Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 16:13   #331
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Hej

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
chcica cię bierze? co na to mąż? w sumie mozesz nawet w czworokącie, z obcym w ciaze nie zajdziesz

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dziś przeszłam atak serca chciałam zmienić firankę w kuchni, potrzebuję do tego drabinki-rozstawiłam, poszłam do łazienki włożyć starą firankę do pralki, przychodzę z powrotem, a ZOsia weszła na drabinkę-na górę i mi macha podeszłam spokojnie, bez gwałtownych ruchów i Ją ściągnęłam-ale serce wali mi do tej pory.
nie dziwię się...

Agateczko fajnie, że lepiej Oby wszystko było ok

Moderna, Byou super fotki z psiakami.

Moderna, a Twoje menu dla M mnie powaliło...

Byou powiem Ci, że mam mało sukienek, bo bardziej uniwersalne są spódniczki. Tunik mam bardzo dużo, takich fajnych na lato z miejscem na brzuszek także chyba spodniczke no i jakies spodenki by sie przydały (a nie kupie takich za pupe bo bym tylko ludzi straszyła )

Pani, wow takie żywe ? Super

---------------------
A ja w ramach poprawy nastroju zrobiłam sobie farbę i pierwszy raz podcięłam sama grzywkę, końcówki i wyceniowałam po bokach włoski. Czuję się bosko, jakbym od fryzjera wyszła

TŻ naprawia radio a K asystuje
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:29   #332
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
A ja w ramach poprawy nastroju zrobiłam sobie farbę i pierwszy raz podcięłam sama grzywkę, końcówki i wyceniowałam po bokach włoski. Czuję się bosko, jakbym od fryzjera wyszła
wow super

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-06-04 o 18:25
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:53   #333
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Nooooo 1wszy merw po przyjsciu do pracy mi nio l - cale szczescie - boooooshe widzisz i nie grzmisz sie tlumacza brakiem czasu - a ja KIEDY mam znalezc czas by zeobic to Co oni Mieli a Nie Zrobili ( no ja sie pytam qrwa KIEDY - jak umre )

Oby do 23.30 jakos poszlo - jutro wolne - robie rogaliki i ide z Milusiem w odwiedziny

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:54   #334
despa
Zakorzenienie

GG do despa

My zaliczylismy histerie na spacerze, tska z przyslowiowego buntu dwulatka z rzucaniem sie.....bo chcisla osc po chodniku gdzie sa schpdki i nie chciala, rece nie, nogi nie. Stala i wydawala z siebie krzyki swidrujace mi mozg....wiec se usiadlam kolo niej czekajac .....ludzie mnie spojrzeniami zabijali
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 19:44   #335
BYou
MBZ♥

Moderna menu powalające

Cat, zabiłabym "kompententną panią"

Kasia, tylko spokój może CIę uratować

Demeter, a takie spodenki do kolan?jak bermudy?
Pokaż fryzkę Lasencjo

Despa, a przytulić się dała? W miej-choć pewnie i tak masz ludzi Ty robisz dobrze

Roszpunka zmęczona prawie jazdą na bunzim, zjeżdżaniem na ślizgawceklepaniem wiaderka i uciekaniem Tatusiowi padła przy kolacjitakże luzik i lajcik mamy. tzn mam ja bo B sprawdza pracę mgr mojej Sis

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Trolla, mojej sąsiadki córka miała odrę poronną-10 dnia po szczepieniu mmrII, wysypka 2 dni i temp do 38.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:00   #336
maria28
Kniaginia

Witam

BYou, też bym zawału dostała w takiej sytuacji z drabinką.

Despa, ślimaki tiu tiu, no, nie nie, super!!
Ech, Wasze dzieci tyle mówią.
No nic, czekam do 2016 r.

