|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Rickybobby - podziel się wiedzą , na prawdę mnie to ciekawi
czy zupełnie się myliłam? ani część tego co napisałam nie było prawdą ?---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- "Dziecko się poci tylko jest to pot bezzapachowy . Bakterie, które są odpowiedzialne za nieprzyjemny zapach potu, powstają w okresie dojrzewania "
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tematu potu-to nie jest takie proste, że u dziecka nie śmierdzi, u dorosłego tak, zapach potu zależy od ogólnie mówiąc rasy, bardziej dokładnie od genów(a najbardziej od alleli chromosomów).To na poziomie genetyki. Z punktu mechanicznego działania organizmu zapach potu zależy również od składu chemicznego potu warunkowanego okresami pocenia. Kiedy jest ono stałe skład jest inny niz kiedy jest nagłe(powodowane różnymi czynnikami)W poceniu nagłym mają udział gruczoły apokrynowe(prosto mówiąc gruczoły pod pachami i okolic genitaliów)-te gruczoły uaktywniają się w okresie dojrzewania. |
|
|
|
|
#1593 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Za mało na wizażu siedzisz
|
#1594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście chodzi o taki, do którego nie dobiorą się bakterie Nie wiem, czy zaglądasz na strony wege i witarian, ale oni twierdzą, że im nawet kupy od ich zdrowego odżywiania nie śmierdzą, o pocie nie wspominając Co do wytłuszczonego przez Ciebie zdania - napisałam wg mnie jasno, że słowo "bezzapachowy" rozumiem jako "nie śmierdzący" Co oznacza obiektywnie nie śmierdzący (o ile przyjmiemy, że pewne rzeczy możemy oceniać obiektywnie)... Bo subiektywnie to komuś nawet zapach róży może śmierdzieć, prawda? Chodziło mi o ewidentny smród potu, który czujemy od człowieka, który się nie myje (jak w temacie niemytego noworodka), a nie o naturalny, zdrowy zapach np. potu mężczyzny zgrzanego od uprawiania sportu, który można kochać albo nienawidzić A Ty opisałaś zapach potu w tym drugim znaczeniu (wszak użyłaś słowa zapach ).Cytat:
Ale najwyraźniej tak się zbulwersowałaś tym, że śmiem się z Tobą nie zgadzać, że nie raczyłaś doczytać mojego posta do końca (albo gorzej - nie umiesz kojarzyć faktów / czytać ze zrozumieniem, ale tak pesymistycznej opcji nie zakładam) Jak ktoś powtarza bez przemyślenia głupoty zasłyszane w TV to się śmieję, to oczywiste Zresztą, nie ja jedna na Wizażu PS. Na ezoTV też na pewno same mądrości prawią... W końcu to telewizja, nie może kłamać ![]() Cytat:
Najpierw czytać ze zrozumieniem, potem komentować, drogie Panie Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-02-04 o 02:07 |
|||
|
|
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
Mozna by wrocic do tematu OZM?
Bo wchodze i czytam wywody na temat potu :/ |
|
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
kobiety, offtop'y miały być na szaro... dyskusja o pocie jest offtop'em.
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ktoś tu wcześniej napisał, nie masz racji i ja też się z tym zgadzam. Jedyną pesymistyczną opcją jaką ja tu widzę to jest to, że nie przyjmujesz do świadomości tego, że twoje teorie są błędne i albo nie potrafisz właściwie skonstruować i przedstawić swoich przekonań. A potem się wybielasz i piszesz, że "nie doczytałyśmy itp"EOT
|
|
#1599 |
|
she-wolf
|
Nie wiem, czy to jest przykład OZM (jeżeli nie to przepraszam
), ale ostatnio mój TŻ przez przypadek podsłuchał w pracy rozmowę dwóch mniej więcej w wieku 35. lat pań. Rozmawiały o wszystkim i o niczym i w pewnym momencie jedna z nich, obecnie mająca, o ile się nie mylę 8-letnie dziecko, na spokojnie popijając kawę i klepiąc się po brzuchu zarzuciła sobie tekstem: "Oj Krysia, nie chce mi się pracować, męczy mnie to i tak ostatnio sobie myślę, że machnęłabym sobie drugiego bobaska, byleby znowu na kilka lat mieć wolne." ![]() Nie podoba mi się takie podejście do pracy, do dziecka, do życia. Tak jakby dziecko było tylko przepustką do nieróbstwa, a jak będzie już za duże, by siedzieć w domu to "machnę sobie kolejne". P.S. Witam wszystkich na wątku
|
|
#1600 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1602 |
|
she-wolf
|
to w takim razie przepraszam za złe w tym wypadku wpasowanie się w wątek
owszem, owa Pani w przerwach potrafi tylko i wyłącznie dyskutować o swoim synku, ale takie sytuacje z pewnością były poruszane i przedyskutowywane
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
O wątek wypłynął to opisze wam historię która niedawno miała swój brzydki finał.
Otóż pod koniec studiów, dwie moje kolezanki zaszły prawie równocześnie w ciąże. Wcześniej trzymałyśmy się razem, nie były to moje przyjaciółki, ale dobre koleżanki z którymi spędzałam czas na uczelni i podczas okienek. Kiedy okazało się że są w ciąży to zaczęło się snucie planów o wspólnych spacerach z dziećmi, podnieta wózkami, łożeczkami, przewijakami itd. Mnie odsuwały trochę na bok. Jedna zaręczyła się jeszcze przed wpadką(ślub był w planach), druga wzięła ślub w trzecim miesiącu. Zaczęły się niewybredne komentarze pod moim adresem niby żarty, że szkoda bo nie będę miała dzieciaczka tedy co one. Takie szpileczki w stylu: "no, ale żeby mieć dziecko to trzeba mieć narzeczonego chociaż albo chłopaka stałego". Tego typu "subtelne" uwagi na temat mojej rozwiązłości, podczas gdy one maja takie poukładane życie. Ja nie nazwałabym poukładanym życiem brania ślubu z powodu ciąży w przypadku jednej, która przerwała studia albo mieszkania u "teściów", bez pracy w przypadku drugiej. Mi z biegiem czasu przestało zależeć na znajomości z nimi bo dziewczyny niesamowicie się zmieniły, na spotkaniach z nimi obowiązywał jeden temat czyli ciąża i nienarodzone jeszcze wtedy dzieci. To było rok temu. Na początku roku wpadła do mnie koleżanka, która rzuciła studia i praktycznie od progu zaczęła w baaardzo obrazowych słowach(z których "sucz" było chyba najdelikatniejszym) określać koleżanką nr 2. O co się tak pokłóciły? Koleżanka nr 2 napisała naszej wspólnej znajomej na facebooku, że dziecko koleżanki nr 1 jest powoli się rozwija. Po czy nastąpił wywód pokrzywdzonej mamy i udowadnianie, że to nieprawda, w czym jej dziecko jest lepsze oraz jak bardzo brzydkie jest dziecko tamtej. Dowiedziałam się również, że koleżanka nr 2 rozstała się z narzeczonym i wyjechała do swojego rodzinnego miasta, z czego opowiadająca miała ogromną satysfakcję. Masakra co się stało z tymi dziewczynami, kiedyś je szczerze lubiłam, teraz nie mam zamiaru utrzymywać z żadną kontaktu. |
|
|
|
#1604 | |
|
she-wolf
|
na pewno nie było Ci miło zostać tak potraktowaną przez swoje koleżanki, na Twoim miejscu tak samo bym postąpiła i się odcięła, tacy ludzie nie byliby warci znajomości
Cytat:
co się na tym świecie wyrabia, to już nie OZM, tylko zwyczajna podłość
|
|
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
A no nie było, nie było. Nagle, do tej pory kumpelki dawały mi odczuć, że sa lepsze bo były w ciąży, śmieszne, ale prawdziwe. Jedna miała drugą i tak sobie podbijały ego, a teraz nienawiść na stodwa.
|
|
|
|
#1606 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
) ich ciążach, to widocznie los tak chciał pewnie gdyby nie były w ciąży, znalazłoby się coś innegoale co się poradzi, takie ludziska bywają ![]() trzeba być twardym, a nie miętkim
|
|
|
#1607 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1608 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
W sumie dobrze, że w porę pokazały swoje twarze. Zazwyczaj ci, co tak bardzo "życzą" poukładanego życia, dzieci i mężusiów, sami szczęścia w nim nie mają. Szpile pt. "A on to dlaczego ci się jeszcze nie oświadczył", "Czas najwyższy się za dzieci brać" zawsze wtykały mi koleżanki ze zdradzającymi facetami u boku, teściowymi z piekł rodem i wynajmowanymi pokoikami
|
|
#1609 |
|
Konto usunięte
|
Rozmowa dwóch dziewczyn, z którymi byłam na jednym roku studiów II stopnia.
Oczywiście gadka o dzieciach i o porodzie. Jedna z nich mówi, że w wigilię była w szpitalu- bo termin na dniach, ale nic się nie zapowiadało, więc poprosiła lekarza, by na święta mogła wrócić do domu. No i wróciła, a zaraz po świętach trafiła do szpitala (przed sylwestrem) i urodziła dziecko .Na co ta druga laska do niej mówi: ,,eeeeee to co nie mogłaś przenosić tego dziecka do nowego roku? tylko tak je pod koniec urodziłaś"'' Najlepsze, że to nie był żart! Ona miała poważną minę, jeszcze zaczęłą gadać, że szkoda, bo dziecko będzie w tyle w szkole w stosunku do dzieci np. ze stycznia ![]() Klasycznym przykładem z OZM jest moja ciotka. Wiele lat temu byliśmy całą rodziną w kościele na mszy za kogoś tam zmarłego (nie pamiętam kogo). I w tym kościele dwuletnia! córka mojej ciotki zaczęła coś tam piszczeć, to ciotka cyca wywaliła (w kościele!) i dawaj karmić maleństwo .Ja i moja kuzynka- wtedy miałyśmy 10 lat byłyśmy zniesmaczone. Najgorsze, że jakieś dzieciaki z innych ławek zaczęły się z tego nabijać .
|
|
|
|
#1610 |
|
zuy mod
|
Mnie ciekawi jak to jest z tym porodem. Moja bratowa przetrzymala do urodzin mojego brata, ktore.byly 2 tyg po terminie
![]() wysłano z mojej Xperii SP
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak też myślałam . Jak ktoś urodził 2 tygodnie po terminie, znaczy, że tak miało być akurat i nie można sobie opóźniać ,,bo ja tak chcę''
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
Trochę jak z biegunką
chwilę może i się uda opóźnić, ale później...natury nie powstrzymasz ![]() mówimy oczywiście o terminowych, fizjologicznych porodach
|
|
|
|
#1614 |
|
Konto usunięte
|
Nie każde dziecko chce się urodzić
Mój kuzyn urodził się 2 tydz po terminie i 3 wywoływaniach porodu, a na koniec i tak odwrócił się tyłkiem i trzeba było robić cesarkę
|
|
|
|
#1615 |
|
zuy mod
|
Dzięki
Wiadomo, że jak już się poród zacznie to się nic nie zrobi, ale ciekawiło mnie czy matka ma jakiś wpływ na to kiedy on się zacznie. skoro nie, to znaczy że to był tylko fart
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniedziwi moja kuzynka i jej 5 letnie dziecko. Ta mała do dziś ssie smoka i pije z butelki dla niemowląt. Przez to chyba ma zęby w opłakanym stanie. W dodatku jest rozkapryszone, rzadzi i wyzywa wszystkich dookoła. Kuzynka nie reaguje tylko się nad tym dzieckiem trzęsie. Cieszę się, że mam z nią słaby kontakt. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1617 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie weszłam na faceboka i tam mi się wyświetliło, jak ludzie składają jednej znajomej gratulacje z okazji urodzenia dziecka. Patrzę a jedna laska jej napisała ,,powodzenia w prawdziwym życiu''
.To co, życie przed ciążą/urodzeniem dziecka jest nieprawdziwe, udawane? Oczywiście, przyjście dziecka na świat bardzo wiele zmienia, często przewraca życie do góry nogami, ale bez przesady .
|
|
|
|
#1618 |
|
po prostu Em :)
|
Nie bralabym tego tekstu aż tak poważnie. To taki żart, prawdziwe życie po studiach/wyprowadzce z domu/urodzeniu dziecka. Prawdziwe, czyli trochę bardziej odpowiedzialne życie, inne niż wcześniej
Ja tak to odbieram.
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1620 |
|
Konto usunięte
|
OZM jest dla mnie przegrzewanie dziecka.
Dzisiaj rano u mnie w mieście cieplutko, słoneczko, ja w bluzce z krótkim rękawem. Ok. 10:30-11 rano. Jedziemy busem, wsiada przede mną babcia z dzieckiem. i zaczyna je rozbierać. Kurtka, bluza, szalik, czapeczka... w południe było 22 stopnie -.- Jak można? Dodam, że ta babka miała na sobie jakiś tam sweterek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

czy zupełnie się myliłam? ani część tego co napisałam nie było prawdą ?
"

Najpierw czytać ze zrozumieniem, potem komentować, drogie Panie 

), ale ostatnio mój TŻ przez przypadek podsłuchał w pracy rozmowę dwóch mniej więcej w wieku 35. lat pań. Rozmawiały o wszystkim i o niczym i w pewnym momencie jedna z nich, obecnie mająca, o ile się nie mylę 8-letnie dziecko, na spokojnie popijając kawę i klepiąc się po brzuchu zarzuciła sobie tekstem: "Oj Krysia, nie chce mi się pracować, męczy mnie to i tak ostatnio sobie myślę, że machnęłabym sobie drugiego bobaska, byleby znowu na kilka lat mieć wolne." 

co się na tym świecie wyrabia, to już nie OZM, tylko zwyczajna podłość 
W sumie dobrze, że w porę pokazały swoje twarze. Zazwyczaj ci, co tak bardzo "życzą" poukładanego życia, dzieci i mężusiów, sami szczęścia w nim nie mają. Szpile pt. "A on to dlaczego ci się jeszcze nie oświadczył", "Czas najwyższy się za dzieci brać" zawsze wtykały mi koleżanki ze zdradzającymi facetami u boku, teściowymi z piekł rodem i wynajmowanymi pokoikami 

07.07.2012