Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 15:52   #1351
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Marsi, ja bym bardzo chciala imie Olaf , jesli kiedys mielibysmy syna, ale Lukasz nie chce sie na takie zgodzic.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:53   #1352
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Odnośnie książek jeszcze - "księga dźwięków" może okazać się super dla dzieci, które trochę mniej mówią - uczy wydobywać różne dźwięki, sylaby, układać usta i język przy naśladowaniu rodzica. Mamy ją od wczoraj i już widzę po małej

Meneq - myślę, że dla Was to może być przydatne - tzn bez ciśnienia opczywiście, ale fajna książeczka, na prawdę gruba przy tym, dużo obrazków.

Właśnie słyszę jak moja robi "cium cium" bo doszła do obrazka z butelką.

Obejrzalam w internecie i faktycznie przydaloby sie, zwlaszcza, ze japonski jest bardzo bogaty w tego typu wyrazy, tylko ja z zasady nie uzywam japonskiego na codzien
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:12   #1353
nafiyqa
Zakorzenienie

Mi sie bardzo malo imion meskich podoba, dlatego sie nie wypowiadam
W ogole chlopcy sa pokrzywdzeni... Trudniej znalezc ladne imie, sukienek i spodniczek nie moga nosic, tak samo opasek, spinek, gumeczek. Nic dziwnego, ze tylu mlodych chlopcow sie przebiera :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:41   #1354
Debrah
Zakorzenienie

Meneq : to przydałoby sie wysłać ci jakoś polska wersję

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:15   #1355
marsi11
Zakorzenienie

Laski- zachcianka ciążowa nr jeden na świecie- na zapach, nie na smak )))
padłam, szłam na spacer, poczułam cudny zapach, nie wiem to chyba jaśmin
wróciłam do domu i nie mogłam się odpędzić od tego zapachu tak strasznie mi się go chciało wąchać
poleciałam na szaber i teraz się sztacham
p.s moja matka w ciąży wąchała pastę do butów
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W ogole chlopcy sa pokrzywdzeni... Trudniej znalezc ladne imie, sukienek i spodniczek nie moga nosic, tak samo opasek, spinek, gumeczek. Nic dziwnego, ze tylu mlodych chlopcow sie przebiera :P

kocham Cię

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Lasko Nebesko Pięknie!!! No coś Ty?! Ale nie przeczę że jeśli od Ellmi są fajniejsze to może Byś się skusila? Przecież masz w domu pralkę? chyba że jak moja t. na frani lecisz?

U nas na podwórku również jest Fabian i rodzice wołają na niego Fabio ! Mi się podoba. Takie niespotykane. Aczkolwiek kwestia gustu

Mialam kolegę Alana mmmmmm Mega amant i podrywacz. przez kilka lat kiedy mieszkaliśmy obok siebie chyba powaznie ze 100 lasek przewinęło się przez jego sypialnię.
Iwo ładnie choc od razu kojarzy sie z telenowelą. Będziemy miały mega problem Marsi już ja Ci to mówię. ile imion tyle skojarzeń hehehe

To znowu u nas jest historia z imieniem Borys. Takie ładne ale mnóstwo znajomych ma psy o tym imieniu. ( jamnik i dla odmiany amstaf hehe)

Dziewczyny troszkę prywaty proszę. Trzymajcie kciuki za jutrzejszy dzień około 15. Idziemy obejrzeć mieszkanie na wynajem. Ale jest szkopuł bo oferta idzie przez biuro nieruchomości i jak to oni chcą prowizję. Wstępnie przez telefon babka zrzekła sie prowizji od najemcy ale w rzeczywistości nie wiadomo. Kurde napalilam się na te mieszkanie jak szczerbaty na suchary no!
to trzymam, a dzielnica ta sama? co w nim takiego,że Cię urzekło ?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:22   #1356
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, a ja wiśniowy carmex w tubce. Miałam ochotę go jeść.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:46   #1357
jakajakaja5
Raczkowanie

