Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 20:30   #1261
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Aga, gratuluję (już tak oficjalnie )! A niby czym macie jej krzywdę robić?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:35   #1262
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To teraz mogę już oficjalnie ogłosić jestem w 7 tc. Serduszko pięknie bije. Mam krwiaczka, ale wg pani doktor powinien się wchłonić.

Jedyne co mi nie daje spokoju to to, że znowu styczeń. I czy nie robimy Zuzce krzywdy.....

o co chodzi z ta krzywda?

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za kciuki i gratulacje!
super ze Ci sie podoba!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

aaaa i pochwała dla Leosia nawet nie zapłakal na szczepieniu za to nie spal w dzień i świruje pawiana

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

http://demotywatory.pl/4346229/Mezczyzni-sa-twardzi

spylam spaciu, dobranoc!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:37   #1263
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Krzywdę w tym sensie że już nie będzie dla niej tyle czasu, tyle uwagi się jej nie poświęci itp. No i że rodzeństwo z tego samego miesiąca.

Wiem, że to może głupie rozterki, ale jakoś mi to po głowie chodzi.

edit: no i pracą się martwię. Dopiero co wróciłam, a tu znowu zaraz na l4 pójdę.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2014-06-03 o 20:38
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:41   #1264
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz mogę już oficjalnie ogłosić jestem w 7 tc. Serduszko pięknie bije. Mam krwiaczka, ale wg pani doktor powinien się wchłonić.

Jedyne co mi nie daje spokoju to to, że znowu styczeń. I czy nie robimy Zuzce krzywdy.....

Gratulacje!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:43   #1265
mala_19kw
Zakorzenienie

Aga- gratuluje raz jeszcze
Dbaj o Was. Ale Dlaczego krzywdę?

Meduzza-no ja po takiej drzemce też nie ogarniam systemu dlatego w wyjątkowych sytuacjach chodzę spać z Oskim bo przeważnie mam masę roboty w domu i szkoda mi spać ale dziś akurat zaszła taka potrzeba . Julianna Twoja cudna a basen w pokoju wymiata My mieliśmy namiot rozłożony Polowe warunki ale czego nie robi się dla dziecka
No i wracaj do nas kobieto bo brak tu Ciebie

Ciekawe jak Lady,chyba dziś miała się u nas odmeldować?

Dziecię śpi i ja chyba zrobię to samo,znaczy napewno pójdę do łóżka ale czy spać będę tego nie wie nikt Taki dziś przymulony dzień jakiś że brak mi energi na wszystko.

Aaa moje dziecko trzeci dzień pod rząd bawi się klockami -szok! Zwykle zabawki porzuca po 5/ 10 minutach euforii
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:50   #1266
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Krzywdę w tym sensie że już nie będzie dla niej tyle czasu, tyle uwagi się jej nie poświęci itp. No i że rodzeństwo z tego samego miesiąca.

edit: no i pracą się martwię. Dopiero co wróciłam, a tu znowu zaraz na l4 pójdę.

Grtaulacje ogromne!
a co do krzywdy, hmmm... chyba to tak nie działa i tej uwagi wystarczy dla obydwojga.
A jak trochę podrosną to jak ładnie będą się razem bawić i wtedy to już chyba dame plusy, pewnie tylko początki są trudne. Jak zawsze.
Stary 2014-06-03, 21:05   #1267
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Elllmi, oczywiście. Wynika to z faktu, że przez swoją suchość mocno się napina i wtedy zaczyna się błyszczeć. Często maluję kobietki z takimi cechami.

Więc, jeśli chodzi o cerę tłustą, to ciężko o dobry BB, bo one najczęściej są rozświetlające i takie z założenia powinny być... A mocne pudrowanie BB mija się z celem... Ale - firma Celia wypuściła ostatnio lekkie, tanie podkłady w tubkach, prawie jak BB - o właściwościach matujących. Chyba były teraz dostępne nawet w Biedronce, po 7,99zł, jeśli dobrze pamiętam. Może powinnaś czegoś takiego spróbować?
astor ma zwykły i rozświetlający, ja zwykły mam i jest super, cera mieszana

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Marsi, kciuki są, Little też-mój TŻ czasem też ma takie pomysły także ten...

