|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
zaczarowanadlaniego dzięki narobiłas mi smaka
![]() Mam jakoś dziś zły dzień, złapałam doła i chce mi sie płakać nie mam moze przez to bardzo weny do pisania
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-03 o 14:25 |
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
czy po prostu taki humor ? |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
jakoś mnie zaczęło wszystko dołować, nie wiem czy to ta pogoda
![]() a wczoraj miałam taki dobry dzień, a dzis nawet nie mam ochoty sie ubrać tylko cały dzień chodzić w piżamie |
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic sie na to nie poradzi ( przynajmniej u mnie ) glowka do gory |
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również nie wyobrażam sobie aby mój Tż czynnie nie uczestniczył w zajmowaniu się naszym synkiem ( od pierwszych dni)
Zresztą mój ma taki charakter i tak został wychowany, że wiem już teraz, że będzie mi dużo pomagał. I nie dlatego że ja mu każę, tylko po prostu poczuwa się do tego. Obecnie podział obowiązków w naszym związku jest całkowicie partnerski. Nie ma rzeczy w domu, której mój Tż nie potrafi zrobić, a jeśli chodzi o gotowanie- pokusiłabym się o stwierdzenie- że wychodzi mu to lepiej niż mi Wiadomo jedne obowiązki lubi się mniej, drugie bardziej- ale od tego jesteśmy we dwoje żeby się podzielić![]() Mój brzuch trochę "odpuścił", ale dzisiaj planuje mimo to leniwy dzień. Będę leżeć z gazetą i nie kiwnę palcem ![]() Dzwoniłam też za waszą radą do mojego lekarza, mimo kompletu pacjentek przyjmie mnie jutro pomiędzy, więc jestem trochę spokojniejsza. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze, a ten ból i twardnienie był spowodowany zbyt dużą aktywnością. Moni- chyba każda z nas ma takie dni... Mam nadzieję, że u Ciebie podły nastrój szybciutko minie- tego Ci życzę
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-03 o 14:44 |
|
|
|
#2887 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale jestem wsciekla... Brzuch mi nadal twardnieje wiec zadzwonilam do medicovera czy moglabym sie zobaczyc chociaz z polozna (a mieszkam 5 min na nogach-najblizsza apteke mam drzwi obok medicovera)..
Ta powiedziala ze ona jedynie moze zmierzyc moje cisnienie i tetno dziecka, nic wiecej....to kurna ja sie pytam co to za polozna? Tetno ok,i generalnie umowila mnie do mojej lekarki na jutron bo dzisiaj wizyt juz nie mai troche mnie olala szczerze mowiac... Myslalam ze zrobi ktg albo zbada szyjke, no chyba to polozna umiec powinna prawda... wrrr kupilam sobie nospe w koncu ale myslalam ze uspokoje sie na 100% po tej wizycie a tgak to mi jeszcze cisnienie skoczylo ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
a ile nospy bierzesz? ja mam ta comfort ale w sumie nie zapytalam ile tego wziac...
|
|
#2888 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja juz po wizycie, u mnie wszystko ok i od poprzedniej wizyty mam pol kg mniej!!! Czyli 8, 5 kg na plusie od poczatku ciazy Fakt, ze najgorsze tygodnie przede mna!Ide Was dalej czytac..... |
||
|
|
|
#2889 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej nie było mnie ostatnio bo padł mi laptop
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem wśród was chyba jakimś ewenementem bo lada moment zacznę 32 tc i nadal oprócz kilku ciuchów nie mam nic i od dwóch miesięcy trąbię , że się biorę za wyprawkę i zabrać się nie mogę Jutro mam zaplanowany wypad do Krakowa więc mam nadzieję ,że chociaż część drobiazgów uda mi się zakupić |
||
|
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
Też mam jutro wizytę. Ciekawe co mi lekarz powie. Mam nadzieję, że zrobi USG, bo już dawno nie miałam, i że wyśle mnie do laboratorium sprawdzić mojej d-dimery oraz poziom magnezu. Mam ogromną nadzieję, że będę miała lepsze wyniki i będę mogła odstawić zastrzyki - mam brzuch w kropki po wkłuciach, a dopiero zrobiłam 14 zastrzyków...
|
#2891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale najwazniejsze ze jutro idziesz do gina za jutrzejsza wizyte Cytat:
![]() odpoczywaj |
||||
|
|
|
#2892 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dane o rozmiarze przydają się Chyba, że wyjątkowo ostra czy drażniąca jest.Cytat:
![]() Mój tż jest raczej z gatunku tych męsko-samczych i potrafi zmienić pieluchę. Ba! nawet zmienia! Nawet, jak ja jestem!!! ![]() Mogę wyjść na kilka godzin i zostawić Go z Synkiem, zajmie się nim. Fakt, ja przygotowuję jedzenie, ja wybieram ubranko na dwór, ale mleko zrobi, kąpiemy razem, przebiera, nakarmi itd. Jakoś nie czuje się upokorzony czy "mniej męski" ![]() Coś im się pomyliło... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czego Wam życzę
|
|
#2893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2894 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyrwana w środku nocy z głębokiego snu wiem, gdzie co jest, nawet TŻ-ta ![]() Cytat:
!!!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
gosia dzięki za rady ale póki co zużyję te kremy co mam Jeśli drogie specyfiki i ze specjalnym zastosowaniem nie pomagają to masło shea które kiedyś używałam na codzień raczej cudów nie zdziała, takie jest moje zdanie![]() Co do kilogramów to cieszę się, że nie jestem sama I w sumie dla mnie ważne jest to, że wszyscy mówią, że nie widać, że tyle przytyłam![]() malutka ja bym pojechała na IP albo zadzwoniła do gina co on radzi ![]() motylek co do metek to ja większość zostawiłam, wiem jak ciężko jest ogarnąć ciuszki bez metek bo dostałam od kuzynki i każda jedna była wycięta, kilka godzin zajęła mi segregacja rozmiarami No i u mnie w większości rzeczy co kupiłam to metki nie są papierowe tylko materiałowe, takie miękkie, więc myślę, że będzie okOptymistka a pytałaś lekarza czy mogłabyś wrócić do mężą? Może jakby po Ciebie przyjechał, ułożył by fotel na półleżąco, jakąś poduchę przywiózł to byś mogła bezpiecznie z nim wrócić? Czy raczej nie ma takiej opcji? W ciąży ważne jest też zdrowie psychiczne, im lepiej będziesz się czuła tym lepiej będziesz znosić ciążę a taka rozłąka jest na pewno mega ciężka dla Was, szkoda mi Ciebie kochana ![]() paulowina dziwne to co piszesz o Tż-cie Jak zmiana pieluszki może być upokarzająca?? Nie obraź się ale według mnie upokarzające może być to, że ojciec nie będzie potrafił tyłka podetrzeć swojemu dziecku![]() Zaczarowana co do biustu to może Ci trochę zmaleje po karmieniu I jak dla mnie taki rozmiar jest normalny, moja babcia ma duży biust, moja mama też i ja też mam co nosić, co prawda mam mniejszy rozmiar bo 75E/70F ale też jestem niższa i mniej ważę także myślę, że jest to porównywalneTeż miewam bóle kręgosłupa, ciężko mi się siedzi w jednej pozycji kilka godzin ale w normalnym funkcjonowaniu biust nie przeszkadza, jakoś daję radę i nie wyobrażam sobie zmniejszyć sobie biustu w czasach, kiedy co druga kobieta dałaby wszystko, żeby mieć takie piersi jak ja ![]() ![]() ![]() mamamarta wkładki laktacyjne kupiłam z Canpola, jakieś z aloesem, wydają się być fajne ![]() ButterBear to widzisz mój tata się nami zajmował normalnie od początku, przebierał, karmił(bo my butelkowe jesteśmy ) i usypiał tak samo jak mamaNajbardziej śmieszy mnie opowieść jak mój tata przyjechał po mamę i moją starszą siostrę do szpitala no i mama poszła się ubrać na parter a na piętrze położna ubrała moją siostrę i włożyła ją do jak to mówi moja mama BETA(kiedyś nie było becików tylko takie wielkie bety satynowe, wiązane ) No i moja mama mówi, że czeka już ubrana na tatę na dole a on kroczy dumny ojciec po schodach z moją siostrą na rękach w becie, micha mu się cieszy od ucha do ucha a moja siostra tak jak on idzie tak zjeżdża do środka tyłkiem w dół Mama oczywiście musiała ratować sytuację i pokazać tacie, że musi chwycić dziecko a nie tylko sam betCo do podziału obowiązków to u nas ze sprzątaniem jest tak, że tż myje klatkę, odkurza w mieszkaniu, myje podłogi, zmywa a ja odkurzam kurze, myję szafki w kuchni, ogarniam łazienkę Co do prania to moja broszka, tż muszę podszkolić ale powiesić zawsze mi pomoże![]() Obiadki robię ja, chyba że jest piątek to tż robi swoją specjalność pyry z gziką Wszyscy mówią, że jestem dobrą żoną bo wstaję rano o 5 jeszcze przed tż-tem robię mu kawkę i śniadanko do pracy, pakuję mu plecak, daję buziaka na pożegnanie i idę dalej spać
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie kiedy mówimy o 'twardnieniu brzucha' dzieje się tak samo czy jak dziecko się wypina?
|
|
|
|
#2897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahaha GENIALNE!!! Musze sobie to zapamietac i tak odpowiedziec mojemu mezowi!!!! ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2898 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hie hie ale sie przyzwyczaila juz do moich pogladow.Cytat:
by bylo ok z nerkamiSzyjka dopoki ma wiecej niz 25mm jest ok, takze jeszcze masz duzo zapasu ![]() Cytat:
Poczytalam i ta masc i Ziaja Mamma Mia Lano-masc i PureLan to 100% czysta lanolina bez dodatkow Raczej zamowie w aptece bo jak mi zostanie to idealnie zadziala na moje suche lokcie wiec sie nie zmarnuje nawet 100g. Jakosc kosmetyczna jest tania 40g-6,90zl ale mnie nie przekonuje bo jednak dziecko troche tego zje przy okazji ssania piersi ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Zuken pytalam lekarza i nie ma mowy bym wyruszyla w 180km droge do Tz Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-03 o 16:21 |
|||
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na sutki mam różową maść Bepanthen, jest dobra też podobno dla malucha na pupkę także się nie zmarnuje
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Optymistka to strasznie Wam współczuję tej rozłąki Trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej z Twoją szyjką
|
|
|
|
#2900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No, widzę że dobrze liczysz
zaczynamy 8 miesiąc tym samym ![]() Cytat:
myślę, że nasi partnerzy są czasami równie przerażeni jak my, albo nawet bardziej, tylko rzadko to po sobie pokazują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a że na lodówkowe kręci nosem, to musi sobie jedzenie do pracy ogarniać sam. Od czegoś ręce ma
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
gosia ja zazwyczaj też od razu nie zasnę
Zrobię sobię herbatę albo kawę, zjem jakieś kanapki, pooglądam czasem tv i później idę spać Czasami jak mi się nie chce to od razu kładę się do łóżka ale wtedy się kręcę długo zanim zasnęJa ogólnie i tak bym wstawała razem z tż-tem, żeby go chociaż wyściskać, wycałować i wogóle
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co? Skoro sama możesz karmić? Niech więź z tatą tworzy się inaczej
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jak mam butelki z Aventu i kupuje sterylizator z tej samej firmy to pasuje na wszystkie butelki czy tylko wybrane ?
|
|
|
|
#2905 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Lilka_vanilka twoj tatuś to mistrz ;-) ale się uśmiałam .
Cytat:
Kurczę że nadal są takie rodziny i takie poglądy. Strasznie mi smutno bo te dziewczyny muszą być nieszczęśliwe. Cytat:
Oj to masz za oknem hałas. Współczuję. Cytat:
To za wyprawkę się brać . Już już ;-) Cytat:
To będziemy się jutro badać i podglądać nasze maluszki ;-) Cytat:
Bylam w Biedronce i kupiłam kocyk. Rzeczywiście bardzo malutki.
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jako, że niektóre z nas zaczynają już 8 miesiąc, porody bliżej niż dalej
to trzeba pomyśleć o dwóch dyżurujących osobach(najlepiej z terminami bliżej końca sierpnia albo wrześniowymi ) które podadzą każdej z nas swój numer telefonu, żebyśmy mogły dawać znać przez te osoby jak coś się u nas zacznie dziać i maluszki zaczną przychodzić na świat Z tego co widziałam to na innych wątkach też to tak funkcjonujeChyba, że macie jakiś inny pomysł
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak wyglada praktycznie kazdy poranek. Śniadanie juz od dłuższego czasu robi mężul![]() fajnie, że napisałyscie o tych maściach na brodawki bo ja w ogóle zapomniałam o tym a musze kupić przecież. u mnie dziś pogoda barowa, nic tylko sie położyć i leżeć. zjedlismy obiad, mężul pojechał dalej do pracy a ja muszę wracac do swojej roboty...tak mi się już nie chce, pewnie mi zejdzie do 19-20 dziś a tak bym poleżała.. jutro jadę na pobranie wymazu, bo w poniedziałek wizyta i musze miec wyniki. Mam nadzieję, że wszystko dobrze... trzymam kciuki za Wasze wizyty, chyba bym nie chciała sie teraz dowiedzieć, że będzie inna płeć...mam za dużo sukienek gdyby tak jednak się stało przyjmę na klatę dla mnie nie ważne, bo to pierwsze dziecko więc płeć dowolna, przy drugim to juz zawsze się ma jakies preferencje...nie ma sie co oszukiwać.a teraz mi się przypomniało, że kiedys pisałysmy na wątku o takim śmiesznym stwierdzeniu jakiegos lekarza, że rodzice z konfliktem serolog. moga miec dzieci tylko jednej płci z tego co pamiętam to kaasiulad u Ciebie niezgodność jest...no i teraz jeszcze ten trzeci syn wiem, że to bujdy ale poskładało by się to![]() u mnie w razie czego beda trzy córy ![]() dziewczyny wygońcie mnie do roboty bo będę tam nocowac jak zaraz nie pójdę... a jeszcze sie wypowiem na temat staników. Ja przez źle dobrany rozmiar (w okresie dojrzewania) mam 2x więcej rozstepów niz mogłabym mieć. I tak by mi sie pojawiły bo mój biust rósł bardzo szybko a potem był czas że drastycznie zmalal (na studiach) ale gdybym miała dobry rozmiar to smiem twierdzić, że wyglądało by to znacznie lepiej niz teraz...przynajmniej teraz nie straszne mi nowe rozstepy na piersiach...ja noszę 65E/F no teraz troche większy obwód. Ale faktycznie przy takich ciężarkach źle dobrany rozmiar to katorga dla pleców. Ja nie chodze do specjalistów i nie kupuje staników za 500zł ale nie mam problemów z plecami odkąd wiem jaki mam rozmiar. AMEN - idę |
||
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U licha, znowu rozpetalam dyskusje mam jakis antytalent ostatnio. Oczywiscie, nie twierdze ze maz nie bedzie mi asystowal i pomagal w pewnych czynnosciach. Nie mam problemow z wyobrazeniem sobie, ze pcha wozek na spacerze, pomaga przy kapieli czy bawi dziecko. I slowo honoru, juz go widze za pare lat, jak zaczyna uczyc synka grac w szachy albo pokazuje mu pierwsze kata z karate . No po prostu mi to nie pasuje ''oczyma wyobrazni'' jesli rozumiecie co mam na mysli, tak mi sie jakos nie uklada ''Jörgen i pieluszka? Nie ma mowy.'' I on niby jest taki typ twardziela, ma oczywiscie ''miekka'' strone, lubi koty, dzieci, nie jest jakis szorstki czy brutal jesli rozumiecie o co mi chodzi. Nawet nie wiem, czy sam bedzie chcial mi pomagac...![]() Inna sprawa, ze od czasu gdy zaszlam w ciaze sprzata kocie kuwety |
|
|
|
|
#2909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pożyczam! też tak będę mowić do jaśnie pana Cytat:
Jak TŻ tak bardzo chce, to ja bym odpuściła ![]() Cytat:
a mężowie mogą się jedynie poszcczycić wiedzą zdobytą na studiach ![]() Cytat:
a teraz ciężko znaleźć taką kobietę. Chociaż miałam taką koleżankę na studiach, której marzeniem było zostać kurą domową Wszystcy się dziwili po co wobec tego poszła na studia A kanapki i ja zrobię jak sobie naprawdę zasłuży. Ostatnio nawet kupiłam mu kilka piw, za powieszenie półek ale się zdziwił... i ucieszył ![]() Cytat:
8 przesyłek tak pod rząd? to będziesz miała udany tydzień Mnie już jest głupio jak ciągle do mnie puka ten sam kurier Cytat:
![]() Zuken, Ty jesteś żoną idealną! Idź i powiedz to TŻtowi Też chciałam taką być, ale mi się nie chce Oby minęło! A kiedy będzie szansa, że będziesz mogła wrócić?
|
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

nie mam moze przez to bardzo weny do pisania 

Wiadomo jedne obowiązki lubi się mniej, drugie bardziej- ale od tego jesteśmy we dwoje żeby się podzielić

Jak zmiana pieluszki może być upokarzająca?? Nie obraź się ale według mnie upokarzające może być to, że ojciec nie będzie potrafił tyłka podetrzeć swojemu dziecku