Marsi Mieszkanie 3 pokojowe na strzeżonym osiedlu z małą infrastrukturą dla dzieci. Nie wspominając o mega wysokim standardzie.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:01   #1358
Delicjanka
Zakorzenienie

jest okres! ale tak mnie boli brzuch....... strasznie...
na dodatek burza;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:52   #1359
LadyWhisper
Zakorzenienie

heja lejdis
wróciłam, telefon strzaskałam dosłownie na 2 kroki przed wejściem do samolotu, więc jestem totalnie odcięta od świata, nie chcę go ruszać bo ekran i dotyk działają tylko szybko strzaskana, a jak ruszę i popsuję jeszcze bardziej to 500zł za naprawę

wyjazd mega udany, chociaż rodzina szwagra odstawiła taki cyrk, że szkoda gadać, poza tym naprawdę super. Roboty mega całe mnóstwo ale daliśmy radę ,ja się w końcu po 6 latach ze szwagierką dogadałam. Nie wiem kiedy wrócę, póki co małż ma grypę żołądkową i od wczoraj prawie 40st gorączki także bidok ledwo żyje.
Tyle przygód co mieliśmy podczas tego wyjazdu to....no nie do opisania.

Tęsknię

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 19:04   #1360
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Gojka, no co Ty z tym Arielem to cała anegdota z mojej poprzedniej ciąży bo TZ się uparł i mało się u nas rozwodem nie skończyło
powiedział,że on pojdzie do urzędu i po swojemu nada mu Ariel
do dziś wszyscy leją z niego i z Arielka w rodzinie
tutaj dziewczyny też miały niezłą siupę z nas

Hope, podobasz mi się w tej sukience, nie wiem jak kolor, czy to Twoj czy pasuje, ale fason gra
a ta od Ellmi to co to za cudo ?
Marsi pamiętam czasy Ariela na wątku, tak naprawdę to jestem jedną z pierwszych, tylko, że bardzo dłuuugo tylko czytałam.
Mój pierwszy chłopak miał na imię Jonasz Mi się podoba Nataniel, Tymoteusz. Ale jeśli kiedykolwiek będę miała syna to najprawdopodobniej będzie to Piotruś.

Co ja jeszcze chciałam... Hmm. Nie pamiętam dlatego pochwalę moją córkę. Ostatnio nauczyła się biegać z piłką, kopać ją. No nie wiem jak to opisać. Coś na styl piłkarza biegnącego przez boisko i co chwilę kopiącego piłkę, aby dotrzeć do celu. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Wydaje mi się, że to trudna umiejętność jak na takie małe dziecko. Biega w ten sposób po całym mieszkaniu.

Zapomniałam odpowiedzieć, bo któraś pytała. Ospy nie mamy, ale wysypka jest nadal. Dziś to wogle tak się powiększyła, że już calutka jest w czerwonych kropkach. Jutro do pediatry mam nadzieję się dostać. Nie wiem co to może być. Stawiam na alergię, ale po czym? Jedyne co mogło ją uczulić to truskawki, ale jadła je 27.05, pierwsze kropki pojawiły się 31.05 no to ok, możliwe. Ale dziś kolejny wysyp i to o wiele większy niż ten pierwszy, a nic nie jadła takiego. poza tymi truskawkami.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:08   #1361
Ultra81
Rozeznanie

Chciałam powiedzieć tylko tyle, że moje dziecko podglądało dziś ludzi w przymierzalni w Pepco. Zabrałam ją ze sobą, oglądam bluzki, odwracam się, patrzę, a Jula leży na płasko na brzuchu pod przymierzalnią i głowę ma w tej szparze między podłogą a kotarą Umarłam ze śmiechu. I pół Pepco też

Idę do wanny, a potem poczytam, co u Was
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 20:58   #1362
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
heja lejdis
wróciłam, telefon strzaskałam dosłownie na 2 kroki przed wejściem do samolotu, więc jestem totalnie odcięta od świata, nie chcę go ruszać bo ekran i dotyk działają tylko szybko strzaskana, a jak ruszę i popsuję jeszcze bardziej to 500zł za naprawę

wyjazd mega udany, chociaż rodzina szwagra odstawiła taki cyrk, że szkoda gadać, poza tym naprawdę super. Roboty mega całe mnóstwo ale daliśmy radę ,ja się w końcu po 6 latach ze szwagierką dogadałam. Nie wiem kiedy wrócę, póki co małż ma grypę żołądkową i od wczoraj prawie 40st gorączki także bidok ledwo żyje.

Tęsknię
Witaj
O rany to zdrowia dla biedaczka
No to współczuję przejść, opiszesz jak będziesz miec czas

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Chciałam powiedzieć tylko tyle, że moje dziecko podglądało dziś ludzi w przymierzalni w Pepco. Zabrałam ją ze sobą, oglądam bluzki, odwracam się, patrzę, a Jula leży na płasko na brzuchu pod przymierzalnią i głowę ma w tej szparze między podłogą a kotarą Umarłam ze śmiechu. I pół Pepco też

Dawid tak robi u nas w domu jak ktoś jest w łazience

Dzisiaj byliśmy z Dadolem na szmatkach. Kupiłam mu 3piżamkii tego psiaka do ciągnięcia z Fisher Price - stan bardzo dobry 9 zł

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-06-04 o 20:59
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:10   #1363
meduzza
Zadomowienie

Marsi niezle jazdy masz, jak z tego filmu Pachnidlo hehe

Hope szukam tego pisaka do ciagniecia w googlach :P a to o psa chodzi

Hej Lady

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:19   #1364
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
heja lejdis

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
'

Zapomniałam odpowiedzieć, bo któraś pytała. Ospy nie mamy, ale wysypka jest nadal. Dziś to wogle tak się powiększyła, że już calutka jest w czerwonych kropkach. Jutro do pediatry mam nadzieję się dostać. Nie wiem co to może być. Stawiam na alergię, ale po czym? Jedyne co mogło ją uczulić to truskawki, ale jadła je 27.05, pierwsze kropki pojawiły się 31.05 no to ok, możliwe. Ale dziś kolejny wysyp i to o wiele większy niż ten pierwszy, a nic nie jadła takiego. poza tymi truskawkami.
to ja zem byla
trzymam kciuki zebys szybko doszla co to mala uczula

Cytat:

o matulu!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Ja dziś mam usg prenatalne. Dziwne, bo w ogóle się nie denerwuję
pewnie juz po tak wiec.... jak tam? jak tam?

Cytat:
Dziewczyny troszkę prywaty proszę. Trzymajcie kciuki za jutrzejszy dzień około 15. Idziemy obejrzeć mieszkanie na wynajem. Ale jest szkopuł bo oferta idzie przez biuro nieruchomości i jak to oni chcą prowizję. Wstępnie przez telefon babka zrzekła sie prowizji od najemcy ale w rzeczywistości nie wiadomo. Kurde napalilam się na te mieszkanie jak szczerbaty na suchary no!
kciuki!!!!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jest okres! ale tak mnie boli brzuch....... strasznie...
na dodatek burza;/
buuuuuuuu
---------
kolezanka mojej sis urodzila coreczke przez cc (mial byc synek, ale spoko )-4,700 i 66cm

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:21   #1365
mala_19kw
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą

Moja dziecina śpi,ja wykąpana=zrelaksowana na maxa,teraz zjadłam kolację zaserwowaną przez ukochanego i myk do wyrka Tak to ja lubie

Ultra- padłam że śmiechu Dzieciaki są niemożliwe
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:24   #1366
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:27   #1367
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

dobra historia, hahaha, ma pomysły >D
Stary 2014-06-04, 21:33   #1368
s i l v e r
Zakorzenienie

Daria gorączkuje
Mam tylko nadzieję że to przez zęby... dalej przebijają się te czwórki
Chyba ciężka noc przed nami.

LADY,

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
My po kontroli i po badaniu - mała jest poniżej 10 centyla (tragedii nie ma , zawsze była w 10) - czy jest na wątku dziecko które wazy ok. 9.5kg?
Krew pobrana - biedna mała, bała się jak zwykle, wtulała we mnie z płaczem. Teraz pokazuje ten paluszek z podkówką na buzi. Ma drzemkę teraz.
Mam dzwonić jutro po południu do lekarza na komórkę jak wynik będzie. S.ram w gacie.

kciuki za wyniki.
Daria waży 10kg

Cytat:

Cytat:

Cytat:

genialna jest

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Ewik, jak po wizycie u lekarza??