Maluch dał pospać do 7:30 co jest w porzo całkiem, nigdy nie spałyśmy do 9 nie wiem jak to jest jak piszecie

Elmi u mnie na uczelni z kolei się narzeka, że się uczyć trzeba szokens

Dzisiaj opadowo, wyszłyśmy tylko do biedronki po serki tutti a maluch wlazła w kałużę po kolana...

Wrzucam Juliankę bo mnie Marsi chyba zaciula Zdjęcie do dowodu i basen w domu

Julijanna bomba a basen wymiata

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
O widzę że nie tylko jak zauważyłam pewną zależność. Kiedy wizyta? Może już by było coś widać ?
Sama będę mieć problem z imieniem. Na razie mam pustkę ....
Co do Serbii to wiem. Jade cały czas na luteinie ze względu na okoliczności a w przyszłą środę idę na wizytę. dowiem się co i jak.
gratuluję serdecznie, rośnijcie zdrowo

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej
Nie było mnie tu chyba z miesiąc mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie.

Ostatnio mamy bardzo ciężki czas, na uczelni mam maskre, przez tydzień byłam z Bartusiem w szpitalu rotawirusa miał, niestety TŻ w tym czasie był na delegacji i ja cały czas z nim sama, co się go musiałam nanosić to moje. Po wyjściu ze szpitala tak mnie zaczął brzuch boleć na szczęście na drugi dzień miałam wizyte u ginka i na badaniu dowcipnym zakomunikował mi że szyjka jest jakaś skrócona ale na USG wyszło że 37 mm więc niby spoko i mam się nie martwić. Ale jak się tutaj nie martiwic. A od wczoraj mały ma stan podgorączkowy i w nocy było nawet 38,5 ale teraz znowu 37,4 podejrzewam zęby ale sam już nie wiem.

Sory że tylko tak o mnie ale kompletnie nie wiem co u was.

oby tylko zęby, zdrówka i dbaj też o siebie i młodzież w brzuchu!

Cytat:

brawo

Cytat:

no co ty, poważnie, wiesz, jak się fajnie bawią dzieciaki razem?

Uwaga, chwalę się Agatką pierwsza występuje:

https://www.youtube.com/watch?v=w422...1TmASD5-ORa05w
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:17   #1268
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Wielkie gratulacje!

------------
Dziecko padło po 19 ( nie dziwne po wczorajszym), jedna pobudka już była. śpi, Tż na piłce a ja się resetuję i walczę z myślą - czy się uczyć, czy poczytać Juula bo przyszły moje książki

Księga dźwięków super!
"Lato na ulicy Czereśniowej" tylko przejrzane na razie, muszę pomyśleć jak jej to czytać na razie się bawiłyśmy w pokazywanie kotków, piesków i ptaszków

Kurczę, faza na lalę jej nie przechodzi - do tego stopnia, że jak ją karmię uu to też sobie lalę życzy i z jednej strony przytulona do mnie, z drugiej lalkę obejmuje czule

Jutro idę do pediatry po skierowanie i od razu na badanie krwi młodej - trzymajcie kciuki, żeby jakoś dała radę i żeby wyniki nie były tak złe jak ostatnio (zelazo)
Tylko jak będe robić badanie w przychodni ze skierowania, to ja wyników do ręki nie dostanę w ogóle?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46738837]astor ma zwykły i rozświetlający, ja zwykły mam i jest super, cera mieszana

brawo

https://www.youtube.com/watch?v=w422...1TmASD5-ORa05w[/QUOTE]
Jeeeej ależ ona ma włosy!
Cudowną masz córkę, jest się czym pochwalić
Zadziwia mnie jakie one różne z Dorką
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:22   #1269
charlizz
Zadomowienie

Debrah, u nas jest tak, że jak ze skierowania to wynik jest przy karcie, musisz się zapisać na wizytę, pediatra wpisuje sobie w kartę i omawia Ci wynik i daje Ci go

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:29   #1270
Debrah
Zakorzenienie

Czyli bez wizyty mi wyniku nie pokażą, dopiero lekarzowi dadzą do papierów?
Stary 2014-06-03, 21:35   #1271
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Nie wiem która ale chyba ellmi? kupowała- ale mam i ja TEN STOLIK Z BIEDRY WIELOFUNKCYJNY za 32.90 i naprawdę za ta cene jest super.

AGA no to oficjalne gratulacje. ... tez bym chyba już chciała

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:42   #1272
charlizz
Zadomowienie

No tak jest u nas, chociaż mnie tam w rejestracji wszystkie znają i często pokazują wyniki bez wizyty ale pod warunkiem,że przyjdę na dniach, po ten wynik i zapisze się na wizytę. Ale nie wiem czy wszędzie mają takie zasady - pewnie tak. że jak dr daje skierowanie, to z wynikiem trzeba do niego

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:48   #1273
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hje ja ☠☠☠☠☠☠☠e jak mozna powiedziec dziecku, ze sie go nie kocha ;/ ( nie komentuje nawet "klapsa", bo nie toleruje w ogole agresji i przemocy) .To ja ( wyrodna matka :p) z 50 razy dziennie mowie malej, ze ja kocham, tule, sciskam i cmokam az zacznie sie wyrywac sama i uciekac do taty Bo przeciez to buduje poczucie bezpieczenstwa nie

Elllmi siema, poka Zenusiowatego, fajny jest taki

Dziewczyny trzymajcie kciuki, zeby tz jednak dostal 3 tyg urlopu, bo wtedy moglabym juz w tym tygodniu wysylac cv, bo tata bylby z mala w domu az do czasu pojscia do zlobka i przez okres adaptacji
Trzymam mocno!

Cytat:
Marsi, kciuki są, Little też-mój TŻ czasem też ma takie pomysły także ten...

Maluch dał pospać do 7:30 co jest w porzo całkiem, nigdy nie spałyśmy do 9 nie wiem jak to jest jak piszecie

Elmi u mnie na uczelni z kolei się narzeka, że się uczyć trzeba szokens

Dzisiaj opadowo, wyszłyśmy tylko do biedronki po serki tutti a maluch wlazła w kałużę po kolana...

Cudo!

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Wyniki odebrane czwartkowa beta 34 wczorajsza 234 więc jest dobrze. Na wizytę idę w przyszłą środę będzie gdzieś to połowa szóstego tygodnia i może już coś konkretnego zobaczymy?

Mały w trakcie odsmoczkowywania. Jakoś nam idzie. Kilka razy się upomniał ale spoko spacyfikowałam. Jedyny minus to taki że malizna nie wie co ma z jęzorem zrobić i kręci nim jak krowa po pastwisku. Komicznie to wygląda :P

Odmeldowywuję się Pa
Super!

Cytat:
hej

Ostatnio mamy bardzo ciężki czas, na uczelni mam maskre, przez tydzień byłam z Bartusiem w szpitalu rotawirusa miał, niestety TŻ w tym czasie był na delegacji i ja cały czas z nim sama, co się go musiałam nanosić to moje. Po wyjściu ze szpitala tak mnie zaczął brzuch boleć na szczęście na drugi dzień miałam wizyte u ginka i na badaniu dowcipnym zakomunikował mi że szyjka jest jakaś skrócona ale na USG wyszło że 37 mm więc niby spoko i mam się nie martwić. Ale jak się tutaj nie martiwic. A od wczoraj mały ma stan podgorączkowy i w nocy było nawet 38,5 ale teraz znowu 37,4 podejrzewam zęby ale sam już nie wiem.

