|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Cytat:
agnes zgadzam sie, kodeks Hammurabiego w niektórych przypadkach (jak właśnie kradzieży) powinien być stosowany Karolinek musi się tż przemęczyć, Ty z resztą też. Musicie się uzbroić w cierpliwość jeszcze chwila i jak będzie ciąża donoszona to przynajmniej sprawy łóżkowe będą mogły powrócić. A to może już Wam wiele dać --------------- Muszę się Wam dziewczyny pochwalić, że zaraz po urodzinach córy postanowiliśmy zakończyć jej przygodę ze smoczkiem. Poczytałam w internecie jak to zrobić i po dogłębnej analizie zdecydowaliśmy się na sukcesywne obcinanie kawałka smoczka aż do całkowitego jego "zniknięcia". I dziś w po drugim cięciu mała (oczywiście z moją nieocenioną pomocą ) sama stwierdziła, że smoczek jest już stary, ma dziurę, Matyldka go za mocno gryzła i należy go wyrzucić do kosza... A smoczek jest jeszcze na tyle duży że mogłaby go dziamgać, ale nie położyła go sobie z boku łóżeczka i ułożyła się z samym przytulaskiem. Żeby nie było tak pięknie, zażądała mojej obecności przy niej (gdzie od ok roku usypia sama z włączoną muzyczką) ale usnęła bez smoczka w jakieś 10 min. Szok! Naczytałam się w necie jak dzieci tą rozłąkę przeżywają... a tu tak ot, nawet nie 2 dni "odstawiania" No ale może tfu tfu, coby nie zapeszać, żeby się jeszcze nie zbuntowała.
|
||
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Debesciara - najgorsze jest to, ze ja te jego lamenty cierpliwie tyle czasu znosilam i moze dlatego myslal, ze jego narzekanie mnie nie rusza
za dobra jestem ale juz sie miarka przebrala i wie, ze i ja jestem czasami tym wszystkim zmeczona. Powiedzialam mu - mam teraz kogos, kto mnie kocha bezgranicznie i bezinteresownie, a Ty robta, co chceta to az mu lzy do oczu naplynely. Zly chlop z niego nie jest, ale kazdy miewa gorsze dni, a u nas akurat chyba byla kumulacja ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
No my wstępnie w piątek wychodzimy.
Ide sprzatać chatę...
|
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinek współczuję
chyba wszędzie od czasu do czasu musi być burza ![]() Debeściara pamiętam jak dzisiaj odstawianie smoczka u nas trwało to trochę długo coś koło tygodnia albo dwóch . Tylko... no właśnie , potem musiałam siedzieć z nią jak zasypiała i ją przytulać a ona miętosiła moje cycki ![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej
Pytanko mam do Was. Jakie kupiłyście (jeśli w ogóle kupowałyście) nieprzemakalne podkłady pod materac? Ja kupiłam 2, ale one nie przepuszczają powietrza, więc stwierdziłam, że będę ich używać do przewijania na wyjazdach itp. ale chcę teraz dokupić takie oddychające.---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Super! Wreszcie będziecie w komplecie
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
svelta, ja kupiłam zwykłe Canpola
|
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po jazdach i badaniach
Obama nam zakorkował miasto ![]() Dzięki za kciuki dziewczyny!!! Joanna Ty weź dziewczyno uważaj na siebie, bo już jednak czas zacząć się oszczędzać Ja całe szczęście mam RH+, więc konfliktu nie ma, ale chyba teraz podają jakieś przeciwciała, prawda? Dobrze, że takie kwestie nie są już ogromnym problemem medycznym w naszych czasach Celebrinfea kciuki trzymam za Wasze wyjście piątkowe Karolinek Zobaczysz, dojdziecie do porozumienia. Każda para ma lepszy i gorszy czas... Ja właśnie czekam na TŻ bo ma wrócić wcześniej z pracy, a jakoś tęsknię za nim okrutnie ostatnio ![]() A na razie na pocieszkę zrobiłam sobie koktajl mleczny z bananem i truskawkami
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
DEBESCIARA
dla Matyldki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, no widzisz
I po co się stresowałaś? Przecież to nawet nie jest bolesne badanie Ja miałam dwa razy Bo w szpitalu w ogóle nie zarejestrowali, że wykonali mi na IP przy przyjęciu GBS Celebrinfea, kciuki zaciskam z całych sił Na pewno będzie Wam dużo łatwiej jak Jagodzianka będzie już w domku Obama w Polsce i paraliż całkowity... Świrują na maksa. TŻ nie ma jak dojechać do mnie, bo akurat taka godzina, że pozamykali całą Warszawę...
|
|
#3580 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
http://allegro.pl/podklad-ochraniacz...254995323.html witam się popołudniowo! w sprawie otoczek, to rozrosły i ściemniały bardzo....Szanowana zresztą nie gorsza w tej kwestii Pępek podobnie jak u svelty ściemniał w środku i wygląda jak guzik u mnie dziś kiepski dzień....myślałam,że problem hemoroidów mnie ominie ale niestety się przeliczyłam. Od razu poleciałam po maść (posterisan) ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby szybko i skutecznie pozbyć się problemu. Może macie jakieś pomysły?Sorry,że tak bezpośrednio ale bardzo psychicznie i fizycznie mnie to męczy i chce szybko się z tym uporać |
||||
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Simka u mnie jak u Debesciary, w pierwszej ciąży tak, do tego ciemna linia wzdłuż brzucha, a w tej kompletnie nic ani kreski ani nic nie ściemniało.
Celebrinfea współczuję włamania Debesciara super że tak łatwo udało się odstawić smoczka ja już teraz się martwię co będzie, a planujemy "odwyk" jak młody będzie miał 1,5 roku więc dopiero za kilka miesięcy. Wczoraj byłam na usg i wszystko ok
