|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Jeśli chodzi o siarę to mi jeszcze nic nie wyciekało.
Idę zaraz na zakupy, zajdę do biedronki to może się jeszcze na kocyk załapię
|
#3002 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Hej mamusie
Śniło mi sie dzisiaj (zresztą juz nie pierwszy raz), że urodziłam, to chyba po tym wczorajszym programie "Porody", strasznie go przeżywam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś rano nasza córcia skopała tatę, ale się cieszył
|
|||||
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej shitowej biedronce nie ma nic z tych rzeczy, o których piszecie. ..
Mi też nic nie leci, ale jakoś nie płaczę z tego powodu, bo boję się, że mi się to wydarzy gdzieś w miejscu publicznym. A w ogóle dzwonił do mnie kurier, dziś dostanę moje nowe wymarzone krzesła ![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, cena 21,90zł. za paczkę Pampers New Born (43szt) to jest dobra cena?
przygotowuję listę na dzisiejsze zakupy i akurat w tym sklepie, do którego jedziemy jest taka promocja, a ja nie jestem zorientowana w tych cenach.
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze ustępowałam miejsca w autobusie, czy tramwaju starszym ludziom i rozumiem, że oni chcą siedzieć, bo już zdrowie nie to. Ale z miesiąc temu wracałam od gina autobusem, wsiadłam...i było dokładnie to samo, co Ty opisujesz. Wszyscy widzieli, że jestem w ciąży, ale wzrok w szybę i udają, że nie widzą. Łącznie z osobami w wieku np. 30 lat... zdenerwowało mnie to, ale nie było żadnego miejsca uprzywilejowanego, więc nie chciałam robić afery... A dziś poszłam do Biedronki kupić kocyk i przede mną pełno ludzi...i pani z kasy mnie zawołała bez kolejki. Byłam w szoku ![]() Cześć tak w ogóle
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dla kasjerki .Zaczynamy kolejny tydz 33 i jeszcze 55 dni do porodu Jak to szybko leci.
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę się pochwalić moimi krzesłami? Bo jestem taka w nich zakochana... Takie cztery kupiłam: |
|
|
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
Przepraszam z gory, nie zacytuje bo zywcem nie mam czasu, doskakuje do komputera co chwile i czytam nowe wpisy ale jestem tak rozkojarzona ze nie wiem na co chcialam odpisac, a dzisiaj widze ze zasuwacie jak kroliczki.. Dziekuje wszytskim za kciuki, slowa pocieszenia, otuchy itp, nigdy nie sadzilam ze mozna czuc wsparcie u (bez obrazy) obcych ludzi ![]() Numer Lilki zapisalam i tak sobie mysle ze chyba do Was najpierw napisze ze jade rodzic ![]() Ssma pisalam o krem do sutkow, a siostra wczoraj mi powiedziala przez telefon ze poda mi jakas masc przez rodzicow, wiec chyba sobie odpuszcze a jak mi nie spasi to kaze sobie kupic ta co polecacie ![]() Ktos pytal o nozyczki i obcinacz- my u racvzek obcinamy nozyczkami ale u nozek juz obcinaszem, wiec polecam kupic zestaw ![]() Zwazylam sie dzisiaj i w 2 tyg przybylo mi 1,5 kg Musze jakas spodnice kupic , chociaz jedna..moze w weekend podjade do happymum.Zazdroszcze tym ktore kupuja zwykle ciuchy, ja mam taki beben ze nie ma takiej opcji... A czytalam odnosnie ustepowania miejsc w autobusach-potwiedtzam ze najgorsze sa baby w wieku srednim Ja za to ostatnio mialam fajna sytuacje w realu.. Robilam zakupy na droge w pospiechu i szukalam wolnej kasy i widze ze siedzi kasjerka ale ktos tam sprzatal a ona sie dopiero wlaczala, wiec poszlam 2 kasy dalej i stoje w kolejce (akurat kasa z pierwszenstwem, a przede mna kilku panow -oczyeiscie zaden mnie nie przepuscil ale to juz norma). I nagle poruszenie, ze ktos wola jakiegos pana, no wiecv pan gdzies poszedl, potem ze pania i tak z 2 minuty zamieszanie. w koncu podeszla do mnie pani i najpierw zlistrowala moj brzuch i mowi- to Pania wolaja- prosze podejsc do tej kasy ![]() Okazalo sie ze kasjerka wstrzymala klientow i czekala az ja przyjde bo widziala ze wczesniej szukalam wolnej kasy, ale mi sie milo zrobilo ![]() A swja droga nie wiem jaki sens maja kasy z pierwszenstwem skoro kasjerzy maja w dupie kolejnosc... Nakladki na sutki- mialam ale jakies za wielkie byly dla mnie, a muszle to cholerka nie wiem do czego nawet sluza, myslalam ze to tak samo ja te nakladki... nie sadze zeby to bylo zamiast wkladek Mi twardnienie przeszlo po nospie, wiec odwolalam wizyte za rada poloznej... Im blizej porodu tym bardziej sie zastanawiam nad wykupieniem poloznej, zarzekalam sie ze nie zrobie tego drugi raz, ale teraz juz nie wiem :/ ale to 800 zl w plecy :/ do tego znieczulenie 300 i sala do porodow rodzinnych 200..... ![]() Czy ktoras wykupuje polozna? Lece sie przebrac i jade ogladac fronty z Panem od mebli ![]() Milego dnia i nie gnajcie tak bo ja nie nadazam ))
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że kupiłam kocyk z Biedry - jestem spokojniejsza ![]() No i w poniedziałek idę na 3. prenatalne Ciekawe ile Mała już waży
|
|
|
|
|
#3011 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
im trzeba ustapic ale zeby one ruszyly dupsko to juz nie Cytat:
ale odkad jestem w ciazy skonczylam z tym i jak bylam w Polsce to te babcie sie tak na mnie spode lba patrzyly bo ja siedzialam a one nie dla kasjerki Cytat:
za 33 tclooo to zaraz rodzisz ![]() Cytat:
masz dobry gust Cytat:
hahahahhahha no tak z kocykiem z biedry mozna byc spokojniejszym szkoda ze ja nie mam czyli w poniedzialek nie ma w Polsce swieta ? Tz znowu ma wolne a ja znowu myslalam ze w Polsce jest tez jakies swieto ![]() a ja jutro bede miala rowno 2 miesiace do porodu ![]() i nie moge sie doczekac
|
|||||
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#3013 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar wykupić indywidualną opiekę położnej, a raczej mój tata To mój pierwszy poród, wiec on troche sie stresuje, jakby mógł, to pewnie poszedłby za mnie rodzić Cytat:
|
||
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś wizytę z USG. Też jestem ciekawa czy druga córa pójdzie w slady pierwszej która wazyła 4kg (urodzona 8 dni przed terminem). Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-04 o 11:41 |
|
|
|
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta !!
Wczoraj po południu wyszłam ze szpitala. Sytuacja opanowana. Kornelia podniosła się około 10 cm i już nie naciska na szyjkę Infekcja rozpoznana. Dobór antybiotyku trafiony i widzę znaczną poprawę. Ilość wód płodowych w normie, serce jak dzwon. Lekarz powiedział, że dostałam ostrzeżenie i teraz wszystko zależy ode mnie. Mam leżeć oszczędzać się i ogrqniczyć do minimum chodzenie po schodach. Obym wytrzymała 5/ 6 tygodni jeszcze w dwupaku. NIE WIEM CO U WAS SIĘ DZIAŁO. Mam nadzieję, że wszystko dobrze. ZACZYNAM kompletować przez neta wyprawkę i torbę. Bez jaj ... TO JUŻ NIE SĄ ŻARTY. do tej pory odkładałam daleko gdzieś myśl o porodzie i myślałam gdzie ten sierpień .... tyle czasu zostało. A tu gin mówi, że nie początek sierpnia tylko połowa lipca w najlepszym przypadku mnie czeka.
|
#3016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nowoczesna klasyka . Śliczne Cytat:
.Też jestem ciekawa ile Tuśka już waży
|
|
#3017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, czasami mnie brzuch boli, ale to tak delikatnie. Jak się położe na chwile to przejdzie. Dziś już 2 pudła rozpakowałam, ale szybko poszło bo ręczniki i koce, pranie ręczne zrobiłam i 2 w automat już włożyłam, no i ogarnęłam trochę dom - także nie jest chyba tak źle ze mną Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciazy wszystkie jestesmy piekne, nie wazne ile wazymy ja tez nie lubie swoich nog zwlaszcza teraz bo nie lubie swoich kolan , zreszta mam male zylaki to juz w ogole ale kupilam i tak dwie pary spodenek ciazowych bo nie zamierzam sie w ciazy kisic i mam gdzies co ludzie pomysla szkoda tylko ze sukienki nie moglam znalezc ale przez moj biust byly za male widze ze kasjerki tez maja czasem jakies przeblyski ![]() oby twardnienie nie wrocilo
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Spałam dziś na raty, zasnełam dopiero na dobre ok 8 rano na godzinke. A tak to się kręciłam, drapałam, wkurzałam i nic więcej. Dodatkowo pada deszcz od rana i tez humor nie taki. Zastanawiałam się nad tymi nakładkami na sutki, ale teraz nie wiem czy kupić skoro mówicie, ze to nie przydatne. Widziałam też takie żele na piersi, które koją ból, może takie coś będzie pomocne?? Boję się tego karmienia, ze przez ból się szybko poddam.
|
#3020 |
|
Rozeznanie
|
A i widziałam w gazetce ze u mnie w TESCO od jutra bedą proszki Lovela do białego i koloru 5kg za 38,49zł. Cena super jak coś sprawdźcie w swoich Teskaczach
|
|
|
|
#3021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak mi się skojarzyło z tymi nogami. Moja mama ma taką. Pokażę jej te krzesła ![]() U mnie już tylko 2 miesiące do końca! boję się.. Cytat:
to ja pytałam o nożyczki. Dzięki! A jaka szczoteczka? Cytat:
Ja nadal nie wybrałam dywanu.. a już śni mi się po nocach ten w kropki..
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
pocytowałam i znowu nic nie ma
Ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 3 jaja szczypta soli 0,5 szklanki oleju ok. 0,5 litra gorącej wody z podanych składników zagnieść ciasto ![]() Ja mam nożyczki i obcinaczki, dla mnie to i to jest ok. Co do osłonek to miałam, ale mała nie bardzo chciała je wziąć do buzi.
|
|
#3023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdybym rodzila w polsce tez bym wykupila Cytat:
![]() looo 4 kg to duzo ![]() Cytat:
no to odpoczywaj bo jak nie super ze infekcja rozpoznana mam nadzieje ze tym razem lekarstwa skutecznie ja wykoncza ![]() trzymam mocne zebys jak najdluzej wytrzymala w dwupaku no i jedyne co teraz Ci wolno toooooo zamawiac wyprawke Cytat:
![]() jak dba juz o swoja mamusie
|
||||
|
|
|
#3024 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocyk z biedry ? oOOoo..to mamusia sierpniowa Cytat:
Niezla waga Chyba z rozmiaru 56 szybko wyrosła?Cytat:
Super, ze sytuacja opanowana ![]() Polowa lipca to juz bezpieczny termin, skorzystasz z lata z maluszkiem ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
3 szklanki mąki 1-2łyżki masła 1 szklanka wrzącej wody KasiaRuda a jaki masz stół do krzeseł? Superowe są
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
jak zamawialismy ostatnie rzeczy do wyprawki wczoraj to Tz wybral jeszcze takie poszewki na posciel oprocz tej z kompletu i mega mi sie pdoba ja lubie odcienie szarosci i brazu takie kolorowe do mnie nie przemawiaja
http://www.baby-walz.de/HERDING-Bett...p=125162877510 no i mam nadzieje ze jutro albo najpozniej w piatek dotrze do nas przesylka |
|
|
|
#3028 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Muszle silikonowe są do zakładania na piersi podczas laktacji, zamiast tradycyjnych wkładek,zbiera się w nich wyciekajace mleko, ale ponoć jak się zle załozy to całe może wyciec na stanik i bluzkę. Zapewne kwestia wprawy. Planuję jednak zakup tradycyjnych wkładek, i kupię na poczatek tylko 1 paczkę, bo po 1 porodzie miałam 3 i 2 musiałam wydać, bo szybko mi kapać przestało, a karmię do teraz mozna powiedzieć. U mnie najlepie na ból brodawek sprawdziły się specjalne kompresy nasączone jakimiś olejkami, świetna sprawa. Miałam też mustelę, ale nie dała rady. Cytat:
Też mam nożyczki i stosuję do paznkoci u raczek i nóżek,kupiłam z Nuka i jestem zadowolona! Obcinaczkami jakoś zle mi szło. Cytat:
![]() Dzieki, a masło roztapiasz wcześniej czy takie prosto z lodówki wrzucasz i zalewasz całość wrzątkiem? |
|||
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że już w domku jesteście a Kornelce u mamusi w brzuszku dobrze. Kompletuj wyprawkę kompletuj, a też się za to wzięłam.Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

ani kropli. Moze powinnam sie zaczac martwic czy bede mleko miala?

dla kasjerki .

Musze jakas spodnice kupic , chociaz jedna..moze w weekend podjade do happymum.

tak mi się skojarzyło z tymi nogami. Moja mama ma taką. Pokażę jej te krzesła