Oszczędzaj się

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

laurko super, że w pracy Ci się podoba a jak Miś znosi?
Chory chłop to masakra

Miś całkiem nieźle, prócz usypiania na drzemkę. Wczoraj wcale nie zasnął, słaniał się ale nie dał uśpić. Dziś mama go prawie na siłę uśpiła w wózku i spał prawie 2h

Cytat:

gratulacje! Żadnej krzywdy nie robisz!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46738837]astor ma zwykły i rozświetlający, ja zwykły mam i jest super, cera mieszana

brawo

Cudnie!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:49   #1274
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą.
Tż poszedł grać w piłkę (jakiś turniej z pracy). Dziecie śpi (chociaż coś wierci się co chwilę). Więc ja mam czas dla siebie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Ja się nawet na swój nie wybieram
Myślałam że Ty mężatką jesteś
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
bo tak w ogóle, to okulary noszę od tygodnia jakoś; niby nie muszę cały czas, tylko do komputera i czytania, bo tylko lekki astygmatyzm mi wyszedł, ale jak juz cały dzień w nich w pracy siedzę, to się powoli przyzwyczajam; a jak w weekend ściągam, to TŻ mi cały czas jęczy, żebym ubrała
Dawno się nie pokazywałaś. Pokaaaaaaa

Cytat:

Cytat:
hej

Współczuję bardzo też to przechodziliśmy

Cytat:
dziewczyny, nie zadawajcie się ze mną bo jestem kretynem, debilem i wogóle
jaką wtopę dziś zaliczyłam opisałam w k
niech ten dzień się skończy bo nadciąga kataklizm
idę spać chyba z kurami bo sieje zlą energią

aaaa i pochwała dla Leosia nawet nie zapłakal na szczepieniu za to nie spal w dzień i świruje pawiana

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

mam chorego Tż w domu

współczuję
Cytat:

no to oficjalnie GRATULUJĘ!
No co Ty... co z tego że będą razem ze stycznia. Moja siostra teraz urodziła 13 maja a pierwszego syna urodziła 26 maja. Nie widzę z tym nic złego
Super że Zuzka będzie mieć rodzeństwo. Zazdroszczę! Nie przejmuj się!!! Cieszę się razem z Tobą
Stary 2014-06-03, 21:58   #1275
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziecie mi pospało dzis 3 godziny kurde, jakbym znała jego zamiary to bym paznokcie malneła a tak to sie strachałam, ze sie obudzi jak dopiero co zrobie a w takim momencie to kobieta bezradna jest
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Spoko, ja ide we wrzesniu na wesele sama. Kto powiedzial, ze bez pary nie mozna dobrze sie bawic?
Tylko widzisz, to jest tak: nie dosc, ze sama towarzysko, to z małym, no i jeszcze jedno- trwa załoba po cioci (siostra taty), która zmarła w marcu, a wesele jest u brata taty (tzn bratanica za mąż wychodzi). I rodzina praktycznie przesiedzi i tyle..... a tamtej strony nie znam... Takze takie wesele-niewesele...

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za kciuki i gratulacje! Wczoraj nie mogłam nic napisać bo Miś poszedł spać przed 22 a ja niewiele później.
Praca bardzo mi się podoba Jest masa rzeczy do opanowania, ale myślę że dam radę. Na razie robię same dniówki, póki się nie nauczę. Jutro jakieś szkolenie mam. Generalnie fajnie jest!
super
Cytat:
dziewczyny, nie zadawajcie się ze mną bo jestem kretynem, debilem i wogóle
jaką wtopę dziś zaliczyłam opisałam w k
niech ten dzień się skończy bo nadciąga kataklizm
idę spać chyba z kurami bo sieje zlą energią

brawo dla bohatera a co do imienia to przeciez Ariel miał byc

Cytat:

ejj, nie rozpatrywałabym tego w kategoriach krzywdy

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Jutro idę do pediatry po skierowanie i od razu na badanie krwi młodej - trzymajcie kciuki, żeby jakoś dała radę i żeby wyniki nie były tak złe jak ostatnio (zelazo)
Tylko jak będe robić badanie w przychodni ze skierowania, to ja wyników do ręki nie dostanę w ogóle?

kciuki są w mojej przychodni wyniki odbiera sie w okienku i z nimi bezposrednio idzie sie do lekarza- tzn kiedy przyjmuje

SZAJA, ale Agatka

IFFONKA- dbaj o siebie i maleństwo
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:59   #1276
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46738837]

Agatka to taki Aniołek
Cytat:
Jak ja robię badanie moczu ze skierowania to sama muszę sobie odebrać wyniki i potem z nimi idę do lekarza.
Stary 2014-06-03, 22:04   #1277
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

"Lato na ulicy Czereśniowej" tylko przejrzane na razie, muszę pomyśleć jak jej to czytać na razie się bawiłyśmy w pokazywanie kotków, piesków i ptaszków
Unas tak wlasnie wyglada "czytanie", tzn pokazuje mlody wszystko w ksiażce, nawet najdrobniejszy szczegół - sam albo zapytany. Nie ma klasycznego czytania tekstu, momentalnie przestaje sie wtedy interesowac ksiazką.
Stary 2014-06-03, 22:07   #1278
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Unas tak wlasnie wyglada "czytanie", tzn pokazuje mlody wszystko w ksiażce, nawet najdrobniejszy szczegół - sam albo zapytany. Nie ma klasycznego czytania tekstu, momentalnie przestaje sie wtedy interesowac ksiazką.
dokłądnie, u nas to samo. Czytanie nie ma większego sensu, bo Borys jak maszyna paluszkiem pokazuje wszystko i czeka aż mu się powie co to jest, oczywiście w taki sposób jakiego on się spodziewa. Jak np. ja odgłos indyka naśladuję inaczej niż TŻ to młody zdziwiony patrzy się na mnie o co mi chodzi a jak coś dobrze odgadnę to są brawa dla mnie
Albo właśnie zadaje pytania w stylu "gdzie Pan ma pasek?" "a gdzie jest znak parking?" "gdzie ma okulary"? itd. a kierownik palec pokazuje.
Stary 2014-06-03, 22:15   #1279
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

gratulacje!

brawo

cudowna
Cytat:
Wielkie gratulacje!

------------
Dziecko padło po 19 ( nie dziwne po wczorajszym), jedna pobudka już była. śpi, Tż na piłce a ja się resetuję i walczę z myślą - czy się uczyć, czy poczytać Juula bo przyszły moje książki

Księga dźwięków super!

Kurczę, faza na lalę jej nie przechodzi - do tego stopnia, że jak ją karmię uu to też sobie lalę życzy i z jednej strony przytulona do mnie, z drugiej lalkę obejmuje czule

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Jeeeej ależ ona ma włosy!
Cudowną masz córkę, jest się czym pochwalić
Zadziwia mnie jakie one różne z Dorką
kciuki!
Cytat:
u nas tak samo Hania czasem przewraca strony z prędkością światła

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:18   #1280
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, mają obowiązek zrobić xero na życzenie pacjenta To jest psi obowiązek przychodni, natomiast po prostu płacisz za zrobienie kopii, 60gr - przynajmniej wszędzie u nas takie są stawki, 1 strona. Tu - podstawa prawna, więc głowa do góry i jakby co, to mów, że przepisy ogólne o prawach pacjenta nakazują udostępnienie wyników badań wszelkich np. poprzez wykonanie kopii.

http://newsletter.wolterskluwer.pl/w...idn=49603#gura
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:19   #1281
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

MISIA co z fotelikiem? SZAJA Ty masz sieste? I jak?

DZIEWCZYNY https://www.hm.com/pl/customer-service/recalled-items

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:32   #1282
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
To dla Was seria "Czereśniowe" byłyby idealne
Czytania słucha, oczywiście nie zbyt długiego ale tak.

Np mamy taką książeczkę w spadku dostałyśmy, ona jest z serii "mały chłopiec" pt "Autobus Mariusza" i w tekście jest, na pierwszej stronie " Tak jak co rano, Mariusz i teraz z zajezdni autobus swój zabiera.
Zanim wsiądzie i odjedzie wita się z kolegą.... - i tu mała dokańcza krzycząc "Edzie!" (Edziem)
Dużo tych krótkich książeczek znam na pamięć bo na początku naszego czytania za szybko obracała mi kartki
Miewa swoje ulubione strony ( np w "Gąsienicy" jest to strona z sobotą i jedzonkiem różnym - więc teraz nie czytamy tylko pędziemy do tej strony i "zjadamy" jedzonko. Chrupiemy, mlaskamy, rzucamy się na książkę z apetytem, przesuwamy dłonią po obrazkach itp, więc leci do tej strony i od razu mój mały niejadek mówi "mniaaaam mmm, chrup !"
Także trochę jest typowego czytania, trochę zabawy.

Czereśniowe Lato wygląda tak, zobacz na wielowymiarowość fabuły
http://www.bing.com/images/search?q=...electedIndex=0
mega dużo się tam dzieje, aż mi ogarnąć trudno ;p ale do pokazywania dużo dużo
Stary 2014-06-03, 22:36   #1283
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
To dla Was seria "Czereśniowe" byłyby idealne
Czytania słucha, oczywiście nie zbyt długiego ale tak.

Np mamy taką książeczkę w spadku dostałyśmy, ona jest z serii "mały chłopiec" pt "Autobus Mariusza" i w tekście jest, na pierwszej stronie " Tak jak co rano, Mariusz i teraz z zajezdni autobus swój zabiera.
Zanim wsiądzie i odjedzie wita się z kolegą.... - i tu mała dokańcza krzycząc "Edzie!" (Edziem)
Dużo tych krótkich książeczek znam na pamięć bo na początku naszego czytania za szybko obracała mi kartki
Miewa swoje ulubione strony ( np w "Gąsienicy" jest to strona z sobotą i jedzonkiem różnym - więc teraz nie czytamy tylko pędziemy do tej strony i "zjadamy" jedzonko. Chrupiemy, mlaskamy, rzucamy się na książkę z apetytem, przesuwamy dłonią po obrazkach itp, więc leci do tej strony i od razu mój mały niejadek mówi "mniaaaam mmm, chrup !"
Także trochę jest typowego czytania, trochę zabawy.

Czereśniowe Lato wygląda tak, zobacz na wielowymiarowość fabuły
http://www.bing.com/images/search?q=...electedIndex=0
mega dużo się tam dzieje, aż mi ogarnąć trudno ;p ale do pokazywania dużo dużo
haha, mamy autobus Mariusza, był w biedronce.
Kojarzysz tego okularnika na motorze? Borys długi czas mówił na niego "mama" w czasach kiedy dla niego mama znaczyło tyle co dorosły człowiek.

a co to za seria czereśniowa?
Stary 2014-06-03, 22:44   #1284
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
haha, mamy autobus Mariusza, był w biedronce.
Kojarzysz tego okularnika na motorze? Borys długi czas mówił na niego "mama" w czasach kiedy dla niego mama znaczyło tyle co dorosły człowiek.

a co to za seria czereśniowa?
Nie wiedziałam, że w Biedrze to było my mamy po synku kuzynki, kiedyś ciocia przyniosła i jakoś się przyjął :P Całego znam na pamięć

Seria to jest np "Lato na ulicy czereśniowej", "wiosna na ulicy czereśniowej" itp itd. Ksiązka NIE MA tekstu, poza objaśnieniem postaci z tyłu. Formatowo dość duża, twarda. Są tam bohaterowie, u każdego jest jakiś wątek, który się toczy na kolejnycj stronach - z założenia ma chyba opowiadać rodzic, rozwijać wątki. Plus pokazywanie. Zobacz w link w moim poprzednim poście - ile tam jest malutkich szczególików
Stary 2014-06-03, 22:45   #1285
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4346520/Jesli...ze-jest-piekna

Cytat:
dokłądnie, u nas to samo. Czytanie nie ma większego sensu, bo Borys jak maszyna paluszkiem pokazuje wszystko i czeka aż mu się powie co to jest, oczywiście w taki sposób jakiego on się spodziewa. Jak np. ja odgłos indyka naśladuję inaczej niż TŻ to młody zdziwiony patrzy się na mnie o co mi chodzi a jak coś dobrze odgadnę to są brawa dla mnie
Albo właśnie zadaje pytania w stylu "gdzie Pan ma pasek?" "a gdzie jest znak parking?" "gdzie ma okulary"? itd. a kierownik palec pokazuje.
o to to to to czasami celowo "sie myle" to patrzy na mnie wzrokiem bazyliszka i pongala GAŃ tłukąc palcem w dane miejsce schemat, schemat, schemat. Amen.
Stary 2014-06-03, 22:45   #1286
szklanka19
Zadomowienie

Aga, Jaka ogromne gratulacje! Uważajcie na siebie

Laurko cieszę się, że w pracy ok

Little kciuki za urlop tż!

Sylwia bierz Czereśniową, cudo książka My mamy zimę i wiosnę i w zimie jest takie coś, że miś leży w łóżeczku, a wiosną się huśta i Ewa za każdym razem jak widzi puste łóżeczko to robi "aaaa aaaa" (tak do spania, że kotki dwa ), robi nie ma i potem z radością wskazuje na huśtawkę. Albo zimą jest pani z brzuszkiem, a na wiosnę już jeździ z dzidziusiem Widać, że Ewa bardzo dużo pamięta z pierwszej części i potem tego szuka w drugiej. A poza tym kotek, piesek, ptaszki, robaczki, krówki, koniki, osiołek...No i sklep z zabawkami Nie wiem kto ma większą radochę przy oglądaniu Czereśniowej, ja i mój mąż czy Ewa

Meduzka jaka słodka Twoja Julianka
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 22:56   #1287
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiedziałam, że w Biedrze to było my mamy po synku kuzynki, kiedyś ciocia przyniosła i jakoś się przyjął :P Całego znam na pamięć

Seria to jest np "Lato na ulicy czereśniowej", "wiosna na ulicy czereśniowej" itp itd. Ksiązka NIE MA tekstu, poza objaśnieniem postaci z tyłu. Formatowo dość duża, twarda. Są tam bohaterowie, u każdego jest jakiś wątek, który się toczy na kolejnycj stronach - z założenia ma chyba opowiadać rodzic, rozwijać wątki. Plus pokazywanie. Zobacz w link w moim poprzednim poście - ile tam jest malutkich szczególików
właśnie wygooglałam, wydają się idealne dla Borysa właśnie ze względu na te szczegóły Będzie miał co pokazywać.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Debrah - gdzie najtaniej można je kupić? orientujesz się?
Stary 2014-06-03, 23:00   #1288
sylwietta1988
Zakorzenienie

Wiecie, ze Czeresniowa oznaczona jest jako 3+ znaczy sie- madrale te nasze dzieciaki jak takie rekomendacje to wezme

a na dzis tyle ode mnie

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

CZARNA, widze Cie! jak sie czujecie z maluszkiem?
Stary 2014-06-03, 23:07   #1289
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wygooglałam, wydają się idealne dla Borysa właśnie ze względu na te szczegóły Będzie miał co pokazywać.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Debrah - gdzie najtaniej można je kupić? orientujesz się?
Zdecydowanie chyba aros.
np lato:
http://aros.pl/szukaj/lato+na+ulicy+czere%B6niowej/0
tutaj 22,44zł

A empik?
31,99

Duże różnice
Tak samo ksiazki dla mnie, które kupowałam, dużo $ zaoszczędzone
Stary 2014-06-03, 23:15   #1290
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdecydowanie chyba aros.
np lato:
http://aros.pl/szukaj/lato+na+ulicy+czere%B6niowej/0
tutaj 22,44zł

A empik?
31,99

Duże różnice
Tak samo ksiazki dla mnie, które kupowałam, dużo $ zaoszczędzone
dzięki. Na allegro znalazłam za 19 nawet

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości