|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
śliczne ciasteczka, oby tak samo smakowały jak wyglądają
![]() Ja chciałam podarować takie gipsowe aniołki, ale zastanawiam się czy to dobry pomysł... bo dla każdej pary mamy ciasto na pożegnanie. gratuluję, że tak wszystko macie dokładnie ustalone. U nas jeszcze wszystko w rozsypce bo tylko w weekendy coś możemy zrobić, nie mieszkamy razem a narzeczony pracuje ponad 100 km ode mnie
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
podrzucicie mi linki do relacji sobotnich PM ?
mam nawał nauki i zbytnio nie mam czasu szperać po forum
|
#1413 | ||
|
Zadomowienie
|
Enzunio cudowna relacja! Momentami prawie się popłakałam ze śmiechu
gratulacje raz jeszcze!! Cytat:
kalendarzyk to zupełnie co innego i jego skuteczność jest minimalna.Mierzenie temperatury to żaden problem, pod poduszką trzymam termometr, budzik w telefonie ustawiłam na tę samą godzinę każdego dnia tygodnia, całość trwa może minutę - temperaturę zapisuję od razu w specjalnej aplikacji, w weekend zasypiam z powrotem. Ja nie Ysia, ale też mam kremowy biustonosz do białej sukienki. Nic nie widać tylko ramiączka wymieniłam na beżowe (mam kieckę z zakrytą górą).Cytat:
![]() Dzisiaj do mnie dotarło, że to już ostatni miesiąc panieństwa niby się nie stresuję za bardzo, czuję raczej chillout, ale gdzieś w głębi mieszka okropny stres... pierwszy raz od dawna miałam koszmar ślubny, i to tak detaliczny, jak nigdy dotąd, aż muszę się z Wami podzielić, pośmiejemy się razem (chociaż gdy się obudziłam, wcale nie było mi do śmiechu!)Sen zaczął się już od kościoła. Padało, więc musieliśmy wejść do środka i stanęliśmy przy tylnych ławkach. Kieckę miałam w ogóle nie tą co trzeba, taką bezę z milionem falbanek rodem z programu "Moje wielkie cygańskie wesele", ale jakoś dziwnym trafem wcale nie byłam z niej niezadowolona. Podszedł do nas ksiądz i powiedział, że jemu się msze ślubne nie podobają i odprawi nam zwykłą, ale musimy poczekać pół godziny, bo zgubił ornat ( ). Przypomniałam sobie, że zapomniałam mojej pieczołowicie ozdobionej dekupażowej skrzynki na kartki i prezenty i zaczęłam szukać taty, żeby wrócił po nią do domu, na co on odparł, że mu się nie chce, ale w samochodzie ma taki składany plastikowy koszyk na zakupy i włożymy do niego. Obróciłam się z powrotem do Krzyśka i widzę, że zmienia buty z wizytowych na takie rockowe na koturnach...![]() Spytałam, czy upadł na głowę i kazałam mu natychmiast ściągać, na co powiedział, że jemu się takie podobają, a moja kiecka też jest inna, niż mówiłam i nic mi na jej temat nie powiedział, więc mam się odwalić od butów. W międzyczasie wbiegła spóźniona kwiaciarka z dwiema paczkami kwiatów i zaczęła je układać w wazonach. Nie zdążyła Zaczęliśmy iść do ołtarza (K. w tych koturnach utykał, jakby skręcił sobie nogę, ja się ledwo mieściłam z tą kiecą w przejściu), przed nami ksiądz w samym habicie, rozglądam się dookoła - a tam pierwsze ławki zajęte przez babcie kościelne, nasze rodziny siedzą gdzieś po bokach i z tyłu. Cały ślub trwał 15 minut, wyszliśmy z kościoła i nagle okazało się, że nie mamy czym jechać na salę... szczęśliwie tu się już obudziłam
|
|
#1414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Na allegro i razem z przesyłką wyniosły mnie 30 zł!!! I są mega wygodne
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba jesteśmy na tym samym etapie jeśli chodzi o gromadzenie rzeczy do mieszkania - kupujemy razem wszystko od a do z
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1417 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
positive rebel cudowna relacja, cieszę się z Tobą, że było tak pięknie! I cudownie, idealnie wyglądałaś
![]() Cytat:
![]() enzunio przez Ciebie ryczę!!! Kobieto jesteś mi tak bliska, normalnie moje serce leci do Ciebie!!! Chcę Cię widzieć na moim ślubie, jeśli dasz radę! Twoje szaleństwo przypomina mi mnie, jednak u mnie TŻ stopuje
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio miałam 3 koszmary ślubne, dzisiejszego nie pamiętam, wczorajszy sprowadzał się do odwołania ślubu, bo związałam się z moim kumplem (wtf ), a w przedwczorajszym spóźniliśmy się na ślub
|
||
|
|
|
#1420 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam dziś sen ślubny
![]() Śnił mi kościół i było to takie realne, że nawet w śnie się nie zorientowałam, że my cywilny w realu bierzemy ![]() Tata mnie prowadził do ołtarza i jak stanęłam koło tż to on do mnie "paznokci nie masz pomalowanych"patrzę na te paznokcie a one takie połamane i pierwsze co mi przyszło na myśl "nie było czasu pomalować". Podczas przysięgi zorientowałam się, że mam do kolan suknie, czarne baleriny i dziurawe pończochy
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren To pozostaje mi trzymać kciuki, żeby obrazy były ładne, a sami absolwenci za parę lat stali się sławni
![]() weselna Żartujesz, że odwalili taką chałturę? Jak idzie Wam reszta przygotowań? takajedna Witaj Napiszesz coś więcej o Was, o przygotowaniach?exist Niekończący się łańcuch prezentowy. Dziwne podejście, nie rozumiem jej. Dotka Są kciuki za wolne i za zapraszanie ![]() no_doubt Ten wizażowy z Esotiqa jest ładny oluska Chciałam na własne oczy zobaczyć to szkolenie z savoir-vivre'u ![]() madziara Trzymam kciuki A rzeczywiście są problemy z terminem?anusia Trzymam kciuki za wodzireja Ale nie martw się, też nie jest do końca tak, że on musi pokazywać dużą część układów, może oszczędzać nogę, a mimo to świetnie poprowadzić zabawy ![]() klaudyna O, termomix - ja też bym się za to nie obraziła ![]() re_nata Tył jest piękny, tylko trochę brakuje mi tej tkaniny za sznurowaniem - z nią będzie wyglądała o wiele lepiej ![]() Co do prezentów - Tż chciał, ale stwierdziliśmy, ze dostaną dość duże paczki z ciastami. Elrosa Nie wiem, co bardziej traumatyczne 0 sukienka, czy te buty czekoo Moja chrześniaczka ma 13 lat, nie lubi Bibcia, ale Hello Kitty uwielbia ![]() Co do pościeli z Hello Kitty - przyjmiemy ją z uśmiechem na ustach (zrobię zdjęcia ), a jak mnie najdzie głupawka, to i małżeńskie łóżko z dedykacją dla TŻ-ta pościelę w ten zacny komplet ![]() Oglądam właśnie teledyski ślubne: Pierwszy - mega wzruszający, bardzo piękna para ![]() Drugi - świetny montaż i nasz kościół w roli głównej
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-06-04 o 11:26 |
|
|
|
#1423 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzisz jak bylam na weselach z DJ to gosciu puszczal pol na pol muze, tzn leciala jestes szalona, za chwile Ai Se Eu Te Pego a za chwile łupanka house. i znowu MAŁGOŚKA, wspolczesne i łupanie... nie podobalo mi sie to bardzo. no ale coz mlodzi wybeirali dla siebie. dlatego napisalam ze bardziej pasujemi doklubu nz na wesele. a co do kalendarzyka ja stosowac nie moge bo jestem zaczopowana.. a ciekawimnie to, chociaz obserwacje musza byc żmudne Cytat:
moj zepsol ma na 3 lata do przodu zajete temriny. bawilam sie przy nich na kilku weselach jak i moi rodzice, jest rewelacyjny i wiem ze zabawa bedzie idealna.n wspomnialam juz o DJ jakie mialam doswiadczenie. drugi raz pisac mi sie nie chce. hmmm wiec metoda Roetzerato nie jest to samo co kalendarzyk? w kalndarzyku tezrpowadzi sie temperature ciała, ocene śluzu szyjkowego i ewentualnie stanu szyjki macicy czym tos ie rozni? Cytat:
natomiast pościeli tez nie chce, ze wzgledu na to ze spimy pod dwiema koldrami i zawszetrzeba kupowac dwakomplety. Wywołam burzę, zespimy w jednym lozku z dwiema koldrami? no coz ja owijam sie wkokon iprzytsojniak dowija sie do mnie. jestem zmarźluchem wiec mi cieplo, wmega upalne dni spimypod jedna, a w zasadzie bez a co do Księdza, ja daje kase dzien przed Cytat:
nadrabiac i tak trzeba, jeden krotki post wiecej nie robi problemu.jak ebde miala czas sie rozpisywac to bede sie rozpisywac. jak cos robi na mnie wrazenei to robie łałi tylu tu gadania Cytat:
dla babki w poradni nie majakiejs znaczace roznicyjak widac a ja sie na tym nie znam bo nigdy tego nie stosowałam heheh zaraz sie okaze ze sa 3 rodzaje kalendarzykowo-jakies tam ciekawa jestem ja tez taki mialam Cytat:
Cytat:
uf nadrobilam ile sie dalo. przeprowadzke zaczynamy jutro pochwalcie pochwalcie, dzisiaj troche powaliłam w spacje
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z biustonoszem też mam przejścia, kupiłam jeden ale jest zły i na obecną chwilę za duży.
Mierzyłam sporo staników i żaden nie był idealny A jak się zbliżał do ideału to był w kolorze ecru. No i chyba taki kupię... Bo w piątek mam czas jechać na zakupy stanikowe, a w czwartek w przyszłym tygodniu mam przymiarkę. Wezmę co dają, zrobiłam listę sklepów z bielizną i brafittingiem w Krakowie i ruszę na poszukiwania. Sieciówki odpadają.Dziewczyny co sądzicie o tych kolczykach i bransoletce do mojej sukni: ![]() Nie chcę naszyjnika, bo z ozdobą do włosów było by za dużo. Druga, podobna opcja to ta: ![]() ![]() Moja suknia wygląda tak: ![]() I mam dylemat A muszę zamawiać, do do ślubu niewiele ponad 2 miesiące
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
exist_ mnie sie baaardzo podoba ! ja bym brała !
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę do niej jechać najwcześniej w przyszły weekend (mam do niej ponad 300 km i sama nie pojadę, a Tż może dopiero wtedy) i nie wiem czy będzie jej to pasowało, czy będzie chciała w między czasie z kimś jeszcze się umówić.
|
|
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie tam kupiłam, na 6 cm obcasie (wybierasz jaki chcesz wysoki obcas tak w ogóle), perłowe, skóra naturalna ![]() Cytat:
) i zwykły stanik po odpieciu szelek mi poprostu nie trzymał ich w ogóle, a bardotka je ładnie podtrzymuje mimo odpięcia szelek Cytat:
![]() bardorja a nie cieplej byłoby Ci, skoro jesteś zmarzluchem, spać własnie pod jedną kołdrą? nie dość że zawsze od Tż bije ciepło, pod kołdra ciepło, on ciepły, przytulisz się do niego to gorący to mi się jakoś to bardziej wydaje cieplejszą wersją ja w zimie się odkrywam, bo nie moge wytrzymać z Tż. a jak zaczyna się robić ciepło, np. na wiosne, jak Tż na łózku położy na mnie rękę to się dre na niego żeby ją wziął bo jest gorąca i zaraz padne trupem
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Exist, bardzo ładna ta biżuteria pasuje do sukni, więc bierz!
|
|
#1429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno będą idealnie pasować do sukni ![]() Corn kto wpadł na tak genialny pomysł pościeli i dlaczego?? ![]() Cytat:
Wczoraj koleżanka potwierdziła że pożyczy mi swoje wazony więc jestem happy Do dekorowania zatrudnię kogoś z rodziny lub ew. sama po fryzjerze podjadę na salę, nie wiem jeszcze..Oluśka super że babcia wzięła się za ciotkę, może do niej dotrze żeby zachować się w miarę kulturalnie ![]() Elrosa ale sen!!! ![]() Exist śliczna bizu!
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prędzej Bardorji ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
exist śliczna biżuteria
Bardziej podoba mi się 2 zestaw, tym bardziej, że nie chcesz nic na szyję. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-06-04 o 12:06 |
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, drugi zestaw jest ładniejszy.
|
|
|
|
#1433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękować
|
|
#1434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak ją pierwszy raz zobaczyłam to od razu pomyślałam żeby ten tył zastawić, ale mama i siostra mi odradziły... i teraz sama nie wiem... Sukienka nie jest za mała.... tylko tak uszyta żeby te dwie strony się nie schodziły i robił się taki klin... swoją drogą mam rozmiar 34 i większość rzeczy jest na mnie za duża A po szukaniu sukni w salonach odechciało mi się ślubu, bo każda suknia była za duża..exist_ oba komplety są śliczne, choć mi bardziej podoba się pierwszy no_doubt - Chyba jesteśmy na tym samym etapie jeśli chodzi o gromadzenie rzeczy do mieszkania - kupujemy razem wszystko od a do z ![]() Ja to się najbardziej cieszę z tego, że mój narzeczony wyremontował całe piętro domu i mamy swój własny kącik. I zrobił to jak jeszcze w ogóle nic nie mówiliśmy o ślubie |
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
bardorja Nie każda z dziewczyn ma luksus rezerwacji zespołu na 3 lata przed - jeśli miałaś możliwość, zazdroszczę.
O kalendarzyku przeczytasz tutaj, a o metodach objawowo-terminczych tutaj, a bardziej szczegółowo o metodzie Roetzera tu. Cytat:
exist Nie pomogę Ci w dylematach, oba komplety cudne. Jednak coś bardziej przykuwa uwagę ten drugi - taki lżejszy, bardziej ażurowy się wydaje. Z brafittingu najfajniej wspominam Adore przy al. Pokoju i Brafitterię na Krakowskiej - bardzo fachowa obsługa. Madziara Faktycznie daleko... Tym bardziej trzymma kciuki ![]() Lemon Super, że pożyczy wazony Co do pościeli - moi siostrzeńcy (26, 21, 19 i 13 lat). Takie rodzinne poczucie humoru, mocno specyficzne, ale nam z TŻ-tem bardzo nie przeszkadza
|
|
#1436 |
|
BAN stały
|
Właśnie dostałam telefon, 21 czerwca wyjeżdżamy do SPA na Kos, zajął się tym mąż
, dokupił nam pokój z widokiem na morze i jako świeże małżeństwo dostaniemy niespodziankę od biura podróży!!! |
|
|
|
#1437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dotka90- Polecam się na przyszłość ![]() exist_ - 1 opcja enzunio - szczęściara z Ciebie Podróż marzenie
|
|
|
|
|
#1438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu nie chciałabym słyszeć, że ślub siostry tż był lepszy, zwłaszcza, że oni na wszystko mieli wysrane (3 miesiące na ogarnięcie ślubu, a jej zależy i tak na jego kasie i jak najszybszym zajściu w ciążę, co się udało), a my naprawdę przygotowujemy wszystko dokładnie. Ale nie mamy na to wpływu, mam nadzieję, że goście docenią nasz wysiłek i będą się bawić tak dobrze, jak my ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie ma co generalizować, każdy na ślub wybiera to, co chce.A ten termomix to co to za cudo?
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!!! zazdraszczam !!!
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
myboyismine
mam nadzieję, że ten zestaw talerzy Wam się spodoba ![]() My także nie chcielibyśmy dostawać prezentów jako takich ponieważ chcemy zrobić remont w mieszkaniu.. w sumie remont to za małe słowo chcemy sobie zrobić mieszkanie haha póki co mamy tylko ściany, wylane podłogi i podłączone światło.. nawet wody nie mamy, gazu itd więc jakby mi ktoś przyniósł talerze albo pościel po prostu byłoby mi przykro, że a) ktoś stracił pieniążki, które b) mogłabym dołożyć na płytki, czy nawet wyposażenie kuchni bądź łazienki... także również nie chciałabym dostawać żadnych, uszczęśliwiających mnie prezentów, bo najnormalniej w świecie długo poczekają na wykorzystanie, jeżeli w ogóle, no nie każdy ma taki sam gust ![]() Elrosa hahaha jaki sen!! powiem Ci, że mój koszmar ślubny też był o butach TZ! Sniło mi się, że już siedziałam w kościele, miałam granatowe dodtaki to sukni ( ![]() :con fused i siedziałam przy ołtarzu czekając na TZ.. kątem oka zerkam w stronę drzwi.. patrzę, a tam TŻ w SANDAŁACH!!! (żeby jeszcze w sadnałach to moze bym jakoś przeżyła.. z trudem, no ale..) do tego ze SKARPETAMI!! (nie wiem skąd mi się to wzięło bo w takim obuwiu nie chodzi ) złapałam się na głowę, poprosiłam świadkową niech mu coś powie.. że szkoda czasu jechać do domu i zmieniać, niech chociaż ściągnie te skarpety.. no Ok.. zaczyna się ceremonia.. i podchodzi do mnie jakiś chłopaczyna, w szortach, brudnej bluzce i mówi 'cześć kochanie' .. ja przerażona, nie znam typa, zaczęłam uciekać z kościoła.. i na szczęście ten koszmar się skończył to było coś strasznego.. a innym razem śniło mi się, że miałam egzamin i pojechałam go zdać i nie mogłam być na swoim weselu dzowniłam do mamy i pytałam jak tam, czy ludzie się bawią, kto przyszedł, w co ubrany haha ![]() Dziewczyny, mam pytanie odnośnie pękniętego naczynka Czy ktoraś w Was usuwała to dziadostwo laserowo? jak długo się to goiło? Zawsze jak chce się wybrać do dermatologa to albo mam okres, albo brałam tabletki przeciwbólowe (a nie można) albo coś innego... ale myślę, że w końcu jest czas na to by pójść.. tylko boję się, że później będę miała strupa na pół gęby i będę wyglądała jak pobita Panna Młoda a jak pójdę z tym 'syfem' to za pięknie też nie będę wyglądała... aj, tak źle i tak nie dobrze
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-06-04 o 12:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

mam nawał nauki i zbytnio nie mam czasu szperać po forum 

Nie wiem co teraz, bo wydawało mi się, że będzie dla mnie idealny... Może zobaczę jeszcze ten faff, co chyba czekolada polecała
Bo on jest chyba biały
TEN dzień: 09.08.2014 

trzymam mocno
), a w przedwczorajszym spóźniliśmy się na ślub

super!!! zazdraszczam !!!