|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki tu spokój i opanowanie.. ehh ciesze się, ze Was mam i uczę się od najlepszych!
|
|
#2793 |
|
Konto usunięte
|
Czesc : -) w nocy wstawalam tylko trzy razy na karmienie i zaraz potem Oliś szedł spać, więc nie jest źle, przynajmniej w porównaniu do Adasia (pobudka co 0,5-1godz., a potem problem z zaśnięciem)...
Serdeczne gratulacje [b]Pater[\b] !! Waga po ciąży- tutaj Troppo ma rację, waga spada bardzo szybko, szczególnie jak karmi się piersią. Ja przytylam w sumie 13kg, zostało mi 3,5kg na plusie. Jedyne co, to brzuch... po pierwszej ciąży wrócił całkowicie do normalności, zero rozstepow. Teraz wygląda póki co jak flak i mam rozstepy.. Jednak dla mnie nie jest problemem waga po ciąży, ale ogólny wygląd.. pomijając już brzuch, najgorsza jest twarz. Blada, since pod oczami, jakby mi ktoś lajpo nabil... włosy straszne, oklapniete, każdy włos wywiniety w inna stronę.. i dlatego mam kilka pytań: 1. Czy byłoby mi dobrze we włosach koloru ciemny brąz? 2. Jakie marki farb do włosów polecacie? 3. Jaki balsam na już istniejące rozstepy? |
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, dawno bardzo dawno mnie nie było ale Was podczytywałam na tel, ogromnie miło się czytało Wasze gratulacje po urodzeniu Dawidka
my dopiero powli dochodzimy do siebie i zaczynamy się poznawać ale ciężko nam to jeszcze idzie, kg niestety nie spadły mimo karmienia piersią sporo ich zostało ![]() Gratuluje wszystkim mamusią i życzę dużo zdrówka Waszym pociechom
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie tak na szybko. Byłam na usg. Wszystko w porządku. Opis dostanę u lekarza. Ze szczegółów pamiętam tylko, że waga 3700 (+/- 300 g)
Także Bogini idziemy chyba łeb w łeb. Co powiesz na małe rozwarcie w piątek? lub większe?
|
|
|
|
#2796 |
|
Rozeznanie
|
Monica co za podróż
Dobrze, że już jesteście w domu i ciągle w dwupakuAldrin, Berenika, Troppo, Zophiee fajnie, że znajdujecie czas aby zajrzeć na wątek i napisać co u Was Berenika co do włosów to Ci nie doradzę zawsze farbuję u fryzjera, nawet nie wiem jaką farbą, a co do fryzury i koloru to musiałabyś znaleźć najlepiej jakiegoś dobrego fryzjera, który dobierze Ci odpowiedni kolor i fryzurę do rodzaju Twoich włosów![]() Majkela, Sylwia za wizytyMaya, Sola za wizyty dorodne dzieciaczki się szykują![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Kakusia wiem, że to czekanie jest najgorsze na samym końcu, bo syna też przenosiłam tydzień... Myślę, że po prostu Wiktoria chce zrobić starszej siostrze prezent na urodziny i czeka do 8-go Trzeba wyluzować i uzbroić się w cierpliwość |
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurde kobietki szalejecie z porodami !
GRATULUJE wszystkim mamusia szczesliwych porodow i pieknych dzieciatek weszłam tu w sumie w wolnej chwili z zamiarem opisania Wam wszystkiego ale nie wiem od czego zacząc
|
#2798 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą zamierzam szukać czegoś w normalnych godzinach pracy...
|
|||
|
|
|
#2799 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to po samym wyglądzie brzucha wywnioskowała??Niezła jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj się trochę zdołowałam, bo dowiedziałam się, że moja mama od przyszłego poniedziałku ma szkolenie codziennie (oprócz weekendów) po 8 godzin do końca lipca i nie mam co liczyć na jej pomoc jak mały się urodzi Tzn najbardziej zależało mi, żeby zajęła się Izą jak będę rodzić to wtedy TŻ by mógł być ze mną, a tak to mnie tylko zawiezie do szpitala i wróci do domu, bo teściowa jest mało rozgarnięta i niewiele przy małej potrafi zrobić. Nawet pieluchę jej ledwie parę razy zmieniała i średnio jej to wychodziło![]() Idę coś zjeść z tego wszystkiego, bo podobnie jak większość z Was mam ostatnio wilczy apetyt
|
|||
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
ja tak na szybko ..
po wizycie ok,mała warzy 2,700 ;-) za tydzien w środe mam pierwsze KTG a na 17 tego dostalam juz skierowanie do szpitala na cc ![]() Co do znieczulenia to podobno to w kregosłup jest lepsze dla dziecka niż ogólne więc słucham lekarza Co do opuchlizny to powiedział że jest w normie
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte.To mała będzie raczej drobniutka,chociaż przez 2 tygodnie dużo może się zmienić![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2802 |
|
Konto usunięte
|
Pogoda- ją bym wolała jednak upały, bo bym sobie przynajmniej wyszła w końcu z dziećmi na spacer... a tak to kisze się w domu, bo zimno i pada cały czas...
Imię dla dziecka- u nas wybór wyglądał dość komicznie.. jak tylko przewieźli nas na salę poporodowa, tz zapisał na kawałkach papieru toaletowego, bo nie mieliśmy nawet żadnej kartki, kilka imion które nam się podobało... potem je zwinal i wsadził do kubka. Wylosowalam Aleksander, a potem Dawid. I tak zostało- Aleksander Dawid ;-) |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeju, ale idzie rozpakowywanie!!! Serdeczne gratulacje dla świeżo upieczonych Mam i gorące przytulasy dla maluszków, niech rosną zdrowo dalej po tej stronie brzucha
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
Sorrki za mało estetyczny temat, ale...
Do dziewczyn, które mają/miały problem z hemoroidami. Czy udało się Wam je zwalczyć? Miałyscie zewnętrzne czy tylko wewnętrzne? Mi jakiś czas temu wyszedł taki guzek na zewnatrz, walczyłam kremem, pomogło (zmniejszył się i przestał boleć, swędzieć). Niestety nie wchonął się, nie zresorbował. Teraz wyszedł kolejny bolący. Musze smarować rano i wieczorem i mam wrażenie, ze aż się chyba od tego odparzyłam (mam zaczerwienioną cała te okolice, lekko piecze i swędzi). Jestem przerażona... (wybaczcie opis). Dzis, któraś z Was pisała, ze po porodzie się pojawiły, czytałam też właśnie, ze w skutek parcia wychodzą. Jak mam wyleczyć te zewnętrzne guzki, do jakiego lekarza tak w ogole z tym. Jak nie urodzę do piątku (a wtedy mam wizyte u gin), to zapytam też
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja ja mam problem z zewnętrznymi. Powiem Ci tak- położna, która oglądała mnie wczoraj zaleciła czopki proctohemolan, i do tego maść
Ja mam 3 guzki zewnętrzne, wygląda to okropnie Położna mówiła, żeby podczas prysznica skierować strumień ciepłej wody na odbyt i spróbować je włożyć do środka Do tego czopek 2 razy dziennie plus maść tu nawet 4 razy dziennie Poziomka Tak rodziłam na żelaznej- polecam mimo wszystko U mnie totalny brak apetytu, zmuszam się do jedzenia Jest ze mną mama, ma 2 tygodnie urlopu, i przyjerzdża na większą część dnia 10-17 Niestety TŻ ma gorący okres w firmie i nie ma go od rana do wieczora, boję się co będzie za 2 tygodnie ![]() Ale mam nadzieję że się dotrzemy z bOrysem i jakoś będziemy umieli współpracować |
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Postaram się opisać Wam troszkę jak to u nas wyglądało Jak wiecie lezalam juz w szpitalu jakiś czas i już z 2 dni przed CC wychodziły mi na ktg nieprawidłowości które sie normowały.. po kazdym miałam robione usg i z dziecmi było niby ok. w dzień porodu od rana Borysowi spadało tętno po czym mialam robione usg i lekarze mówili cały czas ze jest wporządku i że poprostu jest im ciasno i pewnie naciskają sobie na pępowine... pamiętam, ze bylam zla bo niby ok a jednak cos sie działo..dzwonilam do tz i sie zalilam na lekarzy , mowilam mu ze chcialabym chyba juz urodzic pamietam, że na zmianie była akurat wporzadku położna, którą od razu polubiłam i ona za kazdym razem po ktg wzywala lekarza i wręcz krzyczała, ze nie jest okej skoro ktg nie wychodzi.. potem zaczelam nawet miec skurcze, ktore sie pisaly i w momencie skurczu małemu spadało tetno.. robili mi tak caly dzien ktg i cos czulam ze urodze i zaczelam sie wieczorem po mału pakowac z patologi no i koło 19 lekarz znow zrobił mi usg i powiedzial ze po nastepnym ktg zadecyduje co dalej.. dzwoniłam do tż żeby był gotow. no i na tym ktg znów Borysowi spadało tętno i lekarz przyszedl i oznajmił mi, że rozwiazujemy ciąze CC. głaskal mnie po reku i mowil, ze mam się nie bać a ja sie cieszyłam no i potem nagle wpadła połozna kazała mi sie szybko rozbierac i zakladac wdzianko do CC bo ona ma tylko20minut na przygotowanie mnie.. szybko cewnik [ała] szybko wenflon ... zdążyłam tylko napisac do tż ze to już i zaraz cesarka i ze sie boje..przeczytałam "JUZ JADE!! zaraz bede! jestes moja silną kobieta dasz rade pamietaj ze Cie kocham !!" i położna zabrała mi telefon. Bylo koło 21 jak połozyłam się na łóżku i prowadzili mnie na sale.Na sali operacyjnej panowała luźna, wręcz rozbawiona atmosfera. Personel mnie rozśmieszał, pani anestezjolog opowiadała mi o swoich bliźniaczkach. : ) Moment kłucia w kregosłup naprawdę nieprzyjemny.. Pani wbijała mi się 3 razy no ale do przeżycia : ) Lekarze przyszli już gotowi do operacji a ja czułam mrówki w nogach.. Przeraziłam się, że znieczulenie jeszcze nie działa a oni chcą zaczynać więc mowie o tym pani anestezjolog a ona mi na to, że chyba jest wporządku bo operacja już trwa Nie czułam kompletnie nic Lekarze przy operacji opowiadali sobie o jakiejs imprezie medycznej a ja leżałam i myślałam jezu to już.. : ) no i nagle.. usłyszałam pierwszy płacz i w tym też momencie sama sie popłakałam. jakoś samo mi to przyszło.. kiedy usłyszałam drugi płacz byłam już cała mokra na twarzy : ) czekałam aż wkoncu pokazą mi moje skarby.. noi przyszedł pierwszy caly umazany maluteński Oliwier potem przyszedł Borysek maluski ) osikał mi twarz na powitanie haha : ) zabrali je a ja juz myslalam tylko o nich ..o niczym innym : )kiedy skonczyli mnie szyć i przewieźli na sale pooperacyjną czekała na mnie moja mama. okazało się ze tż jest na kangurowaniu.. leżalam troche nieobecna i po jakims czase przyszedł tż.. Płakał. Mowił tylko " Miałem je obydwa.. Takie malutkie.. Moje syneczki.. Tuliłem je obydwa.. " Zastanawiałam się czy to ja dostałam morfine czy on też ) Ale widok nie zastąpiony i byłam naprawde szczęśliwa jego szczesciem i zachwytem ) Dzieci lezały na oddziale dla wcześniakow a ja sama na sali pooperacyjnej. Noc była straszna.. Miałam drgawki nad ktorymi nie panowałam, majaczyłam nie wiedziałam czasami co sie dzieje a tż siedział całą noc koło łózkai głaskał mnie po twarzy mówiąć jak mnie kocha i jakie one są piekne i jaki jest szczesliwy ) położna przychodziła co godzine sprawdzała jak sie czuję, była bardzo fajna : )ah i wycisneła mi troszkę pokarmu z piersi dla maluchów : ) Wkoncu koło 4 rano zasnęłam po mocnych dawkach morfiny i ketonalu. Niestety kolejny dzien był jeszcze gorszy.. Około 10 przyszła inna położna, nie taka fajna. Tz pojechał po rzeczy do domu.Polozna kazała mi próbwac wstać z łóżka.. Ból był straszny.. Kiedy wstawałam kręciło mi się w głowie i upadałam bez sił.. Rana napierniczała jak diabli.. Ale połozna mowiła, że MUSZE sama przejsc na inna sale. Jakoś dałam rade. Na sali leżałam i płakałam z bólu. Zawołałam położną o lek przeciwbólowy, ta odpowiedziała mi, że zaraz przyniesie ale juz jej wiecej nie zobaczyłam ; ) Najbardziej dołowało mnie, że nie mogę sama wstać z łóżka i iśc siku a co dopiero do dzieci.. Podnosząc się umierałam z bólu.. Przyszedł tż zobaczył mnie w takim stanie i był przerażony.. wkońcu on załawił mi przeciwbólowe i jakoś zaprowadził do maleństw siedziałam u nich poł dnia i poszłam spać bezsił.. taki stan utrzymywał mi sie chyba 2 dni i doświadczyłam depresji poporodowej z racji tego iż nie mogłam sie ruszać z bólu i niemogłam chodzić do dzieci które leżały na oddziale obok, do tego nie miałam pokarmua położne z oddzialu dzieci robiły mi wyrzuty ze nie przychodze i nie przynosze im odciagnietego mleka. EH.. ale walczyłam. TŻ pomagał jak mogł Powiem Wam ze nawet ręcznie śćiagał mi pokarm z piersi i jemu wychodziło to lepiej niż mi Z czasem ból był mniejszy a pokarm sie pojawiał i było lepiej Pozniej juz spędziałam u dzieci całe dnie i w nocy co 3h na karmienie a polozne nagle kazały mi troche odpoczac heh Nauczyłam się dużo na oddziale noworodkow, niektóre położne super kobietki dzięki nim wiem jak opiekować sie maluchami potem już tylko czekałam aż maluchy bedą miały wage i żołtaczka im przejdzie i wyszliśmy do domku )W szpitalu maluchy były karmione butelkami gdyż kontrolowali ilosc jaka jedza i niestety tak tez zostało. Karmie je butelka moim odciagnietym mlekiem, ale tez i modyfikowanym gdyz juz mi nie starcza mojego Z jednej strony sie ciesze bo tż zawsze karmi jednego z nich i jest mi łatwiej Ah no i w domu oczywsice tż wpełni zaangazowany w opieke nad malenstwami robi przynich wszystko : ) jestem z niego dumna No i oczywsicie pomaga nam jeszcze moja mama także bywa ze moge spac cała noc zeby wypoczac a oni zajmuja sie małymi : ) [ chociaz i tak sie budzę, wkoncu instynkt matki chyba hiih] Byłam też już na wychodnym bez dzieci ale wytrzymałam tylko godzinkę hih ![]() Maluchy jedzą co 3h w miedzy czasie z reguły śpia Na poczatku to juz wogole cały czas spały ale teraz zaczynaja pokazywać różki ![]() Czasami strasznie marudzą w nocy ale to chyba brzuszki je bolą Zaczynam sie zastanawiać czy nie zacząć je przepajać za radą położnej ale troszkę sie boje ze są za malutkie ![]() Ogolnie chłopaki są grzeczne I strasznie silne! Mają 3tygodnie a na brzuszku już podnoszą głowki i przekręcaja sie na drugi bok Spacerujemy dużo i powiem Wam ze spacery są dla mnie treningiem - pchać taki wózek hihi Z mojego +20kg zgubiłam 12kg mam nadzieje ze reszta pojdzie szybko,no i ze brzuszek szybko zmaleje ![]() Myślę co Wam jeszcze opowiedzieć ale niewiem Wiem tylko, że mimo iż bywa ciężko to kocham moje chłopaczki najbardziej na świecie
|
#2807 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46730200]
Jednak dla mnie nie jest problemem waga po ciąży, ale ogólny wygląd.. pomijając już brzuch, najgorsza jest twarz. Blada, since pod oczami, jakby mi ktoś lajpo nabil... włosy straszne, oklapniete, każdy włos wywiniety w inna stronę.. i dlatego mam kilka pytań: 1. Czy byłoby mi dobrze we włosach koloru ciemny brąz? 2. Jakie marki farb do włosów polecacie? 3. Jaki balsam na już istniejące rozstepy?[/QUOTE] A nie myślałaś o rozjaśnieniu? Jaki teraz masz kolor? Farby do włosów polecam Garnier Color Naturals i Olia A balsam na rozstępy...hmm używam Elancyl, ale wiem, że jak masz już rozstępy to powinnaś smarować jeszcze przez miesiąc. Czym smarujesz teraz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę! [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46734759] Imię dla dziecka- u nas wybór wyglądał dość komicznie.. jak tylko przewieźli nas na salę poporodowa, tz zapisał na kawałkach papieru toaletowego, bo nie mieliśmy nawet żadnej kartki, kilka imion które nam się podobało... potem je zwinal i wsadził do kubka. Wylosowalam Aleksander, a potem Dawid. I tak zostało- Aleksander Dawid ;-)[/QUOTE] Hehhe nieźle to sobie wykombinowaliście ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- chololate właśnie doczytałam, aż mi łezki w oczach stanęły, tak pięknie wszystko opisałaś Super, że masz wsparcie w tż, dzięki temu, że opieka nad chłopcami nie ciąży tylko na Tobie jest Ci o wiele lżej Co do karmienia, to póki masz pokarm to dla chcącego nic trudnego pobudzić laktację, zawsze to więcej kaski na mleku się zaoszczędzi, a wiadomo, że Twoje lepsze niż mm Nam położna mówiła, żeby sutka posmarować glukozą lub cukrem pudrem jeśli dziecko przyzwyczajone jest do butelki, wtedy powinno zassać i cyca No i za zgubione kg!! Ty z dwoma dzieciakami przytyłaś 20 kg a ja z jednym już ponad Ale mam już to gdzieś, schudnę po porodzie
|
||||
|
|
|
#2808 | |||
|
Rozeznanie
|
Chocolate fajnie, że jesteś
Super, że masz takie wsparcie od tż no i że maluszki grzeczne i spokojne---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
naprawdę miałaś ciężko... Teraz po 2 ciążach przyda Ci się rok odpoczynku, żeby organizm się zregenerował, chociaż czy z dwójką małych dzieci można mówić o odpoczynku![]() Cytat:
za wizytęA za pierwszym razem jakie miałaś znieczulenie? Ogólne? Cytat:
A na teraz może jeszcze jakaś maść na odparzenia taka jak dla dzieci + wietrzenie + dobrze zakończyć prysznic zimną wodą w tym miejscu chociaż, żeby żyły trochę się "zamknęły" |
|||
|
|
|
#2809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do karmienia.. one troszkę łapią ale gubią co chwile, no i problem jest w tym że chcą jeść równocześnie i już. starałam sie jednego przestawić na troche pozniej ale kurcze nie mogę. obydwa w tym samym momencie domagają sie mleczka a ja nie umiem ich nakarmić dwóch naraz cyckiem musimy nad tym po pracowac
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
chocolate dobrze, że masz takie wsparcie!
Przy dwójce wydaje mi się to bardzo pomocne Szkoda tylko, że powoli zaczyna brakować Ci pokarmu.U mnie dziś masakryczny dzień. Pogoda licha, mały daje czadu. No i moim rodzicom udało się zobaczyć te wyczyny na skype. Do tego bolą mnie strasznie pachwiny, głowa mi pęka i kręgosłup już coraz mocniej boli. Brzuch się obnizył i tak o. Chciałabym, żeby ten tydzień szybko zleciał. W sobotę wraca w końcu Tż, ja póki co siedze sama w domu do jego przyjazdu. Mam wrażenie, że wszyscy się bardziej stresują tym, ze jestem sama niż ja. Co jest wkurzające, bo co chwila ktoś dzwoni i pyta. Wszystkich przebiła babcia: Dziś dzwoni i się pyta jak tam w szpitalu i czy dziś urodzę. Ja na to, że siedze w domu i na porodówkę się nie wybieram przez najbliższy tydzień. Okazało się, że moja kuzynka, która ma 9 lat wmówiła babci, że rano do niej dzwoniłam ze szpitala. Ot to takie wredne małe. Co do Waszych Teściowych. Współczuję jak mogę. Ja ze swoją (jeszcze przyszłą) póki co mam dobry kontakt. Wiem też, że nie będzie się nam zbytnio wcinać bo ma problemy ze swoją mamą (babcia Tż miała niedawno zawał). No i to jej drugi wnuk będzie. Co do ubierania dzieci - myślę, że tu bardziej będzie moja mama się wcinać niż teściowa. Teściówce wiecznie gorąco, z kolei mojej mamie raz tak, raz tak. Problem będzie z teściem, bo uwielbia dzieci (i dobrze ) Ale ma wąsy i problem żeby się powstrzymać nie całować brzdąców. Tak było w przypadku pierwszego wnuka. Dziś poczyniłam zakupy dla mnie i Tżta. A co, nam też się coś z tytułu macierzyństwa należy. ![]() Zakupiłam nam nową większą kołdrę (poprzednia 140x200 teraz 180x200), nowe poduszki (jedno i drugie antyalergiczne), podkład wodoodporny na wyrko i komplet pościeli. Wydałam nieco ponad pół chorobowego Na co Tż tylko pomachał głową i stwierdził, że mi się pokręciło w głowie. Koniec końców przyznał rację i teraz to wszystko czeka, aż przyjedzie w sobotę będzie ubierał i będziemy rozpoczynać etap: wykurzanko ![]() Tymczasem idę w wannę i może ogarnę szanowną.. ---- Jakby któraś z nas się wybierała w niedzielę do jakiejś galerii albo coś. To są zielone świątki - ustawowo wolne od pracy. No i wyjazd po wózek z góry zakończony fiaskiem...
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 Fasola czekamy Edytowane przez alingles Czas edycji: 2014-06-03 o 20:26 |
|
|
|
#2811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale wszystko jest do przeżycia |
|
|
|
|
#2812 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to jakbym chciała się "wyłączyć" to chyba przez 3 tyg musiałabym nie zaglądać do Was ![]() Cytat:
za wizyte.Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46730200] Jednak dla mnie nie jest problemem waga po ciąży, ale ogólny wygląd.. pomijając już brzuch, najgorsza jest twarz. Blada, since pod oczami, jakby mi ktoś lajpo nabil... włosy straszne, oklapniete, każdy włos wywiniety w inna stronę.. i dlatego mam kilka pytań: 1. Czy byłoby mi dobrze we włosach koloru ciemny brąz? 2. Jakie marki farb do włosów polecacie? 3. Jaki balsam na już istniejące rozstepy?[/QUOTE] 1. Jeśli jesteś teraz blada, to ja odpuściłabym sobie ciemny brąz, może lepiej coś cieplejszego mleczna czekolada ![]() 2. W piance shwarzkopf perfet mousse. Bardzo łatwa w aplikacji. Teraz są promocje na farby w rossmanie ![]() 3. Nie wiem Cytat:
![]() Cytat:
a macie dla młodej już imię???Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46734759] Imię dla dziecka- u nas wybór wyglądał dość komicznie.. jak tylko przewieźli nas na salę poporodowa, tz zapisał na kawałkach papieru toaletowego, bo nie mieliśmy nawet żadnej kartki, kilka imion które nam się podobało... potem je zwinal i wsadził do kubka. Wylosowalam Aleksander, a potem Dawid. I tak zostało- Aleksander Dawid [/QUOTE] Jesteście mistrze ![]() chocolate super opis i bardzo dobrze mi się go czytało ale chrzest na buzię miałaś niezły------------------------- Szybka relacja po ostatniej wizycie w tej ciąży U młodej wszystko ok, ma 3300g więc wcale nie będzie taki klocunio jak Adaś (aczkolwiek to tylko usg, a waga swoją drogą), mamusia ma kupę kg na + ale już też ma to w pupalu. Nie byłam badana więc nie wiem czy tam na dole coś się dzieje i się nie dowiem Za tydz. mam się stawić na ktg i tyle.
|
|||||||
|
|
|
#2813 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46734759]Pogoda- ją bym wolała jednak upały, bo bym sobie przynajmniej wyszła w końcu z dziećmi na spacer... a tak to kisze się w domu, bo zimno i pada cały czas...
Imię dla dziecka- u nas wybór wyglądał dość komicznie.. jak tylko przewieźli nas na salę poporodowa, tz zapisał na kawałkach papieru toaletowego, bo nie mieliśmy nawet żadnej kartki, kilka imion które nam się podobało... potem je zwinal i wsadził do kubka. Wylosowalam Aleksander, a potem Dawid. I tak zostało- Aleksander Dawid ;-)[/QUOTE] Świetny sposób na wybór imienia choc0late pięknie wszystko opisałaś, aż się wzruszyłam Chociaż też wróciły niemiłe wspomnienia po cc Twój TŻ musi być świetnym facetem, super, że masz w nim takie wsparcie A co do karmienia to dobrze, że maluchy dostają chociaż trochę Twojego pokarmu. Może jeszcze uda Ci się podtrzymać laktację...moja bratowa od początku karmi małego tylko odciągniętym pokarmem, w ogóle go nie przystawia do piersi i karmi już ponad 4 miesiące, więc może u Ciebie będzie podobnie może jak będziesz regularnie odciągać, pic herbatki pobudzające laktację i od czasu do czasu przystawiać chłopaków to pokarmu będzie więcej...a jak nie to mm jest też świetnym pokarmem dla dzieci i nie ma co się zadręczać. Zresztą i tak należą Ci się wielkie za choćby próbę wykarmienia dwójki ![]() Cytat:
za zakupy. I dobrze, że piszesz o tych zielonych świątkach, bo ja oczywiście o tym nie wiedziałam ![]() Cytat:
za podejście Teraz to już jest najmniej ważne Mała zapowiada się raczej kompaktowa, więc nic tylko rodzić
|
||
|
|
|
#2814 | |
|
Raczkowanie
|
ja tak na szybko
Cytat:
Pater ogromne gratulacje Ucałowania dla Tż-ta Chocolate piękny opis, czytając ciągle się wzruszałam... Świetnie, że tak sobie radzicie. Droga do Maluszków nie była łatwa, ale widzę, że twarda z Ciebie babka dla tż-ta. Oby dalej było tylko dobrze, dużo radości i pociechy z maluchów życzę |
|
|
|
|
#2815 |
|
Konto usunięte
|
Poziomka teraz mam swój naturalny kolor, niefarbowany, jakiś średni brąz.
Balsamu uzywalam Palmersa i był dobry w ciąży, ale teraz mam tak bardzo suchą skórę, że już nie daje ten balsam rady.... Chocolate piękny opis, wzruszylam się... i brawa dla tzta |
|
|
|
#2816 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuje Was ale nawet nie mam weny, żeby coś więcej napisać
Oj ciężko mi się żyje na sam koniec, fizycznie i psychicznie też ![]() Zbieram się zaraz na wizytę, mam nadzieję, że ostatnią. O ile moja szyjka nie robi sobie żartów i się magicznie na koniec nie wydłuża
|
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Brzuchatki i Mamusie
wczoraj byłam na pedicure i babeczka mówiła, że wiele razy zdarzyło jej się, że po wizycie u niej kobitki rodziły cóż nie powiększę jej statystyk - nadal w dwupaku za to mam stópki gładkie jak marzenietżet wczoraj mi powiedział, że każdego dnia zmienia się moja szanowna i podobno wygląda już tak jakby mały chciał wyjść rozumiem, że nie jest to komplement![]() lecę Was nadrobić! |
|
|
|
#2818 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Czyli niby można rodzić Ale, że owulkę miałam przesuniętą o tydzień i mały zawsze jest tydzień do tyłu to niech jeszcze z tydzień poczeka i wtedy droga wolna Zresztą we wtorek dopiero mam wizytę i będę miała pobrany wymaz na Gbs, więc wolałabym zdążyć odebrać wynik...Cytat:
za wizytę i skróconą szyjkę, a najlepiej jakieś rozwarcie![]() Cytat:
Ale jak kilka dni temu postanowiłam zobaczyć co u mojej szanownej słychać to się przeraziłam jej wyglądem
|
||
|
|
|
#2819 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46730200]mam kilka pytań:
1. Czy byłoby mi dobrze we włosach koloru ciemny brąz? 2. Jakie marki farb do włosów polecacie? 3. Jaki balsam na już istniejące rozstepy?[/QUOTE] 1. nie wiem jak wyglądasz, więc nie mogę Ci doradzić 2. używam l'oreal excellence. nie dlatego, że jest super, ale w przystępnej cenie i wszędzie dostępna. na regularną koloryzację u fryzjera mnie nie stać a testowanie farb różnych firm skończyło się włosami w wielu odcieniach brązu i czerni![]() 3. moja siostra,która bardzo popękała w ciąży poleca krem noscar Aldrin bądź cierpliwa, przecież niedawno urodziłaś kg same spadną, nawet nie zauważysz kiedyCytat:
![]() Dobrze, że wizyta ok a waga maleństwa przyjazna ![]() Ale maleństwo Cytat:
gdy tylko pozbyłam się zaparć i włączyłam leki (maść i czopki) problem minął...zobaczymy czy wróci po porodzie....Cytat:
Pod większą kołdrą będzie Wam się lepiej spało i nie tylko![]() Cytat:
![]() Cytat:
zobaczysz - szybciej się ich pozbędziesz niż je nabyłaś![]() Chocolate fajnie, że znowu jesteś ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
niestety, podczas ostatniej depilacji z lusterkiem poznałam nową twarz mojej szanownej i wiem jak wygląda.... ![]() Karolina gratuluję nowego tc ![]() Necro za wizytę....głowa do góry |
||||||
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
Chocolate Fajnie że udało Ci się nam opisać przebieg i wrażenia z porodu.
dla tż- wzorowo się zachowuje. Laktacją nie nie zadręczaj bo to może jeszcze gorzej zadziałać. Chciałam nadrobić po krótce bez cytowania ale już nie pamiętam co kto pisał ![]() Berenika masz jasną karnację więc ciemne kolory mogą nie korzystnie zadziałać. Może spróbowałabyś pogłębić swój obecny kolor tylko nie wiem co Ci doradzić czym to zrobić. Z rozstępami narazie nie mam problemu, może jakieś naturalne olejki (ze słodkiech migdałów, kokosowy) będą lepsze od tych chemicznych drogeryjnych balsamów. Tak wczoraj pomyślałam że każda kobieta po porodzie powinna miec zapewniony pakiet kosmetyczny albo chociaż jakieś małe SPA ![]() Karolina za 38 tc. NecroKitty za rozkręcenie akcji. Znów się nie sprawdzają przewidywania lekarzy- już dawno miałaś rodzić a tu nic z tegoCiekawe czy Kakusia urodziła. Pisała ostatnio że odezwie się po porodzie. Wczorajszy dzień mnie wykończył tak że od 20 zasnęłam przed tv. Za dużo chodzenia i padłam jak mucha. Obudziłam się o 22.30 przeleciałam szybko wizaż czy któraś z Was nie urodziła i poszłam spać dalej a dziś od 6 już dreptam.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

my dopiero powli dochodzimy do siebie i zaczynamy się poznawać ale ciężko nam to jeszcze idzie, kg niestety nie spadły mimo karmienia piersią sporo ich zostało 
lub większe?
Dobrze, że już jesteście w domu i ciągle w dwupaku
zawsze farbuję u fryzjera, nawet nie wiem jaką farbą, a co do fryzury i koloru to musiałabyś znaleźć najlepiej jakiegoś dobrego fryzjera, który dobierze Ci odpowiedni kolor i fryzurę do rodzaju Twoich włosów
za wizyty
za wizyty 

ceny są tak różne, że nie wiem który wybrać? 
człowiek by chociaż z nudów okna umył, a tu pogoda nawet przeciwko niemu
mam taki apetyt a potem wyrzuty sumienia, że tuczę się na ostatek
tarta super, ale masa już nie i truskawki za wczas dałam i namokły ehh.
Tzn najbardziej zależało mi, żeby zajęła się Izą jak będę rodzić to wtedy TŻ by mógł być ze mną, a tak to mnie tylko zawiezie do szpitala i wróci do domu, bo teściowa jest mało rozgarnięta i niewiele przy małej potrafi zrobić. Nawet pieluchę jej ledwie parę razy zmieniała i średnio jej to wychodziło

Twój TŻ musi być świetnym facetem, super, że masz w nim takie wsparcie
Ale, że owulkę miałam przesuniętą o tydzień i mały zawsze jest tydzień do tyłu to niech jeszcze z tydzień poczeka i wtedy droga wolna