Moderna, BYou, śliczne foty z pieskami

Wiecie, jak czytam program zajęć na kolejny tydzień w żłobku Róży, to sama bym chętnie zaczęła chodzić do żłobka
W tym tygodniu jest temat "W świecie dżungli i sawanny", a w tym np. dziś:
· Liany – ciocia rozwiesza w Sali liany wykonane z materiałów – dzieci mają za zadanie podskakiwać i zrywać listki – zabawa motoryczna.
· Zabawa lianami – dzieci dostają swoje liany do zabawy.
· Krokodyl – prezentacja krokodyla – ciocia prezentuje krokodyla. Opisuje jak wygląda, gdzie żyje, co je.
· Zabawa „Kto wie”- ciocia chowa krokodyla i zadaje dzieciom pytania:
- Kto wie jak wygląda krokodyl? - dzieci z pamięci opisują krokodyla, następnie ciocia ponownie pokazuje krokodyla i sprawdza razem z dziećmi czy opis się zgadza.
- Kto wie gdzie żyją krokodyle?
- Kto wie co jedzą krokodyle?
- Kto wie czy krokodyle są groźne?
· Gdzie jest krokodyl? - dzieci szukają schowanego w sali krokodyla.
· Krokodyla gimnastyka – dwie długie maskotki krokodyla związane ze sobą ogonem, tworzą dużą przeszkodę. Dzieci mają za zadanie:
- przeskakiwać nad krokodylami.
- przeczołgać się pod krokodylami.
- Przejść po krokodylach, utrzymując równowagę.
· Przeciąganie krokodyla – zabawa motoryczna zespołowa - dzieci i ciocie dzielą się na dwie drużyny i mają za zadanie przeciągnąć krokodyla na swoją stronę.
· Krokodyl łapie – zabawa motoryczna - w sali zrobione są wyspy (z leżaków) dzieci biegają między wyspami a krokodyl maskotka ich łapie. Dzieci jak najszybciej muszą uciec na bezpieczną wyspę.
· Zamieniamy się w krokodyle – dzieci zamieniają się w krokodyle – pokazują rączkami jaką krokodyle mają paszcze, chodzą/czołgają się jak krokodyle – zabawa motoryczna z elementami naśladowania.
· Przejażdżka na krokodylu – dzieci siadają na krokodyla a ciocia przeciąga go po Sali.
· Hipopotam – prezentacja hipopotama – ciocia prezentuje na ilustracjach hipopotama. Opisuje jak wygląda, gdzie żyje, co je.
· Zabawa „Kto wie”- ciocia chowa hipopotama i zadaje dzieciom pytania.
· Gdzie jest hipcio? - dzieci szukają schowanego w sali hipopotama.
· Skaczące hipcie – zabawa z chustą animacyjną – na chuście leżą maskotki hipopotamy – dzieci tak poruszają chustą żeby hipcie jak najwyżej skakały – rozwijanie motoryki dużej.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2014-06-04 o 20:18
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:09   #337
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć
Ale ja wyrodna baba jestem, nie zaglądam do Was... Ale tęsknię!!!

Wpadłam napisać, że u nas dobrze; dziś machaliśmy z Krzysiem panu Obamie, przejeżdżał ulicą, przy której staliśmy Najfajniejszy był helikopter

I dziś była pierwsza kąpiel w wannie!!! Pisałam, że Krzyś boi się łazienki i piecyka gazowego. Dziś nalałam wody wcześniej, wlazłam sama do wanny i Mąż wsadził Krzysia do wanny I podobało się!!!

I w ogóle K. chodzi już całkiem sam, już wiem, co to znaczy "w inną stronę" Bardzo lubi takie spacery

Ciąża dobrze, ale jestem coraz częściej zmęczona, obolała i pękata. Choć na razie 7 kg, a zaczęłam 31 tc. A Anuśka kopie tak, że autentycznie brzuchol mi lata w te i we wte

I znów mi wyszedł pamiętniczek...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:18   #338
kasia86bgo
Zakorzenienie

Maria
- woooooow ....!!!!! Tez chce do zlobka ...!!!

Tasia
- dla Krzysia i Anusi

Byou
/ moze mnke uratowac kolejna ciaza - bd spokoj na Rok

Ale ze ja jestem serio ZajedWabista
Nic juz nje mam do robienia - same bierzace rzeczy zostaly plus smieci

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-06-04, 21:45   #339
alliw
Zadomowienie

Cytat:
P
Dziś przeszłam atak serca chciałam zmienić firankę w kuchni, potrzebuję do tego drabinki-rozstawiłam, poszłam do łazienki włożyć starą firankę do pralki, przychodzę z powrotem, a ZOsia weszła na drabinkę-na górę i mi macha podeszłam spokojnie, bez gwałtownych ruchów i Ją ściągnęłam-ale serce wali mi do tej pory.
ja pierdziu padłabym na zawał jak nic

Cytat:
mój jest głodny dzis był raz cyc po ciemku i pacyfikacja o 4, dzis bujał się tż ale jeść nie daliśmy tym razem w końcu usnął, spał do 7, obudził go budzik tż - myślałam ze ubije
hmm, to może po kawałeczku sie uda. Ciekawa jestem jak dziś się obudzi, czekam jutro na relacje

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
U nas ogólnie trochę się dzieje
najważniejsze że jest coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Marcel&Merlin

Cytat:
to ja też dorzucę coś z serii: ja i mój Piecho

z moimi kotami takie rzeczy niemożliwe

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

Lilka zajada kapuste kiszona to mam chwile

Cytat:
2. czy wasze dzieci miały odczyn poszczepienny po szczepieniu na odre? czy to jest tak jak z yeti, wszyscy wiedza ze jest tylko naprawde nikt nie widział?
Janek chyba miał tą odrę poronną: dostał wysypki 14 dni po szczepieniu i miał podwyższoną temp. Ale byłam u pediatry i w sumie nie umiała stwierdzić czy to akurat to.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My zaliczylismy histerie na spacerze, tska z przyslowiowego buntu dwulatka z rzucaniem sie.....bo chcisla osc po chodniku gdzie sa schpdki i nie chciala, rece nie, nogi nie. Stala i wydawala z siebie krzyki swidrujace mi mozg....wiec se usiadlam kolo niej czekajac .....ludzie mnie spojrzeniami zabijali
o rany
ja wczoraj miałam histeriusza, dziś anioł nie dziecko, i bądź tu mądry

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

I znów mi wyszedł pamiętniczek...
takie pamiętniczki to ja lubie

Kasia, spokojnie

Dziewczyny, jak myjecie dzieciaczkom zeby? Ja niby myję (wodą), ale kurcze widzę, że jednak osad zostaje, bo nie moge się ta szczoteczką dopchac tak jak bym chciała (J zaciska usta i za cholere nie da sobie dokładnie wyszorować ). Dodatkowo mamy histerie przy myciu włosów. Dotychczas jakos szło z mniejszym lub wiekszym płaczem, ale dzis i ostatnim razem to normalnie płacz i histeria niemożliwa (wiem że nie lubi jak mu woda leci do oczu). Macie jakis pomysł jak złagodzić sytuacje?
Stary 2014-06-04, 21:47   #340
cathlyn
Rozeznanie

maria
ale super zajęcia w żłobku!
To prywatny?

moderna, Byou
foty super
sobie wyobraziłam jak moja L. siada na kocie jak Marcel na psie

Agateczka
bardzo się cieszę, że rezonans jest ok, oby wszystkie wyniki były świetne! Jak B. zaczął raczkować to jest ogromny postęp, ogromne brawa, że zaczął przyspieszać i tak "nadgonił" - będzie tylko lepiej!

moderna
mail poszedł

jem i idę spać, dzisiaj znowu L. usnęła późno - po 21, oby pobudka o normalnej godzinie...
Stary 2014-06-04, 21:55   #341
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Wczoraj napisałam jak mi to T pięknie śpi, nie budzi się i w ogóle.
Może nie uwierzcie ale tak mi dał do wiwatu w nocy ze nie wiem jak się nazywam. Pol nocy stałam przy łóżeczku i głaskałam i nosilam na zmianę. Budzil się co chwile płakał kręcił jak bąk
Nie miejcie potem pretensji że mało pisze czy się nie chwale. Odkryłam nowy syndrom wizażu z którego nie chce korzystać.
Ja moja J. była mniejsza i rozmawiało się nt. dzieci - jak które śpi, ile, gdzie itp. to zawsze po pochwaleniu się tego samego dnia lub nocy wszystko odwracało się do góry nogami wrrrrr

Dziś pierwszy raz wybrałam się z J.do kina na seans dla mamusiek z dziećmi i żałuję, że tak długo z tym zwlekałam bo gdybym wcześnie rozpoczęłasezon jak jeszcze J. nie chodziła to byłoby spokojnie ....ale nie mogę narzekać na swoją J. - zachowywała się nienagannie jak na pierwszy raz -))) a mi dziwnie było oglądać coś na tak dużym ekranie jak za dawnych lat !!!!