|
|
|
|
#3582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od początku niestety. 3 dni i przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
i w ciąży 3 badania PTA każde w kolejnym trymestrze . Kiedyś tak nie było ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Świetne wieści ![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek dobrze ze wyrzucilas to z siebie, ja ostatnio zjadlam wafelka a mój tz głupio zażartował "byś się wstydzila", już we mnie wszystko pękło odnośnie tej cukrzycy bo się staram, chodzę po głównych posiłach na przymusowe spacery, po obiedzie miałam mniej niż 90 to dojadlam sobie tym wafelkiem i w sumie podniósł mi cukier do 98 , ale to chodziło o to ze się staram a on głupio żartuje... ryczalam jak głupia, wiem ze nie chciał mi sprawić przykrości ale czasami trzeba pomyśleć... zwłaszcza ze poczułam się tak jakbym umyślnie szkodzila dziecku.
Caramel czyli co cesarka? Czy będziesz rodziła sn? Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie dzwonilam do Doktorka i mam sie stawic na izbie, jak tz wroci... Od wczoraj nie bylo sympatycznie i mimo lekow brzuch twardnial, a teraz to juz w ogole... 2 razy na pol godziny
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki
![]() Cytat:
![]() kciuki żeby było dobrze.. nie denerwuj się debeściara za smoczka..Ja mam plan małego z pieluch oduczyć po roku ![]() Malwiska nie przejmuj się wiem jak to jest człowiek sobie wszystkiego odmawia ale 90 po obiedzie to niski cukier za niski bym nawet powiedziała powyżej 100 powinien być Ja przez te niskie cukry to ostatnio mogłam sobie pozwolić na małe co nieco
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-06-03 o 18:51 |
|
|
|
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Ciekawe co u Sunfire... Kiedy ona ostatnio pisała? NIe mogę sobie przypomnieć |
|
|
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska faceci nie zdają sobie sprawy ile kobieta w ciąży musi sobie rzeczy odmówić, a tym bardziej z cukrzycą! nie przejmuj się
mój tż jest od trzech dni w PL i już nie może ze mną wytrzymać.. mówi, że wywiezie mnie do mamy jeszcze nie zamówiłam łóżeczka waham się między kolorami "jasny orzech" i "orzech"
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym wzieła orzech ale ja ogólnie wszystkie meble mam raczej ciemniejsze
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara brawo za smoka
![]() svelta ja mam ochraniacze jednorazowe, takie duze podklady higieniczne. karolinek nie stresuj sie, dadza ci cos na wyciszenie tych skurczy i wrocisz do domu. Dbaj o siebie. celebrinfea swietne wiesci ile wazy juz Malutka?caramel czyli jak sie dzidz nie obroci to cc?? A pierwszy porod jaki mialas? |
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek, wszystko bedzie ok
Od rana kłuje mnie podbrzusze z prawej strony... Już sama nie wiem dlaczego Czy któraś z Was miewa takie kłucia?
|
|
#3593 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Karolinek eeh te chłopy Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2014-06-03 o 21:01 |
||
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoras z was zazywa Magne B6, 48mg.? Ile na dzien tego mozna brac? Bo wiem, ze moga kobiety w ciazy to stosowac, ale dawki nie sa podane.
mamaya nie wiem od czego te klucia, moze dzidzius ci uciska na jakis nerw czy cos...
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
całkiem możliwe bo trochę stracha mam
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
rybka, ja do pobytu w szpitalu brałam MagneB6 (48 mg + 5 mg) 3 razy dziennie po 2 tabletki
|
|
#3598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mamaya opisz może dokładniej te kłucia. mnie czasem kłuje ale jak pomasuje albo odstukam w tym miejscu to zaraz dostaje kopniaka i mala się przekręca i kłucie ustępuje ale nie wiem dokładnie czy masz to samo
|
||
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
i like it, u mnie to kłucie pojawia się przy zmianie pozycji
Na pewno Mały ma tam którąś z kończyn, bo gmera mi w tym miejscu co jakiś czas (ale nie odczuwam wtedy bólu/kłucia). Kurczę, trudno tak dokładnie to wszystko opisać ![]() Udało mi się w końcu wybrać który termometr i którą chustę chcę kupić... Ach ta decyzyjność baby w ciąży
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
rybka ja biorę 2 x3 dzienne lub 2x2 dzienne teraz
Od 16 tyg mamaya ja czesto d początku maja mam take kłucia z boku lub tak jakby w szyjce w środku i to mały nerw uciska
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

więc leżę i pachnę
trochę niskie chyba .. 
ale nie wiem czy bede potrafila tego uzywac
A smoczek jest jeszcze na tyle duży że mogłaby go dziamgać, ale nie położyła go sobie z boku łóżeczka i ułożyła się z samym przytulaskiem. Żeby nie było tak pięknie, zażądała mojej obecności przy niej (gdzie od ok roku usypia sama z włączoną muzyczką) ale usnęła bez smoczka w jakieś 10 min. 

Ide sprzatać chatę...
Ja całe szczęście mam RH+, więc konfliktu nie ma, ale chyba teraz podają jakieś przeciwciała, prawda? Dobrze, że takie kwestie nie są już ogromnym problemem medycznym w naszych czasach 

dla Matyldki!
Na pewno będzie Wam dużo łatwiej jak Jagodzianka będzie już w domku 
klask i: