![]() |
#331 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agateczko fajnie, że lepiej ![]() ![]() Moderna, Byou super fotki z psiakami. Moderna, a Twoje menu dla M mnie powaliło... Byou powiem Ci, że mam mało sukienek, bo bardziej uniwersalne są spódniczki. Tunik mam bardzo dużo, takich fajnych na lato z miejscem na brzuszek także chyba spodniczke no i jakies spodenki by sie przydały (a nie kupie takich za pupe bo bym tylko ludzi straszyła ![]() Pani, wow takie żywe ? ![]() ![]() ![]() --------------------- A ja w ramach poprawy nastroju zrobiłam sobie farbę i pierwszy raz podcięłam sama grzywkę, końcówki i wyceniowałam po bokach włoski. Czuję się bosko, jakbym od fryzjera wyszła ![]() TŻ naprawia radio a K asystuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-06-04 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Nooooo
![]() ![]() ![]() Oby do 23.30 jakos poszlo - jutro wolne - robie rogaliki ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
My zaliczylismy histerie na spacerze, tska z przyslowiowego buntu dwulatka z rzucaniem sie.....bo chcisla osc po chodniku gdzie sa schpdki i nie chciala, rece nie, nogi nie. Stala i wydawala z siebie krzyki swidrujace mi mozg....wiec se usiadlam kolo niej czekajac .....ludzie mnie spojrzeniami zabijali
#335 |
MBZ♥
|
Moderna menu powalające
![]() ![]() Cat, zabiłabym "kompententną panią" ![]() Kasia, tylko spokój może CIę uratować ![]() ![]() Demeter, a takie spodenki do kolan?jak bermudy? Pokaż fryzkę Lasencjo ![]() Despa, a przytulić się dała? W ![]() ![]() ![]() Roszpunka zmęczona prawie jazdą na bunzim, zjeżdżaniem na ślizgawce ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Trolla, mojej sąsiadki córka miała odrę poronną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Kniaginia
|
Witam
![]() BYou, też bym zawału dostała w takiej sytuacji z drabinką. Despa, ślimaki tiu tiu, no, nie nie, super!! ![]() Ech, Wasze dzieci tyle mówią. No nic, czekam do 2016 r. Moderna, BYou, śliczne foty z pieskami ![]() ![]() ![]() Wiecie, jak czytam program zajęć na kolejny tydzień w żłobku Róży, to sama bym chętnie zaczęła chodzić do żłobka ![]() W tym tygodniu jest temat "W świecie dżungli i sawanny", a w tym np. dziś: · Liany – ciocia rozwiesza w Sali liany wykonane z materiałów – dzieci mają za zadanie podskakiwać i zrywać listki – zabawa motoryczna. · Zabawa lianami – dzieci dostają swoje liany do zabawy. · Krokodyl – prezentacja krokodyla – ciocia prezentuje krokodyla. Opisuje jak wygląda, gdzie żyje, co je. · Zabawa „Kto wie”- ciocia chowa krokodyla i zadaje dzieciom pytania: - Kto wie jak wygląda krokodyl? - dzieci z pamięci opisują krokodyla, następnie ciocia ponownie pokazuje krokodyla i sprawdza razem z dziećmi czy opis się zgadza. - Kto wie gdzie żyją krokodyle? - Kto wie co jedzą krokodyle? - Kto wie czy krokodyle są groźne? · Gdzie jest krokodyl? - dzieci szukają schowanego w sali krokodyla. · Krokodyla gimnastyka – dwie długie maskotki krokodyla związane ze sobą ogonem, tworzą dużą przeszkodę. Dzieci mają za zadanie: - przeskakiwać nad krokodylami. - przeczołgać się pod krokodylami. - Przejść po krokodylach, utrzymując równowagę. · Przeciąganie krokodyla – zabawa motoryczna zespołowa - dzieci i ciocie dzielą się na dwie drużyny i mają za zadanie przeciągnąć krokodyla na swoją stronę. · Krokodyl łapie – zabawa motoryczna - w sali zrobione są wyspy (z leżaków) dzieci biegają między wyspami a krokodyl maskotka ich łapie. Dzieci jak najszybciej muszą uciec na bezpieczną wyspę. · Zamieniamy się w krokodyle – dzieci zamieniają się w krokodyle – pokazują rączkami jaką krokodyle mają paszcze, chodzą/czołgają się jak krokodyle – zabawa motoryczna z elementami naśladowania. · Przejażdżka na krokodylu – dzieci siadają na krokodyla a ciocia przeciąga go po Sali. · Hipopotam – prezentacja hipopotama – ciocia prezentuje na ilustracjach hipopotama. Opisuje jak wygląda, gdzie żyje, co je. · Zabawa „Kto wie”- ciocia chowa hipopotama i zadaje dzieciom pytania. · Gdzie jest hipcio? - dzieci szukają schowanego w sali hipopotama. · Skaczące hipcie – zabawa z chustą animacyjną – na chuście leżą maskotki hipopotamy – dzieci tak poruszają chustą żeby hipcie jak najwyżej skakały – rozwijanie motoryki dużej. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-06-04 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ale ja wyrodna baba jestem, nie zaglądam do Was... Ale tęsknię!!! ![]() Wpadłam napisać, że u nas dobrze; dziś machaliśmy z Krzysiem panu Obamie, przejeżdżał ulicą, przy której staliśmy ![]() ![]() I dziś była pierwsza kąpiel w wannie!!! ![]() ![]() ![]() ![]() I w ogóle K. chodzi już całkiem sam, już wiem, co to znaczy "w inną stronę" ![]() ![]() Ciąża dobrze, ale jestem coraz częściej zmęczona, obolała i pękata. Choć na razie 7 kg, a zaczęłam 31 tc. A Anuśka kopie tak, że autentycznie brzuchol mi lata w te i we wte ![]() ![]() I znów mi wyszedł pamiętniczek... ![]()
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Maria
- woooooow ....!!!!! Tez chce do zlobka ...!!! Tasia - ![]() ![]() Byou / moze mnke uratowac kolejna ciaza - bd spokoj na Rok ![]() Ale ze ja jestem serio ZajedWabista Nic juz nje mam do robienia - same bierzace rzeczy zostaly plus smieci ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najważniejsze że jest coraz lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() z moimi kotami takie rzeczy niemożliwe ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj miałam histeriusza, dziś anioł nie dziecko, i bądź tu mądry takie pamiętniczki to ja lubie ![]() Kasia, spokojnie ![]() Dziewczyny, jak myjecie dzieciaczkom zeby? Ja niby myję (wodą), ale kurcze widzę, że jednak osad zostaje, bo nie moge się ta szczoteczką dopchac tak jak bym chciała (J zaciska usta i za cholere nie da sobie dokładnie wyszorować ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
maria
ale super zajęcia w żłobku! To prywatny? moderna, Byou foty super ![]() sobie wyobraziłam jak moja L. siada na kocie jak Marcel na psie ![]() Agateczka ![]() moderna mail poszedł jem i idę spać, dzisiaj znowu L. usnęła późno - po 21, oby pobudka o normalnej godzinie...
![]() |
#341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś pierwszy raz wybrałam się z J.do kina na seans dla mamusiek z dziećmi i żałuję, że tak długo z tym zwlekałam bo gdybym wcześnie rozpoczęłasezon jak jeszcze J. nie chodziła to byłoby spokojnie ....ale nie mogę narzekać na swoją J. - zachowywała się nienagannie jak na pierwszy raz - ![]()
Mariolka Edytowane przez Hally_berry Czas edycji: 2014-06-04 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
MBZ♥
|
Alliw
![]() Tasiu brawo za kąpiel ![]() Kasia, a chciałabyś? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Alliw
- z myciem zebow u nas nie ma problemu - na sam widok szczoteczki Milus otwiera buzie SZEROKO - myje pasta z Elemxa dla dzieci 0-6l. - z glowa u nas tez gorzej - od niedawna za chiny ludowe nie da sie polozyc na pleckach ( a przytrzymuje reka ) / bilans lazienka wyglada jakby kapal sie wieloryb ![]() Byou - chcialabym ... ![]() Nooooo i wolne jutro ![]() Najlepszy kolega z ktorym zamykalam podchodzi do mnie i mowi - Sexs .... Sexs..... Czy mozesz zrobic 6 pudelek salaty ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Helol. Piekne slonce za oknem wstajemy.
U nas ciezko,zaczynam dosrrzegac syndrom pochwalania sie dzieckiem, pare dni temu mnie kolezanka pyta czy spi mala przytaknelam i juz ktoras noc z histeria od 4 rano.Ciezki dzien przede mna. Jeszcze po tej wczorajszej histeriii mala wstala z chrypa jak zawodowy zul,nasza lekarka po poludniu wiec podejde. Natomiast moze Wy podpowiecie co dawalyscie dzieciom przy ogromnej chrypie,jak mam w donu to podam. Na razie przygotowalam lipomal i neosine chlopu no i hascosept do psikania.
#346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
cathlyn dzieki za fragmenty o fluorze, przeczytalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#348 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#349 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Wczoraj sie zorientowalam ze nie zaplacilam ubezpieczenia samochodu, bylo do wczoraj.. jak dzis zaplace to cos bedzie nie tak? Jakas nieprzytomna jestem ostatnio.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Goniłam, goniłam i jakoś Was dogoniłam. Nie mam wszystkich cytatów bo z rozpędu któregoś dnia wyłączyłam kompa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale z Zosi akrobatka, ![]() ![]() Cytat:
Teraz trzeba mieć oczy dookoła głowy bo nasze dzieci mają genialne pomysły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale czaaaad ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś Mikołaj wstał po 5 i już trze oczy. Tyle nocy przesypiał ładnie do 6-7 a teraz znów mu się pozmieniało. Muszę chyba na nowo wstawać o 4 i dawać butlę mleka żeby dospał dłużej. Poczekam dzień, dwa i zobaczymy. Może wróci wszystko do normy. A tak poza tym, to ok wszystko. Rozrabia cały dzień. Nie nudzę się ![]() ![]() To tyle na razie ![]() ![]()
![]() |
#351 |
MBZ♥
|
Despa niestety nie wiem co na chrypę:/zdrówka!!!!
Alliw ![]() ![]() ![]() ![]() Pani, Torres kury obudził? ![]() ![]() Achna oby spanko się unormowało ![]() ![]() ![]() Przebierałaś na przewijaku dotąd: ![]() Monika nic się nie stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
1. 1 cyc ciemną nocą, pobudka o 6 ale spacyfikowany do 7 spał bez niczego- jak dla mnie do przyjecia 2. ze ja ni ezrobiłam zdjecia jak ostatnio sobie spali słodko mały z kotem u nas w sypialni na łozku-rozpuszczone bestie 3.f... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() my mielismy dwa, własciwy- zlikwidowany dawno temu i drugi-na łozeczku robiacy od poczatku jako daszek i poleczka z bałaganem wczoraj mały bawił się w alpinistę,zdobywal parapety,oparcia łozek itp.w koncu mowie do mlodej ja: co tu zrobić z nim? Mloda: przywiaz do kaloryfera ja: nie mam czym mloda:po 1s namysłu: moim paskiem i dawaj biegnie go szukac, jaka dobra siostra ![]()
![]() |
#353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my nadal na przewijaku - ale ja mam wypasiony, ogromny ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#354 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Tasia, a jak robisz z wózkiem? Ja wiem, że nie bede na razie kupowac podwójnego, zobaczymy jak później. K w zimie będzie chodził wiec na ogródku bedzie mogl lepić bałwana, chodzić ze mną na krótkie spacerki po wsi (zawsze po drzemce bede go brała). Maleństwo w gondoli. Jak przyjdzie wiosna to podobnie, a na spacerki dłuższe po miescie będe chodzić z kimś i K w parasolce a maleństwo w gondoli. Zobaczymy czy sie sprawdzi ![]() Byou a cóż to pokazywać ![]() Nie no największa zmiana, że nie jestem już blond platyna (znudził mi się po pół roku) tylko zrobiłam teraz beżowy blond, nieco ciemniejszy ![]() Własnie tak myslalam jakieś bermudy, legginsy 3/4... Achna no powiem Ci, że obejrzałam po prostu filmik na youtube, nożyczki fryzjerskie w dłoń i jedziemy ![]() ![]() Pytanie do mam karmiących mm - K jeszcze niedawno jadł tylko mleko nad ranem (4,5) i szedł spać dalej. Wstawał koło 8 i dawałam normalne śniadanko. Teraz budzi mi się 2 razy w nocy i ciągnie mleko. Próbowałam go oszukać wodą, ale nie udało się. Czy któraś ma podobnie ? Martwi mnie, że złopie mleko w nocy dwa razy i nie mam jak mu przeczyścić zabków bo pada od razu i boję się go ruszać ![]() Myslalam, że moze przez to, że malo je w ciagu dnia ale naprawde zaczał ostatnio więcej jeść i je te 3 główne posiłki: śniadanie, obiad (słoiczek) i kolacja i dwa razy jakieś deserki, jogurty albo zamiast tego to co obecnie jemy (np. ostatnio makaron z sosikiem, warzywami, szynką/jakaś zupka). |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moderna Marcel i piecho ![]() BYou Roszpunka przecudna ![]() ![]() A z drabiną to faktycznie na zawał chyba bym zeszła. U nas A. też swego czasu jak raczkowała to próbowała się wspinać na drabinę nawet jak stała w garderobie złożona tak więc teraz zablokowana krzesłem i nie wchodzi. Agateczko bardzo się cieszę z postępów Bartusia ![]() ![]() ![]() alliw mycie zębów ![]() ![]() ![]() Tasia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
Oczywiście ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy u ciotki i jak zwykle u niej Mikołaj zrobił kupkę ![]() ![]()
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- U nas nadal przewijak ![]() ![]() Despa zdrówka dla zachrypniętej Emi ![]() Maria to dzieci w żłobku też mają takie zajęcia łał nawet nie wiedziałam super! w takim razie szukam żłobka dla dziecka i wracam do pracy ![]() Wkurza mnie bo wszędzie w tv trąbią że piękna pogoda ciepło itp. a u nas zachmurzone i wcale nie jest tak ciepło nawet w stwerze jest tak o sobie ![]() Demeter ja wczoraj widziałam mamę z takim podwójnym wózkiem fajny miała zgrabny ale nie zwróciłam jakiej firmy. BYou kupiłaś może zapa extra? wczoraj widziałam go na żywo i zapoznałam się z opinią mamy użytkującej powiedziała że by kolejny raz nie kupiła ale nie ma porównania z innymi "parsolkami" bo jest taki chwiejny? ale to chyba każda taka spacerówka ma to do siebie że nie będzie ona taka sztywna jak te wózki 2w1 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No no no ![]() ![]() Wielkie brawa ![]() ![]() Oliwka, Mikołaj dokładnie tak samo myje zęby ![]()
![]() |
#359 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas tez jakos nie bardzo dziś...no ale w niedziele 26 stopni ma byc, moze K pokąpie sie pierwszy raz w baseniku jak nie bedzie wiatru. Ja jeśli bym kupowała taki wozek to na bank używany ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
MBZ♥
|
Achna, Oliwka ja przebieram czasem w biegu
![]() ![]() Demeter to ja podziwiam za odwagę ![]() ![]() Oliwka ![]() ![]() nie kupowałam bo chciałam najpierw na żywo zobaczyć. Zastanawiam isię też na maclarenem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.