Edytowane przez Hally_berry
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:03
Hally_berry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:04   #342
BYou
MBZ♥

Alliw podobno są takie daszki do kąpieli, zakłada się na główkę i nie leci do oczu-może to pomoże?

Tasiu brawo za kąpiel

Kasia, a chciałabyś?

Stary 2014-06-04, 22:10   #343
alliw
Zadomowienie

Cytat:
sobie wyobraziłam jak moja L. siada na kocie jak Marcel na psie

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy raz wybrałam się z J.do kina na seans dla mamusiek z dziećmi i żałuję, że tak długo z tym zwlekałam bo gdybym wcześnie rozpoczęłasezon jak jeszcze J. nie chodziła to byłoby spokojnie ....ale nie mogę narzekać na swoją J. - zachowywała się nienagannie jak na pierwszy raz -))) a mi dziwnie było oglądać coś na tak dużym ekranie jak za dawnych lat !!!!
ooo super! mnie tż od dawna namawia na cos takiego, ale jakos ciagle sie migam. Moze faktycznie warto spróbować, zawsze to jakas odmiana

Cytat:
Alliw podobno są takie daszki do kąpieli, zakłada się na główkę i nie leci do oczu-może to pomoże?
myslałam o tym, ale nie wiedziałam że cos takiego jest. Patrze teraz w necie i jest jak byk: Rondo kąpielowe Dziękuję Ci, dobra kobieto
Stary 2014-06-04, 22:59   #344
kasia86bgo
Zakorzenienie

Alliw
- z myciem zebow u nas nie ma problemu - na sam widok szczoteczki Milus otwiera buzie SZEROKO - myje pasta z Elemxa dla dzieci 0-6l.
- z glowa u nas tez gorzej - od niedawna za chiny ludowe nie da sie polozyc na pleckach ( a przytrzymuje reka ) / bilans lazienka wyglada jakby kapal sie wieloryb

Byou
- chcialabym ...

Nooooo i wolne jutro

Najlepszy kolega z ktorym zamykalam podchodzi do mnie i mowi
- Sexs .... Sexs..... Czy mozesz zrobic 6 pudelek salaty

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-06-05, 05:35   #345
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol. Piekne slonce za oknem wstajemy.

U nas ciezko,zaczynam dosrrzegac syndrom pochwalania sie dzieckiem, pare dni temu mnie kolezanka pyta czy spi mala przytaknelam i juz ktoras noc z histeria od 4 rano.Ciezki dzien przede mna. Jeszcze po tej wczorajszej histeriii mala wstala z chrypa jak zawodowy zul,nasza lekarka po poludniu wiec podejde. Natomiast moze Wy podpowiecie co dawalyscie dzieciom przy ogromnej chrypie,jak mam w donu to podam. Na razie przygotowalam lipomal i neosine chlopu no i hascosept do psikania.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 06:26   #346
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

U nas ciezko,zaczynam dosrrzegac syndrom pochwalania sie dzieckiem, pare dni temu mnie kolezanka pyta czy spi mala przytaknelam i juz ktoras noc z histeria od 4 rano.Ciezki dzien przede mna. Jeszcze po tej wczorajszej histeriii mala wstala z chrypa jak zawodowy zul,nasza lekarka po poludniu wiec podejde. Natomiast moze Wy podpowiecie co dawalyscie dzieciom przy ogromnej chrypie,jak mam w donu to podam. Na razie przygotowalam lipomal i neosine chlopu no i hascosept do psikania.
Syndrom pochwalenia się dzieckiem - niesamowicie dobrze go znam. Współczuję.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 06:44   #347
Moderna
Zakorzenienie

cathlyn dzieki za fragmenty o fluorze, przeczytalam i po przeczytaniu bylam pewna, ze to z ksiazki o nurcie eko z czescia o florze jako ogolnie szkodliwym sie zgodze, natomiast o szkodliwosci pasty juz nie - chociaz w ten temat az tak gleboko nie wchodzilam - wedlug mnie pasty z fluorem sa konieczne do profilaktyki prochnicy (a argument - zatrucie po zjedzeniu pol tubki pasty jest trujace - do mnie nieprzemawia ) . Tabela produktow zasadowych jest ok, w ogole dieta zasadowa jest bardzo zdrowa (ale pamietajmy, ze owoce mimo, ze sa zasadowe to zawieraja kwasy, ktore bezposrednio oddzialuja na zeby - na jego szkliwo, oraz cukier )
Stary 2014-06-05, 07:08   #348
Moderna
Zakorzenienie

Cool Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10354149_244977665700851_7756156183070694331_n.jpg (33,8 KB, 11 załadowań)
Stary 2014-06-05, 07:15   #349
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Hello
Wczoraj sie zorientowalam ze nie zaplacilam ubezpieczenia samochodu, bylo do wczoraj.. jak dzis zaplace to cos bedzie nie tak?

Jakas nieprzytomna jestem ostatnio..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 07:36   #350
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Goniłam, goniłam i jakoś Was dogoniłam. Nie mam wszystkich cytatów bo z rozpędu któregoś dnia wyłączyłam kompa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Nie zgadniecie dziadek kupił dziś młodemu 8 kur i 2 koguty jest moc
jeszcze kozą się odgraża
moja matka, unikająca tematu inwentarza, jeszcze go zachęca
dla dziadka

Cytat:

Ale z Zosi akrobatka, za opanowanie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Mój od dawna wchodzi na łóżko i fotel. Fotel niski ale bardzo niebezpieczny. Więc blokowaliśmy go poduszkami a nasz cwaniak zrzuca poduszki i na niego staje! Już go dwa razy Złapałam na tym gdy byliśmy w drugim pokoju. . . On stał i słodko się uśmiechał brakowało żeby mi oczko puścił taki był uśmiechnięty

Teraz trzeba mieć oczy dookoła głowy bo nasze dzieci mają genialne pomysły

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

U nas ogólnie trochę się dzieje, rezonans ogólnie nie jest zły jedynie mały ma opóźnioną mielinizację tj. komórki mózgowe później dojrzewają ale to się z wiekiem wyrówna. Z tego co czytałam należy dziecku podawać dodatkowe witaminy i kwasy omega by wspomóc rozwój komórek, ale oczywiście neuro nic nie mówiła na ten temat ale kij jej w oko ale co ciekawe ostatnio jak byliśmy u niej diagnozę postawiła straszną bo tego nie robi tego nie potrafi itp. A wczoraj była tak zaskoczona że szok bo jak sama powiedziała w 1,5 miesiąca mały nadgonił 3 mc rozwojowe otóż zaczyna( nieśmiało jak na razie) raczkować a to bardzo dużo więc jest nadzieja że wszystko ruszy tylko po prostu dużo później. No ale to na pewno nie ich zasługa
Dwa razy w tygodniu nadal prywatny reh, który po tym jak się dowiedział o szpitalu wziął się konkretniej za "robotę" i jeszcze dodatkowo teraz w inne miejsce jeździmy raz w miesiącu też pryw. ale co zrobić musimy wykorzystać czas na maksimum by przyspieszyć rozwój na tyle by choć trochę wyrównał z rówieśnikami.
Jeszcze jedynie czekamy na wyniki metaboliczne i tu się boję bo mały ma problemy z przybieraniem i obawiam się że to może być coś na rzeczy...
Pediatra nam przepisała witaminki, środki na wzbogacenie kaloryczności pokarmów, także zobaczymy walka trwa...
Za rezonans i za pozostałe wyniki

Cytat:
U nas ciężki dzień, rano sprawy urzędowe, zanim doszliśmy L. zgłodniała, po karmieniu puściłam ją na chodnik a ona szła i się potknęła i upadła na ręce , a potem na buzie... Ryk straszny, ale nawet nie znalazłam jednego zadrapania Jakoś dotarliśmy do urzędu, okazało się, że dokumenty nie są gotowe (mimo że dzisiaj miały być do odebrania) więc czekaliśmy, L. jakoś się bawiła w kąciku dla dzieci, gdy już wracałyśmy musiałam ją wrzucić w nosidło, w tramwaju ryk, bo była śpiąca, tłok, ja z nią w nosidle, z wózkiem ehh... Na szczęśćie syrena z łzami jak gr9ochy dopiero pod koniec się włączyła, jak tylko wysiadłam usnęła w ciągu 2 min.
A wszystko przez to, że dokumenty nie były gotowe i musiałam czekać pół godziny.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Marcel&Merlin

Cytat:
Moderna
to ja też dorzucę coś z serii: ja i mój Piecho

Ale czaaaad , ale Wam zazdroszczę takich fajnych piesków. Mój to zołz nie z tej ziemii. Jak tylko Mikołaj się do niego zbliża to przeważnie warczy (chyba, że Mikołaj ma coś do jedzenia w rączce :P)

Cytat:

TŻ naprawia radio a K asystuje
o wielkie, wielkie Ja to sobie nawet sama prosto grzywki przyciąć nie potrafię

Cytat:

za opanowanie

Dziś Mikołaj wstał po 5 i już trze oczy. Tyle nocy przesypiał ładnie do 6-7 a teraz znów mu się pozmieniało. Muszę chyba na nowo wstawać o 4 i dawać butlę mleka żeby dospał dłużej. Poczekam dzień, dwa i zobaczymy. Może wróci wszystko do normy.

A tak poza tym, to ok wszystko. Rozrabia cały dzień. Nie nudzę się A przebranie go na tapczanie, nie na przewijaku graniczy z cudem. Ostatnio dziadek z babcią zabawiali, a ja przebierałam

To tyle na razie lecę do mojego małego szałaputa
Stary 2014-06-05, 08:32   #351
BYou
MBZ♥

Despa niestety nie wiem co na chrypę:/zdrówka!!!!

Alliw co do mycia zębów to spróbuj pokazać Mu jak Ty myjeszz otwieraniem paszczęki, głośnym aaaaa do tegoszorowaniem pokazowym

Pani, Torres kury obudził?koza zakupiona?

Achna oby spanko się unormowało Zosia mnie rozpieszcza ostatnio do 8.30nie boję się klątwy wizażowej
Przebierałaś na przewijaku dotąd:

Monika nic się nie stanie

Stary 2014-06-05, 08:49   #352
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

hmm, to może po kawałeczku sie uda. Ciekawa jestem jak dziś się obudzi, czekam jutro na relacje

z moimi kotami takie rzeczy niemożliwe

Janek chyba miał tą odrę poronną: dostał wysypki 14 dni po szczepieniu i miał podwyższoną temp. Ale byłam u pediatry i w sumie nie umiała stwierdzić czy to akurat to.

1. 1 cyc ciemną nocą, pobudka o 6 ale spacyfikowany do 7 spał bez niczego- jak dla mnie do przyjecia
2. ze ja ni ezrobiłam zdjecia jak ostatnio sobie spali słodko mały z kotem u nas w sypialni na łozku-rozpuszczone bestie
3.f...

Cytat:

U nas ciezko,zaczynam dosrrzegac syndrom pochwalania sie dzieckiem, pare dni temu mnie kolezanka pyta czy spi mala przytaknelam i juz ktoras noc z histeria od 4 rano.Ciezki dzien przede mna. Jeszcze po tej wczorajszej histeriii mala wstala z chrypa jak zawodowy zul,nasza lekarka po poludniu wiec podejde. Natomiast moze Wy podpowiecie co dawalyscie dzieciomprzy ogromnej chrypie,jak mam w donu to podam. Na razie przygotowalam lipomal i neosine chlopu no i hascosept do psikania.
my tak nie imprezujemy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Hello
Wczoraj sie zorientowalam ze nie zaplacilam ubezpieczenia samochodu, bylo do wczoraj.. jak dzis zaplace to cos bedzie nie tak?

Jakas nieprzytomna jestem ostatnio..

chyba nie tylko lepiej jedz na rowerze a nie autem

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
A tak poza tym, to ok wszystko. Rozrabia cały dzień. Nie nudzę się A przebranie go na tapczanie, nie na przewijaku graniczy z cudem. Ostatnio dziadek z babcią zabawiali, a ja przebierałam

To tyle na razie lecę do mojego małego szałaputa
to ty masz jeszcze przewijak?
my mielismy dwa, własciwy- zlikwidowany dawno temu i drugi-na łozeczku robiacy od poczatku jako daszek i poleczka z bałaganem

wczoraj mały bawił się w alpinistę,zdobywal parapety,oparcia łozek itp.w koncu mowie do mlodej
ja: co tu zrobić z nim?
Mloda: przywiaz do kaloryfera
ja: nie mam czym
mloda:po 1s namysłu: moim paskiem
i dawaj biegnie go szukac, jaka dobra siostra
Stary 2014-06-05, 08:52   #353
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
my mielismy dwa, własciwy- zlikwidowany dawno temu i drugi-na łozeczku robiacy od poczatku jako daszek i poleczka z bałaganem
a jak przewijasz?

my nadal na przewijaku - ale ja mam wypasiony, ogromny

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
wczoraj mały bawił się w alpinistę,zdobywal parapety,oparcia łozek itp.w koncu mowie do mlodej
Stary 2014-06-05, 09:25   #354
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Tasia, a jak robisz z wózkiem?
Ja wiem, że nie bede na razie kupowac podwójnego, zobaczymy jak później. K w zimie będzie chodził wiec na ogródku bedzie mogl lepić bałwana, chodzić ze mną na krótkie spacerki po wsi (zawsze po drzemce bede go brała). Maleństwo w gondoli. Jak przyjdzie wiosna to podobnie, a na spacerki dłuższe po miescie będe chodzić z kimś i K w parasolce a maleństwo w gondoli. Zobaczymy czy sie sprawdzi

Byou a cóż to pokazywać
Nie no największa zmiana, że nie jestem już blond platyna (znudził mi się po pół roku) tylko zrobiłam teraz beżowy blond, nieco ciemniejszy
Własnie tak myslalam jakieś bermudy, legginsy 3/4...

Achna no powiem Ci, że obejrzałam po prostu filmik na youtube, nożyczki fryzjerskie w dłoń i jedziemy Wyszło naprawde fajnie, także 40 zl za fryzjera w kieszeni

Pytanie do mam karmiących mm - K jeszcze niedawno jadł tylko mleko nad ranem (4,5) i szedł spać dalej. Wstawał koło 8 i dawałam normalne śniadanko. Teraz budzi mi się 2 razy w nocy i ciągnie mleko. Próbowałam go oszukać wodą, ale nie udało się. Czy któraś ma podobnie ? Martwi mnie, że złopie mleko w nocy dwa razy i nie mam jak mu przeczyścić zabków bo pada od razu i boję się go ruszać
Myslalam, że moze przez to, że malo je w ciagu dnia ale naprawde zaczał ostatnio więcej jeść i je te 3 główne posiłki: śniadanie, obiad (słoiczek) i kolacja i dwa razy jakieś deserki, jogurty albo zamiast tego to co obecnie jemy (np. ostatnio makaron z sosikiem, warzywami, szynką/jakaś zupka).
Stary 2014-06-05, 09:53   #355
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Moderna Marcel i piecho Jak mu włoski rosną normalnie nadziwić się nie mogę.

BYou
Roszpunka przecudna i kolejny dzieciaczke z bujną czupynką
A z drabiną to faktycznie na zawał chyba bym zeszła. U nas A. też swego czasu jak raczkowała to próbowała się wspinać na drabinę nawet jak stała w garderobie złożona tak więc teraz zablokowana krzesłem i nie wchodzi.

Agateczko bardzo się cieszę z postępów Bartusia za raczkowanie i oby wszystko się dobrze ułożyło trzymamy

alliw mycie zębów nie myję dziecku zębów u nas wygląda to tak że jak dziecko widzi szczoteczkę do zębów to zabiera ją i nie chce oddać bo inaczej jest wrzask z resztą na sam widok jest pisk oczywiście pozytywny bo ona chce. Tak więc moje dziecko zjada pastę do zębów ze szczoteczki troszkę pomajstruje tą szczoteczką w buzi i każe wypłukać szczoteczkę po czym trzeba jej oddać i dalej myje? gryzie? cmoka? znowu oddaje na chwilę by pod wodą opłukać i tak kilka razy. Więc nie wiem czy można nazwać to myciem zębów choć mówię szuru buru ostatnio nawet myłam z nią swoje zęby to troche zaczęła szorować ząbki a nie język

Tasia dla Krzysia za samodzielne chodzenie i kąpiel No i dla Anusi za kopniaczki
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 09:57   #356
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Przebierałaś na przewijaku dotąd:

Cytat:

Oczywiście nie ma mowy, żeby go szło samemu przebrać na tapczanie Na przewijaku jako tako idzie go ogarnąć Już się zastanawiałam czy nie ma jakichś składanych czasami:P co by do auta zapakowac i w gości ;P
Wczoraj byliśmy u ciotki i jak zwykle u niej Mikołaj zrobił kupkę więc wzięłam rozłożyłam ręcznik na tapczan przyszła ciocia do pomocy ale i tak nam zwiał z obsranym dupskiem. Modliłam się po cichu aby niczego nie zdążył upaprać. On amoku dostaje jak poczuje wiaterek na jajkach
Stary 2014-06-05, 10:03   #357
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
nie ma to jak dobra siostra

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

U nas nadal przewijak w innych miejscach nie ma możliwości by małą przebrać bo zwiewa i ma kupę radochy z resztą u nas na łóżku nie ma nawet co podchodzić by ją tam przebrać bo jest zaraz ryk i wrzask bo ona uwielbia po nim skakać a jak mama może ją powtrzymywać by założyć gupią pieluchę

Despa zdrówka dla zachrypniętej Emi

Maria to dzieci w żłobku też mają takie zajęcia łał nawet nie wiedziałam super! w takim razie szukam żłobka dla dziecka i wracam do pracy

Wkurza mnie bo wszędzie w tv trąbią że piękna pogoda ciepło itp. a u nas zachmurzone i wcale nie jest tak ciepło nawet w stwerze jest tak o sobie

Demeter ja wczoraj widziałam mamę z takim podwójnym wózkiem fajny miała zgrabny ale nie zwróciłam jakiej firmy.

BYou kupiłaś może zapa extra? wczoraj widziałam go na żywo i zapoznałam się z opinią mamy użytkującej powiedziała że by kolejny raz nie kupiła ale nie ma porównania z innymi "parsolkami" bo jest taki chwiejny? ale to chyba każda taka spacerówka ma to do siebie że nie będzie ona taka sztywna jak te wózki 2w1
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 10:14   #358
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Achna no powiem Ci, że obejrzałam po prostu filmik na youtube, nożyczki fryzjerskie w dłoń i jedziemy Wyszło naprawde fajnie, także 40 zl za fryzjera w kieszeni

No no no tak to już zupełnie bym się nie odważyła
Wielkie brawa za zdolności i odwagę

Oliwka, Mikołaj dokładnie tak samo myje zęby
Stary 2014-06-05, 10:21   #359
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
U nas nadal przewijak w innych miejscach nie ma możliwości by małą przebrać bo zwiewa i ma kupę radochy z resztą u nas na łóżku nie ma nawet co podchodzić by ją tam przebrać bo jest zaraz ryk i wrzask bo ona uwielbia po nim skakać a jak mama może ją powtrzymywać by założyć gupią pieluchę

Wkurza mnie bo wszędzie w tv trąbią że piękna pogoda ciepło itp. a u nas zachmurzone i wcale nie jest tak ciepło nawet w stwerze jest tak o sobie

Demeter ja wczoraj widziałam mamę z takim podwójnym wózkiem fajny miała zgrabny ale nie zwróciłam jakiej firmy.
U nas też przewijak daaawno zlikwidowany, ale mały nie uleży w miejscu żeby go przebrać. Chyba, że na chwile włacze mu bajki na Babytv albo dam coś ciekawego do rączek. Z reguły ucieka z gołą pupą i się cieszy do mnie
U nas tez jakos nie bardzo dziś...no ale w niedziele 26 stopni ma byc, moze K pokąpie sie pierwszy raz w baseniku jak nie bedzie wiatru.
Ja jeśli bym kupowała taki wozek to na bank używany

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
No no no tak to już zupełnie bym się nie odważyła
Wielkie brawa za zdolności i odwagę
Oj tam, oj tam jakby co to odrosną
Stary 2014-06-05, 10:23   #360
BYou
MBZ♥

Achna, Oliwka ja przebieram czasem w bieguczęsto na stojąco po nocnikowaniu, tylko po kąpaniu jako tako na leżąco da założyć pampa

Demeter to ja podziwiam za odwagęja bym po takiej akcji musiała w czapce chodzić

Oliwkadziękuję
nie kupowałam bo chciałam najpierw na żywo zobaczyć. Zastanawiam isię też na maclarenem ale wydaje mi się, że będzie trzęsło i telepało bo to taki stelaż na maleńkich kółeczkach. Mi byłby potrzebny na ewentualne wypady do miasta na zakupy. Poza tym to moodd na pierwszym miejscu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości