Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 23:25   #1291
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

O, to możliwe - ja nie patrzyłam na all za bardzo bo chciałam większe zamówienie zrobić z jednego miejca, a Juul był tam najtaniej + inne tanie i niezła wysyłka.

Zaczęłam czytać pierwwszą z moich książek i już mi się podoba
Intryguje mnie zwłaszcza " nie z miłości" - czyli jak powiedzieć dziecku nie - dlaczego to ważne by umieć to robić i jak to zrobić by nie było raniące.
Ale najpierw czytam "twoje kompetentne dziecko" bo ona jest jakby wstępem do reszty.
Kurdę, a sesja za pasem
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 23:41   #1292
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja zawsze sprawdzam, czy włosy skrzypią - jeśli tak, to umyte.
Ja też W sumie to mi kiedyś fryzjerka mówiła, że włosy najlepiej umyć kilka razy i im bardziej się pienią, to tym są czystsze. Prawda to? No albo na odwrót

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
O to to to
Zresztą jeden już miałam, 10 lat temu, skończyło się smutno i wtedy powiedziałam sobie, że już never again.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
bo tak w ogóle, to okulary noszę od tygodnia jakoś; niby nie muszę cały czas, tylko do komputera i czytania, bo tylko lekki astygmatyzm mi wyszedł, ale jak juz cały dzień w nich w pracy siedzę, to się powoli przyzwyczajam; a jak w weekend ściągam, to TŻ mi cały czas jęczy, żebym ubrała
Ja dawniej nienawidziłam okularów, mimo że od zerówki musiałam nosić stale, to w gimnazjum/liceum zakładałam tylko do szkoły i po domu, bo się w nich nie lubiłam po prostu. Ale na studiach kupiłam sobie fajne i teraz sa dla mnie jak biżuteria, wydaje mi się, że dużo lepiej rysy w nich wyglądają Choć chyba wnet trzeba będzie zmienić, bo Pola "zużyła"

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
idę z Leosiem na szczepienie po południu, proszę o kciuki
Doczytałam, brawa dla dzielnego pacjenta

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ale mnie pajac wkurzyl 10 minut stania na korytarzu, bo on nie ubierze bluzy( przy 14 stopniach na krotkim rekawku chcial wyjsc, gdzie my obie kurtki....) Nie bede z wiesniakiem lazic o nie! Takze nici z wyjscia po buciki... moze pozniej same pojdziemy na spacer
Jessu, mam to samo z moim 5 stopni na dworze, a on w podkoszulku chce chodzić, bo jemu ku.wa zawsze ciepło Też mu zawszę mówię, że z wieśniakiem wychodzić nie będę

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Aha i oficjalnie wróżę Ci DZIEWCZYKĘ i od razu tłumaczę dlaczego. Twoje dzieci mają bardzo oryginalne imiona i wybacz ale Mikołaj (tak??) brzmi świetnie ale nie przy S. i L. Natomiast S. L. i Marina (dobrze pamiętam ?) To kompletna całość. Moja rada taka : Albo zmienisz imię dla chłopca albo urodzisz dziewczynke sasasasasa
AMEN

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jestem chwilowo- dziecie drzemkuje stweirdziłam, ze kurze moga poczekac do jutra, ewentulanie pojutra, ewentualnie popojutra
U nas się mówi pojutrze

Cytat:
a ja imię mam, tylko musimy wymyślić jak się w dziewczynkę wstrzelić
Zapytaj Kiji

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To teraz mogę już oficjalnie ogłosić jestem w 7 tc. Serduszko pięknie bije. Mam krwiaczka, ale wg pani doktor powinien się wchłonić.

Jedyne co mi nie daje spokoju to to, że znowu styczeń. I czy nie robimy Zuzce krzywdy.....
Jeeee

Ej, no co Ty, to nawet fajnie! My nawet chcemy mieć nastepne (ewentualne) dzieciątka z początku roku

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Meduzko, Huliana rządzi 4eva!

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Boże, końcówka "Leona" właśnie się zbliża...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:42   #1293
elllmi
Zakorzenienie

dziekuję za odpowiedzi odnośnie BB i podkładów
muszę Szajową Agatkę obejrzeć, ale to w domu, bo tu warunków nie ma

znajdźcie mi sposób na to ,żeby poleżeć z Filipem wieczorem aż zaśnie i samej nie zasnąć tyle czasu wieczorem tracę przez to moje zasypianie, masakra

tyle się tu naczytałam o książeczkach, jakie kupujecie,że czekam na wypłatę i robię nalot na arosa też znam na pamięć większość naszych książeczek

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:50   #1294
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za kciuki i gratulacje! Wczoraj nie mogłam nic napisać bo Miś poszedł spać przed 22 a ja niewiele później.
Praca bardzo mi się podoba Jest masa rzeczy do opanowania, ale myślę że dam radę. Na razie robię same dniówki, póki się nie nauczę. Jutro jakieś szkolenie mam. Generalnie fajnie jest!
To fajnie ze praca Ci się podoba, wdrozysz sie szybko, dobrze będzie
Cytat:
To teraz mogę już oficjalnie ogłosić jestem w 7 tc. Serduszko pięknie bije. Mam krwiaczka, ale wg pani doktor powinien się wchłonić.

Jedyne co mi nie daje spokoju to to, że znowu styczeń. I czy nie robimy Zuzce krzywdy.....
super gratulacje.
Co Ty mówisz jak krzywda. U mojego brata sa dzieci rok po roku, kłócą sie, biją się, ale jak sie razem bawią, przytulają sie przed snem, nie widzę ządnej krzywdy dla takich dzieci.
Cytat:
Unas tak wlasnie wyglada "czytanie", tzn pokazuje mlody wszystko w ksiażce, nawet najdrobniejszy szczegół - sam albo zapytany. Nie ma klasycznego czytania tekstu, momentalnie przestaje sie wtedy interesowac ksiazką.
O u na stak samo, już na pierwszej stronie jest wydzir=eranie mi ksiażeczki, kartkowanie jej samej itp.

Tż srobił piaskownicę a ona się boi... pewnie kilka dni musi przywyknąć. Ni i z myciem włosów tragedia, przy spłukiwaniu płaczemy obie. Ronda nie da sobie założyć...już nie mam pomysłu. Tak samo jest z kaskiem na rower, siedzi, pokazuje na kask i na swoją głowę i kreci głową nie nie nie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 07:50   #1295
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Jutro idę do pediatry po skierowanie i od razu na badanie krwi młodej - trzymajcie kciuki, żeby jakoś dała radę i żeby wyniki nie były tak złe jak ostatnio (zelazo)
powodzenia!

Cytat:
w mojej przychodni wyniki odbiera sie w okienku i z nimi bezposrednio idzie sie do lekarza- tzn kiedy przyjmuje
u nas to samo

Cytat:
Unas tak wlasnie wyglada "czytanie", tzn pokazuje mlody wszystko w ksiażce, nawet najdrobniejszy szczegół - sam albo zapytany. Nie ma klasycznego czytania tekstu, momentalnie przestaje sie wtedy interesowac ksiazką.
identyko

wlasnie klikam lato na czeresniowej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 08:03   #1296
meduzza
Zadomowienie

Ooo zaraz obejrze polecanie ksiazki. Nie wiem czy sa w Polsce takie ale dostalysmy GENIALNE ksiazeczki od niemieckich kuzynek ze zwierzakami z ich futerkami do macania np. Owieczka, krolik, goryl, kon a nawet szorstki jezyk kota z papieru sciernego czy nosek psa z eko skory jak prawdziwy. Sama mam frajde ogladajac je.

Marsi a pamietasz, ze imie Leo ja Ci zapodalam?? Chcialam zeby moj 'syn' tak mial na imie ale moj TZ absolunie nie, Twojemu natomiast sie spodobalo
Kazde bedzie ladne.... jesli tylko nie bedzie Arielem haha

Wiecie co Julianka wcina na sniadanie najchetniej? Chlebek typu wasa z twarozkiem z ziolami... wez tu dziecku wymyslaj stawaj na glowie o 7 rano racuchy piecz jak ono chce suchara

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 08:36   #1297
elllmi
Zakorzenienie

Laurko, super, że Ci się podoba w pracy; oby tak już zostało

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Tak samo jest z kaskiem na rower, siedzi, pokazuje na kask i na swoją głowę i kreci głową nie nie nie.
a zakładacie jej przed wsadzeniem do fotelika? bo na początku Filip też nie chciał kasku ubierać, ale TŻ zaczął go najpierw zapinać w foteliku, nawijał, że będziemy jeździć itd. a potem dopiero kask zakąłdał i po jakimś czasie młody robiławanturę jak chcieliśmy mu ściągać

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ooo zaraz obejrze polecanie ksiazki. Nie wiem czy sa w Polsce takie ale dostalysmy GENIALNE ksiazeczki od niemieckich kuzynek ze zwierzakami z ich futerkami do macania np. Owieczka, krolik, goryl, kon a nawet szorstki jezyk kota z papieru sciernego czy nosek psa z eko skory jak prawdziwy. Sama mam frajde ogladajac je.
są u nas takie książeczki, nawet kiedyś pisałam tutaj o jednej, którą mamy jest tam pies, kot owieczka, świnka, rybki i coś tam jeszcze

Stary 2014-06-04, 08:41   #1298
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
U nas dziś noc lepsza, ale ja o dziwo bardziej zmęczona niż wczoraj. Mamy kanapę i dwa fotele w pracy, kanapa kusi nieziemsko...

Julia wczoraj ze swojego imponującego zbioru 8 słów zbudowała zdanie: czekała na mnie, aż wrócę z pracy, moja mama ją podsadziła do okna, a Julka mówi "nie ma". Mama pyta: "czego nie ma?", Julia zaś "Mama nie ma" A dosłownie moment wcześniej moja mama powiedziała, że ja zaraz będę w domu z pracy, Julka zaś zauważyła, że jeszcze nie ma mojego samochodu

Meduzza - piękna Julianka

Misia - zdrówka dla tz... i siły dla Ciebie Wiadomo, jak to jest, jak facet chory

Laurko - super, że Ci się w pracy podoba!

Marsi - brawa dla Leosia za szczepienie

Aga8484 - gratulacje ogromne!

Debrah - kciuki za wyniki Małej!

Szaja - piękna Agatka

Sylwietta, Blogerka
- co do czytania, to u nas też tekst Młodej w ogóle nie interesował, ale parę tygodni temu zaczęła stukać palcem w literki, domagając się przeczytania. No i teraz nie daj Boże, jak do obrazka z koziołeczkiem przeczytałabym dwuwiersz o piesku. Ten wzrok zabija

Miłego dnia!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 08:55   #1299
mala_19kw
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mały od kilku dni nawija po swojemu "bdiem,bdiem" , "ptem,ptem "
W ogóle wczoraj miał taki dobry humor że aż go momentami nie poznawałam-mógłby taki być zawsze
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:09   #1300
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję !!!! Łiii jest nas więcej. Tosię dzieje

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46738837]

https://www.youtube.com/watch?v=w422...1TmASD5-ORa05w[/QUOTE]

Agu wymiata !!!!!!!!!!!!

A my mamy dziś dzien płaczu o wszystko.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:28   #1301
marsi11
Zakorzenienie

hello,
u mnie złej passy c.d
kurde normalnie schować się i obudzić za tydzień zna ktoś jakieś czary by odwrócic ode mnie złą kartę?
Leo wlazł na krzesło spadł i potłukł łepetyne sliwa jak nie wiem co
i wogole wszystko do dupy, idę chyba poplakać

Meduzza pewnie,że pamiętam a wasa z twarożkiem super zdrowa, co się czepiasz dziecka

Charliz, szampony kupuje w austrii, w drogeriach DM zwie się Balea, ale tylko jeden rodzaj mi pasuje- mango z aloe vera, używam od zeszłych wakacji i NIC no chyba,że go zdradzę
jak chcesz następnym razem Ci kupie, kosztuje śmieszne pieniądze bo coś koło jednego euro

Aga wielkie gatulacje, a dlaczego chcesz isć na L4 z powodu krwiaczka?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:32   #1302
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Byłam znowu z Zuzką u lekarza. Ołuchowo czysto na razie, ale ścieka jej ten katar
Dostała Antybiotyk i syrope pectodrill ( na którym jest napisane że nie stososwać u dzieci poniżej 2 lat) , no cóż pozostaje mi tylko zaufać lekarzowi.
Oczywiście Zuzka od razu się darła jak tlyko weszłyśmy do gabinetu.....

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:

Pracuję w sklepie. Ciężko jest tam naprawdę nie dźwigać.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 09:36   #1303
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
a zakładacie jej przed wsadzeniem do fotelika? bo na początku Filip też nie chciał kasku ubierać, ale TŻ zaczął go najpierw zapinać w foteliku, nawijał, że będziemy jeździć itd. a potem dopiero kask zakąłdał i po jakimś czasie młody robiławanturę jak chcieliśmy mu ściągać
Próba wsadzenia do fotleika skończyła się taką histerią ze nie wiem nawet jak się do tego zabrac drugi raz.
Cytat:
Julia wczoraj ze swojego imponującego zbioru 8 słów zbudowała zdanie: czekała na mnie, aż wrócę z pracy, moja mama ją podsadziła do okna, a Julka mówi "nie ma". Mama pyta: "czego nie ma?", Julia zaś "Mama nie ma" A dosłownie moment wcześniej moja mama powiedziała, że ja zaraz będę w domu z pracy, Julka zaś zauważyła, że jeszcze nie ma mojego samochodu
WOw, brawo za pierwsze zdanie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:17   #1304
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam znowu z Zuzką u lekarza. Ołuchowo czysto na razie, ale ścieka jej ten katar
Dostała Antybiotyk i syrope pectodrill ( na którym jest napisane że nie stososwać u dzieci poniżej 2 lat) , no cóż pozostaje mi tylko zaufać lekarzowi.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

no tak
Stary 2014-06-04, 10:48   #1305
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
my też ten syrop mieliśmy zamiast flegaminy nam lekarz przepisał, bo flegamina chyba tylko 2 tygodnie po otwarciu się nadaje do użytku, a ten pectodrill dłużej; zdrówka dla małej

no i oficjalne gratulacje

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Próba wsadzenia do fotleika skończyła się taką histerią ze nie wiem nawet jak się do tego zabrac drugi raz.
to może wsadźcie jakiegoś misia albo lalkę i jeździjcie koło Oliwki żeby widziała, że to nic strasznego; bo innego pomysłu nie mam

Stary 2014-06-04, 11:34   #1306
hope01
Zakorzenienie

Marsi spokojnie, niepierwszy nie ostatni raz ucałuj główeczkę

Dziewczyny co myślicie? Szwagierka mi pożycza taką (to jest eSka ) wiem że jak beza wyglądam ale w ostateczności może być? Wesele w sobotę (tak, tak Dawid w tle moje buty mierzy)
Sukienka od Ani mi leci z ramiona ale mama ją chyba założy. A od elllmi boję się pożyczyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4463.jpg (120,1 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4467.jpg (112,3 KB, 60 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:36   #1307
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Hania dzisiaj pospała do 8

Cytat:
O, to możliwe - ja nie patrzyłam na all za bardzo bo chciałam większe zamówienie zrobić z jednego miejca, a Juul był tam najtaniej + inne tanie i niezła wysyłka.

Zaczęłam czytać pierwwszą z moich książek i już mi się podoba
Intryguje mnie zwłaszcza " nie z miłości" - czyli jak powiedzieć dziecku nie - dlaczego to ważne by umieć to robić i jak to zrobić by nie było raniące.
Ale najpierw czytam "twoje kompetentne dziecko" bo ona jest jakby wstępem do reszty.
Kurdę, a sesja za pasem
też mam tą książkę ale jeszcze nie zaczęłam czytać, mam Browna do skończenia;p
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja też W sumie to mi kiedyś fryzjerka mówiła, że włosy najlepiej umyć kilka razy i im bardziej się pienią, to tym są czystsze. Prawda to? No albo na odwrót

Ja dawniej nienawidziłam okularów, mimo że od zerówki musiałam nosić stale, to w gimnazjum/liceum zakładałam tylko do szkoły i po domu, bo się w nich nie lubiłam po prostu. Ale na studiach kupiłam sobie fajne i teraz sa dla mnie jak biżuteria, wydaje mi się, że dużo lepiej rysy w nich wyglądają Choć chyba wnet trzeba będzie zmienić, bo Pola "zużyła"

Doczytałam, brawa dla dzielnego pacjenta

Jessu, mam to samo z moim 5 stopni na dworze, a on w podkoszulku chce chodzić, bo jemu ku.wa zawsze ciepło Też mu zawszę mówię, że z wieśniakiem wychodzić nie będę

AMEN

U nas się mówi pojutrze

Zapytaj Kiji

Jeeee

Ej, no co Ty, to nawet fajnie! My nawet chcemy mieć nastepne (ewentualne) dzieciątka z początku roku

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Meduzko, Huliana rządzi 4eva!

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Boże, końcówka "Leona" właśnie się zbliża...
też oglądałam, zawsze płaczę
Cytat:
Dzień dobry!
U nas dziś noc lepsza, ale ja o dziwo bardziej zmęczona niż wczoraj. Mamy kanapę i dwa fotele w pracy, kanapa kusi nieziemsko...

Miłego dnia!
brawo!
Cytat:
hello,
u mnie złej passy c.d
kurde normalnie schować się i obudzić za tydzień zna ktoś jakieś czary by odwrócic ode mnie złą kartę?
Leo wlazł na krzesło spadł i potłukł łepetyne sliwa jak nie wiem co
i wogole wszystko do dupy, idę chyba poplakać

Meduzza pewnie,że pamiętam a wasa z twarożkiem super zdrowa, co się czepiasz dziecka

Charliz, szampony kupuje w austrii, w drogeriach DM zwie się Balea, ale tylko jeden rodzaj mi pasuje- mango z aloe vera, używam od zeszłych wakacji i NIC no chyba,że go zdradzę
jak chcesz następnym razem Ci kupie, kosztuje śmieszne pieniądze bo coś koło jednego euro

oj biedny
Cytat:

zdrówka!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 11:43   #1308
elllmi
Zakorzenienie

Marsi ,coś się Ciebie zła passa uczepiła

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie? Szwagierka mi pożycza taką (to jest eSka ) wiem że jak beza wyglądam ale w ostateczności może być? Wesele w sobotę (tak, tak Dawid w tle moje buty mierzy)
Sukienka od Ani mi leci z ramiona ale mama ją chyba założy. A od elllmi boję się pożyczyć
czemu się boisz nie rób jaj mów którą i Ci przyniosę na jutro

a w tej ze zdjęcia mi jakoś kolor nie pasuje

Stary 2014-06-04, 11:53   #1309
hope01
Zakorzenienie

boję się elllmi dlatego, bo jednak bedę z małym grzdylem, który bedzie jadł np na moich kolanach wszystko może sie wydarzyć

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:06   #1310
gojka24
Zakorzenienie

wczoraj wszystko nadrobiłam, ale znowu tel do naprawy iddałam. W piątek odebrałam, ale nadal to samo. Będę nosiła aż do skutku... Wkurza mnie to, że na każdą usterkę wgrają nowy system i myślą, że już ok.
Przyszłam do Was z małym pyt. Chcę już tą ankietę uzupełnić do tej testowanej odżywki i zastanawiam się czy fakt, że mi strasznie włosy przetłuszcza oznacza, że je obciąża czy to zupełnie coś innego??
Chyba Black pisała ostatnio, że jej Oliwka ma nocne koszmary czy lęki. U nas też od jakiegoś czasu ten problem. Sama już w łóżeczku spała a od paru dni znowu z nami, bo co chwile się wybudza i sprawdza czy jesteśmy obok z Tż. Jak nie to płacz straszny aż się cała trzęsie.
Co do mówienia u nas kiepsko z tym. Bardzo dużo mówi po swojemu, a ze zrozumiałych słów to taka podstawa podstawy, że tak powiem. Ostatnio szał jest na słowo dziękuję. W wykonaniu P brzmi najczęściej dźyń, dzyń, czasem dźyńki od dzięki. Jeszcze wypowiada to z takim japońskim akcentem. Komedia normalnie. Za każdym raze, kiedy coś jej podaje zawsze jest to jej dziękuje.
Miałam się też odnieść do imienia Ariel. Jestem wyjątkiem i to imie mi się bardzo podoba A teraz lecę na zakupy z młodą, bo za 3 godz ma być obiadek zrobiony i mamy być gotowe na zakupy, muszę chrześniakowi prezent dokupić, pistolet na bańki mydlane. Mam nadzieję, że znajdę gdzieś stacjonarnie, bo nie wyrobie sie na all zakupić pewnie, bo to na niedziele mi trzeba. Także miłego dnia i pewnie nadal będzie mnie tu mniej, bo na kopma nie mam czasu, a na tel nie mogę;(

Gratulacje dla mam w dwupaku. Coraz więcej Was. Szkoda, że nie dołączę do Was. Chciałabym bardzo, ale cóż..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:12   #1311
marsi11
Zakorzenienie

Gojka, no co Ty z tym Arielem to cała anegdota z mojej poprzedniej ciąży bo TZ się uparł i mało się u nas rozwodem nie skończyło
powiedział,że on pojdzie do urzędu i po swojemu nada mu Ariel
do dziś wszyscy leją z niego i z Arielka w rodzinie
tutaj dziewczyny też miały niezłą siupę z nas

Hope, podobasz mi się w tej sukience, nie wiem jak kolor, czy to Twoj czy pasuje, ale fason gra
a ta od Ellmi to co to za cudo ?
Stary 2014-06-04, 12:17   #1312
Debrah
Zakorzenienie

My po kontroli i po badaniu - mała jest poniżej 10 centyla (tragedii nie ma , zawsze była w 10) - czy jest na wątku dziecko które wazy ok. 9.5kg?
Krew pobrana - biedna mała, bała się jak zwykle, wtulała we mnie z płaczem. Teraz pokazuje ten paluszek z podkówką na buzi. Ma drzemkę teraz.
Mam dzwonić jutro po południu do lekarza na komórkę jak wynik będzie. S.ram w gacie.
Stary 2014-06-04, 12:30   #1313
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
boję się elllmi dlatego, bo jednak bedę z małym grzdylem, który bedzie jadł np na moich kolanach wszystko może sie wydarzyć
to się wypierze! nie pitol

Cytat:
My po kontroli i po badaniu - mała jest poniżej 10 centyla (tragedii nie ma , zawsze była w 10) - czy jest na wątku dziecko które wazy ok. 9.5kg?
Krew pobrana - biedna mała, bała się jak zwykle, wtulała we mnie z płaczem. Teraz pokazuje ten paluszek z podkówką na buzi. Ma drzemkę teraz.
Mam dzwonić jutro po południu do lekarza na komórkę jak wynik będzie. S.ram w gacie.
będzie ok

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
a ta od Ellmi to co to za cudo ?
żadne cudo, ode mnie to było hurtowo cała reklamówka

Stary 2014-06-04, 12:34   #1314
BlackSanctum
Zakorzenienie

Gojka, u nas juz przeszlo. Trwalo to w sumie ok 2 tygodnie, ale nie bylo codziennym zjawiskiem, tylko tak co 2 dni. Teraz mala spi juz normalnie. U Was tez na pewno przejdzie.

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:41   #1315
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Yae wazy rowne 9kg.
Przygotowuje na kolacje osmiornice w ciescie i Yae wyjada mi marynowany(?) imbir. Co jak co, ale ze to jej podejdzie, to nie sadzilam...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:42   #1316
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Biedne, no nie jest to przyjemne Kciuki za wynik. Mi się wydaję, że Amy jest po Tobie drobnica i zawsze będzie w tym centylu więc nie ma co porównywać, pamiętam, że Ola Maluchnej taka malutka też była

Hope, bardzo ładna ta sukienka choć ciężko ocenić bez makeupu hairstylu i butów A eska na metce

Moja znajoma urodziła dziś synka Fabiana (Marsi? ). Mały jest kopią starszego synka i męża

Black-super Oliwka śpiewa Po angielsku? Dobrze słyszę?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:49   #1317
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej
Nie bylo mnie kilka dni, bo mam w domu malego diabelka
Na tapecie jest wycie i buczenie (sylwia, piateczka ), przeplatane z piskiem i rykiem.
Pisk oczywiscie wtedy, gdy nie pozwalam bawic sie "zakazanymi przedmiotami".

Nie wiem co to sie porobilo, ale moj wszystko i w kazdej ilosci jedzacy Kuba teraz nie je prawie nic.
Wczoraj przez caly dzien: niepelna porcja kaszy, 3 lyzeczki kalafiorowej, bulka maslana i mleko na noc....
Nawet banan, ktory jest hitem od zawsze wczoraj zostal odrzucony silnym machnieciem rączki

W wozku zaczynaja sie histerie. Dzis np najlepsza zabawa bylo ciagniecie ludzi stojacych przed nami w kolejce na zakupach za kurtke/plaszcz/bluze.
Jak zabieralam jego raczke to dostawalam w zamian pisk

Kubus chodzi spac przed 22, wstaje 6:30-7
Takze ciezkie czasy nastaly

Teraz diablątko poszlo na drzemke, wiec nadrobie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 12:51   #1318
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Biedne, no nie jest to przyjemne Kciuki za wynik. Mi się wydaję, że Amy jest po Tobie drobnica i zawsze będzie w tym centylu więc nie ma co porównywać, pamiętam, że Ola Maluchnej taka malutka też była

Hope, bardzo ładna ta sukienka choć ciężko ocenić bez makeupu hairstylu i butów A eska na metce

Moja znajoma urodziła dziś synka Fabiana (Marsi? ). Mały jest kopią starszego synka i męża

Black-super Oliwka śpiewa Po angielsku? Dobrze słyszę?
mamy w rodzinie Fabiana i wszyscy mówią na niego Pawian

Debrah- kciuki za wynik
Stary 2014-06-04, 12:52   #1319
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej hej
Na tapecie jest wycie i buczenie (sylwia, piateczka ), przeplatane z piskiem i rykiem.
Pisk oczywiscie wtedy, gdy nie pozwalam bawic sie "zakazanymi przedmiotami".

Nie wiem co to sie porobilo, ale moj wszystko i w kazdej ilosci jedzacy Kuba teraz nie je prawie nic.
Wczoraj przez caly dzien: niepelna porcja kaszy, 3 lyzeczki kalafiorowej, bulka maslana i mleko na noc....
Nawet banan, ktory jest hitem od zawsze wczoraj zostal odrzucony silnym machnieciem rączki

W wozku zaczynaja sie histerie. Dzis np najlepsza zabawa bylo ciagniecie ludzi stojacych przed nami w kolejce na zakupach za kurtke/plaszcz/bluze.
Jak zabieralam jego raczke to dostawalam w zamian pisk

Kubus chodzi spac przed 22, wstaje 6:30-7
Takze ciezkie czasy nastaly

Teraz diablątko poszlo na drzemke, wiec nadrobie
Wybacz jeśli strzelę gafę bo przeoczyłam - chodzić zaczął? u nas zaraz po tym jak zaczęła to chwilę było tak, potem minęło ( a potem znowu przyszło )
Stary 2014-06-04, 12:55   #1320
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej hej

Cytat:
mamy w rodzinie Fabiana i wszyscy mówią na niego Pawian

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości