Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 13:18   #3571
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak szalona posprzątałam chatę i wieczorem wykąpałam się wychodzę z wanny, otwieram drzwi , mówię do tż hej bo wrócił z piłki i .... fik , zemdlałam pierwszy raz coś takiego . Ocknęłam się na kanapie i mam zakaz robienia czegokolwiek więc leżę i pachnę A ciśnienie miałam wczoraj 90/50 trochę niskie chyba ..
Chyba przesadziłam wczoraj z tej radości, że mam dobre wyniki a tu niestety trzeba wyhamować i już
:
Dżoana Ty się nie wygłupiaj! Dobrze że tylko tak się to skończyło!
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja nie mamaya, ale- mam ten sam otulaczek, ale bezowy, mamaya tez ma z moterhood. Ale ja sie zawiodlam na nim, ze wzgledu na sposob wkladania do niego malucha. Kazdy otulak taki jest, ze ma taka kieszonke na dole? Nie wiem co ja sobie myslalam ale nie wiem czy bede potrafila tego uzywac
Hehe odkąd przyłączyłam się do tego forum byłam bardzo napalona na ten otulaczek, cena też przystępna, ale jakiś czas temu wertując allegro pomyślałam sobie to co Ty, czyli że wkładać te nóżki musi być jakoś niewygodnie i jakoś tak niepraktyczne mi się to wydało... no i sobie odpuściłam, mam rożki, kocyki, pieluchy dam radę bez otulaczka

agnes zgadzam sie, kodeks Hammurabiego w niektórych przypadkach (jak właśnie kradzieży) powinien być stosowany

Karolinek musi się tż przemęczyć, Ty z resztą też. Musicie się uzbroić w cierpliwość jeszcze chwila i jak będzie ciąża donoszona to przynajmniej sprawy łóżkowe będą mogły powrócić. A to może już Wam wiele dać

---------------
Muszę się Wam dziewczyny pochwalić, że zaraz po urodzinach córy postanowiliśmy zakończyć jej przygodę ze smoczkiem. Poczytałam w internecie jak to zrobić i po dogłębnej analizie zdecydowaliśmy się na sukcesywne obcinanie kawałka smoczka aż do całkowitego jego "zniknięcia". I dziś w po drugim cięciu mała (oczywiście z moją nieocenioną pomocą ) sama stwierdziła, że smoczek jest już stary, ma dziurę, Matyldka go za mocno gryzła i należy go wyrzucić do kosza... A smoczek jest jeszcze na tyle duży że mogłaby go dziamgać, ale nie położyła go sobie z boku łóżeczka i ułożyła się z samym przytulaskiem. Żeby nie było tak pięknie, zażądała mojej obecności przy niej (gdzie od ok roku usypia sama z włączoną muzyczką) ale usnęła bez smoczka w jakieś 10 min. Szok! Naczytałam się w necie jak dzieci tą rozłąkę przeżywają... a tu tak ot, nawet nie 2 dni "odstawiania" No ale może tfu tfu, coby nie zapeszać, żeby się jeszcze nie zbuntowała.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 13:42   #3572
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Debesciara - najgorsze jest to, ze ja te jego lamenty cierpliwie tyle czasu znosilam i moze dlatego myslal, ze jego narzekanie mnie nie rusza za dobra jestem ale juz sie miarka przebrala i wie, ze i ja jestem czasami tym wszystkim zmeczona. Powiedzialam mu - mam teraz kogos, kto mnie kocha bezgranicznie i bezinteresownie, a Ty robta, co chceta to az mu lzy do oczu naplynely. Zly chlop z niego nie jest, ale kazdy miewa gorsze dni, a u nas akurat chyba byla kumulacja

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:13   #3573
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No my wstępnie w piątek wychodzimy. Ide sprzatać chatę...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:13   #3574
joanna2228
Wtajemniczenie

Karolinek współczuję i głowa do góry będzie dobrze , a atmosfera się troszkę oczyściła chyba wszędzie od czasu do czasu musi być burza
Debeściara pamiętam jak dzisiaj odstawianie smoczka u nas trwało to trochę długo coś koło tygodnia albo dwóch i sposoby różne ale w końcu sama niunia dojrzała do wyrzucenia smoka . Tylko... no właśnie , potem musiałam siedzieć z nią jak zasypiała i ją przytulać a ona miętosiła moje cycki nie wiem co gorsze
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:30   #3575
svelta
Rozeznanie

Hej, hej Pytanko mam do Was. Jakie kupiłyście (jeśli w ogóle kupowałyście) nieprzemakalne podkłady pod materac? Ja kupiłam 2, ale one nie przepuszczają powietrza, więc stwierdziłam, że będę ich używać do przewijania na wyjazdach itp. ale chcę teraz dokupić takie oddychające.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Super! Wreszcie będziecie w komplecie
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 14:48   #3576
mamaya
Zakorzenienie

svelta, ja kupiłam zwykłe Canpola
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 16:20   #3577
Domi_00
Rozeznanie

Ja już po jazdach i badaniach

Obama nam zakorkował miasto

Dzięki za kciuki dziewczyny!!! Badanie na obecność GBS trwało dosłownie 10 sekund, a ja się stresowałam Wyniki odbieram za tydzień u mojego gina.

Joanna Ty weź dziewczyno uważaj na siebie, bo już jednak czas zacząć się oszczędzać Ja całe szczęście mam RH+, więc konfliktu nie ma, ale chyba teraz podają jakieś przeciwciała, prawda? Dobrze, że takie kwestie nie są już ogromnym problemem medycznym w naszych czasach

Celebrinfea kciuki trzymam za Wasze wyjście piątkowe

Karolinek wszystko się ułoży z TŻ. Po prostu przez całą sytuację i świadomość zmian, które nadejdą, puściły nerwy. Czasem wszystko się nawarstwia i wtedy gdzieś te emocje muszą znaleźć ujście. A najczęście obrywa się tym, którzy są najbliżej Zobaczysz, dojdziecie do porozumienia. Każda para ma lepszy i gorszy czas...

Ja właśnie czekam na TŻ bo ma wrócić wcześniej z pracy, a jakoś tęsknię za nim okrutnie ostatnio

A na razie na pocieszkę zrobiłam sobie koktajl mleczny z bananem i truskawkami
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:07   #3578
Fame
Zakorzenienie

DEBESCIARA dla Matyldki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:09   #3579
mamaya
Zakorzenienie

Domi, no widzisz I po co się stresowałaś? Przecież to nawet nie jest bolesne badanie Ja miałam dwa razy Bo w szpitalu w ogóle nie zarejestrowali, że wykonali mi na IP przy przyjęciu GBS

Celebrinfea, kciuki zaciskam z całych sił Na pewno będzie Wam dużo łatwiej jak Jagodzianka będzie już w domku

Obama w Polsce i paraliż całkowity... Świrują na maksa. TŻ nie ma jak dojechać do mnie, bo akurat taka godzina, że pozamykali całą Warszawę...
Stary 2014-06-03, 17:16   #3580
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Bry

Wczoraj jak szalona posprzątałam chatę i wieczorem wykąpałam się wychodzę z wanny, otwieram drzwi , mówię do tż hej bo wrócił z piłki i .... fik , zemdlałam pierwszy raz coś takiego . Ocknęłam się na kanapie i mam zakaz robienia czegokolwiek więc leżę i pachnę A ciśnienie miałam wczoraj 90/50 trochę niskie chyba ..
Chyba przesadziłam wczoraj z tej radości, że mam dobre wyniki a tu niestety trzeba wyhamować i już

Miłego dnia
asia uważaj na siebie i nie szalej już tak bardzo

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Hej!
mało mam dzisiaj czasu, bo przygotowujemy sypialnie do malowania. wczoraj kupiliśmy farbę (kolor migdałowy)

Otoczki też mam już ciemne i zaczęły mi też ciemnieć na początku ciąży.

Joanna z tż spoko gonię go do roboty i nie zawsze z tego zadowolony, bo mówi, że wymyślam

A! i zamawiamy dzisiaj łóżeczko i materacyk
super!jak przyjdą to się pochwal koniecznie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość

Muszę się Wam dziewczyny pochwalić, że zaraz po urodzinach córy postanowiliśmy zakończyć jej przygodę ze smoczkiem. Poczytałam w internecie jak to zrobić i po dogłębnej analizie zdecydowaliśmy się na sukcesywne obcinanie kawałka smoczka aż do całkowitego jego "zniknięcia". I dziś w po drugim cięciu mała (oczywiście z moją nieocenioną pomocą ) sama stwierdziła, że smoczek jest już stary, ma dziurę, Matyldka go za mocno gryzła i należy go wyrzucić do kosza... A smoczek jest jeszcze na tyle duży że mogłaby go dziamgać, ale nie położyła go sobie z boku łóżeczka i ułożyła się z samym przytulaskiem. Żeby nie było tak pięknie, zażądała mojej obecności przy niej (gdzie od ok roku usypia sama z włączoną muzyczką) ale usnęła bez smoczka w jakieś 10 min. Szok! Naczytałam się w necie jak dzieci tą rozłąkę przeżywają... a tu tak ot, nawet nie 2 dni "odstawiania" No ale może tfu tfu, coby nie zapeszać, żeby się jeszcze nie zbuntowała.
klask i:

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Hej, hej Pytanko mam do Was. Jakie kupiłyście (jeśli w ogóle kupowałyście) nieprzemakalne podkłady pod materac? Ja kupiłam 2, ale one nie przepuszczają powietrza, więc stwierdziłam, że będę ich używać do przewijania na wyjazdach itp. ale chcę teraz dokupić takie oddychające.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Super! Wreszcie będziecie w komplecie
ja kupiłam taki :

http://allegro.pl/podklad-ochraniacz...254995323.html

witam się popołudniowo!
w sprawie otoczek, to rozrosły i ściemniały bardzo....Szanowana zresztą nie gorsza w tej kwestii Pępek podobnie jak u svelty ściemniał w środku i wygląda jak guzik

u mnie dziś kiepski dzień....myślałam,że problem hemoroidów mnie ominie ale niestety się przeliczyłam. Od razu poleciałam po maść (posterisan) ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby szybko i skutecznie pozbyć się problemu. Może macie jakieś pomysły?Sorry,że tak bezpośrednio ale bardzo psychicznie i fizycznie mnie to męczy i chce szybko się z tym uporać
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:27   #3581
Caramel 85
Rozeznanie

Simka u mnie jak u Debesciary, w pierwszej ciąży tak, do tego ciemna linia wzdłuż brzucha, a w tej kompletnie nic ani kreski ani nic nie ściemniało.

Celebrinfea współczuję włamania

Debesciara super że tak łatwo udało się odstawić smoczka ja już teraz się martwię co będzie, a planujemy "odwyk" jak młody będzie miał 1,5 roku więc dopiero za kilka miesięcy.

Wczoraj byłam na usg i wszystko ok młody ma bujną czuprynę i rzęsy i co najlepsze wziął przykład ze starszego braciszka, bo też jest ułożony głową do góry
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:41   #3582
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość

u mnie dziś kiepski dzień....myślałam,że problem hemoroidów mnie ominie ale niestety się przeliczyłam. Od razu poleciałam po maść (posterisan) ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby szybko i skutecznie pozbyć się problemu. Może macie jakieś pomysły?Sorry,że tak bezpośrednio ale bardzo psychicznie i fizycznie mnie to męczy i chce szybko się z tym uporać
Procto glyvenol czopki można doraźnie i maść na złagodzenie , mam to samo od początku niestety. 3 dni i przejdzie

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość

Joanna Ty weź dziewczyno uważaj na siebie, bo już jednak czas zacząć się oszczędzać Ja całe szczęście mam RH+, więc konfliktu nie ma, ale chyba teraz podają jakieś przeciwciała, prawda? Dobrze, że takie kwestie nie są już ogromnym problemem medycznym w naszych czasach
Podają przeciwciała i w ciąży 3 badania PTA każde w kolejnym trymestrze . Kiedyś tak nie było

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Świetne wieści
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 17:45   #3583
malwiska
Zakorzenienie

Karolinek dobrze ze wyrzucilas to z siebie, ja ostatnio zjadlam wafelka a mój tz głupio zażartował "byś się wstydzila", już we mnie wszystko pękło odnośnie tej cukrzycy bo się staram, chodzę po głównych posiłach na przymusowe spacery, po obiedzie miałam mniej niż 90 to dojadlam sobie tym wafelkiem i w sumie podniósł mi cukier do 98 , ale to chodziło o to ze się staram a on głupio żartuje... ryczalam jak głupia, wiem ze nie chciał mi sprawić przykrości ale czasami trzeba pomyśleć... zwłaszcza ze poczułam się tak jakbym umyślnie szkodzila dziecku.

Caramel czyli co cesarka? Czy będziesz rodziła sn?

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-03, 18:30   #3584
Karolinek_
Raczkowanie

Wlasnie dzwonilam do Doktorka i mam sie stawic na izbie, jak tz wroci... Od wczoraj nie bylo sympatycznie i mimo lekow brzuch twardnial, a teraz to juz w ogole... 2 razy na pol godziny my sie staramy a to i tak o kant ...

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:32   #3585
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Wlasnie dzwonilam do Doktorka i mam sie stawic na izbie, jak tz wroci... Od wczoraj nie bylo sympatycznie i mimo lekow brzuch twardnial, a teraz to juz w ogole... 2 razy na pol godziny my sie staramy a to i tak o kant ...

Kochana, nerwy Ci puściły i pewnie jakiś skutek tego jest. Wszystko będzie dobrze, w końcu to już końcówka ciąży.

Stary 2014-06-03, 18:47   #3586
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki: roza: szkoda że tylko to całe zamieszanie z mieszkaniem miesza wam w szczęściu

Cytat:

Biedactwo stres jest najgorszy
kciuki żeby było dobrze.. nie denerwuj się

debeściara za smoczka..
Ja mam plan małego z pieluch oduczyć po roku
Malwiska nie przejmuj się
wiem jak to jest człowiek sobie wszystkiego odmawia
ale 90 po obiedzie to niski cukier za niski bym nawet powiedziała powyżej 100 powinien być
Ja przez te niskie cukry to ostatnio mogłam sobie pozwolić na małe co nieco

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-06-03 o 18:51
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:57   #3587
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Będzie dobrze. Poza tym już bliżej niż dalej, więc maleństwo sobie świetnie poradzi. Widzisz z resztą jakie nasze wątkowe dzieciaczki są silne

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Ciekawe co u Sunfire... Kiedy ona ostatnio pisała? NIe mogę sobie przypomnieć
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:15   #3588
pszczola189
Rozeznanie

Hej Dziewczyny , ja tej nocy myślałam ze zgłupieję.. Średnio co 5 minut skurcz w prawą łydkę i to taki że się ruszyć nie dało, oczywiście o spaniu nie było mowy.. I tak chyba z godzinę trwało to wszystko, a TŻ nawet sie nie obudził..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:06   #3589
Fame
Zakorzenienie

Malwiska faceci nie zdają sobie sprawy ile kobieta w ciąży musi sobie rzeczy odmówić, a tym bardziej z cukrzycą! nie przejmuj się
mój tż jest od trzech dni w PL i już nie może ze mną wytrzymać.. mówi, że wywiezie mnie do mamy

jeszcze nie zamówiłam łóżeczka waham się między kolorami "jasny orzech" i "orzech"
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:25   #3590
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Malwiska faceci nie zdają sobie sprawy ile kobieta w ciąży musi sobie rzeczy odmówić, a tym bardziej z cukrzycą! nie przejmuj się
mój tż jest od trzech dni w PL i już nie może ze mną wytrzymać.. mówi, że wywiezie mnie do mamy

jeszcze nie zamówiłam łóżeczka waham się między kolorami "jasny orzech" i "orzech"
oj to teraz masz problem ja bym wzieła orzech ale ja ogólnie wszystkie meble mam raczej ciemniejsze
Stary 2014-06-03, 20:44   #3591
rybka13
Zakorzenienie

debesciara brawo za smoka

svelta ja mam ochraniacze jednorazowe, takie duze podklady higieniczne.

karolinek nie stresuj sie, dadza ci cos na wyciszenie tych skurczy i wrocisz do domu. Dbaj o siebie.

celebrinfea swietne wiesci ile wazy juz Malutka?

caramel czyli jak sie dzidz nie obroci to cc?? A pierwszy porod jaki mialas?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:46   #3592
mamaya
Zakorzenienie

Karolinek, wszystko bedzie ok Daj nam znać co i jak, kiedy będziesz mogła

Od rana kłuje mnie podbrzusze z prawej strony... Już sama nie wiem dlaczego Czy któraś z Was miewa takie kłucia?
Stary 2014-06-03, 20:53   #3593
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Karolinek dobrze ze wyrzucilas to z siebie, ja ostatnio zjadlam wafelka a mój tz głupio zażartował "byś się wstydzila", już we mnie wszystko pękło odnośnie tej cukrzycy bo się staram, chodzę po głównych posiłach na przymusowe spacery, po obiedzie miałam mniej niż 90 to dojadlam sobie tym wafelkiem i w sumie podniósł mi cukier do 98 , ale to chodziło o to ze się staram a on głupio żartuje... ryczalam jak głupia, wiem ze nie chciał mi sprawić przykrości ale czasami trzeba pomyśleć... zwłaszcza ze poczułam się tak jakbym umyślnie szkodzila dziecku.

Caramel czyli co cesarka? Czy będziesz rodziła sn?

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
debesciara brawo za smoka

svelta ja mam ochraniacze jednorazowe, takie duze podklady higieniczne.

karolinek nie stresuj sie, dadza ci cos na wyciszenie tych skurczy i wrocisz do domu. Dbaj o siebie.

celebrinfea swietne wiesci ile wazy juz Malutka?

caramel czyli jak sie dzidz nie obroci to cc?? A pierwszy porod jaki mialas?
Za pierwszym razem miałam cc, właśnie ze względu na ułożenie miednicowe synka. Teraz tak czy inaczej też będzie cesarka, bo od pierwszego cesarskiego cięcia do zajścia w kolejną ciążę minęło zbyt mało czasu. W szpitalu w którym będę rodzić przyjmują że musi minąć rok, a najlepiej półtora, u mnie to było tylko pół roku.

Karolinek eeh te chłopy

Edytowane przez Caramel 85
Czas edycji: 2014-06-03 o 21:01
Stary 2014-06-03, 20:54   #3594
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktoras z was zazywa Magne B6, 48mg.? Ile na dzien tego mozna brac? Bo wiem, ze moga kobiety w ciazy to stosowac, ale dawki nie sa podane.

mamaya nie wiem od czego te klucia, moze dzidzius ci uciska na jakis nerw czy cos...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:59   #3595
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Tak czy inaczej miałabym cesarkę, bo od pierwszego cesarskiego cięcia do zajścia w kolejną ciążę minęło zbyt mało czasu. W szpitalu w którym będę rodzić przyjmują że musi minąć rok, a najlepiej półtora, u mnie to było tylko pół roku.
aaa no tak, ja to już zapominam niektórych rzeczy, ale już pisałaś czy sobie poradzisz z dwójką maluchów w podobnym wieku albo znowu mi się pomyliło z inną dziewczyna jak tak to przepraszam
Stary 2014-06-03, 21:05   #3596
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
aaa no tak, ja to już zapominam niektórych rzeczy, ale już pisałaś czy sobie poradzisz z dwójką maluchów w podobnym wieku albo znowu mi się pomyliło z inną dziewczyna jak tak to przepraszam
Spoko już sama nie pamiętam czy ja to pisałam czy nie całkiem możliwe bo trochę stracha mam
Stary 2014-06-03, 21:06   #3597
mamaya
Zakorzenienie

rybka, ja do pobytu w szpitalu brałam MagneB6 (48 mg + 5 mg) 3 razy dziennie po 2 tabletki I taka jest spokojnie dopuszczalna dawka.
Stary 2014-06-03, 21:24   #3598
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Procto glyvenol czopki można doraźnie i maść na złagodzenie , mam to samo od początku niestety. 3 dni i przejdzie
dzięki , jutro skoczę do apteki po krem i będę stosować naprzemiennie z tym co już mam.

Cytat:

trzymaj się i staraj się nie denerwować już więcej

mamaya opisz może dokładniej te kłucia. mnie czasem kłuje ale jak pomasuje albo odstukam w tym miejscu to zaraz dostaje kopniaka i mala się przekręca i kłucie ustępuje ale nie wiem dokładnie czy masz to samo
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:30   #3599
mamaya
Zakorzenienie

i like it, u mnie to kłucie pojawia się przy zmianie pozycji Jak siadam albo wstaję to zakłuwa i odpuszcza, choć cały czas czuję pewien dyskomfort w tym miejscu, gdzie pojawia się kłucie
Na pewno Mały ma tam którąś z kończyn, bo gmera mi w tym miejscu co jakiś czas (ale nie odczuwam wtedy bólu/kłucia).
Kurczę, trudno tak dokładnie to wszystko opisać

Udało mi się w końcu wybrać który termometr i którą chustę chcę kupić... Ach ta decyzyjność baby w ciąży
Stary 2014-06-03, 21:35   #3600
simka234
Wtajemniczenie

rybka ja biorę 2 x3 dzienne lub 2x2 dzienne teraz
Od 16 tyg
mamaya ja czesto d początku maja mam take kłucia z boku lub tak jakby w szyjce w środku i to mały nerw uciska

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości