok bo byłam później na wizycie poporodowej. Mówił, że przez jeszcze ok 3 miesiące mogą być różne anomalia i powinno się później już wszystko unormować. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Ponazekalam i sie obudziła
|
|
|
|
#2734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale niech śpi i rośnie - ja mam mase roboty |
||
|
|
|
#2736 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duża dziewczyna![]() Cytat:
To często kwestia przyzwyczajenia - i Hani i Waszego (tzn Waszej wprawy) My z Antkiem, gdy debiutowaliśmy z chustą też obawialiśmy się, że nic z tego. Ale małymi kroczkami, po licznych próbach stworzyliśmy chustofana Z Kalinką było łatwiej, bo mieliśmy pewną rękę w motaniu - ale Mała też na początku nie była zachwycona. Więc na początku na chwilkę, potem coraz dłużej i przekonała się dość szybko.Cytat:
Tak jak piszą dziewczyny - spróbuj z mlekiem roślinnym (sojowe bym tylko odpuściła) - migdałowe, ryżowe, owsiane... można je robić samemu, wtedy wychodzi dużo taniej. Cytat:
Ale sobie chłopak radzi z tą butlą ![]() Cytat:
![]() co do mrożenia - dobry pomysł. Może maliny też?Nie wiem, jak z mrożeniem moreli np - ale można też zamknąć w słoiki po prostu ![]() A pózną jesienią będą jeszcze gruszki i śliwki ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2737 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to z mojej Hanki taki śpioch, że chyba będzie olbrzymem Cytat:
Oby sie Hania przekonała bo tak bardzo mi się chustowanie podoba no i wygodniejsze byłoby niż wózek na jakiś krótki wypad Jak się panna Hanna łaskawie wreszcie obudzi to podejmiemy kolejną próbę ![]() A u nas właśnie wyszło piękne słonko
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja się nastawiłam na to chustowanie, naczytałam i naoglądałam jakie to fajne, jak dzieciom wygodnie, sielsko-anielsko wręcz... i zonk próbowałam wielu wiązań, chustę mam i tkaną i elastyczną, ba... nawet poucha :P może dlatego mu się nie podoba, że najlepiej jak dziecko najedzone, przewinięte, a mój albo głodny, albo od razu po jedzeniu, albo ma mokro - a tylko siknie to płacze, taki delikatny :P więc zanim ja sie zamotam, zanim jego wtarmoszę... to albo trzeba nakarmić albo przewinąć :P wczoraj zapakował mąż Młodego w nosidełko ergobaby - był spokojny, nieco zdziwiony, ale myślę, że po prostu egzemplarz nie chustowy mi się trafił, ale może nosidełkowy chociaz będzie
|
|
|
#2739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skł: 8 białek 20dag cukru 3 zółtka 10 dag orzechów pokrojonych 10 dag orzechów mielonych 10dag kokosu 10dag rodzynek 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia białka ubić, didać cukier, ubijając dalej dodawać żółtka. Na koniec dodać resztę składników. Masę podzielic na 2 części/ blachy, piec ok 30min. Najlepiej wylać na blachę na papier wysmarowany cieńko masłem/margaryną. trzeba uwazac zeby sie nie spaliły spody. Krem 1 puszka brzoskwiń 1,5 kostki margaryny 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki 5 zółtek Sok z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru. budynie, mąka, żółtka rozmieszać z 3/4szklance wody. Następnie wlac do gotującego się soku. Masło utrzeć i dodawać małymi porcjami OSTUDZONą masę budynową. potrzebna jeszcze galaretka brzoskiniowa i delicje Na placek dać krem, na to delicje nasączone w kawie i spirytusie, na to znów krem, następnie drugi placek. znow krem tym razem cieniutko, na to brzoskwinie i galaretka
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
plus taki, że podobno rehabilitacja to noszenie, przytulanie itp - sama jeszcze nie wiem, dowiem się 16 czerwca :P ale tak mi opowiadały przyjaciółki, też powysyłane na rehablitacje z powodu wzmożonego napięcia zawitkowski twierdzi, że prawdziwe wzmożone napięcie mięśniowe zdarza się niezbyt często i jest efektem dużego urazu ośrodka nerwowego o co podobno trudno
|
|
|
#2741 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to jak Was tak dziś zamęczam pytaniami to jeszcze mam jedno z cyklu głupich: jak sobie radzić na zakupach z wózkiem? Tzn. wpinam sobie fotelik do stelaża i fajnie ale mam jeszcze brać kosz na zakupy, czy taki mały koszyk i gdzie go stawiać? A może fotelik włożyć do takiego jeżdżącego? Nie rozgarnięta jestem bo nie wiem jak to rozwiązać a jak na złość wszędzie widzę takie większe siedzące już dzieci w koszach na zakupy. A co z maluszkami? Torby do wózka dużej nie mam a i tak są tam szmargały moje i Antka... Jak Wy robicie większe zakupy?
|
|
|
#2742 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
jak jest pokrowiec do wózka, to wrzucam produkty na pokrowiec, nie biorę koszyka
raczej się bez pokrowca czy od wózka czy od nosidełka nie ruszam, bo ten od wózka chroni jak zimniej, a ten od nosidełka równie dobrze zabezpiecza przed słońcem (mam nosidełko w środku gondoli)
|
|
#2745 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby wszystko szybko wróciło do normy i oby antybiotyk pomógł!Cytat:
ja miałam jakieś plamienia o jestem 9tygodni po porodzie, mam nadzieje że okres szybko nie wróci - wcale za nim nie tesknie ![]() ale ginekolog kazał poczekać rok i robić następne Cytat:
my juz po spacerze bo pogoda sie poprawiła i przyleciała koleżanka z Włoch wiec połaziłyśmy, a jutro jedziemy do mojej Babci na wieś
|
|
|
#2746 | |||
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiście, pokarmu mam tyle, że jeszcze z dwójkę dzieci bym mogła równolegle karmić
A wszystkie mrożonki zje Krzyś, jak już skończę ściągać pokarm (czyli jakoś sierpień-wrzesień). W sumie teraz też mu daję mrożonkę na przemian ze świeżym, bo gdzieś czytałam, że skład pokarmu kobiecego się zmienia i np inny jest dla dziecka 1-miesięcznego a inny dla 6-miesięcznego. Tak więc codziennie mrożę 5 porcji, 3 rozmrażam, więc zapas rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę kiedyś wypróbować ten przepis ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
udało mi sie zachustować Hankę
nawet bez marudzenia i byłyśmy na mini spacerze na podwórku a teraz Hania usnęła- nadal w chuście Ja większe zakupy robię w tesco online. To dla mnie wybawienie bo u mnie tylko mały wiejski sklepik. Poza tym muszę się Wam przyznać, że Hanka jeszcze nie była w żadnym sklepie
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - wczoraj kaszel zaczął się po południu i był sporadyczny, nawet nie byłam do końca pewna, czy to kaszel, czy się krztusil. Dziś się nasilił i nie bylo wątpliwości niestety.
Przemo mało spal, kaszel przeszkadzał, bo przez niego mu smoczek wypadał. Nastawiam się na ciezka nocke. Małż jedzie zaraz do pracy, na szczęście jest moja mama, która rano zostanie z Przemkie, kiedy pojadę z Ewa do przedszkola. W razie czego na pewno mi w nocy też pomoże. Martwię się, ze on taki bidulek...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-06-03 o 19:25 |
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
Prognoza na jutro słaba wiec przekładamy spotkanie na przyszły tydzien. Wysle wszystkim SMS, gdyby ktoś juz dziś nie zaglądał.