Stary 2014-06-04, 21:36   #1369
pstryczek84
Zakorzenienie

opisze krotko wizyte i spylam spaciu
mlody cud, miod, grzeczniutki, zagaywal pania doktor, dal sie wybadac ze wszech stron. pochwalony zostal ze hej...
biegal tylko w pieluszce i pani doktor powiedziala ze wszystko jest ok, ladnie stopki stawia, przy chodzeniu (a raczej bieganiu ) postawa jest prawilowa wiec gitez...
co do klatki to tu nic sie nie zmienilo - trzeba obserwowac i tyle. wizyta w styczniu i bedziemy myslec czyjest lepiej czy gorzej czy tak samo. jak bedzie gorzej to bedziemy w przyszlosci myslec nad specjalistyczna klinika i byc moze operacja ale to juz tam ocenia fachowow co i jak.
natomiast jesli chodzi o wystajace zeberka, ma takie K. dziwne ze zeberka, takie jakby odstajace to jest osobna sprawa zupelnie. ja myslalam ze to jest jedno z drugim powiazane a to okazuje sie ze nie. no wiec te zeberka to ponoc sa od niezbyt prawilowej postawy podczas siedzenia. kregoslup ma lekko zaokraglony, brzuch wypina o przou wiec i zeberka tez. powiedziala ze absolutnie tragedii nie ma ale jednak zeby na tym popracowac i utrwalac mimo wszystko prawilowa postawe.
ale co znow bylo hitem?
najpierw sie wystraszylam bo posadzila go, zlaczyla stope do stopy i tak sie zaczela im przygladac. mysle sobie - aha, pewnie jakies krzywe/koslawe itp itede a ta: powiem Pani ze co jak co, ale stopy to ma wyjatkowo duze!
jak znow zaczela ten temat to niestety ale nie wytzrymalam i parsknelam smiechem
polecial na m basen gdzie sa organizowane zajecia la takich maluszkow wiec jak bede miec chwile to was pomecze setkami pytan bo ja plywac nie umiem co za tym idzie nigdy na basenie nie bylam takze ten tego...
no i dzwonilam tez od razu do reh umowic sie na te plecki - najblizszy wolny termin (oczywiscie prywatnie) polowa lipca!
babka powiedziala ze juz awno nie miala tylku malych pacjentow ...
aha, a wyniki na wit D i cala reszta na ta krzywice wyszla ok

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Daria gorączkuje
biedulka

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-06-04 o 21:36
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:39   #1370
blogerka
Wtajemniczenie

Debrah Borys waży tyle co kurczak nadal, jakieś 9.5 do 9.7. Szczerze to nie chce mi się już go ważyć, żeby się nie emocjonować. Waży ile waży, widocznie taką ma urodę i już. Ma energii od cholery, dobry humor też, więc co poradzić. Nie utuczę go.
Stary 2014-06-04, 21:41   #1371
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
heja lejdis

Tęsknię
fajnie, że już jesteś
zdrowia dla Tż!
Cytat:

padłam:ha haha:
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

to ja zem byla
trzymam kciuki zebys szybko doszla co to mala uczula

o matulu!

pewnie juz po tak wiec.... jak tam? jak tam?

kciuki!!!!!

