|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
![]() Matko jedyna kochana co za cieć umysłowy ze mnie. Ja myślałam, że Wy jakieś dziwne jesteście bo o modyfikowanym mleku mówicie i się zastanawiałam jak taki blok czekoladowy może smakować. Borze szumiący jaki zawias.
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mnie też przeraża to, co producenci proponują małym dzieciom. Chyba z tego wszystkiego zacznę się interesować blw. Celin- gratuluję tak mądrej córeczki Pamiętaj, że po kimś ona jest taka mądra![]() Ja też pamiętam i uwielbiam to mleko. Robię z niego masę do wafla. |
|
|
|
#3543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiadomo z jakiego zakładu masarskiego ani nic a w sklepie sprzedawca ma taki dokumencik![]() blok/łom tzn. że muszę go łomem rozbijać żartuje,sprubuje go zrobić jak nie zapomnę mleka kupić![]() Cytat:
oj nie przejmuj sie to wina pogody![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- a Hosenka 400g to ile na szklanki w przeliczeniu-2
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Mały dopisek. Kupiłam dzisiaj na próbę pieluszki HAPPY i już wiem, że zostają z nami na dłużej
![]() Miałam już dady i babydream przy czym dady sprawdziły się super ale tylko 3, 4 to porażka a babydream to ogólnie porażka . Pampersy mnie nigdy nie zawiodły ale teraz stawiam na HAPPY Cytat:
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-06-03 o 20:34 |
|
|
|
|
#3545 |
|
BAN stały
|
Również próbowałam happy i jeśli chodzi o chłonnośc moim zdaniem dorównują pampersą tylko są grubsze (podobnie jak dada) co nam akurat przeszkadza.
|
|
|
|
#3546 |
|
Raczkowanie
|
U nas na tapecie są pieluszki z tesco i pampersy oriżinal. Nic nie odparza, chłonne są, a tescowe często w promocji
![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
Ja natomiast na Happy sie zawiodlam a Babydream w porządku ;-)
|
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
A który numer babydream? Bo jakość pampersów zmienia sie adekwatnie do rozmiaru. Taką zauważyłam zależność ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Też chce wypróbować tescowe. Tylko mam daleko i nie chce mi sie jechac tylko po to. Jaki macie rozmiar i jak wygląda cenowo?
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
Puna - trzi.
Tescowe u nas do bani były. Chociaż ładne obrazki mają.
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram tescowe są super często na promocji, 2 paczki za 50zl. I maja ładna grafikę ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
Puna, u nas trójki na tapecie.
Widać, że ile dzieciaków, tyle predyspozycji pieluchowych Młody bawi się oballem. Fajna ta piłka Dziś był rzut na miarę Gortata lub Jordana Jakie macie jeszcze 'łatwochwytne zabawki'? Polecacie coś?
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
u nas pampersy zielone 2 sie nie sprawdziły w nocy-mały budził sie przemoczony
babydream i dada 3 są ok na dzień jak i na noc-wytrzymują nam nawet 12 godz. czasami ciut dłużej bo w nocy go nie przewijam. innych pieluch ie testowałam-jeszcze ![]() przy Milenie mogłam mieć tylko pampki zielone i żadne inne- wrażliwą pupcię miała księżniczka
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O, fajna ta piłka, kupię!
|
|
#3554 | |
|
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Podzielisz sie adresem sklepu mięsnego ? Co do kasz to można je podzielić na bezglutenowe ( np ryżowa jaglana) i gletenowe (np. Manna). Zgodnie z zaleceniami polskich pediatrów gluten powinno się podawać od 5 miesiąca w małych ilościach a następnie coraz więcej. Ja zacznę od podawania pól łyżeczki kaszy Maniek dodanej do mojego mleka na początku piątego miesiąca czyli za tydzień. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez saole Czas edycji: 2014-06-03 o 22:52 |
|
|
|
|
#3555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam od razu łańcuszek i ma go zawsze przy wózku i foteliku.---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
|
|
#3556 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdzałyście deklarację wiary swoich lekarzy?
Tutaj alternatywna wersja wegan: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...15559301_n.jpg
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Arturowi też taką kupimy? fajna ta piłka " podzielam zdanie że jest fajnawracając do tematu pampków-testowałyście Huggiess-y ? na all znalazłam w miarę korzystną ofertę i się zastanawiam jakie one są
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Huggisy nie są już produkowane. Tylko chyba te do pływania jeszcze.
Ja miałam newborny2, bardzo się sprawdziły. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- A z tesco można zakupy do domu zamówić. Pieluchy też i też są promocje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękne ;d Ja czytałam ale ciśnienie mi podności gdy o tym znowu pomyślę
|
|
#3561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze,nie wiem....skoro wycofują ze sprzedaży-zamykają zakłady produkcyjne to może faktycznie coś nie tak z nimi?? w necie multum różnych opinii....
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
A ja chyba widziiałam huggies w tesco, ale pewna nie jestem
![]() My po pobraniu krwi i oddaniu moczu do badania. Jutro szczepienie. Hosenko, na gazecie jest lisya lekarzy, którzy to podpisali. Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Przypuszczam ze chodzi o www.gazeta.pl
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
U mnie w końcu za oknem widać słońce .. W końcu bo przez ostatnie 5 dni padało i padało i padało ... Mam chęć na spacer ale wczoraj dostałam jakiegoś ataku przepukliny/ wyrostka/ nerek - cholercia wie czego i dzisiaj nadal kuje od czasu do czasu i boje się że wyjdę i złapie mnie gdzieś po drodze ... :/ I chyba dla własnego spokoju wyjdziemy dzisiaj ale na balkon :P Co do pieluch to u nas od początku królują Dada - raz że cena fajna a dwa że mam biedronkę pod domem
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak jeszcze odnośnie słoiczków, polecam artykuł: http://dziecisawazne.pl/odwiedzamy-fabryke-gerbera/
U mnie nadal pogoda beznadziejna, pada i zimno ... nawet nie mam zamiaru wyściubiać nosa z domu. Synek dopiero dziś przestał gorączkować. Drugi ząbek się przebił, ale nadal widzę, że jest jakiś taki niewyraźny. Dość marudny i chyba zmęczony tymi dwoma dniami biegunki i temperatury. Jutro ma być słonecznie i ciepło, to się wybierzemy na spacer. Widzę temat pieluszkowy, ja używam pampers, ale tylko dlatego że tu w UK są dość tanie. Za dwie megapaki (86 szt. w jednej megapace) rozmiar 4. Płacę 20 funtów i mam na miesiąc pieluszki. Są niewiele droższe niż Tescowe, czy Aldikowskie. Więc zawsze kupuję 2x megapakę. Moje dziecko gardzi Oballem :/ może mu minie za jakiś czas. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-06-04 o 11:09 |
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() gratuluję wszystkich nowych ząbków- rosną maluchy to i ząbki rosną ![]() U mojego małego na razie etap pakowania wszystkiego do paszczy i ślinienia się więc pewnie niebawem kły się pojawią ![]() Co do słoiczków- hmmm .... jeśli już podać słoiczek to wybrac taki, który jest najleszy- tzn nie ma zagęstników, cukru i innego syfu a zawartość warzyw nie sięga 30 % tylko więcej. Ja planuję gotować małemu jakieś warzywa i miksować ale słoiczki też będę podawać. Różnie bywa i od czasu do zasu jak się da słoiczek( np w podrózy, na spacerze, u rodziny itp) to świat się nie zawali. Zdecydowałam się na słoiczki Holle bo czytając skład widzę, że nie ma tam żadnych nadprogramowych składników. Co do glutenu planuję podać po5 miesiącu kaszę manną Holle
|
|
#3568 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zdrówka Ja na szybko, bo mamy gości (szwagier z dziewczyną), a w niedzielę będzie chrzest Kacperka. Pogoda u nas kiepska niestety, pada
|
|
#3569 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wszyscy jesteśmy chorzy. Ja i TŻ mamy zawalone gardła i skrzypimy na siebie jak coś bardzo skrzypiącego
Mały na szczęście ma tylko katarek i kaszlnął może ze dwa razy, więc narazie nie gonię do lekarza. Moi panowie dzielni są, nie marudzi żaden, a ja przechodzę to coraz bardziej jak facet - drugą noc z rzędu prawie nie spałam, bo mam non stop nos zatkany, zużywam drugi kartonik chusteczek.Na dokładkę prawie mnie zabiła ta choroba - w nocy gardło bolało mnie bardzo mocno, wzięłam sobie tabletkę do ssania, przysnęłam z nią w ustach, i poleciała dalej w momencie w którym się przebudziłam. Normalnie zaczęłam się dławić, całe życie stanęło mi przed oczami. Nie udało mi się jej wykaszlać, po prostu poleciała dalej. Pierdzielę, więcej nie jem tabletek od kaszlu. Teraz to normalnie się ich boję. Na dokładkę nawet nie możemy iść na spacer, bo leje. Skisnę w swoich czterech ścianach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może jednak wypróbuję te megapaki. Do tej pory nie kupowałam bo Patrycja pisała że porównywała zielone pampersy z megapaki i z folii, i te z megapaki były o wiele gorsze. Czy któraś z Was też porównywała? Widzicie różnicę? Cytat:
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety u mnie też się skiepściło ... słońce tylko ochoty mi narobiło i się schowało ...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Pamiętaj, że po kimś ona jest taka mądra

16.06.2012