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
czytałam że w 7-8 tyg. mój zaraz zaczyna 9 tydzień i jeszcze nie odkrył
Cytat:
Cytat:
![]() mimo że mój jest okropnym płaczkiem i nie mam czasem nawet kiedy iść do wc
|
|
#2751 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby nocka była lepsza niż się obawiasz Cytat:
Co się odwlecze to nie uciecze. Do zobaczenia w przyszłym tygodniu! Ela87- bardzo mało się dziś udzielasz jak na Ciebie. Wszystko ok? Oli znów dokucza brzuszek? Emilka cały dzień nie mogła zasnąć i teraz ledwo widzi na oczy. TŻ właśnie ją usypia, a ja się relaksuję na wizażu z kieliszkiem wina ![]() Mój pierwszy od czasu zajścia w ciążę. Już prawie zapomniałam jak uwielbiam wino ![]() Miłego wieczoru i przespanych nocek
|
|
#2753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow to Twoja Emi potrafi nie spać? ![]() Brzuszek nie dokuczał dzisiaj, ale chyba dokucza nam ta pogoda od południa maruda do potęgi i od 14 nie spała, teraz zasnęła szybko za to byłam na zakupach 2 godzinki mnie nie było i oczywiście Ola przestała marudzić u tżta i nawet nie jadła. Zawsze je co 3 godziny, a tu nagle do 4 dobiła, chyba na mnie czekała ![]() Poza tym czasu mniej, więcej treningów, miskę porządkuje, przez co musze dłużej w kuchni siedzieć ![]() Ja jeszcze też nie, mam wiele innych priorytetów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja moją chciałam wczoraj po raz setny zawiązać i ryk był ![]() Do mnie niestety online zakupy nie dotarły
|
|
#2754 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ode mnie tez!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wystawi na allegro
Cytat:
2. Pakuje wszystko do reklamówki, a później na taśmę bo lepiej sie do reklamówki pakuje niż nosi ten koszyk szeroki3. jak miałam gondolę, to koszyk stawiałam na gondoli a ola na niego patrzała ![]() 4. widziałam że wiele osób kładzie fotelik na to siedznie dla maluchów, nie wiem jak to wytłumaczyc. 5. w dużym tesco widziałam takie wózki z takim fotelikiem\ http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...art=17&ndsp=24 Cytat:
Może jak główkę będzie małą lepiej trzymała to spróbuję inne wiązanie ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję tż się natknął na necie i mówi "patrz, żelazna dama" - to od razu podłapałam
|
|
#2756 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w związku z ostatnim dziwnym zachowanie synka chyba wyszukałam co mu dolega: DYSCHEZJA często mylona zaparciami
Czy któraś może zdiagnozowała to u swojego dziecia? Jak z tym postępować? Wiecie coś na ten temat? ![]() Cytat:
![]() Ela super avatar |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie już cieszyłam, że mogę sciagnąć więcej, a wczoraj i dzisiaj marne 20ml :/ Młody też krótko przy piersi, denerwował się, wypluwał, miotał jak ja mam go przystawiać do piersi, jak on tylko jak poczuje sutek to go wypluwa? człowiek myśli, że w końcu będzie lepiej, a tu nic z tego od wczoraj wieczora piję ten femaltiker, 1 saszetka rano, 1 wieczorem, jest przepyszne, tylko czy skuteczne????????
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny w temacie fotelików. Czy wasze dzieciaki dalej jeżdżą z wkładką niemowlęcą? Bo mojej Majce już nogi wystają , niewygodnie jej i bardzo się denerwuje, a jak wyjełam to strasznie jej glowa latała na boki i do przodu jak przysneła i nie mam pojęcia jak to rozwiązać ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Dziewczyny fajne targi dla mam są niedługo w Warszawie http://motherandbaby.pl/program-targow/ Chyba się wybiorę mają być różni lekarze specjaliści, warsztaty wiązania chust, akademia Zawitkowskiego ( tak było we Wrocławiu więc mam nadzieję że w Wawie też )
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyjęłam jakieś 2-3 tygodnie temu. Ta wkładka (przynajmniej w maxi cosi) jest dla noworodków, potem dzieciak jest pogięty i jest niewygodnie.
|
|
#2760 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Jak się obudziłam to odetchnęłam z ulgą
Jakoś mi się nie śpieszy do drugiego małego ryczącego- muszę mieć jakąś przerwę- powiedzmy tak 18 lat
fficial&channel=sb&so urce=lnms&tbm=isch&sa=X&e i=DJaNU-eELubl4QTVk4HADw&ved=0CAg Q_AUoAQ&biw=1366&bih=609# facrc=_&imgdii=_&imgrc=J4 fIvOVgKiUhfM%253A%3BHxPis Ks2SGof_M%3Bhttp%253A%252 F%252Fimg696.imageshack.u s%252Fimg696%252F7475%252 Fimg4600b.jpg%3Bhttp%253A %252F%252Fwww.nasz-bocian.pl%252Fphpbbforum% 252Fviewtopic.php%253Fp%2 53D4106367%3B800%3B533
Z Kalinką było łatwiej, bo mieliśmy pewną rękę w motaniu - ale Mała też na początku nie była zachwycona. Więc na początku na chwilkę, potem coraz dłużej i przekonała się dość szybko.

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
za PzU

muszę kiedyś wypróbować ten przepis