|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Juz po wizycie, ale brzuchol agresywny i sie stawia
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
rybka 14 dni wow!
|
|
|
|
#3633 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, mam mozliwosc kupienia laktatora elektrycznego z medeli
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko, że ja się leczę od paru dobrych lat i to dlatego
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
sama mam ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Dziś w ramach nic nierobienia lecę na kawkę i pogaduchy Więc żegnam się na razie , do później kochane
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten mini ale nie sprawdzałam go więc nie mogę się wypowiedzieć. Ogólnie opinie ma dobre
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale poplanować przecież sobie można co do masażu krocza to znajoma ze szpitala opowiadała mi, że jej na porodówce położna masowała i że właśnie to bardzo bolało.. i na trakt porodowy przyszedł ksiądz z Komunią dziękuję ![]() Cytat:
a skype... ![]() no to bierzemy sie za malowanie w końcu!
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-04 o 09:37 |
|||
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
I like it to może pociesze Cię w ten sposób, że w ok miesiąc po porodzie problem się schował
i wychylal się tylko przy konkretnych zaparciach... także może wróżby Asi o operacjach Witam się z poczekalni do gina ale ja w przeciwieństwie do niej nie mam zamiaru rodzic za tydzień, za chwilę okaże się czy moje przypuszczenia potwierdzi gin ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
karolinek tez mam zamiar kupic medele ale ta mini ten zakup planuje po porodzie zobacze jak laktacja bedzie sie rozwijac.
fame haha az sie oplulam mina ksiedza pewnie bezcenna. Swoja droga nie spodziewalam sie ze takie masowanie bedzie tak bolalo hmm sama tez probowalam to boli tak samo a wszystko w srodku jakies takie wieksze ![]() Ktoras z was sie juz masuje? Moze tylko ja taki cienias jestem. A co do planowania porodu to ja zawziecie planuje na 21czerwca haha nawet tz sie z mlodym dogadywal w tej sprawie no ale to tylko moje pobozne zyczenia. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-04 o 09:45 |
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinek kciuki trzymam.
Fame o raju to już tuż tuż ![]() Boże zielony niech cieplo sie zrobi bo mam jeszcze ze 4 pralki prania.... |
|
|
|
#3642 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fame ![]() zazdroszczę, że już blisko końca!Cytat:
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
no niestety -3,5, ale zawsze mówili że siatkówkę mam ładną więc mam nadzieje że ta wizyta to tylko proforma , na codzien noszę soczewki, chyba na żadnym zdjęciu nie mam okularów
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
daj znać po wizycie
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska a nie masz wrazenia ze teraz w koncowce wzrok ci sie oslabil? Ja mam -1,5 i -1,75 od 3 tyg widze ze wzrok slabszy. Dzwonilam do okulisty to powiedziala ze ewentualna korekcja po porodzie bo teraz hormony moga mi pogorszyc wzrok wlasnie w koncowce ciazy.
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie nie, może jakieś 0,5 mam słabszy ale przy tej wadze bez okularów czy soczewek i tak prawie nic nie widze z daleka więc ciężko mi to wyczuć a w soczewkach nie widze za bardzo różnicy więc nie wiem. Będę niedługo na wizycie to zobaczymy czy się powiększyła czy nie
|
|
|
|
#3647 | ||||
|
Raczkowanie
|
Bry
![]() JA wczoraj miałam KTG w poradni, tętno maluszka przy zapisie OK tylko gin na dyżurze pocieszył mnie że zapis trwa pół godziny a co będzie za kolejne pół to nic nie wiadomo Po południu wizyta u mojej gin która nie wróży mi dotrwania do terminu ale każe faszerować się magnezem i luteiną jeszcze dwa tygodnie, a potem niech się dzieje wola nieba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() godzina zero zbliża się wielkimi krokami Cytat:
Cytat:
Do tego dziś miałam w planie coś porobić przy ciuszkach to Nadia mi się rozkaszlała i mam domowe przedszkole. Więc nie będę sobie dokładać pracy bo już zwykłe ogarnięcie córy zabiera mi sporo siły, a przecież mam leżeć. Edytowane przez elcia_ Czas edycji: 2014-06-04 o 10:38 |
||||
|
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
hejka
nadganianie was w polu jak zwykle ![]() ale co u mnie wczoraj sciągnęłam wyniki na paciorka i wyszło stety niestety cos takiego : streptococcus gr c obfity na necie nic konkretnego tylko o jakiejs zołzie koni, o migdałkach i tyle moze któraś z Was wie i pomoże co to jest i czy grożne dla maluszka. Mój szef szuka pracownika ale po cv które przychodza na skrzynke ( wiem nie powinnam podglądac i oceniac ludzi) ale nikogo konkretnego. Wizyte mam u pani doktor w przyszłą środe i bede juz prosic o zwolnienie. Ostatnio tzn. wczoraj mnie zemdliło po śniadaniu antybiotyku i wit dziś prawie to samo troche lżej ale nie fajnie. A ogólnie nic mi sie niechce ![]() ![]() tylko bym poszła spać niewiem czy to pogoda hormony cukrzyca czy inna cholera ale w autobusie to na 100% zasne.
|
#3649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
elcia trzymaj się tego,że ktg wyszło ok a gdybać nie ma co. będzie dobrze |
|
|
|
|
#3650 | |||
|
Rozeznanie
|
Bry!
Byłam w laboratorium upuścić trochę krwi i skoczyłam na bazarek kupić sobie miękki stanik do karmienia, bo mi cyce zaczynają żyć własnym życiem i ciasnooo. A taki za 12 zł jak jeszcze wyrosnę z niego to nie szkoda mi będzie się go pozbyć. Myślałam, że do domu nie dojdę tak mi brzuch stwardniał i rozbolał Przyjechał do mnie kurier z materacem i nakładką pod prześcieradło. Materac spoko, ale bardziej mi się ten podkład podoba, któraś z Was pytała o taki oddychający. http://allegro.pl/nakladka-podklad-n...266881226.html Ten nie ma folii pod spodem, jest dość gruby, a spodnia warstwa to taka fizelina jakaś. Grunt, że materac pod tym nie skiśnie. Cytat:
![]() Eeeee Fame poczekaj jeszcze trochę może jednak do 38tc skończonego Cytat:
A inna sprawa, że nam na szkole rodzenia położne mówiły, żeby nie kupować na zapas, bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że się w ogóle nie przyda. Cytat:
![]() A Ty tak po tym włamaniu jeszcze raz musisz prać? ![]() Viki: w dzisiejszych czasach to niegroźne, tylko dostaniecie przy porodzie antybiotyk ![]() I różnica taka, że jakby Ci wody odeszły albo krwisty czop, to troszkę szybciej musisz do szpitala lecieć, niż w przypadku ujemnego posiewu. Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-06-04 o 11:13 |
|||
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() karolinek trzymaj sie w szpitalu, zawsze to bezpieczniej, sytuacja sie unormuje to cie jeszcze wypuszcza i like it to robaczek rodzi za 2tyg mam nadzieje, ze ja jeszcze nie...agnes a ty chcesz rodzic bez znieczulenia tak? Bo w przeciwnym razie, nie masz sie co stresowac, ze bedziesz wstrzymywac porod... Ja bym sobie nie zrobila masazu krocza ![]() Fame ![]() A ty chcesz rodzic 12.czerwca? Jestes pewna? bo to juz jakos za tydzien ![]() Ja niby jestem na poczatku listy do rodzenia i chociaz mysle, ze sie raczej nie przeterminuje tym razem, to przede mna urodzi juz z polowa dziewczyn |
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka gdyby to zależało ode mnie to mogłabym urodzić już dziś.. Chcę mieć to z głowy i położyć się spać na brzuchu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny 13czerwca jest pełnia więc może akurat na którąś trafi hehe
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
rybka masuje bo lekarz powiedzial,ze moze mnie to uchronic przed popekaniem lub nacieciem a co do znieczulenia to nie wiem okaze sie na miejscu, jak nie bede wytrzymywac to poprosze o nie w kwestionariuszu zaznaczylam ze chce.
|
|
|
|
#3655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() spać na brzuchu rozmarzyłam się....
|
||
|
|
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Dziewczyny kupowałyście śpiworki do spania dla maluszków? Jaki rozmiar wybrałyście na początek? Pozdrawiam
|
|
|
|
#3657 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie mogę się doczekać, jak położę się na brzuchu
![]() co do wyników GBS, to mi też wyszły dodatnie no ale wiem, że nie jest to groźne, jedynie właśnie jak odejdą wody to trzeba od razu jechać do szpitala, a myślałam, że poczekam na rozwinięcie akcji w domu ![]() Mały sobie upodobał moją przeponę, od paru dni tak się wypina, że nie mogę tchu złapać
|
#3658 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej...
Cytat:
żeby było wszystko ok. Mam znajomą, która urodziła się z taką małą waga i Jej siostra również. Wyrosły na piękne zdrowe kobiety i były fajnymi dzieciakami, u Ciebie na pewno też tak będzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Debesciara super z tym smokiem ![]() Ja dziś pierwsza przespana noc, chyba za dużo emocji wczoraj. Moja przyjaciółka straciła maleństwo w 12 tc i chyba niepotrzebnie mi o tym powiedziała. Jakoś nie mogę sobie wybić Jej z głowy teraz
|
|||||
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
hahah dzis stworzyłam takiego potwora w rog łóżeczka bedzie pasowal do piankowych sówek na scianie. Mam nadzieje, że mały sie go nie przestraszy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

więc z dwojga złego wolę cc 
w przyszłym tygodniu planuję rodzić 

jejku jak to szybko mija, ja mam zamiar rodzić jak odbiore wyniki GBS bo mojej gince się nie śpieszy i zrobi mi je dopiero w 37t4d 
....
w końcu!

daj znać po wizycie