buuuuuuuu
---------
kolezanka mojej sis urodzila coreczke przez cc (mial byc synek, ale spoko )-4,700 i 66cm
na usg wychodził chłopiec?
swoją drogą niezła waga;p
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Daria gorączkuje
Mam tylko nadzieję że to przez zęby... dalej przebijają się te czwórki
Chyba ciężka noc przed nami.
oj biedna, oby to tylko zęby
Cytat:
opisze krotko wizyte i spylam spaciu
mlody cud, miod, grzeczniutki, zagaywal pania doktor, dal sie wybadac ze wszech stron. pochwalony zostal ze hej...
biegal tylko w pieluszce i pani doktor powiedziala ze wszystko jest ok, ladnie stopki stawia, przy chodzeniu (a raczej bieganiu ) postawa jest prawilowa wiec gitez...
co do klatki to tu nic sie nie zmienilo - trzeba obserwowac i tyle. wizyta w styczniu i bedziemy myslec czyjest lepiej czy gorzej czy tak samo. jak bedzie gorzej to bedziemy w przyszlosci myslec nad specjalistyczna klinika i byc moze operacja ale to juz tam ocenia fachowow co i jak.
natomiast jesli chodzi o wystajace zeberka, ma takie K. dziwne ze zeberka, takie jakby odstajace to jest osobna sprawa zupelnie. ja myslalam ze to jest jedno z drugim powiazane a to okazuje sie ze nie. no wiec te zeberka to ponoc sa od niezbyt prawilowej postawy podczas siedzenia. kregoslup ma lekko zaokraglony, brzuch wypina o przou wiec i zeberka tez. powiedziala ze absolutnie tragedii nie ma ale jednak zeby na tym popracowac i utrwalac mimo wszystko prawilowa postawe.
ale co znow bylo hitem?
najpierw sie wystraszylam bo posadzila go, zlaczyla stope do stopy i tak sie zaczela im przygladac. mysle sobie - aha, pewnie jakies krzywe/koslawe itp itede a ta: powiem Pani ze co jak co, ale stopy to ma wyjatkowo duze!
jak znow zaczela ten temat to niestety ale nie wytzrymalam i parsknelam smiechem
polecial na m basen gdzie sa organizowane zajecia la takich maluszkow wiec jak bede miec chwile to was pomecze setkami pytan bo ja plywac nie umiem co za tym idzie nigdy na basenie nie bylam takze ten tego...
no i dzwonilam tez od razu do reh umowic sie na te plecki - najblizszy wolny termin (oczywiscie prywatnie) polowa lipca!
babka powiedziala ze juz awno nie miala tylku malych pacjentow ...
aha, a wyniki na wit D i cala reszta na ta krzywice wyszla ok

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

biedulka
nie mogę z dużej stopy
ale brawa dla dzielnego Kubusia! i za wyniki

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:46   #1372
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

tyle się tu naczytałam o książeczkach, jakie kupujecie,że czekam na wypłatę i robię nalot na arosa też znam na pamięć większość naszych książeczek
ja dzis stwierdziłam, ze mogłabym sie na dyktafon nagrac i puszczac bo kolejnosc zawsze ta sama
Cytat:

Julia wczoraj ze swojego imponującego zbioru 8 słów zbudowała zdanie: czekała na mnie, aż wrócę z pracy, moja mama ją podsadziła do okna, a Julka mówi "nie ma". Mama pyta: "czego nie ma?", Julia zaś "Mama nie ma" A dosłownie moment wcześniej moja mama powiedziała, że ja zaraz będę w domu z pracy, Julka zaś zauważyła, że jeszcze nie ma mojego samochodu

Sylwietta, Blogerka
- co do czytania, to u nas też tekst Młodej w ogóle nie interesował, ale parę tygodni temu zaczęła stukać palcem w literki, domagając się przeczytania. No i teraz nie daj Boże, jak do obrazka z koziołeczkiem przeczytałabym dwuwiersz o piesku. Ten wzrok zabija

Miłego dnia!
to zdolniacha
masz racje- jak bazyliszek sie wpatruje, jak go matka (czyli ja) robi w bambuko

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie? Szwagierka mi pożycza taką (to jest eSka ) wiem że jak beza wyglądam ale w ostateczności może być? Wesele w sobotę (tak, tak Dawid w tle moje buty mierzy)
Sukienka od Ani mi leci z ramiona ale mama ją chyba założy. A od elllmi boję się pożyczyć
moze byc

Cytat:
My po kontroli i po badaniu - mała jest poniżej 10 centyla (tragedii nie ma , zawsze była w 10) - czy jest na wątku dziecko które wazy ok. 9.5kg?
Krew pobrana - biedna mała, bała się jak zwykle, wtulała we mnie z płaczem. Teraz pokazuje ten paluszek z podkówką na buzi. Ma drzemkę teraz.
Mam dzwonić jutro po południu do lekarza na komórkę jak wynik będzie. S.ram w gacie.
kciuki jaka drobnica z Ami

Cytat:
Hej hej
Nie bylo mnie kilka dni, bo mam w domu malego diabelka
Na tapecie jest wycie i buczenie (sylwia, piateczka ), przeplatane z piskiem i rykiem.
Pisk oczywiscie wtedy, gdy nie pozwalam bawic sie "zakazanymi przedmiotami".

Nie wiem co to sie porobilo, ale moj wszystko i w kazdej ilosci jedzacy Kuba teraz nie je prawie nic.
Wczoraj przez caly dzien: niepelna porcja kaszy, 3 lyzeczki kalafiorowej, bulka maslana i mleko na noc....
Nawet banan, ktory jest hitem od zawsze wczoraj zostal odrzucony silnym machnieciem rączki

W wozku zaczynaja sie histerie. Dzis np najlepsza zabawa bylo ciagniecie ludzi stojacych przed nami w kolejce na zakupach za kurtke/plaszcz/bluze.
Jak zabieralam jego raczke to dostawalam w zamian pisk

Kubus chodzi spac przed 22, wstaje 6:30-7
Takze ciezkie czasy nastaly

Teraz diablątko poszlo na drzemke, wiec nadrobie
o matkosci, trzymaj sie dzielnie, bo jak nie Ty to kto u nas tez tak było i poszło

MENEQ
, Yae nieustannie mnie zadziwia młody juz kilka podejsc do ogórka robił, tak tak - zwyklego zieloengo ogórka.... Woła dam na jego widok, plasterek wkłąda do pyszczka, polize, obejrzy, oddaje ręcac głową, ze jednak nie i tak juz chyba z 6 razy z budyniem to samo

MARSI ucałuj Leosia zła passo a kysz!

IFWKA, kurcze, jak tak piszesz to Oli naprawde jest bardzo ostrozna, lękliwa w stosunku do nowych rzeczy.... Nie mam pomysłu innego niz dziewczyny podpowidałay.....

a co do ksiażek my mamy jeszcze taka http://merlin.pl/Co-slychac-Na-wsi_A...Fa-WtAodPGEAFg
i młody bardzo ją lubi, chyba dokupie pozostałe z serii
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:49   #1373
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hej, to ja, przeczołgana przez dzień w pracy latanina jak szlag, a potem dziewczyny dały w kość.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:54   #1374
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Laski- zachcianka ciążowa nr jeden na świecie- na zapach, nie na smak )))
padłam, szłam na spacer, poczułam cudny zapach, nie wiem to chyba jaśmin
wróciłam do domu i nie mogłam się odpędzić od tego zapachu tak strasznie mi się go chciało wąchać
poleciałam na szaber i teraz się sztacham
p.s moja matka w ciąży wąchała pastę do butów
to gust zapachowy masz jednak lepszy

Cytat:
heja lejdis

Cytat:

a było przynajmniej w środku coś ciekawego

Cytat:
ale co znow bylo hitem?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 21:56   #1375
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Btw w poczekalni był dzidziuś, taki w foteliku tym najmniejszym, ze 2mce miało może.
Amelka złapała fazę i ciągle pokazywała paluchem mówiąc " dzidzi! dzidzia!" - ha ha aż mi głupio było

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

a jak ostatnio TŻ był z nim na kontroli u lekarza to była też babka z dzieckiem ,widać było, że chore, bo leżało u niej na kolanach z takimi oczkami szklistymi itd. i jak TŻ rozebrał Filipa i postawił na ziemi, to ten podszedł do tej babki, pogłaskał to dziecko po policzku mówiąc "caś, caś", wrócił do TŻ i mówi" tata, dzidzi, caś caś, ja" TŻ mówi, że wszystkich w poczekalni zamurowało; ja jakbym tam była, to pewnie bym się pobeczała

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja dziś mam usg prenatalne. Dziwne, bo w ogóle się nie denerwuję
I jak po usg?

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej, jestem
Hej!
Trzymam kciuki, żeby się wszystko jak najszybciej poukładało

Cytat:

Padłam

Marsi - co do zachcianek zapachowych, to moja mama miała jazdę na benzynę

Lady - halo I zdrówka dla Was

Silver - oby to tylko ząbki były! Zdrówka!

Pstryczku - dobrze, że wszystko ok! Wielka stopa rządzi

Tz robi grzanki, a właściwie robił, bo grzanek już nie ma i tz też nie ma (gada przez tel.). Rozważam pójście spać, bo obawiam się, że może być mi rano dane zobaczyć wschód słońca

Elllmi - co ty, nie było nic ciekawego w tej przymierzalni. Normalnie laska i ciuchy, więc maks, jaki mogła podejrzeć, to cycki, a czego jak czego, ale cycków to się dziewczyna w życiu naoglądała

Hope - zapomniałam: sukienka ma bardzo fajny krój, pasuje Ci

Jaka - kciuki za mieszkanie!

Edytowane przez Ultra81
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:02
Stary 2014-06-04, 21:59   #1376
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

I jak po usg?

Hej!
Trzymam kciuki, żeby się wszystko jak najszybciej poukładało

Padłam

Marsi - co do zachcianek zapachowych, to moja mama miała jazdę na benzynę

Lady - halo I zdrówka dla Was

Silver - oby to tylko ząbki były! Zdrówka!

Pstryczku - dobrze, że wszystko ok! Wielka stopa rządzi

Tz robi grzanki, a właściwie robił, bo grzanek już nie ma i tz też nie ma (gada przez tel.). Rozważam pójście spać, bo obawiam się, że może być mi rano dane zobaczyć wschód słońca
widziałaś ostatni odcinek Gry o tron??

kupiłam Hani sandałki - http://www.mivo.pl/product-pol-9941-...-E-2207-7.html
mam nadzieję, że będą dobre

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-06-04, 22:01   #1377
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46738837]
Uwaga, chwalę się Agatką pierwsza występuje:

https://www.youtube.com/watch?v=w422...1TmASD5-ORa05w[/QUOTE]

dopiero teraz obejrzałam
świetna jest, chyba się wstydzi trochę, bo tak włosy zawija

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:09   #1378
Ultra81
Rozeznanie

Misia - tak, ostatni odcinek widziałam. Masakra. DOSŁOWNIE
I w ogóle martwię się o Tyriona, mam słabość do brzydali
Stary 2014-06-04, 22:12   #1379
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Misia - tak, ostatni odcinek widziałam. Masakra. DOSŁOWNIE
I w ogóle martwię się o Tyriona, mam słabość do brzydali
uwielbiam Go, dlatego też się boję. bo w tym serialu chyba nie można mieć swoich ulubieńców

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-06-04, 22:12   #1380
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny (szaja ) viggami - buciki dla dzieci - dobra firma? Dzisiaj kapciuszki młodemu kupiłam, wydają się być okej, ale nie wiem?

Dzięki za powitanie, może w piątek będę miała na nowo telefon, oddaję do serwisu mam nadzieję, podobno tylko 2h naprawa więc może się uda. Bo na kompie nie ma szans w dzień, młody od razu klawisze wyrywa

Chciałam wam tylko napisać, że wtedy jak mieliśmy te histerie przy zasypianiu - chyba jakiś skok. Tzn ogółem nie zauważyliśmy zmiany jakiejś konkretnej w umiejętnościach, ale ogromna zmiana właśnie w zasypianiu. Teraz godzina 20 mówię do Pietraszka, kochanie, idziemy spać, chodź do łóżeczka, on daje mi rączkę, maszeruje obok dzielnie, mówię zrób mamusi i tatusiowi "papa", daj całusa, podaję mleczko, wypija, i albo odwróci się na brzuszek/boczek i zasypia, albo się poprzytula i zasypia. Fakt, czasem zasypianie trwa godzinę, ale to jest takie wiercenie się, przewracanie z boczku na boczek, tulenie misiów, mnie, całusy, bez histerii, bez płaczów, bez wychodzenia z łóżeczka, po prostu nie może zasnąć, ja zawsze wychodzę dopiero jak żuczek zaśnie na dobre, także ufffff, unormowało się wszystko

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

laski laski laski plissssss, bez spojlerowania mi tutaj z grą o tron, bo jesteśmy w czarnej d.... z serialami

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości