Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 08:53   #3631
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Juz po wizycie, ale brzuchol agresywny i sie stawia

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 08:56   #3632
i like it
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

rybka 14 dni wow! z jednej strony zazdroszczę z drugiej zaczynam rozumieć strach.... ale pocieszę cię , każdą z nas to czeka
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 08:58   #3633
Karolinek_
Raczkowanie

Dziewczynki, mam mozliwosc kupienia laktatora elektrycznego z medeli polecacie czy raczej nie?

Stary 2014-06-04, 09:00   #3634
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę , a co do hemoroidów to właśnie podobno te czopki co podałam dają najszybszy efekt . Ja się cieszę, że będę miała cc bo po rozmowie z moim proktologiem jasno powiedział , że po porodzie sn to już tylko operacyjnie więc z dwojga złego wolę cc
nie żartuj nawet
Stary 2014-06-04, 09:12   #3635
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
nie żartuj nawet
Tylko, że ja się leczę od paru dobrych lat i to dlatego

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam mozliwosc kupienia laktatora elektrycznego z medeli polecacie czy raczej nie?

Polecam sama mam

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Dziś w ramach nic nierobienia lecę na kawkę i pogaduchy Więc żegnam się na razie , do później kochane Miłego dnia , dużo uśmiechu i nie patrzcie w kalendarz
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:28   #3636
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak jak joanna też mam z medeli ten mini ale nie sprawdzałam go więc nie mogę się wypowiedzieć. Ogólnie opinie ma dobre
Stary 2014-06-04, 09:34   #3637
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tc w przyszłym tygodniu planuję rodzić
to powodzenia Będę trzymać kciuki.

A ja się witam o dziwo wyspana. Tylko jedna pobudka do łazienki
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:35   #3638
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
jejku jak to szybko mija, ja mam zamiar rodzić jak odbiore wyniki GBS bo mojej gince się nie śpieszy i zrobi mi je dopiero w 37t4d ale wcześniej musze odwiedzić okuliste- bo jeszcze wyjdzie że rodzić sn nie będę mogła
nie wiedziałam, że masz jakąś wadę wzroku może nie będzie wskazań do cc

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
famea ty sie nie zdziw jak do terminu dobijesz

Kurcze zestresowalam sie zauwazylam pewien problem u siebie, bo tz robi mi masaz krocza a to boli i tak jakby szczypalo i co ja wtedy robie wstrzymuje oddech i nie potrafie sie rozluznic zaciskam miesnie. A co bedzie jak bede przec dziecko bol bedzie stokroc wiekszy i to od takiego dzialania sie bedzie cofalo. Teraz tz bedzie mnie masowal codziennie i musze popracowac nad oddechem i jakos sie sprobowac rozluznic.
możliwe, że dobiję ale poplanować przecież sobie można

co do masażu krocza to znajoma ze szpitala opowiadała mi, że jej na porodówce położna masowała i że właśnie to bardzo bolało.. i na trakt porodowy przyszedł ksiądz z Komunią i się pyta czy chce przyjąć Komunię Świętą, a ona na to: "Ku*wa! Nie teraz!"

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
szalona kobieto!trzymam kciuki aby wszystko poszło po Twojej myśli
dziękuję na pewno wszystko pójdzi epo mojej myśli

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Fame ja też się podłączam ... może skype
Zapomniałam , że zaczęłam 9 miesiąc ....
za 9 mc!
a skype... dobry pomysł! będziecie mnie dopingować "FAME przyj!!!!"

no to bierzemy sie za malowanie w końcu!

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-06-04 o 09:37
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:42   #3639
debesciara
Zadomowienie

I like it to może pociesze Cię w ten sposób, że w ok miesiąc po porodzie problem się schował i wychylal się tylko przy konkretnych zaparciach... także może wróżby Asi o operacjach są przesadzone, oby!

Witam się z poczekalni do gina i jednocześnie tak jak Fame w 37 tygodniu ale ja w przeciwieństwie do niej nie mam zamiaru rodzic za tydzień, za chwilę okaże się czy moje przypuszczenia potwierdzi gin

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:43   #3640
agnes208
Zakorzenienie

karolinek tez mam zamiar kupic medele ale ta mini ten zakup planuje po porodzie zobacze jak laktacja bedzie sie rozwijac.
fame haha az sie oplulam mina ksiedza pewnie bezcenna. Swoja droga nie spodziewalam sie ze takie masowanie bedzie tak bolalo hmm sama tez probowalam to boli tak samo a wszystko w srodku jakies takie wieksze
Ktoras z was sie juz masuje? Moze tylko ja taki cienias jestem.
A co do planowania porodu to ja zawziecie planuje na 21czerwca haha nawet tz sie z mlodym dogadywal w tej sprawie no ale to tylko moje pobozne zyczenia.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-06-04 o 09:45
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:44   #3641
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Karolinek kciuki trzymam.

Fame o raju to już tuż tuż

Boże zielony niech cieplo sie zrobi bo mam jeszcze ze 4 pralki prania....
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:49   #3642
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Karolinek dobrze ze wyrzucilas to z siebie, ja ostatnio zjadlam wafelka a mój tz głupio zażartował "byś się wstydzila", już we mnie wszystko pękło odnośnie tej cukrzycy bo się staram, chodzę po głównych posiłach na przymusowe spacery, po obiedzie miałam mniej niż 90 to dojadlam sobie tym wafelkiem i w sumie podniósł mi cukier do 98 , ale to chodziło o to ze się staram a on głupio żartuje... ryczalam jak głupia, wiem ze nie chciał mi sprawić przykrości ale czasami trzeba pomyśleć... zwłaszcza ze poczułam się tak jakbym umyślnie szkodzila dziecku.

Caramel czyli co cesarka? Czy będziesz rodziła sn?

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Malwiska trzeba chyba olać, nasi tż-ci chyba nie wiedzą, z czym to wszystko się wiąże. Ja czasami jak zjem coś słodkiego, to spotykam się z mordem w oczach, ale jak już jesteśmy z kimś w towarzystwie i ja zaczynam wydziwiać, że tego i tamtego nie mogę jeść, to wywraca oczami i mówi: boooooże, przecież nie masz jakiejś dużej tej cukrzycy. No jasne, przecież nie ważne czy duża czy mała- po prostu jest i trzeba się stosować do zaleceń i bez dyskusji. To tak jakby powiedzieć- przecież jesteś tylko trochę w ciąży...

Cytat:
Fame zazdroszczę, że już blisko końca!

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Karolinek kciuki trzymam.

Fame o raju to już tuż tuż

też chcę już ciepło, nic mi nie chce schnąć
Stary 2014-06-04, 10:02   #3643
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Karolinek a w jakim szpitalu jestes?
Ja dziś zaczynam odliczanie
14 dni zostało, zaczynam odczuwać niepokój
W Siemianowicach, tutaj tez pracuje moj Doktorek

Stary 2014-06-04, 10:12   #3644
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiedziałam, że masz jakąś wadę wzroku może nie będzie wskazań do cc
no niestety -3,5, ale zawsze mówili że siatkówkę mam ładną więc mam nadzieje że ta wizyta to tylko proforma , na codzien noszę soczewki, chyba na żadnym zdjęciu nie mam okularów

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
I like it to może pociesze Cię w ten sposób, że w ok miesiąc po porodzie problem się schował i wychylal się tylko przy konkretnych zaparciach... także może wróżby Asi o operacjach są przesadzone, oby!

Witam się z poczekalni do gina i jednocześnie tak jak Fame w 37 tygodniu ale ja w przeciwieństwie do niej nie mam zamiaru rodzic za tydzień, za chwilę okaże się czy moje przypuszczenia potwierdzi gin

daj znać po wizycie
Stary 2014-06-04, 10:29   #3645
agnes208
Zakorzenienie

malwiska a nie masz wrazenia ze teraz w koncowce wzrok ci sie oslabil? Ja mam -1,5 i -1,75 od 3 tyg widze ze wzrok slabszy. Dzwonilam do okulisty to powiedziala ze ewentualna korekcja po porodzie bo teraz hormony moga mi pogorszyc wzrok wlasnie w koncowce ciazy.
Stary 2014-06-04, 10:33   #3646
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
malwiska a nie masz wrazenia ze teraz w koncowce wzrok ci sie oslabil? Ja mam -1,5 i -1,75 od 3 tyg widze ze wzrok slabszy. Dzwonilam do okulisty to powiedziala ze ewentualna korekcja po porodzie bo teraz hormony moga mi pogorszyc wzrok wlasnie w koncowce ciazy.
ogólnie nie, może jakieś 0,5 mam słabszy ale przy tej wadze bez okularów czy soczewek i tak prawie nic nie widze z daleka więc ciężko mi to wyczuć a w soczewkach nie widze za bardzo różnicy więc nie wiem. Będę niedługo na wizycie to zobaczymy czy się powiększyła czy nie
Stary 2014-06-04, 10:36   #3647
elcia_
Raczkowanie

Bry
JA wczoraj miałam KTG w poradni, tętno maluszka przy zapisie OK tylko gin na dyżurze pocieszył mnie że zapis trwa pół godziny a co będzie za kolejne pół to nic nie wiadomo
Po południu wizyta u mojej gin która nie wróży mi dotrwania do terminu ale każe faszerować się magnezem i luteiną jeszcze dwa tygodnie, a potem niech się dzieje wola nieba

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
hej dziewcztnki!!dawno nic nie pisalam ale podczytywalam..u nas ok..dzidzius rosnie pomalutku,lekarz uspokaja,ze taka jego uroda bo ja tez jestem malutka..mam nadz.ze bedzie mial chociaz 2,5kg.bo do 11 lipca ma jeszcze czas..chyba zeby przestal rosnac to cesarka wczesniej..oby nie..w czwartek mam wizyte to sie okaze..malenki ruchliwy i ma tyle sily ze jak kopnie to mi lzy.w.oczach staja..ale uwielbiam te kopniakiqrcze nie moge uwierzyc ze juz niedlugo bede przytulac moje dzieciatko!!
u mnie też było podejrzeniu hipotrofii, ale po dwutygodniowej przerwie w usg mała przybrała ok 500g. Wiem że błąd pomiaru jest bardzo możliwy ale najważniejsze że przybiera. Nadusia urodzona w 41 tygodniu ważyła 3050g, więc może taka moja uroda że będę rodzić drobniejsze dzieci.

Cytat:
Czesc Dziewczynki my od wczoraj na kroplowce z magnezem, dalej luteina, nospa i magnez, a na noc dostalam relanium... Chyba lekarz zauwazyl, ze jestem przerazona. Ale jakies to relanium przereklamowane - budzilam sie co dwie godziny, a od 5 nie spie i juz szlam pod prysznic, zeby sie tez troche odstresowac ta ciepla woda i zeby nerwy puscily, a potem do wampirzyc na pobranie krwi mialam tez robione usg, ale powiem Wam szczerze, ze malo co z niego pamietam dobrze, ze akurat trafilam na dyzur mojego Doktorka
Moze panikuje, ale boje sie o moje Malenstwo i wole juz tutaj lezec pod kontrola niz sama w domu

Ja bezpieczniej czułam się w szpitalu, teraz leżąc w domu boję się że w każdej chwili może mnie coś złapać

Cytat:
godzina zero zbliża się wielkimi krokami

Cytat:

Nie jestem zbyt wiarygodna bo aż 5 tygodni go używałam. Miałam medela mini electric, i mogę powiedzieć że ręczny nic nie wyciągał, a medela dawała radę. Nie były to jednak ilości do wykarmienia małej ale to już nie sprzętu wina

Cytat:
Po wczorajszych słowach ginki też powinnam prać a ja jeszcze nie zaczęłam
Do tego dziś miałam w planie coś porobić przy ciuszkach to Nadia mi się rozkaszlała i mam domowe przedszkole. Więc nie będę sobie dokładać pracy bo już zwykłe ogarnięcie córy zabiera mi sporo siły, a przecież mam leżeć.

Edytowane przez elcia_
Czas edycji: 2014-06-04 o 10:38
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:02   #3648
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hejka nadganianie was w polu jak zwykle
ale co u mnie wczoraj sciągnęłam wyniki na paciorka i wyszło stety niestety cos takiego : streptococcus gr c obfity
na necie nic konkretnego tylko o jakiejs zołzie koni, o migdałkach i tyle
moze któraś z Was wie i pomoże co to jest i czy grożne dla maluszka.

Mój szef szuka pracownika ale po cv które przychodza na skrzynke ( wiem nie powinnam podglądac i oceniac ludzi) ale nikogo konkretnego. Wizyte mam u pani doktor w przyszłą środe i bede juz prosic o zwolnienie. Ostatnio tzn. wczoraj mnie zemdliło po śniadaniu antybiotyku i wit dziś prawie to samo troche lżej ale nie fajnie. A ogólnie nic mi sie niechce tylko bym poszła spać niewiem czy to pogoda hormony cukrzyca czy inna cholera ale w autobusie to na 100% zasne.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:03   #3649
i like it
Rozeznanie

Cytat:

ehh dzięki za pocieszenie zobaczymy co dziś wieczorem powie lekarz. trzymam kciukasy za wizytę

elcia trzymaj się tego,że ktg wyszło ok a gdybać nie ma co. będzie dobrze
Stary 2014-06-04, 11:11   #3650
Ines3037200
Rozeznanie

Bry!
Byłam w laboratorium upuścić trochę krwi i skoczyłam na bazarek kupić sobie miękki stanik do karmienia, bo mi cyce zaczynają żyć własnym życiem i ciasnooo. A taki za 12 zł jak jeszcze wyrosnę z niego to nie szkoda mi będzie się go pozbyć.
Myślałam, że do domu nie dojdę tak mi brzuch stwardniał i rozbolał ale chwilę poleżałam i ok.

Przyjechał do mnie kurier z materacem i nakładką pod prześcieradło.

Materac spoko, ale bardziej mi się ten podkład podoba, któraś z Was pytała o taki oddychający.
http://allegro.pl/nakladka-podklad-n...266881226.html
Ten nie ma folii pod spodem, jest dość gruby, a spodnia warstwa to taka fizelina jakaś. Grunt, że materac pod tym nie skiśnie.

Cytat:
Czesc Dziewczynki my od wczoraj na kroplowce z magnezem, dalej luteina, nospa i magnez, a na noc dostalam relanium... Chyba lekarz zauwazyl, ze jestem przerazona. Ale jakies to relanium przereklamowane - budzilam sie co dwie godziny, a od 5 nie spie i juz szlam pod prysznic, zeby sie tez troche odstresowac ta ciepla woda i zeby nerwy puscily, a potem do wampirzyc na pobranie krwi mialam tez robione usg, ale powiem Wam szczerze, ze malo co z niego pamietam dobrze, ze akurat trafilam na dyzur mojego Doktorka
Moze panikuje, ale boje sie o moje Malenstwo i wole juz tutaj lezec pod kontrola niz sama w domu
Nic się nie martw!!! Ja to samo przechodziłam, miałam wg niektórych lekarzy rodzić 2 tygodnie temu, a mamy się z małym dobrze i jeszcze nie zamierzam się rozpakowywać
Cytat:
Eeeee Fame poczekaj jeszcze trochę może jednak do 38tc skończonego

Cytat:
Jeśli chodzi o sam model, to bratowa ma i mówi, że jest ok.
A inna sprawa, że nam na szkole rodzenia położne mówiły, żeby nie kupować na zapas, bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że się w ogóle nie przyda.

Cytat:
Ciepło w stolicy to mamy, ale duuuuszno i kiśnie wszystko
A Ty tak po tym włamaniu jeszcze raz musisz prać?

Viki:
w dzisiejszych czasach to niegroźne, tylko dostaniecie przy porodzie antybiotyk
I różnica taka, że jakby Ci wody odeszły albo krwisty czop, to troszkę szybciej musisz do szpitala lecieć, niż w przypadku ujemnego posiewu.

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-06-04 o 11:13
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:28   #3651
rybka13
Zakorzenienie

Hej
karolinek trzymaj sie w szpitalu, zawsze to bezpieczniej, sytuacja sie unormuje to cie jeszcze wypuszcza

i like it to robaczek rodzi za 2tyg mam nadzieje, ze ja jeszcze nie...

agnes a ty chcesz rodzic bez znieczulenia tak? Bo w przeciwnym razie, nie masz sie co stresowac, ze bedziesz wstrzymywac porod...
Ja bym sobie nie zrobila masazu krocza takze podziwiam

Fame
A ty chcesz rodzic 12.czerwca? Jestes pewna? bo to juz jakos za tydzien

Ja niby jestem na poczatku listy do rodzenia i chociaz mysle, ze sie raczej nie przeterminuje tym razem, to przede mna urodzi juz z polowa dziewczyn duzo cesarek jest i niektore sie wpychaja w kolejke...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:36   #3652
Fame
Zakorzenienie

Rybka gdyby to zależało ode mnie to mogłabym urodzić już dziś.. Chcę mieć to z głowy i położyć się spać na brzuchu

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:42   #3653
dusia_tcv
Zadomowienie

Dziewczyny 13czerwca jest pełnia więc może akurat na którąś trafi hehe
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:42   #3654
agnes208
Zakorzenienie

rybka masuje bo lekarz powiedzial,ze moze mnie to uchronic przed popekaniem lub nacieciem a co do znieczulenia to nie wiem okaze sie na miejscu, jak nie bede wytrzymywac to poprosze o nie w kwestionariuszu zaznaczylam ze chce.
Stary 2014-06-04, 11:53   #3655
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
karolinek trzymaj sie w szpitalu, zawsze to bezpieczniej, sytuacja sie unormuje to cie jeszcze wypuszcza

i like it to robaczek rodzi za 2tyg mam nadzieje, ze ja jeszcze nie...

agnes a ty chcesz rodzic bez znieczulenia tak? Bo w przeciwnym razie, nie masz sie co stresowac, ze bedziesz wstrzymywac porod...
Ja bym sobie nie zrobila masazu krocza takze podziwiam

Fame
A ty chcesz rodzic 12.czerwca? Jestes pewna? bo to juz jakos za tydzien

Ja niby jestem na poczatku listy do rodzenia i chociaz mysle, ze sie raczej nie przeterminuje tym razem, to przede mna urodzi juz z polowa dziewczyn duzo cesarek jest i niektore sie wpychaja w kolejke...
przepraszam kochana, rozkojarzona jestem...

Cytat:
Rybka gdyby to zależało ode mnie to mogłabym urodzić już dziś.. Chcę mieć to z głowy i położyć się spać na brzuchu

spać na brzuchu rozmarzyłam się....
Stary 2014-06-04, 12:46   #3656
Agata0606
Raczkowanie

Witam. Dziewczyny kupowałyście śpiworki do spania dla maluszków? Jaki rozmiar wybrałyście na początek? Pozdrawiam
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:51   #3657
framboise87
Raczkowanie

ja też nie mogę się doczekać, jak położę się na brzuchu uwielbiam tak spać, a już od dawna nie zaznałam tej przyjemności
co do wyników GBS, to mi też wyszły dodatnie nie dość, że cukrzyca to jeszcze to ehh
no ale wiem, że nie jest to groźne, jedynie właśnie jak odejdą wody to trzeba od razu jechać do szpitala, a myślałam, że poczekam na rozwinięcie akcji w domu
Mały sobie upodobał moją przeponę, od paru dni tak się wypina, że nie mogę tchu złapać
Stary 2014-06-04, 12:54   #3658
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej...

Cytat:
Napisane przez sabcia82 Pokaż wiadomość
hej dziewcztnki!!dawno nic nie pisalam ale podczytywalam..u nas ok..dzidzius rosnie pomalutku,lekarz uspokaja,ze taka jego uroda bo ja tez jestem malutka..mam nadz.ze bedzie mial chociaz 2,5kg.bo do 11 lipca ma jeszcze czas..chyba zeby przestal rosnac to cesarka wczesniej..oby nie..w czwartek mam wizyte to sie okaze..malenki ruchliwy i ma tyle sily ze jak kopnie to mi lzy.w.oczach staja..ale uwielbiam te kopniakiqrcze nie moge uwierzyc ze juz niedlugo bede przytulac moje dzieciatko!!
żeby było wszystko ok. Mam znajomą, która urodziła się z taką małą waga i Jej siostra również. Wyrosły na piękne zdrowe kobiety i były fajnymi dzieciakami, u Ciebie na pewno też tak będzie

Cytat:

Bądź dobrej myśli Kochana dobrze, że jesteś pod stałą opieką

Cytat:
Cytat:

Fame, Debesciara dla mnie to szok, bo jestem 4 tygodnie do tyłu w porównaniu do Was.

Cytat:
karolinek tez mam zamiar kupic medele ale ta mini ten zakup planuje po porodzie zobacze jak laktacja bedzie sie rozwijac.
fame haha az sie oplulam mina ksiedza pewnie bezcenna. Swoja droga nie spodziewalam sie ze takie masowanie bedzie tak bolalo hmm sama tez probowalam to boli tak samo a wszystko w srodku jakies takie wieksze
Ktoras z was sie juz masuje? Moze tylko ja taki cienias jestem.
A co do planowania porodu to ja zawziecie planuje na 21czerwca haha nawet tz sie z mlodym dogadywal w tej sprawie no ale to tylko moje pobozne zyczenia.
Jeśli chodzi o ten laktator to ja dostałam taki od koleżanki, bardzo polecała i sama kupiła z polecenia. Ufam Jej , więc myślę, że śmiało mogę polecić w Jej imieniu

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Dziewczyny 13czerwca jest pełnia więc może akurat na którąś trafi hehe
Jakie przesądy, tego jeszcze nie słyszałam

Debesciara super z tym smokiem rzeczywiście poszło gładko

Ja dziś pierwsza przespana noc, chyba za dużo emocji wczoraj. Moja przyjaciółka straciła maleństwo w 12 tc i chyba niepotrzebnie mi o tym powiedziała. Jakoś nie mogę sobie wybić Jej z głowy teraz
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:03   #3659
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Witam. Dziewczyny kupowałyście śpiworki do spania dla maluszków? Jaki rozmiar wybrałyście na początek? Pozdrawiam
Ja kupiłam w lumpeksie 2 Ale zastrzel mnie, bo nie wiem jakie to rozmiary. Jeden większy od drugiego
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 13:11   #3660
agnes208
Zakorzenienie

hahah dzis stworzyłam takiego potwora w rog łóżeczka bedzie pasowal do piankowych sówek na scianie. Mam nadzieje, że mały sie go nie przestraszy pierwszy raz cos takiego szyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140604_105606.jpg (21,1 KB, 42 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości