W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 22:04   #3121
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Niecałe 1700gr -obecnie jestem w 29 tygodniu.
Wymiary odpowiadają 90centylom.
Macica wielkości jak na 32 tydzień (co niby potwierdza że w brzuszku jest duży lokator).
Ja tez jestem po usg, jestem w 30 tc i 4 d, a dziecko wazy 1900!!!! Wiek z usg to 32. Jestem zaniepokojona, boje sie makrosomi ze wzgledu na moja cukrzce, powiedzial ze moje skoki cukrow nie sa normalne i dziwne ze moj gin to bagatelizuje.

Martwie sie...Musze isc jak najszybciej do poradni.

Mysia 4100???!!!!! czyli u mnie tez sie tak zapowiada. W pierwszej ciazy straszyli mnie ze bedzie ponad 4 kg a bylo 3,5 kg.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:07   #3122
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Tasia wodę na pewno chcę zabrać ze sobą, nie wiem czy u mnie w szpitalu można kupić a jak będę rodzić w nocy to raczej na pewno nie Woda niby najlepsza ta z dziubkiem A co do przekąsek czy jakiś ciasteczek to najwyżej tż przywiezie Ja bym nawet nie pomyślała o takim czymś ale koleżanka, która ostatnio rodziła mi podpowiedziała bo mówiła, że jak w nocy karmiła małą to była mega głodna
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:22   #3123
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Ja tez jestem po usg, jestem w 30 tc i 4 d, a dziecko wazy 1900!!!! Wiek z usg to 32. Jestem zaniepokojona, boje sie makrosomi ze wzgledu na moja cukrzce, powiedzial ze moje skoki cukrow nie sa normalne i dziwne ze moj gin to bagatelizuje.

Mysia 4100???!!!!! czyli u mnie tez sie tak zapowiada. W pierwszej ciazy straszyli mnie ze bedzie ponad 4 kg a bylo 3,5 kg.
To zapisuj się jak najszybciej na wizytę. będziemy trzymać kciuki aby wszystko było ok.
Dzis przeglądałam wypisy z usg 1 córy i 1 był robiony dokładnie w tym samym dniu co ty dzis czyli 30tc i 4 i córa ważyła 1656gr a urodziła sie 8 dni przed terminem z wagą 3975gr.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Czy to wskazanie do cc?
Niestety nie w moim szpitalu.

Pentuerka - faktycznie waga 1900gr to sporo. A wy jakiej postury jestescie?
Bo mój mąz jest "duzy" tzn ma ponad 190cm, ja 170cm i lekarz sie smiał patrząc na mego męża że wszystkie nasze dzieci będą raczej większe niz pozostałe.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:24   #3124
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja do tej wagi prognozowanej podchodzę z dużym dystansem. Moja siostra trzy lata temu rodziła i tydzień przed porodem na jakimś hiper sprzęcie jej wyszło, że dziecko ma cztery kg, a urodziła córeczkę ważącą 2940.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:28   #3125
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
To zapisuj się jak najszybciej na wizytę. będziemy trzymać kciuki aby wszystko było ok.
Dzis przeglądałam wypisy z usg 1 córy i 1 był robiony dokładnie w tym samym dniu co ty dzis czyli 30tc i 4 i córa ważyła 1656gr a urodziła sie 8 dni przed terminem z wagą 3975gr.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Niestety nie w moim szpitalu.

Pentuerka - faktycznie waga 1900gr to sporo. A wy jakiej postury jestescie?
Bo mój mąz jest "duzy" tzn ma ponad 190cm, ja 170cm i lekarz sie smiał patrząc na mego męża że wszystkie nasze dzieci będą raczej większe niz pozostałe.
Mam 171, a mąż 180 cm. Postury raczej szczupłej (mąż) bo mi się trochę teraz przybrało. Myślę, że to jednak cukrzyca. Idę szukać pomiarów mojej pierwszej córy.
Stary 2014-06-04, 22:28   #3126
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja też będę kąpać codziennie U nas położne na SR mówiły, że maluszek lubi rutynę i jak kąpiemy codziennie to wie, że po kolei najpierw kąpiel, później karmienie i do spania W łazience niestety nie mam miejsca więc kąpać będziemy pewnie w pokoju
ale noworodek tak czy siak spi wieksza czesc doby wiec tu rutyna nie jest tak istotna, karmiony tez jest co ok 3 godz wiec gdzie tu powiazanie ze kąpiel, jedzenie i spanie?
dopiero jak juz wieksza czesc dnia będzie dziecko aktywne to wtedy mozna takie codzienne rytualy wprowadzać bo to ulatwi wieczorne zasypianie, ale jak spi wieksza czesc dnia? Moim zdaniem nie ma sensu,
takie jest moje zdanie i jeśli nie będzie jakichs wskazań medycznych to na pewno nie będę kąpać codziennie(wiadomo ze miejsca najbardziej narażone przemywac będę codziennie,ale do tego nie trzeba calego kąpać

Edytowane przez kasiuulad
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:32
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:34   #3127
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja do tej wagi prognozowanej podchodzę z dużym dystansem. Moja siostra trzy lata temu rodziła i tydzień przed porodem na jakimś hiper sprzęcie jej wyszło, że dziecko ma cztery kg, a urodziła córeczkę ważącą 2940.

Zgadzam się to, że dziecko ma troszkę dłuższe nogi czy większy brzuszek nie znaczy, że waży więcej A z tych dwóch rzeczy się wylicza średnio...

Moja kuzynka dzień przed porodem miała usg i jej córka niby ważyła 3300 a urodziła się i miała 2300

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

kasiullad według mnie to nie ma znaczenia, że noworodek dużo śpi, przecież jakąś rutynę dobową też ma co?? Chyba, że ja źle myślę W każdym bądź razie ja będę kąpać codziennie, tak jak zaleca moja położna
Stary 2014-06-04, 22:37   #3128
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

U mnie z 1 dzieckiem sie potwierdziło. Więc jakos nie licze teraz ze bedzie inaczej i nie nastawiam sie psychicznie na lekki poród.
Stary 2014-06-04, 22:37   #3129
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się to, że dziecko ma troszkę dłuższe nogi czy większy brzuszek nie znaczy, że waży więcej A z tych dwóch rzeczy się wylicza średnio...

Moja kuzynka dzień przed porodem miała usg i jej córka niby ważyła 3300 a urodziła się i miała 2300

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

kasiullad według mnie to nie ma znaczenia, że noworodek dużo śpi, przecież jakąś rutynę dobową też ma co?? Chyba, że ja źle myślę W każdym bądź razie ja będę kąpać codziennie, tak jak zaleca moja położna
Ja też. Dla mnie smarowanie tymi mokrymi chusteczkami to tylko rozmazywanie brudu. Kąpiel musi być. I ja też wierzę w wyrabianie od początku poczucia rytmu dnia.

Stary 2014-06-04, 22:39   #3130
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Koniecznie umawiaj się do poradni spore maleństwo nosisz w sobie.

Cytat:
Tasia wodę na pewno chcę zabrać ze sobą, nie wiem czy u mnie w szpitalu można kupić a jak będę rodzić w nocy to raczej na pewno nie Woda niby najlepsza ta z dziubkiem A co do przekąsek czy jakiś ciasteczek to najwyżej tż przywiezie Ja bym nawet nie pomyślała o takim czymś ale koleżanka, która ostatnio rodziła mi podpowiedziała bo mówiła, że jak w nocy karmiła małą to była mega głodna
Koleżanka dobrze radzi. Urodziłam 23:15 (byłam wtedy po 24h na czczo) i uratowała mnie paczka biszkoptów, które spakowałam do torby. Jakoś dotrwałam do śniadania. Potem każde karmienie synka, to był i mój posiłek, bo aż mnie zasysało z głodu gdy go karmiłam

Cytat:
Mówi się o granicy błędu =/- 500g.
Mnie dzień przed porodem podczas usg powiedzieli, że dziecko waży 2870g a synek urodził się 2780g także u mnie się sprawdziło

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
[/COLOR]kasiullad według mnie to nie ma znaczenia, że noworodek dużo śpi, przecież jakąś rutynę dobową też ma co?? Chyba, że ja źle myślę W każdym bądź razie ja będę kąpać codziennie, tak jak zaleca moja położna
Cytat:
Ja też. Dla mnie smarowanie tymi mokrymi chusteczkami to tylko rozmazywanie brudu. Kąpiel musi być. I ja też wierzę w wyrabianie od początku poczucia rytmu dnia.
Ja się całkowicie z Wami zgadzam, że rytuały ważne są już od początku
Stary 2014-06-04, 22:40   #3131
pentuerka
Rozeznanie

nie wiem co mam o tym myśleć, sprawdziłam że moje pierwsze dziecko na tym etapie ważyło 2300 na jest na tych zdjęciach z USG i wymiary miało podobne a urodziła się 3500.

Lekarz mówił, że jet duża, bo 2 tyg do przodu, ale w normie.
Stary 2014-06-04, 22:40   #3132
kasiuulad
Raczkowanie

wiadomo ze pomiary z usg trzeba traktowac z tolerancja nawet plus minus 500g(chociaz podajecie przyklady ze nawet więcej) Mi akurat przy starszym sie sprawdziło, dzien przed cc mialo byc nieco ponad 4 kg(juz nie pamietam ile) no i bylo dokładnie 4080 g

a co do rytualow kazda niech robi jak uważa, ja juz mam dwoje dzieci wiec i doświadczenia inne,
zuken, a to ze polozna cos powie nie jest wyznacznikiem ze trzeba ślepo robić tak jak mówi, bo inna moze powiedzieć co innego( moja np doradzila żeby nie kąpać codziennie bo to wysusza skore no i faktycznie przy rzadszych kąpielach kondycja skory u synka sie poprawila)
kasia ruda nie mialam na myśli przemywania chusteczkami nawilzonymi a jakims wacikiem i przegotowana woda

Edytowane przez kasiuulad
Czas edycji: 2014-06-04 o 22:53
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:40   #3133
Moni 26
Zadomowienie

mi też sie wydawało że takie małe dzieci kompie sie codziennie i taki też mam zamiar jak na razie. Chyba ze mi sie odmieni
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:43   #3134
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

Nie martw sie u mnie mialo byc 3500, a coreczka wazyla 2900, fakt, ze urodzilam ja w 38 tc.... a czy bardzo Ci skacze ten cukier??? Zapytaj sie lekarza czy mozesz pic morwe biala, bo ona stabilizuje poziom glukozy w organizmie i moj gin dal mi zielone swiatlo na morwe!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:47   #3135
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mi się nasunęło takie głupie pytanie.
Czy te małe dzieciaczki kąpie się łazience? Chodzi mi o to, że właśnie któraś pokazała stelaż na wanienkę, no i to dziecko trzeba po kąpieli położyć i owinąć ręcznikiem i ogarnąć, ja u siebie w łazience nie mam tyle miejsca, żeby tam wstawiać albo montować prowizoryczny stolik. Mogę go myć normalnie w pokoju na stole albo biurku? Czy jak?
I czy takiego bobasa kąpie się codziennie?
My na początku kąpaliśmy co 2-3 dni, ale potem już codziennie. Zaczęła się wyrabiać rutyna, po kąpieli Synek dłużej spał, bo to noc i tak zostało A miejsce? W pokoju na dywanie Do wczoraj Dziś po raz pierwszy Krzyś wykąpał się w wannie Ze mną na razie, żeby się oswoił Długo się bał w ogóle łazienki i piecyka gazowego, powoli przyzwyczajaliśmy i dziś poszło naprawdę nieźle!

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Wlasnie rozmawialam z mama i taka ucieszona mi mowi ze fajny kocyk kupila zgadnijcie gdzie hihi .Az sie zasmialam
He he

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
my juz po wizycie u dentysty, ciezko bylo i glosno ale w nagrodę bylo wesole miasteczko(akurat pod M1 bylo).
polazilam troszke po M1 ale totalnie nie mialam nastroju na zakupy,kupilam tylko paczkę pampersów 1 bo w domu mam tylko rozm2 a do szpitala lepszy rozm 1.

mam pytanie jaka pojemność tego Octeniseptu kupujecie 50 czy 250 ml??? Ja przy młodszym uzywalam takich nasączonych gazikow Leko i sie zastanawiam co teraz kupić bo co chwila wchodzi nowa "moda" na pielegnacje pepka...
za wizytę
Mam duży, ale jest ogólnie przydatny w domu, do odkażania czy przemywania Taki mniej piekący odpowiednik spirytusu

Cytat:
Jestem po USG.

Przewidywana waga mojej dzidzi to 4100.

PS. w moim szpitalu nie ma już znieczulenia
PS2. Nie dało się potwierdzić dziś płci. Więc na razie tylko raz miałam rozpoznaną dziewczynkę - 8 tyg temu.
O ho ho!...

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dla Maluszka są jakieś specjalne ręczniki? Bo kompletnie nie wiem jakie kupić..
Z kapturkiem, duże, chłonne!

Cytat:

Leć do poradni, koniecznie!

Cytat:
O faktycznie, przypomniał mi się ten głód podczas karmienia, szczególnie na początku
Ja rzeczywiście tak to napisałam bardziej pod kątem CC, bo po niej nawet pić nie można przez ok. dobę, a jeść normalnie to dopiero po 2-3 dniach
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 22:47   #3136
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem co mam o tym myśleć, sprawdziłam że moje pierwsze dziecko na tym etapie ważyło 2300 na jest na tych zdjęciach z USG i wymiary miało podobne a urodziła się 3500.

Lekarz mówił, że jet duża, bo 2 tyg do przodu, ale w normie.

O, to jest nadzieja ze Twoja 2 córa później też przystopuje z przyrostem i urodzi sie z podobna wagą.
Stary 2014-06-04, 22:55   #3137
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Nie martw sie u mnie mialo byc 3500, a coreczka wazyla 2900, fakt, ze urodzilam ja w 38 tc.... a czy bardzo Ci skacze ten cukier??? Zapytaj sie lekarza czy mozesz pic morwe biala, bo ona stabilizuje poziom glukozy w organizmie i moj gin dal mi zielone swiatlo na morwe!
Pogorszyło się odkąd źle spię. Zdarza się nawet 180. Często mam do 140, tylko na czczo ok, chociaż zdarza mi się 91. Jutro zadzwonię do poradni i się umówię na wizytę.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
O, to jest nadzieja ze Twoja 2 córa później też przystopuje z przyrostem i urodzi sie z podobna wagą.
wolę działać już teraz nie gdybać co będzie. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Na siatce centylowej jeszcze się mieści do 2100.
Stary 2014-06-04, 23:10   #3138
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Pogorszyło się odkąd źle spię. Zdarza się nawet 180. Często mam do 140, tylko na czczo ok, chociaż zdarza mi się 91. Jutro zadzwonię do poradni i się umówię na wizytę.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

wolę działać już teraz nie gdybać co będzie. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Na siatce centylowej jeszcze się mieści do 2100.
Ale 140 masz kiedy??? Do dwoch godzin po posilku to ok, gorzej z tym 180..., wiesz jesli ten cukier tak skacze, to moze trzeba bedzie wprowadzic insuline, ale nie martw sie, bo to tylko na czas ciazy! Jesli trzymasz sie diety, a tu takie niespodzianki, to warto pocierpiec i zastosowac farmakologie... niestety w zastrzykach, ale to jest naprawde malenka igielka i nic nie boli!
A co do ginekologa, jesli lekarz tak niefrasobliwie podchodzi do tematu, to musisz poszukac pomocy u diabetologa! Zauwazylam, ze niestety wiekszosc lekarzy zupelnie bagatelizuje objawy i niepokoje pacjentow...

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Zapomnialam napisac, ze stres, zmeczenie rowniez bardzo wplywa na poziom cukru w organizmie! Moze to jest powod Twoich skokow "cukrowych".
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 23:14   #3139
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak...

Jeszcze zamówiłam sobie na ebayu ręcznik z kapturkiem, piękny z żabką i przyszła taka ścierka jakby... Fakt, nie sprawdziłam rozmiaru, ale jak można było coś takiego nazwać ręcznikiem dla niemowlaka?

A o tej witaminie K mi kazała też położna poczytać. Podawać, czy nie? Jak jest u was?
A macie może szczepionkę na krztusiec? Mam też podjąć decyzję czy chcę...

I nie mam kocyka z biedronki Chyba muszę zlecić misję komuś w PL, bo nie wiem gdzie tu mogę fajny kocyk dostać :P
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 23:16   #3140
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
no w końcu nadrobiłam

my wczoraj bylysmy na spotkaniu z polozna i ustalilysmy wstępny plan porodui pytala czy chce znieczulenie podczas porodu, czy partner będzie przy porodzie , czy zgadzam się na obecność studentow,czy chce żeby po porodzie polozyli mi dziecko na piersi,czy wyrazam zgode żeby po porodzie podali dziecku wit k i w jakiej postaci,czy chce żeby podac mi zastrzyk który przyspieszy porod lozyska i czy będę karmic piersią i to tyle chyba wszystko wymieniłam

a wyniki mamy bardzo dobre, nam nie podaja wagi dziecka tak jak wam dziewczyny tylko mierza brzuch i zaznaczają na wykresie i jeśli tak faktycznie by było jak tam pisze to amelka ma 2300
Fajnie do tego podchodzą,ja pewnie będę miala taka rozmowę na następnej wizycie.
To prawda,ze jak teraz oswiadczysz ze nie vhcesz znieczulenia to przy porodzie ostro się tego trzymają nawet jak zmianiasz zdanie?

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Heheheh..stawiam na Biedrę

Najważniejsze, że już po wizycie

Ja kupię też duży, ale używam go też na sobie Czy do odkażania ran, czy psikam stopy raz na jakiś czas

Łoooooo... ale tam hodujesz wielkiego dzidziusia!
Moja w chyba 28 tc miała 950 g Ale ja myślę, że będę mieć chude i długie dziecko

Czy to wskazanie do cc?

Takie z kapturkiem. Fajne są!

Ja planuję kąpać w łazience, ale co z tego wyjdzie, to się okaże, bo nie mam tam stolika. Wtedy musiałabym Małą od razu dawać w ręcznik i zanosić do pokoju na przewijak. Zobaczę.
I będę ją kąpać codziennie. Dzieci lubią rutynę, to zapewnia poczucie bezpieczeństwa i pomaga w utrzymaniu rytmu dnia
też wiem ze dzieci lubią rutyne,brata syn jak jeszcze z nami mieszkali kilka lat temu to marudził jak minela pora kąpieli,później ciężko było go uspac jak wrócili później i postanowili go nie kąpać :P
ale to wszystko wyjdzie w praktyce,każdy ma inne podejście,każde dziecko też jest inne.. Ja planuje kąpać codziennie,będę stawiać wanienkę na komodzie tam gdzie przewijak.

Wogole to duże wam urosły juz dzieciaczki,każde planowo bedzie miec prawie 4kg lub więcej. Toć to szok:-D ja nie wiem ile.moj kawaler wazy i mierzy. Mieści się w normach ale ile ma to nie mam pojecia

Chyba mam tzw zespół niespokojnych nog od jakiegoś czasu wieczorami rwa mnie nogi, wkurzające uczucie,nie mogę przez to zasnąć.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-06-04 o 23:18
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 23:20   #3141
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kasiuulad wiem, że masz już dzieci, dlatego dla Ciebie jest łatwiej To będzie moje pierwsze dziecko i jednak przynajmniej na początku posłucham kogoś bardziej doświadczonego, myślę że jeśli taka kąpiel maluszka codziennie nie zaszkodzi to nie ma przeciwwskazań i krzywdy dziecku nie zrobię Chyba Zresztą jak mała urodzi się latem i będzie ciepło to taka kąpiel dla maluszka będzie też orzeźwieniem i czymś przyjemnym Chyba, że Mela nie polubi tego rytuału, wtedy będę weryfikować swoje myślenie

Co do wagi to mój gin mówił ostatnio, że jak donoszę do końca to mała może mieć 3200-3400 czyli nie dużo Ja jak się urodziłam ważyłam 2700 a tż 4200, zobaczymy w kogo ślady pójdzie

Tasia brawa dla Krzysia za pierwszą kąpiel Mądry braciszek wie, że musi zwolnić wanienkę dla swojej siostrzyczki
Stary 2014-06-04, 23:21   #3142
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ale 140 masz kiedy??? Do dwoch godzin po posilku to ok, gorzej z tym 180..., wiesz jesli ten cukier tak skacze, to moze trzeba bedzie wprowadzic insuline, ale nie martw sie, bo to tylko na czas ciazy! Jesli trzymasz sie diety, a tu takie niespodzianki, to warto pocierpiec i zastosowac farmakologie... niestety w zastrzykach, ale to jest naprawde malenka igielka i nic nie boli!
A co do ginekologa, jesli lekarz tak niefrasobliwie podchodzi do tematu, to musisz poszukac pomocy u diabetologa! Zauwazylam, ze niestety wiekszosc lekarzy zupelnie bagatelizuje objawy i niepokoje pacjentow...

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Zapomnialam napisac, ze stres, zmeczenie rowniez bardzo wplywa na poziom cukru w organizmie! Moze to jest powod Twoich skokow "cukrowych".
Moje cukry dzisiaj: 91 na czczo, po 2 h 157,90,120

wczoraj 91, 94,99,176,157

przedwczoraj 77,155,123,108

Praktycznie codziennie mam przekroczone od kilku dni bo wczesniej przekroczenia były 3-4x w tygodniu.
Stary 2014-06-04, 23:24   #3143
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

Chyba mam tzw zespół niespokojnych nog od jakiegoś czasu wieczorami rwa mnie nogi, wkurzające uczucie,nie mogę przez to zasnąć.
O, i ja to mam. Strasznie wkurza, nie? Ja nie mogę przez to czasami zasnąć dłuuugo. A jak juz zasnę to zaraz się budzę na siku
Stary 2014-06-04, 23:26   #3144
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

karoseria głowa do góry kochana Skąd Twoje obawy odnośnie atrakcyjności? Tż wykazuje jakiś brak zainteresowania czy sama sobie coś wmówiłaś?? A co do pieniędzy to macie teraz jakieś większe problemy czy tak ogólnie się martwisz? Ja Ci powiem, że u nas też się nie przelewa ale cieszę się z tego co mamy i nie mogę się doczekać naszej kruszynki Żadne pieniądze nie są porównywalne ze szczęściem jakie nas spotkało i tym, że nosimy pod sercami zdrowe dzieciaczki

Kochana hormony szaleją, każda z nas ostatnio przechodziła albo przechodzi taki kryzys Większości już chyba przeszło więc nie jest źle U Ciebie to też na pewno chwilowe także uśmiech proszę

A co do usg to jak to nie będziesz już miała?? Musisz mieć przed porodem, żeby zobaczyć czy mała nie waży za dużo no i czy jest ułożona główkowo i możesz rodzić naturalnie także na pewno będziesz miała jeszcze usg
Stary 2014-06-04, 23:29   #3145
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
O, i ja to mam. Strasznie wkurza, nie? Ja nie mogę przez to czasami zasnąć dłuuugo. A jak juz zasnę to zaraz się budzę na siku
Dziewczyny ja tez mam ten problem z nogami. Czasem w nocy wstaję pochodzić chwilę, bo inaczej nie ma mowy o zaśnięciu, bo aż całe nogi mi "chodzą". Miałam to samo w dzieciństwie i płakałam czasem całe noce...

Stary 2014-06-04, 23:35   #3146
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiuulad wiem, że masz już dzieci, dlatego dla Ciebie jest łatwiej To będzie moje pierwsze dziecko i jednak przynajmniej na początku posłucham kogoś bardziej doświadczonego, myślę że jeśli taka kąpiel maluszka codziennie nie zaszkodzi to nie ma przeciwwskazań i krzywdy dziecku nie zrobię Chyba Zresztą jak mała urodzi się latem i będzie ciepło to taka kąpiel dla maluszka będzie też orzeźwieniem i czymś przyjemnym

Tasia brawa dla Krzysia za pierwszą kąpiel Mądry braciszek wie, że musi zwolnić wanienkę dla swojej siostrzyczki
Na pewno nie zaszkodzi A w lecie tym bardziej lepiej codziennie kąpać, miłe odświeżenie
A Krzyś pewnie, mądry Skarbuś!

Dobranoc Babeczki, do jutra, śpijcie spokojnie!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 23:36   #3147
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
karoseria głowa do góry kochana Skąd Twoje obawy odnośnie atrakcyjności? Tż wykazuje jakiś brak zainteresowania czy sama sobie coś wmówiłaś?? A co do pieniędzy to macie teraz jakieś większe problemy czy tak ogólnie się martwisz? Ja Ci powiem, że u nas też się nie przelewa ale cieszę się z tego co mamy i nie mogę się doczekać naszej kruszynki Żadne pieniądze nie są porównywalne ze szczęściem jakie nas spotkało i tym, że nosimy pod sercami zdrowe dzieciaczki

Kochana hormony szaleją, każda z nas ostatnio przechodziła albo przechodzi taki kryzys Większości już chyba przeszło więc nie jest źle U Ciebie to też na pewno chwilowe także uśmiech proszę

A co do usg to jak to nie będziesz już miała?? Musisz mieć przed porodem, żeby zobaczyć czy mała nie waży za dużo no i czy jest ułożona główkowo i możesz rodzić naturalnie także na pewno będziesz miała jeszcze usg
Dzięki za dobrę słowo
Mój TŻ nie wykazuje niby braku zainteresowania, ale też jakoś ja sobie może wkręcam, że już nie jest jak dawniej. Nasza Ninka nie była do końca planowana, oczywiście bardzo się cieszymy ale co za tym idzie jest mnóstwo obaw Nie wiem, czy podołamy. TŻ jest kochany z jednej strony i bardzo się cieszy, ale nie angażuje się w zakupy np. Mówi, że jak Ninka się urodzi to będzie jej kupował

Niby nie mamy takiej tragicznej sytuacji finansowej, ale ja szczerze nie wiem czy podołamy. Chciałabym, żeby dziecko miało wszystko- a tak się nie da

W uk nie robią już USG...
Stary 2014-06-04, 23:42   #3148
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
ale noworodek tak czy siak spi wieksza czesc doby wiec tu rutyna nie jest tak istotna, karmiony tez jest co ok 3 godz wiec gdzie tu powiazanie ze kąpiel, jedzenie i spanie?
dopiero jak juz wieksza czesc dnia będzie dziecko aktywne to wtedy mozna takie codzienne rytualy wprowadzać bo to ulatwi wieczorne zasypianie, ale jak spi wieksza czesc dnia? Moim zdaniem nie ma sensu,
takie jest moje zdanie i jeśli nie będzie jakichs wskazań medycznych to na pewno nie będę kąpać codziennie(wiadomo ze miejsca najbardziej narażone przemywac będę codziennie,ale do tego nie trzeba calego kąpać
Mi się wydaje, że jest istotna, dlatego że taki Maluch nie ma w ogóle rytmu dobowego. Więc trzeba go jakoś ustalić. To jedno, a drugie, że właśnie rutyna od samego początku sprawia, że dziecko czuje się bezpiecznie.
No ale tak, jak piszesz. Masz dwójkę dzieci i też na podstawie tego doświadczenia będziesz postępować z następnym

Cytat:
Dziewczyny, ja mam jakiś kryzys Wczoraj się strasznie poryczałam. Mam jakieś skoki nastroju, nie chce mi się chodzic do pracy ( a jeszcze m-c), martwię się o zdrowie dziecka, martwię się czy wystarczy nam kasy, czy damy radę, czy będzie faktycznie dziewczynka ( a nie będę miała już USG), boję się samego porodu, boję się, że nie będę juz atrakcyjna dla mojego faceta, boję się... W ogóle jakos tak...
Ja już od jakiegoś czasu mam takie kryzysy. Może nawet nie aż tak bardzo związane z wyglądem, ale z innymi rzeczami. Ale skoki nastroju mam, więc współczuję

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 23:43   #3149
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
too tak jak ja,długo się mecze z nogami,jak już zasne to budzę się na siku,a i wtedy zaczyna się swędzenie. Jak spie to pewnie drapie się przez sen,bo w nocy jak siadam na kibelek to nogi mam cale czerwone
Taki mocny sen mam dopiero jak tz pójdzie do pracy,wtedy mam cale łóżko dla siebie,krece się,wierce,zmieniam poduszki ,strony łóżka ale spie.
Stary 2014-06-04, 23:46   #3150
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Dzięki za dobrę słowo
Mój TŻ nie wykazuje niby braku zainteresowania, ale też jakoś ja sobie może wkręcam, że już nie jest jak dawniej. Nasza Ninka nie była do końca planowana, oczywiście bardzo się cieszymy ale co za tym idzie jest mnóstwo obaw Nie wiem, czy podołamy. TŻ jest kochany z jednej strony i bardzo się cieszy, ale nie angażuje się w zakupy np. Mówi, że jak Ninka się urodzi to będzie jej kupował

Niby nie mamy takiej tragicznej sytuacji finansowej, ale ja szczerze nie wiem czy podołamy. Chciałabym, żeby dziecko miało wszystko- a tak się nie da

W uk nie robią już USG...
To skąd będziesz wiedziała czy możesz normalnie rodzić? Na pewno lekarz zerknie chociażby na chwilę przed porodem... Bo tak to przecież jest niebezpieczne bo co jak dzidzia byłaby ułożona pośladkowo?

Co do obaw to każda z nas je ma Nie ma się co nakręcać na zapas! Mój tż też nie robi ze mną zakupów ale jakoś nie to jest dla mnie ważne Cieszcie się tym co macie bo na pewno dużo osób jest w gorszej sytuacji... Nie sztuką jest zapewnić dziecku wszystkie dobra materialne, sztuką jest kochać je ponad wszystko i pomimo wszystko i wychować na dobrego człowieka

Co do tego, że nie planowaliście dzidziusia to cóż, zdarza się, ważne że przyjęliście tą wiadomość z uciechą, pomyśl ile par w dzisiejszych czasach ma problemy z zajściem w ciążę, smutne to strasznie dlatego nic tylko się cieszyć, że będziecie mieli dziecko, zdrowe dziecko a to jest najcenniejsze pod słońcem

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
too tak jak ja,długo się mecze z nogami,jak już zasne to budzę się na siku,a i wtedy zaczyna się swędzenie. Jak spie to pewnie drapie się przez sen,bo w nocy jak siadam na kibelek to nogi mam cale czerwone
Taki mocny sen mam dopiero jak tz pójdzie do pracy,wtedy mam cale łóżko dla siebie,krece się,wierce,zmieniam poduszki ,strony łóżka ale spie.
Współczuję swędzenia Ostatnio coś o tym wiem bo codziennie budzę się w nocy i strasznie swędzi mnie brzuch, czasem drapię się na pół świadomie, jakby przez sen i te rozstępy mam całe czerwone jak wstanę To musi być okropne jak swędzi całe ciało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości